0 0 votes
Article Rating

Σκιαγραφώντας τους χάρτες ετήσιας πρόβλεψης βήμα προς βήμα. Τι είναι οι Χάρτες Eτήσιας Πρόβλεψης (return chart);

Yπάρχουν πολλές εξελιγμένες τεχνικές για την κατάστρωση ωροσκοπίων εκτός από τους γενέθλιους χάρτες. Μπορούμε να σχεδιάσουμε χάρτες για Προοδευτικά, Διελεύσεις, Συναστρίες, Δραγώνιους, Αρμονικές, Σύνθετους, Κατεύθυνσης, και πολλούς άλλους. Μπορούμε επίσης να καταστρώσουμε Χάρτες Επιστροφής.

Ο Χάρτης Επιστροφής ή χάρτης Ετήσιας Πρόβλεψης σχεδιάζεται την χρονική εκείνη στιγμή κατά την οποία ένας γενέθλιος πλανήτης επιστρέφει στην ακριβή γενέθλια θέση του μετά την ολοκλήρωση της πλήρους περιφοράς του στον Ζωδιακό.

Η Σελήνη επιστρέφει περίπου κάθε 28,5 ημέρες, δίνοντας 13 μηνιαίες επιστροφές (lunar return) ετησίως. Οι χάρτες αυτοί απεικονίζουν τα εσωτερικά και εξωτερικά γεγονότα από την οπτική των συναισθημάτων, των συγκινήσεων, της ασφάλειας και της επιβίωσης.

Αν τύχει να σας ευχηθούν στα γενέθλιά σας «Πολλές ευτυχισμένες επιστροφές» εννοούν την επιστροφή του Ηλίου στην συγκεκριμένη γενέθλια μοίρα του. Κάθε 365 ημέρες έχουμε μια ηλιακή επιστροφή που επισυμβαίνει μία ημέρα πριν ή μετά από τα γενέθλιά μας. Η ηλιακή επιστροφή (solar return) απεικονίζει τα εξωτερικά και εσωτερικά γεγονότα που αφορούν την εξατομίκευση, δηλαδή την ικανότητά μας να γίνουμε εκείνοι που θα επιθυμούσαμε να είμαστε. Είναι η αvant premiere των επερχόμενων κομβικών ζητημάτων που θα απαιτήσουν την προσοχή μας την νέα χρονιά μέχρι τα επόμενα γενέθλιά μας.

O Eρμής (διάνοια και επικοινωνία) και η Αφροδίτη (σημαντικές κοινωνικές σχέσεις και αξίες) πραγματοποιούν την ετήσια επιστροφή τους περίπου στη διάρκεια του γενέθλιου μήνα.

Ο Άρης επιστρέφει κάθε 2 χρόνια. Οι χάρτες αυτοί σε γενικές γραμμές αντανακλούν τα θέματα εργασίας, τα προβλήματα υγείας και την βασική ενεργητικότητά μας.

Οι Αστεροειδείς (μεταξύ Αφροδίτης και Δία ) επιστρέφουν από 1-12 χρόνια , ανάλογα με την τροχιά περιφοράς τους.

  • Ο Εros 433 επιστρέφει κάθε 1,76 χρόνια και περιγράφει τα γεγονότα που επιφέρουν ερωτικές μεταμορφώσεις.
  • Ο Psyche 16 επιστρέφει κάθε 5 χρόνια και σχετίζεται με την ικανότητά μας για τον υπεραισθητικό συντονισμό μας με κάποιο άλλο πρόσωπο.
  • Ο Pan 4450 επιστρέφει κάθε 3 χρόνια και σχετίζεται με την πρωτογενή δημιουργική ενέργεια, τις σαρκικές παρορμήσεις και τον «πανικό» που μας οδηγούν στην αλλαγή.
  • Η Vesta 4 επιστρέφει κάθε 3,63 χρόνια και σχετίζεται με την ευσέβεια, το τελετουργικό, την αφοσίωση στις πεποιθήσεις και το σεξ σαν πνευματική μεταμόρφωση.

 

Ο Δίας, επιστρέφει κάθε 12 χρόνια και αφορά την προσωπική μας αναζήτηση για το νόημα και τον σκοπό της ζωής, την εμπιστοσύνη και την δημιουργική θέληση.

Ο Κρόνος επιστρέφει κάθε 28-29 χρόνια και αντικατοπτρίζει το αίσθημα ευθύνης, την ωριμότητα και τη δύναμη να κτίζουμε υλικές βάσεις.

Ο Χείρων και οι λοιποί Κένταυροι επιστρέφουν περίπου κάθε 51 χρόνια ή περισσότερο (για τα σώματα της Ζώνης Kuiper). Οι επιστροφές του Χείρωνα αφορούν τη θεραπεία, την διδασκαλία και την προετοιμασία του ήρωα. Θα συμπεριφερόμαστε με ηρωϊκό τρόπο στο επόμενο στάδιο της ζωής μας;

O Ουρανός επιστρέφει κάθε 84 χρόνια και σχετίζεται με την αίσθηση της προσωπικής μας ελευθερίας, το θάρρος ή το θράσος, και τη θέληση να προχωρήσουμε πέρα από τα όρια.

Ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας επιστρέφουν κάθε 164 χρόνια και 248 αντίστοιχα και συνεπώς δεν επιστρέφουν στην διάρκεια της ανθρώπινης ζωής.

Η Sedna επιστρέφει περίπου κάθε 11.000 χρόνια και είναι σαφές ότι δεν μας αφορά τεχνικά. Οι επιστροφές του Ηλιου, της Σελήνης, του Αρη, του Δία και του Κρόνου είναι εκείνες που χρησιμοποιούνται συχνότερα στους συγκεκριμένους χάρτες, αν και κάθε επιστροφή (ή ημι-επιστροφή, ή φάση επιστροφής) μπορεί να είναι πολύτιμη. Οι επιστροφές των μεγαλύτερων πλανητών δίνουν τα ισχυρότερα κτυπήματα, οι επιστροφές των αστεροειδών προσθέτουν διακριτικές και ραφιναρισμένες λεπτομέρειες.

Πώς μπορούμε να τους διαβάσουμε;

Όπως όλες οι τεχνικές, η πρακτική εξάσκηση και η εμπειρία φέρνουν ευχέρεια και εξοικείωση. Ιδου μερικές οδηγίες:

Οι χάρτες επιστροφής «διαρκούν» από την στιγμή της επιστροφής (ή ελάχιστα πριν) μέχρι την επόμενη που ακολουθεί. Εάν έχετε μια επιστροφή της Αφροδίτης και ένα μήνα αργότερα ο πλανήτης γίνεται ανάδρομος στην γενέθλια θέση, δημιουργείται ένας νέος χάρτης επιστροφής. Όταν κινείται ορθόδρομα προς το γενέθλιο σημείο τότε σχεδιάζεται άλλη μια επιστροφή.

Κάθε χάρτης επιστροφής διαβάζεται σε αντιπαραβολή με τον γενέθλιο χάρτη και όχι ανεξάρτητα από αυτόν.

Ως τοποθεσία ορίζεται ο γενέθλιος τόπος ή η τρέχουσα τοποθεσία διαμονής. Μερικοί αστρολόγοι προτιμούν να προβαίνουν σε επανατοποθεσία (relocation) αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε σε προσωπικό επίπεδο.

Eξετάστε τις ιδιότητες του πλανήτη που επιστρέφει. Μια επιστροφή της Αφροδίτης δεν πρόκειται να σας αποκαλύψει πολλά για το νόημα, το σκοπό, τη γνώση και τη σοφία, αλλά μπορεί να υποδείξει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, τις συνεργασίες και τις μεταβαλλόμενες αξίες.

Οι μηνιαίες επιστροφές (lunar) είναι σπουδαίες για τα συναισθήματα, αλλά όχι τόσο βαρύνουσας σημασίας για τις ευθύνες της καθημερινής πραγματικότητας.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις επιστροφές του κυβερνήτη του χάρτη σας- τον κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου του Ωροσκόπου σας ( εδώ χρησιμοποιούνται οι παραδοσιακοί κυβερνήτες – Σκορπιός- Αρης, Υδροχόος-Κρόνος, Ιχθείς-Δίας)

Ερμηνευτικές οδηγίες για τους χάρτες ετήσιας πρόβλεψης

1. Εξετάζουμε το γενικό σχήμα του χάρτη επιστροφής. Αν στο σχήμα οι πλανήτες μοιάζουν με διάσπαρτες κηλίδες, υποδηλώνονται διαφορετικά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες. Αν έχουν το σχήμα δέσμης, υποθέτουμε ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται στους συγκεκριμένους οίκους. Ελέγξτε σε ποιο ημισφαίριο υπάρχει έμφαση. Πως συσχετίζεται με τους γενέθλιους χάρτες; Εάν ο γενέθλιος χάρτης του ατόμου μοιάζει με τραμπάλα και ο ετήσιος χάρτης με κούπα, πόσο άνετα θα ένιωθαν μαζί;

2. Εξετάζουμε τις ποιότητες και τη φύση των ζωδίων στα οποία δίνεται η έμφαση. Ποια είναι η ισχυρότερη μορφή; Το στοιχείο; Η πολικότητα; Τι απουσιάζει; Ποια είναι η σχέση του με τον γενέθλιο χάρτη; Εάν ο γενέθλιος χάρτης κάποιου ατόμου παρουσιάζει έμφαση στην παρορμητική Φωτιά, θα πρέπει να μάθει πολλά σχετικά με την πρακτικότητα , εάν ο ετήσιος χάρτης δίνει έμφαση στο στοιχείο της σταθερής Γης. Επίσης να συνυπολογίσετε τις αποκλίσεις (και τα dwads).

3. Σε ποιο ζώδιο είναι ο Ωροσκόπος του Ετήσιου Χάρτη ; Θα φέρει σε πρώτο πλάνο το αντίστοιχο γενέθλιο ζώδιο/οίκο, προσδίδοντας του τη σπουδαιότητα του πρώτου οίκου. Ποιοι οίκοι είναι κατειλημμένοι; Υπάρχουν στέλλιουμ; Που πέφτει η μοίρα του γενέθλιου ωροσκόπου στον ετήσιο χάρτη;

4. Kοιτάμε τα ζώδια των ακμών. Υποδεικνύουν τις ανάγκες, τα ορμέφυτα, τις ροπές και τις προσφορές. Ο Κριός στον ετήσιο χάρτη δείχνει την αφετηρία μιας νέας δραστηριότητας που θέλουμε να κάνουμε . Ο Ταύρος που θεμελιώνουμε στην πράξη τα υλικά πράγματα. Οι Δίδυμοι, από πού αντλούμε την περιέργειά μας και την επιθυμία μας να μάθουμε. Σκεφτείτε τον κάθε οίκο σαν ένα τομέα της ζωής και το ζώδιο της κάθε ακμής σαν το σύμβολο του προσανατολισμού, των αναγκών και επιθυμιών εν σχέσει με αυτόν τον τομέα της ζωής.

5. Ελέγχουμε τις όψεις στον ετήσιο χάρτη. Οι πολλές αντιθέσεις θα μπορούσαν να δείχνουν την ανάγκη για αντικειμενικότητα και επιλογές. Τα τρίγωνα θα μπορούσαν να ταυτιστούν με την ευκολία ή ακόμα και την έλλειψη παρορμήσεων. Τα τετράγωνα είναι οι προσπάθειες που κινητοποιούν τις καταστάσεις. Κοιτάξτε πάλι τον γενέθλιο χάρτη για να τον συγκρίνετε με τις όψεις του ετήσιου χάρτη. Πως χειρίζεται μια γενέθλια σύνοδος Αφροδίτης/Αρη την αντίθεση Αφροδίτης/Αρη στον ετήσιο χάρτη;

6. Tοποθετείστε τους πλανήτες σε επιστροφή στο γενέθλιο χάρτη και διαβάστε το σύνολο όπως τον Xάρτη Διελεύσεων, μετά δείτε τους πάλι όπως είναι στον ετήσιο χάρτη και ερμηνεύστε τους σαν να ήταν το αποτέλεσμα αυτών των διελεύσεων.

7. Ελέγξτε τους Σεληνιακούς Δεσμούς, την οικοθεσία των πλανητών σε επιστροφή και στους δύο χάρτες – γενέθλιο και ετήσιο- (τον Ηλιο στο ετήσιο, τη Σελήνη στα μηνιαία, κλπ), τις αναδρομήσεις, την οικοθεσία του κυβερνήτη του χάρτη επιστροφής και στους δύο χάρτες, κάθε ανατέλλοντα πλανήτη του ετήσιου χάρτη (στο γενέθλιο ή τον ετήσιο) και τις πλανητικές όψεις και τα σημεία μεταξύ των δύο χαρτών.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το Vertex, τους Αραβικούς κλήρους, τα μεσοδιαστήματα, τους αστεροειδείς και τους απλανείς.

Παράδειγμα χάρτη ετήσιας πρόβλεψης

Σας παραθέτουμε τους χάρτες – γενέθλιο και ετήσιο (solar return) επιστροφής – ενός άνδρα που θα τον ονομάσουμε Βασίλη. Ο ετήσιος χάρτης καταστρώνεται για τον γενέθλιο τόπο, αν και δεν είναι πλέον ο τόπος διαμονής του. Για λόγους προστασίας δεν παρέχονται τα γενέθλια στοιχεία του.

Γενέθλιος Χάρτης (1)

Χάρτης Ετήσιας πρόβλεψης (2)

Πρόκειται για ένα χάρτη Ετήσιας Πρόβλεψης «συμπυκνωμένης ενέργειας» με τον Αρη σε σύνοδο με τον Ουρανό στο περίγειο και το περιήλιο! Η αντίθεση προς το στέλλιουμ που σχηματίζουν οι: Σελήνη/Ηλιος/Αφροδίτη/Δίας αυξάνει την ενεργειακή ροή, προσφέροντας αντικειμενικότητα ή τουλάχιστον την ανάγκη να ειδωθούν τα πράγματα από μια διευρυμένη οπτική γωνία.

Η γνώση και η μαθητεία είναι ανάγκη να εκφραστούν μέσα από ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο, ανακαλύπτοντας νέες αντιλήψεις και νοήματα που πριν είχαν θεωρηθεί ασήμαντα. Ολη αυτή η έμφαση στα μεταβλητά ζώδια θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου τον άξονα των παρορμητικών Ωροσκόπου – Desc, και τον ανατέλλοντα Κρόνο του ετήσιου χάρτη μαζί με το γενέθλιο Μεσουράνημα.

Ας ακολουθήσουμε τα βήματα για να δούμε από κοντά αυτή την επιστροφή.

Αρχικά κοιτάμε τον σημαντικότερο πλανήτη του χάρτη του ετήσιου χάρτη και τον συγκρίνουμε με τον γενέθλιο. Ο Χάρτης ετήσιας πρόβλεψης (εξετάζουμε μόνο τους σημαντικούς πλανήτες προς το παρόν) μοιάζει με κινούμενη αμαξοστοιχία. Ο Κρόνος «οδηγεί» το τραίνο με την σύνοδο Αρη/Ουρανού στο τελευταίο βαγόνι του τραίνου.

Για τη φετινή χρονιά τα ενδιαφέροντα του Βασίλη θα είναι πιο εξειδικευμένα, θα χρησιμοποιήσει τις εφεδρικές δυνάμεις του για να εκφράσει τον Κρόνο που οδηγεί το ωροσκόπιο, να βρεί τρόπους προκειμένου να τον ενσωματώσει και να ανυψώσει την σύνοδο Άρη / Ουρανού. Ο τύπος «φεγγίτης» του γενέθλιου χάρτη του δίνει έμφαση στην ανάγκη της μεμονωμένης έκφρασης των τομέων της ζωής όπως περιγράφονται από τους κατεχόμενους (από τους πλανήτες) οίκους. Οι «φεγγίτες» γενικά δεν είναι κομφορμιστές, αν και ο ανατέλλων Κρόνος γι’ αυτή τη χρονιά, θα απαιτήσει μερικές δομές και συγκέντρωση.

Η έμφαση στο ημισφαίριο του ετήσιου χάρτη είναι η αντίστροφη του γενέθλιου. Στον γενέθλιο, έχει περισσότερους πλανήτες πάνω από τον ορίζοντα που υποδηλώνουν μια ροπή προς την καριέρα, τις δημόσιες και διαπροσωπικές σχέσεις. Για την τρέχουσα χρονιά, η έμφαση των πλανητών μετατοπίζεται κάτω από τον ορίζοντα που προτείνουν μια πιο υποκειμενική μαθητεία, στροφή προς την οικογένεια και το σπίτι. Μπορεί να πάρει όσα μαθαίνει από τις υποκειμενικές του εμπειρίες και ακολούθως να τα εφαρμόσει στον έξω κόσμο, στην καριέρα του και την κοινωνική του ζωή.

Στη συνέχεια εξετάζουμε τον τη φύση και τις ποιότητες των ζωδίων. Ποιος τύπος ποιότητας υπερισχύει στον ετήσιο χάρτη; Το μεταβλητό στοιχείο! Αυτό υποθέτει την ανάγκη ελαστικότητας και προσαρμοστικότητας. Το μεταβλητό στοιχείο είναι επίσης ισχυρό και στο γενέθλιο χάρτη του, εξοικειώνοντας έτσι το ετήσιο ωροσκόπιο με αυτή τη μορφή κίνησης.

Η Γη είναι το κυρίαρχο στοιχείο και των δύο χαρτών, με λίγη φωτιά και νερό. Η έμφαση στο γήϊνο στοιχείο προσανατολίζεται στην πραγματιστική έκφραση. Οι πέντε αισθήσεις, λειτουργώντας μέσα από τη σφαίρα της πραγματικότητας, σταχυολογούν, αναλύουν και επεξεργάζονται τις πληροφορίες που προσλαμβάνουν. Και πάλι, όπως και με τις ποιότητες, αυτό τον χρόνο ο Βασίλης, όταν θα εκδηλώνεται η ζωδιακή έμφαση, θα νιώθει πως βρίσκεται σε οικείο έδαφος.

Ο Αέρας είναι σαφώς το στοιχείο που λείπει. Στον ετήσιο χάρτη, ο μοναδικός αέρινος πλανήτης είναι ένας εξωτερικός, ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο και τα μοναδικά αέρινα στοιχεία του γενέθλιου είναι ο Ωροσκόπος και ο Νότιος Δεσμός. Αυτό ίσως σημαίνει έλλειψη αντικειμενικότητας. Οι ποιότητες είναι περισσότερο πραγματιστικές με μια με μια προσθήκη συναισθήματος και διαίσθησης.

Το πρώτο πράγμα στο οποίο φθάνει, δεν είναι ο ορθολογικός αντικειμενικός κόσμος του πνεύματος. (Δείτε επίσης την δράση του 3ο οίκου των Διδύμων του ετήσιου χάρτη. Υποθέτει την ανάγκη διανοητικής εργασίας, επικοινωνίας, με ένα πιο φυσικό τρόπο έκφρασης).

Ποιο είναι το ζώδιο του Ωροσκόπου; Καρκίνος! Αυτό υποθέτει ότι φέτος, ο Βασίλης θα έχει μια αυξημένη ευαισθησία προς τον κόσμο. Πιθανόν να είναι περισσότερο διαισθητικός από ό,τι συνήθως. Στο προσκήνιο θα έρθουν θέματα σχέσεων και οικογένειας, όπως προκύπτει από τον γενέθλιο 10ο οίκο του.

Τη χρονιά αυτή, ο 10ος οίκος της καριέρας, των καθηκόντων και επαγγέλματος αποκτά τη σπουδαιότητα του 1ου οίκου. Θα αναγκαστεί να σκέφτεται την προστασία και την ασφάλεια, την δημιουργικότητα και τα χρήματα (ποτέ μην υποτιμάτε πόσο πολύ σκέφτονται τα χρήματα οι Καρκίνοι)

Οι άλλοι οίκοι ίσης σπουδαιότητας είναι ο άξονας του 3ου –9ου οίκου. Εδώ βρίσκεται ο πολύ σημαντικός Ηλιος και ο κυβερνήτης του ετήσιου έχει απόκλιση 6 μοιρών από τη σύνοδο με την ακμή. Ο Βασίλης πέρασε από έναν άδειο 3ο γενέθλιο οίκο σε έναν αντίστοιχο γεμάτο γι αυτή τη χρονιά. Τι σημαίνει αυτό; Ο 3ος οίκος αφορά τις ιδέες, την επικοινωνία, τον γραπτό και προφορικό λόγο. Συνδιαλεγόμαστε με οικεία πρόσωπα, γείτονες, συγγενείς και με όσους σχετίζονται με την διδασκαλία, τον λόγο, την επικοινωνία και την μαθητεία.

Ο 3ος οίκος είναι πολυάσχολος, με μεγάλη διακίνηση σε έγγραφα, ιδέες, συμβόλαια και βιβλία. Η έμφαση είναι στην καθημερινή έκφραση των σκέψεων και των ιδεών που εκδηλώνεται με την περιέργεια, την εκμάθηση, το μοίρασμα, και την εκμάθηση. Με την αντίθεση Αρη/Ουρανού στον 9ο οίκο, η ώθηση για μελέτη και εκμάθηση επεκτείνεται σε ευρύτερο πλαίσιο.

Μικρά ταξίδια μετατρέπονται σε μεγάλα, και οι συμβάσεις έχουν βαθύτερα νομικά υπονοούμενα. Υπάρχει επίσης νομική σκέψη. Τόση πολύ ενέργεια σε αυτόν τον άξονα υποθέτει νομικές σπουδές, ανώτερη εκπαίδευση, ή την διεύρυνση των οριζόντων μέσω των διαπολιτισμικών σπουδών. Ο Βασίλης θα επιθυμούσε πολύ να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο, για πρώτη φορά, ή να πάρει ένα ακόμα πτυχίο.

Θα μπορούσε επίσης να αφυπνιστεί από έναν δάσκαλο, ομιλητή, ή γκουρού ικανό να του εμπνεύσει νέες κατευθύνσεις. Η μοίρα του γενέθλιου Ωροσκόπου πέφτει στον 4ο οίκο του ετήσιου, μεταφέροντας την έκφραση από το ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ στο ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ. Αυτό είναι πολύ ενδοσκοπικό, και προς το παρόν δεν θέλει να το ανακαλύψει μόνος του.

Ο Ζυγός χρειάζεται σύντροφο, και στο φετινό ετήσιο του λέει ότι θα βρίσκεται στο σπίτι, στις οικογενειακές σχέσεις και στην εξερεύνηση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εσωτερική συναισθηματική ασφάλεια. Ο ανατέλλων Καρκίνος επιδρά ενισχυτικά.

Συνοπτικά, τα ζώδια των ακμών δηλώνουν τις ακόλουθες ανάγκες:

Οι Ιχθείς στο Μεσουράνημα, ο Κριός στον 10ο οίκο. Στο πρώτο μέρος του ετήσιου ωροσκοπίου, ο Βασίλης θα πρέπει να ξεπεράσει (Ιχθείς) τις προκαταλήψεις που έχει για την κοινωνική του ταυτότητα. Είναι κάτι περισσότερο από αυτό που νομίζει!

Σύντομα, ο Κριός, θα τον σπρώξει, φέρνοντας μια εντελώς νέα περιπέτεια και ζωτικότητα (και πιθανώς καριέρα, καθήκοντα ή επάγγελμα) στο προσκήνιο.

Ο Ταύρος στον 11ο οίκο προτείνει την ανάγκη για μια πρακτική προσέγγιση των ομάδων και των συλλόγων. Η συναισθηματική ανακούφιση θα έρθει από τους φίλους. Θα διατηρηθούν οι ρεαλιστικοί στόχοι.

Οι Δίδυμοι στην ακμή του 12ου οίκου έχουν ανάγκη να μάθουν περισσότερα για την αθέατη πλευρά της αλήθειας. Εδώ βρίσκεται η επικοινωνία σε ψυχικό επίπεδο, ο στοχασμός, η υγιής ονειροπόληση και τα πολλαπλά καθήκοντα. Επίσης θα μπορούσε να είναι η διδασκαλία έγκλειστων ή ιδρυματοποιημένων ατόμων ή των αναξιοπαθούντων.

Ο Καρκίνος στον Ωροσκόπο θέλει συναισθηματική στήριξη και προστασία. Ο Βασίλης ίσως προβάλει μια περισσότερο ευαίσθητη πλευρά του στον έξω κόσμο, μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση ή την επικοινωνία.

Ο Λέοντας στην ακμή του 2ου οίκου έχει ανάγκη από αναγνώριση των ταλέντων του, των πόρων του και των αξιών του. Εδώ βρίσκεται και η χρηματική γενναιοδωρία. Ο Λέων στην ακμή του 3ου οίκου επίσης, έχει ανάγκη να λάμψει στην κοινότητα, να αναγνωριστεί για τις ιδέες του και το γραπτό και προφορικό του λόγο

Η Παρθένος στον 4ο οίκο χρειάζεται να οργανώσει τις οικογενειακές υποθέσεις και να βάλει το σπίτι σε τάξη. Μια αναλυτική προσέγγιση βοηθά στο φιλτράρισμα όσων είναι πολύτιμα από τα άχρηστα.

Ο Ζυγός περνά στον 4ο οίκο και δηλώνει την ανάγκη να μοιράσει και να συνεργαστεί στο οικογενειακό πεδίο, καθώς επίσης και την πιθανότητα να χρειαστούν μερικοί μήνες μέχρι να καρποφορήσουν οι προσπάθειες. Είναι ο χώρος που ανήκουμε και ισορροπούμε, ο ιερός χώρος του σπιτιού μας.

Ο Σκορπιός στον 5ο οίκο θέλει να αναμιχθεί έντονα στην δημιουργική έκφραση και στην απόλαυση που προσφέρουν οι ξεχωριστές καλλιτεχνικές επιδιώξεις. Εδώ επίσης βρίσκονται και τα ζητήματα δύναμης.

Ο Τοξότης στην ακμή του 6ου τον παροτρύνει να ανοιχτεί σε νέες περιπέτειες και δυνατότητες μέσα στη φύση της καθημερινής ρουτίνας, ή την εργασία. Είναι ο χώρος που τα πράγματα μπορούν να επεκταθούν πραγματικά.

O Αιγόκερως στην ακμή του 7ου οίκου παίρνει στα σοβαρά τις συνεργασίες και τα σημαντικά κοινωνικά σωματεία/συλλόγους. Υπάρχει η επιθυμία να χτίσει κάτι που θα διαρκεί μέσα από μια σχέση δέσμευσης. Στον τομέα αυτό ο Βασίλης ίσως αναπτύξει μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Ο Υδροχόος στον 8ο οίκο θέλει να κάνει κάτι «διαφορετικό» χρησιμοποιώντας κοινούς πόρους ή πηγές και απορροφώντας εμπειρίες. Οι παλιοί τρόποι καταστρέφονται και νέες καινοτομίες αναδύονται. Υπάρχει μια ταντρική αίσθηση.

Ο Υδροχόος επίσης στην ακμή του 9ου οίκου μιλά για την τόλμη να επεκτείνει την συνείδησή του με τα ταξίδια, την ανώτατη εκπαίδευση, τη φιλοσοφία ή γενικά την ανακάλυψη του «άγνωστου».

Μερικές ακόμα όψεις περιλαμβάνουν το γενέθλιο τετράγωνο Σελήνης/Δία που στον ετήσιο χάρτη γίνεται σύνοδος. Συναισθήματα και εμπιστοσύνη, αντιλήψεις και φιλοδοξίες σχεδόν συνενώνονται. Το γενέθλιο τρίγωνο Σελήνης/Ουρανού στον ετήσιο γίνεται αντίθεση και προβάλει την ανάγκη να δει πιο αντικειμενικά τα μπερδεμένα και θολά συναισθήματα και να τα αναγνωρίζει. Από μια νέα κατεύθυνση, θα προκύψει δραστική αλλαγή της συναισθηματικής ανταπόκρισης.

Ένα παράδειγμα για το πώς θα «τοποθετήσουμε» τους πλανήτες του Χάρτη Ετήσιας Πρόβλεψης πάνω στο Γενέθλιο και μετά να επανέλθουμε στον γενέθλιο, είναι ο Κρόνος. Διελαύνει και σχηματίζει σχεδόν σύνοδο με το γενέθλιο Μεσουράνημα, ταξιδεύοντας στον 10ο οίκο για 2,5 χρόνια. Ο ετήσιος Κρόνος, θα παραμείνει όλη τη χρονιά στον 12ο οίκο του ετήσιου χάρτη. Τούτο σημαίνει ότι όλη αυτή η έμφαση στην κοινωνική ταυτότητα, η ανάγκη της δημιουργίας δομών και προστασίας που αφορούν την καριέρα, τα καθήκοντα και το επάγγελμα, πέφτει στα θέματα του 12ου οίκου επίσης. Ενώ εργάζεται σκληρά πάνω στα σχέδια για την καριέρα του ο Βασίλης έχει ανάγκη από χρόνο για εσωτερικό έλεγχο και αυτοβελτίωση. Υπάρχει ανάγκη να εργαστεί απομονωμένος πριν δώσει δημόσια τα αποτελέσματα των προσπαθειών του.

Τέλος, εξετάζοντας τον Σεληνιακό Δεσμό στον 11ο οίκο μαθαίνουμε ότι τη συγκεκριμένη χρονιά, όταν θα χρειαστεί βοήθεια θα την ζητήσει από φίλους ή συνεργάτες. Μερικές φορές πρέπει να αφήνουμε λίγο την «ατομικότητά» μας και να νιώθουμε πως είναι να ανήκουμε σε μια ομάδα. Αυτή η προσπάθεια αναδεικνύεται θαυμάσια στην περίπτωση που υπάρχουν δημιουργικά κοινωνικά προγράμματα που μπορεί να προωθήσει.

Η Ηρα/Psyche στον Σκορπιό και στον 5ο οίκο ίσως να θέλει ένα είδος δέσμευσης ως προς την δημιουργική διαδικασία ή τα πνευματικά δημιουργήματα, το σώμα ή την καρδιά, και επίσης ο γενέθλιος δεσμός του λέει να το εκφράσει στο πλαίσιο ενός ευρύτερου συνόλου.

Το τρίγωνο με τον Κρόνο μπορεί να σημαίνει μια προθυμία για την ανάληψη περισσότερων ευθυνών, τον διαισθητικό καθορισμό των ορίων και την δέσμευση σε σημαντικά θέματα της καρδιάς και της ψυχής.

Ο EROS στον 4ο οίκο και μιλάει για πάθη που θα ξεδιπλωθούν πίσω από κλειστές πόρτες του σπιτιού.

Ο κλήρος της τύχης στον Καρκίνο και στον 1ο λέει στον Βασίλη ότι όσο περισσότερο εκφραστικός και αυθεντικός γίνεται ως προς τις ανάγκες του , τόσο περισσότερο θα απολαμβάνει τη ζωή του. Ετσι απλά !

Πρόσθετες πηγές για τους χάρτες ετήσιας πρόβλεψης
  1. Joanne Wickenburg–YOUR SOLAR RETURN: TAPED LECTURES
  2. Marion D March & Joan McEvers,The Only Way to Learn About Tomorrow Vol.IV, ACS Publications, San Diego, CA 1988
  3. Cathy H. Burroughs, CHIRON at 50: Return to the Scene of the Crime Chiron at 50, Return to the Scene of the Crime by Cathy H. Burroughs
  4. Widget’s Word of Astrology–1001 plus articles (search for “Returns”) Welcome | Widget’s Astrology World
  5. Joyce Mason—Your Solar Return — (And Solar Return Meditation) Articles
  6. Linda Reid –“Reclaiming the Warrior” Reading the MARS RETURN panplanet.com: The Leading Pan Planet Site on the Net
  7. Celeste Teal—Interpreting the Solar & Lunar Returns Llewellyn Journal – Interpreting the Solar Return
  8. Mary Sheα Homepage, astrologer, astrological interpretations, Mary Fortier Shea
  9. Stephanie Jean Clement, Ph.D.—Solar Returns— Solar Return by Stephanie Jean Clement, Ph.D. published by New Worlds in issue NW024
  10. Sean Green—The Lunar Return jornal-astrologia.com

 

Συγγραφέας: Kim Falconer
Πρωτότυπος τίτλος: Reading planetary return charts. Delineating return charts – step by step
Πηγή: Reading Astrology Planet Return Charts by Kim Falconer
(κατόπιν έγγραφης άδειας της Συγγραφέως).
 
 

Μετάφραση: Φυλλένια Χατζημπεκιάρη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments