0 0 votes
Article Rating

Κάθε ένα άτομο εκφράζεται από το ζώδιό του, τη θέση δηλαδή όπου βρίσκεται ο Ήλιος του. Εάν αυτός ο Ήλιος δεχτεί την επιρροή ενός άλλου πλανήτη τότε το άτομο εκφράζεται με το νέο αυτό τύπο. Παραθέτω συνοπτικά τους τύπους που προέρχονται από σχέσεις άλλων πλανητών.

 

ΤΥΠΟΣ Α

Ο τύπος αυτός θα σας παρουσιάσει τα παρακάτω χαρακτηριστικά που προέρχονται από την αρνητική σχέση Ηλίου – Σελήνης. Αυτός ο τύπος μπορεί να χαρακτηριστεί σαν σύγκρουση ανάμεσα στον ψυχικό και θεληματικό του κόσμο. Ξεχωρίζει εύκολα από το ότι πολύ συχνά η διάθεσή του να πραγματοποιήσει κάτι συγκρούεται μέσα στην ανάγκη του να το αισθανθεί. Με αυτό τον τρόπο άλλες φορές μπορεί να εμφανίζει ισχυρή θέληση αλλά που αφήνει ανικανοποίητο τον ψυχικό του κόσμο και άλλες φορές να ικανοποιεί τον ψυχικό του κόσμο, χωρίς να ικανοποιήσει στην πραγματικότητα αυτό που ήθελε να κάνει.

Αυτός ο τύπος ανθρώπου παρουσιάζει συνήθως συγκρούσεις στις σχέσεις του με τους ανθρώπους είτε με τους άντρες είτε με τις γυναίκες. Είναι συνήθως αυτός που χρειάζεται καθοδήγηση για να συνεχίσει την ζωή του.

Σε αυτόν τον τύπο μπορούμε να διακρίνουμε μια συγκινησιακή διάθεση και ευαισθησία, ένα συνεχή αγώνα για να εντυπωσιάσει τους άλλους προκειμένου να έχει μια σταθερή ικανοποίηση ανάμεσα στη θέλησή του και τον ψυχικό του κόσμο.

 

ΤΥΠΟΣ Β

Ο τύπος αυτός θα παρουσιάσει τα παρακάτω χαρακτηριστικά που προέρχονται από την αρνητική σχέση Ηλίου – Αφροδίτης. Αυτά τα άτομα έλκονται από το να δώσουν ή να πάρουν συναισθηματικά, σεξουαλικά ή και ερωτικά στη ζωή τους. Το βασικότερο απ’ όλα είναι να φέρουν στη θέλησή τους το συναίσθημα μέσα από το οποίο θα οδηγούν κάθε πράξη και γεγονός μέχρι που οι ίδιοι να φτάνουν στην αρχική τους σκέψη που θα έχει πάντα σαν κίνητρο την συναισθηματική τους θέληση.

Η ανάγκη τους είναι η αγάπη που θα πρέπει να διοχετευθεί για να τους ικανοποιήσει, αλλά το αίτιο μέσα απ’ το οποίο προκαλείται αυτή η συναισθηματική, σεξουαλική, ερωτική ανάγκη θα πρέπει να ψαχτεί μέσα σε πιθανές προστριβές του οικογενειακού, συζυγικού περιβάλλοντος ή κάποιου ανεκπλήρωτου πόθου. Συνήθως δεν είναι άτομα που βλάπτουν.

Πάρα πολύ συχνά παρουσιάζουν λόγω της συναισθηματικής τους υπερευαισθησίας, καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα ή ακόμα στρέφονται σε επαγγέλματα που η ομορφιά και η άνεση για τη ζωή βοηθούν αυτή τη συναισθηματική τους κάλυψη.

 

ΤΥΠΟΣ Γ

Ο τύπος αυτός θα παρουσιάζει τα παρακάτω χαρακτηριστικά που προέρχονται από την αρνητική σχέση Ηλίου – Άρη. Αυτός ο τύπος ατόμου βρίσκεται σε μια διαρκή κίνηση ή νευρικότητα. Κάθε σκέψη μπορεί να γίνει αυτόματα πράξη, που συχνά μπορεί να αποβεί σε βάρος του.

Όπως σε όλους τους τύπους χαρακτήρα υπάρχουν δύο πλευρές, έτσι και εδώ μπορούμε να δούμε έναν νευρικό, ενεργητικό, κινητικό άνθρωπο, εντελώς μη θεληματικό για τα δικά του συμφέροντα. Συνήθως αυτός ο τύπος έχει προστριβές με τον άντρα (γυναίκα) ή ένταση και σύγκρουση με τον πατέρα, χωρίς να προλαβαίνει να ελέγχει τον αυθορμητισμό της νευρικότητάς του. Πολύ συχνά βρίσκεται εκτεθειμένος μέσα σε κάθε πρόβλημα, λόγου χάρη συζυγικό που έχει σαν αποτέλεσμα να πιέζει ή να αποτελειώνει τα πράγματα μέσα σε δευτερόλεπτα.

Παρουσιάζει ένα έντονο δυναμισμό αλλά και αδιαλλαξία, τάση να καταδυναστεύει, που έχει σαν αποτέλεσμα την ξαφνική εκρηκτική αλλαγή σε όλα τα γεγονότα της ζωής του. Σχεδόν πάντα ένας αριθμός γυναικών, που παρουσιάζει ένα τέτοιο χαρακτήρα, βρίσκετε συνεχώς σε σύγκρουση με τον άντρα και τον σύζυγο και έτσι φτάνουν πολύ εύκολα στην καθυστέρηση του γάμου ή γρήγορα στο διαζύγιο. Στον αντρικό τύπο έχουμε νευρικότητα και γρήγορη αποφασιστικότητα.

 

ΤΥΠΟΣ Δ

Ο τύπος αυτός θα παρουσιάσει τα παρακάτω χαρακτηριστικά που προέρχονται από την αρνητική σχέση Ηλίου – Κρόνου. Η θέλησή του αποδιοργανώνεται και αυτό γιατί περιορίζεται η ανάγκη για έκφραση (η αναζήτηση να φτάσει σε κάποιο σκοπό λόγου χάρη, τον γάμο ή την πρόοδο της ζωής του καθυστερεί).

Αυτός ο τύπος συνήθως παρουσιάζει ισχυρογνωμοσύνη και συχνά εγωκεντρισμό. Αυτός όμως ο τρόπος συμπεριφοράς κάνει το άτομο “σφιχτό” στην επικοινωνία και του αναποδογυρίζει κάθε επιθυμία για πρόοδο, τουλάχιστο στα νεαρά χρόνια, ενώ παράλληλα δημιουργεί πρόβλημα στη συγγενική ζωή ή καθυστέρηση στα θέματα συνεργασίας και γάμου. Οι ατυχίες προκαλούν αρκετές φοβίες και το άτομο δεν ξέρει τι να αποφασίσει.

Τον αναγνωρίζει κάποιος από τον τρόπο της σοβαρότητας και του ηλικιωμένου εκφραστικού τρόπου ομιλίας, ή σκέψης ή ακόμα και είδος προσώπου. Σ’ ένα γυναικείο τύπο η σύγκρουση με τον άντρα μπορεί γίνει αιτία διαζυγίου και απόσταση ψυχρότητας από αυτόν. Σ’ ένα αντρικό τύπο η σύγκρουση είναι η δυσκολία έκφρασης και επικοινωνίας με νεότερα άτομα λόγω τρόπου σκέψης.

 

ΤΥΠΟΣ Ε

Ο τύπος αυτός θα σας παρουσιάσει τα παρακάτω χαρακτηριστικά που προέρχονται από την αρνητική σχέση Ηλίου – Δία. Είναι αρκετά εγωιστής και θέλει πάντα να περνάει το δικό του. Ο εγωισμός του παρουσιάζει μια δημιουργικότητα αλλά σε πληθωρική αναζήτηση.

Είναι πολύ φιλόδοξος, ιδιαίτερα αγαπητός και ευγενικός. Αυτός ο τύπος μέσα από την υπερηφάνεια την πιθανή απληστία καθώς και τις υπερβολικές του κινήσεις θα μπορούσε να χαλάει ανά πάσα στιγμή τη ζωή του πιστεύοντας ότι όλα πηγαίνουν καλά. Παρουσιάζει μια εύνοια, πολύ έντονη συχνά και πολύ επιχειρηματικότητα. Αυτά μαζί δίνουν τον συχνά φτασμένο αλλά που μπορεί στην πραγματικότητα να έχει θεωρία και όχι πράξη! Πολύ σπάνια βρίσκεται το τελειωμένο γι’ αυτόν.

Στις σχέσεις του με τους άλλους είναι αγαπητός, αλλά στην συζυγική ζωή προκαλεί την ζήλια της συζύγου ή ακόμα βλέπει τα πράγματα πολύ εύκολα την στιγμή που ο άλλος τα βλέπει υπερβολικά δύσκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως και σε άλλες μπορεί το άτομο να έχει ένα υπερβολικά εγωιστικό, αλλά καθαρό, άλλες φορές ουτοπιστικό, δηλαδή ψευτοεγωισμό, ότι κάποιος είναι, ή να είναι ο ουδέτερος χωρίς συγκεκριμένες απορίες στη ζωή του.

 

ΤΥΠΟΣ Ζ

Ο τύπος αυτός θα σας παρουσιάσει τα παρακάτω χαρακτηριστικά που προέρχονται από την θετική σχέση Ηλίου. Αυτό το άτομο μπορεί να θεωρηθεί από τα πλέον καθαρά, διότι δεν περιέχει μέσα του ιδιαίτερα αρνητικά στοιχεία. Ξεκινάει με καθαρή θέληση και κατευθύνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέσα στον ψυχικό του κόσμο, δηλαδή υπάρχει μια καθαρή καθοδήγηση ψυχισμού και θέλησης.

Από την άλλη πλευρά έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο προγραμματισμού, για το κάθε τι στη ζωή του, είτε λέγεται γάμος, είτε εργασία κ.λπ. Αυτός ο τύπος είναι δύσκολο να βρεθεί, αποτελεί εξαίρεση, αλλά το πλέον σύνηθες είναι ότι τέτοιοι τύποι, υπάρχουν συνήθως άντρες. Έχουν κυλήσει ορισμένα χρόνια στη ζωή τους και έχουν αποβάλει τα πιθανά αρνητικά στοιχεία.

Πολλές φορές άτομα αυτού του τύπου διατηρούν την καθαρότητα τους αλλά έχουν υπολείμματα από απλά γεγονότα που ξεπερνιούνται. Αυτός ο τύπος έχει την ανάγκη να ζήσει ανεξάρτητα. Ξεκινώντας μέσα από αυτή του την ανάγκη καταλήγει σε κάθε σχέση του να δημιουργεί μια τέτοια ατμόσφαιρα ούτως ώστε να απολαμβάνει πάντα την ελευθερία του. Συχνά όλοι αυτοί οι τύποι ανακαλύπτουν, αυτή την ανάγκη, αφού πραγματοποιήσουν κάποιο γάμο ή κάποια σοβαρή κατάσταση επαγγελματική ή μη.

Αν τύχει και γνωριστείτε με ένα τέτοιο τύπο ανθρώπου να ξέρετε ότι μπορείτε να περάσετε καλά δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ελευθερίας που ο ίδιος να μπορεί να κινείται. Καλό θα είναι να απολαμβάνετε την ελευθερία σας χωρίς να καταπιέζετε τους άλλους ή να προκαλείτε υστερικές τάσεις για απόκτηση της ελευθερίας που σας ανήκει.

 

ΤΥΠΟΣ Η

Ο τύπος αυτός θα σας παρουσιάσει τα παρακάτω χαρακτηριστικά που προέρχονται από την αρνητική σχέση Ηλίου – Ποσειδώνα. Αυτό το άτομο παρουσιάζει δυο μορφές: τον καλό ή καλοπροαίρετο και τον πονηρό ή κουτοπόνηρο.

Τύπος που συχνά βλέπει διαφορετικά τα πράγματα από ότι είναι και που τον εξυπηρετεί πάντα να τοποθετεί ένα πέπλο ψευδαίσθησης, ή να βλέπει τα πάντα τέλεια ενώ αποκαλύπτονται μετά από λίγο καιρό αρνητικά. Είναι ο τύπος που έχει θέληση για ανάπτυξη, αλλά μπερδεύει μέσα την φαντασία του, και έχει σαν αποτέλεσμα αυτή η προσωπικότητα να οδηγεί πολύ συχνά το γάμο του ή τη δουλειά του, τα οικονομικά του ή την σχέση του σε μια αποτελμάτωση.

Αυτοί οι τύποι ανθρώπων εκμεταλλεύονται ή τους εκμεταλλεύονται άλλοι καθαρά για προσωπικά οφέλη και στο τέλος είναι τα θύματα άλλων θυμάτων. Αυτά τα άτομα πολύ συχνά διαθέτουν μια έντονη διαίσθηση που πραγματικά αν την εκμεταλλευτούν σωστά μπορεί να γλιτώσουν από του χάρου τα δόντια που λέγεται.

 

ΤΥΠΟΣ Θ

Ο τύπος αυτός θα σας παρουσιάσει τα παρακάτω χαρακτηριστικά που προέρχονται από την αρνητική σχέση Ηλίου – Πλούτωνα. Αυτός ο τύπος νιώθει μια απέραντη μοναξιά ενώ παράλληλα έχει φοβερό ένστικτο αντοχής. Σε κάθε σχέση ξεκινάει από μια ανάγκη σεξουαλικής επικοινωνίας, που αργότερα μη έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον σταματά. Όλη η ανάγκη για παρέα και βαθύτερα ενδιαφέροντα αρχίζουν να τον προβληματίζουν διότι η ανάγκη του για απομόνωση μπαίνει σαν πρωταρχικός παράγοντας και είναι άσχετος με την σεξουαλική του ανάγκη.

Αντιθέτως γίνεται σεξουαλική επανάσταση όταν πάψει το ένστικτο της απομόνωσης και γίνεται ένας πραγματικά τρυφερός τύπος που περιέχει όλα τα στοιχεία μιας ενστικτώδους έλξης και του παρέχει την δυνατότητα να έλκει ανά πάσα στιγμή το περιβάλλον του. Τα αρνητικά αυτού του τύπου είναι σε μεγάλο βαθμό οι φοβίες, η τάση προς το διαζύγιο και η ανάγκη του για συζυγική συμβίωση.

Και αυτός ο τύπος χωρίζεται σε δυο ομάδες: στους καταστροφικούς μέσα από την φοβία τους ή μέσα από τις δυσκολίες της ζωής τους ή από προβλήματα καταπίεσης από τους άλλους. Στον άλλο τύπο έχουμε μεταρρυθμιστικές ιδέες, γόνιμη δράση, αντίληψη αλλά και σε αυτόν παραμένουν τα στοιχεία της σεξουαλικής δραστηριότητας αλλά που πολύ δύσκολα βρίσκουμε αυτή την αναλογία.

Δεν είναι μόνο ο Ήλιος που διαμορφώνει τον άνθρωπο, αλλά το σύνολο του προσωπικού του ωροσκοπίου.
Ένα άτομο μπορεί να είναι πολύ καλό ή κακό μέχρι μια ορισμένη ηλικία και μετά να αλλάξει.
Αυτή η αλλαγή οφείλεται επίσης στο σύνολο του ωροσκοπίου και όχι μόνο στο ζώδιό του.

Περικλής Καραμηνάς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments