0 0 votes
Article Rating

Η θεση του Ηλιου καθοριζει το ειναι μας. Η θεση της Σεληνης μας δειχνει πως ειναι το αλλο μισο της ψυχης μας. Δειχνει την ψυχη που νοσταλγουμε, που μας συμπληρωνει και μας καταλαβαινει χωρις λογια, ειναι κοντα μας, ακομα και αν ειναι χιλιομετρα μακρυα. Ισως και να μην την γνωρισουμε ποτε, αλλα ειναι καπου εκει εξω και «διπλα» μας.

Σεληνη στον Κριο
Ο ψυχικος φιλος ειναι αυθορμητος, λεει ο,τι σκεφτεται, χωρις περιστροφες, καταλαβαινει τις ανεξαρτητες ψυχες οπως εσεις. Ειναι το φιλαρακι και οχι ο αφοσιωμενος εραστης η η ερωμενη που θυσιαζεται για σας. Μεταξυ σας υπαρχει μια εσωτερικη ανησυχια , μια ταση για εσωτερικες φωτιες. Μονο ετσι ειστε ευτυχισμενοι.

Σεληνη στον Ταυρο
Αναζητατε την συναισθηματικη σιγουρια και τον αισθησιασμο. Ο ψυχικος σας φιλος πλησιαζει το ετερο του ημισυ με ολες τις αισθησεις του, με το αγγιγμα, με την μυρωδια και παρΆολα αυτα παραμενει ο ψυχικος σας φιλος ακομα και αν ειστε πολυ μακρυα.Του αρεσουν η ανεση, η ηρεμια και η στατικοτητα σας. Μεταξυ σας υπαρχει μια απεραντη υπομονη, μια ζεστασια, αυτος εκπεμπει μια εσωτερικη ηρεμια και αυτο το στοιχειο σας συμπληρωνει την ψυχη.

Σεληνη στους Διδυμους
Γινεστε με εναν ανθρωπο ευτυχισμενοι, οταν κατανοει , οτι δεν θελετε να σας αγγιζουν ψυχικα απο την αρχη. Θελετε να συζητατε, να λυνετε προβληματα αλλων, πριν να αγγιξετε τα δικα σας. Ο ψυχικος σας φιλος ακουει προσεκτικα, και συζηταει ευχαριστα μαζι σας και αφηνετε στις πνευματικες σας εφευρεσεις. Αισθανεστε την παρουσια του οταν υπαρχει ιδιο μηκος κυματος. Καταλαβαινετε ο ενας τον αλλο χωρις λογια..

Σεληνη στον Καρκινο
Ισως η αδελφη ψυχη σας να παραμεινει στην καθημερινοτητα μια νοσταλγικη επιθυμια. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα την συναντησετε ποτε, αλλα οτι εσεις ειστε ευτυχισμενοι με την ιδεα οτι εχετε εντονη πνευματικη συνδεση μεταξυ σας. Ειστε κοντα στα ονειρα του. Κατανοει την ρομαντικη φυση σας, ονειρευεται οπως εσεις, ειναι τρυφερος.Εχετε την ιδια αναγκη να ερθετε ψυχικα κοντα, δεν σας φερνουν κοντα τα λογια, αλλα το συναισθημα οτι η ενωση σας ειναι προκαθορισμενη. Μονο οταν αισθανθειτε αυτο το συναισθημα με καποιον, εχετε βρει την αδελφη ψυχη.

Σεληνη στον Λεοντα
Τα συναισθηματα γενικα ειναι ειλικρινη και χρειαζεστε μια αδελφη ψυχη που να ειστε οι καλυτεροι φιλοι. Μονο με αυτες τις προυποθεσεις μπορειτε να βρειτε το ετερο ημισυ σας με την λαμπερη ψυχη, τη χαρα για τη ζωη και τον ενθουσιασμο. Ο ψυχικος φιλος σας αγαπαει τη σταση που εχετε απεναντι στη ζωη και κατανοει την αναγκη σας να ειστε ο Καλυτερος και ο Πρωτος. Σας παραχωρει τον πρωτο ρολο,στηριζει τη λαμψη σας σε καθε εμφανιση σας και σας βοηθαει να ξεπερνατε τον εαυτο σας. Με αυτην την αδελφη ψυχη στο πλαι σας ειστε ευτυχισμενοι.

Σεληνη στην Παρθενο
Αναζητατε μια ψυχη που σας κατανοει στην καθημερινοτητα και εχει παντα ετοιμη μια συμβουλη για να ανταπεξελθετε τη ρουτινα της. Τα συναισθηματα του ειναι βαθεια, ειλικρινη και λεπτα. Γι’ αυτο μπορει να σας σωσει απο το συναισθηματικο χαος που περιπλεκεστε μερικες φορες. Ειναι ο προσωπικος σας συμβουλος, αυστηρος, συγκρατημενος οπως εσεις. Ειναι ομως και το ετερο σας ημισυ που μπορει να βλεπει εξω απο τα ορια της Λογικης και να θετει στοχους μελλοντικους. Ειναι η καλη σας συνειδηση, η ψυχη που σας δινει κουραγιο και θαρρος και σας υπενθυιζει τα ταλεντα και τις ικανοτητες σας, οταν παραδινετε τα οπλα. Σας αλλαζει τη ζωη..

Σεληνη στον Ζυγο
Χρειαζεστε καποιον να εξισορροπει το ειναι σας, αλλα και καποιον να σας αποδεσμευει απο ολες τις αμφιβολιες σας. Αγαπαει τη γοητεια σας, καταλαβαινει την αναγκη σας να ειστε παντα αναμεσα σε κοσμο και κατανοει τις διακυμανσεις σας. Σας συγκρατει, οταν παραπατατε, ειναι δυνατος, δεν σας λυγιζει ομως και καταλαβαινει γιατι κανετε τοσους συμβιβασμους. Σας προειδοποει, σας δινει δυναμη οταν σας πιανει το πεισμα και διακινδυνευτε να χασετε τον εαυτο σας. Αυτος ο ψυχικος σας φιλος ειναι ο καλυτερος σας, ο πιο χαρουμενος φιλος, που δεν υψωνει ποτε τη φωνη, δεν φευγει απο τα ορια του και ειναι γεματος αρμονια. Ειναι η εσωτερικη σας δυναμη και ισορροπια, αλλα μονο αν ειστε πνευματικα συνεδεμενοι.

Σεληνη στον Σκορπιο
Ο ψυχικος σας φιλος ειναι η εσωτερικη σας φωτια που δεν πρεπει να σβησει ποτε. Εκτιμαει τη δυναμη σας, το εντυπωσιακο παθος σας και την κτητικη σας διαθεση. Αν βρειτε αυτον τον ψυχικο φιλο, θα καιγεστε μαζι, θα επιζειτε και θα συνεχιζετε. Ειναι ο Δαιμων και ο Μαγος σας. Ο Γητευτης των φιδιων και το φιδι ειστε εσεις. Σας εμπνεει ομως μια ηρεμια γιατι η ψυχη σας βρισκει μεσα του μια «πατριδα» . Αισθανεστε την φωτια του, οταν ειστε διπλα του τη δυναμη της θελησης του. Ειναι ο καθρεφτης σας και μεσα του αναγνωριζετε το ειδωλο σας μες στην καθημερινοτητα και οχι πια μονο σε πνευματικο επιπεδο.

Σεληνη στον Τοξοτη
Το αλλο σας μισο εχει πνευμα, αγαπαει τη δικαιοσυνη και μια εντονη αναγκη να αναζηταει την αληθεια. Σας προειδοποιει οταν αποφευγετε την κριτικη και μιλατε με ενα επιφανειακο τροπο. Οταν εχετε ανεβει πολυ ψηλα, σας προσγειωνει παλι. Ειναι ο γιατρος της ψυχης σας , με ανοιχτο μυαλο, αυθορμητος και ενθουσιωδης, απολαμβανει τα συναισθηματα και σας καταλαβαινει απολυτα, οταν δεν δεχεστε κανενα ειδος περιορισμου. Ο ιδιος δεν περιοριζει κανεναν και τιποτα και παρ΄Άολο που ειναι πιστη ψυχη δεν ειναι καθολου κτητικος. Δεν θετει ορους, σας αγαπα απλα επειδη ειστε κοντα του και απλα επειδη υπαρχετε.

Σεληνη στον Αιγοκερο
Η Σεληνη σας δηλωνει αυτον τον καιρο ,οτι το αλλο μισο της ψυχης σας περιμενει ενα σινιαλο απο σας. Ξερετε κατα βαθος οτι καπου υπαρχει, ακομα και αν δεν εμπιστευεστε αυτο το συναισθημα η αυτην την ιδεα. Η ιδεα και μονο οτι καπου υπαρχει αυτος ο ψυχικος φιλος σας σας διαταρασσει την ηρεμια σας γιατι αυτος κοιταζει βαθεια μες στην ψυχη σας. Το ξερετε οτι ειναι εκει, ακομα και αν του ανοιξετε την καρδια σας με αργο τροπο. Δειχνει κατανοηση για την εσωστρεφεια σας και το φοβισμενο ειναι σας . Σας πλησιαζει τρυφερα, χωρις βιασυνη, με τρυφεροτητα και προσοχη. Τα συναισθηματα του ειναι σταθερα και το διαισθανεστε. Η φωνη του εχει μια σιγουρια, χωρις να ειναι πιεστικη, ο λογος του δεν ειναι δογματικος. Μαζι του αισθανεται κανεις ελευθερος να μοιραστει η και οχι την αποψη του. Ο ψυχικος φιλος αυτος υπαρχει, οχι μονο στα ονειρα σας αλλα και στην πραγματικοτητα.

Σεληνη στον Υδροχοο
Ο ψυχικος σας φιλος δυσκολευεται πολυ μαζι σας. Ειστε εσωστρεφεις και δεν συμβαδιζετε με τον απλο κοσμο και τα θαυματα του. Συναισθηματικα δεν μπορει να σας φτασει κανεις. Ο ψυχικος σας φιλος εχει απεραντη υπομονη. Ειναι μεγαλοψυχος και ανοιχτο μυαλο. Πρεπει να εχει το ρολο του ΅καλου φιλουΆ παρα του συντροφου που θελει να σας πιει γουλια γουλια και να σας υποταξει. Δειχνει κατανοηση για τα ορια που θετετε, για το οτι πνιγεστε οταν ο αλλος ειναι πολυ κοντα σας, γιατι ξερει οτι πισω απο αυτο κρυβεται ο μεγαλος σας φοβος για τα εντονα συναισθηματα. Σας αφηνει «το χωρο» που χρειαζεστε. Σας ανοιγει την ψυχη του χωρις να περιμενει να του ανοιξετε τη δικη σας. Σας ψιθυριζει κατι με πολυ πνευμα και εξυπναδα και περιμενει υπομονευτικα την απαντηση σας. Πρεπει να τον ακουσετε, ειναι καπου εκει εξω.

Σεληνη στους Ιχθεις
Με τον Κρονο στο απεναντι ζωδιο πρεπει να διαισθανεστε την υπαρξη του αλλου σας μισου, του ψυχικου σας φιλου με εντονο τροπο. Ειναι ευαισθητος και βαθυς σαν ειναι ενα οργανο μετρησης της ψυχης σας και σας εκφραζεται με πολυ ευαισθησια. Οταν τον ακουτε, αντιδρατε σαν μια πεταλουδα που πεταει, ενα ριγος αισθανεστε μεσα σας που εξαπλωνεται σε ολο το σωμα. Το αλλο σας μισο εκπεμπει μια εντονη ζεστασια , και γνωριζει ακριβως τι συμβαινει μεσα σας. Διαισθανεται ολα, οσα νοσταλγειτε και τα εχετε κρυψει βαθεια μεσα στην ψυχη σας. Κατανοει ο,τι σας εχει πληγωσει και το κουβαλατε μεσα σας. Ειναι ομως και ενας δυνατος φιλος που σας βοηθαει, οταν χανετε τον δρομο σας και σας στηριζει. Ειναι κοντα σας, ψαξτε, πρεπει να τον βρειτε.

 

Το κειμενο ειναι συνοπτικη μεταφραση του αρθρου Lieber Seelenfreund
που δημοσιευτηκε στην αστρολογικη εφημεριδα Astrowoche
απο τον Γερμανο Αστρολογο Erich Bauer τον Φεβρουαριο 2008

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments