4 5 votes
Article Rating

Η αστρολογία παρέχει πολλά στοιχεία για τη συμβατότητα των ανθρωπίνων σχέσεων. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι αυτό που αφορά τα τέσσερα στοιχεία των ζωδίων: Φωτιά, Νερό, Αέρας και Γη. Βέβαια, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη χημεία, είναι παλιές κατηγορίες, που η χρήση τους ως σύμβολα οδηγούν πολλά χρόνια πίσω, από τους αλχημιστές του Μεσαίωνα μέχρι τους Καμπαλάχ.

Σύμφωνα με την Αστρολογία τα ζώδια της Φωτιάς είναι ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης. Του Νερού είναι ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθύες. Του Αέρα είναι οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος. Της Γης είναι ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως.

Άτομα που τα ζώδιά τους έχουν το ίδιο στοιχείο, συχνά έλκονται και ταιριάζουν. Για παράδειγμα, όσοι ανήκουν στον Λέοντα και στον Τοξότη, και τα δύο ζώδια της Φωτιάς, συχνά βρίσκουν αρμονία στις σχέσεις τους αν και φαίνεται ότι δεν τα βρίσκουν με έναν Καρκίνο, που έχει στοιχείο το Νερό. Πράγματι, μερικοί Παρθένοι λένε ότι δύο ζώδια της Φωτιάς ταιριάζουν μεταξύ τους, γιατί κανείς άλλος δεν μπορεί να τους ανεχτεί.

Το ίδιο στοιχείο στο συνδυασμό με τον Ήλιο είναι ένας καλός οδηγός συμβατότητας, που συνήθως τον χρησιμοποιούν στα λαϊκά ωροσκόπια. Όμως το ζώδιο του Ήλιου, όπως ξέρουμε, δεν είναι ο μόνος βασικός παράγοντας ενός ωροσκοπίου.

Το σεληνιακό ζώδιο, για παράδειγμα μπορεί να αποδειχτεί πολύ βοηθητικό για να κατανοήσουμε πώς οι άνθρωποι σχετίζονται σε συναισθηματικό επίπεδο και πώς ταιριάζουν τα προσωπικά τους χόμπι. Για παράδειγμα, κάποιος με τη Σελήνη στον Αιγόκερω μπορεί να αναζητήσει ένα συγκάτοικο που η Σελήνη του να είναι συμβατή με τα ζώδια της Γης: Παρθένοι ή Ταύροι.

Άτομα που τα πάνε καλά, όπως Δίδυμοι και Ζυγοί, μπορεί να διαπιστώσουν ότι δεν τα πάνε καλά αν ο ένας από αυτούς έχει τη Σελήνη στον αυστηρό Αιγόκερω και θέλει να διακοσμήσει το σπίτι με σκούρα χρώματα και βαριά έπιπλα, ενώ κάποιος άλλος που έχει τη Σελήνη στον Λέοντα μπορεί να θελήσει να βάψει το λίβιγκ-ρουμ με έντονα χρώματα και να σκορπίσει παντού χρωματιστά μαξιλάρια.

Αλλά τι γίνεται με το ρομαντικό έρωτα, αυτό το μυστηριώδες ανθρώπινο αίσθημα; Πολλά ζευγάρια, ενώ έχουν φιλικές σχέσεις πολύ καλές, διαπιστώνουν ότι έχουν διαφορετική προσέγγιση στον έρωτα και στο σεξ. Η Αφροδίτη και ο Άρης είναι τα πιο σημαντικά σύμβολα στον τομέα αυτό. Συχνά, οι πλανήτες αυτοί ονομάζονται και πλανήτες «ατομικών επιθυμιών». Ο Άρης αντιπροσωπεύει τον ανδρισμό και συνεπώς τη σεξουαλική ενεργητικότητα του άντρα με την οποία πετυχαίνει αυτό που επιδιώκει, ενώ η Αφροδίτη συμβολίζει τη σεξουαλική θηλυκότητα, με την οποία προσπαθεί να έλκει ό,τι επιθυμεί να έχει.

Η μοντέρνα ψυχολογία διδάσκει ότι είμαστε ενδόμυχα αμφισεξουαλικοί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε ομοφυλόφιλοι ή ότι δεν είμαστε ετεροσεξουαλικοί. Σημαίνει ότι μέσα μας έχουμε ποιότητες αρσενικού και θηλυκού. Η Αστρολογία βέβαια το ήξερε αυτό από πολύ καιρό πριν, μια και σε κάθε γενέθλιο ωροσκόπιο υπάρχει η «θηλυκότητα»: Σελήνη, Αφροδίτη και ο «ανδρισμός»: Ήλιος, Άρης.

Οι άντρες μπορούν να εκφράσουν πιο εύκολα τον Άρη τους και οι γυναίκες την Αφροδίτη τους. Αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι και άλλοι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την ισορροπία έκφρασης των ποιοτήτων αυτών. Κάποιος με τον Άρη να ανατέλλει είτε είναι άντρας είτε γυναίκα, θα θελήσει να δείξει εξωστρέφεια, κυριαρχικότητα «αντρικές» ποιότητες, ενώ κάποιος με τον Ήλιο ή τη Σελήνη σε σύνοδο ή σε τρίγωνο με την Αφροδίτη, θα επιδείξει χάρη και λατρεία για καθετί το όμορφο και καθετί που συνδέεται με τη θηλυκότητα. Μια δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο – για παράδειγμα, μια σύνοδος ή ένα τετράγωνο με τον Κρόνο – μπορεί να δυσκολέψει την έκφραση του Άρη ή της Αφροδίτης, αν οι πλανήτες αυτοί έχουν την επιρροή της συνόδου.

Οι τοποθετήσεις της Αφροδίτης και του Άρη και οι όψεις τους στο γενέθλιο ωροσκόπιο, μιλούν για τις συνήθειες του ενδιαφερομένου, για τις προσδοκίες που έχει από τον έρωτα, και το σεξ. Ένας προεξέχων Άρης – σημαίνει ότι ο Αρης βρίσκεται σε γωνία, εξυψώνει τον οίκο ή το ζώδιο ή σχηματίζει ιδιαίτερα καλή όψη – δείχνει ένα άτομο που έχει την ευκολία να εκφράζει τις ποιότητες του Αρη, όπως δραστηριότητα, θετικότητα, είτε το άτομο αυτό είναι άντρας είτε γυναίκα. Κάποιος που έχει σε πιο προεξέχουσα θέση την Αφροδίτης από τον Αρη, μπορεί και έχει μεγαλύτερη άνεση με τις λεγόμενες γυναικείες δραστηριότητες – που είναι οι κοινωνικές ή καλλιτεχνικές, κι εδώ δεν παίζει ρόλο αν το άτομο είναι γυναίκα ή άντρας.

Η κλασική «ιδανική» σχέση είναι αυτή ανάμεσα σε ένα άντρα «Αρειανά» και μια γυναίκα με «Αφροδιτιακά» προσόντα, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι ζευγάρια με διαφορετικούς σχηματισμούς δεν τα περνάνε καλά. Όταν και τα δύο μέλη του ζευγαριού έχουν τον Άρη σε προεξέχουσα θέση από την Αφροδίτη, η σχέση τους θα είναι θυελλώδης, αλλά με πολλή πάθος.

Στα ζευγάρια αυτά φαίνεται ότι αρέσουν οι καβγάδες, όσο και τα φιλιά και οι συμφιλιώσεις. Αλλά μπορεί να διοχετεύουν και τα προσόντα τους αυτά, δηλαδή τις ενέργειες του Άρη, σε δράση, σε σπορτίβα ζωή, αφού σε ένα αγώνα π.χ. τένις μπορεί να εκφραστούν μέσα από το συναγωνισμό. Άτομα που και τα δύο έχουν στοιχεία του Άρη, μπορεί να αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα. Η εμφάνιση αρμονίας και ομόνοιας μπορεί να είναι τόσο σημαντική για αυτά, που οι τυχόν διαφωνίες, ασυμφωνίες και προστριβές μπορεί να κρύβονται για να μην προκληθεί διατάραξη της γαλήνης για ανοιχτές διαφορές. Από την άλλη, αυτό το ζευγάρι πιθανά να έχει ένα καλά διακοσμημένο σπίτι και να οργανώνει εκεί συχνά γιορτές. Για κάθε άτομο, το στοιχείο της Αφροδίτης ή του Αρη είναι ο πιο σημαντικός οδηγός των βασικών συνηθειών και των προσδοκιών για τις αισθηματικές του σχέσεις.

Όταν η Αφροδίτη και ο Άρης είναι στο ίδιο στοιχείο ή αν τα στοιχειά είναι αρμονικά – για παράδειγμα Αέρας και Φωτιά ή Γη και Νερό – πιθανά το άτομο αυτό να μπορεί εύκολα να διαπιστώνει τι θέλει και τον τρόπο που θα το αποκτήσει. (Βέβαια, δυσαρμονικές όψεις από άλλους πλανήτες, όπως Κρόνος, Ουρανός ή Ποσειδώνας μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα).

Αν το άτομο έχει την Αφροδίτης και τον Αρη με στοιχεία μη συμβατά, για παράδειγμα Άρης στον Αιγόκερω (Γη) και Αφροδίτη στους Διδύμους (Αέρα) – μπορεί να διαπιστώσει ότι τον κατέχει μια τάση να πάει μια από τη μια και μια από την άλλη κατεύθυνση, και ότι τα αισθήματα του είναι αντιφατικά. Ένας άντρας με αυτό το σχηματισμό μπορεί να αναρωτιέται συχνά γιατί η μοίρα τον κάνει να έχει σχέσεις με γυναίκες ανεύθυνες που τον αφήνουν να κάνει όλες τις δουλειές αυτός.

Και η απάντηση είναι ότι η Αφροδίτη στους Διδύμους που φέρνει τα δύο άτομα κοντά και ο Άρης στον Αιγόκερω που τους θέλει να αγωνίζονται σκληρά για να πετύχουν ένα κοινό σκοπό. Μία γυναίκα με την Αφροδίτης στον Καρκίνο (Νερό) και τον Αρη στον Τοξότη (Φωτιά) αναρωτιέται γιατί οι ενθουσιώδεις άντρες που ερωτεύεται δεν θέλουν να κάνουν νόμιμο το δεσμό τους και να δημιουργήσουν ένα σπίτι μαζί της.

Αν έχετε την Αφροδίτης και τον Άρη σε μη συμβατά στοιχεία στο χάρτη σας, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να φέρετε κάποια ισορροπία στη σχέση σας. Μπορεί να θελήσετε να αποδώσετε την ευθύνη των προστριβών σας στο σύντροφό σας, αλλά θα διαπιστώσετε ότι είναι πιο εύκολο να λύσετε τα προβλήματα σας αν αναγνωρίσετε ότι οι δικές σας απαιτήσεις μπορεί να είναι αυτές που προκαλούν τις πρoστριβές και οι οποίες βρίσκουν αδιαλλαξία από μέρους του συντρόφου σας. Αν η Αφροδίτη και ο Άρης βρίσκονται στο ίδιο ή σε συμβατά στοιχεία θα έχετε μεγάλη ανάγκη να διατηρήσετε μια ήπια σχέση, ίσως με κάποιον που σας μοιάζει πολύ.

Παρακάτω γίνεται μια αναφορά για τη σημασία και την εφαρμογή της απουσίας του Άρη και της Αφροδίτης σε κάθε στοιχείο. Θυμηθείτε ότι τα στοιχεία Γη και Νερό και Αέρας και Φωτιά είναι πιο συμβατά.

Άρης/Αφροδίτη σε ζώδια Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης)

Αυτά τα φλογερά ρομαντικά ζώδια, αγαπούν τις μεγάλες χειρονομίες. Η πρακτική αξία ενός δώρου είναι λιγότερο σημαντική από το δράμα και την παρουσίαση του. Μια νύχτα στην πόλη, ένα κόσμημα, ή ένα απλό μπουκέτο λουλούδια – μπορεί να κάνουν το άτομο που τα δέχεται να νιώσει βασιλιάς ή βασίλισσα. Αυτά τα άτομα έχουν πραγματική ανάγκη να υπάρχει στη σχέση τους ο ενθουσιασμός. Γίνονται θαυμάσιοι γονείς και δεν αρνούνται τη σπιτική ζωή, ιδιαίτερα αν η Σελήνη έχει καλές όψεις, αλλά αντιπαθούν την καθημερινή ρουτίνα και χρειάζονται πάντα κάποιο στοιχείο φαντασίωσης για να συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για κάτι.

Άρης/Αφροδίτη σε ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως)

Τα άτομα αυτά αισθάνονται ότι ο έρωτας εκφράζεται καλύτερα με αποδείξεις αγάπης πρακτικές και φυσικές. Οι λέξεις δεν έχουν μεγάλη σημασία, θέλουν να έχουν αποτελέσματα. «Τι σημαίνει αν σε αγαπάω. Σε παντρεύτηκα και σου αγόρασα το σπίτι αυτό, έτσι δεν είναι;» λέει ο σύζυγος που έχει στοιχείο του τη Γη σε μια δυστυχισμένη σύζυγο με την Αφροδίτη της στο Λέοντα (και ίσως με τον Άρη στους Διδύμους). Μια γυναίκα με τον Αρη ή την Αφροδίτη σε στοιχείο Γης μπορεί να εκτιμήσει ένα άντρα που περνάει την Κυριακή του στο σπίτι, περισσότερο από να της απαγγείλει ένα ποίημα που έγραψε για αυτήν. Ένας άντρας με την Αφροδίτης του στον Ταύρο θεωρεί ένα καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό ή ακόμα καλύτερα – ένα μοσχοβοληστό κέικ σοκολάτας την καλύτερη έκφραση έρωτα. Ατομα με την Αφροδίτης και τον Άρη σε στοιχεία της Γης θεωρούν τις φυσικές εκφράσεις τρυφερότητας το πιο σημαντικό μέρος της σχέσης τους.

Άρης/Αφροδίτη σε ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος)

Αυτά τα ζώδια είναι πραγματικά ρομαντικά. Άσχετα από ό,τι κάνετε για αυτά με έργα προτιμούν να ακούσουν μια καλή κουβέντα. Η επικοινωνία και η λεκτική έκφραση των αισθημάτων είναι κάτι πολύ σημαντικό για αυτά. Πώς θα αγαπήσετε ένα άνδρα με την Αφροδίτη στο Ζυγό και τον Άρη στους Διδύμους; Προχωρήστε και μετρήστε τους τρόπους. Γράψτε του ένα ποίημα ή ένα γράμμα. Πείτε του πώς αισθάνεστε για αυτόν. Κι ακόμα καλύτερα, ρωτήστε τον πώς αισθάνεται κι αυτός για σας. Η γυναίκα με την Αφροδίτη στους Διδύμους και τον Άρη στον Υδροχόο, δεν μπορεί να ανεχτεί μια σιωπηλή μεταχείριση. Θέλει μια ζωηρή συνομιλία – όχι μόνο για αυτήν, αλλά για βιβλία ή για την τελευταία ταινία που είδατε – που θα κερδίσει και την καρδιά της. Τα άτομα αυτά χρειάζονται μια έντονη κοινωνική ζωή και συνήθως δεν ανέχονται σκηνές ζηλοτυπίας από το σύντροφό τους. Χρειάζονται ελευθερία κινήσεων και ανεξαρτησία.

Άρης/Αφροδίτη σε ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς)

Άντρες και γυναίκες με τον Άρη ή την Αφροδίτη σε ζώδια με στοιχείο το Νερό, αισθάνονται πολύ βαθιά για καθετί. Η συναισθηματική τους ζωή είναι πολύ σημαντική, είτε αυτή εκφράζεται εσωτερικά ή εξωτερικά. Η υπερβολική ευαισθησία μπορεί να χαρακτηρίσει μια σχέση από το τι αισθάνεται το άλλο πρόσωπο, από το τι πραγματικά είναι. Το σεξ είναι ένα πολύ σημαντικό μέσο συναισθηματικής συνύπαρξης και φέρνει μια φυσική απελευθέρωση στη σχέση. Ο άντρας ή η γυναίκα με την Αφροδίτη στο Σκορπιό ή τον Αρη στον Καρκίνο χρειάζεται πολύ στοργή για να αισθανθεί ερωτευμένος/η. Μια γυναίκα με την Αφροδίτη στους Ιχθείς μπορεί να λειτουργεί τόσο με το ένστικτο που δεν απατάται. Ξέρει πότε ο σύντροφός της αισθάνεται απόμακρα από αυτήν, ακόμα και χωρίς να λέει τίποτα κι αν έχει τον Αρη στον Σκορπιό, τα πληγωμένα της αισθήματα δεν ξεπερνιούνται εύκολα. Οι Ιχθύες είναι λιγότερο κτητικοί από τους Καρκίνους και τους Σκορπιούς, αν μια αίσθηση πνευματικής πίστης θα είναι πιο ουσιαστική σε ένα άντρα ή γυναίκα με την Αφροδίτη ή τον Άρη στο ζώδιο αυτό.

Αν ξέρετε τη θέση της Αφροδίτης και του Άρη στο γενέθλιο χάρτη το δικό σας και του συντρόφου σας, θα μπορέσετε να κατανοήσετε εύκολα γιατί κάτι σας έλκει ή σας απωθεί σε αυτόν. Μη συμβατά στοιχεία σημαίνουν ότι πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να καταλάβετε ο ένας τον άλλον, αλλά δεν σημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να είστε μαζί, ιδιαίτερα όταν οι σχέσεις ταιριάζουν σε πολλούς άλλους τομείς.

Η Αστρολογία είναι ένα «όργανο» που μας διδάσκει πως να προχωρήσουμε, δεν είναι «καταδίκη θανάτου» σε κανένα άτομο. Το ωροσκόπιο κάθε ατόμου αντανακλά τον ιδιαίτερο συνδυασμό των χαρακτηριστικών που κάνουν αυτόν ή αυτή να έχει τις δικές του ανάγκες, αλλά να αποζητάει και τον έρωτα του άλλου.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τον γενέθλιο χάρτη σας

4 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments