0 0 votes
Article Rating

Ετοιμαζόμαστε για την μεγαλύτερη Σελήνη του 2017, που σημαίνει για την πιο εντυπωσιακή πανσέληνο της χρονιάς αφού την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η Σελήνη θα έχει πλησιάσει τη Γη πάρα πολύ, σε απόσταση σχεδόν 358.400 χιλιομέτρων κι έτσι το φεγγάρι θα φαίνεται 7% μεγαλύτερο και 16% φωτεινότερο από όσο σε μια συνηθισμένη πανσέληνο.

Αυτή η σούπερ-πανσέληνος θα συμβεί στις 17.46’ ώρα Ελλάδας στην 11.40’ μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότη  και για τον χάρτη που καταστρώνεται για την Αθήνα ο  ωροσκόπος βρίσκεται στην 23.17’ μοίρα των Διδύμων, το Μεσουράνημα στην 1η μοίρα των Ιχθύων, ο Ήλιος, κυβερνήτης του 3ου οίκου, βρίσκεται στον 6ο και η Σελήνη, κυβερνήτης του 2ου οίκου, βρίσκεται στον 12ο οίκο του χάρτη.

Ο συνδυασμός αυτών των ζωδίων και των οίκων φωτίζουν άλλη μια φορά τα καίρια θέματα που μας απασχολούν και σχετίζονται με την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, τις σχέσεις με τα γειτονικά κράτη και τις οικονομικές εξελίξεις της χώρας. Η παρουσία της σελήνης στον 12ο οίκο φανερώνει την συνεχιζόμενη δοκιμασία στην οποία υποβάλλεται ο λαός βιώνοντας μια δύσκολη καθημερινότητα εξαιτίας της πίεσης που προέρχεται από τις αντίξοες συνθήκες που αφορούν όλους αυτούς τους τομείς.

Ο σχηματισμός που σαφέστατα επικρατεί στον χάρτη είναι το Ταυ-Τετράγωνο ακριβείας των φώτων με τον Ποσειδώνα στην 11.30’ μοίρα των Ιχθύων και στον 10ο οίκο, τον οποίο και κυβερνά. Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει την διακυβέρνηση της χώρας, αυτούς δηλαδή που την κυβερνούν, αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει προς τα έξω.

Φαίνεται λοιπόν πως το τοπίο κάθε άλλο παρά ξεκάθαρο είναι, αφού επικρατεί σύγχυση στο εσωτερικό η οποία μεταφέρεται και στην δημόσια εικόνα της χώρας.  Ανεκπλήρωτες ελπίδες, ανεδαφικές υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, υψηλές προσδοκίες που αποδεικνύονται ουτοπικές και έχουν να κάνουν με όλα αυτά τα ζητήματα που εδώ και καιρό μας ταλανίζουν και κυρίως με την δύσκολη οικονομική πραγματικότητα οδηγούν ξανά στην απογοήτευση και την ψυχολογική πτώση.

Ο Ερμής, κυβερνήτης του χάρτη αλλά και του 4ου οίκου, οίκος της πατρίδας και της αντιπολίτευσης, βρίσκεται στάσιμος, αφού ετοιμάζεται να γυρίσει σε ανάδρομη φορά, στην αναιρετική 29.17’ μοίρα των Διδύμων και μόλις έχει κάνει σύνοδο με τον Κρόνο, κυβερνήτη του 8ου οίκου, μέσα στον 7ο οίκο του χάρτη.

Η σύνοδος αυτή σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Χείρωνα στον 10ο, αλλά και τριγώνου με τον Ουρανό, κυβερνήτη του 9ου, που βρίσκεται ανάδρομος στην 24.56’ μοίρα του Κριού στον 11ο οίκο όπως και εξάγωνο με τον Άρη, κυβερνήτη του 11ου, στην 26.24’ μοίρα του Ζυγού στον 5ο οίκο.

Ένα διάστημα που όλα αναθεωρούνται, αμφισβητούνται, σταματούν, κυρίως αυτά που αφορούν τον δανεισμό της χώρας και την υποστήριξή της από τους συμμάχους, δημιουργώντας ρήγματα και ‘πληγές’ στο εσωτερικό της κυβέρνησης η οποία με τη σειρά της δημιουργεί ένα πιεστικό κλίμα στο λαό. Αυτό εξάλλου καταδεικνύεται και από την δύσκολη εμπλοκή του Πλούτωνα, κυβερνήτη του 6ου , μέσα στον 8ο οίκο, με τον Βόρειο Δεσμό.

Ωστόσο φαίνεται πως κάποιοι ‘φίλοι’ από το εξωτερικό θα βοηθήσουν ώστε ορισμένοι καινούργιοι στόχοι που αφορούν δημόσιες επενδύσεις και ωφέλιμες συνεργασίες να μπουν σε εφαρμογή. Κι αυτό όμως έπειτα από αγώνα και αντιπαραθέσεις αφού ο Άρης βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ουρανό και σε δύσκολη όψη με τον Χείρωνα.

Όλη αυτή η δύσκολη εικόνα θα μπορούσε να έχει μια περιστασιακή επιρροή, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη του μήνα, αν λάβουμε υπ’ όψη το εξαιρετικά βοηθητικό τρίγωνο του Δία, κυβερνήτη του 7ου οίκου, από την 11η μοίρα του Σκορπιού  στον 5ο οίκο με τον Ποσειδώνα το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερη χρονική επιρροή.

Οι πολυπόθητες επενδύσεις θα μπορούσαν να υλοποιηθούν λίγο αργότερα με τη βοήθεια και την συνεργασία των συμμαχικών χωρών και μέσα από το πνεύμα της αλληλεγγύης να δώσουν μια καινούργια ώθηση και ανάσα. Ο χώρος της τέχνης , του τουρισμού και του πολιτισμού οδηγούν την χώρα σε πρόοδο επανορθώνοντας το δημόσιο προφίλ και την αίγλη της. Εύνοια έρχεται και μέσα από το χώρο της Ναυτιλίας και της θάλασσας.

Από την Πανσέληνο αυτή επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες γεννημένοι από 1η ως 4 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 10η ως την 14η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Δίδυμοι και Τοξότες εστιάστε την προσοχή σας σε προσωπικές σχέσεις και συνεργασίες, Παρθένοι και Ιχθύες σε οικογενειακές σχέσεις και ζητήματα καριέρας και κοινωνικής προβολής.

Εξετάστε προσεχτικά όλες τις λεπτομέρειες αν πρόκειται να κάνετε μια σημαντική συζήτηση και συμφωνία, να είστε επιφυλακτικοί στις υπογραφές εγγράφων διαβάζοντας και τα ψιλά γράμματα και μην πιστεύετε ή μην δίνετε εύκολα υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν. Προσπαθήστε να βαδίζετε σε ρεαλιστικά μονοπάτια κοιτώντας την πραγματικότητα και όχι αυτό που θα θέλατε εσείς να είναι αληθινό.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα λαμπερό φεγγάρι που η καλύτερη στιγμή για να το απολαύσουμε είναι αμέσως μόλις η Σελήνη ‘ανατείλει’ λίγο πάνω από τη γραμμή του ορίζοντα. Στη θέση αυτή φαίνεται μεγαλύτερη και λαμπρότερη από όταν σηκώνεται ψηλά στον Ουρανό, επειδή όταν είναι χαμηλά μπορεί κανείς να τη συγκρίνει με τα στοιχεία του τοπίου.

Και όχι δεν μπορεί να πυροδοτήσει φυσικές καταστροφές! Εξακριβωμένο!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments