0 0 votes
Article Rating

Ο σκοπός του διελαύνοντα Κρόνου είναι να μας πιέσει να διορθώσουμε ό,τι είναι χαλασμένο, να προσέξουμε ό,τι από καιρό έχουμε παραμελήσει, να αποκαταστήσουμε την τάξη σε ό,τι έχει γίνει χαοτικό ή εκτός ελέγχου και να διεκδικήσουμε αυτό που είναι εγγενώς πολύτιμο για τη βασική μας ανάπτυξη. Επιμένει επίσης να αφήσουμε κάτι ή κάποιον που μας τραβάει αδικαιολόγητα προς τα κάτω ή ανατρέπει την τρέχουσα ανάπτυξή μας. Ο Κρόνος είναι ένας από τους πλανήτες «Εξολοθρευτές» (ο Πλούτωνας είναι ο άλλος). Προσπαθεί να μας απαλλάξει απ’ όλα τα μη ουσιώδη εμπόδια. Στόχος του είναι να τακτοποιήσει και να απλοποιήσει τη ζωή μας.

Ο Κρόνος μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίζουμε το πότε και το γιατί πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε πράγματα ή καταστάσεις που έχουμε ξεπεράσει. Ωριμάζουμε καλύτερα, αναγνωρίζοντας αυτές τις ειδικές σχέσεις και συνθήκες στη ζωή μας που έχουν χάσει την πρακτικότητά τους. Για περαιτέρω μείωση του πόνου και της απογοήτευσης, χρειάζεται να επιτρέψουμε σε αυτές τις καταστάσεις να φτάσουν σε ένα καθορισμένο τέλος. Ο Κρόνος μας διαβεβαιώνει ότι αυτό μπορεί να γίνει με ένα μέτρο λογικής επίλυσης από πλευράς μας, με βάση μια ρεαλιστική εκτίμηση των εν λόγω ζητημάτων.

Απαιτείται πάντα υπομονή, ενώ πρέπει να αποφεύγεται η πεισματική άρνηση να επιτρέψουμε την αναγκαία αλλαγή. Η αρχή του Κρόνου είναι η δικαιοσύνη και η ισορροπία (συμβολίζεται από την έξαρσή του στο Ζυγό).Θα εργαστεί μαζί μας ανεξάρτητα από το βάθος της αυτοδημιούργητης τρύπας στην οποία βρισκόμαστε. Αλλά πρέπει να δεσμευτούμε στις απαιτούμενες εργασίες και την πειθαρχία, χωρίς να ψάχνουμε για καταπακτές διαφυγής… και σίγουρα χωρίς να υποπίπτουμε σε περιόδους άρνησης ή σε προβολή των πλήρων ευθυνών στους άλλους.

Η διέλευση του Κρόνου από ένα γενέθλιο πλανήτη ή οίκο, αποτελεί μια κατάλληλη ευκαιρία για να προβούμε σε έναν απολογισμό μέσω μιας προσεκτικής εκτίμησης των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων κάθε πορείας δράσης που έχουμε αναλάβει μέχρι στιγμής. Ο Κρόνος θα μας ανταμείψει με μικρούς αλλά σταθερούς τρόπους για τις καλά θεμελιωμένες προσπάθειές μας και για τους συνετά δομημένους στόχους μας (και ιδιαίτερα τους μακροπρόθεσμους).

Όταν διαχειριζόμαστε σωστά τις Κρόνιες διελεύσεις, μπορούμε να βοηθηθούμε ώστε να διαφυλάξουμε ή να αποκαταστήσουμε τη λογική και να εισέλθουμε σε ένα ευπρόσδεκτο επίπεδο όπου θα συνεχίσουμε τη ζωή μας. Μας βοηθά να επανέλθει στην πορεία μας.

Ο ρυθμός του μπορεί να φαίνεται κατά καιρούς ως ένα βαρετό και προβλέψιμο αγοράκι, όμως από την καλή πλευρά της διέλευσης του Κρόνου, σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται «να πιάσουμε πάτο» στη ζωή μας. Ή ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε χτυπήματα από το πουθενά που θα αποπροσανατολίσουν το σταθερότερο ρυθμό μας. Τίποτα δεν ξεπηδά μπροστά μας τελευταία στιγμή, με αυτόν τον πλανήτη. Τυχόν προβλήματα που μας έχουν εγκλωβίσει, έχουν ριζώσει σιγά σιγά, πολύ πιο πριν από το παρόν στάδιο της απογοήτευσης και του φόβου μας.

Ο φόβος μπορεί όντως να είναι μια ζωντανή πραγματικότητα του Κρόνου, όπως επίσης και μια αίσθηση λύπης, χαμένου χρόνου και ντροπής. Οι δύσκολες διελεύσεις του Κρόνου ίσως προκαλέσουν μια εύθικτη περίοδο στη ζωή μας όπου είμαστε πολύ ευαίσθητοι στην κριτική και την κρίση. Σχεδόν αναμένουμε να επιπληχθούμε ή να απορριφθούμε για τις αποκαλυφθείσες αδυναμίες μας, κι έτσι συχνά προσπαθούμε να κρύψουμε τα συναισθήματα αποτυχίας φορώντας ένα κοστούμι «ψυχολογικής θωράκισης» (που μας κάνει να φαινόμαστε ακατάβλητοι) ή παραμένουμε εντελώς μακριά από ανθρώπους και οικείες καταστάσεις.

Πολλές φορές ίσως πράγματι να είμαστε μόνοι (ή τουλάχιστον αισθανόμαστε πως είμαστε) κατά τη διάρκεια καίριων Κρόνιων διελεύσεων (οι επαφές Κρόνου / Σελήνης και Κρόνου / Αφροδίτης προκαλούν μοναξιά και προβληματισμό). Όμως αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται μόνο ως μοναξιά. Ας το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή να μετρήσουμε προσεκτικά τα επίπεδα αυτάρκειας και της προθυμίας για καλύτερη εστίαση στην αυτόνομη συνείδησή μας. Κατά πάσα πιθανότητα θα νιώθουμε πιο απόμακροι από τον ξέφρενο κόσμο γύρω μας, αλλά έτσι πρέπει να γίνει.

Κατά καιρούς είναι σημαντική η ησυχία, ώστε να δώσει ο Κρόνος ό,τι καλύτερο από τη μαγεία του, και η μοναξιά είναι ένας τρόπος να επιτευχθεί η «ακινησία». Θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη περίοδος ξεκούρασης και ηρεμίας για όσους κινδυνεύουν να χάσουν το μέτρο (ή για όσους το έχουν ήδη χάσει). Έτσι, θα μπορούσαμε να μάθουμε να εκτιμούμε αυτή την επιβραδύνουσα φάση και να καταστείλουμε την τάση να κατακερματίζουμε τις δυνάμεις μας με επιφανειακό και μη παραγωγικό τρόπο.

Οι διελεύσεις του Κρόνου συχνά απαιτούν την αναθεώρηση της στάσης λειτουργίας μας και των υλικών φιλοδοξιών μας (ή την έλλειψη αυτών). Είμαστε στο σωστό δρόμο επαγγελματικά; Είμαστε σε οποιονδήποτε ρεαλιστικά καλό δρόμο για να συνεχίσουμε την πορεία μας; Ή απλά παραδέρνουμε με άσκοπο και ανήσυχο τρόπο; Πρώτα απ’ όλα, ο Κρόνος μας φρενάρει αποτρέποντάς μας από περαιτέρω καταστροφή των συνθηκών στη ζωή μας, λόγω ανεξέταστων αυτοκαταστροφικών παρορμήσεων (οι Πλουτώνιοι / Ποσειδώνιοι δαίμονες μέσα μας). Μας χτυπά με μια «επίθεση σαφήνειας», η οποία δεν μας κάνει πάντα να νιώθουμε άνετα και ασφαλείς με τις δεδομένες συνθήκες.

Ίσως με μια μικρή βοήθεια από τον Ουρανό ή τον Πλούτωνα, ο Κρόνος μας βοηθά να απολυθούμε από αδιέξοδες θέσεις εργασίας, να αποδεσμευτούμε από τελειωμένους γάμους ή ακόμα και να αναγκαστούμε να διακόψουμε καταστροφικές ανθυγιεινές συνήθειες, μετά την εμφάνιση προειδοποιήσεων που μας τρομάζουν. Μπορούμε να αναμένουμε ορισμένα στοιχεία του εαυτού μας ή του περιβάλλοντός μας όπου θα υπάρξει άρνηση στη διαιώνιση ανεδαφικών επιδιώξεων ή συνθηκών στασιμότητας. Αν επιλέξουμε να μην συνεργαστούμε, οι καταστάσεις θα μας αναγκάζουν να δώσουμε ένα τέλος σε αυτά τα θέματα. Μερικές φορές, κάποιο είδος Αρχής παίρνει τον έλεγχο στις αποδιοργανωμένες καταστάσεις της ζωής μας.

Ο Κρόνος ζητά να αναπτύξουμε ισχυρές ρίζες και να χτίσουμε οχυρωμένες δομές που θωρακίζουν τις δυνάμεις μας αντί να παγιδευόμαστε στις αδυναμίες μας. Όταν περνάμε με επιτυχία μια ισχυρή διέλευση Κρόνου, σημαίνει πως έχουμε συνενώσει όλα τα τμήματα της ύπαρξής μας και είναι αρκετά ανθεκτικά για να αντέχουν στο μέλλον. Σταματάμε να σαμποτάρουμε τις πτυχές της ψυχής μας. Έχουμε αποκαταστήσει την τάξη και το σκοπό για την κατεύθυνση της ζωής μας. Έχουμε αποδεσμευτεί επιτυχώς από τη δύναμη των καταστροφικών συνηθειών του παρελθόντος. Πλέον απαιτείται ο κατάλληλος χρόνος για επούλωση (η επούλωση των πληγών κυβερνιέται από τον Κρόνο) και ακολουθεί μια αργή ανοικοδόμηση νέων και υγιέστερων τρόπων λειτουργίας.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια αυθεντική συνειδητοποίηση του ποιοι πραγματικά είμαστε` και μια συγκεκριμένη αίσθηση σχετικά με το πώς πρέπει να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Ο Κρόνος θα συνεχίσει σιγά σιγά να σχηματίζει όψεις με τους γενέθλιους πλανήτες μας και να διελαύνει από τους οίκους του ωροσκοπίου μας για να αξιολογήσει τη ζημιά που έχουμε υποστεί. Λατρεύει να επιτίθεται σε ό,τι δεν λειτουργεί σωστά. Αλλά αυτό που έχουμε ήδη αποκτήσει από τους παρελθόντες κύκλους, θα γίνει το πραγματικό εργαλείο στη ζωή μας και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε με σιγουριά. Ενώ η σοφία του Κρόνου φαίνεται να προέρχεται μέσω μαθημάτων στο Σχολείο των σκληρών χτυπημάτων, μπορούμε ωστόσο να αισθανθούμε ικανοποιημένοι γνωρίζοντας ότι έχουμε κερδίσει όχι μόνο αυτοσεβασμό αλλά και το δίκαιο σεβασμό των άλλων, μέσα από αυτή τη διαδικασία. Καλή δουλειά, Κρόνε!

 

Ο Bil Tierney έχει πιστοποιηθεί και κατέχει άδεια για να ασκεί επαγγελματικά την αστρολογία από το 1972. Έχει γράψει δύο βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του Dynamics of Aspect Analysis, και έχει γράψει πολλά άρθρα για αστρολογικά περιοδικά και ενημερωτικά δελτία. Ο Bil έχει δώσει διαλέξεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε ένα νέο βιβλίο για τον Κρόνο.

Το βιβλίο Dynamics of Aspect Analysis αναφέρεται στις όψεις και τους μεγάλους σχηματισμούς (Tαυ τετράγωνα, Yods, κλπ), καθώς αναφέρονται και εξαιρετικές πληροφορίες σχετικά με τους ανάδρομους πλανήτες, τους πλανήτες χωρίς όψεις και άλλα. Το βιβλίο Dynamics of Aspect Analysis αναγνωρίζεται ως μοναδική πηγή ιδεών που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην αστρολογία. Η σαφήνεια και η ακρίβεια του Bil, κάνουν αυτό το βιβλίο να θεωρείται κλασικό και να εκτιμάται τόσο από αρχάριους όσο και από επαγγελματίες. Είναι δημοσιευμένο σε 5 γλώσσες, από τον εκδοτικό οίκο CRCS Publications.

 

 

Συγγραφέας: Bil Tierney
Πρωτότυπος τίτλος: Reflecting on a Saturn Transit
Πηγή:
Reflecting on a Saturn Transit
Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope, από το Μatrix Astrology Software


Μετάφραση – Απόδοση: Χρύσα Παπανικολάου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments