0 0 votes
Article Rating

Μια σχέση δημιουργείται συνήθως όταν δύο άτομα διαπιστώνουν ότι έχουν να προσφέρουν και πως αυτό που περιμένουν να πάρουν είναι αμοιβαίο και συμβατό. Οι Τοξότες όμως, φαίνεται ότι είναι από αυτούς που νιώθουν μεγάλη την ανάγκη να προσφέρουν και πολύ μικρή την ανάγκη να πάρουν. Αν και αυτό δεν είναι τελείως αληθινό, είναι ένας γενικός κανόνας.

Εσείς οι Τοξότες δεν χρειάζεστε ένα σύντροφο που θα σας ανακουφίσει, γιατί δεν πιστεύετε ότι ο κόσμος είναι τόσο σκληρός. Δεν χρειάζεστε ένα είδος προστάτη, γιατί δεν πιστεύετε ότι απειλείστε ή καταπιέζεστε από κανένα. Δεν θα θέλατε για σύντροφο κάποιον που να σας επηρεάζει σταθερά, γιατί δεν σας αρέσει να αισθάνεστε παγιδευμένοι και, επίσης, γιατί δεν έχετε ανάγκη να σας χαροποιήσει και να σας εμπνεύσει κάποιος.

Είστε από μόνοι σας ευτυχισμένοι και δημιουργικοί. Δεν χρειάζεστε μεγάλη φροντίδα, γιατί όπως μπορείτε να «εμπλακείτε» σε οποιαδήποτε κατάσταση, έτσι μπορείτε και να «απεμπλακείτε. Κανείς δεν μπορεί να βάλει όρια στην ελευθερία σας. Εκείνο που χρειάζεστε είναι ένας «συμπαίκτης».

Είναι όμως πολύ δύσκολο να τον βρείτε και επίσης δύσκολο να γίνει κατανοητή αυτή σας η επιθυμία. Έχετε μεγάλη ανάγκη να αφιερώνετε την ώρα και τα ταλέντα σας σε οποιονδήποτε θα τα εκτιμήσει, αλλά ποτέ δεν πρέπει να σας κάνουν να αισθανθείτε ότι τους τα έχετε χαρίσει. Όταν συμβαίνει αυτό, αισθάνεστε κάποια εξάρτηση, μονιμότητα και αμέσως αρχίζουν να χτυπάνε «τα κουδούνια του κινδύνου» στο κεφάλι σας.

Καιρός να του δίνουμε, σκέφτεστε. Όσο το άλλο άτομο χαίρεται τη συντροφιά σας, αλλά είναι τελείως ικανό να επιδιώξει μόνο του τα δικά του ενδιαφέροντα κατά την απουσία σας, τόσο εσείς χαίρεστε να το συντροφεύετε και να του λέτε πόσο σας ευχαριστεί η παρουσία του.

Ένας μεγάλος αριθμός ζωδίων δέχεται την καθοδήγηση, κι αυτό γιατί αποφεύγουν τις ευθύνες που συνεπάγεται μια απόφαση και γιατί αποκτούν σιγουριά, μια και ο άλλος προωθεί τα δικά τους ενδιαφέροντα. Αυτό όμως δεν είναι το δικό σας στιλ. Θέλετε να παίρνετε μόνοι σας τις αποφάσεις και δεν σας αρέσει να συναναστρέφεστε με άτομα που δεν ξέρουν πώς να ενεργήσουν.

Μερικά ζώδια προτιμούν να έχουν το ρόλο του κυρίαρχου συντρόφου, αλλά κι αυτό δεν είναι του δικού σας στιλ. Αυτό θα μπορούσε να σας σταματήσει από το κυνήγι των νέων και ενδιαφερόντων τομέων της ζωής, κάτι για το οποίο πασχίζετε όλη την ημέρα. Με άλλα λόγια, θα είχατε περιορισμούς. Δεν θέλετε να βρίσκεστε κάτω από την καθοδήγηση κάποιου, ούτε να περπατάτε στη σκιά του – αλλά δεν σας αρέσει και η σχέση όπου ο σύντροφός θα σας ακολουθεί υποχρεωτικά, δέκα βήματα πιο πίσω σας. Αυτό που επιθυμείτέ είναι να βλέπουν οι άλλοι τα πράγματα με το δικό σας μάτι, να ενεργούν σαν κι εσάς, να προχωρούν μόνοι τους αλλά προς τη δική σας κατεύθυνση, δηλαδή να συνταξιδεύετε.

Υπάρχουν όμως και προβλήματα
Το πρώτο πρόβλημα αναφέρεται στο ότι αρνείστε να αποδώσετε το σεβασμό που απαιτείται σ’ ένα πρόσωπο σε θέση κύρους. Δηλαδή, μπορεί να συζητήσετε με τον ίδιο τρόπο αναφοράς μ’ έναν ανώτερο υπάλληλο, διευθυντή ή πρόεδρο εταιρείας, όπως και με το μανάβη της γειτονιάς σας. Το ίδιο αφορά και τους διευθυντές τραπέζης, αρχιεπίσκοπους και όλους τέλος πάντων που κατέχουν θέσεις εξουσίας. Σύμφωνα με τις αντιλήψεις σας, όλοι αυτοί είναι ίδιοι, άνθρωποι, όπως και ο μανάβης σας. Μάλιστα δυσκολεύεστε να καταλάβετε σε τι διαφέρουν. Τώρα μπορείτε να καταλάβετε γιατί οι Τοξότες μισούν τις τυπικότητες (δεν αγαπούν το πρωτόκολλο, γιατί δεν το καταλαβαίνουν) και γιατί τα άλλα ζώδια τους ονομάζουν αδιάκριτους.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι όταν οι άλλοι απλώς δεν είναι τόσο καλοί όσο εσείς. Οι άνθρωποι δεν έχουν όλοι τις ίδιες ικανότητες και αντιλήψεις, αλλά για σας είναι πολύ συχνά αδιανόητο να συνεργαστείτε με άτομα που δεν έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σας και τις ίδιες ικανότητες. Τα αποτελέσματα είναι συνήθως απογοητευτικά. Μερικές φορές διαπιστώνετε ότι τους βοηθάτε να τα καταφέρουν, ιδιαίτερα αν έχουν το ενδιαφέρον αλλά τους λείπει η ικανότητα. Το ίδιο εφαρμόζει και ο δάσκαλος σε σας αλλά αυτό σας κάνει να αισθάνεστέ υπεύθυνοι γι’ αυτούς και δεν σας αρέσει.[/indent]

Γιατί όμως δεν σας αρέσει μια τυπική σχέση; Επειδή σας δυσαρεστούν οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες; Επειδή δεν θέλετε να σας λένε οι άλλοι τι να κάνετε; Με μια λέξη: Δίας. Ο Δίας σημαίνει κίνηση, επεκτατικότητα, αισιοδοξία. Όταν κάτι παίρνει μορφή ή τακτοποιείται, δεν ανήκει πια στις «αρμοδιότητες» του Δία – μια και έχει γίνει στατικό και περνάει πια στις αρμοδιότητες του Κρόνου. Ο Δίας δεν επιθυμεί δεσμά, γιατί δεν μπορεί να επεκταθεί και να κινηθεί. Και έτσι, εσείς επιδιώκετε μια σχέση με κίνηση, χωρίς τα βάρη των ευθυνών. Προσεγγίζετε μάλιστα άτομα που έχουν τις ίδιες με εσάς αντιλήψεις.

Μπορεί ακόμη να αναρωτηθείτε: γιατί να κάνω μια σχέση; Σωστή ερώτηση. Η απάντηση είναι ότι ανήκετε σ’ ένα «φευγάτο» ζώδιο και θέλετε κάποιον που να απορροφάει την ενέργειά σας, ώστε να διατηρείται η ροή της μέσα στο ζωδιακό κύκλο. Με άλλα λόγια, χρειάζεστε ένα ακροατήριο, κάποιον που θα πρέπει να βοηθήσετε, να διδάξετε, κάποιον στον οποίο θα επιδειχθείτε, αν μιλήσουμε ειλικρινά.

Προϋποθέτοντας ότι έχετε βρει ένα συμπαίκτη, κάποιον ταλαντούχο, όσο κι εσείς, που δεν σας χρειάζεται αλλά του αρέσετε, τότε πώς θα βαθύνει η σχέση αυτή, χωρίς να γίνει στατική; Σεξουαλικά βεβαίως. Οι Τοξότες, σαν όλα τα άλλα ζώδια της Φωτιάς, είναι ισχυροί οδηγοί των σεξουαλικών σχέσεων. Δεν έχουν το «μεγαλείο» του Λέοντα, ούτε τη «δύναμη» των Κριών, αλλά δεν τα πάνε κι άσχημα (βλέπετε, συμβολίζονται από έναν Κένταυρο, που από τη μέση και κάτω είναι άλογο) και είναι ταυτόχρονα εφευρετικοί, με μεγάλη φαντασία, κάτι που δεν διαθέτουν τα άλλα ζώδια της Φωτιάς.

Το πιο βασικό στις σεξουαλικές τους σχέσεις είναι ότι αισθάνονται πολύ φυσιολογικά. Νιώθουν ικανοποίηση όταν απλώς βρίσκονται μαζί με κάποιον άλλον. Η ιδέα ενός συναισθηματικού δεσίματος, με τη σεξουαλική σχέση, δεν τους αφορά. Στον τομέα αυτό διαφέρουν από όλα τα άλλα ζώδια, που πολλές φορές ενοχλούνται από τους Τοξότες οι οποίοι αρνούνται συχνά μια μόνιμη σχέση. Η πίστη τους και η αφοσίωσή τους ισχύουν μόνο όσο ο δεσμός βρίσκεται σε πρόοδο, αλλά δεν γίνονται υποχρεωτικές.

Το σεξ για τους Τοξότες είναι μια δημιουργική πράξη, μια και το βλέπετε σαν προσφορά και ελπίζετε ότι κάτι θα επιτευχθεί μέσα από αυτή. Η παραγωγική λειτουργία του σεξ δεν απέχει και πολύ από τις αντιλήψεις σας. Συνδέεται κι αυτή με την ιδέα της επεκτατικότητας και τη δυνατότητα της ανάπτυξης.

Ο γάμος δεν είναι κάτι το αδύνατο για σας τους Τοξότες, ακόμη και αν ακούγεται παράξενα. Όταν βρείτε ένα σύντροφο με ανεξάρτητο πνεύμα σαν και το δικό σας, τότε δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην ξεκινήσετε μαζί ένα ταξίδι ζωής. Εκείνο που θέλετε να αποφύγετε στο γάμο σας είναι η στατικότητα και η ρουτίνα. Εσείς πρέπει να βρίσκεστε πάντα σε κίνηση, ή τουλάχιστον να κάνετε μεγάλα βήματα, κάθε μερικά χρόνια. Και στα βήματα αυτά θα πρέπει να υπάρχουν και νέα πρόσωπα. Αν μπορέσετε και πετύχετε αυτή την κίνηση, που θα επεκταθεί σε γάμο, τότε όλα θα πάνε καλά. Δεν θα πάνε καλά αν αισθανθείτε παγιδευμένοι, και στην περίπτωση αυτή θα αναζητήσετε αλλού την ανανέωση και τη δυνατότητα κίνησης.

Η συμβατότητα με τα άλλα ζώδια

Όλες οι σχέσεις ανάμεσα στα ζώδια λειτουργούν συνήθως με κάποιους κανόνες. Αναζητήστε τα σχετικά μας άρθρα. Σε αυτό το κείμενο, δίνονται περιγραφές για το πώς οι Τοξότες επιχειρούν να δημιουργήσουν σχέσεις μ’ ένα άτομο που ανήκει σ’ ένα από τα δώδεκα ζώδια του ζωδιακού.

Έγινε προσπάθεια να δειχτεί όχι ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Υδροχόου, για παράδειγμα, αλλά πώς ένας Τοξότης βλέπει έναν Υδροχόο και πώς αυτός βλέπει ένα Τοξότη. Φυσικά, κάθε άτομο που ανήκει στον Υδροχόο δεν είναι το ίδιο με το άλλο, αλλά οι κινήσεις είναι οι ίδιες και αυτές οι περιγραφές σκοπό έχουν να βοηθήσουν να καταλάβετε πώς πρέπει να συμπεριφερθείτε και πώς οι άλλοι προσπαθούν να συμπεριφερθούν προς εσάς. Στην περιγραφή αυτή χρησιμοποιείται η αντωνυμία «αυτός» γενικά, όμως η αναφορά γίνεται και για τα δύο φύλα, μια και η αστρολογία δεν κάνει διακρίσεις!

 

Τοξότης – Κριός

Αυτή είναι μια πολύ καλή σχέση. Πιστεύουν ότι είναι έξυπνοι και ενδιαφέροντες κι εσείς πιστεύετε ότι είναι ορμητικοί και σέξι. Και οι δύο πλευρές απόλυτα σωστές, βέβαια. Ανήκετε και οι δύο σε ζώδια της Φωτιάς κι έτσι βλέπει ο ένας τα αληθινά χρώματα του άλλου. Οι Κριοί είναι πάρα πολύ δραστήριοι άνθρωποι και μάλιστα δεν αισθάνονται καλά όταν δεν έχουν να κάνουν κάτι. Μια ιδέα δεν είναι αρκετή, γι’ αυτούς είναι μόνο η αρχή. Είναι ανυπόμονοι να δουν τι θα συμβεί, όταν μια ιδέα μπει σε ενέργεια.

Μόνο την ώρα που θα αρχίσει να πραγματοποιείται μια ιδέα μπορούν να την κατανοήσουν – κάτι που εσείς πρέπει να το σκεφτείτε. Τους βρίσκετε αφάνταστα ενεργητικούς και ζηλεύετε την ικανότητά τους να μετατρέπουν τις ιδέες σε πράξεις. Επειδή ανήκετε σε μεταβλητό ζώδιο, είστε ικανοί «να σπάσετε» κάτι για να δείτε τι περιέχει, αλλά είστε λιγότερο αποτελεσματικοί στην προώθηση των ιδεών, ιδιαίτερα αν πρόκειται να αρχίσετε από τη γραμμή εκκίνησης. Χρειάζεστε κάτι να απασχολείστε μαζί του. Οι Κριοί όμως αυτό που χρειάζονται είναι μια κατεύθυνση για να την ακολουθήσουν. Όπου εσείς βασανίζετε μια ιδέα στο μυαλό σας και τη συγκρίνετε με κάποια άλλη, τις ίδιες σκέψεις που μπορεί να είχατε κάνει οι Κριοί τις παίρνουν σαν πρώτες ιδέες και αρχίζουν ορμητικά να τις βάζουν σε κίνηση.

Τι περισσότερο: «ανάβουν» με την πρώτη σπίθα. Ό,τι κάνουν οι Κριοί είναι δραστήριο και αποτελεσματικό: με άλλα λόγια, λειτουργεί. Κι αυτό έχει πολύ να κάνει με το ό,τι ανήκουν σε ζώδιο δράσης, αλλά ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται, εσείς εύχεστε να τους μοιάζατε. Κι αυτοί κάνουν βέβαια τα λάθη τους. Δεν σκέπτονται πριν δράσουν, για παράδειγμα. Δεν έχουν επίσης την αίσθηση του χρόνου: καθετί γι’ αυτούς πρέπει να γίνει «εδώ και τώρα», όπως δηλαδή απαιτεί ένα παιδάκι.

Είναι επίσης πολύ αυτάρκεις και εστιασμένοι στον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ ευτυχισμένοι με τον τρόπο αυτό σκέψης. Δεν χρειάζονται προστασία ή υποστήριξη από το σύντροφό τους και στην ουσία δεν θέλουν να μοιράζονται το χρόνο τους με κάποιον άλλον. Αν κάποιος θελήσει να βρεθεί δίπλα τους, την ώρα που βρίσκονται σε δράση, δεν δυσαρεστούνται, φτάνει αυτός να μην μπει στα πόδια τους και, περισσότερο, να μην τους σταματήσει.

Στα μάτια σας φαίνονται ισχυροί κι αυτό γιατί ξέρετε πως αισθάνονται. Έχουν όλη τη δράση, την ελευθερία και την κίνηση που εύχεστε να είχατε εσείς. Δηλαδή η σχέση αυτή είναι η τέλεια; Όχι απόλυτα. Έχει τη συντροφικότητα των παικτών της ίδιας ομάδας και μάλλον δεν θα βρείτε άλλο σύντροφο τόσο λάτρη της περιπέτειας. Όμως οι Κριοί δεν μπορούν να σας προσφέρουν διανοητική διέγερση. Και αυτό το ξέρουν – άλλωστε για το λόγο αυτόν σας προτιμούν. Σας βλέπουν σαν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Εσείς μπορείτε να καταλάβετε ό,τι αυτοί δεν μπορούν να αντιληφθούν και μπορείτε επίσης να τους εξηγήσετε για να γίνει και από αυτούς κατανοητό. Οι Κριοί θέλουν από τους Τοξότες να τους μιλήσουν για τη βαθύτερη έννοια των πραγμάτων, να τους εξηγήσουν πώς λειτουργούν και να ανάψουν τη φαντασία τους. Με αφορμή τη σχέση σας μπορεί να δημιουργηθούν μεγάλα επιτεύγματα, και αυτή η ιδέα σας έλκει πολύ – αλλά θα θέλετε και από αυτούς να μπορούν να κάνουν τις δικές τους αλλαγές και να έχουν τις διαφωνίες τους και όταν δεν θα το κάνουν, εσείς θα απογοητεύεστε.

• Σαν φίλοι είστε ιδανικά ταιριαστοί. Ο ένας θα διασκεδάζει τον άλλον και μάλιστα θα διατυπώνετε νέες ιδέες για πράγματα που και στους δύο αρέσουν.

• Σαν εραστές ευθυγραμμίζεστε αρκετά καλά οι Κριοί είναι πιο φυσικοί από εσάς και πιο δυνατοί επίσης. Αλλά κανείς από εσάς δεν χρησιμοποιεί το σεξ σαν σύμβολο προσωπικής υποχρέωσης. Έτσι, φαίνεται ότι μπορεί ο ένας να ερμηνεύσει λάθος τις προθέσεις του άλλου. Είναι απλές ευχές και μάλλον δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν τη διάθεσή σας να αλλάζετε παρτενέρ κάθε τόσο και λιγάκι.

• Σαν συνέταιροι στη δουλειά θα είστε ένα αχτύπητο ντουέτο, μια και εσείς θα έχετε κάποιον άλλο να αναλάβει τη δουλειά ρουτίνας και τις λεπτομέρειες, ενώ θα βάζετε τις ιδέες και θα δίνετε την ώθηση για νέες επιχειρήσεις.

• Σαν σύζυγοι, η σχέση λειτουργεί πολύ καλά, αν και θα πρέπει να καταλάβετε ότι μπορεί να κάνετε ορισμένα πράγματα σύμφωνα με τα γούστα τους: με άλλα λόγια, θα ενεργείτε μάλλον σαν Κριοί και όχι σαν Τοξότες.

 

Τοξότης – Ταύρος

Η σχέση αυτή είναι πολύ δύσκολη και στη ζωή φαίνεται να συνεπάγεται έναν αγώνα. Μπορούμε να πούμε ότι το καλύτερο σημείο για τη σχέση αυτή βρίσκεται στους πλανήτες που κυβερνούν τα ζώδια – ο Δίας και η Αφροδίτη αντίστοιχα – και οι οποίοι έχουν καλή φύση. Αν δεν υπήρχαν κι αυτοί, θα πετάγατε πιάτα ο ένας στο κεφάλι του άλλου. Οι Ταύροι ουσιαστικά είναι στατικά άτομα. Και η ιδέα της κίνησης τους ενοχλεί. Ταράζονται επίσης με την ιδέα της ανανέωσης, μια και αυτή τους απειλεί με τη διάλυση του τρόπου που υπάρχουν στη ζωή. Αυτό δεν είναι δύσκολα κατανοητό από εσάς; Εσείς πάλι δεν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς κίνηση και ανανέωση και η ιδέα δημιουργίας μιας σχέσης με κάποιον τόσο αντίθετο με τον τρόπο ζωής που έχετε, φαίνεται αδύνατη. Οι Ταύροι είναι εραστές των ανέσεων στο σπίτι τους και μετρούν την άνεση αυτή από τις ποσότητες που έχουν στις αποθήκες τους, όπως εσείς μετράτε τους εαυτούς σας από το πόσο έξυπνοι είστε και πόσο πολλά γνωρίζετε.

Είναι φυσικοί εκεί που εσείς έχετε να κάνετε με τη διανόηση και ζητούν άνεση εκεί που ζητάτε πνευματική διέγερση. Δεν θυμώνουν εύκολα και αντέχουν στο άγχος και στο στρες, πριν κάνουν βήματα για να επανορθώσουν μια κατάσταση. Η σταθερότητα και η αξιοπιστία τους μπορεί να ασκεί κάποια έλξη πάνω σας. Μπορεί να μη θέλετε να είστε ίδιοι, αλλά κάποιος που αντιπροσωπεύει σταθερές αξίες σε έναν κόσμο που αλλάζει εκτιμάται, χωρίς άλλο, και από εσάς. Και στο τέλος διαπιστώνετε ότι αυτά που έχουν είναι εκείνα για τα οποία εσείς προσπαθείτε. Θέλετε να παίρνουν μορφή οι ιδέες σας και η ενέργεια που σας δίνει η Φωτιά να μορφοποιείται σ’ έναν κόσμο, όπως επιτρέπει το στοιχείο Γη στους Ταύρους. Ξέρετε επίσης ότι όταν ρίξετε ένα από τα βέλη σας στον αέρα, αυτό θα πέσει μετά στη Γη. Παρόλο που οι Ταύροι είναι το τελικό προϊόν, μόλις φτάσετε εκεί δεν θα είστε πια Τοξότες και γι’ αυτό το αποφεύγετε και λυπάστε.

Εκτιμάτε τη σταθερότητά τους και θαυμάζετε τη φροντίδα που δείχνουν για το σπίτι τους και γενικά για ό,τι έχουν αποκτήσει, μια κι εσείς ξέρετε ότι ποτέ δεν θα διαθέτατε τόσο χρόνο για τέτοιου είδους πράγματα. Αλλά δεν θέλετε να γίνετε κι εσείς μέρος των κτήσεών τους. Σας βλέπουν σαν άτομα που αλλάζετε γνώμη από στιγμή σε στιγμή και σαν αυτούς που δεν δίνουν σημασία για ό,τι έχουν αποκτήσει και το θεωρούν αγαπητό. Η πιο αυθόρμητη αντίδρασή τους προς εσάς είναι να σας αγνοήσουν: Βλέπετε, εσείς δεν είστε δεμένοι με τον κόσμο της ύλης, όπως αυτοί, κι έτσι δεν απειλείτε τις ιδιοκτησίες τους. Επίσης δεν είστε σημαντικοί για τους ίδιους λόγους. Οι ιδέες μπορεί να αγνοηθούν από τους Ταύρους, γιατί γι’ αυτούς μετράει μόνο η υλική ή συναισθηματική ασφάλεια.

• Αφού υπάρχει λόγος διαμάχης ακόμη και για την αναγνώριση της ύπαρξης του ενός από τον άλλο φαίνεται ότι δεν ταιριάζετε να γίνετε στενοί φίλοι.

• Σε περίπτωση που γίνετε εραστές, θα διαπιστώσετε ότι οι Ταύροι έχουν ένα τρομερό πάθος, αλλά θα δυσκολευτείτε να τα βρείτε μαζί τους, γιατί το συναισθηματικό στοιχείο είναι τουλάχιστον το ίδιο με το σωματικό. Θα θέλατε τα πράγματα να είναι λίγο πιο «ελαφρά».• Σαν σύζυγοι είναι βέβαιο ότι τους προτιμήσατε για να αισθανθείτε σιγουριά μέσα στο σπίτι, κάτι που θα σας το προσφέρουν. Μην παραπονεθείτε όμως αν δεν δείξουν διαθέσεις αλλαγής, σύμφωνα με τα γούστα σας, ή αν βάλουν φραγμούς στην ελευθερία των κινήσεών σας.

• Σαν συνέταιροι στη δουλειά θα τα καταφέρετε καλύτερα απ’ όσο φαντάζεστε. Εσείς ασχοληθείτε με τις πωλήσεις και αυτοί με τις αγορές.

 

Τοξότης – Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι είναι το αντίθετό σας (πολικό) ζώδιο, μέσα στο ζωδιακό κύκλο, κι αυτό σημαίνει ότι έχουν όλα τα ταλέντα σας, εκφρασμένα όμως με αντίθετο τρόπο, κάτι που σας εκνευρίζει. Σας μοιάζουν τόσο, αλλά διαφέρετε και τόσο πολύ. Ενδιαφέρονται για τα ίδια πράγματα και για τους ίδιους λόγους, αλλά φαίνεται ότι τα χρησιμοποιούν με διαφορετικούς τρόπους και θα βρεθείτε να αναρωτιέστε γιατί δεν τα κάνουν σωστά (όπως δηλαδή κι εσείς), όταν είναι πολύ εύκολο να ενεργήσουν έτσι. Το ίδιο όμως αναρωτιούνται κι αυτοί για σας. Το έχετε σκεφτεί;

Οι Δίδυμοι είναι το μόνο από τα ζώδια που σας βρίσκουν ανιαρούς. Πριν συνέλθετε από το σοκ που σας προκάλεσε αυτή η προσβολή, σκεφτείτε πόσο πιο μικρός είναι ο Ερμής από τον Δία. Είναι πιο γρήγοροι από εσάς στη σύλληψη της ιδέας και πιο έξυπνοι στο χειρισμό λέξεων και ιδεών. Επίσης είναι και σωματικά πιο γρήγοροι και τα χέρια τους μπορούν να κάνουν μικρά ταχυδακτυλουργικά τρικ, που εσείς δεν θα μπορούσατε ούτε να αρχίσετε. Η ιδέα των μικρών τρικ σας ενοχλεί.

Υπάρχει πάντα η υπόνοια ότι λίγο ή πολύ είναι ανέντιμοι εσείς φυσικά είστε απολύτως ευθείς και έτσι η παραμικρή παράκαμψη από τα πιστεύω σας δημιουργεί αιτία σύγκρισης. Είστε έντιμοι, οι Δίδυμοι δεν είναι πάντα. Δεν είναι συνειδητά ανέντιμοι, αλλά η ιδέα της εντιμότητας φαίνεται δεν τους ταιριάζει, γιατί οι ενέργειές τους κατευθύνονται γύρω από τη διασκέδασή τους και όχι γύρω από το δημόσιο καθήκον. Αν πρέπει να αλλάξουν ορισμένα λόγια μιας συζήτησης για να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα, τότε θα το κάνουν με ελαφριά καρδιά.

Αν πρόκειται να διασκεδάσουν από μια κατεργαριά, θα την κάνουν κι αυτή επίσης. Οι Δίδυμοι φαίνεται ότι συσσωρεύουν επιφανειακή γνώση κι αυτό σας ενοχλεί, μια και βλέπετε να ξοδεύουν το ταλέντο τους έτσι, όταν θα μπορούσαν να ερευνήσουν και να φτάσουν σε ψηλότερες βαθμίδες διανόησης. Αγαπούν να ενεργούν με το δικό τους τρόπο, δεν έχουν την ικανότητα βαθιάς γνώσης και δεν θέλουν να περνάει η ώρα τους με πράγματα που αξίζουν τον κόπο μιας βαθύτερης σκέψης, όταν τους απασχολεί ότι μπορεί να πλουτίσουν μόνο από την εμπορικότητα μιας ιδέας.

Ουσιαστικά χρησιμοποιούν την πνευματικότητά τους για να διασκεδάζουν τον εαυτό τους, ενώ εσείς αισθάνεστε υποχρεωμένοι να τη χρησιμοποιείτε προς όφελος του καθενός. Η συμπεριφορά σας τους φαίνεται πομπώδης, ενώ η δική τους, φαίνεται εγωιστική σε σας. Από τα μέχρι τώρα αναφερόμενα θα έχετε καταλάβει ότι αντί για τη δημιουργία μιας σχέσης, κάνετε ένα ταίριασμα του πνεύματός σας. Και αυτό θα συμβαίνει, γιατί ο ένας αυτά τα στοιχεία προτιμάει να πάρει από τον άλλον. Όλα τα άλλα παραμερίζονται.

• Σαν φίλοι θα τα καταφέρετε καλύτερα. Θα έχετε τη διάθεση να διηγηθείτε ο ένας στον άλλον νέα πράγματα που παρατηρήσατε και η αγάπη σας για τα νέα και τα κουτσομπολιά θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά. Οι Δίδυμοι, από καιρό σε καιρό, θα σας βρίσκουν βαρετούς και θα σας το εκφράζουν, εσείς όμως δεν θα το παίρνετε στα σοβαρά, αν και κατά τη γνώμη σας είναι προσβολή να σας λένε άτομα βαρετά και μάλιστα σε άλλους τους κρατάτε και κακία.

• Σαν εραστές οι Δίδυμοι θα σας εκπλήξουν: είναι πιο τρυφεροί από εσάς. Και μάλιστα δεν επιθυμούν η σχέση να πάρει υπερβολικά «ζωώδη» ένταση – βλέπετε ότι το σώμα τους δεν είναι μισό ζώου και μισό ανθρώπου.

• Σαν συνέταιροι στη δουλειά θα τα καταφέρετε πολύ καλά, αλλά και στους δυο σας δεν θα αρέσει η δουλειά ρουτίνας. Αυτό θα σας προβληματίσει και ακόμα το γεγονός ότι κανείς από τους δυο σας δεν θα έχει υπομονή να ανεχτεί την επανάληψη όσων εργασιών δεν έγιναν όπως έπρεπε. Θα προτιμήσετε να ασχοληθείτε με κάτι νέο παρά να επαναλάβετε κάποιο σχέδιο που πήγε λίγο στραβά.

• Τα δύο όμως ζώδιά σας λειτουργούν καλύτερα όταν ενωθούν με δεσμά του γάμου. Δεν είναι η σχέση τους βασισμένη στη σταθερότητα και τον πλούτο, αλλά θα σας δώσει αυτό που θέλετε: διάλογο, ποικιλία κινήσεων και γενικά μια άποψη όχι και τόσο σοβαρή της ζωής.

 

Τοξότης – Καρκίνος

Η σχέση αυτή είναι δύσκολη, όσο και αυτή μ’ έναν Ταύρο, αλλά από διαφορετική άποψη. Σε μια τελική ανάλυση μπορεί να είναι ευκολότερη, γιατί οι Καρκίνοι θα αλλάξουν στάση πιο εύκολα από τους Ταύρους. Πράγματι, είναι πιο βολικοί στις αλλαγές, γιατί ανήκουν σε ένα Απόλυτο ζώδιο. Το πρόβλημα με τους Ταύρους ήταν πώς μπορούσατε να ταιριάσετε τη διάθεσή σας για κίνηση με κάποιον πολύ στατικό. Το πρόβλημα με τους Καρκίνους είναι πώς να ταιριάξετε την επεκτατικότητά σας και την αγάπη για συντροφιά με κάποιον που είναι ντροπαλός και αποτραβηγμένος.

Οι Καρκίνοι δεν ζουν τη ζωή τους με την «εξωτερική» της άποψη, όπως εσείς. Είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι και απαντούν πολύ εύκολα σε συναισθηματικές ανάγκες των άλλων. Μάλιστα η ανάγκη τους αυτή πρέπει να μειώνεται, γιατί διαφορετικά κουράζονται πάρα πολύ ψυχικά. Τοξότες, θυμηθείτε ότι οι άνθρωποι αυτοί απορροφούν ενέργεια από τους άλλους – δεν τη δίνουν στους άλλους, όπως εσείς. Και όταν την πάρουν δεν ρωτάνε από που προέρχεται. Κι αυτό κάνει τη ζωή πιο ριψοκίνδυνη απ’ ό,τι είναι για ένα ζώδιο της Φωτιάς, όπως εσείς. Οι Καρκίνοι θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι εμπιστεύονται το άτομο πρώτα, πριν να επιτρέψουν στον εαυτό τους να απορροφήσει την επιρροή του.

Μόλις αντιληφθούν ότι κάποιος έχει ανάγκη από τη φροντίδα και την προστασία τους, απαντούν με αγάπη και αφοσίωση. Εσείς προφανώς μπορεί να μην έχετε προσέξει ότι κάποιος χρειάζεται βοήθεια κι αυτό γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε την έλλειψη ενέργειας στους άλλους, όταν εσείς από μόνοι σας είστε πηγές ενέργειας. Και ίσως από αυτό να έχετε πάρει τη φήμη του ανεγκέφαλου και του αναίσθητου. Δεν είναι όμως ο λόγος το ότι δεν νοιάζεστε για τους άλλους, είναι ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε έχουν ανάγκη και πόση.

Ένας Καρκίνος προστατεύει και φροντίζει την οικογένειά του, τον εαυτό του και τους φίλους του. Και απαντάει επίσης με τις πράξεις του. Προσέξτε πάλι αυτό: τα ζώδια της Φωτιάς ενεργούν για λογαριασμό τους, αλλά τα ζώδια του Νερού ενεργούν για τους άλλους. Οι Καρκίνοι, επειδή έχουν κυβερνήτη τη Σελήνη, αντιδρούν αντανακλώντας το φως που παίρνουν. Συμπεριφερθείτε άσχημα σ’ έναν Καρκίνο και θα δείτε να σας απειλεί με τις «δαγκάνες» του συμπεριφερθείτε του με ευγένεια και καλοσύνη και αμέσως θα σας απαντήσει με τον ίδιο ή και με καλύτερο τρόπο.

Ένας Καρκίνος μπορεί στην αρχή να σας φερθεί εχθρικά. Η δική σας συνεχής αλλαγή απόψεων σημαίνει ότι πρέπει συνέχεια να ελίσσεται για να προλάβει τις ανάγκες σας ή για να υποχωρήσει στο «καβούκι» του. Η διαδικασία αυτή παίρνει χρόνο. Όταν έχετε ένα νέο ενθουσιασμό, που αιχμαλωτίζει τελείως τη φαντασία σας και σας κάνει να θέλετε να αφοσιωθείτε όλη την υπόλοιπη ζωή σας σε αυτόν, όπως είναι συνηθισμένο για έναν Τοξότη, που αλλάζει κατά διαστήματα, ο Καρκίνος αντιδράει πιο αργά απ’ ό,τι θα περιμένατε. Του λείπει αποφασιστικά ο ενθουσιασμός, κατά τα στάνταρτ σας, μια και δεν εξαπολύει την ενέργεια στις κατευθύνσεις που τη στέλνετε εσείς. Επίσης ανησυχεί: Τι θα κάνει αν τα πράγματα δεν πάνε καλά;

Δεν έχει τη δυνατότητα να υπερπηδήσει τα εμπόδια σε θέματα που απαιτούν άμεση λύση. Λαχανιάζουν στους ρυθμούς σας και κλείνουν τα μάτια όταν βρίσκονται μπροστά σε ρίσκο που αναλαμβάνετε. Από την άλλη, αγαπούν τη ζεστασιά και τη γενναιοδωρία και βρίσκουν την αισιοδοξία σας πολύ ευχάριστη. Εσείς τους κοροϊδεύετε, γιατί είναι πολύ επιφυλακτικοί, αλλά εκτιμάτε την αφοσίωσή τους και τη φροντίδα τους στην οικογένεια και τους φίλους τα υψηλά κίνητρα τα ξέρετε και τα επιδοκιμάζετε σε όσους τα έχουν. Από εγωιστικής πλευράς, υπάρχει κάτι που το κάνουν για σας, που τα άλλα ζώδια δεν το κάνουν: όταν τα φανταστικά σας σχήματα καταρρέουν και σας αφήνουν προσωρινά απότομα προσγειωμένους, αυτοί σας φροντίζουν και σας ενθαρρύνουν. Ένας φίλος που σας τονώνει όταν είστε στενοχωρημένοι είναι κάτι θαυμάσιο και δεν πρέπει να το παραβλέπετε.

• Σαν φίλοι θα είστε ένα αταίριαστο ζευγάρι, αλλά ο ένας θα θέλει τη συντροφιά του άλλου. Δεν είναι εύκολο να το δικαιολογήσουμε, ίσως γιατί αντανακλούν λίγο από τον εαυτό σας πίσω από την πλάτη σας και αυτό μπορεί να είναι το κοινό που τόσο θέλετε να σας ακούει.• Σαν εραστές απέχετε πολύ. Αυτοί είναι πολύ συναισθηματικοί, ενώ εσείς όχι. Ο ενθουσιασμός τους περνάει από φάσεις, όπως αυτές της Σελήνης, που στην αρχή θα σας αφήσουν κατάπληκτους.

• Σαν σύζυγοι θα χρειαστεί πολλή δουλειά και από τις δύο πλευρές. Οι Καρκίνοι αγαπούν πολύ το σπίτι και αναζητούν πάντα ένα ασφαλές καταφύγιο για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους. Οι Τοξότες αναρωτιούνται «γιατί». Θα πρέπει να προσαρμοστείτε και οι δύο.

• Το ίδιο θα συμβεί και μ’ έναν εμπορικό συνεταιρισμό ανάμεσά σας: αν πάρετε εσείς το marketing και αυτοί τα οικονομικά, δεν θα έχετε προβλήματα αλλά ποτέ μην προσπαθήσετε να μπει ο ένας στα χωράφια του άλλου.

 

Τοξότης – Λέων

Και αυτή είναι μια σχέση δυνατή, μια και τα ζώδιά σας έχουν το ίδιο στοιχείο: τη Φωτιά. Θεωρητικά, ο δεσμός αυτός θα έπρεπε να ήταν πιο ευχάριστος από εκείνον με τον Κριό, αλλά δεν είναι. Δεν είναι καθόλου άσχημη η συντροφιά που κάνει ο ένας στον άλλον, αλλά ένας Λέων δεν θα σας φέρει στο πρόσωπο το χαμόγελο που σας φέρνει ένας Κριός. Είναι λίγο στατικοί για τον τρόπο σκέψης σας. Είναι ζεστοί και γελαστοί, γενναιόδωροι και φιλικοί, αλλά δεν βλέπουν με το ίδιο μάτι τα νέα πράγματα, όπως εσείς, και όταν ταξιδεύουν θέλουν να περιβάλλονται από δικά τους αντικείμενα όχι όπως εσείς, που σας αρέσει η αλλαγή του περιβάλλοντος. Δεν μετακινούνται εύκολα, όπως οι Κριοί, και δεν έχουν τίποτα από τη δική σας πνευματικότητα.

Το ότι είναι γενναιόδωροι και ζεστοί δεν σας ενδιαφέρει και πολύ, μια και διαθέτετε κι εσείς τα δικά σας αποθέματα. Η αλήθεια είναι ότι εσείς τους αρέσετε περισσότερο. Και όχι ότι εσείς τους αντιπαθείτε είναι αισιόδοξοι, ανοιχτοί και ζωντανοί σαν κι εσάς και περισσότερο από τα άλλα ζώδια αλλά δεν σας δίνουν εναύσματα για να προχωρήσετε μαζί τους. Όμως σας θαυμάζουν. Αυτό που έχετε και θα ήθελαν να το έχουν είναι η γνώση. Προσέξτε: οι Κριοί έχουν εμπιστοσύνη στις σωματικές τους δυνάμεις, δηλαδή πιστεύουν στο σώμα και στις ικανότητές τους. Οι Λέοντες έχουν αρκετές δυνάμεις, αλλά δίνουν περισσότερη βάση στην κοινωνική εμπιστοσύνη – το στοιχείο που φέρνει τους άλλους γύρω τους, με τη διάθεση να γίνουν φίλοι τους.

Οι Τοξότες έχετε πνευματική εμπιστοσύνη: είναι η ψυχή που είναι φωτεινή και ισχυρή, κάτι που οι Λέοντες το βρίσκουν απελπιστικά επιθυμητό. Ένας Κριός απλώς επιθυμεί να ασχολείται πάντα με κάτι. Ένας Λέοντας όμως επιθυμεί να αναγνωρίζουν οι γύρω του αυτό που κάνει. Στις υψηλές αρχές του Τοξότη ο Λέων βλέπει την τελειοποίηση των προσπαθειών του: δράση συσσωρευμένη στις εμπειρίες, γνώση που απορρέει από τις εμπειρίες και μετά επιρροή στους άλλους και ευνοϊκή αναγνώριση.

Οι Λέοντες αισθάνονται καλά όταν παραμένουν σε μέρη που είναι γνωστά. Αν κάποιος τους μεταθέσει από το κέντρο δράσης τους, ή αν έρθει κάτι νέο που επιβάλλει αλλαγή στην τάξη των πραγμάτων, τότε ενοχλούνται. Πόσο όμως ζηλεύουν την εμπιστοσύνη σας και την κινητικότητά σας; Έχουν κι αυτοί εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, αλλά μόνο όσο περιβάλλονται από άλλους γύρω τους. Δεν μπορούν να κάνουν επιτεύγματα που θα τα ξέρουν μόνο αυτοί, όπως δηλαδή κάνετε εσείς. Οι Λέοντες είναι επεκτατικοί και γενναιόδωροι και οι Κριοί κινητικοί, όμως εσείς οι Τοξότες συνδυάζετε όλα αυτά και κάποιοι Λέοντες θα ήθελαν πολύ να ήταν σαν κι εσάς.

Αυτό που απολαμβάνουν και πολύ θα το θέλατε κι εσείς (αλλά δεν μπορούν να σας το δώσουν) είναι η αποδοχή τους από όλους και οι φιλικότητά τους. Όλοι αγαπούν τους Λέοντες, που είναι γενναιόδωροι προς τους φίλους τους. Δεν αγαπούν όλοι εσάς τους Τοξότες, όπως θα ξέρετε και μόνοι σας, παρόλο που ενεργείτε με τον ίδιο τρόπο. Ίσως γιατί οι Λέοντες τείνουν να έχουν υλικές ανέσεις, ενώ εσείς αναζητάτε την αλήθεια και τη γνώση, που δεν είναι πάντα αρεστές.

• Σαν φίλοι θα τα πάτε πολύ καλά, αν και θα πρέπει εσείς να πάρετε ένα δεύτερο ρόλο στη σχέση σας. Οι Λέοντες επιθυμούν οι φίλοι τους να τους θεωρούν κάτι το σημαντικό. Εσείς πάλι νιώθετε δυσαρέσκεια από τις κολακείες και τις φιγούρες που χρειάζονται στη φιλική αυτή σχέση.• Σαν εραστές θα περάσετε καλά. Οι Λέοντες υποχωρούν στις προτιμήσεις σας, αλλά είναι ισχυροί και τους αρέσει να περνούν καλά. Όμως σε μια διαφωνία σας δεν θα αργήσετε να κυλιστείτε στο πάτωμα παλεύοντας, μια και οι δύο έχετε για σύμβολό σας ζώα.

• Σαν συνέταιροι στη δουλειά δεν θα τα πάτε καλά, γιατί δεν θέλετε να συνεργάζεστε με άτομα που ξέρουν λιγότερα από εσάς, ενώ οι Λέοντες δεν θα θελήσουν άλλο ρόλο από αυτόν του αφεντικού.

• Το ίδιο ισχύει και για το γάμο ανάμεσά σας. Αυτοί θα θέλουν να είναι τα αφεντικό στο σπίτι και αν αυτό δεν σας αρέσει μην παντρευτείτε με ένα Λέοντα. Ακόμη, δεν θα σας αφήσουν να έχετε ελευθερία δράσης κι εσείς θα νιώσετε με τη σειρά σας καταπιεσμένοι.

 

Τοξότης – Παρθένος

Η σχέση με ζώδια που απέχουν κατά τρία ζώδια δεν είναι συνήθως και τόσο καλή, εκτός κι αν σας αρέσουν οι φιλονικίες. Η συγκεκριμένη σχέση δεν έχει τόσο ένταση, όσο άλλες, γιατί και οι δύο έχετε αρκετή ελαστικότητα στις απόψεις σας και επειδή και οι δύο έχετε τη διάθεση να κάνετε πράγματα προς όφελος των άλλων. Όλα αυτά βοηθούν στην πιθανή σχέση σας, αλλά υπάρχουν συμβιβασμοί απαραίτητοι. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι εσείς έχετε αχαλίνωτη φαντασία που απαιτεί ελευθερία και σχηματίζετε γενικές αντιλήψεις, που εφαρμόζονται σε όλους τους ανθρώπους. Αυτοί έχουν πολύ φτωχή φαντασία, προτιμούν να επικεντρώνουν τις ενέργειές τους στη δουλειά που εκείνη την ώρα έχουν στο χέρι, έχοντας τη διαβεβαίωση ότι ακολουθούν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Εσείς βλέπετε τα πράγματα με το τηλεσκόπιο και αυτοί τα βλέπουν με το μικροσκόπιο. Δεν φαίνεται να είναι ένα πρόβλημα;

Εκείνα που έχετε κοινά και που αξίζει να εκμεταλλευτείτε είναι το ενδιαφέρον για τη λειτουργία των πάντων και η τόση για τη βελτίωσή τους. Στην περίπτωσή τους η έμφαση δίνεται στη μηχανική πορεία. Γι’ αυτούς το «πως λειτουργεί;» σημαίνει ότι παίρνουν στα χέρια το κατσαβίδι – για σας σημαίνει «τι κάνουν οι άνθρωποι με αυτό; Σε τι τους βοηθάει; Γιατί θέλουν να ενεργούν έτσι;» Είναι σημαντικό να μην μπερδευτεί ο ένας στα χωράφια του άλλου. Σαν παρτενέρ θα μπορέσετε να πετύχετε αρκετά μαζί ο ένας θα αναλάβει τη θεωρία και την εφαρμογή και ο άλλος την τεχνική και την αποτελεσματικότητα. Αν εσείς αρχίσετε να εφαρμόζετε τις γενικές αντιλήψεις σας σε ειδικές εργασίες, θα κάνετε λάθη στις λεπτομέρειες. Μην τους κριτικάρετε για τη ματαιοδοξία τους στη λεπτομέρεια – κάποιος άλλωστε πρέπει να ασχοληθεί και με αυτές κι εκείνοι έχουν το πηγαίο ταλέντο. Δεν είναι λοιπόν χωράφι σας κι έτσι αφήστε τον τομέα αυτόν σε εκείνους. Επίσης, θα πρέπει να μην παίρνετε στα σοβαρά την κριτική τους ότι έχετε το μυαλό σας πάνω από το κεφάλι σας.

Μετά από λίγο θα αναγνωρίσετε ο ένας τις εμπειρίες και τις ικανότητες του άλλου κι έτσι ο ένας δεν θα μπερδεύεται στα πόδια του άλλου. Πνευματικά είστε τελείως διαφορετικοί. Και οι δύο θέλετε να γνωρίζετε τη δομή των πραγμάτων, αλλά οι Παρθένοι τα αναλύουν όλα προσεκτικά, ενώ εσείς κάνετε άμεση έρευνα και έχετε και άμεση αντίληψη του πράγματος. Είστε συναισθηματικοί αλλά από διαφορετική κι εδώ πλευρά. Και οι δύο δεν θέλετε να κάνετε στενούς δεσμούς, αλλά εσείς γιατί επιθυμείτε να έχετε την ελευθερία σας, ενώ οι Παρθένοι απλώς επειδή αισθάνονται χαμένοι με ενοχλητικά συναισθήματα κι έτσι επιδιώκουν να απομακρύνονται διακριτικά.

• Σαν φίλοι θα έπρεπε τουλάχιστον ο ένας να καταλαβαίνει τον άλλον. Έχετε παρόμοιες απόψεις, αλλά για διαφορετικούς λόγους, όπως ήδη είδαμε. Αν έρθετε σε μια κοινή κατανόηση των διαφορών που σας χωρίζουν στις απόψεις σας για τη ζωή, τότε σίγουρα θα απολαύσετε τις εμπειρίες μιας φιλίας.

• Σαν εραστές δεν ταιριάζετε. Οι Παρθένοι είναι τόσο προσεκτικοί, ενώ εσείς προτιμάτε περισσότερο να υπάρχει και λίγη φασαρία. Πάντως οι Παρθένοι δεν έχουν την ενέργεια των ζωδίων της Φωτιάς, αλλά ούτε και την υπερβολική ευθυμία.

• Σαν συνέταιροι στη δουλειά να χρειαστείτε τη βοήθεια του τρίτου ανθρώπου. Εσείς εργάζεστε σε μια ευρεία αλλά όχι πρακτική κλίμακα, ενώ αυτοί σε μια πολύ περιορισμένη κλίμακα. Πολλά πράγματα θα τύχουν στη μέση και τότε ποιος θα τα φροντίσει;

• Μπορεί να λειτουργήσει ανάμεσά σας μια σχέση γάμου, αν κι εδώ ίσως να υπάρξει το πρόβλημα διαφοράς κλίμακας. Η απαραίτητη τεχνική είναι για σας να αντιμετωπίσετε τα κοινά προβλήματα από διαφορετικές πλευρές από εκείνες που έχετε υιοθετήσει.

 

Τοξότης – Ζυγός

Η καλύτερη σχέση από αυτές που μέχρι τώρα αναφέρθηκαν. Σας αρέσουν οι Ζυγοί. Αυτό είναι απλό. Όταν έχετε μεγάλες ιδέες, αυτοί ενδιαφέρονται να τις μάθουν όταν τους τις διηγείστε, είναι όλοι αυτιά. Μάλιστα, σας κάνουν και ερωτήσεις με ενδιαφέρον και χιούμορ, κάτι που εσείς λατρεύετε. Είναι κι αυτοί αισιόδοξοι και φαίνεται ότι είναι σίγουροι πως το επόμενο βήμα τους θα είναι καλύτερο από το τωρινό. Έτσι είστε κι εσείς. Είναι επίσης φιλικοί, θετικοί στη συντροφιά και δεν θέλουν να μένουν μόνοι, όπως μερικές φορές εσείς επιθυμείτε. Όταν αποφασίσετε ότι είναι ώρα να σηκωθείτε και να κάνετε κάτι, σας ζητούν να έρθουν μαζί σας, αλλά δεν φτάνουν το σκοπό σας, απλώς το κάνουν για να σας ευχαριστήσουν. Μπορεί να ερωτοχτυπηθούν μαζί σας και αυτό σας κολακεύει αφάνταστα, αλλά δεν θα εξαρτηθούν συναισθηματικά από εσάς, ούτε θα προσκολληθούν πάνω σας.

Επίσης, δεν θα θυμώσουν ούτε θα συμπεριφερθούν άσχημα – αντίθετα, θα προσέξουν να αποφύγουν την αντιπαράθεση και μάλλον θα σκεφτούν κάτι νέο, που θα σας διασκεδάσει και θα καλμάρει την κατάσταση. Μια συμπεριφορά παρόμοια με τη δική σας. Αν πάρετε μολύβι και χαρτί και καθίσετε να καταγράψετε τι προσόντα θέλετε να έχει ο σύντροφός σας, θα διαπιστώσετε ότι δεν θα βρείτε άλλο άτομο από ένα Ζυγό. Δεν θα μπορέσετε να τους βρείτε ψεγάδια. Είναι γεγονός ότι ταιριάζετε πολύ και μάλιστα μπορεί να αναρωτηθείτε γιατί. Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι ευχάριστοι με τον καθένα, γιατί έτσι είναι η φύση τους κι αυτό μη σας κινεί υποψίες. Από την άλλη, δεν μπορεί να έχει ο καθένας τη φιλικότητά τους και τις προτιμήσεις τους στη ζωή. Τυχαίνει λοιπόν να σας ταιριάζουν και γι’ αυτό μην αφήσετε μια τέτοια περίπτωση ανεκμετάλλευτη.

Το στοιχείο του ζωδίου των Ζυγών είναι ο Αέρας. Ζουν στον κόσμο των σκέψεων, των ιδεών και των λόγων, όπου αυτό που λέει κανείς έχει περισσότερη σημασία από εκείνο που κάνει και όπου τίποτα δεν διαρκεί για πολύ. Ανήκουν επίσης σε ένα Απόλυτο ζώδιο, έτσι είναι πολύ δραστήριοι και καθοριστικοί. Αυτοί με τη σειρά τους σας βλέπουν σαν τη θετική και πιο αποτελεσματική πλευρά του εαυτού τους. Είναι περίπου η ίδια «ζήλια» που έχετε εσείς για την ανεξάντλητη ενέργεια των Κριών. Σας βλέπουν σαν τους καλύτερους συνομιλητές: τους αρέσει η συζήτηση και πάντα βρίσκετε ενδιαφέρον για τα θέματα που αναπτύσσουν. Τους αρέσει η διασκέδαση και νομίζουν ότι εσείς το καταλαβαίνετε (το μυαλό τους δεν έχει τόσες «γνώσεις» όσο το δικό σας).

• Σαν φίλοι θα τα πάτε περίφημα. Εσείς θα οδηγείτε τη ζωή και των δυο σας, αλλά σε παράλληλες πορείες, και θα θέλει ο ένας να διηγείται στον άλλον τι του συμβαίνει καθημερινά. Οι συζητήσεις σας δεν αναφέρονται σε σοβαρά θέματα, πάντα θα επικρατεί το χιούμορ και το γέλιο. Ακόμη και μετά από χρόνια, θα μπορείτε να διαβεβαιώνετε τον εαυτό σας πόσο καλά περνάτε μαζί και πόσο πολλά έχετε να συζητήσετε ακόμα. Καβγάδες δεν θα δημιουργηθούν ποτέ, μια και ο ένας βλέπει συμπαθητικά τις απόψεις του άλλου.

• Σαν εραστές σχεδόν όλα θα πρέπει να πάνε περίφημα. Οι Ζυγοί είναι λίγο ψυχροί σεξουαλικά, αλλά είναι πολύ φιλικοί και μια και ανήκουν σε απόλυτο ζώδιο θα προσπαθήσουν και μάλλον θα τα καταφέρουν να ταιριάξουν με τη δύναμή σας. Κανείς σας δεν θα πάρει το δεσμό αυτόν πολύ σοβαρά, και οι δύο πλευρές θα δείξετε ελαστικότητα και, ακόμα, θα υπάρξει ποικιλία. Αυτά τα δύο τελευταία, χαρακτηριστικά του δεσμού σας, από μόνα τους θα τον κάνουν ευχάριστο και δυνατό, αν και θα του λείπει το μεγάλο πάθος.

• Σαν συνέταιροι στη δουλειά, εσείς θα κυριαρχείτε. Αυτοί θα είναι οι συνεταίροι σας και όχι εσείς οι δικοί τους κι αυτό σημαίνει ότι σε μερικούς από τους τομείς που θα τεμπελιάζετε, εκείνοι δεν θα έχουν τη διάθεση να συμπληρώσουν τα κενά για σας. Κι αυτό δεν είναι και τόσο καλό.

• Σαν σύζυγοι θα πρέπει να είστε πολύ ευχαριστημένοι. Ένας Ζυγός μπορεί να κάνει κάθε ημέρα σας πολύ ευχάριστη και μάλιστα έχει και την ικανότητα να σας ξεκουράζει. Όμως και στους δύο λείπουν τα προσόντα να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα καταστάσεις που μπορεί να υπάρξουν σε ένα σπίτι και αυτό θα πρέπει να το προσέξετε ιδιαίτερα.

 

Τοξότης – Σκορπιός

Υπάρχουν αρκετοί Τοξότες που έχουν σχέσεις με Σκορπιούς. Όπως και κάθε άλλος από τα υπόλοιπα ζώδια του ζωδιακού, κι εσείς έλκεστε από την έντονη ενέργεια που τοποθετούν σε μια σχέση οι Σκορπιοί. Με το συγκεκριμένο αυτό ταίριασμα οι Τοξότες διαπιστώνουν ότι οι Σκορπιοί δεν είναι τόσο ευχάριστοι όσο νόμιζαν και οι Σκορπιοί διαπιστώνουν ότι ένας Τοξότης κάτω από τον έλεγχό τους είναι μεγαλύτερος μπελάς από ό,τι αξίζει τον κόπο. Προφανώς ο Κένταυρος κουρασμένος από τον έλεγχο του Σκορπιού, που μπλέκεται μέσα στα πόδια του, παίρνει τη φαρέτρα του και αναχωρεί καλπάζοντας προς τη Δύση, ευχόμενος να μην είχε ποτέ βιαστεί να αποφασίσει κάτι.

Οι Σκορπιοί έχουν ό,τι εσείς μισείτε περισσότερο και αυτό που χειροτερεύει τα πράγματα είναι ότι διαπιστώνετε ότι το επιδιώκουν. Είναι μυστικοπαθείς ενώ εσείς είστε ειλικρινείς, ύπουλοι κι εσείς τίμιοι και σφιχτοχέρηδες ενώ εσείς γαλαντόμοι. Ό,τι και να κάνουν, προσπαθούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Γι αυτούς είναι σημαντικό να είναι γνωστό το αποτέλεσμα κάθε πράξης. Αν όχι, τότε η πιθανή απώλεια του ελέγχου τους κάνει τρωτούς σε κάθε επίθεση. Καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να εκτιμήσουν τις κινήσεις όσων έχουν επαφή μαζί τους και είναι ειδικοί στην απρόσωπη πολιτική. Αν κάποια συνωμοσία υπάρχει σε εξέλιξη, τότε ή την έχει αρχίσει ένας Σκορπιός ή, το πιο πιθανό, την έχει προτείνει.

Το καταπληκτικό είναι ότι κανείς δεν παίρνει είδηση τι διαδραματίζεται, μια και οι Σκορπιοί φροντίζουν να κρατούν κινήσεις και αισθήματα κρυμμένα. Αυτό όμως δεν ισχύει και για σας. Μπορείτε, χωρίς προσπάθεια, να δείτε μέσα σε κάθε περίπτωση και οι επινοήσεις των Σκορπιών είναι ορατές για σας. Αυτό φυσικά κάνει έξαλλους από θυμό τους Σκορπιούς. Πόσο ανόητοι αισθάνονται όταν ανοίγετε μια συζήτηση και αναφέρεστε σε κάτι που νομίζουν κρυφό, όπως: «Γιατί έχεις κρυμμένο το μαγνητόφωνο κάτω από το γραφείο σου, Σκορπιέ;»

Το γεγονός ότι δεν πολυενδιαφέρεστε για την ασφάλειά σας και η ειλικρίνεια των λόγων σας τους προκαλεί αμηχανία. Αλλά και το γεγονός ότι όχι μόνο τολμάτε αλλά και επωφελείστε τους κάνει να σφίγγουν τα δόντια τους. Σας βλέπουν σαν έναν τρελό άγιο, προστατευμένο από τους αγγέλους από τις συνέπειες του αυθορμητισμού σας. Τον βλέπετε σαν κάποιον που «λυσσάει» για την ασφάλειά του, κάποιον που θα τα κατάφερνε καλύτερα αν έδειχνε εμπιστοσύνη στους άλλους ανθρώπους. Μια φιλία ανάμεσά σας δεν θα είχε καλές βάσεις.

• Σαν φίλοι δεν θα τα πάτε καλά. Όταν ανοίγετε συζητήσεις, θα αντιλαμβάνεστε πόσο πολλά θέλουν να πάρουν από εσάς οι Σκορπιοί και πόσο λίγα θέλουν να δώσουν. Θα σας αρέσουν οι απόψεις τους για ορισμένα πράγματα, αν και θα είναι διαφορετικές από τις δικές σας, αλλά ξέρετε επίσης ότι δεν θα σας αφήσουν να μάθετε τι ακριβώς εννοούν κι αυτό θα σας εκνευρίζει. Όταν θα χάσετε τον έλεγχο των νεύρων σας, αυτοί απλώς χαμογελούν, μια και οι συναισθηματικές εκρήξεις των άλλων είναι το φαϊ τους και μια και τότε καταφέρνουν να έχουν καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

• Ένας καλύτερος λόγος για να είστε μαζί είναι η σεξουαλική έλξη. Οι πλανήτες που κυβερνούν τα ζώδιά σας συμβάλλουν σ’ αυτό. Ο Άρης των Σκορπιών είναι η δύναμη που λαμβάνεται από έξω και ο Δίας σας είναι η επέκτασή της. Και οι δύο απολαμβάνετε τη σχέση σας και μάλιστα οι Σκορπιοί είναι πιο ισχυροί σεξουαλικά από εσάς. Και αν νομίζετε ότι από τη μάχη αυτή θα βγείτε εσείς νικητές, δεν θα έχετε βέβαια υπολογίσει την ανεξάντλητη δύναμή τους και τις συναισθηματικές τους εκρήξεις ενέργειας. Εσείς πρώτοι θα «παραδώσετε» τα όπλα.

• Και για συνέταιροι δεν κάνετε, μια και στον ένα δεν θα αρέσουν οι μέθοδοι του άλλου.

• Σαν σύζυγοι θα πρέπει από πριν να ξέρετε ότι οι Σκορπιοί θα απορροφήσουν όλη σας την ενέργεια και ότι εξαιτίας της ζηλοτυπίας τους δεν θα έχετε ελευθερία κινήσεων. Θα μπορούσατε βέβαια να προσπαθήσετε να τους επηρεάσετε για το καλύτερο (όπως εσείς το βλέπετε), αλλά δεν θα είναι ανοιχτοί και ελαστικοί στη γνώμη σας. Αν τους παρουσιάσετε μια ποικιλία πραγμάτων, αυτοί απλώς θα προσπαθήσουν να τα ελέγξουν ταυτόχρονα όλα – δεν αφήνουν τίποτα ανεξέλεγκτο. Η πιο πιθανή λοιπόν κίνησή σας σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι να σηκωθείτε και να φύγετε για τα καλά.

 

Τοξότης – Τοξότης

Όπως όλες οι σχέσεις ανάμεσα σε όμοια ζώδια, έτσι κι αυτή έχει και υπέρ και κατά. Τουλάχιστον ανήκετε και οι δύο σε μεταβλητά ζώδια, που σημαίνει ότι και οι δύο ενδιαφέρεστε να εξετάζετε και μια διαφορετική άποψη της ζωής. Αν είστε και οι δύο δογματικοί και απρόθυμοι να αλλάξετε τις απόψεις σας, θα έχετε προβλήματα από την αρχή. Ανήκετε και οι δύο σε ζώδιο εξωστρεφές, που κι αυτό φέρνει οφέλη, γιατί και οι δύο θέλετε να συμβάλλετε στην κατάσταση. Αν και οι δύο ανήκατε σε συλλογικά ζώδια, θα μένατε σταθεροί και θα περιμένατε το άλλο πρόσωπο να προσθέσει στη σχέση σας.

Αυτά από την καλή πλευρά. Το άσχημο με σας είναι ότι και οι δύο έχετε δίκιο. Είναι δύσκολο για έναν Τοξότη να καταλάβει ότι η αλήθεια είναι μία ουσιαστικά προσωπική αντίληψη και ότι αυτό που άλλοι θεωρούν δεκτό ή πιστευτό άλλοι δεν το θεωρούν. Αν το άλλο πρόσωπο είναι Τοξότης όπως κι εσείς, θα μπορέσετε να δείτε τα πράγματα σωστά (σύμφωνα με τη γνώμη σας), αλλά αυτό τελικά δεν θα σας αρέσει. Επίσης θα σας ενοχλεί ότι είναι τόσο πειστικό άτομο όσο κι εσείς και οι θέσεις του είναι ξεκάθαρες όσο και οι δικές σας. Δηλαδή, δύσκολη περίπτωση.

Όχι ότι θα ξοδεύετε το χρόνο σας σε βαθιά φιλοσοφημένες συζητήσεις, αν και αυτό σας ενδιαφέρει πολύ, αλλά θα έχετε άλλα πράγματα να δείξει ο ένας στον άλλον. Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Τοξότη είναι η ικανότητά του να εμπνέεται και να συναρπάζεται από το ενδιαφέρον του άλλου. Άλλα ζώδια κλείνονται στον εαυτό τους όταν αντιμετωπίζουν κάτι άγνωστο, αλλά εσείς το καλωσορίζετε αμέσως. Προφανώς, ο άλλος Τοξότης θα έχει να σας δείξει πολλά και μάλιστα το επιθυμεί πολύ: εσείς πάλι θα τα δεχτείτε με χαρά. Όταν έχετε ένα κοινό ενδιαφέρον, θα το επιχειρείτε μαζί, αλλά θα πρέπει ο ένας να μην μπαίνει στα χωράφια του άλλου, ούτε ο ένας να εξαρτάται από τον άλλον. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που περιμένετε να βρείτε στους άλλους (γιατί κι εσείς τα διαθέτετε) και θα σας ευχαριστήσει ιδιαίτερα αν τα βρείτε σ’ έναν άλλον Τοξότη.

• Μια φιλική σχέση ανάμεσά σας μπορεί να έχει επεισοδιακή φύση. Και οι δύο θα έχετε να κάνετε άλλα πράγματα και θα ξεφύγετε για να τα πραγματοποιήσετε. Αν θα έχετε πάλι καιρό, μπορεί να ξανασυναντηθείτε και να τα πείτε. Η φιλία σας δεν χρειάζεται να είναι τακτική για να διατηρηθεί και να είναι ευχάριστη, δεν τη διακρίνει η συναισθηματική εξάρτηση, αλλά η κοινή αγάπη για δράση. Στη φιλία μ’ έναν Τοξότη υπάρχει η τάση να γίνεται συζήτηση γι’ αυτά που ελπίζετε να κάνετε και όχι γι’ αυτά που ήδη κάνατε. Η σκέψη σας πάει μπροστά και όχι πίσω και το μέλλον είναι για σας πιο συναρπαστικό από το παρελθόν.

• Σαν εραστές θα ταιριάξουν βέβαια η ενέργεια και οι κλίσεις σας. Φαίνεται ότι και οι δύο θα παραδοθείτε σ’ ένα παιχνίδι αλόγων όπως το θέλετε και θα πάρετε ευχαρίστηση από τη γνώση ότι και οι δύο ζείτε με το πνεύμα της στιγμής. Ο έρωτας μπορεί να κρατήσει για πάντα, αλλά σε σας αρκεί που περνάτε και τώρα καλά.

• Σαν συνέταιροι στη δουλειά δεν θα κάνετε καμία πρόοδο. Και στους δύο δεν αρέσουν οι λεπτομέρειες και η ρουτίνα και το βράδυ θα τσακώνεστε για το ποιος θα κάνει ταμείο.

• Το ίδιο θα συμβεί και στο γάμο: θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ένας από τους δύο θα αναλάβει τις δουλειές και τις ευθύνες του σπιτιού. Αλλά δεν έχετε και τάσεις μεγάλες για νοικοκυριό, μια και προτιμάτε να κρατάτε στα χέρια σας ένα βιβλίο, χάρτες για να κανονίσετε το επόμενο ταξίδι σας και κάπως έτσι πετυχαίνετε να πέσετε για ύπνο πολύ ευχαριστημένοι.

 

Τοξότης – Αιγόκερως

Αυτή είναι η σχέση με τον πιο δύσκολο χειρισμό από εσάς. Και δεν είναι ότι οι Αιγόκεροι έχουν πρόβλημα να συνεννοηθούν μαζί σας επειδή δεν σας βλέπουν τόσο φιλικά όσο άλλα ζώδια, αλλά είναι ο κυβερνήτης σας ο Δίας που δεν «χωνεύει το ζώδιο του Αιγόκερω. Ο Αιγόκερως είναι το ένα από τα δύο ζώδια που κυβερνάει ο Κρόνος και ο Δίας ποτέ δεν τα είχε καλά μαζί του. Ο ένας πλανήτης επιχειρεί να σπάσει όλους τους περιορισμούς και ο άλλος να τους κάνει πιο αυστηρούς.

Δεν αρέσουν και σε σας οι Αιγόκεροι. Από τη μια φαίνεται ότι έχουν όλα τα προσόντα που προσπαθείτε να αποκτήσετε εσείς και για τα οποία τους ζηλεύετε, από την άλλη φαίνεται ότι εκείνοι τα αξίζουν λιγότερο από εσάς και αυτό προσβάλλει τις υψηλές σας αρχές. Αν θυμάστε την ακολουθία του ζωδιακού κύκλου, θα καταλάβατε καλύτερα σε τι αναφερόμαστε. Οι Τοξότες, όπως γνωρίζετε, είναι περήφανοι για τις γνώσεις και τις ιδέες τους. Εκείνο που θέλουν είναι να τις διαδώσουν για όφελος του καθενός και σαν ανταμοιβή να πάρουν την αναγνώριση και τη φήμη.

Ο Αιγόκερως, το διπλανό τους ζώδιο, αντιπροσωπεύει την αναγνώριση και τη φήμη. Οι Αιγόκεροι είναι γνωστοί σαν άτομα που αναγνωρίζονται: η κεφαλή της παρέας, οι διευθυντές, οι μεγαλοκτηματίες, οι πλουτοκράτες. Θα διαπιστώσατε αμέσως ότι όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί περιλαμβάνουν την ύπαρξη χρημάτων. Κι αυτό σας κάνει τρελούς και αναρωτιέστε γιατί το βάρος της αναγνώρισης να πέφτει σε οικονομικούς παράγοντες!

Γιατί να μην αναγνωρίζονται μόνο οι ιδέες και μάλιστα οι δικές σας; Η απάντηση είναι ότι οι Αιγόκεροι ανήκουν σ’ ένα ζώδιο της Γης και μετράνε γι’ αυτούς τα χρήματα, όπως και στα άλλα ζώδια της Γης. Πάντως, με λίγα λόγια, οι Αιγόκεροι έχουν τα χρήματα, τη δύναμη, τη φήμη και όχι εσείς. Και αυτό θα μπορούσατε να το ανεχτείτε, όχι όμως και το γεγονός ότι έχουν κλάσματα των γνώσεών σας. Ακόμη, δεν έχουν τη ζεστασιά σας, τη συμπόνια σας, τη φαντασία και τη διάθεσή σας να βοηθήσετε, το πνευματικό βάθος σας, την ευγένεια της ψυχής σας ή την αισιοδοξία σας. Αντίθετα, σας θεωρούν σαν άτομα χωρίς έμπνευση και έχουν, παρόλ’ αυτά, όλες τις ανταμοιβές που αυτή η ζωή μπορεί να προσφέρει. Κι αυτό πάλι σας κάνει έξαλλους.

Είναι άτομα ήσυχα, μεθοδικά και πολύ προκομμένα. Τους αρέσει η τάξη και σέβονται τους κανόνες. Ακόμη, τους αρέσει κάθε πράγμα να είναι στη θέση του και οι θέσεις αυτές να συνδέονται μεταξύ τους. Ενσωματώνονται εύκολα σε κάθε δομή και προχωρούν προς την κορυφή με τη σκληρή τους εργασία και είναι άτομα συνεργάσιμα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τίποτα χειρότερο, έτσι δεν είναι; Τους λείπει η φαντασία, η ελευθερία, η ορμητικότητα. Δεν έχουν μακρινούς ορίζοντες, δεν έχουν γνώσεις, δεν έχουν οράματα.

Αλλά κι αυτοί σας βλέπουν «αφ’ υψηλού». Δεν έχετε οργάνωση και δομή. Δεν περιμένετε για τίποτα, δεν έχετε την αίσθηση του χρόνου. Δεν έχετε επιφυλάξεις και διακριτικότητα και δεν δείχνετε σεβασμό προς τους ανωτέρους σας. Και το χειρότερο μοιράζετε δεξιά κι αριστερά τη ζεστασιά σας, τις γνώσεις και τη συντροφιά σας. Δεν μπορείτε (κατά τη γνώμη τους πάντα) να διαπιστώσετε ότι έχετε προσόντα που πολλοί τα θέλουν και τα οποία θα μπορούσατε να «πουλήσετε» και να κερδίσετε;

• Φυσικά, τα χρήματα δεν μετράνε για σας. Από αυτό θα μπορέσατε να καταλάβετε ότι ένας φιλικός δεσμός ανάμεσά σας είναι αδύνατος. Αν πείτε κάτι σ’ έναν Αιγόκερω, θα το χρησιμοποιήσει για δικό του όφελος και για να αποκτήσει περισσότερη φήμη. Ποτέ για όφελος δικό σας. Επιπλέον, αν αρνηθείτε να τον αναγνωρίσετε σαν ένα επιτυχημένο άτομο, θα δώσει ένα τέλος στη φιλία σας.

• Σαν εραστές, τα κίνητρά σας είναι διαφορετικά. Σωματικά κάτι μπορεί να γίνει… οι Αιγόκεροι συμβολίζονται κι αυτοί μ’ ένα ζώο, έτσι ξέρετε τι πρέπει να περιμένετε αλλά βαθύτερα θα κάνετε έρωτα μόνο για διασκέδαση και αυτοί θα κάνουν έρωτα μόνο και μόνο για να προωθήσουν την καριέρα τους.

• Σαν συνέταιροι στη δουλειά θα τα πάτε καλύτερα αν προετοιμαστείτε να τα πάρετε όλα πιο σοβαρά. Οι Αιγόκεροι είναι περίφημοι επαγγελματίες, αλλά τους λείπει το επιχειρηματικό πνεύμα. Αν εσείς τους το διαθέσετε και διευθύνετε τις ενέργειές τους, μαζί με τη δουλειά σας, τότε και οι δύο θα γίνετε πλούσιοι.

• Γάμος; Πιθανόν όχι σαν ερωτικό ταίριασμα, αλλά σαν μια ιδιωτική συμφωνία. Εσείς θα βάλετε όλη σας τη ζεστασιά και τη γνώση και αυτοί τις εμπειρίες. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ιδέες και η προσωπικότητά σας να μετατραπούν σε χρήματα και εκείνοι θα έχουν την ευχαρίστηση της συντροφιάς σας και το ταλέντο σας να διακρίνετε αμέσως το σωστό. Δεν θα είναι και άσχημη συμφωνία αλλά προσέξτε: θα της λείπει ο ρομαντισμός και η τρυφερότητα.

 

Τοξότης – Υδροχόος

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς δύο ζώδια που κυβερνιούνται από τον ίδιο πλανήτη μπορεί να έχουν τόσο διαφορετική συμπεριφορά απέναντί σας: και ο Αιγόκερως και ο Υδροχόος είναι και δύο ζώδια που έχουν κυβερνήτη τον Κρόνο (ως παραδοσιακό και όχι σύγχρονο), αλλά ενώ το ταίριασμά σας με τους Αιγόκερους είναι σχεδόν αδύνατο, αυτό είναι πολύ εύκολο. Μοιάζει πάρα πολύ με αυτό του Ζυγού. Οι Υδροχόοι είναι λίγο παράδοξοι, αλλά όλες τους οι πλευρές φαίνεται ότι ταιριάζουν με τις δικές σας. Από τη μια, σε όλους τους Υδροχόους αρέσει η παρέα και πάντα θέλουν να βρίσκονται ανάμεσα σε ομάδες ανθρώπων, αλλά από την άλλη αισθάνονται διαφορετικοί από τον καθένα και έλκονται από καθετί το ασυνήθιστο, διαφορετικά απομακρύνονται από το πλήθος. Όλα αυτά σας αρέσουν σας γοητεύει η εναλλαγή στην κοινωνική ζωή και οτιδήποτε είναι διαφορετικό από εσάς το βρίσκετε πολύ ενδιαφέρον.

Οι Υδροχόοι είναι ένα ζώδιο του Αέρα, όπως ο Ζυγός και οι Δίδυμοι, και όπως και στις δύο άλλες σχέσεις που αναφερθήκαμε, και σε αυτήν υπάρχει ο διάλογος. Οι Υδροχόοι δεν έχουν το βάθος της ενόρασής σας, αλλά διαθέτουν φρεσκάδα ιδεών και ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων και παθιάζονται όταν μιλούν για θέματα που τους αφορούν. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε μια καλή συζήτηση μ’ έναν Υδροχόο και να αναφερθείτε σ ένα θέμα «μαλώνοντας», κάτι που θα συναρπάσει και θα ευχαριστήσει και τους δύο. Εσείς οι δύο θα απολαύσετε μια τέτοια συζήτηση, ενώ άλλα ζώδια θα μπορούσαν να τρομοκρατηθούν από την έντασή της μόνο οι Δίδυμοι θα καταλάβουν τους λόγους και θα θελήσουν να συμμετέχουν κι αυτοί.

Οι αρχές είναι αστεία πράγματα. Αν τις διαθέτετε, μπορείτε να κοιτάξετε και έξω από τον εαυτό σας και να σκεφτείτε ευρύτερες εφαρμογές τους. Και εσείς και οι Υδροχόοι έχετε υψηλές αρχές και αυτό εκτιμάται και από τις δύο πλευρές. Στους Υδροχόους συχνά τις βρίσκουμε σαν μια ιδιαίτερη πολιτική πειθώ ή σαν μια αφοσίωση σε ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ένα άλλο που μπορεί να προσέξετε είναι η αποφασιστικότητα με την οποία πιστεύουν στην ισότητα. Στον κόσμο των Υδροχόων ο καθένας είναι ίσος και όλες οι ιεραρχίες ή οι σχέσεις αφεντικού – υπηρέτη θεωρούνται άχρηστες και κακές. Δεν απέχουν δηλαδή πολύ από τις απόψεις σας ότι ο σεβασμός δίνεται και μάλλον δεν απαιτείται και ότι ο καθένας θα πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι του αρέσει.

• Μια φιλία ανάμεσά σας είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί. Εσείς θα βρείτε μεγάλη ανακούφιση όταν θα έχετε απέναντί σας κάποιον που καταλαβαίνει τι του λέτε, αν και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσει μαζί σας. Ακόμη, σας ενθουσιάζει να έχετε ένα φίλο που δεν χρειάζεται να είναι τόσο πολύ δεμένος μαζί σας συναισθηματικά. Οι Υδροχόοι είναι αρκετά ψυχροί στον τομέα αυτόν και αναγνωρίζουν τη διάθεσή σας να αισθάνεστε ελεύθεροι, μια και εκείνοι χρειάζονται να αισθάνονται ανεξάρτητοι.

• Σαν εραστές ταιριάζετε πολύ καλά. Έχουν σωματική αντοχή και τους αρέσει να παίζουν, όχι όμως να αισθάνονται ότι είναι υποχρεωτική και η συναισθηματική αφοσίωση. Έτσι ακριβώς το επιθυμείτε κι εσείς.

• Συνέταιροι στη δουλειά; Ίσως, αν βρείτε κάτι που θα διατηρεί το ενδιαφέρον σας και δεν θα προσβάλλει τις αρχές σας. Θα είστε καλοί σαν ομάδα, αλλά όχι τέλειοι επιχειρηματίες στο βάθος.

• Ένας γάμος ανάμεσά σας θα είναι πολύ καλός θα έχετε μια ζωντανή, ανοιχτή σχέση και θα ατενίζετε ελεύθερα ένα καλύτερο μέλλον. Ίσως και να διαπιστώσετε, όμως, ότι δεν θα δίνει μεγάλη βάση σε παραδοσιακές αξίες που διέπουν μια οικογένεια, μπορείτε όμως να τις «προσθέσετε» εσείς.

 

Τοξότης – Ιχθύς

Αυτή θα είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα σχέση, όπως όλες που το ένα μέρος αποτελείται από τους Ιχθύς. Είναι ένα ζώδιο που περιλαμβάνει κάθε δυνατότητα, αλλά συχνά δεν ξέρει ποια να διαλέξει. Τίποτα σχετικό με τους Ιχθύς δεν είναι ξεκάθαρο. Όταν θέλεις να τους πιάσεις, ξεγλιστρούν μέσα από τα χέρια σου. Τι μπορεί όμως να περιμένατε από ένα μεταβλητό ζώδιο του Νερού; Στον ζωδιακό προκύπτουν πολλοί παράξενοι συνδυασμοί και αυτός είναι ένας από τους πιο παράξενους. Όλη η επεκτατικότητα και η γενναιοδωρία που παρέχει ο Δίας, ακόμα και η ενέργεια, αλλάζουν μορφή σ’ έναν Ιχθύ. Όπου εσείς ακτινοβολείτε ενέργεια και ενθουσιασμό προς τα έξω και «ανοίγεστε», αυτοί κλείνονται στον εαυτό τους για να ανακαλύψουν νέα, φανταστικά βασίλεια από εμπειρίες και αισθήσεις.

Είναι ευαίσθητοι και με μεγάλη φαντασία, όσο κανένας άλλος στο ζωδιακό. Αυτά τα άτομα μπορούν να σκέπτονται με χρώματα και μουσική, με δράμα και ποίηση και, μερικές φορές, για όλα μαζί. Κάτι που για σας φαίνεται αδύνατο. Δεν υπάρχει όμως πραγματική φύση στους Ιχθύς. Είναι αυτοί που λένε στη συγκεκριμένη στιγμή. Υπάρχει μια βασική διαφορά ανάμεσά σας, που αν και δείχνει ότι δεν αφορά την καθημερινή ζωή, βασικά υπογραμμίζει καθετί που κάνετε μαζί κι αυτή είναι: Νομίζετε ότι αυτό που μόλις μάθατε είναι αναλλοίωτο γεγονός για πάντα. Η αλήθεια ποτέ δεν αλλάζει, κατά τη γνώμη σας. Οι Ιχθύς πάλι πιστεύουν ότι αυτό που ισχύει σαν αληθινό σήμερα δεν είναι αύριο αληθινό. Κατά την άποψή τους η αλήθεια καθορίζεται από το πρόσωπο το οποίο την πιστεύει και το πρόσωπο αυτό βρίσκεται σε μια συνεχή αλλαγή.

Έτσι οι Ιχθύς είναι διαθέσιμοι να μαθαίνουν πράγματα όπως κι εσείς, αλλά ικανοποιούνται και με τις αλλαγές που γίνονται, όσο περνάει ο καιρός. Εσείς το αντιλαμβάνεστε αυτό, αλλά είναι μια εμπειρία πολύ περίεργη για να την παραδεχτείτε. Τους βλέπετε σαν γοητευτικά πλάσματα, τόσο ευαίσθητα και στην παραμικρή διέγερση έχουν άποψη τη φαντασία τους για να την αφήσουν να καλπάσει. Αυτό όμως δεν το βρίσκετε χρήσιμο και έχετε την πονηρή αίσθηση ότι πολλή από την πολύτιμη γνώση σας μπορεί να εξαπλωθεί προς τους άλλους.

Σας βλέπουν σαν τεράστιες πηγές δημιουργικής ενέργειας, αρκετή για να διοχετεύσετε τις ιδέες σας προς τα έξω, κάτι που γι’ αυτούς είναι συναρπαστικό. Βλέπουν την καθαρότητα της σκέψης σας, που τους είναι πολύ επιθυμητή, γιατί στην περίπτωσή σας εμφανίζεστε να έχετε συμβιβαστεί με τη φαντασία και έχετε κάνει και μια προσέγγιση των πραγμάτων σύμφωνα με τη λογική. Επειδή είστε περισσότερο έμπιστοι και εκφραστικοί από αυτούς, σας βλέπουν σαν ένα συνδυασμό δημιουργικής φαντασίας και επιτυχίας. Αυτό δεν είναι τελείως σωστό και δεν θα διστάσετε να τους το πείτε, γιατί η ειλικρίνειά σας το επιβάλλει. Όμως, θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι κάτι τέτοιο σας κολακεύει.

• Μια φιλική σχέση ανάμεσά σας δημιουργείται από καθαρή περιέργεια και αμοιβαίο θαυμασμό, παρά από το γεγονός ότι έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Οι συζητήσεις μεταξύ σας μοιάζουν με τον ταχυδακτυλουργό που εξασκεί την τέχνη του: εσείς δίνετε τις ιδέες σας και περιμένετε να δείτε πώς θα τις εφαρμόσουν οι Ιχθύς και αυτοί δίνουν εντυπώσεις για πράγματα που εσείς προσπαθείτε να μάθετε τον αρχικό τους στόχο. Όπως στην τέχνη, αυτές οι αναμετρήσεις λειτουργούν σε παραπάνω από ένα επίπεδα ταυτόχρονα. Το παιχνίδι αυτό το βρίσκετε συναρπαστικό και ικανοποιητικό και παρόλο που νομίζετε ότι ξέρετε την απάντηση, δεν μπορείτε να την εξηγήσετε σε κανέναν άλλον.

• Αν θα γίνετε εραστές, θα διαπιστώσετε ότι επικοινωνείτε σε παραπάνω από ένα επίπεδα ταυτόχρονα το ζωικό και το πνευματικό. Όταν θα επιτύχει η προσέγγιση, θα ανακαλύψετε διαστάσεις του εαυτού σας που μέχρι εκείνη την ώρα δεν ξέρατε ότι τις διαθέτατε.

• Σαν συνέταιροι στις δουλειές θα τα καταφέρετε καλά μόνο αν η δουλειά που θα κάνετε αναφέρεται στα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Είστε και οι δύο τόσο καλοί στις ιδέες, αλλά πολύ κακοί στις δουλειές ρουτίνας, στην οργάνωση, στους χειρισμούς των οικονομικών, που τόσο χρειάζονται.

• Ένας γάμος ανάμεσά σας δεν θα είναι και πολύ ευτυχισμένος, εκτός κι αν ο ένας από τους δύο διαθέτει κάποια πρακτικότητα, που θα χρειαστεί για τη ρύθμιση των οικονομικών του σπιτιού και ακόμα για καθημερινές εργασίες, όπως για παράδειγμα η επιδιόρθωση μιας μικρής βλάβης στα υδραυλικά. Και να ξέρετε ότι στο γάμο αυτόν τα υλικά αγαθά δεν θα έχουν πρωτεύουσα σημασία.

Αυτά σε γενικές γραμμές για την συναστριακή συμβατότητα των Τοξοτών. Ο γράφων πιστεύει ότι ο αναγνώστης κατανοεί ότι διαβάζει σχέση ηλιακής συμβατότητας. Ο γράφων έχει χρησιμοποιήσει κάποιες λέξεις ή και φράσεις με μπόλικη διάθεση χιούμορ και θέλει να πιστεύει ότι ο αναγνώστης δεν θα αισθανθεί προσβεβλημένος απομονώνοντας επιλεκτικά κάποια επίθετα τα οποία και θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον του γράφοντος. Τέλος ο γράφων έχοντας πλήρη συναίσθηση των όσων περιέγραψε δηλώνει ότι ουδεμία ευθύνη φέρει αν ο αναγνώστης έχει βιωματικές εμπειρίες και δεν προτίθεται να ανασκευάσει το κείμενο.

 

Σωκράτης Παπαγεωργίου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments