0 0 votes
Article Rating

Εισαγωγή του Μεταφραστή: Μετά από τα δύο τελευταία άρθρα του Δημήτρη Αντωνιάδη σχετικά με τα σύμβολα Sabian και το πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αστρολογία, μου γεννήθηκε η επιθυμία να τα ψάξω λίγο παραπάνω. Είναι ένα από τα πιο μυστήρια στοιχεία στην αστρολογία και σίγουρα μπορεί να αποτελέσουν το κλειδί για να μπορέσουμε να ανοίξουμε εκείνες τις πόρτες που οδηγούν στην ερμηνεία αστρολογικών χαρτών, που βρίσκονται αρκετά πιο βαθιά.

Αν σκεφτούμε ότι αποτελούν οπτικοποίηση της κάθε μιας μοναδικής μοίρας του ζωδιακού και ότι επίσης «ανακαλύφθηκαν» με έναν αρκετά περίεργο και διαισθητικό τρόπο, καταλαβαίνουμε ότι για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε όσο καλύτερα γίνεται την συμβολική περιγραφή της κάθε μιας μοίρας, η διαισθητική ικανότητα του καθενός παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο.

Ο Marc Jones εξηγεί ότι η συμβολική αστρολογία είναι μία τέχνη και ότι τα σύμβολα που συνδέονται με τις μοίρες φαίνεται να λειτουργούν ως καταλύτες στην καλύτερη κατανόηση ενός χάρτη από τον αστρολόγο μελετητή. Όπως ξεκάθαρα αναφέρει και ο Atrapos στα άρθρα του, Σύμβολα Sabian – 90 Βήματα στην Ατραπό του Ζωδιακού Κύκλου και Θανάσης Βέγγος – Ανάλυση Γενέθλιου Χάρτη με τα Σύμβολα Sabian, τα σύμβολα Sabian μπορούν να χρησιμοποιηθούν πέρα από τη γενέθλια αστρολογία, και στην ωριαία. Υπάρχουν αστρολόγοι που υποστηρίζουν ότι μπορούμε να πάρουμε μία απάντηση από έναν χάρτη ωριαίας, ακόμα και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα σύμβολα Sabian και όχι απαραίτητα συμπληρωματικά με την «κλασική» ανάλυση και ερμηνεία ωριαίων χαρτών.

Αυτός ήταν και ο σκοπός της έρευνάς μου, να σας δώσω μία ιδέα για την χρήση των συμβόλων αυτών στην ωριαία αστρολογία με έναν καινοτόμο και διαφορετικό ίσως από τον αναμενόμενο τρόπο. Το κείμενο που ακολουθεί σαφώς και δεν είναι δική μου προσωπική εργασία και έρευνα, θεώρησα όμως ότι η δημοσίευσή του θα είναι ιδιαίτερη χρήσιμη μιας και μπορεί να μας ενεργοποιήσει ώστε να καταλήξουμε και εμείς ως μικροί ή εμπειρότεροι μελετητές της αστρολογίας στα δικά μας συμπεράσματα.

 

Παρουσίαση νέας τεχνικής

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω μία νέα τεχνική: Τη χρήση των συμβόλων Sabian στις μοίρες αντισκιάς, τεχνική οποία συλλήφθηκε από μένα, πρώτα για την χρήση της στην ωριαία αστρολογία, και έπειτα μπορεί να επεκταθεί στην γενέθλια ή επίσης και σε άλλους τομείς της αστρολογίας.

Είμαι οπαδός της ωριαίας αστρολογίας, είναι η αγαπημένη μου τεχνική. Από τότε που γνώρισα τα σύμβολα Sabian και αναγνώρισα την δύναμή τους, ήθελα να βρω έναν τρόπο με τον οποίο να συγχωνεύσω αυτά τα δύο υπέροχα πράγματα. Οπότε τον βρήκα. Είναι ο ακόλουθος και είναι αρκετά απλός:

Το σύμβολο Sabian της μοίρας της αντισκιάς οποιασδήποτε ακμής οίκου με την χρήση του συστήματος οικοθεσίας Regiomontanus, σε έναν χάρτη ωριαίας, καθορίζει ξεκάθαρα το τι συμβαίνει μέσα σε αυτόν τον οίκο. Μπορείτε να έχετε μία ξεκάθαρη απάντηση από έναν χάρτη ωριαίας, χρησιμοποιώντας μόνο αυτή την μέθοδο. Μερικές φορές είναι χρήσιμο να την χρησιμοποιούμε μόνο για να αποκτήσουμε μία καλύτερη κατανόηση του γενικότερου υπόβαθρου ενός ωριαίου χάρτη.

Έχω χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνική πάρα πολλές φορές και έχω πειστεί για την αξιοπιστία της σε όλους τους χάρτες ωριαίας. Μπορείτε να ανατρέξετε στο δικό σας αρχείο ερωτήσεων ωριαίας και να την δοκιμάσετε.

Προσοχή: Οι κανόνες που διέπουν την ωριαία αστρολογία είναι μέγιστης σημασίας – οπότε μην προσπαθήσετε να εφαρμόσετε τα σύμβολα Sabian σε οποιονδήποτε οίκο του ωριαίου χάρτη. Ελέγξτε μόνο εκείνους που σχετίζονται με το ερώτημα.

Παράδειγμα: Έλαβα σήμερα μία ερώτηση η οποία ήταν διατυπωμένη ως εξής: «Είναι ο σύζυγός μου ερωτευμένος με κάποια άλλη γυναίκα;»

Βλέπουμε την ακμή του έβδομου οίκου στις 27ο 47’ του Σκορπιού, το οποίο σημαίνει ότι η αντισκιά του είναι στις 3ο του Υδροχόου: Ένας λιποτάκτης του ναυτικού.
Παρακάτω αναφέρεται η εξήγηση από το θαυμάσιο βιβλίο της Lynda και του Richard Hill (“The Sabian Symbols as an Oracle”)

«Μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι αυστηροί περιορισμοί και κανονισμοί της κατάστασης πλέον δεν υποφέρονται. Η απόφαση της επιλογής μπορεί να είναι ηθική ή να χαρακτηρίζεται από ελεύθερο πνεύμα. Πάντα υπάρχουν συνέπειες αν αποφασίσετε να μην παίξετε καθόλου το παιχνίδι. Είστε προετοιμασμένοι; Νιώθετε σαν να σας έχουν απαγάγει μακριά από το σπίτι και την οικογένειά σας για κάποιον λόγο που δεν μπορείτε στην πραγματικότητα να κατανοήσετε και επίσης ότι δεν θέλετε να δεχτείτε τις πιέσεις».

Συχνά διαπιστώνω ότι οι εξηγήσεις και οι ερμηνείες των συμβόλων Sabian είναι περισσότερο ρητές και ξεκάθαρες από ότι τα ίδια τα σύμβολα. Άρα, αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύζυγός της. Είναι ξεκάθαρη η απάντηση, έτσι δεν είναι;

Κάποιος μπορεί να ενδιαφέρεται να βρει πώς οι ωριαίοι χάρτες περιγράφουν τον ίδιον τον ερωτώντα. Στο προηγούμενο παράδειγμα είναι η γυναίκα η οποία ρώτησε για τον σύζυγό της. Αυτό είναι το σύμβολο Sabian για την ακμή του πρώτη οίκου: Μία ώριμη γυναίκα, η οποία συμβαδίζει με την εποχή της, έχει τα μαλλιά της κοντά.

«Δεν μπορείτε να γίνετε ένας διαφορετικός άνθρωπος αλλάζοντας την εμφάνισή σας, αν και νιώθοντας όμορφα με την εικόνα σας, ακτινοβολείτε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Μία εξωτερική αλλαγή μπορεί να ξεγελάσει τους άλλους ή να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα για λίγο, αλλά είναι ο εσωτερικός εαυτός σας που είναι η ουσία της προσωπικότητάς σας και όχι η μάσκα που φοράτε. Καταβάλλετε προσπάθεια να συμβαδίσετε με τις τάσεις. Διεκδικείτε την ανεξαρτησία σας από τους κοινωνικούς περιορισμούς. Σε αρνητική έκφραση, βασίζεστε στην εξωτερική μόδα για να μεταμφιέσετε το εσωτερικό σας κενό».

Χρησιμοποιώ το σύμβολο Sabian για την ακμή του 5ου οίκου, μιας και θεωρώ ότι δείχνει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να δράσει ο ερωτών σε μία συγκεκριμένη κατάσταση. Χρησιμοποιώ το σύμβολο για την ακμή του 9ου οίκου ως μία πνευματική προοπτική της ερώτησης της ωριαίας. Λαμβάνω υπόψη μου το σύμβολο για την ακμή του 2ου παράγωγου οίκου από τον οίκο του ερωτήματος ως μία μελλοντική στιγμή στην εξέλιξη της κατάστασης και το σύμβολο για τον 4ο οίκογια να έχω μία εικόνα για την έκβαση της κατάστασης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική και για χάρτες γεγονότων – το σύμβολο της μοίρας της αντισκιάς τουΩροσκόπου θα σας δείξει μία καλή απεικόνιση της γενικής προοπτικής του χάρτη.

Ας χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα του χάρτη της βόμβας στην Χιροσίμα:

Ο Ωροσκόπος στις 17ο 53’ της Παρθένου έχει την αντισκιά του στις 13ο του Κριού: Μία βόμβα που απέτυχε να εκραγεί, και τώρα είναι ασφαλώς απενεργοποιημένη.

Είναι ενδιαφέρων, ότι το σύμβολο αν και συγκεκριμένα αναφέρει την λέξη «βόμβα», λέει ότι απέτυχε να εκραγεί. Όπως και να έχει όμως, λέει «βόμβα», έτσι δεν είναι;

Θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλα τέτοια παραδείγματα.

Σ.τ.Μ. Η αντισκιά ενός πλανήτη είναι το σημείο στο οποίο αντανακλάται η γενέθλια θέση ενός πλανήτη στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερου, λαμβάνοντας υπόψη ως μεσοδιάστημα των δύο αυτών θέσεων την μηδενική μοίρα του Καρκίνου ή του Αιγόκερου. Για να βρείτε την αντισκιά ενός πλανήτη αφαιρέστε από το 30 τον αριθμό των μοιρών της θέσης του πλανήτη που σας ενδιαφέρει και εν συνεχεία χρησιμοποιήστε την παρακάτω λίστα.

 

Δίδυμοι – Καρκίνος
Λέων – Ταύρος
Παρθένος – Κριός
Ζυγός – Ιχθείς
Σκορπιός – Υδροχόος
Τοξότης – Αιγόκερος
Παράδειγμα: η αντισκιά ενός πλανήτη που βρίσκεται στην 27ο του Σκορπιού είναι η 30-27 = 3 και από την αντιστοιχία του Σκορπιού με τον Υδροχόο βρίσκουμε ότι η αντισκιά του πλανήτη είναι στην 3ο του Υδροχόου.

 

Πρωτότυπος τίτλος: Sabian Symbols in Horary Astrology
Πηγή: Sabian Symbols in Horary Astrology – new technique presentation
To κείμενο αναδημοσιεύεται στο MyHoroscope κατόπιν έγγραφης άδειας του astroweekly.com


Μετάφραση – Απόδοση: Μαρία Ευαγγελίδου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments