0 0 votes
Article Rating

Βήμα-βήμα, τα μυστικά της ανάλυσης ενός αστρολογικού χάρτη

Τις προάλλες, σε μία από τις τακτικές μηνιαίες μας εξορμήσεις, η φίλη μου η Lucy μου είπε ότι η σχέση της με τον άνδρα της άρχισε να γίνεται τόσο πιεστική, που αναρωτιόταν αν συνέβαινε κάτι με τα «άστρα» της. Καυγάδιζαν συχνά και αυτή άρχισε να γίνεται πολύ ανυπόμονη μαζί του. Αναρωτήθηκε αν θα μπορούσα να ρίξω μια ματιά στο γενέθλιο αστρολογικό της χάρτη και να δώ αν αυτό θα τελείωνε σύντομα,αλλιώς τι;

Με τη ζωή της να πηγαίνει τόσο καλά σε σχέση με αυτό που θεωρεί ιδανικό, η Lucy σπάνια ζητούσε αστρολογικές συμβουλές, οπότε ήξερα πως αυτό το ζήτημα ήταν τόσο σημαντικό γι’ αυτή που έπρεπε να το κοιτάξω λίγο. Γνωρίζοντας ότι θα μου χρειαστεί αργότερα, σημείωσα νοερά την ώρα που μου το ζήτησε (να κοιτάξω το χάρτη της). Θα χρησιμοποιούσα τη συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία για να δώ τις διελεύσεις της Lucy όταν θα είχα την ευκαιρία να δω τους χάρτες της.

Στο μεταξύ, τη βεβαίωσα πως πράγματι συμφωνούσα ότι κάτι «έτρεχε» με τους χάρτες της, και γελάσαμε και φλυαρούσαμε ευχάριστα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στην πόλη, συμπεριλαμβάνοντας στην κουβέντα μας το πόσο δύσκολα πλάσματα είναι οι άντρες για να τα βγάλεις πέρα μαζί τους πρώτα- πρώτα.

astrology_1Την επομένη, κατέστρωσα τους χάρτες της Lucy και είδα τις διελεύσεις της για τη μέρα πρίν από αυτή που μου είχε θέσει το ερώτημα, και το κατάλαβα. Αυτό χρησιμοποιεί μια απλή αρχή της Ωριαίας Αστρολογίας και μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο σαν πρώτο βήμα για την οποιαδήποτε ανάλυση ενός χάρτη. Μας λέει ποιό είναι το επόμενο που έχουμε να περιμένουμε από τη ζωή, το είδος της ενέργειας στο οποίο μετακινείται το άτομο. Σημειώνοντας τον Ωροσκόπο για την ώρα της ερώτησής της, ο διπλανός γενέθλιος πλανήτης χρησίμευσε στο να με διαφωτίσει σχετικά με την ενέργεια που προανέφερα και πιθανότατα πολλά περισσότερα για ολόκληρη την κατάσταση που την ανησυχούσε. Ο επόμενος γενέθλιος πλανήτης του χάρτη της, λοιπόν, που ανέτειλε σε αυτόν τον καινούριο Ωροσκόπο ήταν ο Άρης.Αυτός ήταν ο πρώτος πλανήτης που συνάντησα στο γενέθλιο χάρτη κινούμενη με φορά ωρολογιακή από το νέο διελαύνοντα Ωροσκόπο.Την ώρα που μου έθεσε το ερώτημά της, ανέτειλε η 22ο μοίρα των Ιχθύων.Προχωρώντας μπροστά, ώς προς τα ζώδια, και αριστερόστροφα ώς προς τους οίκους, ο γενέθλιος Άρης της ήταν στον Κριό, ο πρώτος (γενέθλιος) πλανήτης στον οποίο θα εφαρμοζόταν ο διελαύνων Ωροσκόπος.

Στην πραγματικότητα, ο Άρης είναι περίφημος στο να απαντήσει στην ερώτησή της σε πρώτη φάση, επικεντρώνοντας στις διαφωνίες και στην ανυπομονησία με το σύζυγό της.Αυτό επαληθεύει την ειλικρινή της παράκληση σχετικά με το ζήτημα αυτό, και ξέρουμε πως αυτή (η Lucy) βρίσκεται ακόμα στη μέση της ενέργειάς του. Αυτό όμως δεν έχει εκδηλωθεί εξ’ ολοκλήρου γιατί, σύμφωνα με τις Αρχές της Αστρολογίας, προηγούνται κάποιες αντικρουόμενες ενέργειες. Τα ποικίλα είδη των αντιθέσεων αυτών που μπορούν να εκφραστούν μέσω του Άρη είναι πολλά, αλλά αυτές οι λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν μέσα από την ερμηνεία.Στο μεταξύ αυτό θα αποτελεί μια σημείωση, ένα σημείο εκκίνησης.

Εκτός από τον Άρη, διαπίστωσα πως ένας νεοφερμένος πλανήτης ήρθε να προστεθεί στη σειρά των συμβολικών μου δεδομένων για να δώσει έμφαση στο θέμα που είχε ήδη αποκαλύψει ο Άρης. Ήταν η Μαύρη Σελήνη – Λίλιθ. Αν θα θέλατε να το δείτε αμιγώς τεχνικά, αυτή ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη που ανέτειλε στο νέο Ωροσκόπο.Χρησιμοποιώ μόνο μία ή δύο λέξεις-κλειδιά για τη Λίλιθ και προσπαθώ να τις κρατήσω όσο το δυνατόν πιο απλές.Λέω λοιπόν ότι είναι ένα επίδοξο απείθαρχο στοιχείο.Το σύμβολό της είναι κόκκινο σαν του Άρη και η σημασία της έχει κάποιες ομοιότητες με αυτές του Άρη.

Από τότε που ρωτήθηκα πώς τα πάω με την ερμηνεία ενός χάρτη, με ποιόν χάρτη ξεκινάω και τα βήματα που ακολουθώ, όλα τα παραπάνω εξηγούν (δείχνουν) το πρώτο-πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κανείς όταν έχει την ευκαιρία. Από αυτό το σημείο εκκίνησης και μέσα από τη διαδικασία σκιαγράφησης, θα αναδυθεί μια εικόνα μέσα από τα στοιχεία που επιλέγετε από το μονοπάτι της έρευνας. Δια μέσου μιας επιλεκτικής και διαβαθμισμένης διαδικασίας την οποία θα διευκρινίσω εδώ, τα αποδεικτικά στοιχεία θα αρχίσουν να αποκαλύπτουν πολλά και διαφορετικά θέματα που αφορούν δύο διαφορετικούς ανθρώπους γεννημένους με χρονική διαφορά μίας εβδομάδας.

Ένας άλλος κανόνας που εφαρμόζω με τις ρίζες του στην Ωριαία αστρολογία, είναι το ότι περιορίζω την επιρροή ενός ανατέλλοντος πλανήτη στα γεγονότα το πολύ για τρείς μήνες.

Πολλές φορές, η περίσταση της ανάγνωσης ενός χάρτη προχωράει διαφορετικά, αλλά σε περίπτωση αμφιβολίας, ο χρόνος στον οποίο στηρίζεται κάποιος για να διαλέξει ένα χάρτη διελεύσεων είναι η χρονική στιγμή που ο αστρολόγος αισθάνεται, ειλικρινά, την παρόρμηση να βοηθήσει σε κάποιο ζήτημα κοιτώντας ένα χάρτη. Με αυτή τη χρήση, έχουμε μιά αξιόπιστη κατευθυντήρια γραμμή, και δε θυμάμαι ούτε μία φορά, ο γενέθλιος πλανήτης που ανέτειλε να με οδηγήσει σε λάθος κατεύθυνση.

Για παράδειγμα, την ίδια ημέρα που η Lucy με ρώτησε για τα «άστρα» της, έμαθα πως η γυναίκα του αδερφού μου είχε ένα πρόβλημα υγείας. Η γυναίκα, έχασε αρκετά κιλά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και για την ακρίβεια, άρχισε να φαίνεται πολύ λεπτή.Τώρα, εκτός του ότι αυτό μπορούσε να είναι υπερθυρεοειδισμός, οι γιατροί ήθελαν να κάνει εξετάσεις για να ελέγξει τον καρδιακό της ρυθμό. Μίλησα μαζί της για λίγο πάνω σε αυτό, και φυσικά η συζήτησή μας με έσπρωξε στο να κοιτάξω το χάρτη της.Χρησιμοποίησα την ώρα που καθόμουν άνετα στο γραφείο μου και εστίασα στις ερωτήσεις που περιέβαλλαν την υγεία της.

Το γεγονός πως η φίλη μου Lucy και η γυναίκα του αδερφού μου γεννήθηκαν με διαφορά μίας εβδομάδας η μία από την άλλη, ήταν μια περίεργη σύμπτωση.Και μαντέψτε τί άλλο; Ο επόμενος γενέθλιος πλανήτης που ανέτειλε στο γενέθλιο χάρτη της κουνιάδας μου ήταν επίσης ο Άρης. Ακόμη, μια επερχόμενη σύγκρουση είχε αρχίσει να διαφαίνεται στο χάρτη της, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό ήταν περισσότερο αντιπροσωπευτικό μιας πιθανής κρίσης στην υγεία γιατί εδώ το ζητούμενο της ερώτησης είναι η υγεία. Εκ φύσεως συνδεδεμένος με το «φυσικό» σώμα και το αίμα, ο Άρης ανατέλοντας πρώτος σηματοδοτεί μερικές φορές κρίση στην υγεία.

 

 

astrology_2

Η σημασία του πρώτου ανατέλλοντος πλανήτη

Όποτε ο Άρης είναι ο πρώτος ανατέλλων πλανήτης στον 1ο οίκο (Ωροσκόπο) ενός χάρτη που αφορά μια ερώτηση, ο βασικός συμβολισμός του είναι συγκρούσεις ή αντιμετώπιση κινδύνων και ατύχημα ή ασθένεια.Στην καλύτερη περίπτωση, ο Άρης μπορεί να δείξει μια ανταγωνιστική φύση και/ή ανάληψη ευθύνης και θάρρος σε ένα καινούριο εγχείρημα.Όμως το τρέχον ανταγωνιστικό πνεύμα είναι ακόμα επιρρεπές στο να έλξει δύσκολες καταστάσεις.

Κάθε πλανήτης έχει τη δική του σημασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο.

  • Εάν ανατείλει η Σελήνη πρώτη, ένα μικρό ταξίδι ή και μία μετακίνηση φαίνεται στον ορίζοντα.Η Σελήνη υποδεικνύει ταλαντεύσεις, αυξομειώσεις.
  • Όταν ανατέλλει ο Ερμής πρώτος, υπάρχει περίπτωση να έρθουν σημαντικές πληροφορίες, να συμπεριλαμβάνεται γραφική δουλειά, να πλησιάζουν σημαντικές επαφές ή να υπάρχει μία επικέντρωση στην κίνηση και στις μεταφορές.
  • Όταν η Αφροδίτη είναι αυτή που ανατέλλει πρώτη, τότε οι συνθήκες είναι ευνοϊκές: υπάρχουν κοινωνικές ευκαιρίες και ένα δώρο ή απλώς η εύνοια περιμένουν στην επόμενη γωνία.
  • Εάν ανατείλει πρώτος ο Ήλιος, και πάλι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές: ο Ήλιος σημαίνει προστατευτικές δυνάμεις και άνθρωποι που θα μας ωφελήσουν έρχονται στη ζωή μας.
  • Όταν ο Δίας ανατέλλει πρώτος φέρνει μια παρόμοια εύνοια μαζί του.
  • Ο Κρόνος εάν ανατείλει πρώτος, μπορεί να φέρει καθυστερήσεις σε σχέδια ενώ χρειάζεται πολλή υπομονή για την αντιμετώπιση εργασιακών ζητημάτων.
  • Στην περίπτωση του Ουρανού ως πρώτου ανατέλλοντος πλανήτη,σχέδια θα διακοπούν καθώς επίσης θα υπάρξει ανάγκη για ελιγμούς.
  • Όσον αφορά τον Ποσειδώνα, όταν ανατέλλει πρώτος ένα στοιχείο σύγχυσης και μυστηρίου περιβάλλει το άτομο και ο αστρολόγος δεν μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας μαζί του.
  • Με τον Πλούτωνα πρώτο ανατέλλοντα πλανήτη, υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης κάποιου οικονομικού ζητήματος στο προσεχές μέλλον, συχνά συνδεδεμένο με ένα καινούριο εγχείρημα και/ή συλλογικές προσπάθειες, αλλά ο Πλούτωνας μπορεί να επιφέρει τάσεις (δυνάμεις) απελευθέρωσης.Έχει κάποιες ομοιότητες με τον Άρη.

Οι άνθρωποι και οι τομείς της ζωής που εξουσιάζει καθένας από τους παραπάνω πλανήτες μπορούν να μας δώσουν χρήσιμες πληροφορίες.Η Σελήνη είναι συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο, τις γυναίκες, ειδικά τη μητέρα, το σπίτι, την οικογένεια, τις οικιακές ανησυχίες και τα μεσιτικά. Ο Ήλιος συνδέεται με αντρικές φιγούρες, το σύζυγο και τον πατέρα, τους συμβούλους και τις οικονομικές συναναστροφές.Επίσης συνδέεται με τη ζωντάνια, τη θέληση, το πνεύμα και το «εγώ». Σαν μία πληθωρική και αισιόδοξη παρουσία, ο Δίας είναι επίσης ευεργετικός, συνήθως υποσχόμενος, τουλάχιστον ένα βαθμό προστασίας.Συμβολίζει ακόμη τον κλήρο, τα δικαστικά ζητήματα, τους καθηγητές, τους εκδότες, τους διαφημιστές, τους διοργανωτές και τις προωθήσεις.

Ο Άρης είναι μια άλλη αρσενική παρουσία, οι κυβερνώντες, οι πυροσβέστες, η αστυνομία, ο στρατός, οι χειρούργοι, οι μηχανικοί καθώς επίσης και, συμπληρωματικά, ο σύζυγος.Ο Κρόνος συμβολίζει γηραιότερους ανθρώπους, τις αρχές, τους πολιτικούς και επιπλέον την κοινωνική φήμη και θέση κάποιου. Ο Ουρανός έχει ελάχιστους ανδρικούς συμβολισμούς και μία εκκεντρική και, μερικές φορές, επαναστατική φύση. Κυβερνά τους εφευρέτες, τους ανθρωπιστές, τους αστρολόγους, όσους σχετίζονται με την τεχνολογία και τις καινοτομίες.

Συνδέεται με συλλογικές εργασίες και συλλογικούς στόχους.Ο Ποσειδώνας κυβερνά τους ηθοποιούς, τους μυστικιστές, τους προφήτες, τους ερημίτες, τους ναυτικούς και τα μεγάλα θαλάσσια ζώα. Είναι συνήθως μια απατηλή επιρροή και συνδέεται με τους κρυφούς εχθρούς και τα ναρκωτικά.Ο Πλούτωνας συνδέεται με τους κακοποιούς, τους τρομοκράτες, τους θεραπευτές, τους ανθρακωρύχους, τις μάζες, τα μονοπώλια. Συμβολίζει τη στρατηγική και η επιρροή του μπορεί να προκαλέσει εμμονές.

Ο Ερμής είναι αντιπροσωπευτικός των γειτόνων, της νεότητας και των αδελφών.Είναι ένας πλανήτης που αντιπροσωπεύει τις επαφές, το άμεσο περιβάλλον, τα κοντινά ταξίδια και όλα τα είδη επικοινωνιών και πληροφορίας. Ο Ερμής είναι ομηλιτικός και κοινωνικός με αυτόν τον τρόπο. Η Αφροδίτη είναι πολύ κοινωνική και εκπροσωπεί τις νεαρές γυναίκες, τη σύζυγο και τις ερωμένες. Είναι παρούσα στις πιο ευτυχισμένες τελετές της ζωής μας, όπως γάμοι, νυφικά φορέματα και βαφτίσεις. Είναι θηλυκής φύσης και συνδέεται με την τέχνη, τη διακόσμηση και τα υλικά αγαθά.

Μιλώντας για την Αφροδίτη, αυτό που θυμήθηκα για την Ταυρίνα κουνιάδα μου είναι πως ο κυβερνήτης του χάρτη της ήταν το επίκεντρο μιας έκλειψης μόλις τον προηγούμενο χρόνο. Και με τον Καρκίνο να ανατέλλει και τη Σελήνη σαν κυβερνήτη του χάρτη της και ούσα (η Σελήνη) ένα εκ των Φώτων, διπλασίασε τη σημασία της έκλειψης και τη σοβαρότητα των σοβαρών αποκαλύψεων που θα μπορούσε να φέρει. Από τη στιγμή της έκλειψης άρχισε να δοκιμάζεται από μερικά περιστατικά υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης μιας κύστης από τη χολή.

Η ενέργεια της έκλειψης δεν είχε εξασθενήσει ακόμη και ήταν επιρρεπής σε παρορμήσεις για τους επόμενους έξι μήνες, ειδικά εξαιτίας μιας διέλευσης του Άρη, λίγες μόνο βδομάδες πριν.Ενδιαφερόμουν περισσότερο να δώ άν θα μπορούσα να βρώ το υφέρπον πρόβλημα και έναν τρόπο να διοχετεύσω την τωρινή διαθέσιμη ενέργεια σε μια πιο υγιή κατεύθυνση.

Εκτός από μερικές ομοιότητες των εξωτερικών πλανητών εξαιτίας του ότι είχαν γεννηθεί με διαφορά μιας εβδομάδας, η Lucy και η κουνιάδα μου είχαν τελείως ανόμοιους χάρτες, διαφορετικό προσανατολισμό οίκων κτλ.Θα δείτε πώς το επόμενο βήμα της σκιαγράφησης αποκαλύπτει στην πραγματικότητα πολλά διαφορετικά θέματα.

 

Διαβάστε επίσης το Δεύτερο και το Τρίτο Μέρος του άρθρου…

*Η Celeste Teal εργάζεται τώρα πάνω σε ένα βιβλίο που εστιάζει στις εκλείψεις, είναι συγγραφέας του «Predicting Events with Astrology» (1999) και «Identifying Planetary Triggers» (2000) τα οποία και τα δύο έχουν εκδοθεί από την Llewellyn. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της στη διεύθυνση: Moon Valley Astrologer by author Celeste Teal gives prediction techniques; packed with forecasting tips, tutorial for beginners, news, lots* more!

Μετάφραση – Απόδοση: Αγγελικη Δούβαρη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments