0 0 votes
Article Rating

Η Δίκη του Αετού και του Φιδιού…
Να λοιπόν που πέρασε και η περίοδος του Κρόνου στο Ζυγό και όλοι σίγουρα δεν θα θέλαμε να θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια έντασης και συνεχόμενης πίεσης που είχαμε όλοι ζήσει. Βεβαίως τα παρορμητικά θα το θυμούνται αυτό το διάστημα ακόμη περισσότερο μιας και η παραμονή του Κρόνου συνοδεύτηκε και με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα να εισβάλλουν κανονικά στη ζωή τους και να μην αφήνουν τίποτε γνωστό όρθιο στη ζωή τους. Ο Κρόνος μπαίνει σταδιακά στο ζώδιο του Σκορπιού και αν μη τι άλλο αυτή την αλλαγή θα τη βιώσουν όλοι οι άνθρωποι για καλό και για κακό. Δεν θα πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι ο Σκορπιός είναι πάντα ένα ζώδιο που παίρνει της πλανητικές επιρροές σε ένα πολύ μεγάλο βάθος.

Ο Κρόνος δεν είναι ιδιαίτερα βαθύς πλανήτης τουλάχιστον όχι με την έννοια που είναι ο Σκορπιός. Αν ο ένας δίνει ένα βάθος σε επίπεδο κοινωνικό ο άλλος δίνει σε ένα βάθος ιδιαίτερα βιολογικό και προσωπικό πολλές φορές. Στο τέλος όμως καταλήγουν αντίστροφα οι ιδιότητες τους. Ο μεν Κρόνος καταλήγει να είναι μία ιδιαίτερα προσωπική επιρροή για τον καθένα ο δε Σκορπιός και ο Πλούτωνας τείνουν να δίνουν γενικευμένες επιρροές. Αν τα προηγούμενα χρόνια δικάστηκαν οι ισορροπίες μας και οι σχέσεις μας είτε προσωπικές είτε διεθνείς έτσι ώστε να δείξουν το πραγματικό πρόσωπο τους, το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να δικαστούν οι ψυχές αλλά και οι πράξεις αυτές καθαυτές.

Όπως ακριβώς στην Αρχαία Αίγυπτο ο Ανούβις έκρινε πάνω σε ένα ζυγό την ψυχή και μετά ερχόταν η είσοδος στο κάτω κόσμο έτσι και τώρα η κρίση του δικαστηρίου έχει βγει και πια η ανθρωπότητα… ο κάθε ήρωας… θα πρέπει να πάρει το ταξίδι του στο κάτω κόσμο και να προσπαθήσει να ανακαλύψει τους δικούς του φόβους και τα δικά του σκοτάδια. Αν κάτι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε σκληρά το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η μοναξιά των φόβων μας και των πράξεων μας. Απέναντι μας πια δεν είναι κριτής ο σύντροφος ή οι άλλοι άνθρωποι γύρω μας. Αλλά ο θάνατος ο ίδιος από όλες τις έννοιες και πλευρές που μπορεί κάποιος να τον φανταστεί…

Περιεχόμενα: 

1) Γενική αστρολογική επιρροή της νέας θέσης του Κρόνου στο Σκορπιό

α) νέα ταμπού
β) Συγκεντρωτισμός εξουσίας και αμοιβαία υποδοχή με Πλούτωνα
γ) εσωτερικές αναζητήσεις
δ) βάθος συναισθημάτων αλλά και ψυχρότητα
ε) ακρότητες, αγάπη και ρατσισμός
ζ) Ψυχολογική υπέρβαση
η) θάνατος…
θ) τυραννία αποκάλυψη
ι) επιστήμη
κ) απλανείς αστέρες

2) Πως επηρέασε τον κόσμο τους τελευταίους δύο αιώνες;
3) Ο Χάρτης εισόδου
4) Πως θα επηρεάσει την Ελλάδα
5) Τα 12 ζώδια
6) Επίλογος

Γενική Αστρολογική Επιρροή της νέας θέσης του Κρόνου στο Σκορπιό

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μία μητέρα που είχε τεράστια λύπη γιατί τα δικά της παιδιά ήταν με πολύ λιγότερα ταλέντα και δυνατότητες. Πολλές φορές προσπαθούσε να βοηθήσει τα παιδιά της να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε ποτέ να τα προάγει όσο θα ήθελε.

Έτσι αναγκάστηκε να μάθει τέχνες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη πορεία των παιδιών της. Τέχνες σκοτεινές και πανίσχυρες. Ένα φίδι όμως καθώς ετοίμαζε ένα φίλτρο για να κάνει τα παιδιά της ανίκητα το κατέστρεψε. Η ίδια κυνηγούσε το φίδι για μέρες μέχρι να το βρει με μανία. Τελικά όταν το βρήκε το κατασπάραξε για να το τιμωρήσει και το έφαγε. Από αυτό όμως έμεινε έγκυος και τελικά έφερε στο κόσμο ένα πουλί λαμπερό.

Αυτό που διέλυσε και κατασπάραξε από μίσος για τα παιδιά της είναι αυτό που γεννήθηκε περίλαμπρο και δοξασμένο. Αποδέχτηκε ότι το 3ο της παιδί θα είναι και το πιο σπουδαίο αυτό το οποίο κατασπάραξε αλλά δεν το μεγάλωσε, το άφησε να πετάξει μακριά και να μεταφέρει το φως του σε όλη την οικουμένη….

Αυτή η ιστορία μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη γενικότερη επιρροή του Πλανήτη Κρόνου στο ζώδιο του Σκορπιού. Στην πραγματικότητα έχουμε έτσι και αλλιώς μπροστά μας μία ιδιαίτερη δυσάρεστη κατάσταση παγκοσμίως η οποία και δεν πρόκειται να διορθωθεί όσο και αν προσπαθούμε.

Σε ένα μεγάλο βαθμό θα δούμε διάφορες εξουσίες να προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αλλάξουν τα πράγματα. Το φίδι όμως της εξέλιξης και του χρόνου θα έρθει για να αποτρέψει οτιδήποτε και αν προσπαθήσουμε.

Αυτό βεβαίως θα οδηγήσει σε εντάσεις και αναταραχές και βέβαια σε αρκετό θυμό και εντάσεις. Από αυτή τη σκληρή πραγματικότητα όμως θα μπορέσουν να έρθουν οι λύσεις που θα υπάρξουν σε 2,5 χρόνια από τώρα.

Ας δούμε όμως ποια είναι η επιρροή του Κρόνου στο Σκορπιό πιο αναλυτικά:

Α) Νέα Ταμπού
Ο Κρόνος έχει να κάνει σε ένα βαθμό με την κοινωνική καταπίεση και συντηρητικότητα. Η θέση του στο Σκορπιό σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό θα οδηγήσει σε μία ψυχολογική καταπίεση που βέβαια θα πάει πίσω την κοινωνία ως προς το προοδευτικό της πνεύμα. Σαφώς θα δούμε δυσκολίες και στην έκφραση της σεξουαλικότητας. Ο Κρόνος στο Σκορπιό μπλοκάρει το σεξουαλικό πνεύμα του ζωδίου οπότε και θα δούμε σημαντικές καταπιέσεις και πισωγυρίσματα σε αυτόν τον τομέα. Ο φόβος για το σώμα μας ( Κρόνος) θα οδηγήσει πιθανόν και σε περίεργες ψυχολογικές αντιδράσεις δεδομένου της πίεσης που δέχεται αυτή τη στιγμή ο κόσμος λόγω του τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα. Ο φόβος πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε πολλές αγχώδεις διαταραχές αλλά το κυριότερο θα δημιουργήσει μία αποξένωση από το σώμα μας και μία προβληματική στάση απέναντι σε οτιδήποτε αφορά τη σεξουαλικότητα μας.

Δεν είναι λίγες οι φορές εξάλλου που στον προηγούμενο αιώνα λόγω πολιτικών και οικονομικών συνθηκών προοδευτικές σεξουαλικά κοινωνίες κλείστηκαν στον εαυτό τους μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης. Εξάλλου πολλές κοινωνίες ανά τον κόσμο θα μπουν σε αυτό το παιχνίδι της επιβίωσης αυτή τη δεδομένη στιγμή. Μέσα σε αυτές και η Ελληνική κοινωνία θα βρεθεί σε μία ιδιαίτερα δύσκολη φάση που βέβαια θα τη δούμε αγνώριστη μετά από 3 περίπου χρόνια. Όλος ο κόσμος επειδή ακριβώς θα περάσει σε μία φάση συντηρητισμού που έχει ξεκινήσει από την είσοδο του Κρόνου στον Καρκίνο θα δούμε ότι θα περάσει σε μία φάση θανάτου και κρίσης. Αυτή η κρίση δεν θα πρέπει να μας φοβίσει όμως. Βεβαίως όμως θα υπάρξουν και αθώα θύματα, θα υπάρξουν ψυχές που αδίκως θα δικαστούν σε τιμωρίες για να μπορέσουν να καθαρίσουν οι αμαρτίες του κόσμου. Ένας εσωτεριστής μπορεί να το δει αυτό καθαρά μέσα από το τρίγωνο που θα κάνει Ο Κρόνος με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα. Μπορεί αυτό το τρίγωνο να ξυπνήσει πνευματικές δυνάμεις του κόσμου όμως ο πνευματισμός του νερού απαιτεί θυσίες για να μπορέσει να παράγει κάτι καινούριο.

Β) Συγκεντρωτισμός εξουσίας και αμοιβαία υποδοχή με Πλούτωνα
Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα δούμε τα επόμενα χρόνια είναι η ολοένα και μεγαλύτερη συγκέντρωση της εξουσίας και μάλιστα όχι της κρατικής αλλά της πλουτοκρατίας. Η Αμοιβαία υποδοχή με τον Πλούτωνα θα λειτουργήσει θετικά στα παιχνίδια τα οικονομικά διαφόρων μεγάλων οικογενειών και οικονομικών συμφερόντων και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και το τέλος της περιόδου του Κρόνου στο Σκορπιό για να μπορέσει να σπάσει το απόστημα της οικονομικής εκμετάλλευσης. Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι με την παρουσία του Κρόνου σε αυτό το ζώδιο θα δούμε ακόμη πιο αδίστακτα μέτρα που θα οδηγήσουν τις κοινωνίες στα άκρα. Τα οικονομικά μάλιστα προβλήματα θα ενταθούν ιδιαίτερα όσο αφορά δάνεια και γενικότερα χρήματα τρίτων έτσι θα δούμε ουσιαστικά τη 2η πράξη του εγκλήματος του καπιταλισμού αυτή τη φορά σε μεγαλύτερη επιρροή.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι πια η Κρόνια επιρροή μέσα στο Σκορπιό θα απαιτήσει την εκκαθάριση του «κάρματος» δηλαδή όλης της βρωμιάς και σαπίλας που έχει συσσωρεύσει η κοινωνία και αυτό θα γίνει μέσα από έντονες πιέσεις από τον Πλούτωνα δηλαδή από το καπιταλιστικό κεφάλαιο που άθελα του σταδιακά σχεδιάζει τον μελλοντικό του απαγχονισμό. Σαφώς για μία ακόμη φορά ο Ποσειδώνας μέσα από τους Ιχθείς μας δίνει τα όραμα και τη δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον. Μαζί με τον Χείρωνα θα στηρίξουν την πνευματικότητα μας και θα μας βοηθήσουν να βρούμε το κουράγιο που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα σκοτάδια της εκδίκησης και του αίματος.

Σε όλη τη διάρκεια παραμονής του ο Κρόνος θα σωρεύει πολλά απωθημένα τα οποία και θα εκραγούν λίγο αργότερα. Γενικότερα να θυμάστε ότι όλα αυτά είναι προεργασίες για το επερχόμενο 2020 όπου τότε ο Κρόνος θα κάνει μία σύνοδο με τον Πλούτωνα και εκεί θα γίνει η ολική εκκαθάριση σε ψυχικό και κοινωνικό επίπεδο. Μέχρι τότε θα ανεβαίνουμε όμως ως προς την καταπίεση την οικονομική και της εξουσίας. Θα δούμε μάλιστα την άνοδο κυβερνήσεων που δεν περιμέναμε ποτέ να ξαναδούμε στο κόσμο. Σκεφτείτε αυτή τη περίοδο σαν ένα μίνι μεσαίωνα όπου όλα πηγαίνουν προς τα πίσω ως προς τις ανθρωπιστικές αξίες. Τέλος οι οικονομικές κρίσεις θα χτυπήσουν ξανά τα μεγάλα οικονομικά κέντρα και θα δούμε για μία ακόμη φορά την ανικανότητα των δημοκρατικών πολιτευμάτων να μπορέσουν να διαχειριστούν την οικονομική εξαθλίωση των λαών τους. Για την οικονομική κρίση και τον Κρόνο μπορείτε να διαβάσετε ένα κατατοπιστικό μου άρθρο με τίτλο: Οι δακτύλιοι του Κρόνου 2007 – 2015: Οι ισχνές αγελάδες. 

Γ) Εσωτερικές αναζητήσεις 
Ο Σπόρος πρέπει να βυθιστεί στο σκοτάδι της γης για να μπορέσει μετέπειτα να παράγει κάποιο αποτέλεσμα. Έτσι και εμείς καλούμαστε τα επόμενα χρόνια να ανακαλύψουμε την σκοτεινή πλευρά του κόσμου. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται το σκοτάδι σε οποιαδήποτε μορφή του ενώ δεν καταλαβαίνουν ότι το σκοτάδι είναι ένα με τη ζωή και με εμάς τους ίδιους. Ο φόβος να αντιμετωπίσουμε τις σκοτεινές πτυχές του κόσμου και του σύμπαντος έχει να κάνει περισσότερο με τις προσωπικές φοβίες και θρησκευτικές αντιλήψεις που οδηγούν σε ένα σχιζοφρενικό δυισμό που φτάνει τον κόσμο στα άκρα. Σε αυτή την κάθοδο θα μπορέσουμε να δούμε πολλές αποκαλύψεις για τον εαυτό μας. Πολλές φορές μέσα μας θα δούμε ίσως και ένα τέρας το οποίο όμως θα καταλάβουμε ότι είναι και αυτό ένα αναγκαίο στοιχείο του εαυτού μας. Οι θεωρίες για αγγελικά πλάσματα πάνω στη γη που είναι φτιαγμένα από φως και ότι εμείς πρέπει να γίνουμε ένα με αυτά σίγουρα δεν μπορούν να βοηθήσουν σε ένα κόσμο που ολοένα βουλιάζει.

Η ανθρωπότητα και εμείς σαν άτομα πρέπει να αρχίζουμε την κατάδυση σε ένα από τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα ταξίδια ψυχής που έχουμε κάνει ποτέ. Για αυτό και θεωρώ ότι η είσοδος του Κρόνου στο Σκορπιό θα οδηγήσει σε μία μεγαλύτερη αναβίωση μίας μεταφυσικής και θρησκειολογίας πιο σκοτεινής ίσως αλλά και πιο ουσιαστικής για την πραγματικότητα του ανθρώπου. Σαφώς όλα αυτά δεν γίνονται επειδή ο Κρόνος μπαίνει στο Σκορπιό αλλά ο συνδυασμός όλων των υπολοίπων πλανητικών θέσεων με τη Θέση του Κρόνου θα οδηγήσει πραγματικά σε μία ουσιαστική επανάσταση όπου η αριστερή ατραπός της μύησης θα αρχίζει να κερδίζει σε υποστηρικτές.

Κάποτε θυμάμαι ενώ ήμουν στα 19 μου με μία παρέα και μιλούσαμε για την Αστρολογική Νεκρομαντεία και τις τεχνικές που διάφοροι στην ιστορία έκαναν πρακτική, θυμάμαι ότι στην ομάδα ήταν όλοι πεπεισμένοι από τότε ότι οτιδήποτε έχει να κάνει με την αντιληπτικότητα της χαοτικής θεωρίας της αριστερής ατραπού θα βρεθεί σε μία περίεργη άνοδο από το 2012 και έπειτα. Αυτό βεβαίως θα οδηγήσει και σε διαστρεβλωμένες και ανήθικες πνευματικές πρακτικές γιατί οι πνευματικοί δάσκαλοι με τον Κρόνο στο Σκορπιό πολλές φορές θα θεωρήσουν ότι κατώτερα μηνύματα του σώματος τους είναι σήματα πνευματικής διαύγειας. Εξάλλου διαστρεβλωμένες αντιλήψεις της σεξουαλικής μαγείας έχουν πολλές φορές παρεισφρήσει σε άλλοτε πολύ καθαρά μυαλά. Έτσι ενώ θα δούμε μία ιδιαίτερα βαθιά και με ιδιαίτερη αντιληπτικότητα πνευματικότητα, ταυτόχρονα θα δούμε και ιδιαίτερα σκοτεινές και φθοροποιές τεχνικές που θα εφαρμοστούν στις μάζες. Εξάλλου ο φόβος ήταν και είναι μεγάλος παράγοντας στρέβλωσης της πραγματικής εσωτερικής αναζήτησης.

Δ) Βάθος συναισθημάτων αλλά και ψυχρότητα 
Σίγουρα θα δούμε και μία ακραία έκφραση της συναισθηματικότητας όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. Από τη μία θα δούμε μία πολύ έντονη καταθλιπτική συναισθηματική έκφραση που θα είναι ιδιαίτερα έντονη και μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο αλλά από την άλλη θα υπάρξει και μία έντονη σκληρότητα και ψυχρότητα ως αντίδραση στην παραπάνω συναισθηματική ακρότητα έκφρασης που θα υπάρξει. Ο Κρόνος στο Σκορπιό δεν έχει μέσες λύσεις, αυτό που θα δούμε είναι με κάποιο τρόπο οι άνθρωποι να προσπαθούμε να βρούμε να πούμε ότι νοιώθουμε αλλά σε κάποιο βαθμό θα είμαστε μπλοκαρισμένοι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα νοιώθουμε ιδιαίτερα έντονα τις όποιες συναισθηματικές και ερωτικές τρικυμίες που θα συμβαίνουν. Θα δούμε όμως και μία ιδιαίτερα μεγάλη σκληρότητα που ίσως δεν την περιμέναμε από διάφορα πρόσωπα στο περιβάλλον μας αλλά και στον κόσμο. Σε αυτό θα φταίξει και η πίστη πως όλο και μεγαλύτερη σκληρότητα μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις. Στην ουσία ότι το μαστίγιο θα κάνει το άλογο να περπατήσει ξεχνώντας ότι μπορεί ακόμη και να το σκοτώσει.

Ε) Ακρότητες, αγάπη και ρατσισμός
Ο Κρόνος στο Σκορπιό θα ανεβάσει ολοένα ακραίες πολιτικές ιδεολογίες αλλά και γενικά ακρότητες στο μέσο όρο έκφρασης της κοινωνίας. Ακριβώς επειδή η κοινωνία αποσυντίθεται θα πρέπει και να οδηγηθεί στα άκρα έτσι ώστε από το ίδιο της το παραγόμενο δηλητήριο να αυτοκτονήσει. Αν λοιπόν με τον Κρόνο στο Ζυγό αυτό είχε να κάνει με τις αξίες της δικαιοσύνης και ισορροπίας τώρα έχει να κάνει όχι πια με τις αξίες μίας κοινωνίας αλλά με την ίδια την κοινωνία. Ο Ρατσισμός όχι μόνο μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων αλλά και σε άλλα πολύ πιο επικίνδυνα επίπεδα σε μία χώρα θα δημιουργήσει φόβο άρα και την ανάγκη διαμόρφωσης μία κουλτούρας της νύχτας η οποία και θα προσπαθήσει να επιβιώσει σε σκοτεινά σημεία της κοινωνίας μας.

Η κοινωνική αδικία και το δίκιο του ισχυρότερου θα έχουν 2 όψεις, από τη μία θα δημιουργηθούν κοινωνικά στρώματα τα οποία θα προσπαθούν να «κλέψουν» από τους άλλους ότι σε αυτούς λείπει και από την άλλη θα δούμε ακόμη και ανάπτυξη γκέτο προς προστασία διαφόρων ομάδων, αυτό σαφώς θα το δούμε πιο έντονα πολυπολιτισμικές κοινωνίες δυτικών χωρών και όχι τόσο στην Ελλάδα χωρίς όμως αυτό να μην υπάρχει και σε εμάς σε πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Οι ακρότητες έχουν να κάνουν και με την σκληρότητα που θα δούμε από διάφορους ανθρώπους. Αυτή όμως η υπερβολική δυναμική προς την σκληρότητα ήδη θα οδηγήσει στο να μπει ο σπόρος της αγάπης και της προσφοράς σταδιακά στις ψυχές των ανθρώπων. Όπως και στην Ιστορία παραπάνω πρέπει να καταστρέψεις και από αυτό που θα καταστρέψεις θα γεννηθεί κάτι καινούριο με πολύ αγάπη και φωτεινό. Μην ξεχνάτε και την ίδια τη θεώρηση του Ταό όπου μέσα από το φως γεννιέται το σκοτάδι και μέσα από το σκοτάδι το φως. Έτσι ήδη προς το τέλος της διέλευσης του Κρόνου θα δούμε κινήματα αλλά και ανθρώπους να στέλνουν ένα πολύ βαθύ και ουσιαστικό μήνυμα στο κόσμο.

Ζ) Ψυχολογική υπέρβαση

Πολλοί άνθρωποι και κοινωνίες αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουν είναι ότι θα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση υπέρβασης με σκοπό να υπερβούμε τα ανθρώπινα όρια. Αυτή η υπέρβαση δεν είναι κάτι κακό αλλά επακριβώς το αντίθετο, οι άνθρωποι στην πραγματικότητα δεν θα μάθουμε τα όρια μας αλλά θα μάθουμε ότι τα όρια που νομίζουμε ότι έχουμε δεν είναι τα πραγματικά αλλά αυτά που άλλοι μας έχουν βάλει να νομίζουμε ότι έχουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες όψεις που ο Κρόνος θα κάνει θα είναι η χιαστί με τον Ουρανό άρα και θα δούμε σημαντικές επαναστάσεις σε επίπεδο ψυχικής συνειδητότητας. Επίσης θα δούμε και ανθρώπους στην κοινωνία σε πρακτικό επίπεδο να ξεπερνούν τα όρια τους. Εξάλλου μία κοινωνία που βρίσκεται σε κατάρρευση πάντα χρειάζεται και τους ήρωες της για να μπορέσει να έχει την ελπίδα της αλλαγής.

Με τον Κρόνο θα έχουμε και μία ψυχική δίκη κάθαρσης στους ανθρώπους έτσι ώστε μέσα από τα βάσανα και τις δυσκολίες να μπορέσουν να αναδυθούν στην επιφάνεια και να δουν τη ζωή με πολύ καλύτερη οπτική αλλά κυρίως να μπορέσουν να πετάξουν ψηλά και βεβαίως με αυτό τον τρόπο να δώσουν ένα πρώτο παράδειγμα για τις γενιές που έρχονται. Αν κάτι μπορεί να κάνει καλά ο Σκορπιός όταν έχει τον Κρόνο είναι να διαλύει όλα τα παλιά πρότυπα και να δημιουργεί καινούρια, ιδιαίτερα σε μια φάση ολικής μεταμόρφωσης με βάση τα άλλα πλανητικά σώματα.

Η) Θάνατος…
Ο Σκορπιός πάντα έχει να κάνει με το θάνατο άρα δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και σε αυτή τη δυστυχώς ή ευτυχώς φυσιολογική λειτουργία του κόσμου. Έτσι θα δούμε κάποιες φυσικές καταστροφές να συμβαίνουν οι οποίες θα κλονίσουν τις τοπικές κοινωνίας χωρίς όμως ο ίδιος ο Κρόνος στο Σκορπιό να είναι μία επιρροή καταστροφών τύπου Ινδονησίας του τσουνάμι που συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. Γενικώς όμως φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα σεισμοί και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι κάτι το οποίο και θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια ενώ θα έχουμε και πιθανές επανεμφανίσεις ιόν ή ακόμη και καινούριων τύπου Η1Ν1 που σε μεγάλο βαθμό μπορεί και πάλι να είναι για να τρομάξει ο κόσμος και να μην μπορεί να αντιδράσει απέναντι στις απαιτήσεις συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων.

Θ) Τυραννία και αποκάλυψη
Ο Συγκεντρωτισμός της εξουσίας και η άνοδος Τυράννων με τον Κρόνο στο Σκορπιό είναι μία συνήθης κατάσταση. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι άτομα που έχουν μόνο σκοπό την εξουσία εκμεταλλεύονται την αδυναμία και φόβο των εθνών οπότε και ανεβαίνουν ψηλά στα κλιμάκια της εξουσίας. Με αυτό τον τρόπο θα δούμε διαψεύσεις ελπίδων για αρκετούς λαούς αλλά ταυτόχρονα θα δούμε και μία συνειδησιακή αποκάλυψη λαών οι οποίοι θα αρχίζουν να καταλαβαίνουν πολύ περισσότερο για την κατάσταση τους. Τα εξάγωνα του Κρόνου με τον Πλούτωνα, τα τρίγωνα του με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα και η χιαστί με τον Ουρανό είναι όψεις που δείχνουν στον συνδυασμό τους την επερχόμενη αλλαγή αντίληψης των ανθρώπων αλλά και ολόκληρων ομάδων. Αυτό βεβαίως θα οδηγήσει σε νέες γενιές ανθρώπων που θα δουν την κοινωνία ως ελαττωματική και τα παιδιά με Κρόνο στο Σκορπιό αργότερα θα είναι οι άνθρωποι που θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να φύγει το απόστημα μέσα από την εξουσία των εκάστοτε κοινωνικών συνόλων.

Ι) Επιστήμη
Σημαντικές ανακαλύψεις θα έχουμε και στον τομέα της επιστήμης. Ο Κρόνος, κυρίαρχος της 3η ακτίνας μέσα στο Σκορπιό θα φέρει σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις που θα βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους. Θα δούμε σημαντικές εξελίξεις στην βιοχημεία και στην διαχείριση του DNA ενώ θα αρχίζουν να μπαίνουν οι βάσεις ή θα βρεθούν ακόμη κυτταρικές θεραπείες. Ίσως δούμε και σημαντικές ανακαλύψεις για σεξουαλικά νοσήματα όπως το AIDS. Γενικότερα η περίοδος αυτή θα είναι πολύ σημαντική για την επιστήμη της Ιατρικής και πολλά πράγματα θα αρχίζουν να ανακαλύπτουν οι επιστήμονες. Στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών αν και δούμε κάποιες προοδευτικές κινήσεις και ιδέες αυτές δεν θα μπορέσουν να μεταδοθούν στο ευρύ κοινό και θα δούμε μία γενικότερη συντηριτικοποίηση πληθυσμών.

 

Οι Απλανείς

Κοιτώντας τους απλανής αστέρες στην culmination θέση τους θα δούμε ότι θα επηρεαστεί ο Κρόνος από τον Arcturus τους Zuben elgenubi και eschamali και τον Aculeus. Έτσι θα δούμε να έρχονται επιφανείς προσωπικότητες το επόμενο διάστημα που θα θελήσουν να διαμορφώσουν ένα νέο μονοπάτι το οποίο και θα έχει σαν σκοπό την κοινωνική αλλαγή, αυτό θα γίνει άλλοτε για προσωπικούς σκοπούς και στόχους και άλλοτε όχι. Αυτή βέβαια η κοινωνική αλλαγή που θα έρθει οδηγήσει και σε βέβαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνατά συμφέροντα και νέες δυνάμεις που θέλουν την αλλαγή.

Πως επηρέασε τον κόσμο τους τελευταίους δύο αιώνες;

Ο Κρόνος λειτουργεί σαν ένα μέσω μεγαλύτερης ενεργοποίησης των επιρροών των 3 εξωκρόνιων πλανητών, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα. Το 1718 και τα επόμενα χρόνια της παρουσίας του στον Κριό είχαμε μία αύξηση διαφόρων συρράξεων μεταξύ Πειρατών και κρατών ενώ είχαμε και τη μεγάλη οικονομική Φούσκα της εταιρείας της Νότιας Θάλασσας, μία ιστορία που ο Νεύτων είπε ότι θα μπορούσε να μετρήσει τις κινήσεις των πλανητών αλλά όχι την Τρέλα των ανθρώπων. Στην επόμενη επιστροφή του το 1747 είχαμε την μεγάλη φωτιά στην Πόλη του Λονδίνου μία καταστροφή που γονάτισε οικονομικά τότε για λίγο τη χώρα. Το 1776 βρισκόμασταν μέσα στην Αμερικανική επανάσταση και βέβαια είχαμε την αύξηση απίστευτων κρουσμάτων βίας και αδυσώπητου πολέμου ενώ όλες οι μεγάλες δυνάμεις βρισκόταν σε πόλεμο μεταξύ τους με βαριές απώλειες. Χαρακτηριστική η πολιορκία του Βρετανικού Γιβραλτάρ από τις Ισπανικές και Γαλλικές δυνάμεις.

Το 1806 και τα επόμενα χρόνια είχαμε συνεχόμενες δημιουργίες του μεγάλου μουσικού Bethoven ενώ για μία ακόμη φορά είχαμε συνεχείς πολεμικές συγκρούσεις στον κόσμο. Το 1835 και τα επόμενα χρόνια παραμονής του Κρόνου στο Σκορπιό είχαμε την επιστροφή του Δαρβίνου στην Αγγλία κάτι που οδήγησε στην γέννηση της θεωρίας του για την εξέλιξη των ειδών αφότου κατάφερε και είχε μαζέψει τεράστιο υλικό από τα ταξίδια του. Επίσης είχαμε μία ραγδαία εδαφική επέκταση των Ηνωμένων πολιτειών αλλά και διάφορους πολέμους βασισμένες σε φυλετικές διακρίσεις κυρίως λόγω του χρώματος. Το 1865 το μεγάλο τηλεγραφικό καλώδιο γίνεται πραγματικότητα και αντικαθιστά το προβληματικό που υπήρχε στη θέση του βοηθώντας της επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο ακτές του ατλαντικού να μειωθούν κατά πολύ. Επίσης ανοίγεται η διώρυγα του Σουέζ και το πρώτο πλοίο κάνει το ταξίδι του μέσα από αυτή.

Στην επόμενη επιστροφή που ξεκίνησε το 1894 είχαμε την ανακάλυψη των ακτίνων Χ που οδήγησε σε μία επανάσταση την Ιατρική επιστήμη και βοήθησε αρκετά αργότερα πολλούς ανθρώπους. Το 1924 είχαμε την δημιουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά την μικρασιατική καταστροφή ενώ στην άλλη πλευρά του Αιγαίου είχαμε το επίσημο τέλος της μοναρχίας των Σουλτάνων. Το 1953 και τα επόμενα χρόνια που ο Κρόνος ήταν στο Σκορπιό είδαμε αρκετές χώρες να κερδίζουν την ελευθερία τους από αποικιακές δυνάμεις ενώ και το Vietnam να χωρίζεται στα δύο ανάμεσα στην κομμουνιστική και καπιταλιστική πλευρά. Επίσης εκείνα τα χρόνια είχαμε και τη δημιουργία του πρώτου τρανζίστορ Ράδιο. Τέλος το 1982 και μετά είχαμε την σφαγή της Nellie με 2.000 ανθρώπους να σκοτώνονται αδίκως, την 1η πτήση του Challenger και ένα μεγάλο tsunami να χτυπά την Ιαπωνία και να οδηγήσει 102 ανθρώπους στο θάνατο.

Ο Χάρτης εισόδου του Κρόνου στο ζώδιο του Σκορπιού

 

Κοιτάζοντας τον αστρολογικό χάρτη μπορούμε να δούμε απευθείας τα θετικά μηνύματα που προσφέρει η είσοδος αυτή του Κρόνου στο Σκορπιό. Βλέπουμε την πνευματική ανάπτυξη μέσα από τη σύνοδο του Κρόνου με τον Ερμή και το ταυτόχρονο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα. Μία όψη που βοηθά στο να μπορέσουμε να καθαρίσουμε από τις πληγές του παρελθόντος και να μπορέσουμε να βρούμε τη λύτρωση που τόσο ζητάμε στη ζωή μας. Μάλιστα είναι μία ιδιαίτερα θετική στιγμή και για την Ελλάδα καθότι η οικοθεσία του χάρτη υπόσχεται ότι μπορεί τα επόμενα 3 χρόνια να είναι σχετικά δύσκολα όμως τελικά υπάρχει ελπίδα και θα δούμε θετικές εξελίξεις.

Βέβαια το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα και το μισό τετράγωνο με τον Άρη είναι ιδιαίτερα δύσκολες όψεις και ο Πλούτωνα είναι πάνω στο κατερχόμενο οπότε και πρόκειται να δούμε σαφώς κάποιες έντονες συγκρούσεις στην περιοχή και βέβαια τρομερή πίεση και αφαίμαξη των δυνάμεων μας από εξωτερικές δυνάμεις.

Ο Δίας και η Σελήνη μέσα στους Διδύμους κάνουν σύνοδο στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον και μπορεί τα επόμενα χρόνια να έχουμε σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά τη νευρολογία και γενικότερα τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και της λειτουργίας της γλώσσας στο ανθρώπινο είδος. Πολλές όμως από αυτές τις ανακαλύψεις δεν θα τις διαχειριστούν διάφορες δυνάμεις για καλό. Είναι όμως σημαντικό να αναφέρουμε ότι παρά την ένταση που υπάρχει μέσα στο χάρτη κάτι που αντικατοπτρίζει και την σύγκρουση που υπάρχει στις κοινωνίες αυτή τη στιγμή η είσοδος του Κρόνου στο Σκορπιό παρά τον πόνο που θα φέρει, θα οδηγήσει επίσης και σε μία ουσιαστική απελευθέρωση από της δυσκολίες μέσα από την πνευματικό οδό. Έτσι προσωπικά με πολύ ενδιαφέρον περιμένω να δω πνευματικές ιδέες και ανθρώπους να χαράζουν δυναμικά τη πορεία τους από εδώ στο εξής.

Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα;

Ο χάρτης της Ελλάδας είναι ένα μακρόχρονο πρόβλημα το οποίο και καλούμαστε σύντομα οι αστρολόγοι να απαντήσουμε. Προς το παρόν ο χάρτης που χρησιμοποιείται είναι αυτός που η πλειοψηφία των αστρολόγων θεωρούν ως βασικό αυτή τη στιγμή. Ο ίδιος θεωρώ όμως ότι μελλοντικά χρειάζεται κάποιου είδους ενδελεχής συζήτηση για αυτό το θεμα…

Για την Ελλάδα η παρουσία του Κρόνου στο Σκορπιό θα εντείνει ακόμη περισσότερο τους εργασιακούς περιορισμούς και τα προβλήματα στο χώρο της υγείας που έτσι και αλλιώς έχουν ξεκινήσει από νωρίς με την είσοδο του Κρόνο στον 6ο οίκο τη χώρας μας. Η ακριβής σύνοδος με το Vx θα φέρει αμέσως αυξημένες πιέσεις από οργανώσεις και μία εσωτερική αποδιοργάνωση που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες συγκρούσεις ανάμεσα σε κόσμο και οργανισμούς. Η κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων έτσι και αλλιώς θα ενταθεί μέσα από τις Εκλείψεις που θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια ακριβώς μέσα στον 6ο ηλιακό μας οίκο. Σαφώς η υγεία του μέσου Έλληνα θα χειροτερεύσει και βέβαια θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια να επηρεάζει αρνητικά την εργατική τάξη και όλα τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα της χώρας οδηγώντας σε μία απελπιστική τριετία. Η ανεργία θα ανεβεί ακόμη περισσότερο και βέβαια θα υπάρξουν κορυφαίες απεργιακές κινητοποιήσεις. Πιθανά ατυχήματα ή σκάνδαλα μπορεί να υπάρξουν στο ναυτικό (εμπορικό/πολεμικό) της χώρας.

Η αντίθεση ήδη από τις πρώτες μέρες με τον γενέθλιο Χείρωνα θα αυξήσει την γενικότερη απελπισία και απαισιοδοξία στη χώρα ενώ μπορεί να έχουμε και αύξηση αυτοκτονιών. Ευτυχώς από το Δεκέμβρη που θα κάνει εξάγωνο με τον Δία θα υπάρξει μία αύξηση του εμπορικού ισοζυγίου και μία γενικότερη ανάσα στα οικονομικά της χώρας σταδιακά. Από τον Μάιο του 2013 όπου ο Κρόνος θα κάνει τετράγωνο με τον Ουρανό, τον γενέθλιο Κρόνο και τον Ήλιο θα έχουμε σοβαρά προβλήματα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας ενώ η κυβέρνηση όπως την γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή θα έχει χάσει μεγάλο βαθμό από τη δημοφιλία της κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάρρευση της και σε επερχόμενες εκλογές την Άνοιξη του 2013. Βεβαίως η γενικότερη υγεία του έθνους, οικονομική και πραγματική θα έχει δυσχερανθεί. Εκείνο το χρονικό διάστημα οι πολιτικοί μας θα πρέπει να προσέξουν πολύ γιατί μπορεί να έχουμε αρκετά δυσάρεστα αποτελέσματα. Τα ίδια θα περάσουμε ξανά το φθινόπωρο του 2013 όπου και θα έχουμε θεωρώ και την τελευταία κρίση στη χώρα.

Από εκεί και μετά τον Ιανουάριο του 2014 με τα τρίγωνα της Αφροδίτης και τα εξάγωνα του Ποσειδώνα μέχρι και το Φθινόπωρο του 2014 θα αρχίσουμε να βλέπουμε την πρώτη άνοδο στα οικονομικά της χώρας αλλά και στην καλλιτεχνική της ζωή, ενώ θα δούμε σημαντική αύξηση του Εμπορίου αλλά και τους πρώτους νόμους που θα υποστηρίζουν τα νοσοκομεία, φυλακές και γενικότερα όλους όσους βρίσκονται σε σημαντική οικονομική ανάγκη.

Πως θα επηρεάσει τα 12 ζώδια
(Καλύτερα να διαβάσετε και τον ωροσκόπο σας)

ΚΡΙΟΣ

Για εσάς είναι μία περίοδος όπου επιτέλους μπορείτε να ανασάνετε και μπορείτε να χαλαρώσετε. Ο Κρόνος σας επηρέασε αρκετά αυτό το χρονικό διάστημα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και πολλούς μπορεί να σας άφησε μόνους. Όμως η μετακόμιση του Κρόνου θα σας δώσει έναν άλλο αέρα πια στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και κυρίως θα σας βοηθήσει να χαρείτε λίγο παραπάνω τη ζωή. Εκεί που θα πρέπει όμως τώρα να εστιάσετε είναι στον οικονομικό τομέα καθότι εκεί μπορεί να κάνετε κάποιες λανθασμένες κινήσεις αν δεν προσέξετε. Έτσι λοιπόν προσοχή πολύ στους δανεισμούς ή στα δάνεια που μπορεί να έχετε πάρει ήδη. Ένα ακόμη στοιχείο της παρουσίας του Κρόνου στον στο Σκορπιό είναι πιθανώς και μία μείωση της σεξουαλικότητας. Σε ένα βαθμό μπορεί να νοιώσετε και μία εξάρτηση απέναντι σε άλλους οικονομικά κάτι που βέβαια δεν θα σας αρέσει και πολύ. Πολλά πράγματα επίσης που σας τυραννούν και δεν έχουν καμία ουσία στη ζωή σας θα αντιμετωπίσουν ένα βέβαιο θάνατο.

ΤΑΥΡΟΣ 

Για εσάς φίλοι Ταύροι είναι μία περίοδος όπου μπορείτε επιτέλους να ηρεμήσετε στα εργασιακά σας ζητήματα και να μπορέσετε να αυξήσετε την πιθανή επιτυχία σας σε αυτό το τομέα. Επίσης μία θετική εξέλιξη θα έχουν τα θέματα της υγείας σας. Αν λοιπόν ταλαιπωρείστε από κάποιο θέμα υγείας αυτή είναι η περίοδος για να μπορέσετε να τα επιλύσετε. Στον 7ο ηλιακό σας οίκο ο Κρόνος θα απαιτήσει από εσάς να ωριμάσετε στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Πολύ πιθανόν να βιώσετε κάποιες πολύ έντονες κρίσεις με το γάμο σας και τους συνεργάτες σας. Σε ένα βαθμό μπορεί ο σύντροφος σας να μην μπορεί να βρίσκεται κοντά σας και να πρέπει εσείς αναγκαστικά να περιμένετε. Από την άλλη μπορεί να υπάρξει όμως και μία συναισθηματική ψυχρότητα που θα μπορούσε να σας οδηγήσει στο διαζύγιο. Προσοχή θα πρέπει τέλος να δώσετε στις επαγγελματικές συμφωνίες. Αν φερθείτε με μεγάλη ωριμότητα στις συνεργασίες σας τα επόμενα χρόνια θα μπορέσετε να κλείσετε πολύ σημαντικές συμφωνίες που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία.

ΔΙΔΥΜΟΙ 

Με τον Κρόνο στο Ζυγό δεν είχατε και πολύ χρόνο για παιχνίδι. Έτσι αυτή τη περίοδο επιτέλους μπορείτε να ξαναβρείτε το χαμένο σας εαυτό και σε συνδυασμό με την παρουσία του Δία στο ζώδιο σας, το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι για εσάς πολύ θετικό με πολύ περισσότερη τύχη. Η παρουσία του Κρόνου στο Σκορπιό έρχεται όμως να σας βάλει σε σκληρή δουλειά και θα πρέπει να αποδείξετε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε αυτή την ένταση του εργασιακού περιβάλλοντος. Σαφώς θα πρέπει να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στην ξεκούραση καθότι μπορεί να φτάσετε στα άκρα την υγεία σας και να έχετε προβλήματα. Ο τομέας της υγείας σας γενικότερα θέλει πολύ περισσότερο προσοχή από εσάς για αυτό φροντίστε να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Αν και μπροστά σας υπάρχει σκληρή δουλειά αν τελικά κινηθείτε με σοβαρότητα και επιμονή τα δώρα που έχει να σας προσφέρει ο Κρόνος είναι πάρα πολλά. Πολλοί βέβαια από εσάς πιεσμένοι από την ανεργία στη χώρα μπορεί να αναγκαστείτε και να μετακομίσετε. Σημαντική εξέλιξη θα έχουν και οι μεταφυσικές σας υπαρξιακές σας ανησυχίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Ύστερα από πολλές συνδυαστικές δυσκολίες που έχετε περάσει όχι τόσο από τον Κρόνο αλλά από τον Ουρανό και Πλούτωνα, ακόμη και η Παρουσία του Κρόνου στο Ζυγό ήταν ιδιαίτερη ταλαιπωρία για εσάς. Έτσι λοιπόν θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα θα πάρετε μία μεγάλη ανάσα από τις πιέσεις που είχατε μέχρι στιγμής. Ο Κρόνος στον 5ο ηλιακό σας οίκο θα απαιτήσει από εσάς μεγαλύτερη σοβαρότητα στα ερωτικά θέματα. Δεν είναι πια η περίοδος για ερωτικά πειράγματα, θα πρέπει να στεριώσετε κάπου και να βρείτε ένα λιμάνι όπου και θα μπορείτε να περάσετε καλά. Αν διαχειριστείτε με λάθος τρόπο αυτή τη διέλευση θα έχετε πιθανόν μία μοναξιά ιδιαίτερα ενοχλητική για εσάς. Κάποια προβλήματα μπορεί να ξεπηδήσουν μέσα από τα παιδιά σας όσοι έχετε και αυτό μπορεί να σας φέρει σε συγκρούσεις. Μπορεί να πρέπει να αναλάβετε πολλές ευθύνες ή ακόμη και να έρθει ένα παιδί εκεί που δεν το περιμένατε κάτι που μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους με σημαντικές καθημερινές πιέσεις. Είναι όμως μία ιδιαίτερα δημιουργική περίοδος για εσάς όπου θα μπορέσετε να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε από την τρέλα όλων αυτών των τελευταίων ετών. Με αυτό τον τρόπο είναι η περίοδος για εσάς να μπορέσετε να βγάλετε στο κόσμο όλα τα δημιουργικά σας ταλέντα και να κερδίσετε σε αποδοχή από τον κόσμο.

ΛΕΩΝ 

Η παρουσία του Κρόνου στο Σκορπιό δεν είναι μία εύκολη υπόθεση για εσάς. Θα πρέπει να προσέξετε αρκετά καθότι μπορεί να πιεστείτε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Το 1ο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι κάποια σημαντικά προβλήματα στο σπίτι και κάποιες δυσκολίες στη διαχείριση αυτών των δυσκολιών. Άλλοι μπορεί να μετακομίσετε λόγω υποχρεώσεων ενώ λόγω και των συνθηκών κάποιοι μπορεί να έχετε και αυξημένα προβλήματα με τα οικονομικά του σπιτιού σας ή να πρέπει να τρέχετε να σώσετε το σπίτι σας από τα δανεικά. Για αυτό το λόγο και θα πρέπει να κινηθείτε λίγο περισσότερο ώριμα και να βάλετε τη ζωή σας σε μία οργάνωση. Μπορεί να είσαστε οι βασιλιάδες του ζωδιακού όμως θα πρέπει εδώ να φερθείτε πιο ταπεινά και να υπομένετε ώστε να έρθουν μετά πολύ σύντομα οι παχιές αγελάδες. Προσοχή χρειάζεται επίσης στην υγεία ενός από τους δύο γονείς οπότε και θα ήταν καλό να είσαστε πιο κοντά στους αγαπημένους σας ανθρώπους. Σημαντικές ευκαιρίες και εξελίξεις όμως μπορείτε να έχετε σε ζητήματα καριέρας. Είναι μία περίοδος όπου μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα και να οδηγήσετε μέσα από σκληρή εργασία τη δουλειά σας στην κορυφή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πάρτι θα κάνετε με το που μπει ο Κρόνος στον Σκορπιό. Μέχρι στιγμής η θέση του Κρόνου στο Ζυγό σας έφερε πολλές και σημαντικές ατυχίες στα οικονομικά σας ζητήματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα άλλοι να σας μειωθούν τα λεφτά πάρα πολύ σε σχέση με τους περισσότερους αλλά και άλλοι να μην μπορείτε να πληρώσετε ακόμη και βασικά πράγματα της καθημερινότητας. Τώρα που ο Κρόνος φεύγει και πάει στον Σκορπιό θα μπορέσετε να δείτε άμεσα μία σημαντική βελτίωση στον οικονομικό σας τομέα. Επίσης θα μπορέσετε να γίνεται περισσότερο παραγωγικοί και να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια για να κάνετε πράγματα γύρω σας. Πολύ σημαντική αλλαγή θα υπάρξει και στον τρόπο σκέψης που μπορεί να έχετε μιας και θα μπορέσετε να δείτε τα πράγματα πολύ πιο διαφορετικά και ίσως με αυτό τον τρόπο να γίνεται και περισσότερο δυνατοί άρα και να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες καλύτερα. Δυσκολίες μπορεί να υπάρξουν με γείτονες ή με τα αδέλφια σας ενώ αν έχετε εξετάσεις μπορεί να δυσκολευτείτε και να πιεστείτε παραπάνω αλλά τουλάχιστον στο τέλος θα έχετε επιτυχία.

ΖΥΓΟΣ

Για εσάς η έξοδος του Κρόνου από το ζώδιο σας είναι λύτρωση. Βέβαια κανονικά η παραπάνω πίεση που σας προσέφερε ο Κρόνος δεν θα έπρεπε να σας επηρεάσει αλλά αυτή τη φορά η παραμονή του ήταν μαζί με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα να σας σφυροκοπούν από όλες τις πλευρές. Πάντως όσοι προσπαθήσατε πραγματικά και δεν λυγίσατε θα είδατε ήδη τη σημαντική βελτίωση της επαγγελματικής σας πορείας. Όσοι πάλι δεν αντέξατε αυτή τη στιγμή βρίσκεστε σε φουρτούνες. Το σίγουρο είναι ότι θα μπορέσετε να πάρετε μία σημαντική ανάσα αυτό το χρονικό διάστημα και θα μπορέσετε να ανακτήσετε λίγο χρόνο και για εσάς. Σε ένα βαθμό όμως η νέα θέση του Κρόνου θα σας κάνει να αναπροσδιορίσετε τις αξίες σας και θα προσπαθήσετε από εδώ και στο εξής να ζήσετε μία ζωή διαφορετική από αυτή που είχατε τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης αυτή η θέση απαιτεί από εσάς να κοιτάξετε περισσότερο σοβαρά τις οικονομικές σας συναλλαγές. Μπορεί να πιεστείτε λιγάκι οικονομικά αυτά τα χρόνια όμως είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να μπορέσετε να βάλετε σε μία σειρά τη ζωή σας. Μπορεί λοιπόν να μην υπάρχει τόσο σκληρή εργασία το επόμενο χρονικό διάστημα υπάρχει όμως περισσότερη κατανόηση για το ποιες πρέπει να είναι οι πραγματικές σας προτεραιότητες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με τον Κρόνο να μπαίνει στο ζώδιο σας όπως καταλαβαίνετε θα είσαστε οι πρωταγωνιστές αυτής της αλλαγής. Δεν θα πρέπει όμως να φοβάστε ιδιαίτερα πολύ αυτή τη θέση. Ο Κρόνος έρχεται να σας προσφέρει κάποιες σημαντικές ελευθερίες αφότου κάνετε και εσείς κάποιες πολύ μικρές θυσίες. Σίγουρα είναι μία φάση όπου θα δουλέψετε πραγματικά με τον εαυτό σας και θα δείτε σημαντικές εξελίξεις σε αυτό το τομέα. Πολλοί από εσάς θα αλλάξετε ριζικά και δεν θα σας αναγνωρίζουν πιθανόν οι δικοί σας άνθρωποι μετά από κάποια χρόνια. Βεβαίως και θα υπάρξουν αυξημένες ευθύνες από παντού, από τον σύντροφο σας από το σπίτι σας, τη δουλειά σας και γενικά θα δείτε ότι οι υποχρεώσεις θα ανέβουν κατακόρυφα. Πολλές φορές δεν θα έχετε πολύ χρόνο για να διασκεδάσετε. Όμως όλο αυτό θα σας βοηθήσει να μπορέσετε να ωριμάσετε περισσότερο. Έτσι λοιπόν είναι μία περίοδος όπου οι διαπροσωπικές σας σχέσεις θα έχουν προβλήματα επειδή θα έχετε έλλειψη χρόνου ενώ πολλοί από εσάς θα έχετε και δυσκολίες να εκφράσετε ακόμη περισσότερο τα συναισθήματα σας. Κάποια θα ψυχρανθείτε κιόλας. Αυτά όλα όμως γίνονται για να ανακαλύψετε τι πραγματικά θέλετε στη ζωή σας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να βγείτε από τέλματα ετών και να μπορέσετε να ζήσετε μία ζωή πιο ελεύθεροι και πιο ευτυχισμένοι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η θέση του Κρόνου στον 12ο ηλιακό σας οίκο σας προτρέπει να κλείσετε μία αρκετά μεγάλη περίοδο στη ζωή σας και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα. Σε ένα βαθμό θα νοιώσετε ότι επιτέλους βγαίνετε από μία πνευματική θολούρα που σας έκανε να μην μπορείτε να δείτε καθαρά πολλά πράγματα στη ζωή σας. Βέβαια αυτή η θέση θα σας κάνει να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας και τις ανασφάλειες σας. Μπορεί σε κάποιο βαθμό να νοιώσετε άβολα ψυχολογικά και να θέλετε να δραπετεύσετε από όλους και από όλα. Τα πράγματα όμως σταδιακά θα αρχίζουν να βελτιώνονται όταν θα δείτε ότι πραγματικά μέσα από αυτή τη ψυχολογική επιρροή θα μπορέσετε να μάθετε τι πραγματικά θέλετε από τον εαυτό σας αλλά και να σχεδιάσετε επιτέλους δυναμικά το μέλλον σας. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σας περιορίσουν αλλά εσείς θα πρέπει να προσπαθήσετε να αρνηθείτε αυτό τον εγκλεισμό και να κάνετε τι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη ζωή σας ώστε να ξεκινήσετε δυναμικοί και όλο ενέργεια την Κρόνιο είσοδο στο ζώδιο σας σε λίγα χρόνια από τώρα. Πολλοί από εσάς που έχετε ένα πνευματικό ρόλο στη κοινωνία θα δείτε ότι θα έχετε πολύ έντονα συνειδησιακά ξυπνήματα που θα έχουν σαν σκοπό να καταλάβετε που θα πρέπει να βοηθήσετε τους ανθρώπους και να αρχίσετε να προσπαθείτε σε αυτό το τομέα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Κρόνος μέσα από τον 11ο ηλιακό σας οίκο θέλει να προσπαθήσετε να βοηθήσετε σε ένα ομαδικό επίπεδο έκφρασης. Η έξοδος έτσι και αλλιώς από τον Κρόνο στο Ζυγό θα λύσει τα χέρια σας στα επαγγελματικά σας ζητήματα τα οποία και σταδιακά θα αρχίζουν να τρέχουν και να έχετε την πολυπόθητη εξέλιξη που κυνηγάτε. Μέσα στον 11ο αυτό που θα υπάρξει πολύ έντονο είναι η επιθυμία να καλύψετε βαθύτερους στόχους και σκοπούς στη ζωή σας. Έτσι είναι μία πολύ καλή περίοδος γα να μπορέσετε να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό στους άλλους και κυρίως να μπορέσετε να πετύχετε όνειρα σας που μέχρι στιγμή είχαν μείνει ανικανοποίητα. Με τον Κρόνο σε αυτή τη θέση θα πρέπει να περιμένετε ότι και εσείς θα νοιώσετε την ανάγκη να ξεκαθαρίσετε τις ερωτικές και φιλικές σχέσεις και να κρατήσετε μόνο αυτές που πραγματικά αξίζουν να έχετε δίπλα σας. Κάποιες φορές αυτή η διαδικασία μπορεί να έχει κάποιο πόνο αλλά τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα θετικά για εσάς μακροπρόθεσμα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Κρόνος μπαίνει στον 10ο ηλιακό σας οίκο και είναι η στιγμή να τολμήσετε να κάνετε κάποιες πολύ σημαντικές αλλαγές στον τομέα της καριέρας σας. Με αυτή τη θέση συνήθως οι άνθρωποι κινούνται στα άκρα. Ή η καριέρα σας εκτοξεύεται ή τελικά διαλύετε τα πάντα και αναγκάζεστε να κάνετε μία ολοκαίνουρια αρχή. Θα πρέπει πάνω από όλα να κοιτάξετε με μεγάλη ειλικρίνεια τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να δείτε πραγματικά αν έχετε προσπαθήσει αρκετά και έχετε παλέψει ώριμα για τη δουλειά σας ή τελικά δεν έχετε κάνει και πολλά και περιμένατε τα πάντα από τους άλλους ή από το θεό οπότε και θα πρέπει να περιμένετε σημαντικές αλλαγές στην επαγγελματική σας πορεία. Η Σκληρή δουλειά με τον Κρόνο επιβραβεύεται, η τεμπελιά και η έλλειψη ρεαλισμού τιμωρείται αυστηρά και οδηγεί σε τεράστιες κρίσεις. Άλλοι με αυτή τη θέση μπορεί να έχετε μία πολύ σημαντική μετακόμιση που περιμένατε καιρό ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που μπορεί με αυτή τη θέση να πρέπει να κοιτάξουν λίγο περισσότερο την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων και ιδιαίτερα των γονέων τους.

ΙΧΘΕΙΣ 

Ο Κρόνος μέσα στο ζώδιο του Σκορπιού στον 9ο ηλιακό σας οίκο θα σας δώσει πολλά εφόδια και πολλά δώρα για να κάνετε πολύ σημαντικά πράγματα. Τη μεγαλύτερη αλλαγή θα τη δείτε στον τομέα της φιλοσοφίας σας άρα και θα μπορέσετε σε ένα μεγάλο βαθμό να ωριμάσετε και να μπείτε σε μία σειρά. Πολλοί από εσάς θα αποκτήσετε πολύ σημαντικές εμπειρίες που θα σας αλλάξουν θετικά ως ανθρώπους. Είναι μία περίοδος όπου μπορείτε να κάνετε πολλά από τα όνειρα σας πραγματικότητα και να βάλετε τις βάσεις για μία πραγματικά σημαντική αλλαγή στη μέχρι τώρα πορεία σας. Ο Τρόπος σκέψης θα αλλάξει σε τέτοιο βαθμό ώστε για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια θα μπορέσετε να είσθε πρακτικοί και λειτουργικοί στην καθημερινότητα σας. Κάποια εμπόδια ή δυσκολίες μπορεί να υπάρξουν για να μπορέσετε να κάνετε κάποια ταξίδια ή αν θέλετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε να συναντήσετε ανθρώπους που θα σας στηρίξουν για να μπορέσετε να βγείτε από τα επαγγελματικά σας και οικονομικά σας αδιέξοδα. Τέλος σημαντικές θα είναι οι εξελίξεις στον πνευματικό τομέα οπότε και μπορεί να έχετε μπροστά σας να βοηθήσετε πολλούς συνανθρώπους.

Επίλογος

Λίγες είναι οι φορές στην ιστορία όπου ο Άνθρωπος και η Κοινωνία μπορούν να αλλάξουν τόσο ριζικά και τόσο απότομα όσο το 2012. Πολλοί θεωρούσαν ότι το 2012 είναι ένα τέλος. Στην πραγματικότητα όμως είναι μία αρχή για μία σημαντική διεύρυνση της αντίληψης και της έννοιας ανθρωπιάς. Πολλοί φοβούνται το σκοτάδι και το ξορκίζουν, ξεχνούν όμως ότι μέσα από τις δυσκολίες και τα εμπόδια υπάρχει η πραγματική εξέλιξη. Βρισκόμαστε σε πολύ εντυπωσιακούς καιρούς και ο Κρόνος στο Σκορπιό αυτό που θα κάνει είναι να μας βοηθήσει να κάνουμε τις κατάλληλες εγχειρήσεις στην κοινωνία ώστε να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από διάφορες δυσκολίες. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να μην φοβηθούμε στο Σκοτάδι αλλά να ανοίξουμε της καρδιές μας και εκεί ξαφνικά θα δούμε να γεμίζει γύρω μας αληθινό μεγαλοπρεπές φως!

Χρήστος Άρχος
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments