0 0 votes
Article Rating

Oι σχέσεις που φέρνουν την σφραγίδα της Λίλιθ είναι αυθεντικά ανθρώπινες, σχέσεις ψυχής προς ψυχή, μια κατάδυση στα άδυτα της ύπαρξης από όπου πηγάζουν οι πιο κρυφές και αποκρουστικές εμπειρίες μας. Την περίοδο που η γενέθλια ή η προοδευτική Λίλιθ σχηματίζει όψεις με τους προσωπικούς διελαύνοντες πλανήτες, αναστατώνεται ο ψυχισμός και το στάτους κβο του ατόμου. Σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, αντιπροσωπεύει την περιέργεια, την έλξη, την ευσυγκινησία, την καθοδήγηση και τα μυστήρια.

Οι άνθρωποι με τονισμένες τις ποιότητες της Λίλιθ, ή εκείνοι που επηρεάζονται από αυτήν, μπορούν και προσεγγίζουν διαισθητικά τον υποσυνείδητο κόσμο τους. Οι διελεύσεις της προκαλούν ξαφνικές εμπνεύσεις και ιδέες που μεταβάλλουν και διαφωτίζουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο, μια συγκεχυμένη κατάσταση, ή επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.

Η Λίλιθ εμποτίζει αυτές τις προσωπικότητες με φρόνηση, προικίζοντάς τες με εξαιρετικές διαχειριστικές ικανότητες και θέλγητρα. Aν είναι έξυπνα άτομα, δεν θα χρησιμοποιήσουν τα ταλέντα τους για να βλάψουν τους άλλους αλλά για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων με τους οποίους σχετίζονται. Συχνά, συμπεριφέρονται διπλωματικά και έχουν την ικανότητα να κατανοούν ψυχολογικά και συναισθηματικά τους άλλους ανθρώπους. Εκφέρουν πάντα τη σωστή φράση στην κατάλληλη στιγμή. Τα άτομα της Λίλιθ είναι χαρισματικά και σκορπίζουν γύρω τους την αίσθηση της αρμονίας και της ισορροπίας.

Η Λίλιθ, ή Μαύρη Σελήνη υπάρχει σε κάθε γενέθλιο ωροσκόπιο και η παρουσία της δεν πρέπει να μας τρομοκρατεί. Να θυμόμαστε πως περιστρέφεται γύρω από τον άξονα των φαντασιώσεων με σκοπό τον εξαγνισμό των αρνητικών επιθυμιών μας και την καθοδήγηση, μέσα από το δρόμο της καρδιάς, στις βαθύτερες αλήθειες της ψυχής όπως είναι η μεγάλη λαχτάρα και η δίψα για πάθος και τρυφερότητα.

Περισσότερα στοιχεία για την αστρολογική φύση και την μυθολογική υπόσταση της Λίλιθ μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ – ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ

Η ΛΙΛΙΘ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ

 

Κριός & 1ος Οίκος 

Με την Λίλιθ στον Κριό έχετε συχνά την τάση να «μάχεστε» υπερβολικά για την αυτονομία σας, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις σας, στις οποίες δείχνετε ιδιαίτερο ζήλο. Αποφεύγετε την σοβαρή δέσμευση με κάποιον που θα μπορούσε να είναι και ο άνθρωπος της ζωής σας και αντιδράτε σπασμωδικά με το φόβο ότι σίγουρα θα έχει κάποιο ελάττωμα. Φλερτάρετε χωρίς ενδοιασμούς ή εμπόδια και συνήθως έχετε επιτυχίες, πιθανόν όμως δείχνετε μια προτίμηση στα «ακίνδυνα» one night stands.

Το ενδεχόμενο μιας σεξουαλικής περιπέτειας στην οποία θα έχετε τον κυρίαρχο ρόλο σας ερεθίζει και ενδίδετε χωρίς δεύτερη σκέψη ωστόσο, είστε αρκετά ασαφείς ως προς τους ερωτικούς συντρόφους σας και τα σεξουαλικά σας γούστα. Με αυτή την οικοθεσία τα άτομα ρέπουν σε κατ’ εξακολούθηση προβληματικές καταστάσεις και επίσης πιστεύουν πως η ακατάπαυστη δράση είναι η ουσία της ζωής.

 

Ταύρος & 2ος Οίκος 

Η Λίλιθ στον Ταύρο σας προικίζει με εξαιρετική αγάπη για την ομορφιά και μεγάλη συναισθηματική δραστηριότητα. Αυτό που ζητάτε από τις σχέσεις σας είναι να καλύπτουν την ανάγκη σας για ασφάλεια και το φλερτάρισμα είναι ένας τρόπος προσέγγισης. Δελεάζεστε εύκολα από τα δώρα ή τα περιουσιακά στοιχεία του συντρόφου σας και είναι πολύ πιθανό, μέσα από τις ερωτικές ή επαγγελματικές σας σχέσεις να διευρύνετε την δική σας περιουσία. Μην αφοσιωθείτε σε αυτή την ωφελιμιστική τακτική και μην εξαρτάστε από τα υλικά αγαθά γιατί στο τέλος θα διαταράξει την συναισθηματική σας αρμονία.

 

Δίδυμοι & 3ος Οίκος

Η Λίλιθ στους Διδύμους επιδιώκει συνήθως την προσωπική ανεξαρτησία ιδιαίτερα στο διανοητικό πεδίο και σεις δεν έχετε σαφή εικόνα αυτής της ανάγκης σας, ή εάν και πότε πρέπει να δεσμευτείτε. Ετσι, τερματίζετε μια σχέση όταν γίνει σοβαρή, ή δημιουργείτε μια άλλη στην οποία όμως είστε δυστυχισμένοι. Δεν θέλετε να δεσμευθείτε και χρειάζεστε επίσης τη διανοητική ελευθερία. Επιζητάτε εντατικά τις άτυπες σχέσεις που δεν σας προβληματίζουν και νιώθετε ασφαλείς Υπάρχει πιθανότητα να ασχοληθείτε με την λογοτεχνία ή τις δημόσιες σχέσεις.

Είστε διπλωμάτες και καλοί ψυχολόγοι και οι ερωτικές σας σχέσεις μοιάζουν να σας διασκεδάζουν. Επειδή δελεάζεστε και παρασύρεστε εύκολα από τις ιδέες, μερικές φορές χάνετε την αντικειμενικότητά σας και φέρεστε αλαζονικά. Δεν διστάζετε να αλλάζετε συντρόφους ή συνεργάτες, πολλές φορές ερήμην τους. Η Λίλιθ σ αυτό το ζώδιο, δρα περιοριστικά προς τα αισθήματα, που μπορεί να μην εκδηλώνονται καθόλου ή να είναι εκλογικευμένα.

 

Καρκίνος & 4ος Οίκος

Η Λίλιθ στον Καρκίνο, συμπεριφέρεται όπως και η Σελήνη και σας ωθεί στη δημιουργία της προσωπικής και οικογενειακής γαλήνης, μέσα από την οποία ολοκληρώνεστε, ίσως γιατί υποφέρετε από την έλλειψη αυτονομίας. Το σπίτι σας μοιάζει με κέντρο διερχομένων αφού εκεί θέλετε να συναντάτε τους φίλους σας, να γευματίζετε μαζί τους, και να διασκεδάζετε. Σας αρέσουν οι συζητήσεις με βαθύ συναισθηματικό ή ψυχολογικό περιεχόμενο. Η έλλειψη ρεαλιστικής οπτικής στα οικογενειακά ζητήματα και η άρνησή σας να παραδεχτείτε γεγονότα ή καταστάσεις δεν σας επιτρέπει να κρίνετε σωστά πρόσωπα και πράγματα.

 

Λέων & 5ος Οίκος 

Η Λίλιθ στον Λέοντα έχει την τάση να υιοθετεί έναν πολυτελή και διασκεδαστικό τρόπο ζωής, όπου η προσωπική ελευθερία έχει τον πρώτο λόγο. Δεν έχετε κανένα ενδοιασμό να ακολουθήσετε άλλους ανθρώπους προκειμένου να περάσετε καλά και να γίνετε το «πρόσωπο» της παρέας. Μια άλλη πτυχή είναι οι χαρισματικές σας σχέσεις με τα παιδιά, για τα οποία όμως έχετε ενδεχομένως λανθασμένες εκτιμήσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε μοιραίες παρανοήσεις αν δεν χρησιμοποιήσετε τη διαίσθηση και τη φρόνησή σας. Σας αρέσουν τα οικονομικά ρίσκα, ο τζόγος και η κερδοσκοπία παρά το γεγονός ότι η διαίσθησή σας δεν συμφωνεί καθόλου.

Έχετε το χάρισμα να δημιουργείτε ένα αρμονικό περιβάλλον γύρω σας, ξέρετε πώς να φλερτάρετε και να χειρίζεστε επιδέξια τους άλλους για να περνάτε καλά. Η καλή σας φήμη οφείλεται μάλλον στον γοητευτικό χαρακτήρα σας.

 

Παρθένος & 6ος Οίκος 

Η Λίλιθ στην Παρθένο «θαμπώνει» την αντικειμενική κρίση σας και για το λόγο αυτό η κριτική σας είναι συνήθως λανθασμένη. Δεν σας αρέσουν οι δεσμεύσεις και γενικά δυσκολεύεστε να προσανατολιστείτε επαγγελματικά και συναισθηματικά. Στους άλλους δίνετε την εικόνα του συγκεχυμένου ατόμου, και η ασάφεια αυτή είναι πηγή όσων παράδοξων συμβαίνουν στη ζωή σας. Συχνά είστε υποχόνδριοι σε θέματα υγιεινής, ακριβολόγοι και τελειομανείς. Είναι πιθανό να νιώθετε διχοτομημένοι ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τις αυτονομιστικές σας τάσεις, ανάμεσα στην κοινωνικότητα και την εσωστρέφεια. Από την άλλη μεριά, οι ψυχαναλυτικές σας ικανότητες είναι τόσο ισχυρές που η διαίσθησή σας χτυπά κόκκινο

Δυστυχώς όμως υπάρχει πιθανότητα να μην έχετε συνειδητοποιήσει τις ικανότητές σας ή απλά να αποφεύγετε να τις παραδεχτείτε. Ετσι κάνετε κακή εκτίμηση της πραγματικότητας και ταυτόχρονα ασκείτε κριτική χωρίς την απαραίτητη αντικειμενικότητα.. Η κατανόηση, η συμπόνια και η προσφορά βοήθειας στους συνανθρώπους σας είναι ένας τρόπος να θεραπεύσετε τις πληγές σας.

 

Ζυγός & 7ος Οίκος 

Η Λίλιθ στο Ζυγό σας προικίζει με υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης, διπλωματία, και αγάπη για την αρμονία. Ζείτε για να φλερτάρετε και να διαχειρίζεστε, καλοπροαίρετα, τη ζωή των συντρόφων σας. Μονίμως δημιουργείτε ή διαλύετε σχέσεις και συνεργασίες γιατί ταλαντεύσετε ανάμεσα στην επιθυμία σας για δέσμευση και τη δίψα για ανεξαρτησία. Ενας λόγος αυτής της διάστασης είναι ότι δεν παραδέχεστε την λανθασμένη εκτίμησή σας για το ταίρι σας ή πιθανόν να αποφεύγετε να δείτε τον πραγματικό του χαρακτήρα. Εχετε εξίσου καλές διαισθητικές και ψυχαναλυτικές ικανότητες αλλά, επιτέλους, δεν γνωρίζετε τα πάντα!

Ίσως είστε σε θέση να αναλύσετε λεπτομερώς την ψυχολογική κατάστασή σας αλλά ωστόσο ενδίδετε στον πειρασμό να μην αλλάξετε τίποτα, επαναλαμβάνοντας διαρκώς την ίδια συμπεριφορά παρότι γνωρίζετε πως είναι βλαπτική. Το μόνο που επιθυμείτε από το σύντροφο της ζωής σας είναι η παντοτινή συναισθηματική αφοσίωση και αποδοχή στο πρόσωπό σας. Πιθανώς έχετε πολύ υψηλές απαιτήσεις από τους συνεργάτες σας και η ευχή σας είναι οι άριστες διαπροσωπικές σχέσεις.

 

Σκορπιός & 8ος Οίκος

Η Λίλιθ στο Σκορπιό, λέγεται πως εκφράζει την πραγματική της φύση. Ετσι η σεξουαλική έλξη είναι το απόλυτο δέλεαρ που σας μεταμορφώνει σε έναν αδύναμο ή δυναμικό ερωτικό παρτενέρ αντίστοιχα, ή στην καλύτερη περίπτωση συνεργάζεστε για την απόλυτη δύναμη. Με την θέση αυτή, υπάρχει ο κίνδυνος της παραγνώρισης ή της κατάχρησης αυτών των δυνάμεων, είτε πρόκειται για τις δικές σας ή του συντρόφου σας. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να εκτιμάτε εσφαλμένα τη δύναμή σας καταπιέζοντας τους άλλους.

Σας απασχολούν, το παρελθόν, τα ατυχήματα, και ο θάνατος συμβολικός ή πραγματικός, έχετε όμως τις ευκαιρίες που σας προειδοποιούν για τον επερχόμενο κίνδυνο. Ισως αυτό να συμβαίνει επειδή είστε εθισμένοι στον κίνδυνο και σας αρέσει να ξεπερνάτε τα ασφαλή όρια. Ενδεχομένως όμως να είχατε παιδικές εμπειρίες και να θεωρείτε τον θάνατο αναπόφευκτο μέρος της ζωής επειδή πιστεύετε επίσης στην ψυχική σας αναγέννηση, μια ικανότητα που από τη φύση σας είστε προικισμένοι.

 

Τοξότης & 9ος Οίκος

Με την Λίλιθ στον Τοξότη, ίσως η μεγαλύτερη ηδονή σας να είναι τα ταξίδια. Εάν υπάρχει κάτι, κάπου, για να το ανακαλύψετε, θα βρείτε αμέσως την ευκαιρία να ταξιδέψετε και αν πραγματοποιήσετε τελικά το όνειρό σας, θα επεκτείνετε τους ορίζοντές σας. Στρέφεστε στη φιλοσοφία και την θρησκεία και φροντίζετε εντατικά για την ευρυμάθειά σας. Προσεγγίζετε τους συντρόφους σας μάλλον με διάθεση ιεραπόστολου, με συγκρατημένο αισθησιασμό και ψυχική κατανόηση, ιδιότητες που ελέγχουν το πάθος και τη πληθωρική ιδιοσυγκρασία του κυβερνήτη σας Δία.

Είστε δημοφιλείς στο περιβάλλον σας γιατί λειτουργείτε με διπλωματία, δικαιοσύνη και μεταδίδετε την αισιοδοξία σας. Όμως η γενναιοδωρία σας συχνά σας μετατρέπει σε θύματα εκμετάλλευσης τρίτων ή έχετε λανθασμένη εικόνα για τους συντρόφους σας.

 

Αιγόκερως & 10ος Οίκος 

Με την Λίλιθ στον Αιγόκερω μετά βίας αντιστέκεστε στους πειρασμούς της φήμης, της κοινωνικής φιλοδοξίας και της δύναμης της εξουσίας αδιαφορώντας ή αγνοώντας τις συνέπειες. Αν υιοθετείτε τέτοια στάση, τότε έρχεστε συχνά σε δύσκολη θέση σε θέματα που αφορούν συνεργασίες και σχέσεις γιατί υπερεκτιμάτε τη φύση αυτών των ποιοτήτων ή ακόμα χειρότερα αρνείστε να τις αναγνωρίσετε. Είτε δεν δέχεστε ότι κάποιος άλλος σας επιβάλλει τη δύναμή του ή ενσυνείδητα αγνοείτε εκείνους που ασκούν εξουσία επάνω σας. Μονίμως λοιπόν αντιμάχεστε άτομα κύρους και εξουσίας, επειδή έχετε ανάγκη από ελευθερία κινήσεων αποφεύγοντας έτσι τις συνεργασίες ή διατηρώντας τες σε φιλικό επίπεδο.

Σε προσωπικό επίπεδο, πρόκειται για μια σοβαρή πηγή προβλημάτων σας επειδή τείνετε να αλλάζετε τους συντρόφους σας και επιπλέον να εξαφανίζετε τις ατομικές τους αξίες. Είναι πολύ πιθανό να έχετε υψηλές απαιτήσεις και να υπερφορτώνεστε με επαγγελματικές ή κοινωνικές ευθύνες. Η θέση αυτή σας βάζει στον πειρασμό να σπάσετε τα ταμπού των συντηρητικών και μη δημοκρατικών κοινωνικών δομών. Αναγνωρίζετε το δικαίωμά σας για αυτονομία την ίδια στιγμή που το αρνείστε στους άλλους.

 

Υδροχόος & 11ος Οίκος 

Με την Λίλιθ στον Υδροχόο αδυνατείτε να εκτιμήσετε αληθινά τους φίλους σας. Είναι πολύ πιθανό να έχετε λανθασμένη εικόνα για τους ίδιους ή για τον τρόπο που εκείνοι σας βλέπουν. Για να επιτύχετε την ατομική ανεξαρτησία σας χρησιμοποιείτε ψυχολογικά τεχνάσματα για να ελέγξετε την προσωπικότητα των άλλων, απορρίπτετε τους στενούς διαπροσωπικούς δεσμούς και αντιμετωπίζετε μάλλον φιλικά τις ερωτικές σας σχέσεις.

Δεσμεύεστε δύσκολα παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια εσωτερική και βαθιά επιθυμία σας. Η τιμιότητα, η ανεκτικότητα, η συλλογική σκέψη και ο ανθρωπισμός σας δεν περνούν απαρατήρητα και γενικά υιοθετείτε ο,τιδήποτε αλλόκοτο, περιθωριακό ή εκκεντρικό. Αν και υψηλή σας διαίσθηση δεν περνά απαρατήρητη ωστόσο μπορεί να καταλήξετε σε μια περιορισμένη ή ανύπαρκτη αντίληψη όλων όσων αναφέρθηκαν παραπάνω.

 

Ιχθείς & 12ος Οίκος

Με την Λίλιθ στους Ιχθείς μπορεί να διακατέχεστε από πλήρη ασάφεια, ρομαντισμό, φαντασιώσεις, ή να εθίζεστε εύκολα σε παραισθησιογόνα και φάρμακα. Κυριολεκτικά ζείτε στον δικό σας ψεύτικο παράδεισο. Αν και είναι πολύ πιθανό να είστε δεσμευμένοι εκούσια, μπορεί ωστόσο να χαρακτηρίζεστε από τάσεις ανεξαρτησίας, να είστε μοναχικοί ή υπερβολικά δραστήριοι κοινωνικά. Ενδεχομένως να απορρίπτετε τον εαυτό σας και να μην αποδέχεστε τις εσωτερικές σας ανάγκες ή έστω να μην επιτρέπετε την ύπαρξή τους. Είστε προικισμένοι με εξαιρετικές ψυχικές ικανότητες, όμως πρέπει να τις χρησιμοποιείτε για το γενικό καλό.

Η φαντασία, η καλλιτεχνία, η μουσική και η δυνατή έμπνευση είναι τα δυνατά σας σημεία στα οποία μπορείτε να μετουσιώσετε και να ελευθερώσετε τα αισθήματά σας. Όμως η θέση αυτή εμπεριέχει τον κίνδυνο να ενδίδετε στις παραισθήσεις και την ουτοπία και να ζείτε σε μια εικονική πραγματικότητα.

 

Φυλλένια Χατζημπεκιάρη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments