0 0 votes
Article Rating

Όσο οι μικροί πλανήτες περνούν από το ζώδιο του Καρκίνου σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα ήσυχο και ειρηνικό σκηνικό αφού με τις συναντήσεις που κάνουν “ξύνουν” ανοιχτές πληγές, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον Ερμή, πλανήτη μέσω του οποίου εκφραζόμαστε και για τον Άρη, πλανήτη μέσω του οποίου πράττουμε και αντιδρούμε.

Αφού λοιπόν ο Άρης έχει ήδη δείξει τις προθέσεις του από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας με την δύσκολη όψη που έκανε με τον Δία, ξεκινάει αυτήν την εβδομάδα με μία όψη που “γλυκαίνει” το κλίμα και κατεβάζει τους τόνους. Την Δευτέρα 26/6 φτάνει στην 14η μοίρα του Καρκίνου και σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται ανάδρομος πλέον στην 14η μοίρα των Ιχθύων.

Ο Άρης μέσα στον υδάτινο Καρκίνο χάνει κάτι από την επιθετικότητα και την ορμή του και γίνεται έτσι κι αλλιώς πιο συγκρατημένος και συναισθηματικός παράλληλα όμως και πιο αδύναμος να εκφραστεί και να αντιδράσει, πράγμα για το οποίο είναι φτιαγμένος, με αποτέλεσμα να λειτουργεί πιο εσωτερικά και πιο κρυφά και “υπόγεια”.

 

Η καλή συνάντηση του με τον Ποσειδώνα που μέσα στο ζώδιο της κυριαρχίας του μπορεί και εκφράζεται άνετα, κάνει την δράση μας πιο ήπια, συμπονετική και την χρωματίζει με ευαισθησία ενώ τονίζει και την ανάγκη της προσφοράς και της βοήθειας. Η τέχνη και η έμπνευση κορυφώνονται, είναι μια όψη που αγαπά το χορό αφού δίνει μια πολύ καλή αίσθηση του ρυθμού, αλλά και οι προσωπικές ερωτικές επαφές γίνονται τρυφερές και ρομαντικές.

Από την όψη επηρεάζονται θετικά Ταύροι, Καρκίνοι (με προσοχή), Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι (με προσοχή) και Ιχθείς γεννημένοι 1 έως 5 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 11η έως την 15η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Παρθένοι και Ιχθείς που βρίσκεστε σε αυτές τις ημερομηνίες και μοίρες φροντίστε να μην απομακρύνεστε από την πραγματικότητα και να εξετάζετε προσεχτικά τις λεπτομέρειες σε ότι θέλετε να κάνετε.

Αμέσως μετά το κλίμα αλλάζει εντελώς κι ακολουθεί ένα δύσκολο τριήμερο αφού την σκυτάλη παίρνει ο Ερμής που δεν φαίνεται να είναι καθόλου “στις καλές” του. Από τις 27 έως τις 29/6 θα κινείται από την 13η έως την 18η μοίρα του Καρκίνου σχηματίζοντας ένα Ταυ-Τετράγωνο με τον Δία στην 13η μοίρα του Ζυγού και τον Πλούτωνα στην 18η μοίρα του Αιγόκερω.

Εκεί στην 15η μοίρα του Καρκίνου θα συναντηθεί και με τον Άρη που κινείται στις ίδιες μοίρες και που κλείνει την εβδομάδα με την κορύφωση των εντάσεων φτάνοντας το Σαββατοκύριακο κι αυτός στην 18η μοίρα του Καρκίνου όπου σχηματίζει την σκληρή όψη αντίθεσης με τον Πλούτωνα.

Συνεργός του σε αυτό η Σελήνη που το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού δίνοντας την τελική πινελιά και θα κάνει τα πράγματα ακόμη πιο… ζόρικα!

Στην πραγματικότητα δηλαδή ο Ερμής και ο Άρης ενεργοποιούν τον δύσκολο σχηματισμό μεταξύ του Ουρανού (σε λίγο τον φτάνουν κι αυτόν), του Δία και του Πλούτωνα.
Έντονα λοιπόν θα είναι τα γεγονότα αφού θα δούμε έξαρση της τρομοκρατίας, πιθανά γεωλογικά φαινόμενα, λεκτική και σωματική βία, εξεγέρσεις, δύσκολες πολιτικές εξελίξεις και σχέσεις μεταξύ των κρατών, αυξημένη εγκληματικότητα (ενδεχομένως και εγκλήματα πάθους) και έναν γενικότερο φανατισμό που μπορεί να οδηγήσει σε εμμονικές συμπεριφορές.

Και οι προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις θα περάσουν από κλυδωνισμούς αφού η επικοινωνία θα δυσκολέψει, η συνεννόηση θα είναι αδύνατη και με την παραμικρή σπίθα όλα μπορεί να καταλήγουν σε ένταση, διαμάχες και λόγια σκληρά που ίσως ανοίξουν βαθιές πληγές.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να λύσουμε και να συζητήσουμε σημαντικά θέματα καθώς τα απωθημένα μπορεί να βγούν πολύ εύκολα στην επιφάνεια και να μας… πνίξουν!

Ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις συζητήσεις, ακόμα και σε ατυχήματα και θέματα υγείας Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι γεννημένοι από τις 10 έως το τέλος του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 11η έως την 29η μοίρα των παρορμητικών.

Κρατάμε χαμηλούς τόνους, αποφεύγουμε τις αντιπαραθέσεις, δεν είμαστε απρόσεχτοι και βιαστικοί ούτε στις ενέργειες αλλά ούτε και στα συμπεράσματα μας, είμαστε συγκεντρωμένοι κατά την διάρκεια μετακινήσεων και ταξιδιών (ειδικά αν οδηγούμε κόβουμε ταχύτητα) προσέχουμε τι λέμε και πως το λέμε, όπως και τον τρόπο που χειριζόμαστε κοφτερά εργαλεία, φροντίζουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία, δεν επιτρέπουμε στα πάθη να μας επιβληθούν και αφήνουμε όλα τα σημαντικά για μετά τις 20 Ιουλίου.

Αυτή είναι μια περίοδος αρκετά ταραγμένη την οποία καλούμαστε όλοι να την διαχειριστούμε συνετά αλλά ευτυχώς και αρκετά σύντομη. Οι κυρίως υπεύθυνοι, τόσο ο Άρης όσο πολύ περισσότερο και ο Ερμής είναι αρκετά γρήγοροι πλανήτες. Ας τους αφήσουμε να κάνουν το πέρασμα τους και ας προσπαθήσουμε να συλλάβουμε τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν μέσα απ’ αυτά.

Μάλλον προσπαθούν να μας αφυπνίσουν, να μας προειδοποιήσουν και να μας κινητοποιήσουν προς άλλες απαραίτητες κατευθύνσεις. Θα περάσει γρήγορα! Μέχρι τότε… ψυχραιμία!

 

Σημείωση: Αν Θέλετε να ρωτήσετε για οτιδήποτε αφορά το κείμενο ή έχετε κάποια απορία για το αστρολογικό τοπίο της εβδομάδας, παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας.

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments