0 0 votes
Article Rating

Το γεγονός που κυριαρχεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα είναι το τετράγωνο του Δία από την 17η μοίρα του Ζυγού με τον Πλούτωνα ανάδρομο στην 17η μοίρα του Αιγόκερω.

Φυσικά η όψη υφίσταται εδώ και πολύ καιρό αλλά τώρα  γίνεται ακριβείας για τρίτη και τελευταία φορά, κάτι που φυσικά έχει την σημασία του, συν το ότι δεν σχηματίζονται άλλες κύριες όψεις μέσα στην εβδομάδα, πράγμα που τονίζει ακόμη περισσότερο την σημαντικότητά της  και μας κάνει να στρέφουμε το ενδιαφέρον μας αποκλειστικά σ’ αυτήν.

Η παρουσία εξάλλου της Σελήνης στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Πλούτωνα τις τρεις τελευταίες μέρες της εβδομάδας μεγεθύνει την όλη δυναμική της ήδη μεγάλης ενέργειας που προκαλεί η όψη.

Η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο τετράγωνο βρισκόταν σε σχηματισμό ακριβείας στην 15η μοίρα των δύο ζωδίων ήταν 21-25/11 2016 και η δεύτερη φορά 25-3/1-4 2017 στην 19η μοίρα τους με τον Δία σε ανάδρομη φορά.

Εάν σκεφτούμε γεγονότα που ίσως είχαν ξεκινήσει από τότε σε διεθνή αλλά και προσωπικό επίπεδο -αν η όψη επηρεάζει- τότε ίσως καταλάβουμε τη συνέχεια και την εξέλιξή τους. Η λειτουργία της όμως αφορά κυρίως το γενικότερο και παγκόσμιο σκηνικό.

Η αναδρομή βέβαια του Πλούτωνα, αυτή τη φορά, ίσως μας προδιαθέτει για έναν κύκλο που κάποια σημεία του παραμένουν ακόμη ανοιχτά, τουλάχιστον μέχρι ο πλανήτης να γυρίσει στην ορθόδρομη πορεία του στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο Δίας στον Ζυγό αφορά όλες τις σχέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές εξελίσσονται. Σχέσεις μεταξύ προσώπων, συντρόφων, φίλων,συνεργατών, συμμάχων αλλά και κρατών. Μας καλεί να τις επαναπροσδιορίσουμε και να τις επαναξιολογήσουμε, κυρίως κατά την διάρκεια της αναδρομής του κι έπειτα ,τώρα που πια βρίσκεται στην ορθόδρομη πορεία του, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να λειτουργήσουμε με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες που επιτάσσει η ηθική του Δία.

Ο Πλούτωνας από την άλλη στον Αιγόκερω μιλά για μετασχηματισμό των εξουσιών, των πολιτικών και οικονομικών συστημάτων και μας βάζει σε μία αναγκαστική και επιβεβλημένη διαδικασία να αφήσουμε πίσω οτιδήποτε σαθρό, χτίζοντάς τα όλα από την αρχή με εντελώς καινούργιες δομές, έστω κι αν αυτό σημαίνει την αναγέννηση μας μέσα από τις στάχτες που αφήνει πίσω του ο πλανήτης της ολικής μεταμόρφωσης.

Μην ξεχνάμε πως για πολύ καιρό σε αυτήν την διαδικασία μας έβαλε το τετράγωνο του με τον Ουρανό που από το 2008 προκάλεσε στην ουσία την έναρξη της κρίσης και που σιγά-σιγά πλησιάζει στο τέλος του αφήνοντας βέβαια την τελευταία του πινελιά μέσα στο 2018 όπου ο Ουρανός θα περάσει πλέον στον Ταύρο, ανοίγοντας έναν καινούργιο κύκλο αλλαγών.

Η ακριβής λοιπόν όψη τετραγώνου του Δία με τον Πλούτωνα κορυφώνεται για να τονίσει την αναγκαιότητα της συνεργασίας προκειμένου να συντελεστούν όλες οι απαραίτητες αλλαγές και να δώσει την τελική ώθηση ώστε να μπούνε σε τάξη οι σχέσεις κυρίως αυτών που  εκπροσωπούν τα συστήματα εξουσίας, οι οποίες είναι αναγκαίο να στηρίζονται πάνω σε ηθικές και δίκαιες βάσεις.

Αυτή βέβαια είναι η μία πλευρά, η επιθυμητή. Η άλλη πλευρά μας υπενθυμίζει πως πρόκειται για όψη τετραγώνου, άρα για όχι και τόσο αρμονική και φιλική σχέση των δύο πλανητών και μιλάει για διαπλοκή, παρασκήνιο, οικονομικά σκάνδαλα  και υπόγειες συναλλαγές κάποιων ατόμων εξουσίας τα οποία είναι πολύ πιθανόν να αποκαλυφθούν και να έρθουν αντιμέτωπα με τον νόμο.

Εξάλλου πρόκειται για την όψη του πλουτισμού μέσω παρανομίας και “μαύρου” χρήματος. Μιλάει επίσης για ενδεχόμενες σεξουαλικές διαστροφές και εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε και κρυφά, σεξουαλικά σκάνδαλα.

 

Σε προσωπικό επίπεδο από την όψη επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι γεννημένοι 5 έως 10 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 15η έως την 20η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Εσείς θα νοιώσετε το κατάλληλο “σπρώξιμο” αλλά θα συναντήσετε και τις κατάλληλες ευκαιρίες ώστε να βάλετε σε εφαρμογή σημαντικά σχέδια. Επειδή όμως η όψη εμπεριέχει έντονα και το στοιχείο της υπερβολής, της υπέρμετρης αισιοδοξίας και σε κάποιες περιπτώσεις της απληστίας, καλό θα ήταν σε ότι θέλετε να κάνετε να λειτουργήσετε κατόπιν ψύχραιμης και ώριμης σκέψης για να μην παρασυρθείτε από την έντονη επιθυμία σας για κέρδος με κάθε τρόπο και οδηγηθείτε σε λάθη, με ότι αυτό βέβαια συνεπάγεται.

Χρησιμοποιήστε την μεγάλη ενέργεια της όψης ως έναυσμα για να πετύχετε δύσκολους και μεγαλόπνοους στόχους βασιζόμενοι όμως σε θεμιτούς τρόπους.

Κατά τα άλλα ο Αύγουστος ξεκινά με μία “γλυκιά” μετακίνηση καθώς η Αφροδίτη αλλάζει ζώδιο και μπαίνει στον Καρκίνο, θέση που της ταιριάζει αρκετά. Φεύγουμε από την παιχνιδιάρικη και κάπως επιπόλαιη διάθεση των Διδύμων και εκδηλώνουμε τα αισθήματά μας πιο τρυφερά, γινόμαστε προστατευτικοί και δοτικοί απέναντι στο ταίρι μας και νοιώθουμε την επιθυμία να έρθουμε πιο κοντά με τα πρόσωπα της οικογένειας μας.

Γενικά ξαναθυμόμαστε την αξία της πατρίδας και της οικογένειας και λειτουργούμε κυρίως με το συναίσθημα και λιγότερο με την λογική. Ίσως κάποιοι θελήσουν να ομορφύνουν τον χώρο του σπιτιού ή να κάνουν “γλυκά” έξοδα για την οικογένεια. Δεν αποκλείεται βέβαια να δεχτούν και μια οικονομική βοήθεια μέσα απ’ αυτήν.

Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι (με λίγη προσοχή στις υπερβολές) και Ιχθύες των πρώτων ημερών γεννημένοι 21 έως 28 του ζωδίου σας και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 1η έως την 8η μοίρα αυτών των ζωδίων, ετοιμαστείτε αυτήν την εβδομάδα να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και την ανανέωση της εμφάνισης σας, να περάσετε ωραίες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να αδράξετε οικονομικές ευκαιρίες και γιατί όχι, να συναντήσετε έναν τρυφερό και ρομαντικό έρωτα!

Κριοί και Ζυγοί που βρίσκεστε στις παραπάνω ημερομηνίες του ζωδίου σας κι εσείς θα πάρετε αλλά μην το παρακάνετε κι αρχίσετε να σκορπίζετε χρήματα και συναισθήματα! (Μαζί με τους Αιγόκερους κι εσείς!)

Επίσης σημαντικό γεγονός της εβδομάδας το ξεκίνημα της ανάδρομης πορείας του Ουρανού στις 3/8 (που ήδη προετοιμάζεται) στην 28η μοίρα του Κριού. Αυτό μπορεί σε ένα ειδικό πλαίσιο να αφορά κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους γεννημένους από 13 έως 20 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 23η έως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων (καθώς ο Ουρανός θα φτάσει ως το τέλος του χρόνου στην 24η μοίρα του ζωδίου όπου  στις 2 Ιανουαρίου 2018 θα ξεκινήσει πάλι την ορθόδρομη πορεία του) αλλά σε ένα γενικότερο πλαίσιο μας αφορά όλους καθώς ο Ουρανός είναι πλανήτης που καθορίζει τις εξελίξεις συλλογικά.

Αλλαγές, λοιπόν, που τις ξανασκεφτόμαστε, τις βλέπουμε από ένα άλλο πρίσμα, καινούργια ξεκινήματα που τα μελετάμε και τα οργανώνουμε καλύτερα για να τα θέσουμε σε εφαρμογή με τον καινούργιο χρόνο. Αλλά και επανεξέταση των εννοιών της φιλίας, της ομαδικότητας και της συλλογικής δράσης.

Πιθανόν να προετοιμάζονται καινούργιες επιστημονικές ανακαλύψεις αλλά και πολιτικές ομάδες και κινήματα με μία διαφορετική ίσως πρωτοπόρα άποψη που θα παρουσιαστούν λίγο αργότερα.

Η ανάδρομη πορεία των πλανητών μπορεί να καθυστερεί λίγο κάποιες εξελίξεις, είναι όμως χρήσιμη κι απολύτως αναγκαία για να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ξαναδούμε από κάποια απόσταση οτιδήποτε εκφράζει ο συγκεκριμένος πλανήτης ώστε να λειτουργήσουμε πιο ξεκάθαρα και πιο αποφασιστικά πάνω σ’ αυτό.

Καλό είναι λοιπόν να βλέπουμε τις αναδρομές όχι σαν εμπόδια αλλά σαν μια ανάγκη του πλανήτη να “ξεκουραστεί” δίνοντας μας έτσι παράλληλα την ευκαιρία να ανασυνταχθούμε και να δράσουμε με περισσότερη δυναμική και σιγουριά μόλις εκείνος επιστρέψει δριμύτερος και “πατήσει το κουμπί!”

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments