0 0 votes
Article Rating

Ο Ήλιος συμπορεύεται με τον Ερμή στο ζώδιο του Ζυγού και την πρώτη μέρα της εβδομάδας κάνοντας σύνοδο ακριβείας στην 16η μοίρα του ζωδίου σχηματίζουν ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα στην 16η μοίρα του Αιγόκερω.

Ήλιος και Ερμής προσπαθούν να διατηρήσουν τις σχέσεις και την επικοινωνία σε ήρεμους τόνους, προβάλλουν επιχειρήματα και λειτουργούν ενωτικά τονίζοντας την ανάγκη της συλλογικότητας και της εύρεσης λύσεων με διπλωματικό και συγκαταβατικό τρόπο.

Ο Πλούτωνας όμως δείχνει το σκληρό του πρόσωπο επισημαίνοντας πως  η εξουσία και τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο διαλλακτικότητας. Συζητήσεις μεταξύ ηγετών των κρατών, διπλωματικές σχέσεις και διαπραγματεύσεις σχετικές με τέτοιου είδους ζητήματα γίνονται απόλυτες, εγωιστικές και βγάζουν στην επιφάνεια όλα τα κακώς κείμενα και την δίψα για την διατήρηση της εξουσίας.

Θέματα εργασίας, παιδείας, μεταφορών, μέσων επικοινωνίας συναντούν εμπόδια καθώς οι στόχοι σχετικά με την υλοποίηση τους “σκοντάφτουν” επάνω σε υπόγεια,οικονομικά εμπόδια.

Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι γεννημένοι από 4 έως 8 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 14η έως την 18η μοίρα αυτών των ζωδίων, χρειάζεται να διαφυλάξουν τις σχέσεις και τις συνεργασίες τους δείχνοντας ανοχή και υποχωρητικότητα και περιορίζοντας το πείσμα, την καχυποψία και “τα φαντάσματα” που πιθανόν να βλέπουν.

Η ζήλια και η κτητικότητα ίσως οδηγήσουν σε εντελώς λάθος συμπεράσματα που μπορεί να φτάσουν ως την εμμονή. Αποφύγετε για λίγο τις πολύ σημαντικές συζητήσεις με αγαπημένα πρόσωπα και συνεργάτες, όπως και με πρόσωπα κύρους, γιατί οι λέξεις και τα κρυμμένα απωθημένα μπορεί να “ανοίξουν πληγές”. Δώστε προσοχή και στις μετακινήσεις σας, στα παιδιά γενικότερα και σε όλες τις οικονομικές συναλλαγές σας.

Η δυσκολία στην δράση και στην υλοποίηση των στόχων φανερώνεται και από το τετράγωνο του Άρη, που στις 10 και 11/9 φτάνοντας στην 22η μοίρα της Παρθένου (ζώδιο που σχετίζεται με όλα τα παραπάνω θέματα) σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Κρόνο στην 22η μοίρα του Τοξότη.

Μια όψη που “μπλοκάρει” τις ενέργειες, εμποδίζει την ομαλή ροή των κινήσεων και της καθημερινότητας και δημιουργεί εντάσεις και βίαια ξεσπάσματα. Η σελήνη των ημερών στους Διδύμους “δένει” πολύ καλά την όψη κάνοντας τα πράγματα πιο δύσκολα. Δεν αποκλείεται να δούμε αντιπαραθέσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις, ατυχήματα, πυρκαγιές και δύσκολα καιρικά και γεωλογικά φαινόμενα.

Βάλλονται ακόμη και οι χώροι της δικαιοσύνης, των πανεπιστημίων και του αθλητισμού. Θυμίζουμε πως ο Άρης με το πέρασμα του από το ζώδιο της Παρθένου ενεργοποιεί τις εκλείψεις του 2015 (χρονιά με δύσκολες μνήμες) και σύντομα θα ενεργοποιήσει την έκλειψη του Μαρτίου του 2016.

Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς γεννημένοι από 10 ως 14 του ζωδίου σας και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 20η έως την 24η μοίρα αυτών των ζωδίων, κρατήστε τους τόνους χαμηλά, δείξτε υπομονή αν τα σχέδια σας δυσκολεύονται να ολοκληρωθούν, περιορίστε την βιασύνη και την κούραση και γενικότερα διαφυλάξτε την υγεία σας.

Η μπλοκαρισμένη ενέργεια, ακόμα και στην ερωτική πράξη, θα μπορούσε να στραφεί προς τα μέσα σας δημιουργώντας εκνευρισμό και ψυχολογικές διακυμάνσεις και ξεσπάσματα. Φροντίστε να την εκτονώσετε με έναν δημιουργικό τρόπο!

Στις 11/10 όμως συμβαίνει και μία πολύ σημαντική μετακίνηση. Ο Δίας περνά στο ζώδιο του Σκορπιού όπου θα παραμείνει μέχρι τον Νοέμβριο του 2018. Ο πλανήτης της επέκτασης μπαίνει στο σκοτεινό περιβάλλον του Πλούτωνα. Εκεί θα ευνοήσει τα οικονομικά ζητήματα, τον υπόγειο πλούτο και τις ρυθμίσεις δανειακών υποχρεώσεων, όπως και την απόχτηση χρημάτων μέσω επενδύσεων.

Θα μας ωθήσει να ψάξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο προσπαθώντας να γιατρέψουμε τις κρυμμένες μας πληγές μέσα από την ψυχανάλυση και την μεταφυσική διευρύνοντας την διαισθητική μας ικανότητα. Πιθανότατα θα μας απασχολήσουν και θέματα σχετικά με την σεξουαλικότητα και την ηθική.

Ο Δίας εκεί θα ευνοήσει σταδιακά τα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθείς) και της γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους) προσφέροντας ευκαιρίες οικονομικές αλλά και οδηγώντας σε πνευματικά μονοπάτια κι ανοίγματα.

Άλλη μία μετακίνηση έχουμε στις 14/10 όπου η Αφροδίτη μπαίνει στο ζώδιο του Ζυγού. Εκεί βρίσκεται πλέον στο φυσικό της περιβάλλον και μπορεί εύκολα να εκδηλώσει όλες τις θετικές πλευρές της που δεν είναι λίγες. Βελτίωση και δημιουργία σχέσεων, καλλιτεχνικά και κοινωνικά γεγονότα, ενώσεις, γάμοι, αρραβώνες, θέματα μόδας και ομορφιάς και καινούργιες συνεργασίες με οικονομικά οφέλη θα έχουν την τιμητική τους.

Αυτή είναι μια όμορφη (την νοιάζει πολύ άρα κι εμάς) ευγενική και διπλωματική Αφροδίτη, αν και λίγο ματαιόδοξη, που θα ωφελήσει πολύ μέχρι τις 7 Νοεμβρίου που θα παραμείνει στο Ζυγό, τα ζώδια του αέρα (Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους) και της φωτιάς (Κριούς, Λέοντες, Τοξότες).

Εσείς ετοιμαστείτε να ερωτευτείτε, για καινούργιες γνωριμίες και συνεργασίες, ανανέωση των σχέσεων και της εμφάνισης σας, αύξηση των εσόδων σας, ακόμη και προτάσεις για….ένωση με την οποιαδήποτε μορφή!

Η εβδομάδα τελειώνει με μία πραγματικά… επεισοδιακή όψη! Ο Ερμής την Κυριακή 15/10 φτάνοντας στην 26η μοίρα του Ζυγού σχηματίζει αντίθεση με τον ανάδρομο Ουρανό στην 26η μοίρα του Κριού.

Αυτή είναι μια όψη που δίνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στα καίρια θέματα που μας απασχολούν, δημιουργώντας έντονες διαφωνίες, ξαφνικές αναταραχές που μπορεί εύκολα να πάρουν την μορφή της επανάστασης, ρήγματα σε κάθε είδους σχέση, κινητοποιήσεις, τάση για απελευθέρωση από ότι μας καταπιέζει.

Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι γεννημένοι από 14 ως 18 του ζωδίου σας και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 24η ως την 28η μοίρα αυτών των ζωδίων, μια κουβέντα και μόνο είναι ικανή να διαταράξει τις ισορροπίες και να φέρει την ανατροπή!

Περιορίστε τις βιαστικές και παρορμητικές κινήσεις και αποφάσεις, προσέξτε τις συζητήσεις και την επικοινωνία σας (μπορεί να σας ξεφύγουν λόγια που μετά δεν θα μπορείτε να τα πάρετε πίσω) προσέξτε ιδιαίτερα τις μετακινήσεις σας (μην τρέχετε όταν οδηγείτε) γιατί το ξαφνικό και το απρόβλεπτο καραδοκεί αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων. Η όψη κρατάει λίγο αλλά το αποτέλεσμα του παρορμητισμού μπορεί να κρατήσει πολύ!

Γενικότερα όλη την εβδομάδα οι ενέργειες είναι παράξενες και αντικρουόμενες. Είναι σαν να βιαζόμαστε πολύ να κάνουμε κάτι αλλά κάτι άλλο μας εμποδίζει, μας καταπιέζει και μας κρατάει πίσω δημιουργώντας μας εκνευρισμό και ανάγκη για επανάσταση και αλλαγή. Καλό θα είναι να το διαχειριστούμε συνετά και ψύχραιμα!

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments