0 0 votes
Article Rating

Επαγγέλματα και τάσεις για κέρδος
Όλοι γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε καιρούς κρίσης όπου τα πράγματα δυσκολεύουν από όλες τις πλευρές, χωρίς να μπορούμε να διαχειριστούμε τις περισσότερες φορές τις καταστάσεις. Στο παρελθόν, οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για τα θέματα της καρδιάς όμως είναι γνωστό ότι όταν η ίδια η επιβίωση μας απειλείται, τότε αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βρούμε τρόπους να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Δυστυχώς η κοινωνία μας έχει συνδέσει την επιβίωση με τα χρήματα οπότε και αυτό που παρατηρείται σταδιακά δεν είναι άλλο από το αυξημένο ενδιαφέρον για την οικονομική κατάσταση του καθένα.

Η αστρολογία πάντα προσπαθεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κάθε κοινωνίας και γι’ αυτό το λόγο φτιάξαμε ένα άρθρο που μπορεί να δώσει κάποιες βασικές λύσεις για το χάρτη σας. Αυτό που μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο είναι τρόπους που θα σας βοηθήσουν να μπορέσετε να πετύχετε αύξηση του κέρδους σας αλλά κυρίως δρόμους για να μπορέσετε να βρείτε τι πραγματικά θέλει το ωροσκόπιο από εσάς. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που κάνουν δουλειές που απλά δεν τους ενδιαφέρουν και τελικά εκτός από εργασιακή ανία αντιμετωπίζουν και οικονομικές στενότητες, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε και τις τωρινές συνθήκες στη χώρα μας.

α) Οι οίκοι του ωροσκοπίου

Οι οίκοι του ωροσκοπίου είναι πάντα πολύτιμες πληροφορίες για το χάρτη μας. Πολλοί ερασιτέχνες αστρολόγοι αλλά και επαγγελματίες καμιά φορά επικεντρώνονται στον 2ο και 8ο οίκο και δεν δίνουν καμία σημασία στους υπόλοιπους. Αυτό όμως είναι λάθος γιατί πραγματικά για κάθε θέμα που μας απασχολεί ολόκληρος ο χάρτης μας βοηθά να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει και πως μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας.

1ο Οίκος

Ο 1ος οίκος είναι ιδιαίτερα σημαντικός γιατί έχει να κάνει με εμάς τους ίδιους σαν οντότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ωριαία αστρολογία όταν κάνουμε μία ερώτηση πάντα ο σημειοδότης που μας αντιπροσωπεύει είναι ο κυβερνήτης του 1ου οίκου. Ο 1ος οίκος σας είναι απλά εσείς, πως εμφανίζεστε στους έξω, τι γνώμη είναι πιθανών να έχουν για εσάς και βέβαια τι εντύπωση κάνετε σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ιδιαίτερα για εργασίες που απαιτούν επαφή και συνεννόηση με εσάς ένας καλός 1ος οίκος είναι πάντα απαραίτητος όχι μόνο για να μπορέσετε να λειτουργήσετε καλά στο περιβάλλον αλλά και για να μπορέσετε να γίνετε αποδεχτοί από αυτό. Ο 1ος οίκος έχει να κάνει και με τη γενικότερη μοίρα σας οπότε έχει να κάνει και με τα αισθηματικά σας ζητήματα. Αν η ακμή του ωροσκόπου έχει καλές όψεις τότε τα πράγματα στη ζωή σας και στα οικονομικά σας θα έρθουν πιο εύκολα και θα μπορέσετε να έχετε περισσότερες ευκαιρίες. Επίσης θα νοιώσετε ότι σας αποδέχονται περισσότερο.

Οι πιο δύσκολες όψεις για την αποδοχή είναι η αντιθέσεις και ιδιαίτερα αν αυτές έχουν παρόντες πλανήτες όπως ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας. Ιδιαίτερα με τον Ουρανό σε αντίθεση με τον ωροσκόπο δεν θα πρέπει να προσπαθείτε καθόλου να πετύχετε την αποδοχή γιατί πολύ απλά ασυνείδητα ζητάτε άλλα πράγματα.

Επίσης όσοι έχουν τον Πλούτωνα σε σύνοδο με τον ωροσκόπο μπορεί να έχουν μία μαγνητική προσωπικότητα αλλά αυτό τους το ταλέντο μπορεί να είναι όχι και τόσο βοηθητικό αν δεν καταφέρουν να χειριστούν τον Πλούτωνα που μπορεί να προκαλέσει έναν αδικαιολόγητο φόβο από τους άλλους ανθρώπους. Έτσι λοιπόν επειδή ο ωροσκόπος και ο 1ος οίκος είναι ένα κοινωνικό σημείο επαφής με το περιβάλλον καλό θα ήταν να έχει άμεση σχέση με κοινωνικούς πλανήτες όπως ο Ερμής και η Σελήνη.

Αν λοιπόν ανήκετε στους ανθρώπους με έναν κάπως βαρύ 1ο οίκο και θέλετε για παράδειγμα να κάνετε δημόσιες σχέσεις καταλαβαίνεται ότι δεν είναι και ότι το καλύτερο. Ο Ήλιος θα προσφέρει στον 1ο οίκο μία προσωπικότητα που λάμπει οπότε επαγγέλματα με δημοσιότητα είναι ιδιαίτερα θετικά για εσάς. Ο Ερμής μπορεί να προσφέρει μία επικοινωνιακή δεινότητα που θα σας κάνει να μπορέσετε εύκολα να μεταδώσετε τα μηνύματα σας. Η Αφροδίτη είναι βοηθητική για θέματα καλλιτεχνικά, ενώ ο Άρης θα σας προσφέρει σίγουρα μεγαλύτερη άνεση σε ανταγωνιστικά επαγγέλματα που όμως δεν ζητούν υπομονή.

Ο Δίας γενικότερα θα σας φέρει τύχη αρκεί να μπορείτε να βάλετε μόνοι σας κάποια όρια ενώ με τον Κρόνο τα πράγματα φαίνονται να μην πηγαίνουν εύκολα για εσάς και να ακολουθήσετε καλύτερα ένα επαγγελματικό προφίλ ενός σοβαρού και μεστού ανθρώπου. Ο Ουρανός θα σας προσθέσει αρκετή ιδιαιτερότητα και εκεί πρέπει να κινηθείτε σε όχι και τόσο συνηθισμένα επαγγέλματα ενώ ο Ποσειδώνας είναι καλός για να παρουσιάσετε ένα προφιλ ενός καλλιτεχνικού ή πνευματικού ανθρώπου. Τέλος ο Πλούτωνας μπορεί να κάνει πραγματικά ότι θέλει φτάνει να μπορεί να διαχειριστεί τις αυτοκαταστροφικές του τάσεις. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο 1ος οίκος όταν δέχεται επιρροές από μεθόδους πρόβλεψης.

Όταν ο Ερμής για παράδειγμα περνά από τον 1ο σας οίκο είναι η κατάλληλη περίοδος να μπορέσετε να αλλάξετε βασικά αρνητικά της εξωτερικής σας εικόνας και να την κάνετε πιο ανταγωνιστική στο επάγγελμα σας άρα και να κερδίσετε περισσότερα χρήματα. Όταν περνά η Αφροδίτη αυτή η αλλαγή μπορεί να σας αυξήσει τη γοητεία οπότε μπορείτε πιο εύκολα να κερδίσετε μία δουλειά.

Ο Ήλιος και ο Δίας από τον 1ο σας οίκο πάντα λειτουργούν θετικά για να μπορέσετε να επιτύχετε. Ο Άρης και ο Κρόνος μπορούν να λειτουργήσουν μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θετικά, ο Άρης για παράδειγμα σε ανταγωνιστικά επαγγέλματα και ο Κρόνος για να μπορέσετε να περάσετε μία περίοδο μάθησης οπότε και να γίνετε καλύτεροι επαγγελματίες. Οι εξωκρόνιοι πλανήτες δεν είναι εύκολα διαχειρισημοι και μπορούν και οι τρεις να σας δώσουν πολλά χρήματα ή να σας κλείσουν την επιχείρηση.

2ος οίκος

Ο 2ος οίκος είναι πολύ σημαντικός. Μέσα από εκεί θα μπορέσουμε να καταλάβουμε κυρίως αν το άτομο στη ζωή του θα μπορέσει να αποκτήσει πολλά πράγματα, αν θα καταφέρει να αποκτήσει ένα σημαντικό οικονομικό στάτους και θα μπορέσει να ζήσει ασφαλείς οικονομικά. Επίσης μας βοηθά να καταλάβουμε αν το άτομο έχει την ευκαιρία να κερδίζει μέσα από την προσπάθεια του ή θα έχει εμπόδια. Πέρα από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε και τον τρόπο σκέψης του σχετικά με το χρήμα. Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ διαφορετικό να έχεις τον 2ο οίκο στον Λέοντα από τους Ιχθύες. Επίσης ο 2ος οίκος μας δίνει πληροφορίες για το πώς κερδίζουμε τα χρήματα, με νόμιμο ή μη τρόπο.

3ος Οίκος

Πολλές φορές ο τρίτος οίκος δεν παρατηρείται από τους αστρολόγους όμως μας δίνει πολλές πληροφορίες για το κατά πόσο το άτομο σε δύσκολες περιστάσεις μπορεί να ξεγλιστρήσει και να μπορέσει να βρει λύσεις στα προβλήματα του. Η οικονομική βοήθεια από τους γείτονες και από τα αδέλφια επίσης μπορεί να φανεί μέσα από αυτό τον οίκο. Ένα άτομο μπορεί να καταλάβει αν θα μπορέσει να κερδίσει χρήματα μέσα από το διάβασμα, το γράψιμο και γενικότερα την εκπαίδευση ενώ οι διάφορες τεχνολογίες επικοινωνίας όπως τα κινητά και το Internet μας φανερώνουν επίσης αν θα κερδίσουμε χρήματα από αυτές.

Προσοχή όμως, αν κάποιο άτομο έχει για παράδειγμα τον Κρόνο στον 3ο οίκο, μπορεί να σημαίνει ότι έχει ένα λογοτεχνικό λόγο που είναι οργανωμένος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορέσει να αποκτήσει και λεφτά. Αυτό θα πρέπει να το κοιτάξετε ολιστικά και θα δούμε στη συνέχεια πως. Από τον 3ο οίκο θα δείτε επίσης αν μία συμφωνία που πρόκειται να κάνετε τελικά θα είναι επικερδής ή όχι.

4ος Οίκος

Ο 4ος οίκος αποτελεί τον οίκο της παλιάς οικονομίας. Σπίτια, χωράφια και γενικότερα κατοχή γης. Αποτελεί την πιο αρχέγονη μορφή οικονομικού κέρδους και ίσως να παραμείνει και η πιο ασφαλής μέχρι το τέλος του κόσμου. Είναι αυτός ο οίκος που μπορεί να γεννήσει αυτούς τους ανθρώπους που όταν τους ρωτάς τι ακριβώς επάγγελμα κάνουν απαντούν : εισοδηματίας (και πιθανόν να σας πιάνουν τα νεύρα).

Η γεωργική γη που κατέχει κάποιος τα ακίνητα αλλά και οι επιχειρήσεις που μπορεί κάποιος να κατέχει φαίνονται μέσα από τον 4ο οίκο. Επίσης έχει να κάνει και με την γενικότερη ασφάλεια που θα ζήσει το άτομο στη ζωή του οικονομικά (και όχι μόνο). Σε περιπτώσεις ανακαίνισης οι καλύτερες περιπτώσεις είναι όταν υπάρχει ανάδρομη κίνηση πλανήτη μέσα στον 4ο οίκο. Κέρδος μπορείτε επίσης να έχετε μέσα από την μαγειρική.

5ος Οίκος

Ο 5ος οίκος είναι διάσημος μέχρι στιγμής όχι για την προσφορά του στην κατανόηση της οικονομικής κατάστασης ενός ατόμου αλλά περισσότερο για τα αισθηματικά ζητήματα και τα παιδιά. Όμως αυτό δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια. Πάρα πολύ επιχειρηματίες της διασκέδασης έχουν έναν πολύ καλό 5ο οίκο από όψεις και από πλανήτες που τους βοηθούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι από έναν απλό παιδότοπο, στο σκυλάδικο της περιοχής σας μέχρι και τα Καζίνο σε ένα βαθμό ένας καλός 5ος οίκος μπορεί να σας βοηθήσει. Αν έχετε λοιπόν ένα δυνατό 5ο οίκο μπορεί να πρέπει ακόμη και να καταλήξετε κάποια στιγμή στο θέατρο.

Καλλιτεχνικές κινήσεις όπως galleries, εκπαιδευτικά ιδρύματα που σχετίζονται με τα παραπάνω, αλλά και πώληση ειδών διασκέδασης όπως πχ home cinema ή ακόμη και sex shops αποτελούν την κύρια πηγή του 5ου οίκου. Πολλές φορές κωμικοί, δάσκαλου και ψυχολόγοι γεννιούνται με αυτή την επιρροή (ισχυρού 5ου οίκου).

6ος οίκος

Ο 6ος οίκος είναι πάρα πολύ χρήσιμος ιδιαίτερα όταν θέλετε να έχετε τη δική σας επιχείρηση και να έχετε από κάτω σας εργάτες μιας και θα σας βοηθήσει να μπορέσετε να έχετε την καλύτερη σχέση μαζί τους. Ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας επίσης θα ήταν το κατάλληλο ενώ γενικότερα πωλήσεις σε διάφορα καταστήματα ρουχισμού, ηλεκτρονικών μέσων και φαγητού σας ευνοούν. Επίσης γενικότερα Ιατρικά επαγγέλματα και επαγγέλματα όπως φροντιστές και σύμβουλοι είναι πολύ καλή επιλογή. Με έναν δυνατό 6ο οίκο χρήματα μπορούν να σας έρθουν μέσα από την πρακτική πλευρά της ζωής οπότε αποφύγετε να ανοίξετε μία επιχείρηση που δεν έχει σχέση με κάτι πρακτικό (μην γίνεται για παράδειγμα δάσκαλοι).

7ος Οίκος

Καμιά φορά το χρήμα δεν το κυνηγάς αλλά σου έρχεται. Αυτό συμβαίνει άμα έχεις τον κατάλληλο 7ο οίκο. Η νύφη που παντρεύεται τον πλούσιο γαμπρό και ξελασπώνει κάνει πάρτυ σε αυτόν τον συγκεκριμένο οίκο για αυτό όσοι πιστοί…. Αν παρόλα αυτά δεν έχετε καμία όρεξη να κυνηγάτε γαμπρούς ή πλούσιες νύφες τότε αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κινηθείτε σε επαγγέλματα όπου χρειάζεται ιδιαίτερη επαφή με τον κόσμο. Σχέσεις, συνεργασίες, marketing , πωλήσεις , επαγγέλματα κοινωνικής επαφής και προσφοράς είναι ότι καλύτερο για εσάς.

8ος Οίκος

Ο 8ος οίκος ήταν πάντα ένας προβληματικός οίκος γιατί εμπεριέχει πολλά θέματα που φαινομενικά δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Στο οικονομικό ωροσκόπιο οι αστρολόγοι έχουν καταλάβει εδώ και χρόνια ότι είναι ιδιαίτερα σπουδαίο κομμάτι του ωροσκοπίου. Εδώ θα πρέπει να ασχοληθείτε με τράπεζες, τόκους, το θάνατο όπως για παράδειγμα ένα γραφείο τελετών, επίσης σε εφορίες, σε επαγγέλματα που έχουν σαν επίκεντρο τη σεξουαλική εμπειρία και τα αποτελέσματα αυτής. Επίσης μπορεί να σημάνει μία σημαντική κληρονομιά ή ακόμη και καλή οικονομική κατάσταση λόγω του συζύγου. Ένας καλός 8ος αποτελεί ίσως το καλύτερο χαρτί μερικές φορές γιατί όσα λάθη και να κάνει το άτομο πάντα θα βρεθεί κάποιος να προσφέρει.

9ος Οίκος

Μία καριέρα και οικονομική ασφάλεια μέσα από την εκπαίδευση είναι πάντα ιδιαίτερα θεμιτή στη κοινωνία μας. Ο 9ος οίκος προσφέρει αυτή ακριβώς τη θέση. Επίσης είναι ιδιαίτερα καλός για νομικά επαγγέλματα αλλά και ζητήματα όπως η διαφήμιση, τα ταξίδια και οτιδήποτε αφορά της θρησκείες. Ο 9ος οίκος συνήθως δεν κερδίζει χρήματα επειδή το κυνηγά αλλά επειδή απλά πρέπει να επιβιώσει. Με αυτή την οικοθεσία σε δυνατή θέση έχω δει πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου όπου δεν τους ενδιαφέρει το κέρδος αλλά απλά η σχετικά καλή ζωή που θα τους εξασφαλίσει τη δυνατότητα να μπορούν να συνεχίσουν τη πολυάσχολη εγκεφαλική και όχι μόνο ζωή τους.

10ος Οίκος

Ο 10ος οίκος αποτελεί σε ένα βαθμό το 1 από τα 4 πιο βασικά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη ενός ατόμου. Μέσα από μία επιτυχημένη καριέρα ακόμη και αν αυτή είναι ενός απλού τσαγκάρη το άτομο μπορεί οικονομικά να επιβιώσει και να μπορέσει να κερδίσει όλους τους αντιπάλους του. Έτσι λοιπόν ο δυνατός 10ος οίκος είναι πάντα ένα σημάδι επαγγελματικής ανάπτυξης η οποία θα διασφαλίσει στο άτομο κάτι παραπάνω από τα αναγκαία. Το σημαντικό είναι ότι ένας όχι και τόσο καλός 10ος δεν σημαίνει ότι το άτομο θα φτωχύνει αλλά ότι απλά δεν θα κάνει καριέρα. Θα πρέπει να προσέχετε πάρα πολύ ποιοι πλανήτες περνάνε από τον 10ο οίκο γιατί θα σας δώσουν όχι μόνο λεπτομέρειες και σημαντικές πληροφορίες για το πώς θα κινηθείτε επαγγελματικά αλλά και οικονομικά.

11ος Οίκος

Ο 11ος οίκος δεν αποτελεί ίσως και την επιτομή του οικονομικού ενδιαφέροντος. Είναι άτομο παρόλα αυτά που μπορούν να διευθύνουν πολύ εύκολα κάτι και για αυτό πετυχαίνουν σε θέσεις που μπορούν να μιλήσουν και να έρθουν σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Είναι επίσης πάρα πολύ καλοί σε συμβουλευτικές θέσεις ενώ αποτελούν τους καλύτερους επαγγελματίες σε Club και διάφορους οργανισμούς. Η κοινωνική προσφορά σε συλλογικό επίπεδο μπορεί να βοηθήσει αυτό το άτομο να προχωρήσει πολύ στη ζωή του και να νοιώσει άνετα οικονομικά. Σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να ακολουθήσουν μία πολιτική καριέρα που πάντα είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα.

12ος οίκος

Οι άνθρωποι με έντονο 12ο οίκο απλά δεν ενδιαφέρονται και τόσο, μπορεί να μην διαβάσουν καν αυτό το άρθρο και τους καταλαβαίνω απόλυτα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κάτσουν να σκάνε για τα χρήματα πόσο μάλλον να διαβάσουν ένα σχετικά εκτενές άρθρο απλά επειδή έτσι του έκατσε στο μυαλό του Άρχου. Συνήθως τα κέρδη τους έρχονται από τις πιο απίθανες περιπτώσεις ενώ ποτέ δεν μπορεί ακόμη και ο αστρολόγος να είναι σίγουρος από πού θα έρθει η οικονομική του ευδαιμονία.

Σίγουρα η κοινωνική προσφορά σε ιδρύματα αλλά και η Ιατρική είναι επαγγέλματα που θα βοηθήσουν το άτομο να μπορέσει να αποκτήσει μία σημαντική οικονομική επιφάνεια. Επίσης είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να μπορέσουν να στηρίξουν ένα πρόσωπο πίσω από τα φώτα της αυλαίας. Είναι πάρα πολύ καλοί manager και θεραπευτές ενώ στη ζωή τους μπορούν να δουν ότι αν θέλουν οικονομικά να προχωρήσουν θα πρέπει να αλλάξουν πάνω από 2 φορές επάγγελμα.

Η ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ

Πριν κλείσουμε σχετικά για τους οίκους θα πρέπει να δούμε κάποια πράγματα σχετικά με τη δομή τους.
Οι οίκοι χωρίζονται σε:

Ζωής (1ος – 5ος – 9ος)
Ουσίας (2ος – 6ος – 10ος)
Επικοινωνίας (3ος – 7ος – 11ος )
Τελειωμάτων (4ος – 8ος – 12ος)

Οι οίκοι της ζωής αν είναι θετικοί θα φέρουν χρήματα μέσα από τη δημιουργικότητα και την πίστη του ατόμου για αυτά που πιστεύει. Δεν είναι άτομα που θα πρέπει να καταπιέζονται με καθημερινές δουλείες στην πλειονότητα.

Της ουσίας είναι ιδιαίτερα γειωμένοι και πρακτικοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν συνήθως την ευκολία να μπορέσουν να διαχειριστούν σωστά τις οικονομικές τους δοσοληψίες.

Της επικοινωνίας αποτελούν τα άτομα των υπηρεσιών και της επικοινωνίας και είναι ιδιαίτερα καλή σε ότι αφορά αυτά.

Τέλος, των τελειωμάτων έχουν να κάνουν με τη διαίσθηση τους περισσότερο και η οικονομική τους ασφάλεια δεν θα πρέπει να προέρχεται μέσα από τη λογική και ψυχρή μέτρηση της ζωής τους.

β) Οι πλανήτες ως κυρίαρχοι των οίκων

Πολύ σημαντικό στοιχείο για την πρόβλεψη αποτελεί τι όψεις κάνει για τον οίκο που ενδιαφερόμαστε ο κυβερνήτης πλανήτης του. Αν για παράδειγμα ένα άτομο ενδιαφέρεται στη ζωή του να μπορέσει να γίνει Ηθοποιός θα πρέπει να κοιτάξει τον κυβερνήτη του 5ου οίκου και από τη στιγμή που είναι ένα επάγγελμα όπου για να σου φέρει οικονομική ευχέρεια πρέπει να έχεις και φήμη θα πρέπει να κοιτάξει και την κατάσταση του κυβερνήτη του 10ου οίκου.

Ας θεωρήσουμε ότι είναι κοπέλα και ότι η ακμή του 5ου οίκου είναι στον Τοξότη αυτό σημαίνει ότι σαν Κυβερνήτη έχουμε το Δία, αυτό είναι καλό γιατί ο οίκος που κυβερνά ο Δίας είναι πάντα εκεί που έχουμε έμφυτα ταλέντα και δυνατότητες ανάπτυξης (Το ίδιο γίνεται αλλά σε μικρότερο βαθμό με την Αφροδίτη και τα 2 ζώδια που κυβερνά).

Ο Δίας δείχνει λοιπόν ότι αν ακολουθήσει σε ένα βαθμό την υποκριτική (αν είναι υποκριτική θα το δούμε σε λίγο αυτό) θα μπορέσει να έχει επιτυχία. Αν ο Δίας κάνει θετικές όψεις αυτό θα βοηθήσει τη Κοπέλα να μπορέσει να διαχειριστεί εποικοδομητικά το Δία της και να προοδεύσει. Προσοχή το να κάνει θετικές όψεις δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι δεν θα κάνει καμία αντίθεση η τετράγωνο. Αυτές οι όψεις χρειάζονται σε ένα βαθμό για να μπορέσει το άτομο να κινητοποιηθεί και να πετύχει τους στόχους του. Πέρα όμως από αυτό μας ενδιαφέρει αν ο Δίας είναι σε καλό οίκο και ζώδιο για αυτόν.

Αν πχ στο συγκεκριμένο Παράδειγμα ήταν στον Αιγόκερω στον 6ο σημαίνει ότι είναι σε πτώση από ζώδιο και σε σχέση με τα θέματα που κυβερνά στο χάρτη ( 5ου) σχετικά ασύμβατος με τον 6ο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί το άτομο να βιώσει μπλοκαρίσματα. Επειδή μάλιστα είναι στον 6ο η πιθανότητα καριέρας στην υποκριτική ίσως να μην είναι και τόσο πιθανή.

Ένα επάγγελμα που θα έχει όμως σχέση με τα ζητήματα του 5ου οίκου που αναφέραμε παραπάνω που θα έχουν την οργάνωση και ανταγωνιστικότητα του Αιγόκερου μέσα σε ένα περιβάλλον υπηρεσίας θα μπορούσε να επιφέρει μία επιτυχία στη κοπέλα.

Πριν όμως αποφασίσουμε πλήρως θα πρέπει να δούμε αν ο 10ος οίκος προσφέρει στη κοπέλα φήμη αν προσφέρει μπορεί να υπερνικήσει την αρνητική χροιά του 6ου. Ο 10ος οίκος συνήθως για να προσφέρει καριέρα η έχει έναν πλανήτη μόνο και όλοι οι υπόλοιποι στους οίκους 1 – 6 ή υπάρχει μία πολυαστρία στον 10ο, ή σύνοδος Πλούτωνα με ακμή 10ου, ή ο κυβερνήτης του 10ου είναι σε άξονα του ωροσκοπίου και κάει μία δυνατή όψη όπως, σύνοδο, τετράγωνο και αντίθεση με κάποιον άλλο πλανήτη.

Το θέμα της καριέρας έχει απασχολήσει πάρα πολλούς αστρολόγους και σίγουρα δεν επιλύετε μέσα σε μία παράγραφο αλλά καλό είναι να έχετε κάποιες βασικές πληροφορίες. Θα πρέπει λοιπόν να κοιτάτε την κατάσταση των κυβερνητών των οίκων που σας απασχολούν, να βλέπετε ποιος κυβερνήτης είναι, τι όψεις κάνει, και σε ποιο ζώδιο και οίκο βρίσκεται.

γ) Πλανήτες σε οίκους

Προσοχή θα πρέπει να δωθει στους πλανήτες και κυρίως ποιους οίκους καταλαμβάνουν. Ο Δίας και η Αφροδίτη συνήθως είναι σημειοδότες κέρδους και μαζί με τον Πλούτωνα υπερβολικού κέρδους ενώ ο Κρόνος και ο Άρης δείχνουν περιορισμό και μαζί με τον Ποσειδώνα ακόμη και χρεωκοπία.

Καλό λοιπόν να είμαστε προσεχτικοί με αυτούς τους πλανήτες εκτός αν για παράδειγμα μας ενδιαφέρει ένα επάγγελμα όπου σχετίζεται με την Κυβέρνηση του Άρη και του Κρόνου στο προσωπικό μας ωροσκόπιο. Ξανακοιτάξτε τους πλανήτες στον 1ο οίκο όπως τους αναφέραμε περιληπτικά για να μπορέσετε να καταλάβετε καλύτερα το χρώμα που δίνει ο κάθε πλανήτης σε κάθε οίκο.

ε) Γενέθλιες υποσχέσεις 1ου βαθμού

Όταν ο 2ος και ο 8ος οίκος έχουν θετικούς πλανήτες μέσα τους, οι κυβερνήσεις τους δέχονται θετικές όψεις και είναι σε καλό ζώδιο και οίκο τότε μπορούμε να έχουμε ένα άτομο που σίγουρα στη ζωή του κάποια στιγμή αν μη τι άλλο θα μπορέσει να νοιώσει οικονομικά ανεξάρτητος.

Ιδιαίτερα αρνητικό σημάδι είναι όταν ο Κυβερνήτης του 2ου κάνει αρνητική όψη με τον Κυβερνήτη του 8ου ( και το αντίστροφο είναι πολύ καλό σημάδι). Επίσης ο Κυβερνήτης τους 1ου, 2ου, 8ου με τον κυβερνήτη του 10ου σε καλές όψεις μπορούν να βοηθήσουν σε μία σχετικά καλή καριέρα άρα και μακροπρόθεσμα σε μία καλή οικονομική κατάσταση. Μην ξεχνάτε όμως ποτέ ότι ένα τετράγωνο σε μία πολυκοσμία τριγώνων μπορεί να φέρει την ευτυχία.

Αν δείτε πολλές θετικές όψεις και όχι αρνητικές σε βαθμό να μην υπάρχουν παρά ελάχιστα το άτομο πιθανόν να μην έχει την όρεξη να κυνηγήσει την εργασιακή του και οικονομική του επιτυχία. Υπάρχουν όμως άτομα που ξέρω με πολλά τρίγωνα και εξάγωνα που είτε ζουν άνετα από το χέρι της μοίρας είτε ακόμη και μέσα στη μιζέρια καταφέρνουν να επιβιώνουν αν και αξίζουν χειρότερα πράγματα. Για παράδειγμα γνωρίζω γυναίκα με παιδί που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή της αν και δεν έζησε ποτέ άνετη ζωή πάντα είχε να ζήσει και να περάσει κάπως καλά απλά επειδή πάντα υπήρχε κάποιος να τη φροντίζει. Τα τρίγωνα λοιπόν ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις για αυτά που κάνει το άτομο θα προσφέρουν μία ευκολία.

Τα πολλά τετράγωνα και αντιθέσεις μπορεί να μην αρνούνται την επιτυχία αλλά μπορεί μετέπειτα να φέρουν την καταστροφή. Σημασία να δώσετε στα μεσοδιαστήματα επίσης των οίκων που θα αναφερθούν.

1) Ήλιου – Σελήνης
2) Ωροσκόπου – Μεσουρανήματος
3) Κυβερνήτη ωροσκόπου και μεσουρανήματος
4) κυβερνήτη 2ου – κυβερνήτη 8ου
5) κυβερνήτη 2ου – κυβερνήτη 10ου
6) κυβερνήτη 8ου – κυβερνήτη 10ου
7) κυβερνήτη 1ου – κυβερνήτη 10ου
8) κυβερνήτη 2ου – κυβερνήτη 6ου

Δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείψετε για απλές εργασίες τον 6ο οίκο. Ο 6ος οίκος είναι τόσο σημαντικός για τα απλά επαγγέλματα όσο ο 10ος για τα επαγγέλματα καριέρας. Επειδή επίσης όπως καταλαβαίνεται η «καριέρα» δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να κοιτάξετε τον 6ο οίκο τι περιέχει και κυρίως ποιος τον κυβερνά και σε τι θέση βρίσκεται.

Λίγα λόγια για το τέλος

Σαφώς ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως το οικονομικό σε συνδυασμό με την εργασία δεν είναι κάτι που επιλύεται και αναλύεται μέσα σε 3500 λέξεις. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε τα βασικά στοιχεία του άρθρου και να τα δοκιμάσετε στον εαυτό σας και σε άλλα πρόσωπα και να δείτε πως λειτουργούν συνδεδεμένα. Επίσης πολύ καλό θα ήταν να κοιτάξετε διάσημους ανθρώπους που ξέρετε ότι είναι πλούσιοι ή χάθηκαν φτωχοί και να ψάξετε το χάρτη τους.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα πολλά χρήματα σχεδόν ποτέ δεν έρχονται μέσα από τελείως άγιους τρόπους, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δείτε στο χάρτη σας πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα, έλλειψη ηθικής σε ένα βαθμό και κυρίως να κατέχετε το Μακιαβελιστικό πνεύμα.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι για να μπορέσει ένας άνθρωπος να βγάλει πολλά χρήματα (ένας επιχειρηματίας για παράδειγμα που βρίσκεται στους 100 πλουσιότερους του κόσμου) πέρα από τύχη και ικανότητες έχει και ένα συγκεκριμένο έξυπνο τρόπο σκέψης οπότε επιρροές Ουρανού και Ερμή θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται σε αυτές τις περιπτώσεις υπόψη.

Να είσαστε καλά και να μην επικεντρώνεστε στο χρήμα, η οποιαδήποτε προσκόλληση γεννά τη δυστυχία, και όσο και αν δεν το πιστεύετε όσο περισσότερο χρήμα και να έχετε δεν θα σας κάνει ευτυχισμένους. Το χρήμα δεν είναι το χάπι της ευτυχίας μπορεί όμως έξυπνα να είναι ένα μέσο για αυτή.

 

Χρήστος Άρχος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments