0 0 votes
Article Rating

Ακριβώς πριν από δυο χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2009 είχα τη φαεινή ιδέα να «κατασκευάσω» το ωροσκόπιο της πιο λατρεμένης μορφής που υπήρξε και θα υπάρξει ανά τους αιώνες, του καλοκάγαθου, μυστηριώδη και παραμυθένιου Άϊ Βασίλη. Μια φιγούρα που μας συντροφεύει τον τελευταίο αιώνα και που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων των παιδιών, μικρών και μεγάλων. Η σημερινή εποχή που ζούμε αναμφίβολα είναι από τις δυσκολότερες για τον περισσότερο κόσμο. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε και κινούμαστε υπό το καθεστώς του φόβου και της ανασφάλειας για το μέλλον που περιμένει τόσο εμάς όσο και τα παιδιά μας. Το πιο πρακτικό και ίσως το πιο εύκολο θα ήταν να καθίσω να γράψω προβλέψεις για την επερχόμενη χρονιά για την οποία έχουν γραφτεί τα άπειρα. Αν το έκανα αυτό, το πιθανότερο είναι να ικανοποιούσα μια μερίδα ανθρώπων που προτιμά να έχει γραμμένες τις προβλέψεις ώστε να μπορεί κάθε τρεις και λίγο ν’ ανατρέχει σ’ αυτές, έτσι όμως, θα πήγαινα ενάντια στην αντιδραστική και αισιόδοξη φύση μου.

Για εφέτος, δεν ήθελα να κάνω καμία πρόβλεψη, δεν ήθελα να δω καμία ασχήμια, πολύ περισσότερο δε, να τη γράψω, παρόλο που ακόμη και μέσα από δύσκολα γεγονότα έχω την τάση να βρίσκω θετικά στοιχεία. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω κάτι διαφορετικό, μαγικό και παραμυθένιο που θα μας ταξιδέψει μακριά από κάθε έγνοια και θα μας προτρέψει να συγκεντρωθούμε σε κάτι περισσότερο πνευματικό, φευγάτο, παιδικό, έστω και για λίγο. Και επειδή ως Ουράνια φύση αγαπώ τη συλλογικότητα, ήθελα παρέα για το συγκεκριμένο θέμα, μια από τις πιο αγαπημένες μου μαθήτριες τη Δέσποινα Κούκι, της οποίας η Τοξοτίσια φύση έδειξε την ανάλογη χαρά και διάθεση για την συγκεκριμένη εργασία.. Αποφασίσαμε να συναντηθούμε, όπως κι έγινε, για να φτιάξουμε άλλον έναν φανταστικό χάρτη, αυτή την φορά, της Άγιο-Βασίλαινας γιατί όπως καταλαβαίνετε πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα κρύβεται μια σταθερή, υποστηρικτική και γλυκιά γυναίκα. Με τη Δέσποινα παρέα ο χάρτης κατασκευάστηκε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι την προηγούμενη φορά που έφτιαξα μόνη μου το υποθετικό ωροσκόπιο του Άϊ Βασίλη. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το παραμύθι/ωροσκόπιο της κι ευχόμαστε να το αγαπήσετε και να το απολαύσετε όπως ακριβώς το αγαπήσαμε και το απολαύσαμε κι εμείς.

Μια φορά κι ένα καιρό κάπου μακριά, στην άκρη της γης στο Βόρειο Πόλο κατοικούσε ένας γλυκός, παχύς, χαμογελαστός και καλοσυνάτος παππούλης μαζί με τη σύζυγο του, μια γυναίκα εξίσου παχουλή και καλοσυνάτη με τον ίδιο. Το σπίτι τους βρισκόταν στο πιο παγωμένο σημείο της γης, όπου τα πάντα καλύπτονταν από χιόνι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Παρόλο το τσουχτερό κρύο και το χιόνι, το σπιτικό τους ήταν πολύ ζεστό, πάντα καθαρό και περιποιημένο. Καθημερινά η γυναίκα καταπιανόταν με τις δουλειές του σπιτιού και κυρίως με την κουζίνα της. Εκείνη τραγουδούσε κι εκείνος καθόταν στην πολυθρόνα του απολαμβάνοντας τις όμορφες μελωδίες της. Ταυτόχρονα περίμενε με ανυπομονησία να γευτεί τα μεζεδάκια και τα γλυκά των οποίων οι μυρωδιές, του έσπαζαν τη μύτη. Μοναδική συντροφιά είχαν τα ζωάκια τους αλλά και κάτι παράξενα ξωτικά τα οποία διαρκώς πείραζαν κι ενοχλούσαν με τις αταξίες τους τόσο το ζευγάρι όσο και τα ζωάκια που είχε στο κτήμα του και φρόντιζε.

Εκείνο το οποίο έλειπε για να κάνει τη ζωή τους ακόμη πιο όμορφη και ολοκληρωμένη ήταν ένα παιδάκι. Ποτέ δεν κατάφεραν να αποκτήσουν δικό τους παιδί, κάθε φορά που η γυναίκα μελαγχολούσε, ο σύντροφός της την αγκάλιαζε τρυφερά κι εκείνη ξεχνούσε τον πόνο της και ξαναγύριζε στις δουλειές της. Ώσπου μια ημέρα σκέφτηκε ο άντρας της, πως αφού εκείνοι δεν είχαν παιδιά ενώ τα αγαπούσαν τόσο πολύ, γιατί να μην έκαναν κάτι ευχάριστο και εποικοδομητικό για τα παιδιά ολόκληρου του κόσμου. Έτσι, θα βοηθούσαν όλα τα παιδάκια και παράλληλα θα ένιωθαν οι ίδιοι πιο δημιουργικοί και ολοκληρωμένοι. Όπως ήταν φυσικό η γυναίκα επικρότησε την ιδέα του και άρχισαν να σκέφτονται πως θα μπορούσαν αυτή την ιδέα να την κάνουν πράξη. Τότε ο σύζυγος αναρωτήθηκε τι είναι εκείνο που θα μπορούσε να χαροποιήσει τα παιδιά, δεν άργησε πολύ για να συνειδητοποιήσει πως μετά την αγάπη και τη φροντίδα των γονιών τους εκείνο το οποίο επιθυμούσαν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας, χώρας και φυλής, ήταν τα παραμύθια και φυσικά τα παιχνίδια. Αμέσως η σύζυγος πρότεινε να φτιάξουν ένα εργαστήρι παιχνιδιών και να μοιράσουν παιχνίδια σε ολόκληρο τον πλανήτη την πιο όμορφη ημέρα του χρόνου, τα Χριστούγεννα ή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Έλκηθρο με ταράνδους είχαν ούτως ή άλλως για τις εξορμήσεις τους στο παγωμένο δάσος, εκείνο που έλειπε ήταν τα παιχνίδια και η δυνατότητα να πετάξει το έλκηθρο σ’ ολόκληρο τον πλανήτη ώστε να μπορέσει ο παππούλης να προλάβει να μοιράσει τα δώρα που θα έφτιαχναν. Απογοητευμένοι καθώς ήταν γιατί δεν μπορούσαν να βρουν λύση, τους πήρε ο ύπνος. Ξαφνικά ανοίγει τα μάτια του ο παππούλης, κι έτσι όπως ήταν από τον ύπνο και χωρίς τα γυαλάκια του, είδε μέσα σε μια λάμψη έναν άγγελο. Ο άγγελος τον καθησύχασε, του είπε να μη φοβάται και να αρχίσει να φτιάχνει παιχνίδια. Του είπε επίσης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να μαζέψει όλα τα δώρα, να τα φορτώσει στο έλκηθρό και να περιμένει. Για πότε έστησαν το εργαστήρι τους και για πότε άρχισαν να φτιάχνουν τα δώρα των παιδιών ούτε που το κατάλαβαν. Όταν έφτασε η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο καλοκάγαθος παππούλης μες στην χαρά και τον ενθουσιασμό φόρεσε μια όμορφη κόκκινη στολή που του είχε ράψει η γυναίκα του με τα χεράκια της, έβαλε με τη βοήθεια των μικρών ξωτικών μέσα στον τεράστιο κόκκινο σάκο του όλα τα παιχνίδια, ανέβηκε στο έλκηθρο και περίμενε. Τότε εντελώς ξαφνικά, ως δια μαγείας το έλκηθρο μαζί με τους τάρανδους άρχισε να πετά με ιλιγγιώδη ταχύτητα αφήνοντας πίσω του ένα ασημένιο φως. Όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά ενώ από τότε εκείνος ο παππούλης καθιερώθηκε ως ο Άγιος Βασίλης και η γυναίκα του ως η Κυρά-Βασίλαινα.

Επειδή όμως το σάιτ μας είναι αστρολογικό ας δούμε λίγο πως θα μπορούσε να είναι ο χάρτης της συγκεκριμένης γυναίκας σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε για εκείνη και σε σχέση με το ωροσκόπιο του Άϊ Βασίλη που είχε δημοσιευτεί στο myHoroscope ( βλ. Η ιστορία του Άγιου Βασίλη και το ωροσκόπιό του). Την γυναίκα του Άϊ Βασίλη όλοι την έχουμε στο μυαλό μας σαν τη φιγούρα που πηγαινοέρχεται χαρούμενη ανάμεσα στα ξωτικά και την κουζίνα της, τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια κάπου μακριά στο Βόρειο Πόλο. Αφράτη, μελιστάλαχτη και γλυκιά όσο τα γλυκά του κουταλιού, με τον άσπρο της κότσο χαλαρά δεμένο πίσω στο κεφάλι, να εκπέμπει σταθερότητα, προστατευτικότητα, αισιοδοξία, ηρεμία, αγάπη για το σπίτι της, το σύντροφό της και όλα τα οικεία της πρόσωπα. Ζει στην σκιά του Άϊ Βασίλη, κάτω από την τεράστια λάμψη του γι αυτό και οι αναφορές σε εκείνη είναι λιγότερες από εκείνες που υπάρχουν για το σύζυγο. Μια τέτοια γυναίκα μας «υποχρέωσε» να τοποθετήσουμε τον Ήλιο στον Ταύρο, τη Σελήνη στον Τοξότη και τον Ωροσκόπο στον Καρκίνο. Έτσι, έχουμε μια προσωπικότητα, πληθωρική, ευχάριστη, σταθερή, που δεν αναζητά την αναγνώριση μέσα από την καριέρα και τη φήμη αλλά μέσα από την ανάγκη της για τα έθιμα και τις παραδόσεις.

Ο Ήλιος στο ζώδιο του Ταύρου, δείχνει τις σταθερές αξίες που έχει, πρακτική φύση, ήρεμη, ανθεκτική, επίμονη, με περίσσιο πείσμα θα λέγαμε όταν βάζει στόχο να αποκτήσει όσα θεωρεί πως τις ανήκουν ενώ σε σύνοδο με τη Σελήνη και το Δία του συντρόφου της, ενισχύει όσα γνωρίζουμε για τα αρχετυπικά σύμβολα περί αρσενικού/θυληκού. Για το άντρα, αυτή η γυναίκα αποτελεί τη σταθερή βάση του, όπου μαζί της μπορεί να εκφράσει τον ψυχισμό του, η ίδια εμπιστεύεται το ένστικτο του και υπάρχει αμοιβαία ευχαρίστηση και εμπιστοσύνη. Μαζί αναπτύσσονται, είναι καλοπροαίρετοι/αισιόδοξοι και συνάμα, εξαιτίας του Ποσειδώνα, υπάρχει φαντασία, έμπνευση, διαίσθηση, ιδιότητες που βοηθούν να εκφράσουν τα ταλέντα τους.

Η οικοθέτηση του Ήλιου στον 11ο της προσθέτει αγάπη και σεβασμό για τα δικαιώματα των άλλων και ολοκληρώνεται ως άνθρωπος όταν υλοποιούνται τα οράματα και οι προσδοκίες της. Στον δικό του 10ο τον υποχρεώνει να αναλάβει τις υποχρεώσεις του, έχουν κοινούς σκοπούς που μέσα από αυτούς αναδεικνύονται και αποκτούν φήμη και καταξίωση, ενώ ο Ήλιος του παράλληλα ο Ερμής και η Αφροδίτη στον 6ο της μας λένε πως πολλές φορές στα πλαίσια της εργασίας που του επιβάλλει νιώθει να μην εκφράζει την προσωπικότητα του και ότι κατά κάποιο τρόπο η σχέση τους εξαρτάται από την κοινού εργασία.

Η οικογένεια της και όσους θεωρεί οικογένεια της είναι ο πρωταρχικός της σκοπός, αγαπά με θέρμη, είναι αρκετά συναισθηματική σχεδόν εξαρτημένη και προστατευτική. Το σπίτι της μοσχοβολάει από τα νόστιμα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια που φτιάχνει και κάθε λογής λιχουδιές με τις οποίες επιθυμεί να ευχαριστήσει τους αγαπημένους της, ικανοποιώντας κατά αυτόν τον τρόπο τα αιτήματα του γενέθλιου ωροσκόπου της στο ζώδιο του Καρκίνου. Με τον ωροσκόπο Καρκίνο έρχεται σε αντίφαση με την λαμπρή και εξωστρεφή προσωπικότητα του συζύγου της (ωροσκόπος στον Λέοντα) αφού είναι περισσότερο συναισθηματική, διαισθητική και εσωστρεφής.

Πηγαίνοντας ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου της η Σελήνη στον Τοξότη και στον 6ο οίκο, «ζεσταίνεται» συναισθηματικά όταν είναι σε θέση να καλύψει τις πρακτικές της ανάγκες αλλά και των αγαπημένων της ξωτικών που βρίσκονται υπό την επίβλεψη της. Είναι αισιόδοξη, χαρούμενη, ενθουσιώδης, δημιουργική και παράλληλα νοικοκυρά και αρρωστοφοβική με αποτέλεσμα να γίνεται γκρινιάρα όταν σύζυγος και ξωτικά δεν προσέχουν την υγιεινή τους. Ακούραστη, εργατική με διαλείμματα μόνο για πλύσιμο χεριών και φαγητό, δίνει το πρόσταγμα, τη χαρά και τη ζωντάνια σε καθημερινή βάση. Όσο για το Ρούντολφ το ελαφάκι και τους τάρανδους, μάλλον εκείνη ασχολείται μαζί τους παρά ο Άϊ Βασίλης.

Η Σελήνη της ανάμεσα στην πολυαστρία του Άϊ Βασίλη στον Τοξότη επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά την ακαταμάχητη έλξη και ανάγκη για ένα όμορφο, ζεστό, αρμονικό, σπιτικό, με εκείνον να αναλύει ίσως περισσότερο από το κανονικό τα συναισθήματά της. Πηγαίνοντας η Σελήνη της στον 5ο του οίκο εξισορροπεί την κάπως πεζή και δύσκολη οικοθέτηση της πολυαστρίας στον 6ο της κι αυτό γιατί μέσα στον οίκο των παιδιών και της δημιουργίας το ζευγάρι καταφέρνει να χαλαρώνει, να διασκεδάζει και να παίζει σαν να βρίσκεται στην πρώτη του νιότη. Κοιτώντας τις όψεις του Ήλιου της βλέπουμε ένα εξάγωνο με τον Άρη από το ζώδιο των Ιχθύων, ένα μακρινό τρίγωνο με το Δία κι ένα τετράγωνο επίσης μακρινό με τον Ποσειδώνα.

Αν και ο Άρης δίνει ζωτικότητα κι ενέργεια, στο ζώδιο των Ιχθύων δίνει τόση όση χρειάζεται για να μην πολυκουράζεται η αγαπημένη μας Ταυρίνα. Το τρίγωνο με το Δία, της προσδίδει τύχη, πίστη, ευμάρεια, ισχυρό αίσθημα έναντι της δικαιοσύνης, αγάπη για τη φιλοσοφία, και απίστευτη γενναιοδωρία ενώ ο Ποσειδώνας την κάνει υπέρ του δέοντος ιδεαλίστρια. Υπερβολικά συμπονετική προσωπικότητα, χαμένη μέσα στο όνειρα και τη φαντασία όπως ακριβώς πλάστηκε αυτή κι ο σύζυγός της. Ένα ζευγάρι απόλυτα φαντασιακό, καλοκάγαθο, παραμυθένιο, ζεστό κι αγαπησιάρικο απ’ όλα τα παιδιά του κόσμου που όμως πάντα κινδυνεύει να πέσει από το βάθρο του, εξαιτίας της απομυθοποίησης και του κυνισμού των ανθρώπων που φοβούνται να ονειρευτούν.

Το τετράγωνο της Σελήνης με την Αφροδίτη φέρνει εσωτερικές συγκρούσεις ως προς το πόσο θα πρέπει να είναι το πρότυπο της μανούλας σε ένα παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με πρότυπο της θηλυκότητας. Περισσότερο βλέπουμε να υπερισχύει το Σεληνιακό στοιχείο αφού στα μάτια όλων μας κυριαρχεί η εικόνα της ευτραφούς γηραιάς κυριούλας και όχι το πρότυπο της Sindy Crowford. Άλλωστε τα παραπανίσια κιλάκια της που με τόσο κόπο απόκτησε είναι χαρακτηριστικά, γεγονός στο οποίο συνηγορεί το τετράγωνο της Σελήνης με το Δία, ένα τετράγωνο που ευνοεί κυρίως τα αγαπημένα της ξωτικά αφού την κάνει ανεκτική και χαλαρή όταν πρόκειται να επιβάλλει ποινές για τις αταξίες τους. Η ανάγκη της για εργασία την καθιστά άξια υποκινήτρια στις κατασκευές των δώρων ενώ το εξάγωνο Ουρανού ως προς τη Σελήνη τις δίνει πρωτότυπες ιδέες. Είναι μια γυναίκα που ζει όχι απροσδόκητα γεγονότα στη ζωή της αλλά μια μοναδική και διαφορετική ζωή απ’ ότι όλες οι άλλες, είναι η γυναίκα του Άϊ Βασίλη και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Όσο για το τρίγωνο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον χάρτη μιας γυναίκας τόσο συμπονετικής, δεκτικής στον πόνο των συνανθρώπων της ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει θυσία προκειμένου να είναι καλά οι άλλοι γύρω της. Η μεγαλύτερη θυσία που έκανε για τα παιδιά του κόσμου ήταν να ξεπεράσει τον πόνο που προκλήθηκε από τη στέρηση των δικών τους παιδιών για να μπορέσει να ασχοληθεί με τα κοινά και με τον τρόπο που θα έκανε ευτυχισμένα τα παιδιά ολόκληρου του πλανήτη, για μια ημέρα, έστω κι αν δεν πρόκειται για τα δικά της παιδιά. Δεν ήταν εύκολο, γι αυτό και ο Κρόνος βρίσκεται μέσα στον 5ος της, ωστόσο, τα Δίια/Ποσειδώνια/Ουράνια στοιχεία του χάρτη της, έκαναν τα πράγματα ευκολότερα για εκείνη αφού, πέρα από τον Ωροσκόπο Καρκίνο και τον Ήλιο στον Ταύρο, της δίνουν την δυνατότητα να αφοσιωθεί όχι μόνο στις προσωπικές της επιδιώξεις αλλά στην «υπηρεσία» ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Ο Ερμής στον Ταύρο της δίνει πρακτική σκέψη, σταθερές απόψεις και αντιλήψεις τις οποίες διοχετεύει στον 11ο οίκο, κάνοντας την σ΄ ένα πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο φίλη με ολόκληρο τον κόσμο, ανθρωπίστρια αλλά και υπέρμαχο της ισονομίας. Καμία σχέση με τον τρόπο που εκφράζει όσα αντιλαμβάνεται εκείνος, ωστόσο, το τρίγωνο του Ερμή με τον Άρη του, βοηθά ώστε να μπαίνουν στη διαδικασία συζητήσεων ακόμη κι αν εκείνος γίνεται λιγάκι προκλητικός απέναντι της. Το Ταυ τετράγωνο που σχηματίζεται με την αντίθεση της Αφροδίτη/Δία με τους Ήλιο/Ερμή/Αφροδίτη του Άϊ Βασίλη δείχνει πως τα περισσότερα προβλήματα που έχουν δεν είναι καταστροφικά για τη σχέση τους καθώς προκαλούνται εξαιτίας της επιπολαιότητας την οποία παρασύρει κυρίως ο σύζυγος και της υπερβολικής τους αισιοδοξίας. Ωστόσο, όσο περισσότερο διοχετεύουν την ενέργεια των πλανητών σε κοινούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς τόσο πιο ωφέλιμη είναι αυτή η ενέργεια.

Η Ιχθυακή της Αφροδίτη ζητά να αγαπήσει και να αγαπηθεί χωρίς όρους και ανταλλάγματα. Είναι η γυναίκα που μπορεί να δοθεί και να μοιραστεί τον εαυτό της χωρίς κανέναν δισταγμό αρκεί να υπάρχει πίστη, ρομαντισμός και αγνά (συν)αισθήματα για τους άλλους. Η αγάπη για εκείνη έχει αξία και είναι πραγματική όταν συνδέει τα εγκόσμια με τα Θεία, όταν είναι συμπαντική. Αν και οι «Αφροδίτες» δε βρίσκονται σε συμβατή θέση (σχηματίζουν τετράγωνο) και οι δυο αγαπούν και μοιράζονται τον εαυτό τους με ένα ευρύτερο κοινό χωρίς όρια και κανόνες. Η αντίθεση της με το Δία, χαρίζει ευχάριστες και ποικίλες συγκινήσεις στη ζωή της παρέα με τον πιο ευχάριστο, καλο/κακομαθήμενο φιλήσυχο και χαρούμενο χοντρούλη της..

Το τρίγωνο με τον Κρόνο (δικό της και δικό τους) δίνει διάρκεια σ΄ όλα όσα επιθυμεί κι αγαπά, την περιορίζει τόσο όσο χρειάζεται για να μην «διαλύεται» κάθε φορά που υποφέρει για τα δεινά του κόσμου ενώ παράλληλα, τη βοηθά να επαναφέρει στην τάξη τον ενίοτε επιπόλαιο σύζυγό της μέσα από την ωριμότητα, την αξιοπρέπεια και την ανάληψη ευθυνών. Σε σχέση με το σύντροφο είναι πιστή, και αφοσιωμένη. Διαχειρίζεται με υπομονή και σταθερότητα τις όποιες συναισθηματικές εξάρσεις ακόμη κι όταν εκείνος προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες και υποχρεώσεις του σ’ εκείνη. Κι επειδή λίγο πάθος δεν έβλαψε κανέναν τοποθετήσαμε την Αφροδίτη της στον 8ο οίκο του συζύγου της έτσι για να τους προσδώσουμε και το ερωτικό/σεξουαλικό στοιχείο αλλά και να αιτιολογήσουμε ακόμη πιο πολύ τους ισχυρούς και ψυχικούς δεσμούς που ένωσαν και θα ενώνουν το ζευγάρι.

Όσο για τον Άρη της στους Ιθχείς, στον 9ο οίκο και κυβερνήτη Μεσουρανήματος, την καθιστά περισσότερο ιδεατή και πνευματική στα μάτια του κόσμου παρά σαν μια γυναίκα που θα έκανε καριέρα. Περισσότερο την ενδιαφέρει να καλλιεργήσει τους πνευματικούς της ορίζοντες παρά να βγει να φανεί ως παραγωγικό μέλος στην κοινωνία, έτσι η δράση της περιορίζεται στις φιλοσοφικές, θρησκευτικές αναζητήσεις και σε όλα όσα πιστεύει, με πάθος και φανατισμό ενώ, σε συμβατή θέση με τον δικό του Άρη στον Αιγόκερω, όχι μόνο δεν εμπλέκεται δυσάρεστα ο ένας στα πόδια του άλλου αλλά καταφέρνουν να συνδυάζουν τις δραστηριότητες τους με λίγη καλή θέληση. Από άποψη οικοθεσίας τι να πούμε για τον Άρη της μέσα στον 8ο του….. δραστήρια μας βγήκε κομματάκι η σύζυγος, ίσως περισσότερο απ’ ότι θα περιμέναμε με αποτέλεσμα όταν δεν γίνονται έτσι όπως τα θέλει εκείνη, να λειτουργεί ο Άρης ο δικός του στον 7ο της φέρνοντας προστριβές μικρής διάρκειας.

Ο Δίας στο ζώδιο της Παρθένου δεν βρίσκεται στην ευνοϊκότερη θέση του, όμως είναι αρκετά καλός για επιχειρήσεις και για τις σχέσεις ανάμεσα στο υπαλληλικό προσωπικό. Μια ένδειξη δηλαδή του πόσο καλά πηγαίνει η επιχείρηση που έχει στήσει το ζευγάρι όχι γιατί αποφέρει κέρδη στην οικογένεια αλλά γιατί εκεί ξεδιπλώνουν τη δημιουργικότητα τους φτιάχνοντας τα δώρα της Πρωτοχρονιάς. Όσο για τον 3ο οίκο που βρίσκεται μέσα ο Δίας μάλλον η κυρά Βασίλαινα τους τρελαίνει όλους με τη λογοδιάρροια της ενώ, το ταχυδρομείο στο βόρειο πόλο λογικά ανήκει στη δικαιοδοσία της. Με τον Δία της να πηγαίνει μέσα στον 2ο οίκου του, το ζευγάρι αποκτά υψηλές αξίες ενώ με το Δία του να βρίσκεται στον 11ο της μοιράζονται από κοινού προσδοκίες και οράματα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θα συνεχίσουμε άλλο την ανάλυση, δεν θέλουμε να σας κουράσουμε με τους εξωκρόνιους πλανήτες, άλλωστε είμαστε σίγουρες πως τη γενική ιδέα αρχάριοι και μη, την πιάσατε.

 

Κλείνοντας, τόσο εγώ όσο και η Δέσποινα, θα θέλαμε να σας δώσουμε 10 ευχές,
τόσες όσοι είναι και οι πλανήτες που εξετάζουμε
.

 

  • Αφήστε τον Ήλιο να θερμάνει και να μαλακώσει τις καρδιές σας, διοχετεύοντας την ενέργεια του εποικοδομητικά, γίνετε πάλι παιδιά.
  • Νιώστε τους άλλους γύρω σας μέσα από το μητρικό ένστικτο που εκδηλώνεται από τη Σελήνη, εκφράστε τα συναισθήματα σας, τόσο της αγάπης όσο και του θυμού.
  • Αποκτήστε συνειδητότητα, μέσα από την αντίληψη, την ανταλλαγή ιδεών και τη γνώση που προσφέρει ο Ερμής.
  • Χαρείτε τη ζωή και τις ομορφιές της μέσα από την αγάπη, τον έρωτα, τη συντροφικότητα και την αρμονία της Αφροδίτης.
  • Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, παίρνοντας ρίσκα που άλλοτε δεν θα παίρνατε ποτέ, με την βοήθεια του Άρη.
  • Διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες μέσα από τη γνώση του Δία και θα δείτε το δώρο που λέγεται ζωή λιγότερο δραματικό.
  • Κρατήστε από τον Κρόνο την υπομονή, την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα που δίνει για να υπάρχει διάρκεια σε ότι κάνετε.
  • Μην ξεχνάτε να βάζετε στόχους έστω κι αν είναι δύσκολα υλοποιήσιμοι, να οραματίζεστε ένα καλύτερο μέλλον για εσάς, τα παιδιά σας και ολόκληρη την ανθρωπότητα με τη βοήθεια του Ουρανού.
  • Βάλτε το Ποσειδώνιο παραμύθι και όνειρο στη ζωή σας ακόμη κι αν είναι «θερινής νυκτός», η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και τέλος
  • Μην προσπαθείτε ν’ αποφύγετε τον πόνο και την οδύνη που φέρνει ο Πλούτωνας, ανακαλύψτε τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας γιατί μόνο τότε θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τις εμμονές και τις φοβίες σας.

 

«Καλά Χριστούγεννα» με ΥΓΕΙΑ και «Ευτυχισμένο Το 2012»
Τίνα Ζαχαριάδου – Δέσποινα Κούκι

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments