0 0 votes
Article Rating

Κατά κανόνα οι σχέσεις ξεκινούν μόνο όταν οι δύο άνθρωποι γνωρίζονται στον πραγματικό κόσμο, επομένως ένας χάρτης μπορεί να καταστρωθεί για τον συγκεκριμένο χρόνο, ημερομηνία και τοποθεσία.

Ωστόσο, μία πολύ συχνή κατάσταση στον σύγχρονο κόσμο με τις τόσες μεθόδους επικοινωνίας είναι οι άνθρωποι να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους μέσω χώρων άμεσων μηνυμάτων, ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τηλεφώνου, γραμμάτων, τηλεφωνικών μηνυμάτων και μπορεί να συνεχίζουν να γράφουν ή να μιλούν μεταξύ τους κατά αυτούς τους τρόπους για πολύ καιρό.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να υπάρξει ένας συγκεκριμένος χάρτης αναφοράς μέχρι οι δύο άνθρωποι να γνωριστούν από κοντά. Και είναι αυτός ο χάρτης που είναι ο πιο αποτελεσματικός στην ανάλυση της εξέλιξης και αποτελέσματος της σχέσης.

Ας εξετάσουμε μια σειρά αστρολογικών συμβουλών και τεχνασμάτων για χάρτες της πρώτης γνωριμίας:
Είτε πρόκειται για επιλεκτική ή αστρολογία γεγονότων, ο τρόπος ερμηνείας παραμένει ο ίδιος. Απλά να θυμάστε ότι στην αστρολογία η πρακτική εμπειρία έχει σημασία και θα αποκτήσετε γνώσεις σε βάθος και κατανόηση μελετώντας τους χάρτες πρώτης γνωριμίας από ανθρώπους που γνωρίζετε, έχοντας ήδη ένα σταθερό υπόβαθρο της θεωρητικής γνώσης των βασικών κανόνων της ωριαίας και επιλεκτικής αστρολογίας.
Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν ερμηνεύετε ή επιλέγετε έναν τέτοιο χάρτη:

 

Όψεις της Σελήνης:
Οι θετικές όψεις της Σελήνης παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στους χάρτες πρώτης γνωριμίας διότι, όπως λένε, η πρώτη εντύπωση μετράει. Σε πρακτικό επίπεδο, μετράει πραγματικά πολύ, διότι συνήθως αν η πρώτη εντύπωση είναι άσχημη, τα πράγματα δεν προχωράνε περισσότερο…έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να ανακαλύψουν περισσότερα από την εμφάνιση και συμπεριφορά.
Οι όψεις της Σελήνης που είναι πολύ καλές για σχέσεις είναι οι θετικές της όψεις με τον Ήλιο και την Αφροδίτη.

Άλλες όψεις μπορεί να βελτιώσουν συγκεκριμένους δευτερεύοντες τομείς της σχέσης όπως οι θετικές όψεις Σελήνης – Άρη ή Πλούτωνα με σημαντικές επιρροές σε σεξουαλικό επίπεδο.

Όμως οι όψεις της Σελήνης δεν είναι ένας αξιόπιστος δείκτης για την εξέλιξη της σχέσης μέσα στον χρόνο. Απλά μας λέει για το πώς αυτή ξεκίνησε. Αλλά θα θέλατε φυσικά να πάει καλά από την πρώτη στιγμή.

 

Οι πλανήτες με τιμές είναι οι πλανήτες που έχουν θεμελιώδεις δυνάμεις, εκ των οποίων ιδιαίτερη σημασία έχουν η κυβέρνηση και η έξαρση. Μπορεί να έχετε όλο τρίγωνα και εξάγωνα στον χάρτη, αλλά αν δεν υπάρχουν πλανήτες με τιμές, αλλά μόνο πλανήτες σε αδυναμία (εξορία, πτώση) τα πράγματα δεν θα κυλήσουν κατά τα αναμενόμενα, εξαιτίας ελλείψεως κινήτρων, ενέργειας, επιθυμίας…και η σχέση θα αποτύχει παταγωδώς.
Η δύναμη των πλανητών είναι τόσο σημαντική. Κάθε πλανήτης σε αδυναμία μπορεί να είναι βλαβερός. Μια και μιλάμε για σχέσεις τώρα, η Αφροδίτη έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

 

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης και θα θέλαμε να δούμε την Αφροδίτη δυνατή σε έναν ευτυχισμένο χάρτη σχέσης, αλλά το γεγονός είναι ότι οι πρώτες γνωριμίες γίνονται επίσης όταν η Αφροδίτη βρίσκεται και σε άλλα ζώδια εκτός του Ταύρου, Ζυγού ή Ιχθύων και οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι.

Απλά να θυμάστε ότι η θέση της Αφροδίτης από ζώδιο και οι όψεις της αντιπροσωπεύουν ένα δείκτη της αρμονίας και αγάπης μέσα στην σχέση.

Οι πλανήτες στους οίκους

Μία ακόμα πτυχή προς σκέψη είναι η θέση των πλανητών στους οίκους. Κάθε οίκος αντιπροσωπεύει ένα πεδίο εμπειριών για το ζευγάρι και δίνει πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά τους. Από όλους τους οίκους, ο άξονας του 1ου- 7ου οίκου έχει τεράστια σημασία.

Σε έναν χάρτη επιλογής προσπαθήστε να έχετε τους κυβερνήτες του 1ου και του 7ου όσο πιο δυνατούς γίνεται (από θεμελιώδεις και συμπτωματικές δυνάμεις) και αν είναι εφικτό – σε όψη μεταξύ τους ή τουλάχιστον με όσο περισσότερες (αμοιβαίες) υποδοχές γίνεται – αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα δύο άτομα θα δείξουν ενδιαφέρον και θα υπάρχει έλξη / συμβατότητα.

Σε έναν χάρτη γεγονότος ερευνήστε πως οι δύο δείκτες (οι κυβερνήτες του 1ου και 7ου οίκου) σχετίζονται μεταξύ τους από υποδοχή στις πέντε θεμελιώδεις δυνάμεις.

 

Οι γωνιακοί πλανήτες μιλούν για τις γενικότερες εξωτερικές συνθήκες που επηρεάζουν τη σχέση.
Δύο άτομα που γνωρίζω πρωτογνωρίστηκαν με Κρόνο στον Λέοντα στον πρώτο οίκο σε προσεγγίζων τετράγωνο με τον Άρη στον Ταύρο στον 10ο οίκο. Ο πατέρας της γυναίκας, ένα πολύ εξέχων πρόσωπο, ποτέ δεν αποδέχτηκε την σχέση της κόρη του με τον άνδρα εξαιτίας πολιτικών αιτίων.

Αυτός είναι ο λόγος που σε έναν χάρτη επιλεκτικής αστρολογίας για πρώτη συνάντηση θα πρέπει να έχετε τους αγαθοποιούς (Αφροδίτη, Δίας) σε γωνιακούς οίκους και τους κακοποιούς (Κρόνο, Άρη) σε κατιόντες οίκους.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του άρθρου θα ήθελα να προσθέσω ότι πολλές φορές όταν χρειάζεται να σχεδιάσουμε μία συνάντηση δεν υπάρχει και τόσος χώρος για προσαρμογές, το πολύ λίγες μέρες, επομένως κυρίως τα μόνα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε είναι οι όψεις της Σελήνης [και του Ωροσκόπου]. Αυτό είναι ήδη ένα βασικό επίπεδο της αστρολογίας επιλογής, τόσο χρήσιμο στην καθημερινή μας ζωή.

Μην αγχωθείτε προσπαθώντας να «επιβάλλετε το χέρι του πεπρωμένου» στην επιλεκτική αστρολογία επιλέγοντας έναν τέλειο χάρτη για μια κατά τα άλλα φθοροποιό σχέση / συμβατότητα. Το πεπρωμένο είναι ισχυρότερο από την δική μας αδύναμη «επιλεκτική μαγεία». Ο καλύτερος όρος είναι πιθανόν η συνεργασία. Απλά κάντε τις αστρολογικές σας εργασίες προσπαθώντας να κάνετε την διαφορά στην ζωή σας και το πεπρωμένο θα φροντίσει για το αποτέλεσμα.

Πρωτότυπος τίτλος: First meeting charts – Electional or event astrology
Πηγή: First meeting charts in electional or event astrology
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από το astrologyweekly.com.

Μετάφραση – Απόδοση: Μαρία Δάρρα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments