5 1 vote
Article Rating

Η Ωριαία Αστρολογία είναι ίσως το αγαπημένο μου παρακλάδι της Αστρολογίας. Θυμάμαι ακόμα εκείνη την πρώτη φορά που έπεσε στα χέρια μου εντελώς τυχαία βιβλιογραφία σχετικά με την Ωριαία Αστρολογία και το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω ήταν να ξεζουμίζω τις σελίδες μια προς μια.

Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσω μερικούς Ωριαίους χάρτες που έχω απαντήσει προσωπικά. Οι χάρτες αυτοί θα μπορούσαν να συντελέσουν σαν μια πολύ σύντομη διδακτική ύλη για το πως μπορείς να ερμηνεύσεις έναν ωριαίο χάρτη σύντομα και απλά. Θα ήθελα βέβαια να έχετε στο μυαλό σας μια φράση – συμβουλή που μου είπε πριν από λίγο καιρό μια φίλη αστρολόγος, η οποία ήταν και μαθήτρια του J. Frawley : ” … δεν με ενδιαφέρει τι έχει πει ο W.Lilly ή ο Bonatti. Η Ωριαία Αστρολογία είναι Τέχνη και όχι Άλγεβρα. “

Ωριαίος Χάρτης # 1

 

Μια φίλη μου με πλησίασε και μου εκδήλωσε την ανησυχία της. Η συμπεριφορά του άνδρα της ήταν ακραία το προηγούμενο βράδυ. Υποπτευόταν πως ίσως είχε καταναλώσει ναρκωτικές ουσίες. Και κάπως έτσι με ρώτησε : ” Κατανάλωσε ο Χ ναρκωτικές ουσίες εχθές το βράδυ ; ”

Ο Ερωτών, φαίνεται μέσα από την Ακμή του 1ου οίκου και σημειοδοτείται από τον Ήλιο στο ζώδιο των Διδύμων. Σύμφωνα με το σύστημα των 5*, βρίσκεται στον 11ο οίκο. Ωστόσο δεν μας ενδιαφέρει τόσο ο ερωτώντας όσο ο Χ. Επομένως ας εξετάσουμε καλύτερα τον Χ κοιτώντας την ακμή του 7ου οίκου.

Ο Χ, στην συγκεκριμένη ερώτηση σημειοδοτείται από την ακμή του 7ου οίκο, η οποία βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου και σημειοδότης του είναι ο ανάδρομος Κρόνος στο Ζυγό στον τρίτο οίκο του χάρτη. Επίσης μέσα στον 7ο βρίσκεται και ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες. Τα ναρκωτικά συμβολίζονται από τον 12ο. Άρα στο συγκεκριμένο παράδειγμα, ο σημειοδότης των ναρκωτικών είναι ξανά ο Ήλιος στον 11ο οίκο και στο ζώδιο των Διδύμων.

Επειδή η ερώτηση αφορά το παρελθόν, θα πρέπει να παρατηρήσουμε κάποια αποκλίνουσα όψη μεταξύ των σημειοδοτών. Όπως ακριβώς συμβαίνει. Ο Ήλιος (τα ναρκωτικά) αποχωρίζεται από τον Κρόνο (τον Χ) με ένα αποκλίνων τρίγωνο. Άρα ναι, ο Χ έκανε κατανάλωση ναρκωτικών εχθές.

Εδώ βλέπουμε πως ο Κρόνος εκτός από σημειοδότης του Χ, είναι και ο σημειοδότης των ναρκωτικών , στον δικό του παράγωγο 12Ο οίκο. Ακόμα μια ένδειξη πως ο Χ «συνδέεται» με τα ναρκωτικά. Φυσικά, το τρανταχτό μήνυμα που μας δίνει ο χάρτης είναι η παρουσία του Ποσειδώνα στους Ιχθύες ( ναρκωτικές ουσίες) μέσα στον οίκο του Χ, τον 7ο.

Σκαλίζοντας λίγο την Σελήνη βλέπουμε πως αν εξαιρέσουμε την παραδοσιακά, εκτός πορείας διαδρομή της, θα δούμε πως η τελευταία όψη που έκανε ήταν ένα αποκλίνων εξάγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα, συμβάλλοντας έτσι ακόμα περισσότερο στην τελική απάντηση.

Η τελική απάντηση που έδωσα ήταν πως «Ναι, ο Χ είχε κάνει κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών εχθές το βράδυ», όπως τελικά αποδείχτηκε.

Ωριαίος Χάρτης # 2

 

Γυρνώντας από μια νυχτερινή έξοδο στο σπίτι μου, μέσα στο αμάξι, ένας φίλος μου προσπαθούσε να μου εξηγήσει τους προβληματισμούς του για την μικρή επιχείρηση που είχε δημιουργήσει. Η επιχείρηση αυτή είχε να κάνει άμεσα με τη διασκέδαση των ανθρώπων. Αυτό που τον απασχολούσε συγκεκριμένα ήταν αν θα έπρεπε ή όχι να μειώσει την τιμή των προϊόντων του για να έχει με αυτό τον τρόπο περισσότερη πελατεία. Μέχρι τώρα είχε μικρό πελατολόγιο εξαιτίας της τρέχουσας τιμής του. Ωστόσο οι πελάτες του, αν και λίγοι ήταν εκλεπτυσμένοι και τον σέβονταν πολύ ως πωλητή.
Η ερώτηση που έκανε λοιπόν ήταν η εξής : « Αν χαμηλώσω την τιμή κατά 20% θα αυξηθεί η πελατεία μου ; »

Όταν γύρισα σπίτι μου, προσπάθησα να κρίνω το χάρτη. Προσπάθησα να βρω σημειοδότες για την τιμή, για τους πελάτες για εκείνον, μέχρι που τα μπουρδούκλωσα όλα και τα παράτησα μέσα στο δεκαπεντάλεπτο. Απογοητεύτηκα που δεν μπορούσα να δώσω μια απάντηση. Την επόμενη ημέρα όμως και με τον πρωινό καφέ στο χέρι ήμουν αποφασισμένος να δώσω απάντηση, ακολουθώντας πάλι τα ίδια βήματα και για άλλη μια φορά χάζευα σαν ροφός τον χάρτη. Μέχρι που μια στιγμή η απάντηση δόθηκε από ένα σημείο του χάρτη που δεν είχα προσέξει στην αρχή. Και σε αυτό το σημείο κατάλαβα ως η πραγματική έννοια του φίλου μου ήταν αν πρέπει ή όχι να κάνει αυτή την μεγάλη αλλαγή.

Σε ένα μεγάλο μέρος του χάρτη, ιδιαίτερα στις ακμές των σημειοδοτών οίκων καθώς και των σημειοδοτών πλανητών υπήρχαν πολύ μικρές ή πολύ μεγάλες μοίρες.

Ξεκινώντας με τον σημειοδότη του φίλου μου, δηλαδή τον Δια στον Ταύρο στην 29η μοίρα, στον 5ο οίκο κατάλαβα ότι ήθελε μόνο μια μοίρα ακόμα έτσι ώστε ο Δίας να μπει στο ζώδιο των Διδύμων και επομένως στο ζώδιο της αδυναμίας του. Επιπροσθέτως η πελατεία του φίλου μου, δηλαδή ο 7ος οίκος αντιπροσωπευόταν από τον Ερμή που μόλις είχε μπει στο ζώδιο του Καρκίνου.

Αυτό που κατάλαβα εδώ, ήταν πως αν ο Δίας προχωρήσει ακόμα μια μοίρα θα βρεθεί στο ζώδιο της αδυναμίας του και θα βρίσκεται πλέον υπό την κυβέρνηση του Ερμή. Άρα οι πελάτες του θα ήταν αυτοί που θα είχαν το πάνω χέρι. Αυτός ο Δίας είναι σαν να φωνάζει : “Κάτσε εδώ που είσαι. Αν προχωρήσεις θα αποδυναμωθείς και θα βρεθείς στο έλεος του πελατολογίου σου’’ .

Ο Ερμής που μόλις μπήκε στον Καρκίνο, βρίσκεται στην αδυναμία του Κρόνου, ο οποίος Κρόνος σημειοδοτεί τα έσοδα του φίλου μου από τον 2ο οίκο. Επίσης βρίσκεται στην πτώση του Άρη, κυβερνήτης του 11ου δηλαδή των εσόδων της επιχείρησής του. Αυτό σημαίνει πως αν όντως αποφασίσει και χαμηλώσει την τιμή :

1) Θα βγει ζημειωμένος (Κρόνος) στα έσοδά του.
2) Οι πελάτες του θα είναι «μικρότερης» ποιότητας ( Ανάδρομος Κρόνος).
3) Τα έσοδα της επιχείρησής του θα είναι πολύ μικρά (πτώση του Άρη) .

Αντίθετα αν διαλέξει και παραμείνει στο σημείο που βρίσκεται ( Δίας στην 29η) θα συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι στους πελάτες του καθώς ο Ερμής ( οι πελάτες του) βρίσκεται στην έξαρση του Δία.

Έτσι λοιπόν η απάντηση ήταν απλή : Αν χαμήλωνε την τιμή του, σαφώς θα συνέχιζε να έχει πελατεία θα αναγκαστεί να δουλεύει για λιγότερα λεφτά και για χείριστης ποιότητας πελατολόγιο.

Τον πήρα τηλέφωνο για να του εξηγήσω τι έβλεπα στον χάρτη και εκείνος γεμάτος θαυμασμό μου αποκάλυψε πως αυτός ήταν ο πραγματικός του φόβος. Ότι αν αναγκαστεί να χαμηλώσει την τιμή του θα αναγκαζόταν να δουλεύει για κακής ποιότητας πελάτες καθώς θα είχαν μεγαλύτερη πρόσβαση στο κοστολόγιο του. Αποφάσισε να αφήσει την τιμή ως έχει θεωρώντας πως αυτή η τιμή ναι μεν του εξασφαλίζει λίγους πελάτες αλλά τουλάχιστο τα κέρδη είναι μεγάλα και οι άνθρωποι με τους οποίους συνδιαλέγεται ως πελάτες είναι «άριστης» ποιότητος.

Ωριαίος Χάρτης # 3

 

Η αλήθεια είναι πως τη ζέστη δεν την αντέχω. Θα μου πεις και ποιος την αντέχει. Κάθε φορά που ο υδράργυρος ανεβαίνει κάνοντας περισσότερο κόκκινο το θερμόμετρο που έχω στον τοίχο της κουζίνας, εύχομαι να ήταν χειμώνας. Τα ίδια βέβαια λέω και όταν είναι χειμώνας. Ιδρωμένος, πάνω στον καναπέ, ένα από τα προηγούμενα μεσημέρια αναρωτήθηκα για το τι καιρό θα κάνει αύριο. Θα συνεχιζόταν ο καύσωνας ή θα είχα κάποια δροσερή ελπίδα να προσδοκώ μέσα στην επόμενη ημέρα ; “ Τι καιρό θα κάνει αύριο στην περιοχή που διαμένω ; “

Αν και ο χάρτης εμφανίζει μερικούς προειδοποιητικούς παράγοντες, αποφάσισα να τους προσπεράσω, δοκιμάζοντας έτσι να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα.

Η ακμή του Ωροσκόπου περιγράφει αυτόν που κάνει την ερώτηση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτός είμαι εγώ. Εδώ φαίνεται πολύ καλά πως δεν είμαι και σε πολύ κατάσταση. Η ακμή του Ωροσκόπου βρίσκεται στην κεκαμένη οδό και στην τελευταία μοίρα του Ζυγού. Με χαρακτηρίζει τέλεια! Έχω ανάψει. Στην ουσία ήμουν λες και είχα πάρει φωτιά την στιγμή που διατύπωνα την ερώτηση.

Η συγκεκριμένη ερώτηση όμως που έθεσα δεν έχει να κάνει και τόσο με εμένα προσωπικά αλλά με τον καιρό και την περιοχή στην οποία μένω. Άρα κατευθείαν κοίταξα τον 4ο οίκο, ο οποίος σχετίζεται με το σπίτι, την περιοχή που μένει κάποιος καθώς επίσης χαρακτηρίζει και τα καιρικά φαινόμενα μιας συγκεκριμένης πόλης.

Ξεκινάμε ;

Η ακμή του 4ου οίκου βρίσκεται στο «ανθρώπινο» ζώδιο του Υδροχόου. Χαρακτηρίζει την ανθρώπινη παρουσία, με λίγα λόγια πως είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Σημειοδότης λοιπόν είναι ο Κρόνος, ο οποίος βρίσκεται στον οίκο της χαράς του, τον 12ο , στην έξαρση του αλλά ανάδρομος. Χμ…
Τι θα μπορούσε να μας πει αυτό:

Αρχικά ας εξετάσουμε την ποιότητα του Κρόνου. Ο Κρόνος από τη φύση του είναι κρύος και ξηρός. Από την άλλη όμως ο Ζυγός έχει ζεστή και υγρή φύση. Οκ, το κρατάμε. Βλέπουμε πως ο Κρόνος βρίσκεται υπό την κυβέρνηση της Αφροδίτης, η οποία είναι κρύα και υγρή ενώ το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται είναι ζεστό και υγρό. Επίσης κοιτώντας στον Πίνακα των Θεμελιωδών Δυνάμεων βλέπουμε πως αυτοί οι δυο πλανήτες βρίσκονται σε μεικτή αποδοχή από Κυβέρνηση και Τριπλότητα και επειδή η Αφροδίτη είναι και ο δικός μου σημειοδότης ίσως αυτό να σήμαινε πως μάλλον εγώ και ο καιρός θα βρούμε κάποια κοινή τομή. Πολύ πιθανό να ανακουφιστώ την επόμενη ημέρα. Επίσης παρατηρούμε τον Κρόνο μόλις να έχει φύγει από τη ζεστή φύση του Ήλιου μέσα από την ανάδρομη κίνησή του.

Κοιτώντας τη Σελήνη, βλέπουμε να είναι κενή πορείας. Χμ… Σαν να μας λέει δηλαδή πως: “Δεν θα υπάρξει καμία θετική ή αρνητική μεταβολή. Τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν“. Σε αυτό το σημείο, λίγο παρακινδυνευμένα φυσικά προχωρώ λίγο ακόμα στον χάρτη και εντοπίζω τον μοντέρνο κυβερνήτη του Υδροχόου, τον Ουρανό να βρίσκεται στην 8η μοίρα του Κριού. Σε ένα πολύ ζεστό και ξηρό ζώδιο. Ζέστη ξανά.

Με όλα αυτά έκρινα το εξής:
O καιρός και αύριο θα παρέμενε ζεστός. Εξαιτίας όμως της ανάδρομης κίνησης των αποδυναμωμένων πλέον σημειοδοτών η ζέστη δεν θα ήταν αποπνικτική όπως την σημερινή ημέρα. Πιθανολόγησα επίσης , πως σίγουρα θα υπάρξει πνοή δροσιάς εξαιτίας το ότι οι σημειοδότες πλανήτες και οίκοι βρίσκονται σε αέρινα ζώδια. Επιπροσθέτως επειδή η Σελήνη ήταν έτοιμη να αλλάξει ζώδιο και από τη ζεστή και ξηρή θέση της να μπει στη κρύα και υγρή φύση του Ταύρου, σκέφτηκα πως θα υπήρχε σημαντική αλλαγή στον καιρό και τελικά στη διάθεσή μου (29η μοίρα Ζυγού).

Όπως τελικά και αποδείχτηκε την επόμενη ημέρα. Η θερμοκρασία είχε πέσει γύρω στους 3 – 4 βαθμούς Κελσίου και φυσικά από νωρίς το πρωί είχαν κάνει την εμφάνισή τους και οι δροσεροί άνεμοι.

Διαβάστε επίσης και την Συζήτηση στο παλιό φόρουμ

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments