0 0 votes
Article Rating

Η Ωριαία Αστρολογία είναι ένας κλάδος της Αστρολογίας, που έχει τη δυνατότητα να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις μια δεδομένη και πολύ συγκεκριμένη στιγμή.

Οι ρίζες της είναι πανάρχαιες, προέρχονται από την Αρχαία Βαβυλώνα με κυριότερο εκπρόσωπο τον Δωρόθεο της Σιδώνος και τον πολύ μεταγενέστερο Βρετανό Αστρολόγο William Lilly, ο οποίος κυριολεκτικά αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην μελέτη και συγγραφή του Αριστουργήματος Christian Astrology που αναφέρεται στην διερεύνηση του συστήματος της Ωριαίας Αστρολογίας και αποτελεί «βίβλο» για τους νεώτερους.

Ο χάρτης μιας Ωριαίας ερώτησης αντιπροσωπεύει κυριολεκτικά το Ωροσκόπιο γέννησης της συγκεκριμένης ερώτησης!! Είναι εκπληκτικό το πόσο απόλυτα σωστά μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που διαφορετικά θα ήταν αδύνατον να απαντηθούν, χαμένα αντικείμενα, κρυμμένα πράγματα και πρόσωπα αλλά και ερωτήσεις που αφορούν οικονομικές απολαβές, έκβαση νομικών υποθέσεων, πραγματοποίηση γάμων, εγκυμοσύνες, προσδιορισμός του φύλου των παιδιών των ενδιαφερομένων κ.λπ.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι επειδή η τέχνη της στηρίζεται σε ένα σύστημα μελέτης που χρειάζεται συλλογή πολλών στοιχείων πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ανάγνωση του χάρτη της Ωριαίας και κυρίως δίνοντας μεγάλη σημασία εξαρχής στα προειδοποιητικά σημάδια που θεωρούνται απαγορευτικά στο να συνεχίσουμε την ερμηνεία και τελική της απόδοση.

Ας δούμε τα Προειδοποιητικά σημάδια

  1. Ο Ωροσκόπος σε πρώτες μοίρες (0-2Ο ) σημαίνει πολύ νωρίς για να τεθεί η ερώτηση. Θα αλλάξουν τα δεδομένα και η απάντηση είναι αμφίβολη.
  2. Ο Ωροσκόπος σε τελευταίες μοίρες (28ο-29ο) Η ερώτηση έχει ήδη κριθεί και θα την μάθουμε σύντομα ή το θέμα μας έχει τελειώσει και δεν το γνωρίζουμε ακόμα.
  3. Ο Κρόνος στον 1ο οίκο. (Ο πρώτος οίκος συνδέεται πάντα με τον ερωτώντα και κάτι του συμβαίνει που καθιστά την απάντηση αδύνατη). Μπορεί στην πραγματικότητα να μην θέλει καν να πάρει απάντηση!
  4. Ο Κρόνος στον 7ο (Ο οίκος του αστρολόγου που σημαίνει ότι για κάποιο λόγο δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο συγκεκριμένο).
  5. Ακμή 7ου οίκου χτυπημένη, κυβερνήτης του 7ου ανάδρομος, χτυπημένος, αδύναμος.
  6. Σελήνη κενή πορείας (είναι αρνητικό σημάδι για την εξέλιξη της υπόθεσης). Δεν ισχύει στα ζώδια κατοικίας της και έξαρσης της.
  7. Η Σελήνη σε τελευταίες μοίρες γενικώς εκτός από τον Λέοντα μια και εκεί βρίσκεται Βασιλικός Αστέρας (Regulus).
  8. Συμβατότητα πλανητικής ώρας με Ωροσκόπο.
    Να θυμάστε επίσης ότι η Ωριαία Αστρολογία χρησιμοποιεί μόνο τους 7 παραδοσιακούς πλανήτες (όχι τους εξωκρόνιους).

Περί γάμου

  1. Επιλογή των δεικτών. Κυβερνήτες 1ου και 7ου δηλαδή.
  2. Όψεις δεικτών μεταξύ τους.
  3. Έλεγχος όψεων με αντισκιά.
  4. Όψεις δεικτών με Σελήνη.
  5. Όψη δείκτη 1ου με φυσικούς δείκτες γάμου Αφροδίτη και Δία.
  6. Όταν ο Ήλιος, η Αφροδίτη, η Σελήνη, ο κυβερνήτης του 1ου και του 7ου είναι γωνιακοί ή συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο μεταξύ τους, ανάλογα με τις όψεις περιγράφεται και η εξέλιξη της υπόθεσης.
  7. Κλήρος του γάμου σε ζώδιο και οίκο. Πολύ θετικό αν πέσει στον 7ο ή στο Ζυγό. Αν πέσει στον 10ο και στον Αιγόκερο είναι ότι καλύτερο αν και εξετάζουμε και τις όψεις του με Κρόνο.

Ας δούμε ένα παράδειγμα
(Κάνουμε πάντα έναν έλεγχο σύμφωνα με τα παραπάνω και χρησιμοποιούμε πάντα σύστημα οίκων Regiomontanus).

Η ερώτηση τέθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από μια φίλη, η οποία είχε ήδη μια σχέση και ρώτησε εντελώς αυθόρμητα αλλά με πολύ ενδιαφέρον αν θα παντρευόταν κάποτε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ο ωριαίος χάρτης καταστρώθηκε στις 14.43 λεπτά και η απάντηση βγήκε λίγη ώρα αργότερα, μια και ή απάντηση ήταν σχετικώς εύκολο να δοθεί εφόσον ο χάρτης πραγματικά μιλούσε από μόνος του (και μακάρι να ήταν όλοι οι χάρτες τόσο ευανάγνωστοι).
Τα δεδομένα:

  • Ο Ωροσκόπος πάνω σε Βασιλικό Αστέρα (Antares) δίνει κατευθείαν μια εύνοια στον ερωτώντα!
  • Ο κυβερνήτης του 1ου Δίας και του 7ου πάνε για να σχηματίσουν όψη εξαγώνου μεταξύ τους.
  • Ο Δίας κυβερνήτης του ερωτώντα θα έρθει επίσης σε σύνοδο με Αφροδίτη (φυσικός κυβερνήτης σε θέματα γάμου).
  • Η σελήνη στον 7ο πρόκειται και αυτή με τη σειρά της να κλείσει όψεις τριγώνου με τον δείκτη του θέματος.
  • Ο κλήρος της τύχης και ο κλήρος του γάμου ευνοϊκοί, μάλιστα ο κλήρος του γάμου σε σύνοδο με τον Κρόνο! (ασφάλεια και σταθερότητα).
  • Το τέλος της υπόθεσης προσδιορίζεται πάντα από τον 4ο οίκο και τον κυβερνήτη του, που στην περίπτωσή μας είναι Δίας και δεν δέχεται καμία αρνητική όψη.

Φυσικά λίγους μήνες αργότερα ο γάμος έγινε και μάλιστα χωρίς κανένα μα κανένα εμπόδιο όπως ακριβώς περιέγραφε και η Ωριαία.

 

Βασιλική Κόντη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments