5 1 vote
Article Rating

Ο γάμος είναι ένα όνειρο ζωής στα νέα ή και στα μεγαλύτερα σε ηλικία, ζευγάρια. Ένα γεγονός που τους φέρνει πιο κοντά, έστω κι αν είναι μία σύμβαση κοινωνικής φύσης.

Μέσα από τον γάμο, πιστεύουν πως εδραιώνεται η σχέση, σταθεροποιείται ο δεσμός. Αν και όλα εξαρτώνται από την ειλικρίνεια των προθέσεων και την διάθεση για κατανόηση και συμπαράσταση, θα ήταν καλό να συμβεί την κατάλληλη στιγμή!
Η κατάλληλη στιγμή, θα μπορεί να οριστεί, μέσα από την βοήθεια της αστρολογικής έρευνας. Να βρεθεί δηλαδή, η ημέρα και η ώρα, που οι προδιαγραφές του ουρανού ταιριάζουν με τους δύο ενδιαφερομένους και δίνουν μία αισιόδοξη αρχή στο νέο κεφάλαιο της ζωής τους.
Πώς θα γίνει αυτό; Με την γνώση της Επιλεκτικής αστρολογίας, ένα εξειδικευμένο κλάδο.

Είναι ο κλάδος που μας βοηθά να επιλέξουμε την κατάλληλη στιγμή, κάτω από την οποία θα ξεκινήσουμε ένα σοβαρό εγχείρημα στην ζωή μας. Δηλαδή, ένα γάμο, μία αγορά, το κτίσιμο ενός σπιτιού, την έναρξη μίας επιχείρησης, τα εγκαίνια μίας επιχείρησης… Προσπαθούμε, εκ των προτέρων, να καταλήξουμε στην καλύτερη για τον ενδιαφερόμενο μέρα και ώρα, ώστε να βγει επιτυχημένη η προσπάθειά του.

Δεν είναι εύκολη, ούτε γρήγορη υπόθεση ο χάρτης της επιλογής μας. Η Επιλεκτική αστρολογία δίνει την απάντηση με ένα χάρτη που συντάσσουμε κάτω από συγκεκριμένη έρευνα και προδιαγραφές. Το ζητούμενο είναι να φθάσουμε στο χάρτη αυτό με τα σωστά βήματα.

Οι σοβαροί ερευνητές της αστρολογίας αυτής, αλλά και πολλών άλλων κλάδων, συμφωνούν στο ότι το γενέθλιο ωροσκόπιο κάποιου ατόμου είναι η βάση όλων των δεδομένων. Η εικόνα της ζωής μας είναι στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Φυσικά, καθώς τίποτα δεν μένει σταθερό, το ίδιο και οι πλανήτες, έχουμε μέσα από δυσχερέστερες ή ευνοϊκότερες περιόδους να εξελίξουμε τις δυνατότητές μας και να βελτιώσουμε τις προδιαγραφές μας. Αλλά, η έναρξη πρέπει να βασίζεται στις γενέθλιες ροπές μας.

Το ίδιο εφαλτήριο πρέπει να έχουμε και για την Επιλεκτική αστρολογία, καθώς θα κατανοήσουμε, κατʼ αρχήν, αν έχουμε και πώς έχουμε τη δυνατότητα να διεκπεραιώσουμε μία εργασία. Είναι κρίμα όταν δεν γνωρίζουμε την ώρα γέννησης κάποιου, γιατί τότε λείπει ένα ισχυρό δεδομένο, ο Ωροσκόπος. Αλλά, αν έχουμε εμπειρία στην ανάλυση ενός χάρτη, έστω και ηλιακού, η γενική εικόνα δεν μας διαφεύγει. Η ανάλυση, παρʼ όλʼ αυτά, που θα παραθέσω, θα βασίζεται στην πλήρη εικόνα ενός ωροσκοπίου, δηλαδή αυτή με την ώρα γέννησης.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, είναι η σωστή τοποθέτηση της Σελήνης, στο χάρτη της επιλογής. Σʼ αυτό το σημείο υπάρχει η σύγχυση με την Ωριαία αστρολογία. Οι κανόνες έχουν μία κοινή βάση για τη Σελήνη, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Στην Ωριαία ερευνάμε την πρόοδο μίας ήδη δεδομένης κατάστασης, ενώ στην Επιλεκτική επιλέγουμε εκ των προτέρων την έναρξη μίας κατάστασης. Λειτουργούν με μία αντιθετική φορά. Σε συντομία, θα δώσω κάποιες ενδεικτικές συμβουλές για ό,τι πρέπει να μελετήσουμε:

Α) Το γενέθλιο ωροσκόπιο

Η μελέτη του είναι σημαντική για να δούμε αν και κατά πόσο έχει δυνατότητες επιτυχίας ο ενδιαφερόμενος στο θέμα που μας ζητά να ερευνήσουμε, είτε πρόκειται για μία συνεργασία, είτε για ένα γάμο, είτε για μία αγορά, είτε για μία έναρξη επιχείρησης, είτε ένα σημαντικό ταξίδι, αλλά και πολλά άλλα, που θα δούμε αναλυτικά ότι υπάγονται στις δυνατότητες της επιλογής.

Β) Ο πολιτικός ή εγκόσμιος χάρτης

Υπάρχουν σημαντικοί παλιοί αστρολόγοι, οι οποίοι θεωρούν πως πρέπει να μελετούμε και τα εγκόσμια ωροσκόπια, καθώς κάποια γεγονότα που μας ενδιαφέρουν μπορεί να είναι σχετιζόμενα και με ευρύτερες επιρροές.

Γ) Η Σελήνη και οι μεγάλες διελεύσεις

Η Σελήνη είναι βασικός οδηγός στις επιλογές της κατάλληλης μέρας και ώρας. Είναι το πιο γρήγορο σώμα στον χάρτη και αυτή υποδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την αξιόλογη στιγμή. Ακόμη, κάποια στοιχεία ενδιαφέροντα είναι οι περίοδοι εκλείψεων και οι σημαντικές σχέσεις πλανητών, ειδικά αυτές του Δία και Κρόνου.

Ξεκινώντας για το ενδιαφέρον ταξίδι στο κλάδο της Επιλεκτικής αστρολογίας, θα πρέπει να προσδιορίσουμε τους δείκτες που θα παίξουν ρόλο στο ζητούμενο του χάρτη, όπως ο κυβερνήτης του θέματος, ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, τα ζώδια και οι οίκοι που έχουν ενδιαφέρον για το θέμα της επιλογής. Φυσικά, η Σελήνη έχει πρωταρχικό ρόλο στο χάρτη που θα συνθέσουμε, καθώς είναι δείκτης για την πορεία του ζητήματος, μαζί με τον κυβερνήτη του οίκου που μας ενδιαφέρει.

 

Το επόμενο βήμα μας θα είναι να επιλέξουμε όσο γίνεται καλύτερα τα στοιχεία του οίκου που μας ενδιαφέρει. Ακόμη, να μη ξεχνάμε τη δύναμη και τη βοήθεια που προσφέρει σε ένα πλανήτη όχι μόνο το ζώδιο ή ο οίκος, αλλά και ο δεκανός, το πρόσωπο και το όριο, στοιχεία της Ωριαίας αστρολογίας, εξειδικευμένα και λίγο δυσνόητα για τον αρχάριο μελετητή της αστρολογίας. Στο σχηματισμό ενός χάρτη επιλογής, θα μπορούσαμε να πάρουμε και μία επιβεβαίωση από τον κλήρο που ταιριάζει στο ζητούμενο.

Για να δούμε ένα παράδειγμα Επιλογής, μπορούμε να εξετάσουμε τον χάρτη επιλογής ενός γάμου, που έγινε στις 23 Νοεμβρίου 1994.

Ο χάρτης αυτός συντάχθηκε ως επιλογή, κάτω από αίτημα των δύο ενδιαφερομένων, επομένως δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός, αλλά καθαρά ένα ωροσκόπιο Επιλογής. Έχω την άδεια να μεταφέρω σαν μάθημα τον χάρτη αυτόν, αλλά δεν μπορώ να προβάλω τους γενέθλιους χάρτες των ενδιαφερομένων. Θα αναφέρω στοιχεία σε σύγκριση με τον χάρτη της Επιλογής και τον Σύνθετο χάρτη τους όμως.

Θα πρέπει να θυμόμαστε πως στο αίτημα του ανθρώπου που μας συμβουλεύεται, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο, ούτως ώστε να ικανοποιήσουμε στο μέγιστο τις ανάγκες του. Κάθε χάρτης θα έχει και αδυναμίες. Κάθε χάρτης όμως, μπορεί να ενισχυθεί στα θετικά και να υπερτερήσει των αδυναμιών. Εξ άλλου, ένα θέμα για να προοδεύσει, απαιτεί και την προσωπική προσπάθεια του καθενός. Δεν είμαστε έρμαια της τύχης μας (καλής ή κακής!)

  • Το ζευγάρι παντρεύεται ημέρα Τετάρτη (Ερμή) και σε πλανητική ώρα του Ερμή. Και οι δύο έχουν στοιχεία του Ερμή στον γενέθλιο χάρτη τους, με Σελήνη, Ήλιο, Δία, Αφροδίτη εκεί. Είναι άτομα που αγαπούν την γνώση και έχουν έντονη επικοινωνία, ερωτική και διανοητική. Η προηγούμενη ώρα είναι της Αφροδίτης (γάμος από αγάπη), ενώ η επόμενη θα είναι της Σελήνης (οικογένεια).
  • Ο Ωροσκόπος της επιλογής είναι στον Καρκίνο. Βασικό τους μέλημα είναι η οικογένεια. Επίσης, ο Ωροσκόπος αυτός είναι στον πρώτο οίκο του ενός (προσωπική επιδίωξη) και στον 7ο οίκο του άλλου (γάμος). Ο Ωροσκόπος κάνει σύνοδο με δύο πολύ καλούς σταθερούς αστέρες, τον Σείριο και τον Canopus. Του προσδίδουν λάμψη και δύναμη επιτυχίας. Ο Ωροσκόπος είναι σε γωνιακούς οίκους του ζευγαριού, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα.
  • Η Σελήνη είναι στον Λέοντα προς το τέλος του πρώτου οίκου και πλησιάζει τον 2ο οίκο. Στην επιλογή, αποφεύγεται να έχουμε Σελήνη και Ήλιο στον πρώτο οίκο, εκτός κι αν αυτό ταιριάζει με το θέμα μας. Εδώ μιλάμε για οικογένεια, η Σελήνη στον Λέοντα, δηλώνει μία λαμπερή προοπτική και καθώς οδεύει προς τον δεύτερο οίκο, προσφέρει το στοιχείο της ασφάλειας.
  • Η Σελήνη κάνει τετράγωνο με την Αφροδίτη (σε αδυναμία στον Σκορπιό, αλλά σε καλό οίκο, στον 5ο οίκο της αγάπης, του έρωτα και των παιδιών). Το τετράγωνο αυτό θα δήλωνε έλλειψη σταθερότητας σε μία σχέση. Αλλά τα σώματα αυτά είναι σε σταθερά ζώδια και σε σταθερούς οίκους (αν θεωρήσουμε την Σελήνη σε σύνοδο με τον 2ο οίκο). Υπήρχε πρόβλημα οικονομικό στην αρχή, καθώς και μία θλίψη ή απογοήτευση από άτομα της οικογένειας που ανακατεύτηκαν στο ζευγάρι. Δεν κλονίστηκε η σχέση τους όμως.
  • Η Σελήνη κάνει τρίγωνο ακριβείας με τον Ήλιο. Τι πιο ενθαρρυντικό για ένα γάμο και μάλιστα στα ζώδια της φωτιάς, μία σχέση όμορφη γεμάτη φλόγα και ενθουσιασμό! Επίσης, κάνει τρίγωνο με τον Δία και τον Πλούτωνα, φέρνοντας την χαρά στην οικογένεια, τα κληροδοτήματα, το πάθος και την αναγέννηση. Δίας και Πλούτωνας, σαν πλανήτες σε σχέση με την Σελήνη, προσφέρουν και την δυνατότητα για να αποκτήσουν παιδιά, κάτι που επιθυμούσαν πολύ.
  • Ο έντονος 5ος οίκος, περιέχει όλο τον Σκορπιό και πολλούς πλανήτες ή άλλα σημεία. Ξεκινά με την Αφροδίτη σε αδυναμία ως προς το ζώδιο, περιέχει όμως τον Κλήρο της Τύχης, τον Β. Δεσμό, τον Ερμή, τον Δία, τον Πλούτωνα, το Βέρτεξ και τελειώνει με τον Ήλιο, σε ακριβές τρίγωνο με την Σελήνη. Ένας περίπλοκος συνδυασμός, με πολλές πληροφορίες.
  • Το ζευγάρι είχε έντονη σχέση πάθους και αγάπης. Αλλά είχε και έντονη ζήλια από το περιβάλλον του (στοιχεία του Σκορπιού και τα δύο), που το πίεσε και το πλήγωσε στην αρχή, χωρίς όμως να κάμψει την μεταξύ τους ένωση. Μέσα από αυτή την κατάσταση, η αγάπη ανανεώνει την δύναμή τους και τους αναγεννά, καίγοντας το παρελθόν τους και τις δυσκολίες τους (ο Σκορπιός βοηθά σʼ αυτή την μεταμόρφωση και μεταλλαγή).
  • Η Αφροδίτη, αν και αδύναμη ως προς το ζώδιο, είναι καλή στον οίκο του έρωτα και κάνει σχηματίζον τρίγωνο με τον Κρόνο, κάτι που στηρίζει σε διάρκεια χρόνου και προσδίδει υπομονή και ωριμότητα.
  • Ο Κλήρος της Τύχης, με καλή βαθμολόγηση (σύμφωνα με την αξιολόγηση των στοιχείων του χάρτη), σε σύνοδο με τον Β. Δεσμό, δείχνει πως εκεί είναι και η θετική τους προοπτική. Ο Ερμής (παιδιά) σε σύνοδο με τον Δία και τον Πλούτωνα, τους δίνει την ανάγκη της δημιουργίας μέσα από αυτά. Ο Ήλιος φυσικά είναι πολύ θετικός. Το ζευγάρι έκανε παιδιά όπως επιθυμούσε και έχει παράλληλα πολλές δραστηριότητες δημιουργικές, όπως και την συγγραφή (στοιχείο του Ερμή που χαρακτηρίζει και την ημέρα και ώρα του γάμου). Σημαντική δημιουργική στροφή μάλιστα, έκαναν όταν ο Δίας ήταν σε διέλευση στον Σκορπιό και περνούσε πάνω από τον 5ο τους οίκο. Ο Ερμής του γάμου, είναι σε σύνοδο με ένα σταθερό αστέρα που μιλά για φιλοδοξίες, τιμές και πλούτη.
  • Ο Κρόνος (κυβερνήτης του 7ου οίκου) είναι σε παραλληλία με τον θετικό σταθερό αστέρα Spica, το ίδιο και ο Κλήρος της Τύχης. Ο Κρόνος είναι επίσης σε σύνοδο με τον Deneb, στον 9ο οίκο και δηλώνει δημιουργικότητα, καλλιέργεια, καλλιτεχνία και επιστήμες.
  • Ο Κλήρος του γάμου είναι σε σύνοδο με τον 4ο οίκο, το σπίτι και την οικογένεια.
  • Η Σελήνη έχει αμοιβαίες υποδοχές από και προς τον Δία και τον Κρόνο (σε όρια, τριπλότητα και πρόσωπο). Ενισχύεται σε διάρκεια και ανάπτυξη αυτός ο γάμος.
  • Οι πλανήτες του 7ου οίκου, ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός, κάνουν τρίγωνο με τον Χείρωνα και την ακμή του 4ου οίκου, φέρνοντας την αίσθηση πως ο γάμος θα λειτουργήσει σαν θεραπεία ή γνώση με θετικά αποτελέσματα. Προσοχή χρειάζεται η όψη 150ο με τον Άρη, που θα αναδείξει ένα κρυφό εγωισμό συν τω χρόνω και κάποιες εντάσεις.
  • Οι κυβερνήτες του 10ου οίκου, Ποσειδώνας και Δίας, είναι στον 5ο και στον 7ο οίκο, φέρνοντας την επιτυχία μέσω της αγάπης, των παιδιών, της δημιουργίας και του γάμου.
  • Η Σελήνη του γάμου κάνει σύνοδο με την Σελήνη του ενός ενδιαφερομένου. Η Αφροδίτη του γάμου κάνει σύνοδο με τον Άρη του ενός ενδιαφερομένου (ερωτική έλξη).Ο Β. Δεσμός του γεγονότος κάνει σύνοδο με το Μεσουράνημα του ενός ενδιαφερομένου. Το Μεσουράνημα του γάμου κάνει σύνοδο με τον Χείρωνα του ενός ενδιαφερομένου, δηλώνοντας σοφία και γνώση, ίσως και την θεραπευτική δύναμη για να επουλωθούν τραυματικές εμπειρίες στον ένα εκ των ενδιαφερομένων. Θετικά στοιχεία για να τους ταιριάζει το ωροσκόπιο.
  • Το Ωροσκόπιο του γάμου ενισχύεται κι από το Σύνθετο ωροσκόπιο του ζευγαριού, ένα ωροσκόπιο όπως έχω αναφέρει και σε άλλα άρθρα, που δηλώνει το μέλλον μίας σχέσης. Το Μεσουράνημα του Σύνθετου, κάνει σύνοδο με τον 7ο του γάμου. Η Σελήνη και ο Δίας στον Σύνθετο είναι πάνω στον Ωροσκόπο του γάμου και σε σύνοδο με τον Σείριο και τον Canopus. Ο Ήλιος του Σύνθετου είναι στον 10ο του γάμου, ενώ ο Κρόνος του Σύνθετου είναι σε σύνοδο με το Μεσουράνημα του γάμου και με καλές όψεις. Φέρνει επιτεύγματα θετικά.

Γενικά είναι ένα ωροσκόπιο με περιορισμένες αδυναμίες και ταιριαστό σε μεγάλο βαθμό με το κάθε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, το σύνθετο της συναστρίας και των μελλοντικών προδιαγραφών. Οι αδυναμίες ενός χάρτη μπορούν να ξεπεραστούν με μεγαλύτερη ή μικρότερη προσπάθεια. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε μία σχέση που ξεκίνησε με όνειρα, αγάπη και έδωσαν από κοινού την μάχη για να διατηρήσουν και να επεκτείνουν αυτά που έβαλαν στόχο. Η επιλογή της κατάλληλης στιγμής, έδωσε στήριγμα και μία δυναμική.

Αλλά…Ας μην ξεχνάμε πως «ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σʼ αυτά!»

Σημείωση: Τα εισαγωγικά κείμενα, αποτελούν αποσπάσματα από το βιβλίο μου «Επιλεκτική Αστρολογία» των εκδόσεων Ηλίανθος.

 

Λίλιαν Σίμου

Πηγή: Αστρολογία για όλους

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments