0 0 votes
Article Rating

Καλό μήνα!!!!! Ήρθε ο Αύγουστος, αρχίζουν και οι διακοπές των περισσοτέρων από εκείνους οι οποίοι έχουν ακόμα εργασία. Ο Αύγουστος είναι μήνας εκλείψεων οι οποίες πραγματοποιούνται στα σταθερά ζώδια Λέοντα και Υδροχόου.

Οι εκλείψεις αυτές, έχουν και ευνοϊκές όψεις, αυτό λοιπόν το οποίο θα εκλείψει θα είναι εκείνο που είναι άχρηστο και που δεν έχει τίποτα πια, να προσφέρει. Όμως το ακριβείας τετράγωνο του Δία – Πλούτωνα που γίνεται για τελευταία φορά, μέχρι ο Δίας να συναντήσει με σύνοδο τον Πλούτωνα, είναι μια σκληρή όψη η οποία μας προϊδεάζει για δύσκολες καταστάσεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

 

Στις 7 Αυγούστου 2017 και ώρα 8:10:32 μμ. πραγματοποιείται μερική έκλειψη Σελήνης, στην 15ο25’ μοίρα του Υδροχόου, επηρεάζει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως τους Υδροχόους και Λέοντες, αλλά και Ταύρους, Σκορπιούς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 7η Φεβρουαρίου, Αυγούστου, Μαΐου και Νοεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 15η μοίρα των σταθερών ζωδίων.

Κάθε έκλειψη είναι και μια ώθηση για να εκλείψει κάτι, θετικό ή αρνητικό, ανάλογα με τις όψεις που κάνει. Αυτή η έκλειψη έχει καλές όψεις, κάτι θα εκλείψει που θα φέρει αλλαγές. Η Σελήνη στον Υδροχόο δείχνει, βαθύ ενδιαφέρον του ανθρώπου για τα προβλήματα των συνανθρώπων του, ικανότητα να φέρει αλλαγές για να βοηθήσει εκείνους που υποφέρουν και μια λαχτάρα για τις πανανθρώπινες αξίες.

Όμως βρίσκεται στον 12ο οίκο του χάρτη της έκλειψης και εμπεριεχόμενη στο ζώδιο του Υδροχόου. Αυτό μας δείχνει ότι κάτι την εμποδίζει ή αποτυγχάνει κατά κάποιον τρόπο, να πετύχει αυτό για το οποίο λαχταρά να φέρει.

Η όψη αντίθεσης της, με τους Ήλιο – Άρη, της δίνει έναν υπερβολικό δυναμισμό, μια βιασύνη, πείσμα και ένα φανατισμό που μπορεί να μην είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντίδρασης για να πετύχει αυτά για τα οποία λαχταρά και σχεδιάζει.

Το τρίγωνο της Σελήνης με τον Δία είναι μια πάρα πολύ ευνοϊκή όψη η οποία θα δώσει στον άνθρωπο αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο καταστρώνοντας μελλοντικά σχέδια. Ευκολία να ανταπεξέλθει στα δύσκολα και να βοηθήσει τους υπόλοιπους που χρειάζονται βοήθεια, εγκλωβισμένη έτσι όπως είναι, μόνο σχεδιάζει, χωρίς να μπορεί να δράσει ή να αντιδράσει.

Επίσης γίνεται στον 10ο – 4ο οίκο του χάρτη της Ελλάδας που δείχνει γεγονότα που έχουν σχέση με την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, την ακίνητη περιουσία και επειδή πραγματοποιείται στα σταθερά ζώδια μπορεί να μας προετοιμάζει για μια έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας στην χώρα και όχι μόνο.

Η ακριβείας όψη τετραγώνου του Δία με τον Πλούτωνα στο χάρτη της έκλειψης, μας προϊδεάζει για αρνητικά γεγονότα και στα οικονομικά των εταίρων μας στην Ευρώπη. Ίσως τώρα να αντιμετωπίσουν κάτι πολύ πιο δύσκολο από το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Αλλά και πολλά οικονομικά σκάνδαλα στους κοινοβουλευτικούς κύκλους, δηλαδή, ανέντιμες συναλλαγές πολιτικών και οικονομικών παραγόντων.

Ο Δίας κάνει τον Πλούτωνα ανεξέλεγκτο στις φιλοδοξίες του. Το χρήμα το οποίο δίνει δύναμη και εξουσία είναι ο στόχος του ανθρώπου με υψηλές φιλοδοξίες και αγωνίζεται να τα πετύχει με κάθε τρόπο, νόμιμο ή παράνομο και χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις των πράξεων του προς τους άλλους αλλά και προς τον ίδιο του τον εαυτό.

Είναι μεγάλη η έπαρση και η αλαζονεία του ανθρώπου ο οποίος έχει κάποιου είδους εξουσία έναντι ενός άλλου ή ενός συνόλου ανθρώπων γι αυτό προκαλεί την απέχθεια αυτών, οι οποίοι βρίσκονται υπό την εξουσία του. Θέλει τόσο πολύ να ανελιχθεί, ώστε θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα για να πετύχει τον σκοπό του.

Ελπίζω, τώρα που ο Δίας είναι ορθόδρομος στον Ζυγό, εκείνοι οι οποίοι λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο να έρθουν αντιμέτωποι με τις ίδιες τους τις πράξεις. Όμως είναι δύσκολο να γίνει αυτό, αφού για πάρα πολλά χρόνια δουλεύουν σκληρά και στο παρασκήνιο για να πετύχουν το σκοπό τους. Η δημοκρατία, τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα είναι τα μεγαλύτερα θύματα της νέας τάξης πραγμάτων.

Ο ωροσκόπος της έκλειψης στους Ιχθείς, δείχνει μια άτονη έως αδιάφορη αντίδραση στα τεκταινόμενα της περιόδου αυτής. Ο Ποσειδώνας στον ωροσκόπο σε ανοιχτή όψη αντίθεσης με τον Ερμή στην Παρθένο στον 7ο οίκο του χάρτη της έκλειψης, δείχνει ότι πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές, να μην χάσουμε την επαφή μας με την πραγματικότητα και να είμαστε έντιμοι στις συναλλαγές μας με τους άλλους.

Δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε αδιάφοροι ή ονειροπαρμένοι, ούτε τεμπέληδες ή διεφθαρμένοι αλλά ούτε και εύκολα θύματα προς εκμετάλλευση. Λόγω της αναδρομής του Ερμή η όψη αυτή θα αργήσει λίγο να γίνει ακριβείας, αλλά από τώρα πρέπει να προνοήσουμε για να μην βρεθούμε εκτεθειμένοι στο μέλλον.

 

Την 21η Αυγούστου 2017 και ώρα 8:30:06 μμ. πραγματοποιείται ολική έκλειψη Ηλίου, στην 28ο52’ μοίρα του Λέοντα, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους, Σκορπιούς οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 21η Αυγούστου, Φεβρουαρίου, Μαΐου και Νοεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 29η μοίρα των σταθερών ζωδίων.

Η προηγούμενη έκλειψη στον Υδροχόο, ολοκλήρωσε αυτά που έπρεπε ή ήταν προγραμματισμένα να γίνουν και τώρα η ολική έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα έρχεται να ανοίξει ένα νέο δυναμικό κεφάλαιο στα πράγματα. Η παγκόσμια οικονομική κατάσταση είναι πλέον ορατή σε όλους και γίνεται μία προσπάθεια για να διορθωθούν τα αδιόρθωτα και να νομιμοποιηθούν τα άνομα.

Ο Ήλιος και η Σελήνη στο τέλος του ζωδίου του Λέοντα σε σύνοδο με τον Regulus, τον μεγαλύτερο βασιλικό αστέρα, φύσεως Άρη-Δία,  ο οποίος με καλές όψεις δηλώνει «καλή τύχη, υψηλή θέση, μεγαλοψυχία, γενναιοδωρία, φιλοδοξία, ειλικρίνεια, κουράγιο και πλούτο και δόξα» αλλά πλανήτες με σκληρές όψεις σε αυτόν τον αστέρα φέρνουν «βία και καταστροφή». (Ο Regulus είναι ο πιο σημαντικός βασιλικός αστέρας γι αυτό έχει μέχρι και 5ο μοίρες ανοχή).

Εδώ έχουμε μόνο θετικές όψεις, το ακριβείας τρίγωνο της έκλειψης με τον Ουρανό δηλώνει αλλαγές, θετικές και θεαματικές αλλαγές οι οποίες δίνουν ευχαρίστηση και χαρά. Ευκαιρίες για αποδέσμευση από καταπιεστικές καταστάσεις και νέες προοπτικές στην ζωή οι οποίες υπόσχονται σταθερότητα, σοβαρότητα και διάρκεια (μεγάλο τρίγωνο με τον Κρόνο).

Ο ωροσκόπος του χάρτη της έκλειψης στις αρχές του Κριού με τον Ουρανό στον 1ο οίκο δηλώνει ακόμα μία φορά το νέο ξεκίνημα και τις καινούργιες προοπτικές. Ο Άρης κυβερνήτης του ωροσκόπου, στον Λέοντα σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό και σε τρίγωνο με τον Κρόνο, δείχνει ότι μετά από τις δυσκολίες και μετά από σκληρή προσπάθεια, ισχυροποιείται η δύναμη της θέλησης του ανθρώπου και του δίνει επιτυχία στις δραστηριότητες του οι οποίες στοχεύουν στο να δημιουργήσει καινούργιες προοπτικές για το μέλλον και το οποίο του εξασφαλίζει σταθερότητα.

Οι εκλείψεις στα Σταθερά ζώδια σχεδόν πάντα φέρνουν σεισμούς. Η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα και υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιοι σεισμοί το επόμενο διάστημα. Λόγω των θετικών όψεων αυτών των εκλείψεων ίσως γίνουν μικροσεισμοί κάπου στην χώρα μας.

Θα έχουμε όμως κάποια προβλήματα που αφορούν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί να γίνουν εκλογές όμως η Σελήνη στην 1η έκλειψη είναι εμπεριεχόμενη και σε κατιόντα οίκο και σε τρίγωνο με τον Δία, έτσι δείχνει ότι γίνονται μελλοντικά σχέδια και προβληματισμοί για το μέλλον.

 

Ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος την 13η Αυγούστου, στην 11:38’ μοίρα της Παρθένου και θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι την 6η Σεπτεμβρίου. Με την φαινομενική ανάδρομη πορεία του, θα επιστρέψει στο ζώδιο του Λέοντα την 31η Αυγούστου και θα παραμείνει στον Λέοντα μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου.

Ο Ερμής όταν κινείται ανάδρομος, χρειάζεται προσοχή σε θέματα που έχουν σχέση με την επικοινωνία, τις συμφωνίες, τα ταξίδια, το εμπόριο, τις μεταξύ μας συνεννοήσεις, τις σπουδές και όλες αυτές τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τις συναλλαγές μας με τους άλλους ανθρώπους.

Η Παρθένος φημίζεται για την αναλυτική της σκέψη, τη σημασία που δίνει στη λεπτομέρεια και την εξονυχιστική έρευνα που διενεργεί στα πράγματα τα οποία την ενδιαφέρουν. Με τον Ερμή ανάδρομο σ’ αυτό το ζώδιο, η αναλυτική σκέψη και η σημασία στη λεπτομέρεια μπορεί να μετατραπεί σε ψυχρή λογική και αυστηρή κριτική προς τους άλλους δημιουργώντας προβλήματα στην επικοινωνία. Θέματα που σχετίζονται με την εργασία, την υγεία και τη διατροφή έρχονται στο προσκήνιο.

Η Αφροδίτη θα αφήσει το ζώδιο του Καρκίνου στις 26η Αυγούστου και θα μπει στον Λέοντα.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Καρκίνου κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται βαθιά αγάπη για την οικογένεια, τον τόπο και τον χώρο που ζει. Η αγάπη της στο ζώδιο αυτό μεταφράζεται σε μητρότητα. Στις σχέσεις αναζητά τρυφερότητα, αγάπη, ζεστασιά αλλά κυρίως υποστήριξη. Χρειάζεται ένα δυνατό ώμο όπου στα δύσκολα θα μπορέσει να ακουμπήσει για να πάρει δύναμη και να συνεχίσει.

Στον Λέοντα η Αφροδίτη εκφράζει τα συναισθήματα της με θέρμη, είναι μια έντονα ερωτική Αφροδίτη. Της αρέσει η πολυτέλεια, θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής, να την περιποιούνται και να την θαυμάζουν. Τότε γίνεται γενναιόδωρη, γεμάτη αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια.

Ο Άρης θα ταξιδεύει όλο τον Αύγουστο στο ζώδιο του Λέοντα. Ο Άρης σε ένα ζώδιο φωτιάς όπως αυτό του Λέοντα, μπορεί να λειτουργήσει άνετα και να εξωτερικεύσει την δύναμη του. Είναι αυθόρμητος, επιβλητικός, μαχητικός αλλά και πεισματάρης. Μάχεται για να φαίνεται και να χαίρεται την ζωή.

Δοκιμάζει την δύναμη του ρισκάροντας και φυσικά για να νικήσει, αν θα τα καταφέρει, παίζουν ρόλο οι όψεις που θα κάνει ή τις όψεις των πλανητών που θα ενεργοποιήσει σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο. Είναι γενναίος και έχει το θάρρος της γνώμης του, είναι ανιδιοτελής και γενναιόδωρος.

 

Αύγουστος 2017 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments