0 0 votes
Article Rating

Δεκέμβριος κι όλα τώρα είναι πιο φωτεινά, πιο χαρούμενα, γιορτινά! Δεκέμβριος, άλλος ένας χρόνος φεύγει για να δώσει την θέση του στον καινούργιο. Νέα όνειρα και νέες ελπίδες γεννιούνται μαζί με τον Χριστό.

Εύχομαι ολόψυχα να μην μας απογοητεύσουν τ’ άστρα, να μας αφήσουν να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο, με ειρήνη και ευημερία. Στις 21 Δεκεμβρίου έχουμε το χειμερινό ηλιοστάσιο, την μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Μια νύχτα γεμάτη φως και γιορτινή διάθεση.

Χρόνια Πολλά με Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία και Ειρήνη για όλο τον κόσμο!!!

 

 

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Στις 3 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 5:46:54 μμ. πραγματοποιείται η πανσέληνος, στην 11ο40’ μοίρα των Διδύμων, επηρεάζει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως τους Διδύμους και Τοξότες, αλλά και Παρθένους, Ιχθείς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 3η Ιουνίου, Δεκεμβρίου, Σεπτεμβρίου και Μαρτίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 11η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων.

Η Πανσέληνος στους Διδύμους συμμετέχει σε ένα ακριβείας ταυ τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Παρόλο που αυτός είναι ένας δύσκολος σχηματισμός γιατί δεν μπορείς να ξέρεις από πού να φυλαχτείς, εμείς δεν θα σταματήσουμε να είμαστε δίκαιοι, καλοσυνάτοι, χαμογελαστοί, αισιόδοξοι και γενναιόδωροι.

Έξω από εμάς κι απ’ την ζωή μας οι φόβοι, τα δάκρυα, η φτώχια, οι απώλειες, η πλάνη, η απάτη, η απογοήτευση, προδοσία, οι αποτυχίες και το ψέμα. Λέμε ναι, στην καλοσύνη, στην αγάπη, στην αλληλοβοήθεια, στην συμπάθεια, την συμπόνια, στην ευαισθησία, στον ρομαντισμό, στο όνειρο, στην ελπίδα, στην αλήθεια, στην εντιμότητα και στην πραγματική ουσία της ζωής.

Είναι απαραίτητο μέχρι την Νέα Σελήνη, να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της καθημερινότητας μας, με σύνεση και υπευθυνότητα για να μην γίνουν σοβαρά λάθη, επειδή ολοκληρώνονται μεν τα θέματα τα οποία είχαν ξεκινήσει με την προηγούμενη Νέα Σελήνη, αλλά είναι δύσκολο να αποφύγουμε απώλειες και εξαπατήσεις. Αίτημα της περιόδου είναι να είμαστε έντιμοι στις συναλλαγές μας με τους ανθρώπους, να μην αδικήσουμε, ούτε να προδώσουμε την εμπιστοσύνη κανενός.

Αυτό το διάστημα τείνουμε να υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες μας αλλά και να περιμένουμε από τους άλλους, περισσότερα απ’ αυτά που μπορούν. Η αφηρημάδα, η επιπολαιότητα, η απροσεξία και η υπερβολική εμπιστοσύνη στην καλή μας τύχη, μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με δύσκολες καταστάσεις.

Αυτή η Πανσέληνος είναι ¨πονηρή¨ γιατί αυξάνει τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, τις απάτες με πολλούς και διάφορους τρόπους, φέρνει ζημιές, ίσως και πλημύρες, γι αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να προστατεύουμε αυτά που μας ανήκουν, αλλά και την δημόσια εικόνα μας.

Επίσης η προστασία της υγείας μας ή της υγείας των δικών μας ανθρώπων θα πρέπει να είναι κύριο μέλημα μας αυτό το διάστημα. Ο ωροσκόπος του χάρτη που καταστρώνουμε για την Πανσέληνο βρίσκεται κι αυτός στους Διδύμους όπως και η Σελήνη, κυβερνήτης ο Ερμής στην 29 μοίρα του Τοξότη, στάσιμος για να γυρίσει ανάδρομος.

Θα πρέπει λοιπόν να σταθούμε και να επανεξετάσουμε θέματα τα οποία έχουν σχέση με το εξωτερικό, την δικαιοσύνη ή τις σπουδές και ό,τι έχουμε αφήσει μισοτελειωμένο από το παρελθόν και να τακτοποιήσουμε αυτές τις εκκρεμότητες όταν ο Ερμής γυρίσει σε ορθή φορά.

 

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Την 18η Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8:30:20’ πμ. πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη, στην 26ο31’ μοίρα του Τοξότη, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως Τοξότες αλλά και Διδύμους, Παρθένους, Ιχθείς), οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 18η Δεκεμβρίου αλλά και Ιουνίου Σεπτεμβρίου, Μαρτίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 26η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων.

Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη ενισχύει την ειλικρίνεια, την ντομπροσύνη, την τιμιότητα στον άνθρωπο και τον κάνει δίκαιο, καλοσυνάτο και κοινωνικό. Αυτή η Νέα Σελήνη και από ζώδιο και από όψεις είναι πολύ καλή αλλά και λόγω της εορταστικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων, νιώθουμε ακόμα πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι, αφήνουμε για λίγο τα προβλήματα στην άκρη για να απολαύσουμε ήρεμα αυτές τις ημέρες.

Αυτή την εποχή, γίνεται επιτακτική η ανάγκη, να έρθουμε πιο κοντά με την οικογένεια και τους φίλους μας, να ανταλλάξουμε ευχές και να περάσουμε χρόνο μαζί τους. Η Νέα Σελήνη αυτή, λόγω της μεταβλητότητας του ζωδίου δίνει την ικανότητα προσαρμογής στις όποιες συνθήκες βρεθεί κανείς.

Θα βοηθήσει τον άνθρωπο να ελιχθεί για να αποφύγει τα εμπόδια. Νέα Σελήνη σε σύνοδο με Αφροδίτη, Κρόνο και σε τρίγωνο με Ουρανό, η σχέση αυτή των πλανητών, δεν μειώνει καθόλου τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία, αντίθετα ¨παντρεύει¨ αρμονικά το παλιό με το νέο.

Δίνει την ευχέρεια στον άνθρωπο να ζει στους παλιούς γνώριμους ρυθμούς του αλλά συγχρόνως να παρακολουθεί και να ενδιαφέρεται για το καινούργιο που θα τον οδηγήσει στο μέλλον και να αντιμετωπίζει τις σοβαρές καταστάσεις με σύνεση, να κάνει αλλαγές στην ζωή του ή ένα νέο ξεκίνημα (μετά τις 23/12 που ο Ερμής θα γυρίσει σε ορθή φορά) στην επαγγελματική ή την προσωπική του ζωή, μετά από σοβαρή σκέψη και πλήρη συναίσθηση των πράξεων του.

Τα σταθερά ζώδια, ειδικά εκείνα του 2ου δεκαημέρου, ας είναι λίγο προσεκτικά γιατί ο Δίας που είναι κυβερνήτης αυτής την Νέας Σελήνης βρίσκεται στον Σκορπιό και ενεργοποιεί την έκλειψη του Αυγούστου. Επειδή η Ελλάδα έχει Ήλιο Κρόνο στα σταθερά και στις ίδιες μοίρες με τον Δία και την έκλειψη, μπορεί να έχουμε κάποιο σεισμό στην χώρα ή κάποιο σημαντικό γεγονός που έχει σχέση με την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, την δημόσια ή την ιδιωτική περιουσία.

 

ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Η Αφροδίτη θα μπει στο ζώδιο του Τοξότη την 1/12

Η Αφροδίτη στον Τοξότη είναι ενθουσιώδης και ζεστή και ψάχνει την αρμονία και την ομορφιά στην πρόοδο και την ελευθερία. Οι περιορισμοί και οι αποκλειστικότητες την εξουθενώνουν, θέλει να μάθει και να χαρεί τα πάντα. Γίνεται εύθικτη όταν της στερούν το δικαίωμα της επιλογής. Είναι κοινωνική, γενναιόδωρη, ευχάριστη και λατρεύει τα ταξίδια.

 

Στις 3/12 ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στην 29ο17΄μοίρα του Τοξότη. Θα επιστρέψει σε ορθή φορά στις 23/12 στην 13ο00΄μοίρα του ίδιου ζωδίου

Όταν ο Ερμής κινείται ανάδρομος συμβαίνουν διάφορα ¨περίεργα¨ γεγονότα στην καθημερινή μας ζωή. Οι δοσοληψίες με τους άλλους ανθρώπους δεν σταματούν, αλλά δυσκολεύουν λίγο. Υπάρχει ένα μπέρδεμα στην επικοινωνία, δημιουργούνται παρεξηγήσεις από κακή συνεννόηση ή από παρανόηση.

Άλλα λένε οι άλλοι κι άλλα εσύ καταλαβαίνεις, άλλα λες εσύ κι άλλα οι άλλοι καταλαβαίνουν. Στις μετακινήσεις και τα ταξίδια υπάρχουν αναβολές, εμπόδια ή καθυστερήσεις. Τα ραντεβού αναβάλλονται ή ακυρώνονται. Δίκες μπορεί να αναβάλλονται ή ένα νομικό θέμα επανέρχεται για επίλυση. Το αυτοκίνητο ή το κινητό ή ο υπολογιστής (γενικά τα μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας) μπορεί να πάθουν μία βλάβη και αυτά που ήδη έχουν βλάβη να επιδιορθωθούν. Έγγραφα, μηνύματα ή τα κλειδιά μπορεί να εξαφανίζονται και οι συμφωνίες μπορεί να συναντούν εμπόδια για να κλείσουν ή ακυρώνονται.

Επειδή ο Ερμής είναι ανάδρομος δεν σημαίνει ότι σταματάμε τις δραστηριότητες μας ή τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Υπομονή χρειάζεται και ψυχραιμία για να ξεπερνιούνται τα εμπόδια. Δεν υπάρχουν μόνο αρνητικά στην ανάδρομη πορεία του Ερμή αλλά και θετικά. Με τον Ερμή ανάδρομο μας δίδεται η δυνατότητα να επανεξετάσουμε και να λύσουμε κάποια θέματα ή υποθέσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν, να επισκευάσουμε ότι έχει χαλάσει, να ξανασκεφτούμε ένα ταξίδι που ονειρευόμαστε από παλιά, να επανέλθει ένα νομικό θέμα από το παρελθόν ή σπουδές που έχουν μείνει μισοτελειωμένες.

Είναι πιθανό τώρα, να επανασυνδεθούμε με κάποιους ανθρώπους με τους οποίους είχαμε χάσει επαφή είτε από παρεξήγηση είτε απλά, λόγω των επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων.

 

Ο Άρης θα μπει στον Σκορπιό στις 9/12

Ο Σκορπιός έχει ιδιότητες που εξυπηρετούν την φύση του Άρη, έτσι αυτή η θέση θεωρείται εξαιρετική γι αυτόν, όσο εξαιρετική μπορεί να την πει κανείς, αφού ο Σκορπιός είναι το πιο εσωστρεφές ζώδιο του ζωδιακού.

Ενώ ο Άρης είναι η εξωτερίκευση της ενέργειας, στον Σκορπιό όλη η ενέργεια, όλη η ένταση, όλος ο δυναμισμός και όλη δραστηριότητα του ανθρώπου αναγκάζεται να γυρίσει προς τα μέσα. Εξαρτάται λοιπόν πόσο εξελιγμένος είναι ο άνθρωπος με έναν τέτοιο Άρη, να κάνει την ενδοσκόπηση του και να φτάσει στην αυτογνωσία ή να γίνει πεσιμιστής, γεμάτος συμπλέγματα.

Όταν λοιπόν ο Άρης περνάει από τον Σκορπιό, καλό είναι όλοι μας, να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη που μας δίνει για να διεισδύσουμε βαθιά στην ψυχή μας και να ανασύρουμε πράγματα που έχουμε ή θέλουμε να ξεχάσουμε. Να δούμε τα προτερήματα και τις αδυναμίες μας και να συνειδητοποιήσουμε πιο είναι το ουσιαστικό νόημα της ζωής. Αυτός ο Άρης μας δίνει αντοχή, σταθερότητα, επιμονή και υπομονή για να το κάνουμε αυτό. Αρκεί να μην μας παρασύρουν εκδικητικές τάσεις και χρησιμοποιήσουμε αυτή την δύναμη για να βλάψουμε εκείνους που κατά την γνώμη μας είναι εχθροί.

 

Ο Κρόνος θα μπει στον ζώδιο του τον Αιγόκερω στις 20/12

Εδώ ο Κρόνος είναι στο ¨σπίτι¨ του, βοηθά στην κοινωνική καταξίωση του ανθρώπου που αγωνίζεται για ηθική και υλική δικαίωση. Όμως είναι δίκαιος κριτής και θα αναδείξει τις αξίες εκείνες που αποδεδειγμένα αξίζουν επιβράβευση. Τους ¨τεμπέληδες¨ θα τους αφήσει ¨μετεξεταστέους¨.

Δεν έχει ευαισθησίες ο Κρόνος, είναι σκληρός, ψυχρός και πολύ αυστηρός δάσκαλος. Τιμωρεί την ανευθυνότητα και την επιπολαιότητα. Ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να φτάσει εκεί που αξίζει με τις δικές του δυνάμεις και δυνατότητες και την σκληρή δουλειά, ο Κρόνος στον Αιγόκερω αφού τον αξιολογήσει και τα βρει όλα σωστά, θα τον βοηθήσει να διακριθεί. Δεν φτάνουν μόνο οι φιλοδοξίες χρειάζεται να έχουμε τα προσόντα αλλά και να μπορούμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε την διάκριση.

 

Ο Ήλιος μπαίνει στον Αιγόκερω στις 21/12 και φτάσαμε το χειμερινό ηλιοστάσιο, την μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου

Η θέση αυτή του Ήλιου αυξάνει στον άνθρωπο την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, την εργατικότητα, τον αυτοέλεγχο και την πειθαρχεία. Έχει φιλοδοξίες και εργάζεται σκληρά για να πετύχει κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, όσο δύσκολο κι αν είναι και όσο χρόνο κι αν χρειαστεί για να φτάσει στην κορυφή.

Είναι αρκετά συντηρητικός, έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της αξιοπρέπειας και δίνει μεγάλη σημασία για το πώς θα τον χαρακτηρίσουν οι άλλοι. Αναζητά την έγκριση, την εκτίμηση και τον σεβασμό των άλλων ανθρώπων γι αυτό προστατεύει με κάθε τρόπο την φήμη και την εικόνα του. Είναι αξεπέραστο γι αυτόν, αν αμαυρωθεί η εικόνα που έχτιζε όλα αυτά τα χρόνια και με τόσο κόπο. Είναι δύσκολο για έναν Αιγόκερω να νιώσει κάποιον δικό του άνθρωπο και φίλο, όμως από την στιγμή που αυτό θα γίνει, θα απαιτήσει από όλους να τον σέβονται όπως σέβονται τον ίδιο και την οικογένεια του.

Βέβαια, ο άνθρωπος που θα εμπιστευθεί θα πρέπει να είναι αξιόλογος και αποδεκτός από κοινωνικό του περίγυρο. Με δύσκολες όψεις ο Ήλιος στον Αιγόκερω μπορεί να γίνει απαισιόδοξος, να φέρεται με σκληρότητα στον εαυτό του αλλά και στους άλλους και να εμμένει δογματικά στις απόψεις και τις συνήθειες του. Μπορεί επίσης να γίνει ψυχρός και επικριτικός με εκείνους που θεωρεί ότι είναι κατώτερης κοινωνικής και οικονομικής τάξης.

 

Η Αφροδίτη γρήγορη αυτό τον μήνα αλλάζει πάλι ζώδιο και μπαίνει στον Αιγόκερω

Έτσι έχουμε μια πολυαστρία στον Αιγόκερω. Εδώ η Αφροδίτη σοβαρεύει, γίνεται ντροπαλή, συνετή και αρκετά συντηρητική. Αρκείται στα απολύτως απαραίτητα, αυτά που θεωρεί σημαντικά. Δεν θα πει πολλά και μεγάλα λόγια αλλά αυτό που θα πει το εννοεί. Είναι λίγο ανασφαλής αλλά καθόλου αχάριστη. Ξέρει να εκτιμά την προσφορά και είναι διακριτική, ειλικρινής και δίκαιη. Δεν θα παίξει ποτέ με τα συναισθήματα των άλλων και δεν θα προδώσει το ταίρι του.

 

Δεκέμβριος 2017 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments