0 0 votes
Article Rating

Ο Μάρτιος είναι καλός μήνας για να κάνουμε μια ανασκόπηση πεπραγμένων των προηγούμενων μηνών και να συνειδητοποιήσουμε που έγιναν σωστά και που έγιναν λάθη είτε στα προσωπικά είτε στα επαγγελματικά μας ζητήματα. Για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα μας απασχολούν τελευταία, θα πρέπει πρώτα να βρεθεί η αιτία των φόβων και των ανησυχιών. Μετά να ακολουθήσουμε το ένστικτο μας και αυτό θα μας οδηγήσει να κάνουμε τις σωστές κινήσεις και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

 

Η Πανσέληνος του Μαρτίου

 

Την 2η Μαρτίου 2018 και ώρα 2:51:14΄ πμ. γίνεται η Πανσέληνος, στην 11ο22’ μοίρα της Παρθένου, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως Παρθένους – Ιχθείς, αλλά και Διδύμους – Τοξότες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 2η ημέρα του Σεπτεμβρίου, Μαρτίου, Ιουνίου και Δεκεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 11η μοίρα των μεταβλητών.

Η Σελήνη στην Παρθένο είναι μα ρεαλίστρια, πρακτική και προσγειωμένη. Εδώ, η λογική κυβερνά την καρδιά. Αγαπά την τάξη και την καθαριότητα, αλλά είναι πολύ σχολαστική και επικριτική. Είναι η στιγμή που ολοκληρώνεται ένα έργο, μία κατάσταση ή μία σχέση, για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο με την είσοδο του Ήλιου στον Κριό.

Η Πανσέληνος στην Παρθένο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, μας προκαλεί να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία, να προσγειωθούμε σ’ αυτή την πραγματικότητα και να μην ονειρευόμαστε πράγματα ανέφικτα. Να δουλέψουμε ήρεμα, έξυπνα, με σοβαρότητα, τάξη και οργάνωση για να ολοκληρώσουμε το έργο με το οποίο έχει καταπιαστεί ο καθένας από εμάς.

Είναι η στιγμή όπου τα συναισθήματα συμπόνιας και συμπάθειας, θα πρέπει να εφαρμοστούν πρακτικά με ανιδιοτελή προσφορά εκεί όπου χρειάζεται. Αυτό που έχει ανάγκη ο συνάνθρωπος, να το προσφέρουμε είτε αυτό είναι υλική είτε είναι ηθική υποστήριξη, αλλά χωρίς να αφήσουμε κανένα να εκμεταλλευτεί αυτή την λαχτάρα μας. Φροντίζουμε την υγεία μας αλλά και προσοχή γιατί τα λάθη φέρνουν αποτυχίες και απογοητεύσεις (Σελήνη αντίθεση με Ήλιο Ποσειδώνα).

Να ασχοληθούμε με τα απλά, πρακτικά θέματα της καθημερινότητας και πως θα τακτοποιήσουμε την ζωή μας, χωρίς να περιμένουμε από τους άλλους κανενός είδους βοήθεια ή υποστήριξη. Αν τρέφουμε αυταπάτες ότι κάποιοι άλλοι, θα παρουσιαστούν ξαφνικά και θα μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από τα προβλήματα, προσωπικά ή επαγγελματικά, θα απογοητευθούμε και θα πληγωθούμε.

Όμως, όση μοναξιά κι αν νοιώσουμε, όση κούραση κι όσο κι αν μας απογοητεύσουν κάποιοι άνθρωποι, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραιτηθούμε ούτε να σταματήσουμε να ελπίζουμε για το καλύτερο. Να θυμόμαστε ότι κάθε κύκλος που κλείνει, ένας καινούργιος ανοίγει. Οργάνωση χρειάζεται, προσήλωση στον στόχο και πάνω απ’ όλα εντιμότητα και σίγουρα όλα θα πάνε καλά.

Ο κυβερνήτης της πανσελήνου ο Ερμής, βρίσκεται μαζί με τον Ήλιο, την Αφροδίτη, τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα στους Ιχθείς και όλοι μαζί σχηματίζουν τρίγωνο με τον κυβ. του ωροσκόπου τον Δία και εξάγωνο με τους Κρόνο-Πλούτωνα.

Θα πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές, να αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια και να μην πιστεύουμε ως αληθινό κάτι το οποίο δεν το έχουμε δει με τα μάτια μας και δεν το έχουμε ακούσει με τα αυτιά μας. Να μην κάνουμε στους άλλους αυτό, που δεν θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σ’ εμάς. Η καλοσύνη, η θυσία και η βοήθεια, δίνεται σ’ αυτούς που την έχουν ανάγκη και σ’ αυτούς που την αξίζουν και όχι ανεξέλεγκτα σε όλους. Κάποιοι δεν ξέρουν να εκτιμούν ή είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη και την προσφορά.

Ο Άρης στον Τοξότη κάνει τετράγωνο με τους πλανήτες στους Ιχθείς, αυτό είναι ένα καμπανάκι για να μετράμε τα “βήματά” μας, ναι στα ξεκάθαρα λόγια, στις έντιμες πράξεις και όχι στις βιαστικές αποφάσεις. Μακριά από εκείνους που μπορούν εύκολα να ξεγελούν τους συνανθρώπους τους.

 

Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου

 

Στις 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 3:11:28 μμ. γίνεται η Νέα Σελήνη, στην 26ο53’ μοίρα των Ιχθύων, επηρεάζει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως τους Ιχθείς, αλλά και τους Παρθένους, Διδύμους και Τοξότες) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 17η Μαρτίου, Σεπτεμβρίου, Ιουνίου και Δεκεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 27η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων.

Με την Νέα Σελήνη και τον κυβερνήτη της, τον Ποσειδώνα, στους Ιχθείς, τα συναισθήματα κοντράρονται με την λογική, έτσι λοιπόν, αυξάνεται η ευαισθησία και η δεκτικότητα στις εξωτερικές επιρροές. Η καλή ή η κακή διάθεση του ανθρώπου εξαρτάται από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος ή των καταστάσεων που βιώνει την κάθε στιγμή. Η καλοσύνη, η ευαισθησία, η φαντασία και η ρομαντική διάθεση είναι πολύ αυξημένα τώρα.

Επειδή όμως η σύγχυση, η ψευδαίσθηση και η πλάνη κυριαρχούν, χρειάζεται προσοχή, διότι μπορεί να παρερμηνεύσουμε κινήσεις, συμπεριφορές ή πληροφορίες και δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε που είναι το ψέμα και που η πραγματικότητα, ακόμα και στο ίδιο μας το μυαλό. Έτσι μπορεί να εξιδανικεύσουμε καταστάσεις ή ακατάλληλους ανθρώπους ή να αδικήσουμε ανθρώπους αποδεδειγμένα έντιμους και αφοσιωμένους.

Ένα από τα λάθη που μπορεί να γίνουν αυτή την περίοδο είναι, να εξιδανικεύσουμε κάποιο άτομο και να του αποδώσουμε αρετές οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γι αυτό σε κάθε νέα γνωριμία δίνουμε πίστωση χρόνου και δεν ενθουσιαζόμαστε και ούτε εμπιστευόμαστε αμέσως καινούργια άτομα που μπαίνουν στην ζωή μας.

Ευτυχώς ο Δίας κάνει μια ωραία όψη τριγώνου με την Νέα Σελήνη, έτσι η τύχη είναι με το μέρος μας. Αφουγκραζόμαστε το ένστικτο μας και αυτό θα μας οδηγήσει στις σωστές αποφάσεις και στους έντιμους ανθρώπους. Πηγή απογοήτευσης, άγχους και στεναχώριας μπορεί να γίνει άτομο με το οποίο συνδεόμαστε ερωτικά ή το παιδί μας ή κάποιο αγαπημένο ή συγγενικό πρόσωπο ή τα προβλήματα υγείας αγαπημένου προσώπου να μας ανησυχήσουν.

Επειδή η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς κάνει τετράγωνο με τον Άρη στον Τοξότη, κάποια από τα σχέδια μας μπορεί να κινδυνεύουν να αποτύχουν, οι στόχοι και τα όνειρα μας μπορεί να είναι ουτοπικά ή να μείνουν απραγματοποίητα. Γι αυτό δεν χάνουμε τον αυτοέλεγχο μας, αλλά με ρεαλισμό, μεθοδική σκέψη, οργάνωση και πρακτική αντιμετώπιση της κατάστασης μπορούμε να αποφύγουμε τα σοβαρά λάθη.

Ας εκμεταλλευτούμε αυτή την περίοδο, να απομονωθούμε από τον ευρύτερο κοινωνικό μας κύκλο για να ξεκουραστούμε και έτσι θα αποφύγουμε λάθη. Εκείνο που βοηθάει αυτό το διάστημα είναι, ξεκούραση και ηρεμία με την συντροφιά ελάχιστων πολύ αγαπημένων πρόσωπων. Η αφηρημάδα είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό των ημερών αυτών, κάτι που μπορεί να μας κάνει εύκολα θύματα κλοπής προσωπικών αντικειμένων.

Αυτή την περίοδο ό,τι κι αν ξεκινήσουμε στα προσωπικά ή στα επαγγελματικά μας, φαίνεται υπερβολικά καλό και έχει πολύ καλές προοπτικές. Όμως το άμεσο μέλλον θα αποκαλύψει αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα. Εκείνο που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, με την Νέα Σελήνη στους Ιχθείς, είναι ότι, πιθανό να παρασυρθούμε από τα συναισθήματά μας και να αγνοήσουμε εντελώς την λογική, με κίνδυνο να πέσουμε θύματα επιτήδειων σε κάποιες περιπτώσεις.

Επίσης αποφεύγουμε τους χώρους όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος για τυχόν ιώσεις και την εξαντλητική γυμναστική ή δίαιτα, διότι ο οργανισμός μας χρειάζεται αυτό τον καιρό, ξεκούραση και τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία για να μην εξαντληθεί εντελώς.

 

ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ο Ερμής θα μπει στον Κριό στις 6/3/2018

Ο Ερμής στον Κριό γίνεται εγωκεντρικός και υποκειμενικός στον τρόπο που λειτουργεί. Η ανυπομονησία, η ισχυρογνωμοσύνη, ο ενθουσιασμός και ο υποκειμενισμός του Κριού κάνουν τον Ερμή νευρικό, βιαστικό, σπασμωδικό και κάποιες φορές απρόσεκτο και ευέξαπτο. Ο Ερμής στον Κριό αυτή την περίοδο κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται υποκειμενικά, να κρίνουν τους άλλους και τον εαυτό τους και να βλέπουν τα πράγματα όπως θέλουν να τα βλέπουν, ανάλογα με την διάθεση τους. Έτσι μπορεί να αντιδράσουν λανθασμένα. Είναι απότομοι στον τρόπο επικοινωνίας, απρόσεκτοι στις κρίσεις και στις λέξεις τις οποίες χρησιμοποιούν αλλά και επιπόλαιοι στον τρόπο που λένε την αλήθεια χωρίς να νοιάζονται για το αποτέλεσμα που θα φέρει αυτή η αλήθεια.

 

Ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στις 23/3 στην 16:54΄ μοίρα του Κριού. Θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι την 16/4

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή στον Κριό, θα πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ καλά την κάθε λέξη που μας έρχεται αυθόρμητα να ξεστομίσουμε. Κάθε αγενής συμπεριφορά μας προς τους άλλους να ξέρουμε ότι θα επιστραφεί πίσω. Κάθε επιπολαιότητα του παρελθόντος θα κριθεί τώρα. Για κάθε προσωπικό ή επαγγελματικό ξεκίνημα, θα πρέπει να περιμένουμε την επαναφορά του Ερμή σε ορθή πορεία. Με τον ανάδρομο Ερμή μπορεί να επιστρέψουν πρόσωπα από το παρελθόν ή κάποια θέματα που χρειάζονται επανεξέταση.

 

Η Αφροδίτη μπαίνει κι αυτή στον Κριό στις 7/3

Η Αφροδίτη στον Κριό είναι σε αδυναμία, αυτό την αναγκάζει σε μια διαρκή αναζήτηση της χαράς, της αρμονίας, της ηρεμίας και της αγάπης σε όλες της τις σχέσεις. Αυτή η διαρκής αναζήτηση γίνεται ανησυχία και επηρεάζει αρνητικά την συναισθηματική ισορροπία του ανθρώπου. Δηλαδή υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές της διάθεσης, από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση. Ενθουσιάζεται π.χ. με κάτι, έμψυχο ή άψυχο, δίνει τα πάντα, αλλά γρήγορα κουράζεται και ακόμα πιο εύκολα απογοητεύεται και πάλι από την αρχή.

 

Ο Άρης θα μπει στον Αιγόκερω στις 17/3

Ο Άρης στον Αιγόκερω είναι σε ένα ιδανικό ζώδιο για εκείνον, είναι ο αρχηγός, έχει ηγετικές και οργανωτικές ικανότητες, θέλει να βγει νικητής και να εξουσιάζει. Γι αυτό δεν θα δειλιάσει να αγωνιστεί, να κουραστεί και να αναλάβει ευθύνες. Θέλει έναν τίτλο ο οποίος θα τον κατοχυρώνει κοινωνικά.

 

Ο Ήλιος φέτος θα μπει στον Κριό, (στο πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου) στις 20 Μαρτίου και ώρα 6:15:22 μμ.

Την ημέρα εκείνη έχουμε εαρινή ισημερία και ένα καινούργιο ξεκίνημα. Μετά την χειμερία νάρκη που συμβολίζει το θάνατο, η φύση ξυπνά για να αρχίσει μια καινούργια ζωή. Η Άνοιξη αρχίζει και επίσημα. Είναι η χρονική στιγμή που έχουμε ίση ημέρα και ίση νύχτα. Αφού ήρθαμε σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματα και τον εσώτερο εαυτό μας στους Ιχθείς, ήρθε η στιγμή να βρούμε τις ισορροπίες μας και να κάνουμε μια νέα αρχή στην Κριό.

Στην αστρονομία ‘ισημερία’ καλείται η αστρική ημέρα κατά την οποία το κέντρο του ηλιακού δίσκου βρίσκεται ίσο χρονικό διάστημα πάνω και κάτω από τον ορίζοντα κάθε τόπου, διαγράφει δηλαδή ίσα τόξα (ημερήσιο και νυκτερινό), και κατά τη διάρκεια της οποίας οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν κατακόρυφα στον ισημερινό.

Το φαινόμενο οφείλεται στην περιφορά της γης γύρω από τον ήλιο και στην κλίση του άξονα περιστροφής της. Καθώς η γη περιφέρεται γύρω από τον ήλιο και επειδή ο άξονας περιστροφής της δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιφοράς η διάρκεια της ημέρας αλλάζει. Δύο φορές το χρόνο η γη βρίσκεται σε τέτοια θέση που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν εντελώς κατακόρυφα στον ισημερινό.

Ο Ήλιος στον Κριό είναι πολύ δυνατός και θεωρείται θέση έξαρσης του Ήλιου. Βοηθά τον άνθρωπο να εκφράζει τις επιθυμίες του, να τις πραγματοποιεί, αλλά να είναι και δημιουργικός. Του αρέσει να δρα συνεχώς, αυτή η δράση του, ζητά αναγνώριση από τους άλλους. Μπορεί να κάνει το παν για τους άλλους φτάνει να του το αναγνωρίσουν. Θέλει να του αναγνωρίσουν εκείνο που έκανε γιατί θέλει να βεβαιωθεί ότι εκφράστηκε.

Ό Ήλιος στον Κριό κάνει τον άνθρωπο πολύ ενεργητικό, δυναμικό και δραστήριο, έχει ανάγκη να πρωτοπορεί, να ξεχωρίζει απ’ το πλήθος, να είναι αρχηγός. Είναι αρκετά ανεξάρτητος, έχει αυτοπεποίθηση και είναι ικανός να κατευθύνει και να διοικεί άλλους. Είναι ξεκάθαρος, η θέση του είναι στο προσκήνιο και δεν αποδέχεται το παρασκήνιο. Όταν όμως ο Ήλιος στον Κριό κάνει πολύ σκληρές όψεις με δύσκολους πλανήτες, εμποδίζεται να εκφράσει την φύση του και γίνεται ισχυρογνώμονας, απότομος, φιλόνικος, επιθετικός και κάποιες φορές σκληρός.

 

Η Αφροδίτη γρήγορη, αλλάζει μέσα στον ίδιο μήνα ζώδιο και μπαίνει στο δικό της ζώδιο, τον Ταύρο στις 31/3.

Η Αφροδίτη στον Ταύρο θεωρείται μια τυχερή θέση γι αυτήν και βρίσκει πάντα τρόπους να χαίρεται. Μπορεί αυτοί τρόποι να είναι υλιστικοί αλλά προσφέρουν ανέσεις, ασφάλεια, ηρεμία, ευγένεια, γοητεία, αγάπη και ευχαρίστηση.

Το πείσμα, η πυγμή αλλά και η γοητεία της, την βοηθούν για να πετύχει αυτό που θέλει και αγαπά. Ενδιαφέρεται για την καλοπέρασή της και για την εξωτερική της εμφάνιση και γι αυτά διαθέτει χρήματα. Η θέση αυτής της Αφροδίτης χαρίζει στον άνθρωπο σταθερότητα στα συναισθήματα και πίστη στον έρωτα. Είναι κοινωνική και πολύ καλή στα οικονομικά θέματα.

 

Μάρτιος 2018 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments