0 0 votes
Article Rating

Καλό μήνα! Νοέμβριος και κοντεύει να τελειώσει κι αυτός ο χρόνος. Αν και ο μήνας αυτός είναι πιο θετικός από τους προηγούμενους, όμως τα σταθερά ζώδια και όποιοι από εμάς έχουμε σημαντικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στα σταθερά ζώδια θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί επειδή ενεργοποιούνται οι εκλείψεις του καλοκαιριού.

Αυτό που ζητάει αυτός ο μήνας είναι, να βρούμε τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης, δηλαδή εκείνα τα εργαλεία αποφόρτισης των αρνητικών συναισθημάτων για να μπορέσουμε να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια, να νιώσουμε τον κόσμο, να δούμε την ομορφιά του και όλα θα πάνε καλύτερα.

 

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Στις 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7:22:49 πμ. πραγματοποιείται η πανσέληνος, στην 11ο58’ μοίρα του Ταύρου, επηρεάζει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως τους Ταύρους και Σκορπιούς, αλλά Λέοντες και Υδροχόους) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 4η Μαΐου, Νοεμβρίου, Αυγούστου και Φεβρουαρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 12η μοίρα των σταθερών ζωδίων.

Με την Πανσέληνο στον Ταύρο αναζητούμε συναισθηματική σταθερότητα και οικονομική εξασφάλιση. Δεν θα αρκεστούμε στα λόγια ούτε σε αοριστίες. Χρειαζόμαστε έμπρακτη απόδειξη των συναισθημάτων.

Όμως για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να συνεργαστούμε έντιμα και σοβαρά, με άλλους ανθρώπους, να δουλέψουμε μαζί τους, να εξισορροπήσουμε τις αντιθέσεις μεταξύ μας για να νιώσουμε ασφαλείς.

Με τον Δία στον Σκορπιό, δεν θα πρέπει να έχουμε υπερβολικές προσδοκίες και υπέρμετρες απαιτήσεις. Είναι εύκολο να πραγματοποιήσουμε αυτό που χρειαζόμαστε, αλλά αφού γνωρίζουμε τι αξίζουμε και πως θα πρέπει να το αναζητήσουμε, τότε θα έχουμε πετύχει ακριβώς αυτό που μας αναλογεί.

Η θετική όψη που κάνει η Πανσέληνος με τον Ποσειδώνα είναι ευεργετική για την ξεκούραση, την ηρεμία και την γαλήνη της ψυχή μας. Δείχνει στον άνθρωπο ότι για να νιώσει ακόμα πιο όμορφα χρειάζεται να προσφέρει έμπρακτα με τις όποιες δυνάμεις του, σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Η γόνιμη φαντασία μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να κάνει προσοδοφόρες επενδύσεις σε επιχειρήσεις ή ακίνητη περιουσία. Αυτή η Πανσέληνος διεγείρει την καλοσύνη και την ρομαντική πλευρά του ανθρώπου, όπου μπορεί να νιώσει πολύ όμορφα ακόμα και με τα πιο απλά πράγματα.

Αρέσει στον Ταύρο να απολαμβάνει τα όμορφα πράγματα και να γεύεται τις νοστιμιές, έτσι μπορεί να κάνουμε κάποιες υπερβολές στα γλυκά, το φαγητό, το χουζούρι και τα έξοδα για όμορφα πράγματα.

Με ωροσκόπο και Ερμή στον Σκορπιό στο χάρτη της Πανσελήνου, δείχνει ότι στην προσπάθεια μας να επιλύσουμε τα δύσκολα προβλήματα μας, μπορεί να γίνουμε εριστικοί και επικριτικοί με τα άτομα του περιβάλλοντος μας και έτοιμοι να καυγαδίσουμε με την παραμικρή αφορμή.

Δείχνει επίσης επιφυλακτικότητα στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους γύρω μας και μια μυστικοπάθεια η οποία απομακρύνει αντί να φέρνει κοντά τους άλλους. Μπορούμε όμως αντιστρέψουμε τα μόνα αρνητικά αυτής της Πανσελήνου με το να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας στους ανθρώπους γύρω μας, να είμαστε ευγενικοί μαζί τους και να εκμυστηρευτούμε αυτό που κρατάμε μέσα μας και μας πονά ή μας ταλαιπωρεί χωρίς σαρκαστική διάθεση. Μπορεί να γίνει αυτό, φτάνει το θελήσουμε, αφού ο Πλούτωνας κυβερνήτης του ωροσκόπου κάνει θετική όψη μαζί του.

 

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Την 18η Νοεμβρίου 2017 και ώρα 1:42:03 μμ. πραγματοποιείται  η Νέα Σελήνη, στην 26ο19’ μοίρα του Σκορπιού, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως τους Σκορπιούς, αλλά και Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 18η Νοεμβρίου, Μαΐου, Αυγούστου και Φεβρουαρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 26η μοίρα των σταθερών ζωδίων.

Η Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού είναι σε πτώση, δηλαδή είναι σε μια θέση η οποία δεν της εξασφαλίζει ηρεμία και ασφάλεια. Τα συναισθήματα είναι βαθιά και έντονα. Η Νέα Σελήνη αυτή δεν έχει αρνητικές όψεις αλλά λόγω θέσης, αυξάνει στους ανθρώπους την εσωστρέφεια και μια έμμονη προσήλωση στα οικονομικά και στα προσωπικά μας θέματα τόσο πολύ, που γινόμαστε αντικοινωνικοί.

Μερικές φορές οι τρόποι μας είναι απότομοι, δηκτικοί και αγενείς γι αυτό θα πρέπει να προσέχουμε πως αντιμετωπίζουμε τους άλλους ώστε να μην τους πληγώνουμε. Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό θέλει αποκλειστικότητες, εγείρονται πάθη, ζήλειες και εκδικητικές συμπεριφορές με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η αρμονία, η ηρεμία και η ισορροπία στη σχέση δύο ανθρώπων ή στην οικογένεια.

Έρχονται στην επιφάνεια οικονομικά ή κληρονομικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή. Το τρίγωνο που κάνει με τον Χείρωνα μας ωθεί να βγάλουμε το όποιο αρνητικό συναίσθημα έχουμε κρατήσει στη ψυχή μας, θυμό, φόβο, μίσος, να έρθουμε πιο κοντά στο ¨Θεό¨ όπως τον εννοεί ή τον ονομάζει ο καθένας, να συγχωρήσουμε αυτούς που μας πλήγωσαν για να μπορέσουμε να ¨γιατρέψουμε¨ τις πληγές μας.

Και απαλλαγμένοι από τα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα και τα τραύματα του παρελθόντος, να τα αφήσουμε πίσω μας και να κάνουμε μια καινούργια αρχή, θεραπευμένοι και αισιόδοξοι.

 

ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ο Ερμής θα μπει στο ζώδιο του Τοξότη στις 5 Νοεμβρίου

Ο Ερμής στον Τοξότη βρίσκεται σε θέση αδυναμίας αφού ο Τοξότης είναι απέναντι από το ζώδιο του, τους Διδύμους. Το διάστημα αυτό που ο Ερμής θα βρίσκεται στον Τοξότη οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πιο πολύ να μιλούν παρά να πληροφορούνται.

Ο άνθρωπος ξοδεύει την ενέργεια του σε πολλά πράγματα συγχρόνως, ενώ του είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει να μιλάει και να ακούσει αυτά που του λένε οι άλλοι. Περισσότερο διδάσκουμε τους άλλους παρά διδασκόμαστε.

Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη μετάδοση παρά στην συλλογή της πληροφορίας. Γινόμαστε λίγο απρόσεκτοι στις κινήσεις και τις εκφράσεις μας, μας βοηθά βέβαια να είμαστε πειστικοί, ευχάριστοι και με χιούμορ. Ο Ερμής στον Τοξότη  είναι ένα παιχνιδιάρικο παιδί που του αρέσει να παίζει με τον λόγο, όμως είναι ειλικρινής και έχει πολλά ενδιαφέροντα. Έχει γνώσεις και εμπειρίες και καταφέρνει να κάνει χαρούμενο τον συνομιλητή του. Όμως εκνευρίζεται και παρεξηγείται αν τον διακόψεις ή του βάλεις όρια στον τρόπο που εκφράζεται.

 

Η Αφροδίτη θα μπει στον Σκορπιό στις 7 Νοεμβρίου

Απέναντι από ζώδιο της, τον Ταύρο, η Αφροδίτη στο Σκορπιό είναι σε αδυναμία. Είναι μια Αφροδίτη με έντονη σεξουαλικότητα, χωρίς ταμπού. Στον παθιασμένο και απόλυτο Σκορπιό είναι μια δύσκολη θέση για την τρυφερή Αφροδίτη να πετύχει αρμονία, ηρεμία και ισορροπία στη σχέση της με άλλους ανθρώπους.

Τα συναισθήματα της είναι ισχυρά και πολύ βαθιά και γίνεται εξαιρετικά ευάλωτη στις αντιδράσεις των άλλων. Πληγώνεται εύκολα και μπορεί να εκφράζει συναισθήματα εκδικητικότητας και ζήλιας όταν νομίζει ότι δεν την αγαπούν τα αγαπημένα της πρόσωπα.  Φοβάται την προδοσία και την εγκατάλειψη γι αυτό ζητά συνέχεια την επιβεβαίωση της αγάπης των ανθρώπων που αγαπά, κάτι που την κάνει κουραστική.

Επειδή είναι δύσκολο να χτιστούν τέτοιοι ανθρώπινοι δεσμοί, έτσι λοιπόν κι εκείνη για να μπορεί να απολαμβάνει τον θαυμασμό, την έγκριση και την εξάρτηση των άλλων απ’ αυτήν, αγωνίζεται να σταθεί δυνατή, κοινωνικά και οικονομικά.

 

Ο Ήλιος θα μπει στον Τοξότη στις 22 Νοεμβρίου

Έτσι από την εσωστρέφεια του Σκορπιού μπαίνουμε στο χαρούμενο, αισιόδοξο, εκδηλωτικό και εξωστρεφές ζώδιο του Τοξότη. Τώρα ότι έχουμε κρατήσει μέσα μας και μας βασανίζει θέλει να βγει προς τα έξω, να εκφραστεί για να αποφορτιστούμε.

Εδώ το ¨δόσιμο¨ είναι σημαντικό, δίνεται διαδίδοντας ότι έχει μέσα του. Κάνει τον άνθρωπο να προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση, να ενθουσιάζεται εύκολα, να επικοινωνεί με τους άλλους και να ταξιδεύει. Η σοφία του προέρχεται από τις γνώσεις του ιδιαίτερα μέσω της εμπειρίας, εξετάζοντας και φιλοσοφώντας αυτά που έχει βιώσει ή έχουν βιώσει άλλοι.

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η επέκταση των οριζόντων είτε διαβάζοντας είτε ταξιδεύοντας. Θετικά χαρακτηριστικά του Ήλιου στον Τοξότη είναι η αισιοδοξία και η ελπίδα για το καλύτερο που έρχεται, η βελτίωση των συνθηκών για να έρθει το καλύτερο και η πίστη ότι θα γίνει.

Είναι έντιμος, δίκαιος και γενναιόδωρος. Δεν κρατά μέσα του καμία κακία, δεν ξεχνά, αλλά ότι τον πλήγωσε το αφήνει πίσω του και προχωρά μπροστά. Σέβεται τα δικαιώματα του άλλου όπως θα ήθελε και οι άλλοι να σέβονται τα δικά του.

Ο Ήλιος στον Τοξότη έχει και αρνητικά όταν κάνει πολύ δύσκολες όψεις, κάνει τον άνθρωπο ματαιόδοξο, να μιλάει για κάθε ζήτημα, ανίκανος να θέσει όρια και καταλογίζει το αλάθητο στον εαυτό του. Γίνεται φανατικός σ’ αυτά που πιστεύει και αρνείται τις αδυναμίες του. Μπορεί να γίνει φανατικός της ηθικής ή της ανηθικότητας.

Φοβάται μήπως γίνει αντιληπτό στους άλλους, ότι είναι κι αυτός απλός άνθρωπος με όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες και τα λάθη.

 

Νοέμβριος 2017 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments