0 0 votes
Article Rating

Καλό μήνα σε όλους!!!!!!! Άλλο ένα καλοκαίρι μας αποχαιρετά. Μπαίνουμε αισίως στον Σεπτέμβριο ο οποίος είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου. Στις 21 Σεπτεμβρίου είναι η φθινοπωρινή ισημερία, οπότε και επισήμως ρίχνει αυλαία και το φετινό καλοκαίρι. Το ζητούμενο του Σεπτέμβρη είναι, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, καθαρή συνείδηση και προσοχή με ποιους συναλλασσόμαστε.

 

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:02:43 πμ. πραγματοποιείται η Πανσέληνος, στην 13ο53’ μοίρα των Ιχθύων, επηρεάζει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως τους Ιχθείς και Παρθένους, αλλά και Διδύμους, Τοξότες) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 6η Μαρτίου, Σεπτεμβρίου, Ιουνίου και Δεκεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 14η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων.

Με την Πανσέληνο στους Ιχθείς, σε σύνοδο με τον κυβερνήτη της, τον Ποσειδώνα, βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την διάρκεια της οποίας, έχουμε ανάγκη από χαλάρωση και απομόνωση από τον ευρύτερο κοινωνικό μας κύκλο. Εκείνο που επιζητούμε αυτό το διάστημα είναι, ηρεμία με την συντροφιά ενός πολύ αγαπημένου πρόσωπου. Η ευαισθησία, η φαντασία και η ρομαντική διάθεση είναι πολύ αυξημένα τώρα.

Επειδή είναι θολό το κλίμα, χρειάζεται προσοχή, διότι μπορεί να παρερμηνεύσουμε κινήσεις, συμπεριφορές ή πληροφορίες και δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε που είναι το ψέμα και που η πραγματικότητα, ακόμα και στο ίδιο μας το μυαλό. Έτσι μπορεί να εξιδανικεύσουμε ακατάλληλους ανθρώπους ή να αδικήσουμε ανθρώπους, αποδεδειγμένα έντιμους και αφοσιωμένους.

Ένα από τα λάθη αυτής της Πανσελήνου είναι να εξιδανικεύσουμε ένα συγκεκριμένο άτομο και να του αποδώσουμε αρετές οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γι αυτό σε κάθε νέα γνωριμία δίνουμε πίστωση χρόνου και δεν ενθουσιαζόμαστε και ούτε εμπιστευόμαστε αμέσως, καινούργια άτομα που μπαίνουν στην ζωή μας αυτό τον μήνα.

Πηγή απογοήτευσης, άγχους και στεναχώριας μπορεί να γίνει άτομο με το οποίο συνδεόμαστε ερωτικά ή το παιδί μας ή κάποιο αγαπημένο ή συγγενικό πρόσωπο. Μπορεί προβλήματα υγείας αγαπημένου προσώπου να μας στεναχωρούν.

Τα όποια σχέδια μας κινδυνεύουν να αποτύχουν, οι στόχοι και τα όνειρα μας μπορεί να είναι ουτοπικά και να μείνουν απραγματοποίητα. Γι αυτό δεν χάνουμε τον αυτοέλεγχο μας, αλλά με ρεαλισμό, μεθοδική σκέψη, οργάνωση και πρακτική αντιμετώπιση της κατάστασης μπορούμε να αποφύγουμε σοβαρά λάθη.

Όλο τον Σεπτέμβριο (ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια και που επηρεάζονται από τις όψεις των πλανητών) μπορεί να αισθανόμαστε ατονία και μία αίσθηση κόπωσης. Γι αυτό δεν συχνάζουμε σε χώρους όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος για να αποφύγουμε τυχόν ιώσεις και επίσης αποφεύγουμε να κάνουμε εξαντλητική γυμναστική ή δίαιτα, διότι ο οργανισμός μας χρειάζεται αυτό τον καιρό, ξεκούραση και τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία για να μην εξαντληθεί εντελώς.

 

Την 20η Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7:29:47 πμ. πραγματοποιείται  η Νέα Σελήνη, στην 27ο27’ μοίρα της Παρθένου, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως Παρθένους, Ιχθείς, Διδύμους και Τοξότες οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 20η Σεπτεμβρίου, Μαρτίου, Ιουνίου και Δεκεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 27η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων.

Η νέα σελήνη στην Παρθένο, φέρνει αλλαγές στον κλάδο υγείας, εργασίας και στην καθημερινότητα μας. Μας καλεί προσαρμοστούμε στις αλλαγές οι οποίες θα συμβούν (7 πλανήτες στα μεταβλητά ζώδια) και να σχεδιάσουμε τα μελλοντικά βήματα μας.

Να χειριστούμε τα καθημερινά θέματα μας έτσι όπως μας έρχονται, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τους μελλοντικούς μας στόχους ανεπηρέαστοι από ανθρώπους ή καταστάσεις που μπορεί να μας παραπλανήσουν ή να μας εκτρέψουν από το αρχικό μας πλάνο.

Επειδή όμως, κάθε φορά που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση μπορεί να προκύψει κάτι άλλο, δημιουργείται μια ανησυχία, μια έντονη νευρικότητα και άγχος. Η σύνοδος του Ερμή κυβερνήτη της Νέας Σελήνης με τον Άρη και σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, μας προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να μπερδέψουμε ή να προδώσουμε τις ηθικές αρχές και τις αξίες μας, να μην εμπιστευόμαστε ή να επηρεαζόμαστε άκριτα από τους άλλους και να είμαστε πολύ προσεκτικοί και πολύ καλά προετοιμασμένοι όταν πρόκειται να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Κάθε νέο ξεκίνημα που μπορεί να αναβληθεί για αργότερα, καλύτερα να περιμένουμε τις καλύτερες συνθήκες, επειδή εκεί που νομίζουμε ότι όλα λειτουργούν τέλεια, θα διαπιστώνουμε το εντελώς αντίθετο και το πρόβλημα είναι ότι δεν θα έχουμε εμείς τον έλεγχο των αλλαγών, αλλά καλούμαστε να ρέουμε με τα γεγονότα και να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις και στα νέα δεδομένα.

Είναι δύσκολο βέβαια, να αποφύγουμε αποτυχίες, απογοητεύσεις, απώλειες ή λανθασμένες αποφάσεις. Όμως όταν έχουμε την συνείδηση μας καθαρή ότι λειτουργήσαμε έντιμα και τα κίνητρα μας ήταν αγνά, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι επώδυνο.

Επίσης την περίοδο αυτή θα υπάρχει η τάση να δεχτούμε ή να κάνουμε αυστηρή κριτική, να είμαστε καχύποπτοι και να παρεξηγούμε ή να παρεξηγούν την κάθε κίνηση ή λέξη, γι αυτό θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι μπορεί, η δική μας αλήθεια να μην είναι και η μόνη αλήθεια. Μπορεί όμως να γίνει το αντίθετο, δηλαδή να έχουμε απέναντι μας ανθρώπους οι οποίοι για δικό τους όφελος κοιτάζουν να εκμεταλλευτούν την εμπιστοσύνη μας.

Δεν εμπιστευόμαστε λοιπόν, απόλυτα την κρίση μας ή την εξωτερική εικόνα των πραγμάτων διότι μπορεί να κάνουμε σοβαρά λάθη ή να χάσουμε αξιόλογους και σημαντικούς ανθρώπους από την ζωή μας εξαιτίας μιας λανθασμένης ιδέας και επίσης δεν εμπιστευόμαστε ανθρώπους που δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι ξεκάθαροι και έντιμοι στις συναλλαγές τους.

 

Ο Άρης θα μπει στην Παρθένο στις 5/9. Στο ζώδιο της Γης ο Άρης αγωνίζεται για να εξασφαλίσει μια θέση στον ήλιο. Δεν τολμά αυτός ο Άρης να δράσει δυναμικά και να πάρει πρωτοβουλίες αλλά προτιμά να σχολιάζει και να κάνει αυστηρή κριτική όταν τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλει αλλά είναι πολύ καλός τεχνίτης και δουλεύει σκληρά και οργανωμένα μέχρι το έργο του να βγει τέλειο.

Ο Ερμής ορθόδρομος πια, θα κάνει κι αυτός την είσοδο του στο ζώδιο της Παρθένου στις 10/9. Εδώ ο Ερμής δεν περιορίζεται από τίποτα, είναι τακτικός, πρακτικός, ευέλικτος και εντοπίζει αμέσως αυτό που του χρειάζεται για να λειτουργήσει. Μπορεί να παρατηρεί, να επιλέγει και να κρίνει τι είναι χρήσιμο σε κάθε περίπτωση. Όμως η αντίθεση που θα κάνει με τον Ποσειδώνα δεν είναι θετική γι αυτόν τον Ερμή. Μπορεί να γίνει απρόσεκτος και να κάνει σοβαρά λάθη, να γίνει ανέντιμος, ανειλικρινής ή να λειτουργήσει με απερισκεψία.

Και η Αφροδίτη θα μπει στην Παρθένο στις 20/9. Η Αφροδίτη στο πρακτικό, ρεαλιστικό, συντηρητικό και λογικό ζώδιο της Παρθένου θεωρείται σε “πτώση”. Εδώ η Αφροδίτη δεν “πρέπει” ούτε είναι χρήσιμο να ζει το “παραμύθι” της και θεωρεί περιττά τα χάδια, τις αγκαλιές, την τρυφερότητα και τους συναισθηματισμούς αφού η αγάπη μπορεί να εκφραστεί στους δικούς της ανθρώπους με πρακτικό τρόπο, όπως να φροντίζει να είναι πάντα καθαροί, να έχουν αυτό που τους χρειάζεται και να υπάρχει ένα τακτοποιημένο σπίτι που θα τους περιμένει.

Η αρμονία στις σχέσεις της χάνεται πολλές φορές από την τάση της Αφροδίτης αυτής στην κριτική. Είναι όμως μια πολύ καλή Αφροδίτη στην εργασία της. Είναι μια ευσυνείδητη και πειθαρχημένη υπάλληλος η οποία ξέρει επίσης να διεκδικεί ηθική και υλική αναγνώριση των κόπων της.

Ο Ήλιος θα μπει στον Ζυγό στις 22/9. Εδώ ο Ήλιος έχει ανάγκη να έχει καλές σχέσεις με τους άλλους. Δεν προβάλει τόσο “εγώ” του, αλλά ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την αρμονία των ανθρωπίνων σχέσεων και την σχέση του με το ταίρι του (όταν αποκτήσει ταίρι, μόνο τότε, θα χρησιμοποιήσει το ¨εγώ¨) γιατί αισθάνεται μισός χωρίς ταίρι. Ο Ζυγός κάνει τον άνθρωπο ευχάριστο, χαρούμενο και κοινωνικό αλλά μόνο αν βρεθεί σε περιβάλλον που τον αποδέχονται.

Διαφορετικά δυσαρεστείται και χαλάει η διάθεση του. Όταν ερωτεύεται μπορεί να χάσει το μυαλό του/της και να μην λειτουργεί θετικά. Τα θετικά χαρακτηριστικά του Ζυγού είναι η γοητεία, το χιούμορ, η ευγένεια, η κομψότητα, η συμβιβαστικότητα και η αίσθηση της δικαιοσύνης. Τα αρνητικά του είναι, η αναποφασιστικότητα, η νευρικότητα, ο ναρκισσισμός, η υπεροψία, η υποχωρητικότητα, τα καπρίτσια και η αίσθηση ότι τα ξέρει όλα.

Σε ακραίες περιπτώσεις, η μικρότητα, η τάση του να ανακατεύεται εκεί που δεν χρειάζεται και η αγενής συμπεριφορά, είναι χαρακτηριστικά τα οποία αμαυρώνουν την εικόνα του Ζυγού.

Ο Ερμής κινείται γρήγορα αλλάζοντας πάλι ζώδιο και θα μπει στον Ζυγό στις 30/9. Ο Ερμής στο αέρινο ζώδιο του Ζυγού γίνεται λογικός και εύστροφος. Έχει ισχυρή αντίληψη αλλά δεν είναι πειθαρχημένος και ορθολογιστής. Δεν συγκεντρώνει πληροφορίες για να μάθει, πχ. έναν άνθρωπο αλλά τον κρίνει εξωτερικά και από την όποια εντύπωση θα του κάνει εκείνη την στιγμή. Ο Ερμής στο Ζυγό κάνει τον άνθρωπο ευγενικό, ευχάριστο για να κάνει καλή εντύπωση στους άλλους.

 

Σεπτέμβριος 2017 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments