0 0 votes
Article Rating

Τον τελευταίο καιρό ο Mickey Mouse δεν αισθάνεται καλά. Η μεγάλη δημοτικότητα και οι απανωτές επιτυχίες είναι πια κάτι συνηθισμένο. Ταυτόχρονα όμως νέοι ήρωες κινουμένων σχεδίων βγαίνουν και κερδίζουν την προσοχή των παιδιών. Τόσο που ο συμπαθής Mickey νοιώθει κάπως ρετρό, κατάλοιπο μιας άλλης, πολύ πιο αγνής εποχής.

Εντάξει, τα μικρά παιδιά θα έρθουν στη Disneyland, θα βγάλουν φωτογραφίες μαζί του, θα δουν τις ταινίες του. Καθώς όμως μεγαλώνουν και σιγά – σιγά χάνουν την αθωότητα τους, θα στραφούν σε άλλους ήρωες, πιο δυναμικούς τα αγόρια, πιο θηλυκούς τα κορίτσια. Ο Mickey νοσταλγεί την εποχή που ακόμα και οι ενήλικες έκαναν ουρά στο σινεμά για χάρη του.

Η Minnie του σύστησε να επισκεφτεί έναν γνωστό αστρολόγο, για να τον ρωτήσει τι προοπτικές έχει. Δεν είναι ντροπή, του είπε, τόσοι και τόσοι πάνε. Δεν ήταν δύσκολο να τον πείσει. Στην κατάσταση που βρίσκεται θα ζήταγε τη συμβουλή οποιουδήποτε. Έτσι πήρε τηλέφωνο, ρώτησε το διάσημο αστρολόγο αν δέχεται και καρτούν και μετά την καταφατική (με ενθουσιασμό) απάντηση, έκλεισε ένα ραντεβού όσο πιο γρήγορα γινόταν.

Η καθορισμένη ημέρα και ώρα έφτασε και ο Mickey βρίσκεται στο γραφείο του αστρολόγου, βυθισμένος στην άνετη πολυθρόνα του.

Αστρολόγος: Αγαπητέ Mickey, είναι μεγάλη τιμή για ‘μένα που σε γνωρίζω από κοντά. Υπήρξα πάντα θαυμαστής σου. Πες μου πως μπορώ να σε βοηθήσω.

Mickey: Νοιώθω ότι η καριέρα μου έχει κολλήσει. Κάτι πρέπει να αλλάξω αλλά δεν ξέρω τι. Πολύ φοβάμαι ότι θα βρεθώ στο περιθώριο. Πες μου τι πρέπει να κάνω.

Αστρολόγος: Ηρέμησε αγαπητέ μου. Καταρχήν χρειάζομαι ημερομηνία, ώρα και τοποθεσία της γέννησης σου.

Mickey: Τι εννοείς γέννηση; Όταν με σχεδίασαν στο χαρτί; Που να ξέρω; Έγιναν τόσες δοκιμές μέχρι να καταλήξουν σε μένα.

Αστρολόγος: Όχι φίλε μου. Αυτή είναι η περίοδος της κυοφορίας. Εσύ είσαι ο διάσημος Mickey Mouse. Η γέννηση σου έγινε όταν έκανες πρεμιέρα μπροστά στο κοινό.

Mickey: Α ναι! Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ήταν στην ταινία μικρού μήκους “Steamboat Willie”. Πρωταγωνιστούσα μαζί με την Minnie. Κάναμε πρεμιέρα στο Colony Theatre της Νέας Υόρκης. Ήταν 19 Σεπτεμβρίου 1928, ώρα 2 μμ.(1) Πολύ μεγάλη επιτυχία. Αξέχαστα χρόνια!

Ενώ ο Mickey αναπολούσε τα περασμένα μεγαλεία, ο αστρολόγος γύρισε στον υπολογιστή του και σχημάτισε το γενέθλιο χάρτη του. Όταν εμφανίστηκε στην οθόνη, τον έδειξε στον Mickey.

Αστρολόγος: Λοιπόν έχουμε και λέμε: Έχεις 8 από τους 10 πλανήτες πάνω από τον ορίζοντα. Ανάμεσα στους 8 είναι και όλοι οι προσωπικοί σου πλανήτες. Είσαι γεννημένος για να γίνεις star, να λάμψεις ανάμεσα στον κόσμο. Ήλιος, Σελήνη και Ωροσκόπος σε μεταβλητά ζώδια. Επίσης τα 4 μεταβλητά ζώδια κυβερνάνε 6 οίκους, ενώ τα 4 σταθερά ζώδια μόνο 2 οίκους. Δεν είσαι και ιδιαίτερα σταθερός στις απόψεις σου. Σου αρέσει να προσαρμόζεσαι στις καταστάσεις, να δίνεις αυτό που ζητάει ο κόσμος. Αν δεν το είχες αυτό δεν νομίζω ότι θα ήσουν στο προσκήνιο τόσες δεκαετίες.

Mickey: Μου φαίνεται όμως ότι έχω στερέψει. Δεν ξέρω τι ζητάει ο κόσμος σήμερα και αν ποτέ καταλάβω δεν είμαι σίγουρος πια ότι μπορώ να του το δώσω.

Αστρολόγος: Ηρέμησε φίλε μου. Εδώ θα τα βρούμε όλα. Λοιπόν, ο Ήλιος σε Παρθένο και 9ο οίκο. Εξυπνάδα, καπατσοσύνη και το σύμβολο της αγνότητας μαζί, γι’ αυτό σε αγάπησε ο κόσμος. Και βέβαια δεν είναι τυχαίο που έχεις ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας την κουλτούρα ολόκληρων γενιών. Η Σελήνη στον Τοξότη και τον 11ο οίκο. Ο Ωροσκόπος στο ίδιο ζώδιο. Σου αρέσουν οι περιπέτειες. Όταν σε συνεπάρει κάτι, ορμάς χωρίς δεύτερη σκέψη. Αρκεί να μην είσαι μόνος σου. Έχεις ανάγκη τους φίλους σου αν και μάλλον τους κρατάς σε κάποια απόσταση. Θέλεις να νοιώθεις ανεξάρτητος αλλά όχι μόνος. Ο σεληνιακός κύκλος βρίσκεται ακόμα στην αρχή του, πριν το πρώτο τετράγωνο. Έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στη δυνατότητα σου να χαράξεις καινούργιους δρόμους. Δεν είναι πάντα ξεκάθαρο το που θέλεις να πας αλλά έχεις πολλή όρεξη να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις διάφορες κατευθύνσεις. Αυτός ο αυθορμητισμός και η παιδικότητα πρέπει να σε ‘χουν βοηθήσει στην καριέρα σου. Για πες μου όμως, αυτό είχαν στο μυαλό τους όταν σε σχεδίαζαν;

Mickey: Αυτοί ήθελαν να φτιάξουν τον Charley Chaplin σε καρτούν. Ένα ευαίσθητο, μικροκαμωμένο ποντικάκι με ανθρώπινα χαρακτηριστικά που θα κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου με τα παθήματά του. Ήταν βλέπεις δύσκολες εποχές. Ανάμεσα στους δύο μεγάλους πολέμους και λίγο πριν την κατάρρευση των χρηματιστηρίων. Ο κόσμος έψαχνε λίγο γέλιο, λίγη παρηγοριά, κάπου να ξεχαστεί.

Αστρολόγος: Δεν βλέπω όμως και πολύ Νερό στον χάρτη σου. Μόνο τον Πλούτωνα στον Καρκίνο, θέση που έχει όλη εκείνη η γενιά. Έχεις βέβαια κι ένα κλειστό τετράγωνο του Ποσειδώνα με τη Σελήνη, κάτι που σε κάνει να αλλάζεις εύκολα διάθεση αλλά γενικά δεν μου φαίνεσαι τόσο ευαίσθητος.

Mickey: Κορόιδο είμαι; Αν ήμουν ευαίσθητος θα είχα εξαφανιστεί. Ύστερα από ‘μενα βγήκαν τόσοι δυναμικοί ήρωες. Πως θα τους συναγωνισθώ; Αν ο κόσμος θέλει έναν ευαίσθητο looser ας πάει στον Donald Duck.

Αστρολόγος: Εντάξει, αλλά κι εσύ δεν είσαι κανένας ράμπο. Βλέπω η Αφροδίτη είναι σε κυριαρχία και σε σύνοδο με το Μεσουράνημα στο Ζυγό. Εκεί είναι και ο Ερμής, κυβερνήτης του Ήλιου σου. Φυσικό ήταν να κάνεις καριέρα στο χώρο των τεχνών και της επικοινωνίας. Αλλά για σένα βασικό ζητούμενο στους ρόλους σου είναι η αποκατάσταση του δίκιου και της αρμονίας, κάτι που καταφέρνεις περισσότερο με διπλωματία παρά με την επιβολή της θέλησής σου.

Mickey: Τι θέλεις να πεις, ότι δεν είμαι αρκετά αρρενωπός; Ξέρεις πόσες θαυμάστριες έχω εγώ; Μη κοιτάς που είμαι πιστός στην Minnie.

Αστρολόγος: Έλα τώρα Mickey, μη τα λες σε ‘μενα αυτά. Με την Minnie είσαστε 83 χρόνια μαζί και ακόμα δεν έχετε παντρευτεί. Τι περιμένεις; Έχετε και τον ίδιο γενέθλιο χάρτη. Είναι το θηλυκό σου alter ego, ουσιαστικά είσαστε δυο δίδυμα αδερφάκια. Θυμάσαι που τα πρώτα χρόνια ο ίδιος ο Disney έδινε τη φωνή του και σε ‘σένα και στην Minnie; Η Minnie δεν είναι γυναίκα για ‘σένα. Δες τον Άρη ακριβώς πάνω στην ακμή του 7ου οίκου σου. Και τον Πλούτωνα μέσα στον οίκο. Εσύ χρειάζεσαι μια γυναίκα ισχυρή, με πολύ δυναμισμό. Μια γυναίκα κυρίαρχη.

Mickey: Μήπως θα πρέπει να έχει και μαστίγιο για να με δέρνει; Μα τι μου λες τώρα; Μου ζητάς να χωρίσω τη Minnie μετά από τόσα χρόνια; Αλήθεια πέρασαν κιόλας 83 χρόνια! Τι θα πει ο κόσμος; Οι θαυμαστές μου; Δεν θα μου το συγχωρέσουν ποτέ.

Αστρολόγος: Δεν λέω να χωρίσετε τελείως. Μπορείτε να συνεχίσετε να βλέπεστε και να πρωταγωνιστείτε μαζί. Αλλά μπορείς ταυτόχρονα να παντρευτείς μια πραγματική γυναίκα.

Mickey: Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Είμαι πολύ μεγάλος για τέτοια μπερδέματα.

Αστρολόγος: Ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα για σένα. Δες το τετράγωνο ακριβείας του Πλούτωνα στην Αφροδίτη σου και το τρίγωνο από τον Άρη. Δεν νομίζω ότι μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς ικανοποιητικές προσωπικές σχέσεις. Θα είναι πάντα ένα αγκάθι για σένα.

Mickey: Καλύτερα ας αλλάξουμε κουβέντα. Δεν ήρθα εδώ για τα αισθηματικά μου. Με τη Minnie έχουμε τη σχέση που έχουμε τόσα χρόνια κι αυτό δεν αλλάζει. Κατάλαβέ το ότι για μένα προσωπική σχέση δεν σημαίνει απαραίτητα και σεξουαλική σχέση, όπως έχεις συνηθίσει με τους πελάτες σου. Για μένα προσωπική είναι η σχέση με το κάθε παιδάκι που με κρεμάει στο τοίχο του δωματίου του, μου λέει «καλημέρα» μόλις ξυπνάει και με παίρνει αγκαλιά για να κοιμηθεί. Αυτή τη σχέση δεν πρόκειται να τη ρισκάρω, ότι και να βλέπεις εσύ στον 7ο οίκο ή αλλού. Άλλωστε οι δυναμικοί και οι ισχυροί είναι οι αντίπαλοι μου σε κάθε ιστορία που πρωταγωνιστώ. Δεν χρειάζεται να τους βάλω και στο σπίτι μου.

Αστρολόγος: Όπως θες. Εμένα δουλειά μου είναι να σου πω τι γνώμη μου. Από κει και πέρα, εσύ αποφασίζεις.

Mickey: Μπορούμε να επικεντρωθούμε στη καριέρα μου; Ο κόσμος ζητάει πιο δυναμικούς χαρακτήρες. Πιστεύεις ότι πρέπει να γίνω πιο αρρενωπός, πιο ώριμος;

Αστρολόγος: Δεν νομίζω ότι θα σου βγει άνετα. Ήλιος και Άρης, οι πιο αρρενωποί πλανήτες σ’ ένα χάρτη, έχουν για κυβερνήτη τον Ερμή, το αιώνιο παιδί. Επίσης ο Κρόνος, το αρχέτυπο της ωριμότητας, βρίσκεται «θαμμένος» στον 12ο οίκο και χωρίς όψεις με άλλους πλανήτες. Φαίνεται πως ότι σχετίζεται με ωριμότητα το απωθείς και δεν θέλεις να έχεις σχέσεις μαζί του. Αλλά για πες μου: αν ωρίμαζες πως θα διατηρούσες τη σχέση που λες ότι θέλεις να έχεις με τα παιδάκια;

Mickey: Έχεις δίκιο αλλά κάτι πρέπει να κάνω. Τι άλλο βλέπεις;

Αστρολόγος: Βλέπω τον Δία στον Ταύρο και τον 4ο οίκο, επίσης χωρίς όψεις. Όταν σου αρέσει κάτι (και σου αρέσουν τα ωραία πράγματα) δεν θα σταματήσεις εύκολα μέχρι να το αποκτήσεις. Ή μάλλον δεν θα σταματήσεις ποτέ. Δυσκολεύεσαι πολύ στο μέτρο και τους περιορισμούς. Επίσης έχεις ιδιαίτερη σχέση με την πατρίδα σου. Είσαι πολύ αμερικάνος. Νομίζω διαμόρφωσες τη σύγχρονη κουλτούρα της Αμερικής και διαμορφώθηκες από αυτήν.

Mickey: Αυτό είναι μεγάλη ιστορία που θα ήθελα να τη συζητήσουμε.

Αστρολόγος: Πολύ ευχαρίστως, αλλά ας ολοκληρώσουμε πρώτα με το γενέθλιο χάρτη σου. Τελευταίοι πλανήτες είναι ο Ουρανός που βρίσκεται στην αρχή του Κριού και ο Ποσειδώνας μόλις πριν φύγει από τον Λέοντα. Γεννήθηκες δηλαδή στο μεταίχμιο δύο εποχών. Καταρχήν, είσαι τυχερός που πρόλαβες να γεννηθείς με τον Ποσειδώνα στον Λέοντα. Ιδανική θέση για ηθοποιό και γενικά για άνθρωπο των τεχνών. Σκέψου μόνο πόσοι θρύλοι του Hollywood γεννήθηκαν με τη θέση αυτή. Εσύ είσαι ο τελευταίος αυτής της γενιάς. Στην περίπτωσή σου ο Ποσειδώνας είναι και ανατέλλων πλανήτης, δηλαδή ανέτειλε αμέσως πριν τον Ήλιο. Πολύ σημαντικός για την καριέρα σου. Η θέση του Ποσειδώνα στον 8ο οίκο δείχνει την πίστη σου στις κοινές αξίες, αυτές που μοιράζεσαι με όλο τον κόσμο, μέσα πάντα από την τέχνη σου. Τώρα κατάλαβα γιατί δεν θέλεις να «προδώσεις» τους θαυμαστές σου αφήνοντας τη Minnie.

Mickey: Πάλι καλά που το κατάλαβες…

Αστρολόγος: Όσο για τον Ουρανό στον Κριό και τον 3ο οίκο δείχνει νομίζω την πρωτότυπη και αυθόρμητη σκέψη που σε χαρακτηρίζει. Μάλλον προσθέτει κι αυτό στην όλη παιδικότητα που βγάζεις. Να δούμε και τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης. Μα φυσικά στους Διδύμους και στον 5ο οίκο. Είσαι προορισμένος να επικοινωνείς με τον κόσμο, να μπορείς να δεις τη ζωή μέσα από τα δικά του μάτια αλλά και να δημιουργήσεις στο χώρο της διασκέδασης. Να δώσεις χαρά και ευχαρίστηση στον κόσμο. Μου φαίνεται ότι τα έχεις πάει πολύ καλά μέχρι τώρα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσες να τα πας καλύτερα.

Mickey: Η αλήθεια είναι πως ούτε και εγώ περίμενα τόση επιτυχία. Ακόμα δεν ξέρω τι είναι αυτό που άρεσε τόσο στον κόσμο.

Αστρολόγος: Εδώ είμαστε για να δώσουμε απαντήσεις σε όλα. Τώρα είναι η στιγμή να γυρίσουμε σε αυτό που λέγαμε για την επίδρασή σου στην αμερικάνικη κουλτούρα. Θα δούμε το γενέθλιο χάρτη σου σε σχέση με αυτόν της πατρίδας σου, της Αμερικής.

Εδώ έγινε ένα διάλειμμα στη συζήτηση για να ψάξει ο αστρολόγος το γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ, ανάμεσα στους πολλούς που κυκλοφορούνε(2). Αφού τελικά τον βρήκε εκτύπωσε τον διπλό χάρτη με τις ΗΠΑ στο εσωτερικό και τον Mickey στο εξωτερικό. Με ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης στα χείλη τον έδειξε στον Mickey που δεν καταλάβαινε τίποτα.

Αστρολόγος: Βλέπεις τι σου ‘λεγα φίλε μου;

Mickey: Δηλαδή τώρα περιμένεις να καταλάβω κάτι από αυτό που μου δείχνεις;

Αστρολόγος: Κοίτα εδώ. Ο Κρόνος σου είναι ακριβώς πάνω στον Ωροσκόπο των ΗΠΑ και ο Κρόνος των ΗΠΑ ακριβώς πάνω στο δικό σου Μεσουράνημα. Δεν είναι εκπληκτικό;

Mickey: Τι σημαίνει αυτό;

Αστρολόγος: Ότι αυτό που εσύ δημιούργησες, ό,τι από σένα άντεξε στον χρόνο, άλλαξε την εικόνα της Αμερικής. Και αντίστοιχα η δική σου καριέρα διαμορφώθηκε από τους περιορισμούς και τις δομές της πατρίδας σου. Επίσης ο Άρης και στους δύο χάρτες βρίσκεται σε σύνοδο, συνεπώς η δράση σας συντονίζεται πολύ εύκολα. Βλέπω βέβαια και δυο πιο δύσκολες όψεις: Ο δικός σου Ουρανός είναι σε τετράγωνο με το Δία των ΗΠΑ και ο Ποσειδώνας σου είναι σε αντίθεση με τη Σελήνη των ΗΠΑ. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Η επιθυμία των ΗΠΑ για επέκταση αποτελεί μόνιμη πρόκληση για τη δική σου τάση για πρωτοτυπία και καινοτομία. Είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός που προσφέρει διαρκώς πολλές καινούργιες δυνατότητες. Δεν σε αφήνει σε ησυχία. Επίσης η σχέση του Ποσειδώνα σου με τον απλό κόσμο, δηλαδή τη Σελήνη, είναι απαραίτητη ώστε να έρχεσαι μονίμως αντιμέτωπος με τις επιθυμίες του κόσμου, να τις συνειδητοποιείς και να προσαρμόζεις ανάλογα τα προσωπικά σου πιστεύω. Άλλωστε η σύνοδος του Ήλιου σου με τον Ποσειδώνα των ΗΠΑ εξασφαλίζει ότι θα αποτελείς πάντα μέρος των ιδανικών αυτής της χώρας. Και ο Πλούτωνας σου ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ερμή των ΗΠΑ δείχνει ότι δεν είσαι καθόλου αδύναμος. Μπορείς να διαμορφώσεις συνειδήσεις στη χώρα αυτή. Και βέβαια ο Κλήρος της Τύχης σου είναι σε πολύ κλειστή σύνοδο με τη Σελήνη των ΗΠΑ, τον αμερικάνικο λαό. Βλέπεις φίλε μου πόσο καλά ταίριαξες με την πατρίδα σου; Πως να μην γίνεις τόσο διάσημος;

Ο Mickey έδειχνε ζαλισμένος από τον καταιγισμό πλανητών και όψεων.

Mickey: Εντάξει με έπεισες. Μπορείς να μου πεις τι να κάνω από εδώ και πέρα. Εγώ γι’ αυτό ήρθα εδώ.

Τότε ο αστρολόγος ξαναγύρισε στον υπολογιστή του για να εμφανίσει τις διελεύσεις και τις προόδους στο γενέθλιο ωροσκόπιο του Mickey.

Ήταν πολύ προβληματισμένος αλλά δεν του έδειξε τον χάρτη, έτσι κι αλλιώς ο Mickey δεν θα καταλάβαινε τίποτα από τα πολλά σύμβολα.

Mickey: Δεν σε βλέπω χαρούμενο. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα;

Αστρολόγος: Φίλε μου φαίνεται ότι περνάς μεγάλο λούκι. Τώρα κατάλαβα γιατί ήρθες σε μένα. Ο Ουρανός σου πάει για την πρώτη του επιστροφή στη γενέθλια θέση του, ο Ποσειδώνας σχημάτισε ήδη αντίθεση με τη γενέθλια θέση του, ο Πλούτωνας από τον 1ο σου οίκο σχηματίζει τετράγωνο με το γενέθλιο Ουρανό, ο Κρόνος έχει περάσει ήδη από το Μεσουράνημα σου και τώρα ετοιμάζεται να ξαναπεράσει, ακόμα και ο Δίας επιστρέφει στη γενέθλια θέση του. Κανένας πλανήτης δεν σε αφήνει σε ησυχία. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά του χρόνου θα σχηματιστεί και προοδευμένη Νέα Σελήνη στο 12ο οίκο σου, μόλις 3 μοίρες πριν τον Ωροσκόπο σου. Είναι σαν να γκρεμίζεται γύρω σου όλος ο κόσμος που ήξερες. Όλα όσα έχτισες φαίνεται να μην έχουνε νόημα πια, αποτελούν μακρινό παρελθόν και οι προοπτικές του μέλλοντος δεν έχουν φανεί ακόμα.

Mickey: Θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι δεν υπάρχουν νεκροθάφτες για καρτούν και ακόμα κι αν δέσω μια πέτρα στο λαιμό μου και πέσω στη θάλασσα δεν πρόκειται να πνιγώ. Οπότε άσε τα μοιρολατρικά που ξέρεις και πες μου τι πρέπει να κάνω.

Αστρολόγος: Κοίτα να δεις. Σε κάποιον άνθρωπο που έχει την τύχη να φτάσει τα δικά σου χρόνια και να ζήσει μια επιστροφή του Ουρανού, θα του έλεγα τώρα πια να κάνει ό,τι θέλει και μπορεί. Δεν χρειάζεται να σκεφτεί τίποτα, ούτε χρωστάει και τίποτα σε κανένα. Με τα καρτούν όμως είναι διαφορετικά. Για σένα ο χρόνος δεν μετράει. Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου και πρέπει να σχεδιάσεις το μέλλον σου.

Mickey: Γι’ αυτό ήρθα εδώ αλλά ακόμα δεν μου έχεις πει τίποτα για το μέλλον.

Αστρολόγος: Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι θα πρέπει να ξεχάσεις το Mickey που ήξερες. Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι θα πρέπει να κάνεις μια καινούργια αρχή αλλιώς θα περάσεις στο περιθώριο. Στο τέλος θα σε βλέπουν μόνο στα μουσεία κινουμένων σχεδίων

Mickey: Έχεις καμιά ιδέα γι’ αυτήν την καινούργια αρχή που μου λες. Μη μου πεις πάλι να χωρίζω από τη Minnie.

Αστρολόγος: Εντάξει, τελείωσε αυτό το θέμα. Κοίτα, ο γενέθλιος χάρτης δεν αλλάζει, οπότε μην προσπαθήσεις να παραστήσεις κάτι που δεν είναι ο εαυτός σου. Θα συνεχίσεις να είσαι ο τετραπέρατος, μικροκαμωμένος ποντικός που τα βάζει με ισχυρότερους αντιπάλους για την αποκατάσταση της τάξης. Αλλά μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα. Πόσες δεκαετίες φοράς αυτά τα ρούχα; Ακούς καθόλου την καινούργια μουσική; Ξέρεις πως μιλάνε τα σημερινά παιδιά μεταξύ τους; Αν τα κατάφερες μέχρι τώρα είναι επειδή προσαρμοζόσουν στην κάθε εποχή. Ε λοιπόν τώρα είναι η στιγμή που δεν χρειάζεσαι απλά προσαρμογή αλλά γενική αλλαγή. Δεν είμαι ειδικός στη showbiz αλλά πρέπει να βρεθούν καινούργιες ιστορίες, καινούργιοι φίλοι, καινούργιοι αντίπαλοι. Πρέπει να δούμε έναν καινούργιο Mickey, να αποδείξεις ότι παραμένεις ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών κι όχι κάποιο καρτούν που έβλεπαν οι μεγάλοι όταν ήταν παιδιά. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα αλλά μπορείς να τα καταφέρεις.

Ο Mickey ευχαρίστησε τον αστρολόγο και έφυγε. Ήταν από την μια προβληματισμένος απ’ όσα άκουσε αλλά από την άλλη ένοιωθε μια ικανοποίηση που όλα όσα αισθανόταν είχαν μια λογική εξήγηση, δεν ήταν μόνο η ιδέα του. Στο σπίτι περιέγραψε στη Minnie την επίσκεψη του στον αστρολόγο, παραλείποντας μόνο τα σχετικά με τον 7ο οίκο του. Η Minnie τον φίλησε λέγοντας του ότι και η ίδια ήθελε καιρό τώρα να του πει ότι πρέπει να ανανεωθεί. Ο Mickey ενοχλήθηκε που ακόμα και η Minnie είχε αρχίσει να τον βαριέται και απλά του το είπε κάπως ευγενικά. Αυτό όμως τον πείσμωσε περισσότερο. Πήρε τηλέφωνο στη Disney και κανόνισε συνάντηση για την επόμενη μέρα το πρωί με τους καλύτερους σχεδιαστές, στυλίστες, σεναριογράφους κλπ.

Η επιχείρηση ανανέωσης του Mickey έχει αρχίσει. Το πόσο επιτυχημένη θα είναι, θα φανεί στην επόμενη ταινία του.

Δημήτρης Αντωνιάδης

 

Σημειώσεις

  1. Παραδόξως υπάρχουν δύο πιθανές ημερομηνίες για την πρεμιέρα της ταινίας Steamboat Willie. Η μία εκδοχή είναι στις 19 Σεπτεμβρίου 1928 και η άλλη δύο μήνες αργότερα 18 Νοεμβρίου 1928. Εδώ ακολουθώ την πρώτη εκδοχή δείχνονταν εμπιστοσύνη στο έγκυρο Ηoroscope and Astrology – Homepage – Astrodienst που όπως αναφέρει την έχει ελέγξει με τα αρχεία της Disney.
  2. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ. Πάντως ο πρώτος χάρτης που φτιάχτηκε και μάλλον ο εγκυρότερος φαίνεται να είναι αυτός για 4/7/1776 και ώρα 17:10 μμ.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments