3 2 votes
Article Rating

Αν η Σελήνη κρατάει όλο το βιβλίο της ζωής μας, η προοδευμένη Σελήνη μας κατευθύνει σε εκείνο το κεφάλαιο στο οποίο αποκαλύπτεται και αντανακλάται ο εσωτερικός μας κόσμος εκείνη τη στιγμή.

Μία από τις λειτουργίες της προοδευμένης Σελήνης στην προγνωστική αστρολογία είναι αυτή του χρονοδείκτη γεγονότων δεδομένου ότι οι όψεις που σχηματίζει με γενέθλιους πλανήτες διαρκούν το πολύ 2 μήνες. Η ανοχή που δίνεται στις όψεις αυτές είναι 1,5 μοίρα. Κατά την περίοδο που η Σελήνη σχηματίζει κάποια όψη από πρόοδο με κάποιον γενέθλιο πλανήτη, βλέπουμε να τονίζεται η φύση και η ενέργεια του συγκεκριμένου πλανήτη και η ικανότητά του να λειτουργεί και να μορφοποιεί συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας φανερώνεται μπροστά μας. Οι αρμονικές όψεις σημειοδοτούν περιόδους στις οποίες νιώθουμε άνετα με τους τομείς εκείνους της ζωής μας που η Σελήνη επηρεάζει. Οι δύσκολες όψεις σημειοδοτούν εποχές κατά τις οποίες νιώθουμε ότι οι αντιδράσεις μας δεν ευδοκιμούν και δεν πετυχαίνουμε αυτά που επιθυμούμε στους εν λόγω τομείς.

Η προοδευμένη Σελήνη σε όψη με τον Ήλιο

Οι όψεις που σχηματίζονται ανάμεσα στα Φώτα είναι από τις πλέον σημαντικές σε ένα ωροσκόπιο. Το αρσενικό με το θηλυκό επικοινωνούν και έρχονται κοντά. Η προοδευμένη Σελήνη μορφοποιεί τη δυναμική και τη δημιουργικότητα της Ηλιακής δύναμης στο χάρτη μας. Η περίοδος που σχηματίζεται όψη ανάμεσά τους θα είναι μία κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να υπάρξει αρμονία ή ασυμφωνία στην πρωταρχική μας ανάγκη να προβάλλουμε τον εαυτό μας, και αυτό θα εξαρτηθεί και από τη φύση της όψης της Σελήνης στον προοδευτικό χάρτη. Έτσι, μία αντίθεση ή ένα τετράγωνο για παράδειγμα είναι πιθανό να προκαλέσει άγχος σε ότι έχει να κάνει με την ανάγκη μας να είμαστε στο επίκεντρο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απογοητεύομαστε και να σκορπάμε χαμένη ενέργεια. Μπορεί τα συναισθήματά μας να μην βρίσκονται σε αρμονία με τις κινήσεις και τις πράξεις μας και κατά κάποιο τρόπο να νιώθουμε περίεργα με αυτά που πρέπει ή μας ζητάνε να κάνουμε.

Από την άλλη μεριά, το τρίγωνο ή το εξάγωνο μπορεί να αποκαλύψει μία τέλεια ευκαιρία για να λειτουργήσουμε δημιουργικά και με ουσία. Η προσωπικότητά μας είναι περισσότερο ολοκληρωμένη και ο εσωτερικός μας κόσμος είναι ταιριαστός με τον εξωτερικό. Η σύνοδος μιλάει για τη δημιουργική γονιμοποίηση. Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στην αυτοέκφραση και στην προβολή του εαυτού μας σε όλο τον κόσμο. Αυτή η προοδευμένη Νέα Σελήνη τονίζει ιδιαίτερα την αυτοπεποίθεσή μας και αυτή είναι μία πολύ καλή στιγμή για να κάνουμε μεγάλα και σημαντικά βήματα. Η σύνοδος αυτή συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 28 χρόνια, και λόγω αυτού είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουμε την περίοδο αυτή και να προσπαθήσουμε να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Η προοδευμένη Σελήνη σε όψη με την Σελήνη

Αυτή είναι μία περίοδος αυξημένης ευαισθησίας και συναισθηματικής δημιουργικότητας. Έρχονται υποσυνείδητες και ενστικτώδεις επιθυμίες στο προσκήνιο της ζωής μας. Είναι μία πολύ καλή εποχή για να είμαστε παρατηρητικοί ώστε να ανιχνεύσουμε τι είναι αυτό που συμβαίνει βαθιά μέσα στον πυρήνα μας. Οικογενειακά ζητήματα φαίνεται να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία τώρα όπως επίσης και οτιδήποτε έχει να κάνει με το φυσικό ή ψυχολογικό μας “σπίτι”. Επίσης τώρα νιώθουμε αρκετά ασφαλείς και αν αυτό λόγω άλλων παραγόντων δεν συμβαίνει, είναι αυτό που επιδιώκουμε όσο τίποτα άλλο. Αν η γενέθλια Σελήνη βρίσκεται σε ζώδιο του Άερα, η αίσθηση της ασφάλειας είναι πιθανό να αφορά στις σχέσεις μας. Αν είναι σε γήινο ζώδιο τότε μπορεί να αφορά περισσότερο στην υλική φύση της ζωής μας. Αν είναι σε πύρινο ζώδιο, τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν έχουν να κάνουν με την προσωπική δημιουργικότητά μας και αν είναι σε ζώδιο του Νερού η συναισθηματική μας ζωή αναμοχλεύεται και οι νέες μορφές που παίρνει αναδύονται από τον ωκεανό των ονείρων και των επιθυμιών μας. Η φύση αυτών των καταστάσεων είτε αφορούν τις σχέσεις, τα οικονομικά, τη δημιουργικότητα ή τα βαθιά συναισθήματά μας εξαρτάται από την όψη που σχηματίζεται.

Αν πρόκειται για σύνοδο τότε αυτό που συμβαίνει είναι μία όξυνση του τομέα εκείνου που επηρεάζεται. Είναι μίαΣεληνιακή επιστροφή από πρόοδο και αυτό σημειοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου ανάπτυξης. Αν πρόκειται γιααντίθεση ή τετράγωνο όλο αυτό το βιώνουμε ως αγώνα και διαμάχη και καλό θα είναι να προσέξουμε τις ενστικτώδεις αντιδράσεις μας γιατί μπορεί να μην είναι και οι καλύτερες. Μπορεί να βιώσουμε κάποια οικογενειακά ζητήματα τα οποία μάλιστα θα μας αφήσουν κενούς από ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Αν σχηματίζεται τρίγωνο ή εξάγωνο τότε αυτή η νέα πραγματικότητα έρχεται ως φυσικό επακόλουθο. Το ένστικτό μας βρίσκεται σε καλά επίπεδα και ακόμα και αν οι καταστάσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι δύσκολες κινούμαστε με σιγουριά.

Η προοδευμένη Σελήνη σε όψη με τον Ερμή

Αυτή είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να μορφοποιήσουμε τις σκέψεις και την ανάγκη μας για επικοινωνία. Τα επικοινωνιακά μας ταλέντα τονίζονται και αν αυτό θα έχει θετική έκβαση εξαρτάται από τη φύση της όψης που σχηματίζεται. Αν σχηματίζεται τετράγωνο ή αντίθεση τότε το πιο πιθανό είναι τα λεγόμενά μας να παρερμηνεύονται ή να παρεξηγούνται από τα άτομα του περιβάλλοντός μας. Μπορεί μερικές φορές να χρειάζεται να εξηγούμε και να δικαιολογούμε τις πράξεις μας μιας και φαίνεται οι γύρω μας να μην συμφωνούνε μαζί μας. Ο οίκος της προοδευμένης Σελήνης θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε το συγκεκριμένο περιβάλλον και τομέα στον οποίο θα συμβεί αυτό.

Ως εκ τούτου, αν η προοδευμένη Σελήνη βρίσκεται στον 10ο οίκο και σχηματίζει τετράγωνο ή αντίθεση με τον Ερμή τότε είναι πιθανό ότι τα περισσότερα προβλήματα θα εμφανιστούν στην καριέρα μας, στην σχέση με τους ανωτέρους μας ή τον πατέρα μας. Το τρίγωνο ή το εξάγωνο φέρνει ευκολία και επιτυχία μέσω της επικοινωνίας μας με τους άλλους είτε αυτή η επικοινωνία αφορά νέες ιδέες είτε ακόμα και τα συναισθήματά μας. Μιλάμε από καρδιάς, με συναισθηματικό ύφος και τα λόγια μας βρίσκουνε αντίκρυσμα. Αν η Σελήνη στον 11ο οίκο σχηματίζει τρίγωνο με τον γενέθλιο Ερμή από τον 3ο οίκο, είναι πιθανό να έχουμε ευχάριστες συζητήσεις με φίλους οι οποίοι θα είναι ιδιαίτερα δεκτικοί και ανοικτοί στις ιδεές μας σε μια περίοδο 6 εβδομάδων. Η σύνοδος μας κάνει να επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας με έναν άκρως προσωπικό και τρυφερό τρόπο. Εϊναι η κατάλληλη περίοδος για να μπορέσουμε να μιλήσουμε στον περίγυρό μας για αυτά που νιώθουμε και η γλαφυρότητα με την οποία το κάνουμε βρίσκει το στόχο της!

Η προοδευμένη Σελήνη σε όψη με την Αφροδίτη

Το ενδιαφέρον μας στρέφεται σε δύο θέματα: αγάπη και χρήμα. Αν η όψη συμβαίνει με μία Αφροδίτη σε ζώδιο του Αέρα ή του Νερού, τότε το πιο πιθανό είναι να εξωτερικευτεί σε θέματα προσωπικών και συναισθηματικών σχέσεων. Αν η γενέθλια Αφροδίτη βρίσκεται σε γήινο ζώδιο, τότε ενδιαφερόμαστε περισσότερο για οικονομικά ζητήματα και αποκτά ιδιαίτερη σημασία για εμάς η προσωπική αξία κάποιου σε σχέση με την οικονομική του κατάσταση ή την κοινωνική του θέση. Αν είναι σε πύρινο ζώδιο τότε βρισκόμαστε σε μία περίοδο κατά την οποία επιθυμούμε να ξεκινήσουμε μία νέα κερδοφόρα επιχειρηματική κίνηση ή μία σχέση ή γιατί όχι και τα δύο. Ένας πολύ σημαντικός ρόλος της Σελήνης στο ωροσκόπιο μας είναι να στρέφει το ενδιαφέρον μας και να μορφοποιεί οτιδήποτε αγγίζει. Στην περίπτωση που αγγίζει τη θεά του Έρωτα μας δημιουργείται η επιθυμία να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συναισθηματική οικειότητα στις σχέσεις μας ή να επικεντρωθούμε περισσότερο εντατικά στην οικονομική ή κοινωνική μας ανάπτυξη και εξέλιξη.

Η σύνοδος δίνει ένταση σε αυτόν τον προσανατολισμό. Το μελανό σημείο της όψης αυτής είναι ότι ενδιαφερόμαστε περισσότερο για να πάρουμε παρά για να δώσουμε για αυτό καλό θα είναι να προσέχουμε τι ζητάμε μιας και μπορεί να μην είναι πραγματικά αυτό που χρειαζόμαστε. Η αντίθεση και το τετράγωνο προκαλούν διαμάχες και δυσκολίες και μία μορφή δυσαρμονίας σε θέματα που κυβερνάει η Αφροδίτη. Μπορεί να μας είναι δύσκολο να αποφασίσουμε τι θέλουμε πραγματικά και τι μας ευχαριστεί. Αυτό που μας προσφέρεται και είναι διαθέσιμο μοιάζει ελάχιστα ικανοποιητικό στα μάτια μας και αυτό το οποίο είναι τέλειο φαίνεται να εκλείπει. Αυτή δεν είναι καλή περίοδος για αγοραπωλησίες ακινήτων και η επαφή μας με το ευρύ κοινό φαίνεται να συναντά αρκετές δυσκολίες. Το τρίγωνο και το εξάγωνο είναι σημαντικοί βοηθοί και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας για οικονομική ανάπτυξη και προσωπική ευχαρίστηση η οποία συχνά στέφεται με επιτυχία. Γνωρίζουμε τι θέλουμε και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το επιδιώξουμε!

Η προοδευμένη Σελήνη σε όψη με τον Άρη

Αν επιθυμείτε να χαλαρώσετε και να νιώσετε συναισθηματική γαλήνη και αρμονία μάλλον ο συνδυασμός αυτός δε θα σας κάνει τη χάρη. Η Σελήνη σε επαφή με τον θεό του πολέμου μας κάνει να επιθυμούμε και να επιτυγχάνουμε την ένωση των συναισθημάτων μας με την προσωπική μας ώθηση και δύναμη. Στην χειρότερη έκβαση μπορεί να τονίσει υπερβολικά την ανάγκη μας για προσωπική ασφάλεια με αποτέλεσμα να αντιδρούμε παράλογα και σπασμωδικά για να προστατευτούμε, ειδικότερα αν οι εμπλεκόμενες όψεις είναι η σύνοδος, το τετράγωνο ή η αντίθεση. Η ανάγκη μας για προστασία είναι πιθανό να είναι ιδιαίτερα τονισμένη το ίδιο και η ανάγκη μας για να κυριαρχήσουμε στις σχέσεις μιας και ενδιαφερόμαστε μόνο για τα δικά μας συναισθήματα. Επιπρόσθετα μπορεί να έχουμε μπερδεμένα συναισθήματα για τις πράξεις μας και αυτό σαφώς δημιουργεί προβλήματα και ασυνέχειες. Αν εμπλέκεται ο Ζυγός είναι πιθανό αυτή η νέα συμπεριφορά να οδηγήσει σε κάποιο διαζύγιο ή στη διακοπή κάποιας συνεργασίας. Αν εμπλέκεται ο Λέων τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την σχέση μας ή τα παιδιά μας. Αν εμπλέκεται η Παρθένος τότε μπορεί να υπάρξουν διαμάχες με τους συναδέλφους μας. Αν η προοδευμένη Σελήνη σχηματίσει εξάγωνο ή τρίγωνο με τον γενέθλιο Άρη τότε αποκτούμε σθένος και δύναμη μπροστά σε κάθε προσωπική ή κοινωνική πρόκληση. Ενεργούμε αυθόρμητα και δυναμικά, χωρίς δεύτερες σκέψεις, και συνήθως αυτό που μέσα μας το νιώθουμε σωστό, είναι ακόμα σωστότερο όταν το κάνουμε πράξη! Αν μη τι άλλο ο συνδυασμός αυτός προσφέρει δύναμη, τόνωση και μία ένεση αδρεναλίνης σε κάθε δυσκολία και στραβοτιμονιά που μπορεί να μας τύχει.

Η προοδευμένη Σελήνη σε όψη με το Δία

Όταν η όψη που σχηματίζεται είναι θετική τότε αυτή είναι μία πολύ τυχερή περίοδος κατά την οποία η προσωπική μας ασφάλεια και ευμάρεια διευρύνονται και επεκτείνονται. Η σύνοδος, το τρίγωνο και το εξάγωνο φέρνουν αισιοδοξία και τύχη σε κάθε περίπτωση και κατάσταση. Για παράδειγμα, τα οικονομικά μπορεί να αποκτήσουν ανοδική πορεία στην περίπτωση που ο γενέθλιος Δίας στον 2ο οίκο και σε ζώδιο της Γης σχηματίσει τρίγωνο με την προοδευμένη Σελήνη επίσης από γήινο ζώδιο. Καλό θα είναι όμως να μη ξεχνάμε ότι οι όψεις της προοδευμένης Σελήνης κρατάνε 6 εβδομάδες οπότε η τύχη αυτή δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα!

Από την άλλη το τετράγωνο ή η αντίθεση μπορεί να φέρουν ανυπόστατη αισιοδοξία που μπορεί να μας οδηγήσει ακόμα και στην εξαπάτηση. Παραδείγματος χάρη, η προοδευμένη Σελήνη στον 2ο γενέθλιο οίκο σε τετράγωνο με το Δία του 5ου οίκου μας προειδοποιεί να μη δώσουμε λεφτά στα παιδιά μας την περίοδο αυτή. Αν δώσουμε τότε μάλλον αυτά τα χρήματα θα πάνε χαμένα. Τέτοιοι ανάλογοι συνδυασμοί σίγουρα δεν υποστηρίζουν οικονομικές κινήσεις από μέρους μας.

Η προοδευμένη Σελήνη σε όψη με τον Κρόνο

Ποιά είναι η σχέση σας με τον Κρόνο; Φίλος ή εχθρός; Οι συνέπειες και τα αποτελέσματα αυτού του συνδυασμού θα εξαρτηθούν από την απάντηση που θα δώσετε. Αν αντιδράτε καλά σε δύσκολες καταστάσεις και τις ευθύνες της ζωής και αν έχετε σαφή αίσθηση του σκοπού στη ζωή σας τότε η επαφή της προοδευμένης σας Σελήνης με τον Κρόνο μπορεί να είναι θετική. Αλλά αν μάχεστε την πραγματικότητα της πιο πρακτικής ζωής, επαναστατείτε απέναντι στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένειά σας και τα οικεία σας πρόσωπα τότε η περίοδος αυτή μπορεί να είναι καταπιεστική ίσως και καταθλιπτική. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να πάρετε κουράγιο γνωρίζοντας ότι η επιρροή αυτή θα κρατήσει 6 εβδομάδες, τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω!

Ακόμα και οι εύκολες όψεις της προοδευμένης Σελήνης με τον Κρόνο δεν είναι καθόλου διασκεδαστικές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φέρνουν μόνο τραγικές και δύσκολες καταστάσεις. Ο πιο ανώδυνος τρόπος για να δεχτείτε την επιρροή αυτή είναι να μάθετε την αίσθηση της ευθύνης και της πραγματικότητας και να κάνετε τον Κρόνο φίλο σας. Ειδικότερα ησύνοδος μας κάνει να νιώθουμε αργοί και περισσότερο προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε. Αυτό μπορεί να γίνει αιτία για να χαρακτηριστούμε ως αδιάφοροι κάτι το οποίο δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Το τετράγωνο ή η αντίθεση μπορούν να προκαλέσουν δυσκολία στο να ξεχωρίσουμε τους υγιείς φόβους από την παράνοια. Το τρίγωνο και το εξάγωνο συνήθως μας κάνουν να φαινόμαστε αυστηροί και ίσως όχι άδικα. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ένας περιορισμός στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους άλλους σε συναισθηματικό επίπεδο.

Η προοδευμένη Σελήνη σε όψη με τον Ουρανό

Αυτός ο πλανητικός συνδυασμός μπορεί να είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός καθώς προκαλεί μία ενστικτώδη διάσπαση και αντίδραση απέναντι στο κατεστημένο και το καθιερωμένο. Ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ουρανός στο γενέθλιο χάρτη μας δείχνει τον τομέα στον οποίο εκφράζουμε την μοναδικότητα της προσωπικότητας μας. Το τρίγωνο ή το εξάγωνοφέρνουν νέους τρόπους με τους οποίους εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε και αποκτούμε οικειότητα με τους άλλους. Δεν χρειάζονται βαρύγδουπες κινήσεις ή εκφράσεις για να στρέψουμε τα βλέμματα πάνω μας. Αρκεί μία πινελιά ασυνήθιστου και πρωτότυπου.

Μία προοδευμένη Σελήνη σε όψη με τον Ουρανό αφυπνίζει τις ενέργειές του κάνοντάς μας να πειραματιζόμαστε με την ίδια μας τη ζωή με τρόπο που ξεδιπλώνουμε νέες πτυχές του εαυτού μας. Για παράδειγμα, η προοδευμένη Σελήνη στον 11ο οίκο σε τρίγωνο με τον Ουρανό από τον 7ο οίκο δείχνει ότι σε αυτή την περίοδο έχουμε την ευκαιρία να εμπλακούμε και να σχετιστούμε σε κοινωνικό επίπεδο με ιδιαίτερους και ξεχωριστούς ανθρώπους. Μπορεί να ξυπνήσουν μέσα μας ενδιαφέροντα πολύ διαφορετικά από αυτά που είχαμε και το τρίγωνο αυτό δείχνει ότι μία τέτοια ποικιλία μπορεί να είναι μία πολύ θετική εμπειρία.

Από την άλλη αν η προοδευμένη Σελήνη περνάει από τον 4ο οίκο και σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό του 1ου οίκου είναι πιθανό να προκληθεί χάος στο οικογενειακό περιβάλλον. Είναι πιθανό να βιώσουμε καταστάσεις οι οποίες θα μας κάνουν να επιθυμούμε να φύγουμε από το σπίτι μας και να κάνουμε το δικό μας, τάσεις οι οποίες υπάρχουν ούτως ή άλλως σε εκείνους που έχουν τον Ουρανό στον 1ο τους οίκο. Το άγγιγμα της προοδευμένης Σελήνης τις μεγενθύνει και τις βγάζει προς τα έξω.

Η προοδευμένη Σελήνη σε όψη με τον Ποσειδώνα

Φώτιση ή ψευδαίσθηση…; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Όταν η Σελήνη αγγίζει τον Ποσειδώνα τονίζεται η ψυχική μας ευαισθησία και γινόμαστε ιδιαίτερα ευάλωτοι σε επιρροές κάθε είδους. Η κατώτερη αστρική φύση είναι γεμάτη σκιές, φαντάσματα και άλλα παραπλανητικά φαινόμενα. Η ανώτερη αστρική φύση είναι γεμάτη έμπνευση, αυτοθυσία και ανάγκη να εξυψωθούμε. Ίσως μπορείτε να διαπιστώσετε ή να μαντέψετε μία επαφή της Σελήνης με τον Ποσειδώνα σε ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα συμπονετικοί και είναι περισσότερο από πρόθυμοι να κάνουν χώρο μέσα τους για τους άλλους, ακόμα και αν χρειαστεί να «φύγουν» οι ίδιοι! Ο Ποσειδώνας είναι ο ωκεανός…και ως τέτοιος είναι απεριόριστος!

Μία θετική όψη ανάμεσα στην προοδευμένη Σελήνη και τον Ποσειδώνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα τονωτική και να έχει ως αποτέλεσμα την πνευματική φώτιση που μπορεί να ανοίξει την καρδιά μας σε ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης της αγάπης. Η διαίσθησή μας είναι ιδιαίτερα τονισμένη και καλά θα κάνουμε να την ακολουθήσουμε. Το τετράγωνο ή η αντίθεση μπορεί να οδηγήσουν σε εξαπάτηση, είτε αυτή έρχεται από εξωτερικούς παράγοντες ή άτομα που μας περιβάλλουν είτε από εμάς τους ίδιους. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς θέλουμε να αντιδράσουμε σε συγκεκριμένες καταστάσεις μιας και αυτό που επικρατεί μέσα μας είναι αν μη τι άλλο συναισθηματική σύγχυση. Καλά θα κάνουμε να περιμένουμε να βγούμε έξω στη «στεριά» ώστε να δούμε καλύτερα που πατάμε. Η σύνοδος τονίζει την ψυχική φύση μας και εξαρτάται κατά πολύ από τον προσανατολισμό μας στη ζωή το αν θα είναι πηγή διαφώτισης ή απογοήτευσης. Αν δε μπορούμε να χειριστούμε συγκεκριμένες καταστάσεις καλά θα κάνουμε να μείνουμε μακριά και εφόσον η καθημερινότητά μας το επιτρέπει να επικεντρωθούμε στη φαντασία και τα όνειρά μας.

Η προοδευμένη Σελήνη σε όψη με τον Πλούτωνα

Ο Πλούτωνας είναι ο θεός του “κάτω” κόσμου. Η Σελήνη έχει να κάνει με την ενστικτώδη και την υποσυνείδητη πλευρά της ζωής. Όταν η Σελήνη φλερτάρει με τον Πλούτωνα γεννιούνται συναισθηματικά φαντάσματα τα οποία στα μάτια μας παίρνουν σάρκα και οστά. Η πρόκληση είναι να τα αντιμετωπίσουμε, και μέσα από αυτά να αναγεννηθεί κάτι πολύ πιο χρήσιμο για την προσωπική μας ανάπτυξη. Όταν σχηματίζεται τρίγωνο ή εξάγωνο αυτό που αναδύεται από την άβυσσο είναι μία δύναμη θεραπείας, επούλωσης και αναγέννησης. Η Σελήνη εκμαιεύει από τον Πλούτωνα μία πανίσχυρη δύναμη η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό. Έχουμε πίστη στον εαυτό μας και τη θέση μας και αυτό από μόνο του λέει πολλά στους γύρω μας. Είναι μία καλή ευκαιρία για αγοραπωλησίες ακίνητης περιουσίας όπως επίσης και για την ανακάλυψη νέων τρόπων διατροφής και υγείας γενικότερα.

Αν η όψη είναι σύνοδος, η συναισθηματική πίεση που νιώθουμε είναι περισσότερο από εμφανής. Τα συναισθήματά μας είναι έντονα και τα παιχνίδια εξουσίας παίρνουν και δίνουν. Το τετράγωνο ή αντίθεση βγάζει από τα απύθμενα βάθη ένα φάντασμα το οποίο ζητάει απο εμάς να μεταμορφωθεί από σκοτάδι σε φως. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε τον προσανατολισμό μας στη ζωή και να τον επαναπροσδιορίσουμε, αρκεί να έχουμε τα μάτια της ψυχής μας ανοιχτά!

Everyone is a moon and has
a dark side which he never
shows to anybody
Pudd’nhead Wilson’s New Calendar, Mark Twain, American Writer
 

Μαρία Ευαγγελίδου

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments