s
Ερμής στον Καρκίνο. "Γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει!"
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 1 of 1
Like Tree13Likes
 • 13 Post By Τίνα Ζαχαριάδου

Ερμής στον Καρκίνο. "Γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει!"

This is a discussion on Ερμής στον Καρκίνο. "Γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει!" within the Αστρολογικά Δρώμενα forums, part of the Ωροσκόπιο - Προβλέψεις - Ζώδια category;

 1. #1
  Εγγραφή
  May 2008
  Όνομα:
  Τίνα
  Περιοχή
  Πειραιάς
  Μηνύματα
  2,098

  Ερμής στον Καρκίνο. "Γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει!"

  Στον πολύ κλειστό και ευαίσθητο χώρο του Καρκίνου θα βρεθεί ο Ερμής στις 13 Ιουλίου όπου και θα παραμείνει έως τις 31/7/14 για να περάσει την 1η Αυγούστου στον Λέοντα. Το ζώδιο του Καρκίνου για τα δεδομένα του πλανήτη της επικοινωνίας και της μετάδοσης πληροφοριών είναι μάλλον μια σχετικά άβολη θέση μιας και καλείται να λειτουργήσει τις ιδιότητες του μέσα από ένα ζώδιο ιδιαίτερα συναισθηματικό, κυκλοθυμικό, εύθικτο και εσωστρεφές, όπως είναι ο Καρκίνος.

  Σαφώς με αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ζωδίου, ο Ερμής καλείται να διευρύνει τις αντιληπτικές του ικανότητες, να ξεπεράσει τα όρια της "στεγνής" Αέρινης λογικής και να εμπλουτιστεί με ποιότητες που ίσως να τον δυσκολέψουν στην προσαρμογή του, τουλάχιστον μέχρι ένα αρχικό σημείο. Ωστόσο στη θέση αυτή και με την κατάλληλη προσπάθεια θα μπορούσε επίσης να αποκτήσει μια πιο έντονη συναισθηματική νοημοσύνη.
  Από τα πρώτα κιόλας στάδια της ζωής μας, σε στιγμές έντασης μας μαθαίνουν να ελέγχουμε τους εαυτούς μας και να αντιδρούμε ή να παίρνουμε αποφάσεις αφού πρώτα περάσουν εκείνες οι δύσκολες στιγμές ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις καταστάσεις σωστά. Σχετική έννοια «το σωστό», ωστόσο η παραπάνω συμβουλή συνήθως μας δίνεται ώστε να αντιδράσουμε λογικά και να κρίνουμε πρόσωπα και καταστάσεις περισσότερο αντικειμενικά, κάτι που ο Ερμής στον Καρκίνο δύσκολα πετυχαίνει λόγω του ότι μπορεί εύκολα να μπερδευτεί μέσα σε συναισθήματα, ίσως και ερεθίσματα που συνειρμικά του ξυπνούν παρελθοντικές καταστάσεις οι οποίες του προκαλούν σύγχυση και θολώνουν την κρίση του. Επομένως η αντικειμενικότητα είναι ένα από τα βασικά θέματα που πρέπει να «δουλέψει» ο Ερμής στο ζώδιο του Καρκίνου.

  Η εσωστρέφεια είναι ακόμη ένα ζήτημα που θα πρέπει να διαχειριστούν όσοι είναι από τη φύση τους εξωστρεφείς και επικοινωνιακοί (ζώδια Φωτιάς και Αέρα), ενώ αντίθετα οι υπόλοιποι (ζώδια Γης και Νερού) παίζουν κατά κάποιο τρόπο εντός έδρας κι ως εκ τούτου χειρίζονται ευκολότερα τον λόγο και τα ζητήματα που σχετίζονται με τον Ερμή. Όπως και να έχει, αν δεν εκφράσουμε ανοιχτά τις σκέψεις μας δεν θα μάθουμε ποτέ αν αυτά που σκεφτόμαστε έχουν βάσεις ή είναι απλά αποκυήματα της έτσι κι αλλιώς ανεπτυγμένης φαντασίας που προσφέρει απλόχερα ο Καρκίνος στον Ερμή. Το καλό σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι πως ακόμη και όταν δεν θα γνωρίζουμε, η διαισθητική ικανότητα του Ερμή στον Καρκίνο θα μας βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση. Σχέδια και αποφάσεις δεν θα ανακοινώνονται παρά μόνο όταν θα νιώθουμε «συγγένεια» με τις απόψεις του συνομιλητή μας.

  Γενικότερα μια από τις λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν τον Καρκίνο είναι η οικειότητα και ως εκ τούτου θα είναι ευκολότερο να επικοινωνούμε με ανθρώπους που μοιραζόμαστε κοινά βιώματα από το παρελθόν. Οι μνήμες ανασύρονται εύκολα, αβίαστα σχεδόν εκνευριστικά προκαλώντας συχνές συγκινησιακές στιγμές. Πονηρός εκ φύσεως ο φτεροπόδαρος Ερμής, πολύ περισσότερο σ’ αυτή τη θέση, κυρίως αν νιώσει πως «απειλείται» και πρέπει να προστατευτεί. Θα υπολογίσει μεθοδικά κάθε κίνηση, θα σκεφτεί όλα τα πιθανά σενάρια τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα στερούνται ορθολογισμού ή τουλάχιστον δε θα ακολουθούν την κοινή λογική αλλά θα παρουσιάζονται πιο περίπλοκα μέσα σε πιθανότητες και υποθέσεις. Ωστόσο δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει την παρορμητική ποιότητα του Καρκίνου, επομένως οι πιθανότητες να δράσει παρορμητικά όταν κληθεί να πάρει αποφάσεις, είναι πολύ μεγάλες.

  Στις περιπτώσεις που θα υπερισχύσει η παθητικότητα και το συναίσθημα έναντι της λογικής, εύκολα θα πέσει θύμα εκμετάλλευσης, θα πληγωθεί και εν συνεχεία θα καταστρώσει σχέδιο εκδίκησης αντάξιο με αυτό ενός Σκορπιού. Ας μην ξεχνάμε πως γενικά τα ζώδια του Νερού εξαιτίας της υπερβολικής ευαισθησίας και ευθιξίας είναι ικανά να πληγώσουν και να εκδικηθούν σε κάθε περίπτωση και με κάθε κόστος. Από τη θετική του πλευρά ωστόσο, με τον Ερμή σ΄αυτό το ζώδιο όσοι έχουμε κρυφά ταλέντα μίμησης, ποίησης, συγγραφής κτλ. ας τα αφήσουμε να βγουν στην επιφάνεια. Σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερο να εκφραστούν και να καλλιεργηθούν τα ταλέντα μας αντί να παρασυρθούμε από δυσάρεστες και μοιρολατρικές σκέψεις.

  Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο ζώδιο του Καρκίνου θα σχηματίσει όψη με τον Κρόνο και τους υπόλοιπους εξωκρόνιους πλανήτες. Ας τα αναφέρουμε πιο αναλυτικά:

  Στις 18, 19 Ιουλίου η σκέψη συναντά την ανιδιοτέλεια και το παραμύθι. Το τρίγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα στις 7 μοίρες αυξάνει τις πιθανότητες να κατανοήσουμε περισσότερο τον πόνο των άλλων. Αυξάνεται ακόμη πιο πολύ η φαντασία, η διαίσθηση, η ονειρική, παραμυθένια αίσθηση πως όλα είναι όμορφα, η καλλιτεχνική τάση αλλά και η τάση για απομόνωση μιας και η καλύτερη παρέα θα είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας.

  Ας αποφύγουμε να πάρουμε αποφάσεις που χρειάζονται λογική για να καρποφορήσουν και ας αφεθούμε χωρίς πιέσεις σε χαλαρούς ρυθμούς. Η οξύνοια γενικότερα δεν θα είναι το μεγάλο μας ατού και ως εκ τούτου θα είμαστε ευκολόπιστοι. Μια αρκετά υγιής διέξοδος της συγκεκριμένης όψης είναι να ασχοληθούμε με μια δημιουργική δραστηριότητα, να οραματιστούμε το μέλλον που επιθυμούμε, να διαλογιστούμε ή ακόμα και να ακούσουμε δυνατά την αγαπημένη μας μουσική ώστε να" καθαρίσουμε" το μυαλό μας από τις σκέψεις που μας βαραίνουν.

  Στις 21, 22 Ιουλίου έχουμε όψη τετραγώνου Ερμή / Πλούτωνα. Σε μια αρνητική έκφραση αυτής της όψης έχουμε το ενδεχόμενο όπου η υποκειμενική και σχεδόν ανύπαρκτη λογική συναντά την εμμονή. Οι επίμονες σκέψεις και γενικά οτιδήποτε «καρφώνεται» στο κεφάλι μας, θα μας φορτίσουν ιδιαίτερα με αποτέλεσμα και να μην σκεφτόμαστε λογικά αλλά και γενικότερα να μας χαλάσει η διάθεση. Η προσπάθεια μας να μεθοδεύσουμε την σκέψη των άλλων μας καθιστά χειραγωγούς, ωστόσο καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί μήπως τελικά καταλήξουμε υποχείρια των άλλων και από θύτες βρεθούμε στη θέση των θυμάτων. Ύπουλες σκέψεις και κινήσεις, καχυποψία, εξαναγκασμός και πονηριά θα κυριαρχούν στην επικοινωνία μας με τους άλλους ενώ επίσης δε θα λείπει και η κριτική που στόχο της θα έχει να πληγώσει και να προσβάλλει.

  Στις 24, 25 Ιουλίου ο Ερμής του Καρκίνου συναντά με όψη τετραγώνου τον Ουρανό από τον Κριό, στις 16 μοίρες, γεγονός που μπορεί να στρεσάρει αρκετά τη λειτουργία του Ερμή. Η ανατρεπτική διάθεση αυτού του Άρειου Ουρανού σε συνδυασμό με την τόσο ευμετάβλητη διάθεση του Ερμή, ίσως να μας βάλει σε δοκιμασίες αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα. Ενδεχομένως να λείψει η ευγένεια, το νευρικό μας σύστημα να γίνει ευερέθιστο, η έκφραση μας περισσότερο παρορμητική ή απόλυτη. Τα αντανακλαστικά λειτουργούν γρήγορα αλλά σπασμωδικά και πολλές φορές ανεξέλεγκτα γι αυτό ας είμαστε πιο συνετοί και συγκρατημένοι στην οδήγηση. Η ανυπομονησία μας κάνει κακούς οδηγούς αλλά και κακούς ακροατές. Η κυκλοθυμική διάθεση ενδεχομένως εκπλήξει τους άλλους, το σίγουρο είναι πως η διαίσθηση συναντά την διορατικότητα έστω κι αν αυτή η συνάντηση γίνεται με υπερβολή.

  Από μια πιο θετική οπτική, αυτές τις δυο ημέρες η σκέψη γίνεται περισσότερο ελεύθερη, ίσως και λίγο πιο λογική. Πολλές ιδέες για νέα ξεκινήματα που όμως για να γίνουν χρειάζεται κάτι περισσότερο από τη μεγάλη ιδέα ή την διάθεση να συμβούν. Ταυτόχρονα, ο Ερμή θα σχηματίζει όψη τριγώνου με τον Κρόνο που από τις 20 Ιουλίου γυρίζει πλέον ορθόδρομος. Εξαιρετικός συγχρονισμός αν σκεφτούμε πως η περιοριστική τάση του Κρόνου θα μαζέψει τα κακώς κείμενα του τετραγώνου με τον Ουρανό με αποτέλεσμα να καταφέρουμε ως έναν βαθμό να ελέγξουμε κάποιες αντιδράσεις. Αν στο πρόγραμμα μας συμπεριλαμβάνονται δουλειές που σχετίζονται με το δημόσιο ή με την τακτοποίηση λογαριασμών, τα ζώδια του Νερού και της Γης έχουν περισσότερες πιθανότητες να τις διεκπεραιώσουν απ’ ότι τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα που σφύζουν από ανυπομονησία.

  Κλείνοντας, να συνοψίσουμε ότι γενικότερα η διέλευση του Ερμή από τον Καρκίνο ευνοεί περισσότερο τα ζώδια του Νερού κι εν συνεχεία τα ζώδια της Γης που από τη φύση τους είναι περισσότερο καλλιτεχνικά, παθητικά και εσωστρεφή. Αντίθετα τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα θα δυσκολευτούν να εκφράσουν τις σκέψεις τους με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο επιρρεπή στις παρεξηγήσεις.
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails att_think.jpg  

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

1 χρήστες πλοηγούνται στο θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Διαφήμιση
Χορηγός