s
Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Η Κατάρρευση του Συστήματος;
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 7 of 7
Like Tree34Likes
 • 32 Post By Βαγγέλης Πετρίτσης
 • 2 Post By spiretos

Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Η Κατάρρευση του Συστήματος;

This is a discussion on Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Η Κατάρρευση του Συστήματος; within the Αστρολογικά Δρώμενα forums, part of the Ωροσκόπιο - Προβλέψεις - Ζώδια category;

 1. #1
  Εγγραφή
  Sep 2012
  Όνομα:
  Βαγγέλης
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  10

  Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Η Κατάρρευση του Συστήματος;

  Οικονομική κρίση, κυβερνητικά σκάνδαλα, κουρέματα καταθέσεων, ποινικές διώξεις εναντίον πολιτικών αλλά και θάνατοι και παραιτήσεις ηγετών αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας και φυσικά της ειδησεογραφίας. Όλα αυτά τα φαινόμενα αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό τη διέλευση του Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερω και είναι προάγγελοι γεγονότων που θα μπορούσαν να σημάνουν ακόμη και το τέλος του καπιταλισμού, τουλάχιστον όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα...

  Το γιατί θα το καταλάβει κανείς καλύτερα αν πρώτα εξετάσει τις έννοιες με τις οποίες έχουν συσχετιστεί τόσο ο Πλούτωνας όσο και το ζώδιο του Αιγόκερω.

  Ο Πλούτωνας, ο πιο σκοτεινός και μακρινός από τον Ήλιο πλανήτης, έκανε την είσοδό του στον Αιγόκερω πριν πέντε περίπου χρόνια και, λόγω της πολύ αργής τροχιάς του γύρω από τον Ήλιο, θα παραμείνει στο ίδιο ζώδιο για τα επόμενα 11 χρόνια μέχρι να περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου το 2024.

  Τηρώντας τη βασική αρχή της αστρολογίας σύμφωνα με την οποία οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν τις ανάγκες και τα κίνητρά μας ενώ τα ζώδια τους τρόπους έκφρασης και τους στόχους αυτών των αναγκών και κινήτρων, θα ήταν χρήσιμο σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε τι ανάγκες αντιπροσωπεύει ο Πλούτωνας και πώς μπορούν να εκφραστούν αυτές και με τι στόχους όσο ταξιδεύει ο πλανήτης αυτός στο ζώδιο του Αιγόκερω.


  Ο συμβολισμός του Πλούτωνα

  Ως θεός του κάτω κόσμου κατά την ελληνική μυθολογία ο Πλούτωνας συνδέεται με τον κύκλο του θανάτου και της αναγέννησης. Συμβολίζει λοιπόν την ανάγκη μας για εξυγίανση μέσω καταστροφής του φαύλου, για κάθαρση μέσω εξολόθρευσης του σάπιου αλλά και για μεταμόρφωση μέσω κατάρρευσης και κρίσεων που οδηγούν σε μόνιμη αλλαγή. Επιπλέον, ως υπεύθυνος για την αρπαγή της Περσεφόνης ο Πλούτωνας σχετίζεται επίσης με τη σεξουαλική έλξη, το πάθος και τη συναισθηματική σφοδρότητα αλλά και με την ανάγκη μας για εξουσία, δύναμη και έλεγχο που μπορεί όμως να φτάσει μέχρι την καταπίεση, την καταδίωξη, την άσκηση βίας και τον εκβιασμό. Έτσι, ο πιο σκοτεινός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος δε θα μπορούσε να μην αντιπροσωπεύει τα πιο μύχια και καταστροφικά μας ένστικτα μαζί με την ανάγκη μας για υπόγεια δράση, που μεταξύ άλλων συνεπάγεται διαφθορά, ταμπού, σκάνδαλα και οτιδήποτε θα προτιμούσαμε να μείνει θαμμένο και μυστικό από τους άλλους.

  Σε κοσμικό επίπεδο, η σύμπτωση της ανακάλυψης του Πλούτωνα το 1930 με τον απόηχο του οικονομικού κραχ του 1929 συνέδεσε τον πλανήτη αυτόν με την κρίση, τις τράπεζες, το χρηματιστήριο, τους οικονομικούς πόρους, το κεφάλαιο, τις επενδύσεις, τη φορολογία, το δανεισμό και τα χρέη. Εξάλλου, η ανακάλυψη του πλανήτη συνέπεσε με την άνοδο του Ναζισμού στη Γερμανία και οδήγησε στην περαιτέρω ταύτιση του πλανήτη με το φασισμό, το έγκλημα και τη μαζική εξόντωση. Επίσης, λόγω της σύνδεσής του με τον κάτω κόσμο ο Πλούτωνας είναι ο κατεξοχήν πλανήτης που σχετίζεται με τα βάθη και το υπέδαφος της Γης και οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια, όπως το πετρέλαιο, ο ορυκτός πλούτος, η λάβα των ηφαιστείων και ο ίδιος ο πυρήνας της Γης, ενώ αυτόματη είναι η σύνδεση του Πλούτωνα με το χημικό στοιχείο πλουτώνιο και την πυρηνική ενέργεια.

  Ο συμβολισμός του Αιγόκερω

  Το ζώδιο του Αιγόκερω, από την άλλη πλευρά, είναι το δέκατο στη σειρά και συγκεκριμένα είναι αυτό που εισάγει την κρύα και από πολλές απόψεις περιοριστική εποχή του χειμώνα. Το ζώδιο λοιπόν αυτό καλείται να κάνει ορθολογική χρήση των πόρων του ώστε να παραμείνει αυτάρκες εν μέσω αντιξοοτήτων και δυσκολιών που του επιφυλάσσει ο χειμώνας. Έτσι, ο τρόπος δράσης του Αιγόκερω είναι μεταξύ άλλων ορθολογικός, συντηρητικός, μετρημένος και διστακτικός. Είναι επίσης περιοριστικός, λιτός, και αυστηρός. Εξάλλου, οι αντιξοότητες του χειμώνα εύκολα προκαλούν φόβο και ανασφάλεια λόγω της ενδεχόμενης αποτυχίας στη διατήρηση πόρων. Το στοίχημα του ζωδίου αυτού είναι να μετατρέψει τους φόβους σε φιλοδοξίες και τις αποτυχίες σε επιτυχίες μέσα από σκληρή δουλειά, επιχειρηματικότητα, πειθαρχία και υπομονή, όπως ακριβώς ένα κατσίκι καταφέρνει να κατακτά τις κορφές των κακοτράχαλων βουνών. Εξ ου και οι στόχοι του Αιγόκερω για εξουσία, κυριαρχία, στάτους και υψηλή κοινωνική θέση. Συχνά οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται μέσα από την κοινωνική αναγνώριση που παρέχει το επάγγελμα, κάτι που κάνει το ζώδιο αυτό να δρα με επαγγελματισμό, ευθύνη, σοβαρότητα και προσκόλληση σε κανόνες και τύπους.

  Σε κοσμικό επίπεδο, η αναρρίχηση και κατάκτηση του βουνού (και άρα της εξουσίας) παραπέμπει στη σύνδεση του Αιγόκερω με τα υψηλότερα κλιμάκια της κοινωνίας, τις κυβερνήσεις, τα κράτη, τα καθεστώτα και το ίδιο το σύστημα. Ο Αιγόκερως λοιπόν συνδέεται με επιφανή πρόσωπα, προέδρους, πρωθυπουργούς, κυβερνώντες, πολιτικούς, ηγέτες, διευθυντές, κάθε λογής ιθύνοντα και σε γενικές γραμμές με οποιονδήποτε βρίσκεται στην κορυφή οποιασδήποτε ιεραρχίας. Καθώς όλα φαίνονται από εκεί ψηλά στην κορφή του βουνού, ο Αιγόκερως σχετίζεται με τη δημόσια ζωή, ενώ η επιχειρηματικότητα του ζωδίου το συνδέει άμεσα με τις επιχειρήσεις. Τέλος, ο περιοριστικός και ελεγκτικός τρόπος δράσης του ζωδίου το συνδέει με κάθε είδους ελεγκτικό μηχανισμό.

  Ο συμβολισμός του Πλούτωνα στον Αιγόκερω

  Από την παραπάνω ανάλυση προκύπτει ότι η λειτουργία του Πλούτωνα κάθε άλλο παρά εύρυθμη είναι στο ζώδιο του Αιγόκερω. Πώς μπορεί ο πλανήτης που κινείται υπόγεια και κρυφά και που συνδέεται με τα βάθη, τον πυρήνα, το υπέδαφος και τον υπόκοσμο να νιώσει άνετα όσο βρίσκεται εκτεθειμένος στα δυσθεώρητα ύψη και τη δημοσιότητα του Αιγόκερω; Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω έχουν έρθει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω ή μάλλον τα κάτω (Πλούτωνας) πάνω (Αιγόκερως) για να είμαστε απόλυτα ακριβείς!

  Θα μπορούσαμε επίσης να παρομοιάσουμε την πλανητική αυτή θέση με ένα βουνό (Αιγόκερως) από χρέη, σκάνδαλα και διαφθορά (Πλούτωνας). Ας αναφέρουμε όμως επιγραμματικά μερικές ιδέες που προκύπτουν αν βάλουμε τους συμβολισμούς του Πλούτωνα και του Αιγόκερω μαζί:

  • πολιτική και συστημική κρίση και μεταμόρφωση
  • κρίση στην κορυφή κάθε ιεραρχίας (πολιτικής, θρησκευτικής, κοινωνικής, οικονομικής, κτλ)
  • καθεστωτική σήψη
  • συστημική καταστροφή και αναγέννηση
  • σκάνδαλα κυβερνώντων και ανθρώπων σε διευθυντικές θέσεις
  • κρατικά χρέη
  • δημόσιος δανεισμός
  • ασφαλιστική και επαγγελματική κατάρρευση
  • αποτυχημένες τράπεζες
  • κρατικές χρηματοδοτήσεις
  • επιχειρηματική διαφθορά και κρίση
  • δημόσια εξυγίανση
  • φόβοι χρεωκοπίας
  • οικονομική λιτότητα
  • σκληρή φορολογία
  • περιορισμένες επενδύσεις και κεφάλαια
  • επαχθής δανεισμός
  • φόβοι πυρηνικής ενέργειας
  • θάνατος, εξόντωση και διώξεις ηγετών, πολιτικών και επιφανών προσώπων
  • αυστηρή εξουσία
  • κρατική βία

  Οι παραπάνω συνδυασμοί σαφώς και δεν αποτελούν έναν διεξοδικό κατάλογο καθώς ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πολλούς άλλους τρόπους με τους οποίους οι συμβολισμοί του Πλούτωνα θα μπορούσαν να εκφραστούν στον Αιγόκερω. Πιστεύουμε, όμως, ότι οι περισσότεροι από εσάς θα δείτε σε αυτόν τον κατάλογο μια συνοπτική εικόνα του τι έχουμε ζήσει τα πέντε τελευταία περίπου χρόνια. Ας δώσουμε κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα για να απεικονίσουμε πιο γλαφυρά τις παραπάνω εκδηλώσεις του Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

  • Αποτυχία τραπεζών, δημόσιος δανεισμός και φόβοι χρεωκοπίας

  Η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω το 2008 προανήγγειλε αυτό που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποκάλεσε την «πιο βαθιά (Πλούτωνας) ύφεση (Αιγόκερως) που έχει ζήσει ποτέ η ανθρωπότητα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». Μια ύφεση που ξεκίνησε με αποτυχημένες τράπεζες να δέχονται κρατικές χρηματοδοτήσεις (τα λεγόμενα bailouts) και συνεχίστηκε με κρατικά χρέη αλλά και περιορισμένες επενδύσεις και κεφάλαια ως αποτέλεσμα μέτρων οικονομικής λιτότητας. Πιο συγκεκριμένα, στο τέλος του 2007, ακριβώς δηλαδή όταν ο Πλούτωνας ήταν έτοιμος να περάσει στον Αιγόκερω, σημειώθηκαν τεράστιες απώλειες σε διάφορες αμερικανικές τράπεζες που παρείχαν ενυπόθηκα δάνεια. Η κρίση κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και την πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων διάσωση της Merill Lynch και της γιγαντιαίας ασφαλιστικής εταιρείας AIG.

  Σύντομα μετά από αυτό, στις 3 Οκτωβρίου 2008, το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε ένα σχέδιο διάσωσης ύψους 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη οικονομική διάσωση στην ιστορία των ΗΠΑ. Από τότε, παρόμοια πακέτα διάσωσης έχουν παραχωρηθεί και σε υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες που χρειάστηκε όμως να θεσπίσουν μέτρα αυστηρής λιτότητας και σκληρής φορολογίας στα πλαίσια της δημόσιας εξυγίανσης και της αντιμετώπισης των επαχθών όρων του δανεισμού. Πρώτες στη λίστα ήταν η Ισλανδία και η Ελλάδα, με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία να παίρνουν σειρά αργότερα. Για άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Ισπανία, η Ιταλία και πιο πρόσφατα η Κύπρος δόθηκαν λύσεις είτε απευθείας χρηματοδότησης από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα είτε κουρέματος (Αιγόκερως) των τραπεζικών καταθέσεων (Πλούτωνας) χωρίς όμως αυτό να έχει ακόμη αποσοβήσει φόβους χρεωκοπίας χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου…

  • Επιχειρηματική κρίση και επαγγελματική κατάρρευση

  Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω έφερε και συνεχίζει να φέρνει επιχειρηματική κρίση και επαγγελματική κατάρρευση που μεταφράζεται σε επιδείνωση της ανεργίας. Η χώρα μας διανύει τον έκτο χρόνο της χειρότερης ύφεσης που έχει δει ποτέ χώρα μεταπολεμικά και κρατάει μαζί με την Ισπανία τη σκυτάλη της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού τους είναι εκτός της αγοράς εργασίας. Στο μεταξύ η Ευρωζώνη έχει μόλις χτυπήσει ρεκόρ ανεργίας από τότε που ιδρύθηκε το 1999 με ποσοστό 12% που ισοδυναμεί με σχεδόν 20 εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Επίσης, χαρακτηριστικά παραδείγματα επιχειρηματικής κρίσης που επηρέασε την κορυφή της οικονομικής ιεραρχίας ήταν τρία χρόνια πριν οι περιπτώσεις της ΒΡ και των αεροπορικών εταιρειών των οποίων τα οχήματα μεταφοράς κινούνται κυριολεκτικά στην «κορυφή του κόσμου».

  Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι τον Απρίλιο του 2010 μια έκρηξη σε εξέδρα της ΒΡ, μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο, προξένησε μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αφανιστεί προσωρινά η μισή αξία της εταιρείας και να προκληθεί ζημία ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, ένα μήνα πριν από την πετρελαιοκηλίδα, χάος είχε προκληθεί στο ένα τρίτο των παγκόσμιων πτήσεων καθώς ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας από έκρηξη ισλανδικού ηφαιστείου οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο του εναέριου χώρου σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη και κόστισε δύο δισεκατομμύρια δολάρια στις αεροπορικές εταιρείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το πετρέλαιο όσο και τα ηφαίστεια συνδέονται με τον Πλούτωνα, όπως άλλωστε και η πυρηνική ενέργεια. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι πριν δυο χρόνια ένας σεισμός στην Ιαπωνία, που ήταν από τους μεγαλύτερους στην ιστορία της ανθρωπότητας, προξένησε την έκλυση πυρηνικής ενέργειας από το σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Φουκουσίμα αναβιώνοντας έτσι φόβους για ένα νέο πυρηνικό όλεθρο ανά τον κόσμο.

  • Επιχειρηματική διαφθορά, κυβερνητικά σκάνδαλα και διώξεις/αποκαθηλώσεις πολιτικών και άλλων επιφανών προσώπων

  Μια ακόμα εκδήλωση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι η επιχειρηματική διαφθορά σε συνδυασμό με κυβερνητικά σκάνδαλα και διώξεις πολιτικών και ανθρώπων σε διευθυντικές θέσεις. Για παράδειγμα, η διαπλοκή της Siemens, μιας από τις πιο σημαντικές γερμανικές εταιρείες, με το ελληνικό κράτος οδήγησε στην επιβολή παχυλού προστίμου κατά της εταιρείας. Επίσης, ο πρώην γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο με την δισεκατομμυριούχο κληρονόμο της L'Oréal Μπετανκούρ, μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στη Γαλλία, επειδή φέρεται να έλαβε από αυτήν παράνομη χρηματοδότηση για την προεκλογική του εκστρατεία το 2007. Η έναρξη της επίσημης δικαστικής έρευνας έγινε τον περασμένο Μάρτιο και, ακόμη κι αν ο Σαρκοζί βγει αθώος, το πλήγμα στην εικόνα του θα είναι τέτοιο που πολύ δύσκολα θα καταφέρει να επιστρέψει στη γαλλική πολιτική. Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει επίσης αναμειχθεί σε διάφορα σεξουαλικά και πολιτικά σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια και έχουν ήδη εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σκάνδαλα ήταν η «δωρεά» 60.000 δολαρίων σε μια ανήλικη εξωτική χορεύτρια, ενώ για υπόθεση υποκλοπής του επεβλήθη τον περασμένο μήνα ποινή ετήσιας κάθειρξης.

  Επίσης, το προηγούμενο βρετανικό κοινοβούλιο που διαλύθηκε το 2010 χαρακτηρίστηκε ως «Σάπιο (Πλούτωνας) Κοινοβούλιο (Αιγόκερως)» λόγω μιας σειράς κατηγοριών για οικονομικές καταχρήσεις και υπεξαιρέσεις, κάτι που οδήγησε σε διώξεις, παραιτήσεις και ποινές φυλάκισης βρετανών πολιτικών.

  Εκτός από κυβερνώντες και πολιτικούς, οι διώξεις που σηματοδοτεί ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω αφορούν εν γένει άτομα που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις όπως άλλωστε δείχνει η πρόσφατη απόφαση να οδηγηθούν σε δίκη πρώην τραπεζικά στελέχη στην Ισλανδία.

  Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα η ισλανδική δικαιοσύνη εξήγγειλε κατηγορίες κατά πολλών τέως ιθυνόντων της πρώην μεγαλύτερης τράπεζας της Ισλανδίας, Kaupthing, για απάτες που κατάφεραν να συγκαλύψουν την κακή της οικονομική κατάσταση πριν αυτή να πτωχεύσει στα τέλη του 2008.

  Δε θα μπορούσαμε όμως να μην αναφερθούμε σε αυτό το σημείο και στο περίφημο σεξουαλικό σκάνδαλο του 2011 που έστειλε τον Ντομινίκ Στρος-Καν προσωρινά στη φυλακή και που του στοίχισε τόσο την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και την προεδρική του υποψηφιότητα στη γαλλική πολιτική σκηνή το 2012.

  Διώξεις πολιτικών και ιθυνόντων παρατηρούνται φυσικά και στη χώρα μας. Η πρωτοφανής ισόβια κάθειρξη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για υπόθεση υπεξαίρεσης-μαμούθ στο Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και η οκταετής κάθειρξη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της δράσης του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Επιπλέον ποινικές διώξεις για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» εξαγγέλθηκαν τον περασμένο μήνα κατά των πρώην υπουργών Πέτρου Δούκα, Γιώργου Βουλγαράκη και Γιάννου Παπαντωνίου. Τις παραιτήσεις τους χρειάστηκε επίσης να υποβάλουν τον περασμένο μήνα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος κατόπιν της άσκησης δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ στο οποίο ήταν μέλη το 2009 σχετικά με την ανάθεση κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Αλιβέρι.

  Τα σκάνδαλα όμως που βγάζει ο Πλούτωνας στην επιφάνεια δεν έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί ούτε και τη θρησκευτική ηγεσία. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Φλεβάρη ζήσαμε όλοι την πρωτάκουστη παραίτηση ενός Πάπα, του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ΄. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει λόγω της εύθραυστης υγείας του. Πολλοί όμως απέδωσαν την παραίτησή του στην αδυναμία χειρισμού των ολοένα και αυξανόμενων αποκαλύψεων για σκάνδαλα παιδεραστίας με δράστες ιερείς. Αν και ο ίδιος δε φαίνεται να είχε προσωπική ανάμειξη σε τέτοιες υποθέσεις, πολλοί θεώρησαν ότι δεν έλαβε δράση κατά επισκόπων και ιερέων που κακοποιούσαν παιδιά ή που συγκάλυπταν τους ενόχους. Πέραν όμως από την ιστορική παραίτηση του τέως Πάπα, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω φαίνεται να πλήττει το γόητρο ακόμη και προσώπων που θεωρούνται άγια, όπως αυτό της Μητέρας Τερέζας. Μόλις τον περασμένο μήνα δημοσιεύτηκε έρευνα Καναδών επιστημόνων που στοχεύει στην κατάρριψη του μύθου της. Οι ερευνητές υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι η προσεκτική ανάλυση των δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η καθαγιασμένη της εικόνα ήταν κατασκευασμένη και ότι η αγιοποίησή της ενορχηστρώθηκε μέσω μιας αποτελεσματικής καμπάνιας των ΜΜΕ.

  • Καθεστωτική σήψη, θάνατος ηγετών και κρίση του συστήματος

  Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω συμβολίζει επίσης την καθεστωτική σήψη και την ανάγκη για πολιτικές και συστημικές μεταμορφώσεις ώστε να επιτευχθεί εξυγίανση διεφθαρμένων καθεστώτων και κατάργηση σάπιων πολιτικών δομών που δεν εξυπηρετούν τίποτα πλέον. Η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια αποτελεί ένα έξοχο παράδειγμα αυτής ακριβώς της διαδικασίας. Διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα και δικτατορίες κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι με αρχή την Τυνησία και την Αίγυπτο. Η Λιβύη, η Υεμένη και η Συρία ακολούθησαν και προσπάθησαν επίσης να αποτινάξουν το ζυγό της καταπίεσης και του φόβου. Στη Λιβύη μάλιστα η κρατική βία εκ μέρους του επί πολλών δεκαετιών δικτάτορα Καντάφι έληξε με την εκτέλεσή του, ενώ στη Συρία ο εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται ακόμη.


  Όπως δείχνει και η εκτέλεση του Καντάφι, η συστημική καταστροφή και αναγέννηση στην οποία καλεί ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω πολλές φορές οδηγεί μέχρι και στον ίδιο το θάνατο, την εξάλειψη ή την εξόντωση ηγετών και άλλων ατόμων υψηλής κοινωνικής θέσης. Σχετικά παραδείγματα αποτελούν το «ξεπάστρεμα» του αρχηγού της Αλ-Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν το Μάιο του 2011 καθώς και η συντριβή αεροπλάνου της πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας τον Απρίλιο του 2010.

  Το ατύχημα αυτό οδήγησε κυριολεκτικά στη μαζική εξόντωση επιφανών προσώπων της τότε πολωνικής άρχουσας τάξης δεδομένου του ότι σκοτώθηκαν ο πολωνός Πρόεδρος με τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μέλη του πολωνικού Κοινοβουλίου και ανώτερα μέλη του πολωνικού στρατού και κλήρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του ατυχήματος αυτού, ο θάνατος (Πλούτωνας) συνέβη σε αεροπλάνο, ένα όχημα δηλαδή που κινείται στα ψηλά (Αιγόκερως)…

  Δύο ακόμα θάνατοι τον περασμένο μόλις μήνα συγκαταλέγονται στη λίστα των θανάτων ηγετών και προσώπων που βρίσκονται στην κορυφή κάθε είδους ιεραρχίας. Ο ένας ήταν ο θάνατος από καρκίνο του επί δεκατεσσάρων ετών προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, και ο άλλος ήταν ο θάνατος από αυτοκτονία του Ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι.

  Ωστόσο, αν ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω συνεπάγεται κρίση και ανάγκη ριζικής αλλαγής του ίδιου του συστήματος, μήπως θα μπορούσε να είναι ο προάγγελος του τέλους του καπιταλισμού; Προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιου είδους πρόβλεψη και ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω μπορεί να ερμηνευτεί και ως κρατική βία, το οποίο σημαίνει ότι το σύστημα και οι εκπρόσωποί του είναι ακόμα σε θέση να έχουν τον έλεγχο. Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο: μέχρι το τέλος της διέλευσης του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω θα έχει πραγματοποιηθεί μια σειρά πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών με στόχο την εξάλειψη σάπιων και φαύλων δομών ώστε να αντικατασταθούν από νέες και υγιείς. Δεδομένου του ότι στην κορυφή της παγκόσμιας ιεραρχίας βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία, ας μην εκπλαγούμε αν η κρίση που φέρνει ο Πλούτωνας στη κορυφή κάθε ιεραρχίας (Αιγόκερως) πλήξει πολύ περισσότερο τις χώρες και τις ομοσπονδίες αυτές. Άλλωστε η είσοδος του πλανήτη στο ζώδιο αυτό συνέπεσε με την κατάρρευση της Lehman Brothers και τη στεγαστική φούσκα που οδήγησε εκατομμύρια Αμερικανών να χάσουν τα σπίτια, τις δουλειές τους ή και τα δύο, ενώ η Ευρωζώνη είναι εδώ και καιρό στα πρόθυρα μιας ανεξέλεγκτης κρίσης χρέους που θα μπορούσε να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.


  Επίλογος: Ανατρεπτικές αλλαγές

  Κλείνοντας, θα λέγαμε ότι θα χρειαστεί ακόμα πολύς χρόνος (αλλά και πόνος…) προτού μπορέσει να ολοκληρωθεί η εξυγίανση του συστήματος. Άλλωστε, ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι το 2024 περίπου και κατά τη διέλευση αυτή θα σχηματίσει όψεις με διάφορους πλανήτες. Αξίζει να σημειωθεί εδώ το τετράγωνο (η όψη 90°) που κάνει με τον Ουρανό στον Κριό ήδη από πέρυσι και μέχρι το 2015. Συνοπτικά, η όψη αυτή φέρνει μεταξύ άλλων ριζικές αλλαγές (Πλούτωνας) μέσω έντονων και ορμητικών (τετράγωνο σε παρορμητικά ζώδια) επαναστάσεων και εξεγέρσεων (Ουρανός). Αυτό άλλωστε συνάδει και με την Αραβική Άνοιξη που αναφέρθηκε παραπάνω. Ας θυμηθούμε όμως ότι την τελευταία φορά που ο Πλούτωνας ήταν στον Αιγόκερω και ο Ουρανός στον Κριό σε όψη τετραγώνου (αν και όχι ακριβείας) ήταν το 1763.

  Εκείνη τη χρονιά όχι μόνο εδραιώθηκε η βρετανική κυριαρχία στις ΗΠΑ κατόπιν της λήξης του Γαλλο-Ινδιάνικου πολέμου αλλά και άρχισε η σκληρή φορολόγηση κατά των αμερικανών πολιτών για την αποπληρωμή των χρεών που είχε προκαλέσει η πολυδάπανη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας στον εν λόγω πόλεμο. Η φορολόγηση αυτή ήταν που αποτέλεσε την αφορμή για το Boston Tea Party το 1773 και τη μετέπειτα απόσχιση των αμερικανικών αποικιών από την τότε Βρετανική Αυτοκρατορία μέσω της Διακήρυξης της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας το 1776 όσο ο Πλούτωνας ήταν ακόμη στον Αιγόκερω.

  Με δεδομένο το ότι στην εποχή μας είναι οι αμερικανοί και οι ευρωπαίοι ηγέτες και οι θεσμοί τους (βλ. ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα και Ευρωζώνη) που επιβάλλουν τα σκληρά φορολογικά μέτρα, μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν αργεί η στιγμή που οι λαοί θα επαναστατήσουν εναντίον των ηγετών και των θεσμών τους ώστε να διακηρύξουν την πλήρη ανεξαρτησία και αδελφοσύνη τους; Μήπως λοιπόν η Αραβική Άνοιξη αποτελεί πρόδρομο παρόμοιων καθεστωτικών ανατροπών στους κόλπους τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ; Μήπως επίσης έχουμε να δούμε και αποσχίσεις κρατών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολιτειών από τις ΗΠΑ;

  Όπως και να έχει, ζούμε ιστορικές στιγμές. Προς επίρρωση τούτου, ας μην ξεχνάμε ότι λίγα χρόνια μετά τη Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας έλαβε χώρα η Γαλλική Επανάσταση, που για πολλούς ιστορικούς σήμανε την αυγή της σύγχρονης εποχής και της εξάπλωσης των δημοκρατιών. Ο Πλούτωνας ήταν τότε στον Υδροχόο και θα επιστρέψει πάλι εκεί το 2024 για να μας βοηθήσει πιθανώς να ανακαλύψουμε τη συλλογική μας (Υδροχόος) δύναμη (Πλούτωνας) ώστε να επιτελέσουμε επαναστατικές (Υδροχόος) αλλαγές (Πλούτωνας). Ο Πλούτωνας λοιπόν στον Αιγόκερω φαίνεται να αντικατοπτρίζει όλες εκείνες τις διεργασίες που είναι απαραίτητες για την εξυγίανση του συστήματος ώστε να είμαστε έτοιμοι για να ζήσουμε σε έναν πολύ πιο δημοκρατικό κόσμο από το 2024 και μετά. Η ιστορία θα το δείξει!

  Βαγγέλης Πετρίτσης

  Ψυχολόγος - Αστρολόγος


  .
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails petr_att_.jpg  

 2. #2
  Εγγραφή
  Jun 2009
  Όνομα:
  rinama
  Περιοχή
  ΑΘΗΝΑ
  Μηνύματα
  105

  Re: Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Η Κατάρρευση του Συστήματος;

  ΕΥΓΕ....ΕΚΛΕΚΤΟ ΑΡΘΡΟ!!

 3. #3
  Εγγραφή
  Nov 2007
  Όνομα:
  Χρυσάνθη
  Μηνύματα
  640

  Re: Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Η Κατάρρευση του Συστήματος;

  Ευχαρστώ και συγχαίρω! Οτι πιο αξιόλογο διάβασα τα τελευταία χρόνια. Εύγε!

 4. #4
  Εγγραφή
  Sep 2012
  Όνομα:
  Βαγγέλης
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  10

  Re: Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Η Κατάρρευση του Συστήματος;

  Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι που σας άρεσε το άρθρο!

 5. #5
  Εγγραφή
  Jul 2010
  Όνομα:
  ΡΑΧΗΛ
  Περιοχή
  ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΥΛ
  Μηνύματα
  2

  Re: Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Η Κατάρρευση του Συστήματος;

  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

 6. #6

  Re: Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Η Κατάρρευση του Συστήματος;

  Bravissimo!
  Μιά αξιόλογη και τεκμηριωμένη, από αστρολογικής άποψης, ανάλυση των πολιτικών γεγονότων, αλλά και των μελλούμενων να συμβούν, σε μία γλώσσα για να την καταλάβουν και οι πιό ανίδεοι στην Αστρολογική τέχνη - επιστήμη.
  Μιά ανάλυση που, πάνω απ' όλα, σέβεται το αναγνωστικό της κοινό, αλλά και που δίχνει το ήθος του συγγραφέα, από πλήρη έλλειψη έπαρσης.
  Επίτρεψέ μου κ. Βαγγέλη Πετρίτση, να σ’ ευχαριστήσω για την προσφορά σου και εύχομαι από το παράδειγμά σου να διδαχθούμε πολλά!
  Spiretos
  sampirdos@yahoo.gr

 7. #7
  Εγγραφή
  Sep 2012
  Όνομα:
  Βαγγέλης
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  10

  Re: Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Η Κατάρρευση του Συστήματος;

  Ευχαριστώ πολύ Σπυρέτο για τα τόσο καλά σου λόγια! Με συγκινείς πραγματικά!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

1 χρήστες πλοηγούνται στο θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Διαφήμιση
Χορηγός