s
Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Δωρεάν Εγγραφή

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

Σελίδα 1 από 4 1 2 3 4 LastLast
Results 1 to 10 of 39
Like Tree74Likes

Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014

This is a discussion on Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014 within the Ετήσιες προβλέψεις ζωδίων forums, part of the Ωροσκόπιο - Προβλέψεις - Ζώδια category;

 1. #1
  Εγγραφή
  Jun 2006
  Όνομα:
  Βασίλης
  Περιοχή
  Αθήνα - Ελλάδα
  Μηνύματα
  2,066

  Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014

  Κάθε περίοδος της ζωής μας κρίνεται από τις θέσεις των πλανητών και τις μεγάλες πλανητικές όψεις. Αξιολογώντας τους δύο αυτούς παράγοντες προσπαθούμε να ψυχανεμιστούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και να λάβουμε τα μέτρα μας. Οι περισσότεροι από μας είναι αλήθεια διαβάζουμε τις προβλέψεις, αισθανόμαστε κάτι και μετά τις ξεχνάμε. Λίγοι θυμόμαστε μετά από καιρό τι είχαμε διαβάσει και λίγο επιβεβαιώνουμε αυτά που διαβάσαμε.

  Όποιος όμως παίρνει σοβαρά την αστρολογία μπορεί να χρησιμοποιήσει το γενικό κλίμα και τις τάσεις του ζωδίου για να κάνει ουσιαστικά πράγματα. Να ανοίξει μία νέα επιχείρηση, να προετοιμαστεί για κάποιες οικογενειακές ταλαιπωρίες, να εξετάσει τη ζωή του σε άλλη βάση και να αλλάξει προσανατολισμό. Όντας πραγματικά προετοιμασμένος, κανείς όντως μπορεί να κυβερνήσει τα άστρα του, αλλά πόσοι αλήθεια από μας μπορούν να ισχυριστούν ότι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία;

  Στην εποχή που έχουμε μπει κάθε ζώδιο συμβολικά επιτελεί ένα ρόλο. Αυτό το ρόλο που καλείται αρχετυπικά να παίξει μέσα στην κοινωνία και να συν-λειτουργήσει μαζί με τα υπόλοιπα. Η αίσθηση ότι το ζώδιο είναι κάτι ευτελές είναι κάτι που δυστυχώς το συναντάμε συχνά στην Αστρολογία. Τι ορίζει; Με ποιους τα’ χουμε, πώς μας αρέσει να ντυνόμαστε, πώς επικοινωνούμε, προσωπικά ζητήματα, ιδιωτικά. Όμως το ζώδιο είναι ταυτόχρονα και μία ευθύνη, κάτι που καλούμαστε να υποδυθούμε κοινωνικά, να παίξουμε ένα ρόλο. Ο Κριός έχει ευθύνη να ανοίγει δρόμους, ο Καρκίνος να μαζεύει τους ανθρώπους, ο Ζυγός να τους φέρνει σε επαφή και ο Αιγόκερως να χτίζει σταθερές δομές. Αυτά τα πράγματα στο σημερινό καιρό των παρορμητικών ζωδίων εκπροσωπούνται από πλανήτες.

  Ο Κριός έχοντας τον Ουρανό πάνω του παίρνει τη θέση του επαναστάτη, ο Καρκίνος με τους τρεις μεγάλους να τον απειλούν δημιουργεί οχυρώματα γι αυτούς που «περισσεύουν», ο Ζυγός με τον Κρόνο πάνω του διαχειρίζεται λεπτές καταστάσεις στην κόψη του σκοινιού κι ο Αιγόκερως με τον Πλούτωνα να τον πιέζει λειτουργεί κι αυτός άτεγκτα πιέζοντας να υπακούσει κανείς στους νόμους.  Κάθε ζώδιο καλείται να συνειδητοποιήσει το ρόλο του στον καιρό που ζούμε και να λειτουργήσει κοινωνικά.
  Πέρα από την ιδιωτική ζωή, καλούμαστε να ξαναθυμηθούμε την κοινωνία και την αλληλεξάρτηση μας.
  Και στα πλαίσια αυτά κάθε ζώδιο έχει από ένα ρόλο.

  Ο Κριός πρωτοπορεί προσπαθώντας να ανατρέψει καταστάσεις που λιμνάζουν εδώ και μεγάλο διάστημα. Με τον Ουρανό από πάνω του κάνει ξεκινήματα, αλλά έχει να αντιπαλέψει τον Πλούτωνα, που κατά κανόνα «καπηλεύεται» τις ιδέες του. Ο Κρόνος από το Ζυγό τον αφήνει προς το παρόν μονάχο, ενώ στα επόμενα δύο χρόνια μπαίνοντας στο Σκορπιό του αφήνει μικρές πηγές χρηματοδότησης. Είναι ένας δύσκολος δρόμος, μοναχικός για τον Κριό, που συχνά θα παρεξηγηθεί και συχνά δε θα έχει την υπομονή να ακούσει. Παράλληλα όμως θα κατανοήσει πολύ καλά την έννοια της διαφοροποίησης. Σαν ζώδιο καλείται να μας διδάξει αυτόν τον καιρό την ατομικοποίηση, την ανάγκη δηλαδή να προχωράει κανείς μπροστά χωρίς να σκέφτεται τι θα πει η οικογένεια, οι φίλοι, ο σύντροφος, προκειμένου να πραγματοποιήσει το δικό του όνειρο ζωής. Από αυτή την άποψη ο Κριός είναι μεγάλος δάσκαλος. Γιατί θα φέρει τη διαφοροποίηση στην κοινωνία και τις νέες ελπίδες για το νέο κόσμο. Κι αυτός είναι ο κοινωνικός ρόλος κι η ευθύνη των εκπροσώπων αυτού του ζωδίου.

  Ο Ταύρος δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά ως τώρα από τις εξελίξεις που συμβαίνουν. Βρίσκεται από την πλευρά των ισχυρών και δείχνει υπακοή για να επιδιώξει το συμφέρον του. Όμως τα πράγματα δε θα είναι έτσι για τα επόμενα δύο χρόνια. Η είσοδος του Κρόνου στο Σκορπιό θα αναγκάσει και τους Ταύρους να στραφούν προς τον εαυτό τους και να δουν αν μπορούν να σταθούν μόνοι τους στα πόδια τους. Καθώς οι συνεργάτες θα εκλείψουν ή θα μείνουν περιορισμένοι σε μονοψήφιο αριθμό, θα χρειαστεί να πάρουν πάνω τους όλο και περισσότερα πράγματα. Η πορεία του Δία στο πρώτο τεταρτημόριο του ηλιακού χάρτη τους δείχνει ακριβώς αυτό, ότι θα χρειαστεί να δουλέψουν μόνοι τους και εκεί θα δώσουν την έμφαση. Προς το παρόν μακριά από το προσκήνιο, καθώς ο Ποσειδώνας θα φύγει κι από το ηλιακό Μεσουράνημα τους. Οι Ταύροι θα εκπροσωπήσουν την επιφυλακτικότητα τα επόμενα χρόνια και θα λειτουργούν ως «κριτής» αξιοπιστίας των υποσχέσεων που δίνονται σε σχέσεις και συνεργασίες.

  Οι Δίδυμοι φαίνεται να έχουν ένα διαφορετικό ρόλο σε σχέση με τους άλλους. Με τον Ποσειδώνα να μπαίνει στο ηλιακό τους Μεσουράνημα και τον Δία στο ζώδιο τους, κάνουν το 2012 ένα δυναμικό ξεκίνημα για να βγουν στο προσκήνιο. Δουλειά τους είναι να βρουν λύσεις, πρακτικές, βολικές, συμβιβαστικές, έξυπνες. Εκπροσωπούν τον πολυμήχανο Οδυσσέα που στην κρίση θα προσπαθήσει να βρει δρόμους να ξεφύγει. Θα συμβολίσουν την «ελληνική μαγκιά» της εξυπνάδας, του Έλληνα που πάντα ξεγλιστρά και πάντα προσαρμόζεται. Θα σταθούν εκπρόσωποι δικτύωσης και επαφών που θα επιτρέψουν συνέργειες και οικονομικό κέρδος. Ο Κρόνος στο Σκορπιό βέβαια θα τους αναγκάσει να δουλέψουν πολλοί και δε θα κάνουν περίπατο, κι άλλοι θα μείνουν και χωρίς μισθωτή εργασία. Ακόμη κι αυτό όμως θα έχει το ρόλο του. Δουλεύοντας σε ελεύθερο επάγγελμα, οι Δίδυμοι θα διδάξουν ότι το μέλλον του λαού μας είναι στο εμπόριο. Τελείωσε ο καιρός της μισθωτής εργασίας.

  Οι Καρκίνοι έχουν όπως είπαμε και πιο πάνω ρόλο να δημιουργούν φωλιές. Υπό την απειλή του Πλούτωνα, το φόβο των Ουράνιων Μολότοφ και την αναλγησία του ψυχρού Κρόνου στο Ζυγό (που μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει έχουν περάσει ήδη δυο χρόνια) οι Καρκίνοι συμβολίζουν την αυτοοργάνωση. Οργάνωση τοπικά σε χαμηλό επίπεδο και εκτός συστήματος. Είναι αυτό που βλέπουμε ήδη να συμβαίνει σε κάθε είδους οργανώσεις «αγανακτισμένων» μόνο που ο Καρκίνος θα δουλέψει πιο σιωπηρά, πιο ήσυχα. Οικοτεχνία, part time εργασία, συνέργειες σε οικογενειακό επίπεδο, αγροτική εργασία, οικογενειακή περιουσία, όλα αυτά θα είναι το αποκούμπι του λαού που βρίσκεται σε πίεση και αναζητά προστασία. Ο Κρόνος στο Σκορπιό θα βοηθήσει σε αυτή την οργάνωση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η εθνικοποίηση πόρων θα λειτουργήσει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. Από την άλλη ο Δίας στον Καρκίνο το 2013 θα δώσει ευκαιρίες για να βγουν από το σύστημα πολλοί άνθρωποι και να αφήσουν τους «μεγάλους» να τρώνε μόνοι τους τα συκώτια τους.

  Οι Λέοντες περνούν ως τώρα αβρόχοις ποσοί την κρίση και τα προβλήματα τους έχουν να κάνουν κυρίως με λανθασμένες σχέσεις και συνεργασίες. Ο Δίας στον Ταύρο τους δίνει μία αδράνεια επαγγελματική κι ίσως και μία φαινομενική αναισθησία. Κι αυτοί όμως θα αντιμετωπίσουν μία μεγάλη έκπληξη με την είσοδο του Κρόνου στο Σκορπιό. Θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που θεωρούσαν δεδομένο δεν υπάρχει κι ότι για να επιβιώσουν θα χρειαστεί να δουλέψουν σκληρά. Παράλληλα οι Λέοντες θα λειτουργήσουν αρκετά αλτρουιστικά τα επόμενα χρόνια, δίνοντας ευκαιρίες σε άλλους και μένοντας στο παρασκήνιο. Καθώς ο Δίας θα περνάει από το 4ο τεταρτημόριο τους θα δρέπουν κυρίως τους καρπούς παλιών προσπαθειών και θα στηρίζουν νέες προσπάθειες. Ο ρόλος του μέντορα πίσω από το προσκήνιο, ρόλος τελείως ασύμβατος με το Λέοντα ως τώρα είναι κάτι που θα δούμε επάνω του και θα μας εκπλήξει.

  Οι Παρθένοι μπήκαν από το 2011 δυνατά στο παιχνίδι. Ζητούνται από αυτούς λύσεις και ο ρόλος τους θα είναι να κάνουν το σύστημα να δουλέψει. Δεν είναι αυτοί που θα βγουν εκτός συστήματος και θα κάνουν το δικό τους. Θα προσπαθήσουν αντίθετα να βοηθήσουν τους «κυρίαρχους» να κάνουν την λειτουργία της κοινωνίας πιο αποτελεσματική. Πολλοί από μας ίσως τους παρεξηγήσουμε, αλλά και ο ρόλος των Παρθένων είναι σημαντικός. Έστω και μέσα από το σύστημα θα βοηθήσουν αρκετό κόσμο, στα πλαίσια των ορίων που τους δίνονται, θα δείξουν συμπόνια, θα δείξουν υπευθυνότητα. Θα επιβραβευθούν μάλιστα γι’ αυτό λόγω της παρουσίας του Δία στο ηλιακό μεσουράνημα τους. Όμως παράλληλα θα μείνουν χωρίς φίλους και χωρίς πολλές συμμαχίες. Ο Κρόνος στον 3ο οίκο τους δείχνει ακριβώς αυτό για τα επόμενα χρόνια. Είναι ίσως από τις πιο δύσκολες θέσεις του ζωδιακού, όμως κι εδώ υπάρχει το συμβολικό νόημα της θυσίας. Κάποιοι πρέπει να διατηρήσουν το σύστημα όσο χρειάζεται ώστε να προλάβει να αλλάξει. Αλλιώς είμαστε χαμένοι όλοι.

  Οι Ζυγοί έχουν ένα ρόλο δύσκολο που μοιάζει ήδη τα δύο τελευταία χρόνια να μην έχει πετύχει. Πόσο εύκολο είναι να βρει κανείς ισορροπίες άραγε όταν έχει τον Ουρανό απέναντι και τον Πλούτωνα να τον υπονομεύει; Προσπάθησαν οι Ζυγοί και ανέβαλλαν πολλές κρίσεις. Όμως η αναβολή δεν είναι λύση και ο Κρόνος στο Σκορπιό για τα επόμενα χρόνια θα δείξει ότι είναι ώρα για βαθιές τομές. Τέλος η πολύ συζήτηση. Για τους Ζυγούς θα είναι εποχή κρίσης αξιών. Θα βλέπουν τα πράγματα να λειτουργούν αντίθετα από τα δικά τους πιστεύω. Με βία, πίεση, αναλγησία. Χωρίς συνεργασία και χωρίς πειθώ. Το καταφύγιο τους θα είναι η εκπαίδευση. Ο Δίας στον ηλιακό 9ο οίκο τους και στη συνέχεια στο 10ο τα επόμενα χρόνια θα τους φέρει σε θέση να διδάξουν τη νέα γενιά. Αυτούς που θα αναλάβουν να φτιάξουν τη νέα δημοκρατική κοινωνία. Εκ του ρόλου τους οι Ζυγοί θα μπουν στο περιθώριο του διανοουμένου. Όμως το τέλος του 2012 ειδικά με τη βοήθεια Δία και Άρη η παρουσία τους θα είναι πολύτιμη

  Οι Σκορπιοί δείχνουν προς το παρόν να μην έχουν σοβαρό ρόλο στα πράγματα. Ο Κρόνος στο Ζυγό πιθανότατα τους έχει «ξεδοντιάσει», ενώ βλέπουν εχθρούς πίσω από την πλάτη τους με την εικόνα των πιο στενών τους φίλων. Η υποψία ότι ο γείτονας κοιτάζει τι κάνουν θα φύγει όμως από τον Οκτώβριο, που θα μπει ο Κρόνος στο ζώδιο τους. Αυτός σε συνεργασία με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς, θα αναδείξει μία νέα εικόνα για τους Σκορπιούς ως διαχειριστές υπηρεσιών. Θα είναι αυτοί που θα μοιράσουν την πίτα τα επόμενα χρόνια και θα αποφασίσουν ποιοι είναι οι αδύναμοι για να εισπράξουν τη βοήθεια που απαιτείται. Όσοι δε στέκονται στα πόδια τους και ζητάνε κοινωνική βοήθεια θα έχουν να τους αντιμετωπίσουν και πείσουν ότι δεν πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πολλούς τέτοιους Σκορπιούς θα δούμε ειδικά στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών.

  Οι Τοξότες δίνουν και παίρνουν αυτές τις μέρες λόγω των εκλείψεων. Αν και οι βαρείς πλανήτες δεν δείχνουν να τους δίνουν ρόλο οι εκλείψεις των επόμενων ετών τους κάνουν πρωταγωνιστές. Από ότι φαίνεται θα λειτουργήσουν ως το διαλυτικό στοιχείο σε συνεργασίες που δεν είναι ξεκάθαρες και έχουν κρυφές ατζέντες. Παίζοντας με το «θράσος» τους θα πιέσουν τα όρια και θα προκαλέσουν φορείς κρόνιους και πλουτώνιους σε αγώνα εξουσίας. Το μέλλον τους δε θα είναι εύκολο τα επόμενα χρόνια καθώς θα βολοδέρνουν από μέρος σε μέρος και δουλειά σε δουλειά. Νιώθοντας ότι δεν ανήκουν σε αυτό που πάει να γίνει. Η χρησιμότητα τους όμως θα είναι παρόλα αυτά αδιαμφισβήτητη γιατί θα επιτρέψουν να μην παγιωθούν οι καταστάσεις και να υπάρξουν αλλαγές. Όσο μάλιστα ο Ουρανός θα προχωράει στις θέσεις του και θα πάει να τριγωνίσει τις εκλείψεις θα βλέπουμε αλλαγές ευχάριστες που δεν τις περιμέναμε κι εμείς οι ίδιοι. Ευκαιρίες ανέλιξης και γνώσης. Ο ρόλος των Τοξοτών είναι να δείξουν ανυπακοή στις σημερινές συνθήκες ώστε να διατηρηθεί το φρόνημα υψηλό σε όσους αδυνατούν να αντισταθούν αποτελεσματικά στο σύστημα.

  Οι Αιγόκεροι έχουν ένα ρόλο περίεργο στις σημερινές καταστάσεις. Είναι ίσως από τα λίγα ζώδια που είναι ικανοποιημένα που τα πράγματα προχωράνε ως έχουν. Γιατί θα πρέπει άραγε οι τυχοδιώκτες να τη γλιτώνουν; Αυτοί που πουλάνε αέρα να πλουτίζουν και οι φοροφυγάδες να διαφεύγουν; Καλώς μπαίνουν όλοι σε μία σειρά και καλώς η κοινωνία μαθαίνει να είναι προσγειωμένη και να μην καβαλάει Ποσειδώνες. Υπό αυτή την έννοια ο ρόλος τους το διάστημα αυτό θα είναι να ενισχύσουν το σύστημα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους και πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα επιτέλους να καταξιωθούν αυτοί. Αυτοί που δούλευαν τόσα χρόνια, ενώ άλλοι έκαναν τα λαμόγια και επέπλεαν από τον πολύ αέρα. Κι εδώ όμως δε θα πρέπει να παρερμηνεύσουμε το ρόλο των Αιγόκερων. Δε θα είναι απαραίτητα οι συνεργάτες του συστήματος, οι νέοι καταπιεστές. Αντίθετα θα μας υπενθυμίσουν ότι μέσα σε όλα αυτά κι εμείς δεν είμαστε όντως άμοιροι ευθυνών. Ναι κι εμείς κάναμε τις λαμογιές μας και πρέπει τώρα να πληρώσουμε γι’ αυτές. Με την έννοια αυτή οι Αιγόκεροι θα μας διδάξουν τι ονομάζεται κοινωνική ευθύνη.

  Οι Υδροχόοι είναι μία δύσκολη περίπτωση για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Η αλήθεια είναι ότι ο Κρόνος από το Ζυγό τους ωφέλησε ως τώρα, όμως τα πράγματα από του χρόνου θα αλλάξουν. Κάτι ο Ποσειδώνας που τους παρέσυρε, κάτι ο Δίας που τους έδωσε οικονομική ασφάλεια ίσως κάνουν τα αντανακλαστικά τους να εξασθενήσουν. Ο Κρόνος από το Σκορπιό όμως θα απαιτήσει περγαμηνές από αυτούς. Αποδείξεις και ονόματα θα πρέπει να παρουσιάσουν για να υπερασπιστούν τις κατειλημμένες θέσεις τους. Και η κριτική θα είναι αυστηρή και δε θα τους χαριστεί. Και συνδυάζοντας τον Ποσειδώνα στον ηλιακό 2ο οίκο τους μάλλον θα βρεθούν κάποια στιγμή χωρίς σκέπη και προστασία. Τι καλούνται λοιπόν να μας διδάξουν αυτά τα χρόνια; Με το Δία να δουλεύει στο 2ο τεταρτημόριο τους, οι Υδροχόοι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στην υπηρεσία. Θα χρειαστεί να κουραστούν και να δουλέψουν σκληρά απλά για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Αυτό που θα μας διδάξουν είναι η ανάγκη προσγείωσης και αλλαγής για να προσαρμοστεί κανείς στις καταστάσεις. Θα διδάξουν ευελιξία.


  Οι Ιχθύς πάλι καλούνται να σηκώσουν ένα δύσκολο φορτίο με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο τους. Να γίνουν τα πρότυπα ανθρωπιάς και θεραπείας του κόσμου. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το καταφέρουν αυτό, πάντως οι επόμενες χρονιές θα είναι σχετικά καλές για κείνους. Ο Δίας θα κινηθεί σε θετικούς οίκους για τον ηλιακό χάρτη τους κι ο Κρόνος θα τους επιτρέψει να σταθεροποιήσουν μία διδασκαλία που στη συνέχεια θα διασπείρουν στον κόσμο. Οι Ιχθύς θα είναι οι φορείς της νέας ιδεολογίας μας που θα συνδυάσει ευελιξία, κοινωνική ευαισθησία και εσωστρέφεια. Τα επόμενα χρόνια ελλείψει δυνατοτήτων για υλική ευμάρεια ο κόσμος θα στραφεί πολύ περισσότερο στην φροντίδα της ψυχής του. Και τα ψάρια θα είναι εκεί να διδάξουν, να δώσουν τροφή, να δώσουν κατευθύνσεις.
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails 2012_att.jpg  

 2. #2

  Re: Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014

  Ελάχιστοι!Αλλά και εσείς ,γιατί μας ρίχνετε στην αναμονή χρονιάρες μέρες;

 3. #3
  Εγγραφή
  Nov 2004
  Μηνύματα
  126

  Re: Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014

  Οι συνοπτικές προβλέψεις για την επόμενη διετία είναι τώρα στη διάθεσή σας!
  Tsoupo and vanillia61 like this.

 4. #4
  Εγγραφή
  Nov 2007
  Όνομα:
  Χρυσάνθη
  Μηνύματα
  640

  Re: Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014

  Βασίλη μου έστω και καθηστερημένα χρόνια σου πολλά και για την νέα χρονιά και για την ονομαστική σου εορτή. Με υγεία, δύναμη και ευεξία να έχεις μία όμορφη γαλήνια διαδρομή για εφέτος και για τα επόμενα δύσκολα χρόνια σου εύχομαι.

  Μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα του άρθρου σου, ενώ μου άνοιξες νέα εγκαφαλικά δρομολόγια, ειδικά για εκείνους που αγαπώ και νοιάζομαι ξεχωριστά.

  Σε ευχαριστώ και να είσαι καλά να μας ξεσηκώνεις με παρόμοια ωραία θέματα.

  Φιλικά,

  Χρυσάνθη

 5. #5

  Re: Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014

  Χρονια πολλα! (ειδικα και γενικα!)
  Το αρθρο ειναι αυτο που λεμε κολαφος! Πρεπει τα πραγματα να λαμβανονται υποψη και σφερικα. Λογω της ελληνικης μας κουλτουρας και ιδιοσυγκρασιας, νομιζω πως ο .." παρτακιας" ο εγωιστης με αλλα λογια εκανε παρτυ απο τη δεκαετια του 80 κι επειτα. Καταφερε ο Ελληνας με ενα μισθο, να εχει δυο αυτοκινητα! Ας ερθει και η καθαρσις, μηπως εκτιμηθει η αξια των μεσων μαζικηςμεταφορας λιγο περισσοτερο...Ναι, ναι...αιγοκερως ειμαι...

 6. #6
  Εγγραφή
  Nov 2007
  Όνομα:
  Χρυσάνθη
  Μηνύματα
  640

  Re: Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014

  Θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου toniateddybear,

  Από ως που σου προέκυψε ντε και καλά ότι ο Ελληνας κατάφερε να έχει δύο αυτοκίνητα, μα και εάν τα κατάφερε τι θα έλεγες αν ως Αιγόκερως μάλιστα μάθαινες ότι οι περισσότεροι στην Ευρώπη ζουν με ενάμισυ και όχι δύο αυτοκίνητα.

  Αλλά γιατί; Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ίσως κανείς επειδή έμενε στα περίχωρα μία οικογένεια χρειαζόταν δυο αμάξια για να πάει στο σταθμό, είναι αναμφίβολα ταμέσα μαζικής μεταφοράς τόσο καλά οργανωμένα ώστε το να έχεις αυτοκίνητο μπορεί να είναι και μπελάς.

  Που είδες εσύ κάτι τέτοιο όταν πλην ελαχίστων κεντρικών σημείων -τουλαχιστον στην Αθήνα, για την επαρχία δεν το συζητώ καν - αν ποτέ το λεωφορείο φτάσει στην ώρα του, που δεν φτάνει φυσικά ποτέ, πες μου εσύ τι τρόπο θα επέλεγες για να πας π.χ. από Ζωγράφου στα Ιλίσια ή από την Ανω Γλυφάδα στο κέντρο της Αθήνας;

  Συμφωνώ μαζί σου ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς βοηθούν σε πολλά όχι όμως με τα τρισκατάρατα χάλια της Αθήνας, που φτιάξαμε ντε και καλά μετρό και όμως τα αυτοκίνητα στους δρόμους δεν μειώθηκαν, πράγμα που καταλαβαίνω απόλυτα μιας και για να πας με τα Μ.Μ.Μ. χρειάζεσαι διπλάσιο χρόνο.

  Προσωπικά επιλέγω ποδήλατο όπου και όταν μπορώ. Αλλά για να μπω στην ταλαιπωρία των Μ.Μ.Μ ούτε που α το σκέφτεσαι.

  Συγγνώμη αν σου την σπάω. Στο εξωτερικό βέβαια εφαρμόζω απολύτως την άποψη σου και νοητικά και πρακτικά.

  Φιλικά,

  Χρυσάνθη Σπίγγου

 7. #7
  Εγγραφή
  Jun 2006
  Όνομα:
  Βασίλης
  Περιοχή
  Αθήνα - Ελλάδα
  Μηνύματα
  2,066

  Re: Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014

  Ευχαριστώ πολύ για τις Ευχές και εύχομαι με τη σειρά μου Χρόνια Πολλά, ένα δημιουργικό Νέο Έτος και μακάρι να χαράξουμε όλοι μας μία νέα πορεία βασισμένοι σε πιο γερές βάσεις, πιο σταθερές, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στη διάρκεια και λιγότερο στο σύντομο όφελος. Είναι εποχή που το ατομικό υποχωρεί, καθώς διαπιστώνει πόσο η επιβίωση του εξαρτάται από το συλλογικό. Από αυτή την άποψη, μακάρι να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε για να διατηρήσουμε τις ιδέες μας και την κουλτούρα μας και τα επόμενα χρόνια και να μην χαθούμε ξαφνικά και απότομα από τις σελίδες της Ιστορίας...

  Καλή Χρονιά σε όλους...
  Για τα βιβλία του καλοκαιριού επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τιμές γνωριμίας μόνο γι αυτό το καλοκαίρι. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

 8. #8

  Re: Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014

  Αξιοτιμη κυρια Σπίγγου!
  Χρονια πολλα και καλα! Πως ειναι δυνατον να μου τη σπατε...? Αν δεν μπορουμε να εχουμε και να εκφραζουμε ο καθενας τις αποψεις μας..αλιμονο! Μενω η ιδια σε προαστιο και 3 φορες το μηνα πηγαινω σε ενα πολυ απομακρυσμενο χωριο, στα Ελληνικα Ευβοιας. εκει, μετακινουμαι με το λεωφορειο για να παω στο κεφαλοχωρι που απεχει περιπου 35 λεπτα οδικως. Στην Αθηνα, μετακινουμαι με λεωφορειο και μετρο ή αυτοκινητο και μετρο. Μεχρι σημερα, που οι μετακινησεις μου εχουν διαρκεσει 5 χρονια, απο και προς τις περιοχες που ανεφερα, εχω παρατηρησει το εξης: κυριως οι νεοι και οι ηλικιωμενοι χρησιμοποιουν τα μμμ. Αντιθετα, η κυρια που δουλευει στο δημοσιο (παραδειγμα) εχει ιχ και μετακινειται καθε μερα απο το σπιτι της που ειναι σε προαστιο, στη δουλεια της με το αυτοκινητο. 1ο παραδειγμα, η μητερα μου, Πετρουπολη-Πενταγωνο (γενικο κρατικο αθηνων) με αυτοκινητο. δεν κανει τον κοπο να παρει μετρο απο τον αγιο αντωνιο, η θεια μου, τραπεζικη υπαλληλος, Βριλήσσια-Συγγρου, εννοειται με το αυτοκινητο! ουτε καν μετρο απο Δουκισσης Πλακεντιας εως Συγγρου Φιξ!!!
  Τελος παντων, ας μην ξεφευγω απο το κυριως θεμα. Πιστευω οτι η μισθωτη εργασια (μισθοι-συνταξεις) εκανε τον Ελληνα νωθρο, εκεινος βολευτηκε και απεκτησε τη νοοτροπια της βολεψης, του ρουσφετιου και της προσωπικης ικανοποιησης. Δεν ακουω κανεναν να μη μιλαει για το δικο του προβλημα. Ολος ο κοσμος ειναι ο εαυτος του. Αν δε γινει συνειδηση οτι μονο με συλλογικη δουλεια και αλληλεγγυη ερχεται το αποτελεσμα, ειμαστε καταδικασμενοι.
  Το ποδηλατο το χρησιμοποιω κι εγω και τα αδερφια μου. Νομιζω ειναι ιδανικη λυση για αποστασεις γυρω απο το κεντρο. Θα εχετε προσεξει ομως, πως το ποδηλατο και ο πεζος, παντα πρεπει να προσεχουν τα αυτοκινητα και οχι το αντιθετο οπως θα πρεπε. η ελληνικη νοοτρπια της βολής και το οσα πανε κι οσα ερθουν θα ηθελα πολυ να αντικατασταθουν απο το νοιαζομαι για τους γυρω μου, το περιβαλλον κλπ και βελτιωνομαι ωστε να γινω καλυτερος ανθρωπος και οχι σκεφτομαι εκτος απο τα δυο αυτοκινητα να παρω και παπι!
  Νομιζω οτι με λιγη καλη θεληση...ολα γινονται!
  MANDALENA likes this.

 9. #9
  Εγγραφή
  Feb 2008
  Όνομα:
  Δεσποινα
  Περιοχή
  πειραιας
  Μηνύματα
  2,551

  Re: Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014

  Βασιλη σε ευχαριστουμε παρα πολυ !
  Η χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
  Δ.Κ

 10. #10
  Εγγραφή
  Nov 2007
  Όνομα:
  Χρυσάνθη
  Μηνύματα
  640

  Re: Προβλέψεις διετίας 2012 - 2014

  Τόνια μου καλησπέρα,

  Ιδωμένη η όλη συζήτηση απο αυτή την σκοπιά, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ακριβώς για αυτούς και αυτούς τους λόγους -και παρότι το γραφείο μου συστεγάζεται στο σπίτι μου εδώ και 30 χρόνια - μετακόμισα επι τούτου σε προάστιο της Αττικής μόνο και μόνο για να έχω την υπέροχη ευκαιρία να χρησιμοποιώ το ποδήλατο μου. Εχω το απόλυτο φετίχ σχετικά, αρκεί να σου πω ότι όταν η κόρη μου και ο γιός μου ήταν αντίστοιχα 2-4 ετών μετακινούμασταν από τα σύνορα της Γερμανίας προς Ολλανδία και οι τρεις μαζί επάνω σε ένα ποδήλατο απλώς για χαβαλές, εκδρομούλες και χαρούμενες βόλτες.

  Την σήμερον ημέρα, κόρη οι δύο γιοί και η ανηψιά χρησιμοποιούν εκ πεποιθήσεως το ποδήλατος εντός κα εκτός Αθήνας, μιας και αυτές ήταν μερικές από τις αρχές που έλαβαν από μαμά/θεία.

  Στην περιοχή όπου μένω εγώ, οι άνθρωποι, τα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία, άπαντες, δίνουν προτεραιότητα στους ποδηλάτες, ενώ περισσότεροι είναι οι γηραιοί ποδηλάτες παρά οι νεότεροι.

  Και μόνο που σου μιλάω για αυτή την ευτυχία -για εμένα είναι ευτυχία και το καλύτερο φάρμακο το ποδήλατο - τρελαίνομαι απο την χαρά μου, πίστεψε με.

  Οσο για τις συμπεριφορικές συνήθειες των Ελλήνων, να είσαι σίγουρη ότι θα μας πάρει κάποιο χρόνο μεν, αλλά εφεξής η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ πια αυτή που ήταν κάποτε.Και μιας και βρήκαμε η μία το φετίχ της άλλης, να πω και εγώ ένα τεράστιο παράπονο μου μπας και ακουστεί στα πέρατα της γής.

  Φτάνει πια τα σκουπίδια στις παραλίες! Φτάνει! Ας μην λέμε ότι το κάνουν οι ξένοι. Εμείς οι Ελληνες και όλες εκείνες οι τρισχαριτωμένες κυρίες με τα μπικινάκια που ως και τις πάνες των μωρών τους αφήνουν απρόσκοπτα όπου μα όπου βρουν. Μία βόλτα ανατολικά ή δυτικά της Αττικής θα πείσει τον καθένα. Παρότι βαριά καπνίστρια, κουβαλώ πάντα ένα φορητό τασάκι μαζί μου ώστε ούτε ένα αποτσίγαρο να μην αφήνει τα βρωμερά του ίχνη στις παραλίες.

  Παρακαλώ θερμά μιας και μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία να γίνουμε όλοι πιο προσεχτικοί και πιο συνετοί και σε αυτό το θέμα.

  Περιμένω σκέψεις, ιδέες, υποστήριξη. Δεν θα έλεγα μάλιστα όχι και σε μια γενναία καμπάνια σχετικά!

  Φιλικά,

  Χρυσάνθη Σπίγγου

 

 
Σελίδα 1 από 4 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

1 χρήστες πλοηγούνται στο θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Διαφήμιση
Χορηγός