Αν δεν έχετε ξανακούσει αυτόν τον όρο Σελήνη Κενή πορείας θα σας πούμε εμείς μερικά λόγια.... Η Σελήνη βρίσκεται σε αυτή τη θέση, όταν είναι σε ένα ζώδιο κι έχει πραγματοποιήσει όλες τις κύριες όψεις με τους υπόλοιπους πλανήτες του χάρτη. Οι κύριες όψεις είναι: σύνοδος, τετράγωνο, διάμετρος, τρίγωνο και εξάγωνο. Αν, στο υπόλοιπο της πορείας της μέσα στο ζώδιο που είναι δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κύρια όψη, θεωρείται «εκτός πορείας».

Είναι μία περίοδος σύγχυσης και αβεβαιότητας. Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν θέλουμε να εξετάσουμε ένα Ωριαίο ή να υπολογίσουμε ένα Επιλεκτικό χάρτη, καθώς οι κλάδοι αυτοί προσδίδουν στη Σελήνη ένα βάρος για την απάντηση. Οι κανόνες της Ωριαίας, όπως και της Επιλεκτικής αστρολογίας, είναι πολλοί και συγκεκριμένοι και δεν επιδέχονται παρεκκλίσεις, καθώς τα θέματα βασίζονται στη ταχύτητα και στη δεδομένη στιγμή. Είναι λάθος να προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους δύο ειδικούς κλάδους της αστρολογίας, απλοϊκά, όπως ένα γενέθλιο ωροσκόπιο. Μεγάλοι μελετητές της αστρολογίας, όπως ο Λίλλυ, έχουν δημιουργήσει τους πολυάριθμους κανόνες και περιορισμούς, που πρέπει να ακολουθούμε.

Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, η Σελήνη εκεί είναι αδύναμη και δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις. Δεν είναι λειτουργική και παραγωγική για ένα Επιλεκτικό Ωροσκόπιο, το οποίο συνίσταται στο σχεδιασμό και στη κατάλληλη στιγμή για να πράξουμε κάτι σημαντικό (γάμο, αγορά κ.λ.π.).
Σε ένα Ωριαίο χάρτη, η απάντηση είναι σαφώς με αρνητικό περιεχόμενο.
Είναι καλό, λοιπόν, να προσέχουμε μία Σελήνη σε τέτοια θέση και να αναβάλλουμε τα σημαντικά γεγονότα για αργότερα. Γιατί ό,τι κι αν κάνουμε, ενδεχόμενα θα αποδειχθεί λανθασμένο ή θα χρειαστεί διόρθωση. Εξ' άλλου, η ταχύτητα της Σελήνης μας δίνει την ευκαιρία λίγες ώρες μετά να φύγει από τη δυσμενή θέση «εκτός πορείας».