0 0 votes
Article Rating

Στο πέρασμα των αιώνων, η αστρολογία έχει εξελιχθεί. Το υλικό της γνώσης αυξήθηκε από την πραγματική εμπειρία. Οι τελευταίοι τρεις αιώνες έφεραν την επιταχυνόμενη αύξηση επειδή το τηλεσκόπιο επέτρεψε στο άτομο για να ανακαλύψει νέα σώματα, όπως τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα.

Κάθε φορά που φαινόταν ένας νέος πλανήτης, οι αστρολόγοι έπρεπε να μάθουν τι αντιπροσώπευε στο ωροσκόπιο ενός προσώπου και τι αντιπροσώπευσε στις εγκόσμιες υποθέσεις της ανθρωπότητας. Τα τελευταία 30 έτη έχουν φέρει μια έκρηξη των πληροφοριών σχετικά με τους αστεροειδείς και τους κομήτες. Οι αστρολόγοι έχουν μάθει για αυτούς τους πρόσφατα ανακαλυμμένους ουράνιους οργανισμούς με τη μελέτη των ωροσκοπίων. Τα ωροσκόπια αυτά είναι γενέθλια, προοδευτικά, ετήσια και εγκόσμια.

Μέσω των αιώνων, οι μορφές έχουν αλλάξει. Οι τεχνικές όπως οι Αραβικοί κλήροι, οι κατευθύνσεις, κύκλοι Saros της έκλειψης, και οι πλανητικές ώρες, μαζί με πολλά διαφορετικά συστήματα οικοθεσίας, έχουν δει ημέρες δημοτικότητάς τους και ημέρες δυσμένειας. Η ανάρμοστη διδασκαλία και η επακόλουθη ελαττωματική χρήση των τεχνικών, μαζί με το φορτίο των δύσκολων υπολογισμών, είναι μερικές φορές η αιτία της δυσμένειας και αχρηστίας. Η εμφάνιση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όμως, βοηθά πλέον την αναζήτηση του ερευνητή.

Η αστρολογία πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται. Ο κόσμος αλλάζει και η παραδοσιακή αστρολογία δεν δίνει όλες τις απαντήσεις. Το σύστημα της Ουράνιαν αστρολογίας είναι πρακτικό και παραγωγικό. Για τα προηγούμενα 75 έτη, έχει δώσει τις απαντήσεις και την ακρίβεια σε πολλές απορίες κι αναζητήσεις. Το σύστημα αυτό της αστρολογίας, όπως ασκείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει τις ρίζες του στην εργασία του Alfred Witte, ιδρυτή της σχολής του Αμβούργου της αστρολογίας. Η μεγαλοφυία του πιστώνεται με την εισαγωγή ενός κινητού πίνακα με τον οποίο μπορεί κάποιος να εξετάσει ένα ωροσκόπιο, την επανεισαγωγή διάφορων απορριμμένων αλλά σημαντικών αρχαίων τεχνικών, και με τη διατύπωση “των πλανητών” πέρα από την τροχιά Ποσειδώνα.

Ποιος ήταν όμως ο Alfred Witte? Ήταν ένας μάγειρας, που όμως ασχολήθηκε πολύ με την αστρολογία κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με τις περιπέτειες των φίλων του στρατιωτών, (τραυματισμούς, αιχμαλωσίες, θανάτους), είδε πως δεν εξηγούσε επαρκώς πάντα τα συμβάντα με τα γνωστά δεδομένα της αστρολογίας. Τελικά, κατά τη διάρκεια αρκετών ετών, υπέθεσε ότι υπήρξε οκτώ άλλοι “πλανήτες” που δεν θα μπορούσε να δει, αλλά ήταν κάπου εκεί, καθώς ένας τους ή περισσότεροι ήταν παρόντες στην κρίση που μελετούσε. Ο Witte άρχισε με μόνο τέσσερις υποθετικούς στην αρχή: Cupido, Hades, Zeus, και Kronos. Ο Πλούτωνας και τα υπόλοιπα σώματα: Apollon, Admetos, Vulcanus και Poseidon,που προτάθηκαν από το Friedrich Sieggrόn και δεν συμπεριλήφθηκαν παρά στην 4η έκδοση του βιβλίου των κανόνων, το 1946. Η πρώτη έκδοση ήταν δημοσιευμένη το 1928, δύο έτη προτού να ανακαλυφθεί ο Πλούτωνας. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, οι οκτώ ξεχωριστοί πλανήτες με τα ονόματα Hades, Admetos, Zeus, Cupido, Apollon, Kronos, Vulcanus και Poseidon γεννήθηκαν μαζί με την διαφορετική αυτή αστρολογία. Ο Witte ξόδεψε πολύ χρόνο να υπολογίσει τις τροχιές αυτών των πρώτων τεσσάρων πλανητών.

Κατόπιν, τους ονόμασε “transneptune” (πέραν του Ποσειδώνα) πλανήτες, επειδή το 1914, ο Πλούτωνας δεν είχε επισημανθεί ακόμα και ο τελευταίος πλανήτης που γνωρίζαμε ήταν ο Ποσειδώνας. Ο Witte δημιούργησε έτσι ένα ιδιαίτερο σύστημα μελέτης. Το κάλεσε «σχολείο του Αμβούργου» . Η εργασία του συνεχίστηκε έπειτα από λίγους μελετητές γερμανούς, μεταξύ των οποίων ήταν ο Ηans Niggeman, ο οποίος έγραψε τελικά ένα βιβλίο για τον Witte και το σύστημά του. Δημοσίευσε ακόμη και έναν ημεροδείκτη με τους οκτώ πλανήτες και την τροχιά τους καθώς επίσης και το ζώδιο όπου βρίσκονταν.

Ο Hans Niggemann, ένας σπουδαστής, ένας φίλος, και ένας συνάδελφος του Alfred Witte, έφερε τις έννοιες του σχολείου του Αμβούργο στις Ηνωμένες Πολιτείες και έπλασε το όνομα “Ουράνιαν σύστημα της αστρολογίας.” Αυτός και ο Richard Svehla δίδαξαν και δημοσίευσαν ένα μεγάλο μέρος των αρχικών τεχνικών αυτής της συναρπαστικής αστρολογίας.

Το σύστημα Ουράνιαν

Το σύστημα Uranian διακρίνεται από άλλα συστήματα με την χρήση όλων των ακόλουθων πολύ γενικών χαρακτηριστικών:

• Η χρήση του κινητού πίνακα
• Το μεσημβρινό σύστημα οικοθεσίας
• Πλανητικές εικόνες
• Κατευθύνσεις ηλιακών τόξων
• Ενσωμάτωση των υποθετικών πλανητών («πέραν του Ποσειδώνα») στο ωροσκόπιο.

Ο εξειδικευμένος αστρολόγος της Ουράνιαν, είναι επίσης ικανός παραδοσιακός αστρολόγος, και χρησιμοποιεί τις τεχνικές κάθε συστήματος για να συμπληρώσει το άλλο.

Οι πρόσθετοι πλανήτες 

Ο αστρολόγος στο σύστημα αυτό χρησιμοποιεί όλες αυτές τις τεχνικές συν οκτώ πρόσθετους “πλανήτες” σε κάθε ωροσκόπιο. Αυτοί οι “πλανήτες” δεν είναι φανεροί ή ορατοί, στην ουσία δεν υπάρχουν. Κάποιοι αστρολόγοι, τους ονομάζουν «υποθετικούς», αλλά αυτό δεν το συστήνουν οι ειδικοί της Ουράνιαν, καθώς θεωρούν πως έτσι μειώνεται ενδεχόμενα η αξία τους. Δεν υπάρχουν, όμως, σαν φυσικοί οργανισμοί. Οι ερωτήσεις που πρέπει να υποβληθούν είναι: ” τι κάνει τη χρήση αυτών των” πλανητών “στο ωροσκόπιο;” Τι αστρολογικές ιδέες κερδίζονται με την χρήση αυτών των “πλανητών”; Εδώ η απάντηση είναι: Οι “πλανήτες” έχουν μελετηθεί και έχουν χρησιμοποιηθεί ευνοϊκά για περισσότερο από επτά δεκαετίες! Περισσότερο χρονικό διάστημα από τον Πλούτωνα. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζουν οι θαυμαστές της Ουράνιαν αστρολογίας. Αρκετοί από αυτούς τους “πλανήτες” τέθηκαν προς μελέτη, αρχικά κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου , που προηγείται χρονικώς της ανακάλυψης του Πλούτωνα, κατά 15 έτη.

Λέγεται ότι ο Alfred Witte θέλησε όλους τους πλανήτες, τα πλανητικά ζευγάρια, και τις πλανητικές εικόνες που καθορίστηκαν, να περιγράφονται με λίγες και σαφείς λέξεις-κλειδιά. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα. . Οι “πλανήτες” παρατίθενται κατά σειρά με τη θεωρούμενη απόστασή τους από τον ΄Ηλιο. Όπως συμβαίνει με τους “πραγματικούς” πλανήτες και τη τροχιά τους γύρω από τον Ήλιο , έτσι και οι Ουράνιαν έχουν την κίνησή τους, καθώς και την ορθόδρομη ή ανάδρομη φορά τους κάθε έτος

Οι οκτώ “πλανήτες” του συστήματος αυτού:

CUPIDO 
Η ένωση: οικογένεια, γάμος, κοινωνία, συνεργασίες, οργανώσεις, εταιρίες, συλλογές. Η τέχνη… είναι η υπέρ-Αφροδίτη. Το ιερογλυφικό του είναι ένας συνδυασμός Αφροδίτης και Δία, έτσι όπου η Αφροδίτη σημαίνει την ομορφιά και την τέχνη. Αν η Αφροδίτη σημαίνει Αγάπη, ο Cupido σημειοδοτεί τον γάμο. Είναι ο πλανήτης της ενότητας. Ο Cupido είναι ο γρηγορότερος “πλανήτης” και προχωρά 1°23 “ετησίως. Η τροχιά του Cupido γύρω από τον Ήλιο διαρκεί 262 έτη.

HADES 
Όλα αυτά που είναι δυσάρεστα, άχρηστα, παλαιά, ή βαθιά θαμμένα. Το απόκρυφο… Ο Hades είναι παρανοημένος, επειδή πολλοί σκέφτονται μόνο τις αρνητικές έννοιες: ρύπος, απορρίμματα, λύματα, ασθένεια, ένδεια, λάθη, και όλα τα πράγματα άσχημα και απαίσια. Υπάρχει μια θετική πλευρά που εξετάζει την αρχαιότητα, το βάθος, και τις ζωές παρελθόντος. Ο Hades προχωρά 1°01 “ετησίως, έτσι η τροχιά γύρω από τον Ήλιο διαρκεί λίγο πάνω από 360 έτη.

ZEUS
Ελεγχόμενη, κατευθυνόμενη ενέργεια. Μηχανισμοί, δημιουργικότητα, ηγεσία. Όλα τα πράγματα που είναι στρατιωτικά. Μηχανές καύσεως. Εξαναγκασμός. Η κίνηση… Ο Zeus είναι όπως ένα οπλισμένο πυροβόλο όπλο που στοχεύει. Ακόμη και το ιερογλυφικό του μοιάζει με έναν πύραυλο. Δηλώνει τις καλά προγραμματισμένες προσπάθειες. Προχωρά 0°48.2 ετησίως. Η τροχιά γύρω από τον Ήλιο διαρκεί 455 έτη.

KRONOS 
Ανωτερότητα: η υψηλότερη ποιότητα εφικτή, ο τελευταίος στην αρχή (εξουσία), πρότυπα της τελειότητας, αδιαφιλονίκητα ειδικός… Οι Zeus και Kronos βρέθηκαν σε πολύ στενό τετράγωνο από το 1900 έως περίπου το 1970, κι έτσι όλα γενέθλια ωροσκόπια από το 1900 ως το 1950 έχουν τους δύο αυτούς πλανήτες μαζί. Αυτά τα δύο μαζί μιλούν για την ενεργητική, δημιουργική δραστηριότητα της υψηλότερης ποιότητας. Δυστυχώς, μιλούν επίσης για την εχθροπραξία, τον εξοπλισμό, και τους στρατιωτικούς διοικητές. Ο κόσμος δοκίμασε και τις δύο πλευρές αυτού του συνδυασμού. Ο Kronos προχωρά 0°48.1 “ετησίως, ακριβώς έξι δευτερόλεπτα λιγότερο από τον Zeus. Το τετράγωνο μεταξύ τους διευρύνεται, με τον Kronos να μένει πίσω. Ο Kronos διαρκεί 521 έτη σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

APOLLON 
Ο πολλαπλασιαστής: επέκταση και διάδοση, αύξηση και πάλι αύξηση. Επιστήμη, εμπόριο, βιομηχανία, ειρηνικές προσπάθειες… Το ιερογλυφικό είναι ένας συνδυασμός Δία και Διδύμων, και ο Apollon είναι αληθινά ένας έξοχος uπέρ-Δίας. Ο Apollon προχωρά 0°37 “ετησίως, έτσι διαρκεί 576 έτη η τροχιά γύρω από τον Ήλιο

ADMETOS 
Ο τοίχος από τούβλα: ακλόνητος, σταθερός, ακίνητος. Στένεμα. Ειδίκευση. Αντοχή… Το ιερογλυφικό για τον Admetos παρουσιάζει μια συγγένεια για το σημείο του Ταύρου και δείχνει κάτι το ακλόνητο, σταθερό, και ακίνητο. Ο Admetos περιγράφει την αδράνεια, την αργή κίνηση, και τα πράγματα που πηγαίνουν γύρω σε έναν κύκλο όπως τα αρχεία φωνογράφων. Ο Admetos προχωρά 0°35 “ετησίως, και διαρκεί 617 έτη η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο

VULCANUS 
Όλα εδώ είναι δυνατά και ισχυρά. Δύναμη. Ένταση… Εάν μια πρόταση έχει τη λέξη δυνατή ή ισχυρή σε κάτι, η πλανητική υπογραφή θα έχει τον Vulcanus. Εάν ο Ήλιος και ο Vulcanus είναι μαζί, η ζωτικότητα, δύναμη, και η μυϊκή δύναμη περιγράφουν τη σημαντικά καλή υγεία. Προχωρά 0°32 ετησίως. Η τροχιά του Vulcanus γύρω από τον Ήλιο διαρκεί 663 έτη.

POSEIDON 
Πνευματικότητα, αλήθεια, ιδεαλισμός, Διαφωτισμός, φωτισμός. Η φρόνηση και ο πολιτισμός… Ο Poseidon έχει μια συγγένεια με τους Ιχθείς και το ιερογλυφικό του μοιάζει με ένα λοξό σκίτσο των Ιχθύων. Ο Poseidon είναι ένας έξοχος Ποσειδώνας χωρίς μια αρνητική πλευρά. Ο Poseidon προχωρά μόνο 0°29 “ετησίως και διαρκεί 720 έτη γύρω τον ήλιο

Έδωσα πιο πάνω μια συνοπτική περιγραφή των βασικών φύσεων των TransNeptunian ή «υποθετικών» «πλανητών». Οι πρακτικές εφαρμογές και η χρησιμότητα αυτών των “πλανητών” βρίσκονται στους συνδυασμούς τους με τα προσωπικά σημεία και άλλους πλανήτες ενός χάρτη (όλα τα παραδοσιακά σχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν). Μια ανάλυση όλων των πιθανών συνδυασμών θα ήταν αρκετά εκτενής και πέρα από το μέγεθος αυτού του άρθρου.

Ένα παράδειγμα είναι το εξής:

ΗΛΙΟΣ + CUPIDO 
Δεδομένου ότι ο Ήλιος αναφέρεται κλασικά σε ένα πρόσωπο, αυτό μπορεί να σημάνει τον καλλιτέχνη, το παντρεμένο άτομο, το μέλος μιας κοινωνίας ή την οικογένεια. Ο αστρολόγος της Ουράνιαν, ερμηνεύει επίσης τον Ήλιο ως φυσικό σώμα, έτσι αυτό θα σημάνει ένα σώμα ικανό να εκφράσει μια τέχνη (πιανίστας, χορευτής μπαλέτου). Αλλες έννοιες είναι: αντικείμενο τέχνης, μέλος λεσχών, αδελφός αδελφότητας, άτομο που μετέχει σε ένα συνεταιρισμό.

Φυσικά, το σύστημα αυτό δεν έχει αρκετά χρόνια έρευνας για να είμαστε σε θέση να δούμε σε βάθος την αποτελεσματικότητά του. Έχει όμως στην Γερμανία και στην Αμερική αρκετούς υποστηρικτές, οι οποίοι, προσπαθούν να το προσφέρουν σαν γνώση και παράλληλα να συμπληρώσουν τα κενά του, όπου αυτά υπάρχουν, δίδοντας μία ολοκληρωμένη του εικόνα κάποια μέρα.

 

Λίλιαν Σίμου

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments