0 0 votes
Article Rating

Η Νέα Σελήνη του μήνα γίνεται την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 6.46’ ώρα Ελλάδας στην 15.48’ μοίρα του Ζυγού και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών πραγματοποιείται στον 1ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 6.36’ μοίρα του Ζυγού και Μεσουράνημα στην 7.27’ μοίρα του Καρκίνου. Ο Ήλιος κυβερνά τον 11ο και η Σελήνη τον 10ο οίκο του χάρτη.

Γνωρίζουμε ότι κάθε νέα σελήνη σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός καινούργιου κύκλου που  ζητά να λειτουργήσει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μέσα στο οποίο διαδραματίζεται.

Το ζώδιο του Ζυγού αντιπροσωπεύει όλους εκείνους που έχουμε απέναντι μας, τους σημαντικούς ‘άλλους’ που αποτελούν τις σχέσεις που παίζουν κάποιο ρόλο στη ζωή μας μέσα στο επαγγελματικό ή προσωπικό μας περιβάλλον. Κατά συνέπεια εκεί ακριβώς αναφέρεται κι αυτή η νέα σελήνη, στη διαχείριση αυτών των σχέσεων και  στο ξεκίνημα κάποιων καινούργιων. Πόσο μάλλον όταν συντελείται μέσα στον 1ο οίκο του χάρτη που επίσης αποτελεί την αφετηρία για κάτι που τώρα ξεκινά.

Ο Ζυγός είναι ευγενικός, αβρός, διπλωματικός, δίκαιος αλλά παράλληλα αρκετά εξαρτημένος και κατά κάποιο τρόπο ωφελιμιστικός αφού τον νοιάζει πολύ η εικόνα που θα παρουσιάσει προς τα έξω, τι γνώμη θα σχηματίσουν οι ‘άλλοι’ ώστε η συμπάθεια που θα δημιουργήσει να λειτουργήσει βοηθητικά για τους στόχους του. Δεν μπορεί λοιπόν να λειτουργήσει μόνος παίρνοντας αυτόνομα καθοριστικές αποφάσεις αν δεν έχει αποδοχή και στήριξη. \

Αυτά τα δύο είναι τα αιτήματα αυτής της νέας σελήνης. Κι εδώ είναι που επιστρατεύεται η στρατηγική και η διπλωματία. Στο ζώδιο του Ζυγού ανήκουν κατά καιρούς οι καλύτεροι στρατηγοί.

‘Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τονίζονται ακόμα περισσότερο από την παρουσία του Ερμή στο ίδιο ζώδιο που σχηματίζοντας όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης και τον Ουρανό μας επισημαίνει πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος που θα επικοινωνήσουμε τα αιτήματα μας, έξυπνα, διαλλακτικά και διατηρώντας χαμηλούς τόνους, ώστε να αποφύγουμε ενδεχόμενες ξαφνικές ανατροπές που δεν θα μας ωφελήσουν.

Το τρίγωνο της νέας σελήνης με τον Άρη στον Υδροχόο μας δημιουργεί τον απαραίτητο ενθουσιασμό και την δύναμη να πράξουμε και να υλοποιήσουμε τα σχέδια μας που θα συμπεριλαμβάνουν καινούργιες ιδέες και μια νέα οπτική.

Η όψη τετραγώνου βέβαια με τον Πλούτωνα τονίζει πως προκειμένου να ξεκινήσουμε οτιδήποτε καινούργιο είναι απαραίτητο να έχουμε πρωτίστως απαλλαγεί από όλα τα παλιά και φθαρμένα  που κουβαλώντας τα μέσα μας μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη κατατρώγοντας την ψυχή μας κι εμποδίζοντας μας να προχωρήσουμε ανοίγοντας νέους κύκλους.

Ένα καλό ‘άδειασμα’ λοιπόν από παλιές σκέψεις, εμμονές, συνήθειες-μπορεί και χρόνων- και κυρίως σχέσεων που κατά βάθος μέσα μας γνωρίζουμε πως έχουν κλείσει πλέον τον κύκλο τους αλλά ωστόσο επιμένουμε να τις συντηρούμε ζοφερά και εξαρτημένα. Πολλές φορές έχουμε πει πως αυτή η διαδικασία του Πλούτωνα δεν είναι καθόλου εύκολη, είναι όμως ο μόνος τρόπος να κάνουμε το επόμενο βήμα στο δρόμο προς την εξέλιξη μας.

Ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση γι’ αυτή τη διαδικασία θα δημιουργήσει η Αφροδίτη, κυβερνήτης αυτής της νέας σελήνης, που σε ανάδρομη φορά στο Σκορπιό και σε τετράγωνο με τον Άρη θα επαναφέρει παρελθοντικές καταστάσεις και σχέσεις από εκείνες που βιώνουμε έντονα, παθιασμένα, κτητικά, μαγνητικά και που μπορεί να μας φτάσουν ως τα άκρα.

Τώρα θα κληθούμε να τις επαναξιολογήσουμε ώστε να καταλάβουμε αν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε γι’ αυτές δίνοντας ακόμη μια ευκαιρία ή να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο. Ας μη βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις.

Η Αφροδίτη όμως σχηματίζει κι ένα πολύ ωραίο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα που θα γίνει ακριβείας στις 21/12 όπου θα έχει επιστρέψει στην ορθή της φορά. Μας προετοιμάζει λοιπόν για έντονα συναισθήματα που θα ακροβατούν ανάμεσα στο ρομαντισμό, την ανιδιοτέλεια, την βαθιά αληθινή αγάπη και στο πάθος, την προσκόλληση, την επιθυμία να έχουμε κάποιον ολοκληρωτικά.

Σπουδαία καλλιτεχνικά και πνευματικά έργα διαδραματίζονται ενώ έντονα αυξημένη θα είναι και η τάση μας για βοήθεια και στήριξη προς τους πιο αδύναμους ανθρώπους. Η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη από 5/10 ως 16/11. Μέσα σε αυτό το διάστημα οικονομικά ζητήματα, παλιά χρέη και οφειλές μπορεί να εμφανιστούν πιεστικά με σκοπό να μπουν σε μια σειρά. Αποφεύγουμε αισθητικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις όπως και την αγορά ειδών καλλωπισμού και διακόσμησης.

Η νέα σελήνη στον 1ο οίκο του χάρτη που αφορά τη χώρα μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πως ο στόχος για νέες εποικοδομητικές συνεργασίες με θετικά οικονομικά αποτελέσματα θα επιτευχθεί μόνο με σωστή οργάνωση, πολλή δουλειά, τιμιότητα  και υπευθυνότητα και υπό την προϋπόθεση πως όλα θα λειτουργήσουν μακριά από παλιές άνομες τακτικές.

Η μεγάλη αλλαγή που διακαώς επιθυμούμε θα έρθει αν η ηγεσία της χώρας, αλλά και οι πολίτες, αποτινάξουν νοσηρές νοοτροπίες που οδήγησαν σε αδιέξοδα. Ενδεχομένως προετοιμάζονται θετικές εξελίξεις σε ζητήματα εργασιακά που θα προσφέρουν μια ανάσα στον κόσμο, είναι όμως πιθανόν κάποια από αυτά να αναθεωρηθούν αφού βρίσκουν αντιστάσεις από τους λεγόμενους συμμάχους.

Οι ανατροπές σε συζητήσεις είναι στο πλάνο, τα πράγματα δεν φαίνονται να είναι όπως ακριβώς θα θέλαμε και βεβαίως οι πληγές δεν κλείνουν τόσο εύκολα, ωστόσο μια ανακούφιση πιθανόν να έρθει λίγο αργότερα  με την απορρόφηση εργατικού δυναμικού σε επενδυτικά έργα κυρίως από ξένους επενδυτές όπως και εν μέσω οικονομικών παροχών στις πιο αδύναμες ομάδες. Κάποιες τέτοιες συζητήσεις ήδη γίνονται σε παρασκηνιακό ακόμη επίπεδο για την έναρξη ωφέλιμων συνεργασιών.

Αυτή η νέα σελήνη αφορά κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που είναι γεννημένοι από 3 ως 7 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 13η ως την 17η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Αν εντείνετε τις προσπάθειες σας και αν καταφέρετε να ξεπεράσετε φόβους και ανασφάλειες που ίσως σας κρατούν στάσιμους μπορείτε να κάνετε εξαιρετικά δυναμικές και πρωτότυπες εκκινήσεις μέσα από καινούργιες σχέσεις και συνεργασίες. Ανοίξτε το οπτικό σας πεδίο και συζητήστε προτάσεις που θα διευκολύνουν όχι μόνο εσάς αλλά και τους συνομιλητές σας. Μαζί, από κοινού μπορεί να τα καταφέρετε.

Αφορά επίσης Διδύμους, Λέοντες, Τοξότες και Υδροχόους που είναι γεννημένοι από 3 ως 7 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 13η ως την 17η μοίρα αυτών των ζωδίων. Για εσάς τα καινούργια ξεκινήματα μάλλον είναι πιο βατά και άνετα αφού οι προτάσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα και εσείς έχετε τη δυναμική που χρειάζεται για να τις προχωρήσετε. Γι’ αυτό να είστε κι εσείς σε επαγρύπνηση.

Καλό θα ήταν πάντως σε οτιδήποτε καινούργιο προκύψει τώρα, προσωπικό ή οικονομικό να είμαστε μετρημένοι και να μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα κάνοντας μεγάλα σχέδια και ανοίγματα αφήνοντας τις σημαντικές και οριστικές αποφάσεις για λίγο αργότερα. Εξάλλου είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε παλιές… εκκρεμότητες που μπορεί ακόμα να καίνε!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments