0 0 votes
Article Rating

Η Δημιουργικότητα είναι η δυσδιάκριτη έκφραση που κατοικοεδρεύει μέσα σε όλα τα ανθρώπινα όντα. Μερικές φορές αυτή η ενέργεια φαντάζει τόσο ισχνή, που θα μπορούσε να κοπεί με ένα μαχαίρι.

Μπορεί να έρθει μπροστά και ανάμεσά μας, με τέτοια ένταση ώστε να ξεπερνάει δυναμικά τον συνειδητό νου. Η Δημιουργικότητα μπορεί να οδηγήσει ένα άτομο να ακολουθήσει τα βαθύτερα κομμάτια της διαίσθησής του.

Συνεπώς υπάρχουν αυτές οι ανατρεπτικές στιγμές που μπορεί να ξεκινήσουν ως λαχτάρα ή δίψα να δημιουργήσετε το αριστούργημά σας. Προσπαθείτε να ξεκινήσετε και είναι σαν να τρώτε κοτόσουπα με πιρούνι! Αυτές οι ακατανίκητες δυνάμεις μπορεί ενδεχομένως (με την έννοια του επίμοχθου) να υφαίνουν την μαγεία τους διαμέσου της συνείδησής μας.

Όταν με τον τρόπο τους, θα έχουν τελειώσει μαζί μας, η αποχρώσα ένδειξη μπορεί να βρεθεί στην δημιουργία της μορφής.

Οι δέκα πλανήτες μπορεί να υποδηλώνουν μια μοναδική ένωση των δημιουργικών ενεργειών. Ένας προικισμένος καλλιτέχνης, συγγραφέας, ομιλητής, φιλάνθρωπος, αστρολόγος, κλπ, συνήθως χρησιμοποιεί αρκετά πλανητικά θέματα. Το δάμασμα αυτών των ενεργειών μπορεί να αναδείξει ό,τι καλύτερο έχουμε ώστε να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση μας περιμένει.

Ο Ήλιος στον χάρτη, δείχνει τον ιδιαίτερο τρόπο που ερωτευόμαστε με το δημιουργικό ορμέμφυτο. Είναι η δύναμη της θέλησης για να εκφράσουμε τον εαυτό μας. Το να χαλαρώσει κανείς κατά την δημιουργική εμπειρία, μπορεί να είναι μία πρόκληση. Είναι σαν να ανατρέφεις ένα παιδί. Αυτό το οποίο εκφράζεται ή έρχεται από μέσα μας, μπορεί να το νιώθουμε σαν να είναι το παιδί μας, είτε είναι ένα βιβλίο, μια καινούρια συνταγή ή ένας καινούριος τρόπος ζωής. Μερικά άτομα πρέπει να βρουν αρκετή δύναμη στο «εγώ» τους ώστε να επιτρέψουν στην δημιουργική ζωτικότητα να παρουσιαστεί. Εκείνοι με υπερβολική προσκόλληση στην δημιουργική παρόρμηση, ίσως χρειάζεται να μάθουν να λασκάρουν το σχοινί.

Η Σελήνη συμβολίζει την οικειότητά μας με τις δημιουργικές ενέργειες. Πρόσφατα έκανα μια συνεδρία με μία φιλόδοξη συγγραφέα, με την Σελήνη στους Διδύμους στον 8ο οίκο. Δυσκολευόταν να αισθανθεί κοντά στη δημιουργική εμπειρία. Το να χαρεί την αίσθηση ή την διαδικασία του γραψίματος, ήταν για εκείνη ένα από τα σκληρότερα μαθήματα που έπρεπε να πάρει. Η Σελήνη είναι το εσωτερικό μας παιδί. Συμβολίζει τις διαισθητικές ενέργειες που κρατούν το χέρι της φαντασίας ενός παιδιού. Είναι μια ισχυρή συνιστώσα της δημιουργικής εμπειρίας. Αφήνοντας την φαντασία να μας οδηγήσει, δύναται να γίνει ένα σημαντικό βήμα στην διερεύνηση των δημιουργικών ενεργειών. Πηγαίνοντάς μας πέρα από εξασφαλισμένες ζώνες άνεσης θα μας οδηγήσει σε καινούρια δημιουργικά εδάφη.

Ο Ερμής, ο φτερωτός αγγελιοφόρος, αντιπροσωπεύει την εγκεφαλική μας διόραση στην δημιουργική ενέργεια.Μπορεί να είναι ένας επαναπρογραμματισμός του συνειδητού νου για να αφήσει περιθώριο διασύνδεσης με δημιουργικά ερεθίσματα. Σε αυτό το σημείο μπορεί να βρίσκεται μια πρόκληση, που υποδηλώνεται από την θέση του Ερμή στον χάρτη, το να αφήσει κανείς ελεύθερο ένα υπερβολικά αναλυτικό ενσυνείδητο μυαλό. Μην ξεθάβετε τον σπόρο πριν την ώρα του. Μπορεί να αισθανόμαστε καλά μέσα σε μία δημιουργική διαδικασία προτού αναπτυχθεί το αληθινό βάθος. Ο συνειδητός νους μπορεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα της υποκειμενικής ομορφιάς των δημιουργικών δυνάμεων. Ο Ερμής υποδεικνύει ότι είναι αναγκαίο να διδαχθούμε μια κάποια ψυχική σκληρότητα ώστε να εισχωρήσουμε στον πυρήνα της δημιουργικής διόρασης.

Η Αφροδίτη συμβολίζει το τρόπο που διαμορφώνουμε τη σχέση με την δημιουργικότητα. Απολαύστε τον αισθησιασμό τη στιγμή που δημιουργείτε. Επιτρέψτε της να ισορροπήσει την ψυχή σας απλώς με το να αφεθείτε στον χορό αυτών των δυνάμεων. Η αυτοεκτίμηση μπορεί να περιλουστεί από την ομορφιά ακολουθώντας τις δημιουργικές παρορμήσεις. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι χρειάζεται ένα πιο γαλήνιο δημιουργικό περιβάλλον. Κάποια αγαθά κοντά σας που εμπνέουν δημιουργική ορμή μπορεί να βοηθήσουν.

Ο Άρης αναπαριστά το θάρρος για δημιουργία. Μπορεί να διαπεράσει τα εμπόδια που στέκονται στο δρόμο σας. Ο πλανήτης – πολεμιστής μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να γίνουν πιο δυναμικοί στο μέσο της δημιουργικής διαδικασίας. Προσέξτε το παιχνίδι «χτυπάω και φεύγω». Αποτελεί υπόδειγμα το να μην το ακολουθήσετε, όπως περιγράφεται στο βιβλίο μου «Τα Αστρολογικά Παιχνίδια που Παίζουν οι Άνθρωποι». Μερικές φορές ένα άτομο έχει την ανάγκη μόνο να ξεκινήσει και να αισθανθεί τις εσωτερικές φλόγες να αφυπνίζονται. Οι δημιουργικές δυνάμεις θα τον/την μεταφέρουν στο υπόλοιπο του δρόμου. Το να βρει κανείς την κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει αλλά να μην κοιτάξει πίσω, αποτελεί μια πρόκληση. Η δημιουργικότητα μπορεί να μας διδάξει ένα ακόμα Άρειο θέμα: τον θυμό. Η δημιουργική διαδικασία μπορεί να αποκαλύψει τον κρυμμένο θυμό. Άνθρωποι με εκρηκτικές τάσεις οργής, βοηθούνται από τις δημιουργικές ενέργειες ώστε να διοχετεύσουν την ένταση πιο αποδοτικά.

Ο Δίας συμβολίζει την πίστη στην αφθονία της ζωής, πως η δημιουργικότητά σας θα αποδώσει καρπούς. Μια θετική στάση σε συνδυασμό με χιούμορ α λα Δίας, είναι τεράστια βοήθεια. Η πίστη μπορεί να φέρει τύχη. Μπορεί να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να κάνετε κάποια μαθήματα που θα ανοίξουν διάπλατα τις δημιουργικές πόρτες. Ένας δάσκαλος μπορεί να σας εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να διευρύνετε τα δημιουργικά σας ενδιαφέροντα. Ταξιδεύοντας σε εγκεφαλικό και σωματικό επίπεδο μπορεί να αναδειχθούν αρκετές δημιουργικές σπίθες.

Ο Κρόνος είναι το σύμβολο της πειθαρχίας και της συγκέντρωσης που προϋποθέτει η δημιουργία. Είναι σημαντικό να μην προσπαθείτε υπερβολικά γιατί έτσι θα χάσουν το ενδιαφέρον τους οι δημιουργικές σας δυνάμεις. Αυτός ο πλανήτης υποδεικνύει την έμφυτη δύναμη της δέσμευσης με την δημιουργικότητά σας. Υπάρχει συχνά φόβος κατά την δημιουργική διαδικασία που εμποδίζει πολύ κόσμο να ξεκινήσει. Το να κάνει κανείς μικρά και συγκροτημένα βήματα, είναι η λύση για να ξεπεράσει τα Κρόνια προβλήματα. Οι μικρές επιτυχίες μπορεί να οδηγήσουν αργότερα σε μεγαλύτερες. Έχω καταστρώσει χάρτες σε πολλούς ιδεαλιστές που αποστρέφονται τις δημιουργικές τους ενέργειες. Μερικές φορές η διαίσθησή τους είναι δύσκολο να εστιαστεί. Είναι δύσκολο να τελειώσεις ένα έργο χωρίς κάποια επιτυχία ή κάποια αντικειμενική επιδίωξη. Δημιουργείστε το πρώτο βήμα και μείνετε προσηλωμένοι σ’ αυτό. Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να πορεύεται κανείς με την μικρή δημιουργική επιτυχία.

Ο Ουρανός υποδεικνύει την διαμόρφωση φιλίας με την δημιουργική σας πλευρά. Αυτός ο πλανήτης είναι καταπληκτικός στο να ισορροπεί το υπερβολικό συναίσθημα και πάθος που ξυπνούν οι δημιουργικές δυνάμεις. Ακολουθώντας ένα δημιουργικό όραμα, απελευθερώνονται περισσότερες δυνατότητες. Ο Ουρανός μπορεί να συμβολίζει τον μετασχηματισμό της ανάπτυξης κατά την δημιουργική διαδικασία εκδηλώνοντας μοναδική επίγνωση. Δώστε στους εαυτούς σας την ελευθερία να φύγετε μακριά από τις πιέσεις της κοινωνίας και των συνομηλίκων. Προσπαθήστε να μην περιμένετε πάντα την υποστήριξη των άλλων πριν ξεκινήσετε την δημιουργική σας πορεία. Θα μπορούσαν να συνδεθούν με τον ενθουσιασμό σας ενόσω βρίσκεστε στην μέση της διαδρομής. Ο Ουρανός δείχνει πως μια ομάδα υποστήριξης μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Οι ομοϊδεάτες σας έχουν τη δυνατότητα να διεγείρουν την δημιουργική σας ενόραση.

Ο Ποσειδώνας αντιπροσωπεύει τον συγκερασμό των διαισθητικών σας δυνάμεων. Αυτός ο πλανήτης υποδεικνύει την ανάγκη να εκλυθούν δυνάμεις από το δεξί τμήμα του εγκεφάλου. Πιστέψτε σ’ αυτές. Αυτός είναι ο πνευματικός σύνδεσμος με την δημιουργικότητά σας. Είναι το διαισθητικό όραμα και η πίστη σε κάτι που σας ξεπερνάει. Είναι το απόσταγμα των άυλων δυνάμεων που προσδίδουν μαγεία στην δημιουργικότητά σας. Είναι σαν να περπατάτε στην κόψη του ξυραφιού με τις διαισθητικές σας παρορμήσεις, γνωρίζοντας πως κάτι θα σας κρατήσει όρθιους. Ο Ποσειδώνας ξεφεύγει από το «εγώ» τόσο ώστε να συλλάβει την ουσία της δημιουργικής πνευματικής υπόστασης.

Ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει τον σχηματισμό μιας βαθύτερης ψυχολογικής συμφωνίας με αυτό που δημιουργείτε. Εμπιστευτείτε την δημιουργική σας ένταση. Η προσωπική σας δύναμη θα αναγεννηθεί μέσα από βαθιές δημιουργικές εκφράσεις. Ο Πλούτωνας είναι ο θάνατος που βιώνεται, όπως η ανύψωση του εαυτού σας. Αυτό δυνητικά είναι μια ψυχολογική κάθαρση που ενδέχεται να φέρει κρυμμένους φόβους στην επιφάνεια. Η δημιουργική ένταση μπορεί να προβάλλει κάποιες από τις ψυχαναγκαστικές και έμμονες ενέργειές σας. Το εκπεφρασμένο πάθος της δημιουργικότητας, σας οδηγεί στην ανάπτυξη. Αυτός ο πλανήτης αντιπροσωπεύει την εμπορευσιμότητα του ταλέντου σας.

Η Δημιουργικότητα δεν έχει όρια. Βρίσκεται στην επικοινωνία μας, στην ανατροφή, στις επαγγελματικές συμφωνίες, κλπ. Συχνά υπάρχουν πόρτες που περιμένουν τον καθένα μας να μπει. Κάποιες φορές αυτές οι πόρτες χρειάζονται λίγο παραπάνω σπρώξιμο. Οι προσωπικοί μας φόβοι ή η ευσυνειδησία μας, τις κάνουν να φαντάζουν σαν φραγμογενές μυστήριο. Δεν έχει σημασία το πότε θα ανοίξετε μια δημιουργική πόρτα. Όταν όμως τη διασχίσετε θα είναι σαν να ήσασταν από την καινούρια πλευρά της πόρτας, ανέκαθεν.

 

Βιογραφικό Bernie Ashman
Χαίρει μεγάλου σεβασμού ως επαγγελματίας αστρολόγος, συγγραφέας και ομιλητής ο Bermie Ashman είναι ο συγγραφέας του δημοφιλούς new Matrix report, Simpatikos. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία: «Aστρολογικά παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι» (ACS Pub., 1987), «Οδικός χάρτης του δικού σας αύριο» (ACS 1994), και ένα υπό έκδοση βιβλίο, το «Αστρολογικά Παιχνίδια Εραστών», από τις εκδόσεις llewellyn.

Συγγραφέας: Bernie Ashman
Πρωτότυπος τίτλος: Ten Paths to Creative Freedom
Πηγή:
 Ten Paths to Creative Freedom
Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope, από το Μatrix Astrology Software
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments