0 0 votes
Article Rating

Αυτές είναι οι σημειώσεις μου από μία ομιλία που έδωσα για τους Ανάδρομους στην Πίζα της Ιταλίας. Έχω δώσει την ομιλία αυτή τόσες πολλές φορές που δε θέλω να την δώσω ξανά…έτσι μοιράζομαι τις σημειώσεις μου με όλους εσάς.

Όλοι οι πλανήτες, με εξαίρεση τον Ήλιο και τη Σελήνη που δεν είναι στην πραγματικότητα πλανήτες, έχουν μία περίοδο ανάδρομης πορείας. Είναι μία φαινομενική κίνηση η οποία παρατηρείται μόνο από τον πλανήτη Γη όταν ο πλανήτης «φαίνεται» να κινείται προς τα πίσω στον ουρανό. Θα καταλάβετε ότι η Αφροδίτη ή ο Ερμής πρόκειται να γυρίσουν ανάδρομοι όταν τους δείτε να κινούνται αρκετά μπροστά από τον Ήλιο. Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος όταν είναι περίπου 14 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο και η Αφροδίτη όταν είναι περίπου 30 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο. Ο Ερμής είναι ανάδρομος για 3 εβδομάδες, 3 φορές το χρόνο και η Αφροδίτη είναι ανάδρομη κάθε 19 μήνες.

Οι άλλοι πλανήτες γυρίζουν ανάδρομοι μόνο όταν βρίσκονται απέναντι από τον Ήλιο στο χάρτη. Σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, οποιοσδήποτε πλανήτης είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο είναι πάντα ανάδρομος. Πολλές φορές ένας πλανήτης που σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο μπορεί επίσης να είναι ανάδρομος.

Ο Άρης γυρίζει ανάδρομος για κάτι λιγότερο από 2,5 μήνες κάθε 2 χρόνια.
Ο Δίας με τον Πλούτωνα είναι ανάδρομοι κάθε χρόνο.
Ο Δίας είναι ανάδρομος για 4 μήνες,
Ο Κρόνος με τον Πλούτωνα είναι ανάδρομοι για 5 μήνες.

Όταν ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, δεν λειτουργεί με τον συνήθη τρόπο του. Συχνά χρειάζεται να προκαλέσει αλλαγές ή να λειτουργήσει σε ένα εσωτερικό, ψυχολογικό επίπεδο προτού μπορέσει να εκφράσει τις ιδιότητές του φανερά.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΑΡΗΣ

Ο Άρης κυβερνάει τον τρόπο με τον οποίο θέτουμε κάτι σε εφαρμογή, το πώς αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε αλλά και εκφράζουμε τον θυμό. Κάθε φορά που βλέπω ανάδρομο Άρη, έχω παρατηρήσει ότι το άτομο προήλθε από μία οικογένεια στην οποία κανείς δεν ήξερε πώς να εκφράσει ή να χειριστεί τον θυμό. Δηλώνει ένα οικογενειακό πρότυπο το οποίο πρόκειται κατά κάποιο τρόπο να εμφανιστεί και με τα άλλα μέλη της οικογένειας, με το δικό τους Άρη, είτε από όψη είτε από εμπεριεχόμενο ζώδιο.

Με τον ανάδρομο Άρη, οι αντιδράσεις, οι επιθετικές διαθέσεις και οι εχθροπραξίες κατά κάποιον τρόπο εσωτερικεύονται. Τα άτομα αυτά μπορεί να εμφανίζονται ήρεμα στην επιφάνεια, αλλά μέσα τους μπορεί να είναι σαν ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί ο θυμός να εκφράζεται ανάρμοστα. Και μπορεί να είναι παθητικά επιθετικός μέσα στην έλλειψη ευθύτητας που τον χαρακτηρίζει. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν πώς να εκφράσουν το θυμό τους.

Ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο ανάδρομος Άρης δείχνει τον τομέα στον οποίο μαζεύεις, μαζεύεις, μαζεύεις και μετά ΜΠΟΥΜ – εκρύγνυνται και τελειώνουν την κατάσταση. Νιώθουν την οργή μέσα τους αλλά δεν γνωρίζουν πώς να την διοχετεύσουν και να την βγάλουν προς τα έξω.

Σπάνια νιώθουν άνετα με τις άμεσες, ανταγωνιστικές δραστηριότητες και προτιμούν να εργάζονται μόνοι ή έμμεσα. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί μέσω της ενθάρρυνσης των ενεργειών και της υποστήριξης των επιχειρήσεων και των προσπαθειών των άλλων…όπως κάνει ένας προπονητής.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Μία πελάτισσα με ανάδρομο Άρη στο Ζυγό δυσκολεύεται πολύ να απολύσει κάποιον υπάλληλο. Ως ιδιοκτήτρια μιας επιτυχημένης επιχείρησης, προσέλαβε μία επιθετική γυναίκα η οποία ΛΑΤΡΕΥΕΙ να απολύει κόσμο…οπότε αυτή ήταν η δουλειά που της ανέθεσε.

Όταν ο θυμός εσωτερικεύεται, οδηγεί σε διάφορες ψυχο-σωματικές διαταραχές συμπεριλαμβανομένης και της κατάθλιψης. Μπορεί να είναι επιρρεπείς σε ατυχήματα αλλά, στατιστικά, τέτοιοι επιρρεπείς σε ατυχήματα άνθρωποι ζούνε περισσότερο σε σύγκριση με τους άλλους «θυμωμένους» τύπους ανθρώπων λόγω του ότι θα εκτονώσουν το θυμό τους χτυπώντας νευρικά το πόδι τους στην καρέκλα αντί να τον κρατάνε μέσα τους για 20 χρόνια και ξαφνικά να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ:
1. Σε επιθετικές καταστάσεις, κλείνω το στόμα μου και προσπαθώ να είμαι ήρεμος.
2. Αλκοολικός που έπινε αντί να δείξει τον θυμό του. Όταν αυτό το άτομο σταματούσε να πίνει, τότε εξωτερίκευε το θυμό του.
3. Αυτό-καταστροφικές και βάναυσες σχέσεις, επίσης με το αλκοόλ.
4. Γκρινιάζουν και παραπονιούνται πολύ αντί να κάνουν κάτι για να λύσουν τα προβλήματά τους.
5. Μία γυναίκα πνίγει το θυμό της μέχρι που της φεύγει. Η οικογένειά της έχει άμεσα ξεσπάσματα και εκρήξεις θυμού και ο θυμός αυτός είναι μία διαστρέβλωση, μία υπερβολική αντίδραση στο ερέθισμα που τον προκάλεσε. Εκείνη φοβάται ότι θα γίνει έτσι και η ίδια και έτσι προτιμάει να κρατάει το θυμό μέσα της.
6. Ο πατέρας της ήταν αλκοολικός και βάναυσος – έτσι εκείνη έμαθε να μην λέει και να μην κάνει τίποτα αλλιώς ο πατέρας της θα γινόταν χειρότερος.
7. Τα άτομα αυτά έχουν μία μάλλον δυνατή συνήθεια να καταστέλλουν τον θυμό τους, όπως επίσης και τις φιλοδοξίες τους. Αυτή η γυναίκα λέει ότι «Αυτό είναι κάτι το οποίο βρίσκουμε μπροστά μας σε όλη μας τη ζωή».

Ο ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΑΡΗΣ ΟΡΘΟΔΡΟΜΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΟΔΟ: Ο σύζυγός μου έχει ανάδρομο Άρη μαζί με άλλους πέντε ανάδρομους πλανήτες στον χάρτη του. Όταν ο Άρης μπήκε σε ορθή πορεία στο χάρτη του, σταμάτησε να πίνει, μπήκε στο 12 βημάτων πρόγραμμα απεξάρτησης από ουσίες που προκαλούν εθισμό, χώρισε και ξεκίνησε να μελετάει Poekelan, μία Ινδονησιακή πολεμική τέχνη.

Ο Άρης στο 2ο οίκο – Εδώ υπάρχει ένα πρότυπο που υπονομεύει τον θυμό – τα άτομα αυτά μπορούν εργάζονται σκληρά, να κάνουν αποταμίευση και έπειτα μία μέρα να θυμώσουν τόσο πολύ με τη σύζυγό τους, να πάρουν όλες τις οικονομίες τους από τον τραπεζικό τους λογαριασμό και να αγοράσουν μία Πόρσε…μετά από αυτό πρέπει να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή ώστε να κάνουν οικονομία και να μαζέψουν χρήματα.

Ο Άρης στον 3ο και 4ο οίκο τείνει να τα πηγαίνει καλά για πολλά χρόνια με τα μέλη της οικογένειάς του, και ξαφνικά μετά από έναν μεγάλο καυγά να μην τους ξαναμιλήσει ποτέ. Στον 3ο, μπορεί να υπάρξει μία αλλαγή στη συμπεριφορά κατά τα σχολικά χρόνια – το ήσυχο παιδί που εντελώς ξαφνικά αρχίζει να μπλέκεται σε καυγάδες με τα άλλα παιδιά.

Ο Άρης στον 5ο οίκο λειτουργεί καλύτερα όταν βρίσκει κίνητρο και κινητοποιεί τη δημιουργικότητα στους άλλους. Ο χορός ή τα drums μπορεί να βοηθήσουν ως προς την απελευθέρωση της ενέργειας.

Ο Άρης στο 12ο οίκο συχνά προκαλεί υποσυνείδητες δυσαρέσκειες, παθητικά επιθετική συμπεριφορά την οποία όμως δεν παραδέχονται ούτε αναγνωρίζουν στον εαυτό τους, αλλά οι άλλοι την βλέπουν καθαρά. Βρίσκει καλύτερη εφαρμογή στο να βοηθάει όλους εκείνους που μπορεί να έχουν κάποιο μειονέκτημα.

Στο χάρτη σας, αυτό μπορεί να έχει εφαρμογή στις «ένας προς έναν» σχέσεις σας. Θέματα θυμού και οργής προβάλλονται μέσα στη σχέση, αλλά όχι με φανερό τρόπο.

Συγγραφέας: Lynn Koiner
Πρωτότυπος τίτλος: Retrogrades in the Natal Horoscope
Πηγή: Retrogrades in the Natal Horoscope : Lynn Koiner – Astrological Research
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από την συγγραφέα και αστρολόγο, Lynn Koiner.
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments