0 0 votes
Article Rating

Νέα εβδομάδα, Νέα Σελήνη! Έτσι ξεκινάει η καινούργια μας εβδομάδα καθώς την Δευτέρα 21/8 έχουμε την πολυαναμενόμενη Νέα σελήνη στην 28η μοίρα του Λέοντα που ταυτόχρονα είναι και Ολική Έκλειψη Ηλίου. Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σ’ αυτήν στο άρθρο μας “Οι Εκλείψεις του Αυγούστου στο μικροσκόπιο” όπου μπορεί κάποιος να ανατρέξει για να πάρει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την γενικότερη επιρροή της στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμια ζητήματα.

Επιγραμματικά μόνο να πούμε πως πρόκειται για μία έκλειψη μεγάλης δυναμικής και βέβαια όπου νέα σελήνη σημαίνει και νέα ξεκινήματα στους τομείς που επηρεάζει στον χάρτη μας. Το δυνατό της χαρτί είναι το τρίγωνο ακριβείας που σχηματίζει με τον Ουρανό στην 28η μοίρα του Κριού, κάτι που μας προετοιμάζει για ξαφνικά κι απρόβλεπτα γεγονότα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν ένας χάρτης επηρεάζεται δυσαρμονικά από την έκλειψη, από τη μία το άτομο θα βιώσει καθοριστικά γεγονότα και από την άλλη οι ξαφνικές ανατροπές μπορεί να τον οδηγήσουν σε μία τελείως διαφορετική κατεύθυνση που θα του ανοίξει τον ορίζοντα για καινούργιες ευκαιρίες.

Αυτές οι ευκαιρίες θα δοθούν και σε όσους η έκλειψη επηρεάζει θετικά με έναν πιο εύκολο τρόπο, πάντα όμως μέσα από την διαδικασία της μεταβλητότητας. Απαιτείτε λοιπόν εγρήγορση και προσαρμογή.

Η συμμετοχή του Άρη σε συγκλίνουσα όψη από την 20η μοίρα του Λέοντα κάνει τα πράγματα αρκετά έκρυθμα αλλά δίνει και μία πολύ μεγάλη ώθηση ώστε να πάρουμε φόρα για τις απαραίτητες κινήσεις και ενάρξεις που θα μας περάσουν σε διαφορετικές καταστάσεις δια μέσου των αλλαγών.

Εξάλλου ο Άρης εκεί δυνατός, την ημέρα της έκλειψης σχηματίζει ένα εξάγωνο ακριβείας με τον Δία στην 20η μοίρα του Ζυγού και την αμέσως επόμενη μέρα στις 21/8 ένα τρίγωνο ακριβείας με τον Κρόνο.

Έτσι Ταύροι, Λιοντάρια, Σκορπιοί και Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου, γεννημένοι από 10 έως 20 του ζωδίου σας και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 20η έως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων, θα δείτε σημαντικά πράγματα να ξεκινούν και να σας αλλάζουν πολλά από την μέχρι τώρα πορεία της ζωής σας.

Έχει μεγάλη σημασία ο δικός σας χειρισμός αφού αν αυτό το αντιμετωπίσετε με υπομονή, δουλειά και υπευθυνότητα, πραγματικά θα μπορούσατε να πετύχετε πολλούς και υψηλούς στόχους που θα σας ακολουθούν για όλη σας τη ζωή.

Αυτοί που επίσης θα μπορούσαν να κάνουν θεαματικά νέα ξεκινήματα και μάλιστα με μεγάλη δυναμική και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι Κριοί, Δίδυμοι (με λίγη προσοχή) Ζυγοί και Τοξότες (με λίγη προσοχή) που είναι γεννημένοι από 10 έως 20 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 20η έως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Αυτό θα το νοιώσουν ακόμη πιο έντονα οι γεννημένοι από 16 έως 20 αυτών των ζωδίων και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 26η έως την 29η μοίρα τους.

Χρειάζεται να ξαναθυμήσουμε πως μία έκλειψη δεν σημαίνει πάντα κάτι δυσοίωνο. Μια τόσο έντονη επιρροή εξαρτάται κατά πολύ από τους προσωπικούς μας χειρισμούς για το πως θα λειτουργήσει, όπως κι από την θέση και τις όψεις της μέσα στον προσωπικό μας γενέθλιο χάρτη.

Ο Ήλιος αλλάζει ζώδιο και περνά στην Παρθένο την Τετάρτη 23/8 όπου μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα φτάσει στην 4η μοίρα του ζωδίου. Κατά συνέπεια αλλάζει και η διάθεση μας αφού το μυαλό μας, τουλάχιστον εν μέρη, παύει να είναι στην ανέμελη και ερωτική ατμόσφαιρα του καλοκαιριού και επανέρχεται στα ζητήματα της καθημερινότητας μας, ενώ πολλοί θα αρχίσουν να επιστρέφουν στην εργασία τους.

Μην ξεχνάμε πως ο Ερμής θα εξακολουθήσει να κινείται ανάδρομος στο ίδιο ζώδιο, από την 8η έως την 3η μοίρα της Παρθένου κι εκεί θα τον συναντήσει ο Ήλιος το Σαββατοκύριακο.

Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες των πρώτων ημερών, γεννημένοι από 21 έως 28 του ζωδίου σας και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 1η έως την 8η μοίρα αυτών των ζωδίων, καλό είναι να έχετε το νου σας σε συζητήσεις, μετακινήσεις και θέματα εργασίας, συναλλαγών και καθημερινότητας και να μην πάρετε οριστικές αποφάσεις για να μην μπερδευτείτε.

Προσπαθήστε να λειτουργείτε αμερόληπτα καθώς η σύνοδος αυτή θα μπορούσε να σας κάνει να σκέφτεστε και να εκφράζεστε μονόπλευρα και υποκειμενικά.

Ταύροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Αιγόκεροι που είστε γεννημένοι ή έχετε πλανήτες στις ίδιες ημερομηνίες αυτών των ζωδίων, η ενέργεια του Ήλιου θα σας ευνοήσει, θα σας ανανεώσει και θα σας κινητοποιήσει.

Κι ενώ θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για επιστροφή στη ρουτίνα μας, η Αφροδίτη επιμένει να αντιστέκεται και με την είσοδό της το Σάββατο 26/8 στο ζώδιο του Λέοντα  διατηρεί την ανάγκη μας για διασκέδαση και δεν  αφήνει τους έρωτες του καλοκαιριού να τελειώσουν! Αντίθετα δημιουργεί καινούργιους!

Η Αφροδίτη στο Λιοντάρι θέλει να τον ζήσει τον έρωτα, να χαρεί, να θαυμάσει και να την θαυμάσουν και γενικότερα να νοιώσει Βασίλισσα με όλο της την μεγαλοπρέπεια που δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Έτσι γινόμαστε γενναιόδωροι σε χρήματα και συναισθήματα αλλά αγαπάμε απόλυτα και εγωιστικά και δεν συγχωρούμε εύκολα λάθη και παρασπονδίες.

Η Βασίλισσα εκεί όμως λάμπει και απλώνει το φως της κυρίως σε Κριούς, Δίδυμους, Λέοντες, Ζυγούς και Τοξότες γεννημένους αρχικά τις δύο πρώτες μέρες του ζωδίου τους (21-22) και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στην 1η και 2η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Εσείς ετοιμαστείτε για έντονες ερωτικές στιγμές, ανανέωση της εμφάνισης σας αλλά και οικονομικές ευκαιρίες. Ταύροι, Σκορπιοί και Υδροχόοι των πρώτων ημερών κι εσείς θα αισθανθείτε την παρουσία της, δώστε όμως προσοχή σε μία τάση υπερβολής και σπατάλης που μπορεί να έχετε στη διαχείριση των χρημάτων και των συναισθημάτων σας.

Οι υπόλοιποι έπονται σύντομα! Κοινωνικά events και καλλιτεχνικά γεγονότα με αρκετή δόση glamour θα έχουν την τιμητική τους. Όσοι τυχεροί μπορείτε κάντε τις διακοπές σας μέσα σ’ αυτήν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου -πάρτε κι απ’ τον Σεπτέμβριο- γιατί μάλλον θα περάσετε καλά!

Μέχρι το Σάββατο βέβαια η Αφροδίτη θα διανύσει τις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου και θα ευνοήσει Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους (με λίγη προσοχή) και Ιχθύες γεννημένους από 14 έως 20 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 24η έως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Το τετράγωνό της βέβαια με τον Ουρανό στις 24/8 επισημαίνει την ανάγκη επιφυλακής των παρορμητικών των τελευταίων ημερών. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι που είναι γεννημένοι από 16 έως 20 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 26η έως την 29η αυτών των ζωδίων επηρεάζονται από την όψη.

Ξαφνικά κι απρόβλεπτα γεγονότα μπορεί να εκδηλωθούν σ’ εσάς είτε με την μορφή απρόσμενων εξόδων, είτε με την μορφή ενός κεραυνοβόλου έρωτα με αμφίβολο όμως αποτέλεσμα και διάρκεια. Δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν ξαφνικά ρήγματα στις σχέσεις που μπορεί να “σπάσουν” από ένα τίποτα που θα πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Άρα μην αφήνεστε στις οικονομικές και ερωτικές υπερβολές,στις ξαφνικές εντάσεις και στα εύκολα νευρικά ξεσπάσματα αφού τα αποτελέσματα μπορεί να μην τα περιμένετε!

Οι τελευταίες μέρες της εβδομάδας φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα σημαντικές όχι μόνο εξαιτίας των μετακινήσεων και των όψεων των πλανητών αλλά και για κάτι άλλο ιδιαίτερης βαρύτητας.

Ο Κρόνος την Παρασκευή 25/8 σταματάει την φαινομενική ανάδρομη κίνησή του και στην 21η μοίρα του Τοξότη όπου βρίσκεται γυρίζει στην ορθή του πορεία. Έτσι, ορθόδρομος πια, ξεκινάει την όψη εξαγώνου ακριβείας που θα σχηματίσει με τον Δία στην 21η μοίρα του Ζυγού, η οποία θα διαρκέσει ως το τέλος του μήνα.

Ας σημειώσουμε πως ο Δίας αποκλίνει πλέον το τετράγωνο του με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο καθώς προχωρά μέσα στο ζώδιο του Ζυγού.
Ο Δίας στο Ζυγό έχουμε ξαναπεί πως τονίζει θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Είναι όμως και ο πλανήτης της νομιμότητας και της ηθικής.

Ο Κρόνος στον Τοξότη αναφέρεται σε θέματα δικαιοσύνης, θρησκείας, ανώτερης παιδείας και αθλητισμού. Έτσι κι αλλιώς με την θέση του εκεί, από καιρό θίγει και βάζει σε τάξη τέτοιου είδους θέματα, τώρα όμως ο επιεικής και ο αυστηρός δάσκαλος θα συνεργαστούν ώστε να δώσουν τον γενικότερο τόνο στην ηθική υπόσταση κι αντιμετώπιση όλων αυτών.

Μπορεί να δούμε θετικές εξελίξεις και καινούργια νομοσχέδια σε τέτοιου είδους ζητήματα, όπως και στην επιστήμη, την φιλοσοφία, τις επιχειρήσεις, τις εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων και γενικότερα στο εμπόριο.

Κριοί, Δίδυμοι, Λιοντάρια, Ζυγοί, Τοξότες και Υδροχόοι γεννημένοι από 9 έως 13 του ζωδίου σας και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 19η εις την 23η μοίρα αυτών των ζωδίων βάλτε ρεαλιστικούς στόχους και κυνηγήστε τους με επίγνωση της θέσης και των δυνατοτήτων σας και πάνω απ’ όλα με εντιμότητα και ευθύτητα. Πραγματικά μ’ αυτόν τον τρόπο μπορείτε να καταφέρετε  πολλά και σημαντικά!

Και μην ξεχνάμε! Το καλοκαίρι ακόμα δεν τελείωσε! Οι τελευταίοι μπορεί να είναι οι πιο τυχεροί!

 

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments