0 0 votes
Article Rating

Ο Μέγας Δάσκαλος του Ζωδιακού βουτάει στα βαθιά και χτυπά την πόρτα του πιο μυστήριου και απόλυτου ιδιοκτήτη. Καθώς μπαίνει μέσα, η συνάντηση καθοριστική. Για το πιο καλό και για το πιο δύσκολο. Σίγουρα για το πιο ξεκάθαρο. Τι πήγε να κάνει εκεί; Ποια είναι η καινούργια γνώση;

ΔΙΑΣ

Ο πλανήτης της καλής τύχης, της αισιοδοξίας, της γενναιοδωρίας, του νόμου, της δικαιοσύνης, της ανώτατης μόρφωσης, της ειλικρίνειας, της καλοσύνης, της ευγένειας, της εντιμότητας, της φιλοσοφίας, των ευκαιριών, της θρησκείας, της μεταφυσικής, της ηθικής, της έντονης επιθυμίας για βελτίωση.

Παράλληλα ο πλανήτης της υπερβολής, της επέκτασης, της σπατάλης, της επιπολαιότητας, του τυχοδιωκτισμού, της μεγαλοποίησης, της μισαλλοδοξίας, της απληστίας, της έπαρσης, της λαιμαργίας, της προκλητικότητας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το ζώδιο της αντοχής, της ανθεκτικότητας, της υπομονής, της επιμονής, των έντονων συναισθημάτων, της λίμπιντο και της σεξουαλικότητας, της αναγέννησης, του μετασχηματισμού, του πάθους, του μαγνητισμού, της διαίσθησης, του δημόσιου χρήματος, της ουσιαστικής αλήθειας που πηγάζει μέσα από την μελέτη και τα άδυτα της ψυχής.

Παράλληλα το ζώδιο της απολυτότητας, της καχυποψίας, της ζήλιας, της εμμονής, του θυμού, της κτητικότητας, της εκδικητικότητας, της ισχυρογνωμοσύνης, της μυστικοπάθειας, της αυτοκαταστροφής, του θανάτου (κυριολεκτικού και μεταφορικού).

Ο Δίας κυβερνά τον Τοξότη, παραδοσιακά πριν την ανακάλυψη του Ποσειδώνα κυβερνούσε τους Ιχθείς και είναι ο πρώτος από τους εξωτερικούς πλανήτες. Η τάση του για επέκταση είναι στην ουσία επιθυμία για βελτίωση που να συμβαδίζει με την υλική και πνευματική εξέλιξη του ατόμου.

Η γνώση, με την οποία σχετίζεται, έχει κατακτηθεί μέσα από την εμπειρία και ζητά πια να μεταδοθεί σε αυτούς που δεν την κατέχουν. Η προσφορά της δεν έχει να κάνει με ιδιοτέλεια και δεν στοχεύει σε επαίνους καθώς ο πλανήτης είναι πολύ ευαίσθητος σε θέματα ηθικής και ξέρει να σέβεται ότι έχει αξία (νόμος, θρησκεία).

Μπορεί όμως αν αυτή η γνώση δεν έχει εμπεδωθεί σωστά, να μετατραπεί στον μεγαλύτερο τσαρλατάνο, τυχάρπαστο, τυχοδιώκτη που θα σε παρασύρει σε υπέρμετρη αισιοδοξία, υπερβολές και νωθρότητα. Συνδέεται άμεσα με την καλή τύχη και με τα χρήματα του ανθρώπου, είναι όμως πιθανόν κάτω από την επιρροή του αν βάλλεται, να γίνουν τα πιο μεγάλα λάθη που μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή.

Ακόμα βέβαια κι αν βρίσκεται σε αρνητική όψη μας βοηθάει να εμπεδώσουμε το μάθημά μας, λειτουργεί ως στήριγμα και προσφέρει ευκαιρίες, μόνο όμως αν το άτομο έχει την ωριμότητα να ξεπεράσει την απληστία και την ματαιοδοξία του, κινούμενο σε ρεαλιστικές βάσεις.

Το ζώδιο μέσα στο οποίο βρίσκεται ο Δίας υποδηλώνει τα ηθικά, φιλοσοφικά και θρησκευτικά πρότυπα, ενώ οι υποθέσεις που αντιπροσωπεύονται απ’ αυτό το ζώδιο, τείνουν να κυλούν ομαλά, να τονίζονται και να επεκτείνονται.

Μέσα στο ζώδιο του Ζυγού, που ο πλανήτης κινήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2016 ως τώρα, τόνισε την ανάγκη μας για συντροφικότητα (ο Ζυγός είναι και το ζώδιο του γάμου), να εργαζόμαστε σε συλλογικό πνεύμα, την ανάπτυξη της αρμονίας και της ομορφιάς σε όλους τους τομείς της ζωής μας, τις παρέες και τη κοινωνικότητα μας, ενίσχυσε το καλλιτεχνικό μας ένστικτο και ανέδειξε τις αξίες της δικαιοσύνης και της αντικειμενικότητας.

Βέβαια πολλές φορές ίσως μας παρέσυρε στις απολαύσεις και την πολυτέλεια και στην αναζήτηση του επαίνου και του θαυμασμού από τους άλλους, με απώτερο στόχο την αποδοχή και συχνά με σκοπό την επίδειξη.

Ο Δίας μπήκε στο ζώδιο του Σκορπιού στις 10/10/2017 και θα παραμείνει ως τις 8/11/2018. Εδώ λοιπόν θα φέρει στην επιφάνεια, λειτουργώντας ως μεγεθυντικός φακός, τα αιτήματα του ζωδίου.

Ο Σκορπιός είναι υδάτινος, το τρίτο ζώδιο του σταθερού σταυρού και κυβερνάται από τον Πλούτωνα, ενώ παραδοσιακός του κυβερνήτης (πριν την ανακάλυψη του Πλούτωνα) είναι ο Άρης. Η παρουσία του Δία μέσα στο σπίτι του Πλούτωνα είναι μια πολύ ισχυρή θέση η οποία μας οπλίζει με δύναμη, περισσότερο ψυχική, και μας βοηθά να ξεπερνάμε πιο ανώδυνα τα προβλήματα μας ενώ αυξάνει την ερωτική μας δραστηριότητα.

Μας δίνει την ικανότητα να κυριαρχήσουμε πάνω στις επιθυμίες μας έχοντας μεγάλη εσωτερική δύναμη και αποφασιστικότητα. Καταφέρνουμε να διεισδύσουμε στα πράγματα με ευκολία, αναζητώντας την ουσία και όχι την επιφάνεια γι’ αυτό και θα σημειώσουν πρόοδο οι τομείς της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας, της ψυχανάλυσης, της μεταφυσικής και της εγκληματολογίας.

Παράλληλα θα δούμε πολλές επιχειρηματικές κινήσεις και επενδύσεις, νομοσχέδια που αφορούν δάνεια, τράπεζες και δημόσια ταμεία, υπόγειο πλούτο και πετρέλαια, αλλά και σχετικά με την σεξουαλικότητα, το δικαίωμα στον τρόπο ταφής και στην ευθανασία, θέματα που θα μας απασχολήσουν κι από ηθική άποψη.

Αυτός είναι ένας κερδώος Δίας αφού μας προικίζει με την κατάλληλη διαίσθηση ώστε να προβούμε σε σωστές οικονομικές κινήσεις, μπορεί όμως να μας μεγεθύνει την τάση για απληστία και κέρδος με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο. Γι’ αυτό και ευνοεί την απόκτηση ‘μαύρου’ χρήματος που μπορεί να προέρχεται από υπόκοσμο και υπόγειες πηγές.

Τα προβλήματα με τον νόμο και τη δικαιοσύνη σε αυτές τις περιπτώσεις θα είναι πολλά. Ενδέχεται να δούμε μια αύξηση σε σεξουαλικά νοσήματα που μπορεί να σχετίζονται με τα γεννητικά όργανα, ενώ θα αυξηθεί το αίσθημα της καχυποψίας, της ζήλιας και της μυστικοπάθειας.

Το σίγουρο είναι πως θα αισθανθούμε την ανάγκη να ‘ψαχτούμε’ εσωτερικά κάνοντας πολλά ξεκαθαρίσματα και εντοπίζοντας τι είναι αυτό που πραγματικά αξίζει να μείνει στην ζωή μας κάνοντας μας πραγματικά ευτυχισμένους. Τα υπόλοιπα θα ‘φύγουν’. Διαδικασία όχι εύκολη ομολογουμένως αφού θα αγγίξει πολύ ευαίσθητα και βαθιά σημεία της ψυχής μας.

Μετά το πέρασμά της θα καταλάβουμε πως μας οδήγησε στον μετασχηματισμό και την αναγέννηση μέσα από την αποδόμηση. Το απόλυτο χαρακτηριστικό του Πλούτωνα – Σκορπιού.

Ο Δίας χρειάζεται δώδεκα χρόνια για να ξαναβρεθεί στο ίδιο ζώδιο, οπότε ίσως ανατρέχοντας στην περίοδο Οκτώβριος 2005 – Νοέμβριος 2006 ίσως θυμηθούμε, όχι ίδια, αλλά παρόμοια γεγονότα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του μέσα στο Σκορπιό θα κινηθεί σε ανάδρομη πορεία από 9/3 ως 10/7, και θα σχηματίσει ευνοϊκές όψεις με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς (η όψη τριγώνου θα γίνει ακριβείας τις περιόδους 1 ως 5/12/2017, 20 ως 27/5/2018, 13 ως 23/8/2018) και με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (η όψη εξάγωνου θα γίνει ακριβείας τις περιόδους 14 ως 20/1/2018, 7 ως 16/4/2018, 7 ως 12/9/2018). Όψεις με εξαιρετικά θετική επιρροή παγκοσμίως που θα τις αναλύσουμε λεπτομερώς.

Από αυτή τη θέση ο Δίας θα βοηθήσει προσφέροντας ευκαιρίες στα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθείς) αλλά και στα ζώδια της γης (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους) και σε όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτά τα ζώδια. Λιοντάρια και Υδροχόοι θα έχουν και αυτά τις ευκαιρίες τους αρκεί να μην παρασυρθούν από την υπερβολή και την υπεραισιοδοξία του πλανήτη στους χειρισμούς τους.

Ας δούμε επιγραμματικά και σε ένα γενικότερο πλάνο σε ποιον τομέα θα μπορούσε να ωφελήσει η παρουσία του Δία στον Σκορπιό το κάθε ζώδιο.

ΚΡΙΟΣ: Ρύθμιση οφειλών προς τρίτους. Κληρονομιά. Δάνεια. Γονιμότητα. Σεξουαλικές σχέσεις.

ΤΑΥΡΟΣ: Γάμος. Συνεργασίες. Αποκατάσταση σχέσεων. Συνεταιρισμοί. Κοινωνικές εκδηλώσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Επαγγελματικά ξεκινήματα. Βελτίωση υγείας. Πιο εύκολη καθημερινότητα. Προσφορά. Φυσική κατάσταση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Έρωτας. Παιδιά. Διασκέδαση. Τυχερά παιχνίδια. Απόχτηση απογόνου.

ΛΕΩΝ: Οικογενειακές σχέσεις. Ακίνητα. Αγορά κατοικίας. Αύξηση της οικογένειας. Στεγαστικά δάνεια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Μετακινήσεις. Συγγενικές σχέσεις. Επικοινωνία. Σημαντικές υπογραφές. Καλές ειδήσεις.

ΖΥΓΟΣ: Αύξηση εισοδήματος. Ασφάλεια. Κεκτημένα. Υλικά και συναισθηματικά αγαθά. Απολαύσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Επέκταση. Υγεία. Εξωτερική εμφάνιση. Τύχη. Προβολή.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ψυχολογική κατάσταση. Διαίσθηση. Προστασία. Αποβολή δυσάρεστων εμπειριών. Μεταφυσική.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Πραγματοποίηση στόχων. Καινούργιοι φίλοι. Υποστήριξη από κοινωνικό περιβάλλον. Ένταξη σε ομάδες και συλλόγους . Διευκόλυνση νέων σχεδίων.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Κοινωνική προβολή. Προαγωγή. Άνοδος δημόσιας εικόνας. Φήμη. Γάμος.

ΙΧΘΕΙΣ: Γνώση. Σπουδές. Σχέσεις με εξωτερικό. Ταξίδια. Αθλητισμός.

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments