0 0 votes
Article Rating

Τα φεγγάρια του Αυγούστου είναι πάντα πολύ όμορφα. Την δεύτερη μέρα του Αυγούστου έχουμε μια Νέα Σελήνη στον Λέοντα η οποία φέρνει χαρούμενη διάθεση σε όλους μας. Στις 18 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη έκλειψη του φθινοπώρου στο ζώδιο του Υδροχόου και φέρνει αλλαγές. Όμως όλο τον Αύγουστο θα είναι ενεργό ένα ταυ τετράγωνο στο οποίο συμμετέχει ο Ποσειδώνας, οι δεσμοί της Σελήνης, ο Κρόνος, ο Άρης και κάποιες ημέρες, ο Ερμής και η Αφροδίτη. Ένας πολύ δύσκολος σχηματισμός ο οποίος δείχνει μια δύσκολη πραγματικότητα και φέρνει θλίψη και απογοήτευση στους ανθρώπους.

Στις 2 Αυγούστου 2016 και ώρα 10:44:29΄ μμ. θα γίνει η Νέα Σελήνη, στην 10ο57’ μοίρα του Λέοντα, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως τους Λέοντες, αλλά και τους Υδροχόους, Ταύρους και Σκορπιούς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 2η Αυγούστου, Φεβρουαρίου, Μαΐου και Νοεμβρίου. Και αυτούς που έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 10η -11η μοίρα των σταθερών.

Αυτή η νέα Σελήνη γίνεται στον 5ο οίκο του χάρτη και δίνει αισιοδοξία, χαρούμενη διάθεση και την αίσθηση ότι έχουμε την δυνατότητα να ζήσουμε όμορφα. Μας κάνει γενναιόδωρους και έτοιμους να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό σ’ αυτούς που αγαπάμε. Την εποχή αυτή θα έχουμε την επιθυμία να φλερτάρουμε, να ερωτευτούμε και να έρθουμε πιο κοντά με τον/την σύντροφο μας. Η διάθεση μας να περάσουμε πολύ όμορφα θα είναι έντονη.

Ο Ήλιος και η Σελήνη στον 5ο οίκο, κάνουν τρίγωνο με τον Κρόνο και τον Άρη, γι αυτό η περίοδος αυτή είναι ευνοϊκή για εγκυμοσύνη και γεννήσεις παιδιών. Επίσης μια ερωτική σχέση που θα ξεκινήσει αυτό το διάστημα θα είναι σοβαρή και θα έχει διάρκεια. Χρειάζεται όμως προσοχή διότι οι δεσμοί της Σελήνης, ο Ποσειδώνας, ο Κρόνος, ο Άρης, ο Ερμής και αργότερα και η Αφροδίτη θα συμμετέχουν σε ταυ τετράγωνο το οποίο θα είναι ενεργό όλο τον Αύγουστο.

Μια πολύ δύσκολη συνάντηση όλων αυτών των πλανητών όπου φέρνουν, αποτυχημένες συμφωνίες ή επαγγελματικές συνεργασίες, λανθασμένες αποφάσεις ή σχέσεις, ανεντιμότητα, εξαπάτηση, απώλειες προσώπων ή εργασίας, ζημιές, ασθένειες και όλα αυτά, δημιουργούν μεγάλη απογοήτευση και στεναχώρια στον άνθρωπο και δεν μας επιτρέπουν να απολαύσουμε την χαρά που μπορεί να μας δώσει μια Νέα Σελήνη στον Λέοντα.

Όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα γύρω σου ή και στην δική σου ζωή, πως μπορείς να αφεθείς απόλυτα στην χαρά που μπορεί να σου δώσει κάτι καινούργιο που έρχεται στην ζωή σου (ένας έρωτας, ένα παιδί ή ένα νέο ξεκίνημα). Η ανθρωπότητα σε όλο τον πλανήτη, ζει δύσκολες στιγμές και δεν ξέρουμε ακόμα πότε και πως θα τελειώσει αυτό.

Στις 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 11:26:30 πμ. γίνεται η έκλειψη Σελήνης, στην 25ο51’ μοίρα του Υδροχόου, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως Υδροχόους – Λέοντες, αλλά και τους Ταύρους και Σκορπιούς, οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 18η Φεβρουαρίου, Αυγούστου, Μαΐου και Νοεμβρίου. Και αυτούς που έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 25η μοίρα των σταθερών. Είναι η τρίτη έκλειψη από τις πέντε που θα γίνουν φέτος και η πρώτη του φθινοπώρου.

Τώρα με την έκλειψη στον Υδροχόο έρχεται η στιγμή να δούμε πόσο μπορεί να αντέξει κάποιος σε καταπιεστικές καταστάσεις. Δημιουργείται η ανάγκη για ελευθερία και ανανέωση των σχέσεων οι οποίες είχαν προβλήματα και τα μέλη τους καταπίεζαν ο ένας τον άλλο.

Το εξάγωνο της Σελήνης στον Υδροχόο με τον κυβερνήτη της τον Ουρανό, δηλώνει ότι ο άνθρωπος όταν αισθάνεται ότι καταπιέζεται και αδικείται, θα προσπαθήσει να απελευθερωθεί από τους αφέντες του (Ήλιος στον Λέοντα στον 10ο οίκο) και από καταστάσεις οι οποίες εξουσιάζουν την ζωή του και εμποδίζουν την ελευθερία του.

Θα τον ωθήσει να αμφισβητήσει και να επαναστατήσει εναντίον των παλιών και φθαρμένων καταστάσεων. Είναι μεγάλη ευκαιρία τώρα, να αλλάξουμε τη ζωή μας και να αποβάλλουμε όποιον και ό,τι εμποδίζει την ανεξαρτησία μας, να απελευθερωθούμε από τους περιορισμούς οι οποίοι μας έχουν επιβληθεί και εμποδίζουν την πρόοδο και την δημιουργική μας έκφρασή.

Το Tαυ τετράγωνο Ποσειδώνα, Δεσμών της Σελήνης, Άρη, Κρόνου, Αφροδίτης, θα είναι ενεργό και στον χάρτη της έκλειψης. Υπάρχει ένα άρρωστο, θλιβερό κλίμα σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, που δηλητηριάζει τις ζωές μας. Όμως δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, είναι μια ευκαιρία να αντισταθούμε για να αλλάξουμε κάποια πράγματα, τουλάχιστον στο περιβάλλον που κινούμαστε και στην δική μας ζωή. Πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε το δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και πιο ανθρώπινο και να μην επιτρέψουμε σε τίποτα και σε κανένα να μας το στερήσει.

Ο Ερμής έχει μπει στην Παρθένο την 31 Ιουλίου, εδώ ο Ερμής δεν περιορίζεται από τίποτα, είναι τακτικός, πρακτικός, ευέλικτος και εντοπίζει αμέσως αυτό που του χρειάζεται για να λειτουργήσει. Μπορεί να παρατηρεί, να επιλέγει και να κρίνει τι είναι χρήσιμο σε κάθε περίπτωση. Όμως η συμμετοχή του στο ταυ τετράγωνο δεν είναι και τόσο θετικό γι αυτόν τον Ερμή. Μπορεί να γίνει απρόσεκτος και να κάνει σοβαρά λάθη, να γίνει ανέντιμος, ανειλικρινής ή να λειτουργήσει με απερισκεψία.

Ο Άρης θα αφήσει επιτέλους το ζώδιο του Σκορπιού και θα μπει στον Τοξότη την 2 Αυγούστου, ο Άρης στον Τοξότη ωθεί τον άνθρωπο στην περιπέτεια και θα κάνει το παν για να κερδίσει εμπειρίες. Γίνεται ανήσυχος και θα γυρέψει να μάθει την αλήθεια της ζωής, θα ταξιδέψει για να γνωρίσει άλλους πολιτισμούς και θα πέσει στη φωτιά αν χρειαστεί, χωρίς να σκεφτεί τον εαυτό του, για να σώσει κάποιον που κινδυνεύει. Είναι ο Άρης του ήρωα, που γίνεται ήρωας γιατί, την κατάλληλη στιγμή θα βρεθεί στην κατάλληλη θέση και θα θυσιάσει ακόμα και την ζωή του για να κάνει μια μεγάλη πράξη χωρίς να έχει χρόνο για να σκεφτεί το δικό του συμφέρον.

Η Αφροδίτη θα μπει κι αυτή στην Παρθένο την 5 Αυγούστου. Η Αφροδίτη στο πρακτικό, ρεαλιστικό, συντηρητικό και λογικό ζώδιο της Παρθένου θεωρείται σε “πτώση”. Εδώ η Αφροδίτη δεν “πρέπει” ούτε είναι χρήσιμο να ζει το “παραμύθι” της και θεωρεί περιττά τα χάδια, τις αγκαλιές, την τρυφερότητα και τους συναισθηματισμούς αφού η αγάπη μπορεί να εκφραστεί στους δικούς της ανθρώπους με πρακτικό τρόπο, όπως να φροντίζει να είναι πάντα καθαροί, να έχουν αυτό που τους χρειάζεται και να υπάρχει ένα τακτοποιημένο σπίτι που θα τους περιμένει. Η αρμονία στις σχέσεις της χάνεται πολλές φορές από την τάση της Αφροδίτης αυτής στην κριτική. Είναι όμως μια πολύ καλή Αφροδίτη στην εργασία της. Είναι μια ευσυνείδητη και πειθαρχημένη υπάλληλος η οποία ξέρει επίσης να διεκδικεί την ηθική και υλική αναγνώριση των κόπων της.

Η Αφροδίτη κινείται γρήγορα και θα μπει στο ζώδιο του Ζυγού την 30 Αυγούστου. Η Αφροδίτη στο ζώδιο της, δίνει γοητεία, γλυκύτητα και αυξάνει την κοινωνικότητα της. Ας εκμεταλλευτούμε τα δώρα της Αφροδίτης αυτής για να προσφέρουμε τρυφερότητα, ζεστασιά και αγάπη στα αγαπημένα μας πρόσωπα, να έρθουμε πιο κοντά και να διορθώσουμε ότι μπορεί να πήγε στραβά στις σχέσεις μας. Μας δίνει θετική διάθεση, ας κάνουμε λοιπόν ότι περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε όμορφη την ζωή την δική μας αλλά και των άλλων που βρίσκονται κοντά μας.

Ο Ερμής κάνει στάση στην 29ο μοίρα της Παρθένου για να γυρίσει ανάδρομος την 31 Αυγούστου, χρειάζεται προσοχή στο διάστημα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομος και ιδιαίτερα αφού ξεκινά την ανάδρομη πορεία του σε μια δύσκολη μοίρα του ζωδιακού, στην επικοινωνία, τις συμφωνίες, τα ταξίδια, στις μεταξύ μας συνεννοήσεις, στις σπουδές και στις δραστηριότητες που σχετίζονται με το Ερμή. Η Παρθένος φημίζεται για την αναλυτική της σκέψη, τη σημασία που δίνει στη λεπτομέρεια και την εξονυχιστική έρευνα που διενεργεί στα πράγματα που την ενδιαφέρουν. Με τον Ερμή ανάδρομο σ’ αυτό το ζώδιο, η αναλυτική σκέψη και η σημασία στη λεπτομέρεια μπορεί να μετατραπεί σε ψυχρή λογική και σκληρή κριτική προς τους άλλους δημιουργώντας προβλήματα στις σχέσεις. Θέματα που σχετίζονται με την εργασία , την υγεία και τη διατροφή έρχονται στο προσκήνιο.

Ο Κρόνος επιστρέφει σε ορθή πορεία την 13 Αυγούστου. Ο Κρόνος σε ορθή πορεία γίνεται πιο εύκολος, πιο διαλλακτικός και πολύστροφος στην πρακτική του έκφραση. Στο ζώδιο του Τοξότη κάνει τον άνθρωπο ηθικό, τίμιο και ανθρωπιστή. Μας δίνει να καταλάβουμε ότι, σημασία δεν έχουν μόνο τα πτυχία, οι μεγάλες θέσεις ή τα χρήματα για να έχει αξιοπρέπεια, ηθική και σύνεση ο άνθρωπος. Ο Κρόνος στο Τοξότη είναι ο δάσκαλος που θέλει να διδάσκει και να μορφώνει τους άλλους. Όμως αυτό τον μήνα συμμετέχει στο δύσκολο σχηματισμό με τους άλλους πλανήτες και κυρίως τους Δεσμούς της Σελήνης, τον Ποσειδώνα και τον Άρη. Γι αυτό δεν θα πρέπει φτάνουμε στα άκρα τα πράγματα, να γίνουμε ακόμα πιο διαλλακτικοί και να αποφεύγουμε το φανατισμό. Η αλήθεια η δική μας μπορεί να μην είναι αναγκαστικά και η αλήθεια του διπλανού μας. Η πραγματικότητα είναι σκληρή αλλά δεν χάνουμε την διάθεση μας να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε σε ένα ποιο ηθικό και δίκαιο κόσμο.

 

Τι θα φέρει ο Αύγουστος στα ζώδια

Κριός

Το πρώτο μέρος του μήνα ενισχύεται αρκετά η διάθεση σας για ψυχαγωγία, περιπέτεια και έρωτα. Αν καταφέρετε για λίγο να ξεχάσετε τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις σας θα περάσετε όμορφα. Η γενναιοδωρία, και η ευχάριστη διάθεση σας, έλκουν κοντά σας τα πρόσωπα που σας αγαπούν και αγαπάτε. Αν είστε διατεθειμένοι να αφοσιωθείτε απόλυτα σε έναν άνθρωπο, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να επισημοποιήσετε την σχέση σας. Όμως θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την υγεία σας, με οποιαδήποτε αδιαθεσία καλύτερα να επισπευτείτε έναν ειδικό. Όσο για την εργασία σας, είναι δύσκολα τα πράγματα. Αν ακόμα εργάζεστε να είστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που κάνετε για να αποφύγετε τα λάθη ή τις παγίδες που μπορεί να σας στήσουν και να είστε απόλυτα έντιμοι και ειλικρινείς με τους συναδέλφους σας.  Μετά τις 18 Αυγούστου θα αισθάνεστε ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά, θα βρίσκεστε ανάμεσα στην ανάγκη σας για προσωπική ικανοποίηση και στις απαιτήσεις των άλλων. Δεν θα αντέξετε για πολύ την οποιαδήποτε καταπίεση και θα προσπαθήσετε να απελευθερωθείτε από τις καταστάσεις οι οποίες εξουσιάζουν την ζωή σας και εμποδίζουν την ελευθερία σας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ενταχθείτε σε ομάδα η οποία εργάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του ανθρώπου για αυτοδιάθεση.

Ταύρος

Αυτό τον μήνα, βρίσκετε καταφύγιο και παίρνετε μεγάλη χαρά μόνον όταν βρίσκεστε σε οικείο περιβάλλον και με πρόσωπα που γνωρίζετε πολύ καλά και αγαπάτε πολύ. Οποιαδήποτε άλλη εξωτερική ασχολία ή υποχρέωση είναι κουραστική για σας και εκνευριστική και μάλλον δεν σας ενδιαφέρει καθόλου. Η έντονη προσήλωση σε ένα και μοναδικό τομέα, απορροφά όλη σας την ενέργεια με αποτέλεσμα στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σας, να δημιουργούνται προβλήματα. Η ικανότητα σας να συμβιβάζεστε και να συνεργάζεστε δεν βρίσκεται αυτή την περίοδο σε ικανοποιητικά επίπεδα. Εξαιτίας της συμπεριφοράς σας αυτής, δημιουργείται ένα κενό μεταξύ εσάς και των άλλων, έτσι γίνεται η επικοινωνία σας ψυχρή και απόμακρη και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να διακοπεί μια σχέση ή μια συνεργασία εντελώς. Αν δεν καταφέρετε να σώσετε την κατάσταση αποφύγετε τουλάχιστον να κάνετε σοβαρά λάθη. Μετά τις 18 Αυγούστου το ενδιαφέρον σας στρέφεται στην καριέρα σας και μπορεί να κάνετε κάτι καινοτόμο, το οποίο θα προκαλέσει την προσοχή των ανωτέρων σας. Είναι δύσκολο να μπορέσετε να κρύψετε οτιδήποτε τώρα και μάλλον δεν θέλετε να το κάνετε. Υπάρχει η πιθανότητα να αποφασίσετε να αλλάξετε επαγγελματική κατεύθυνση ή τόπο εργασίας, ίσως μετά από μια πολύ επωφελή, για σας, πρόταση.

Δίδυμοι

Το ενδιαφέρον σας εστιάζεται στις συναναστροφές σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους, αδέλφια, εξαδέλφια, γείτονες και κοντινούς σας συγγενείς. Οι προθέσεις σας είναι καλές και θα κάνετε ότι είναι δυνατόν για να τους ευχαριστήσετε. Περνάτε όμορφες στιγμές μαζί τους, δεν έχετε καμία διάθεση να κλειστείτε στο σπίτι και να κάνετε δουλειές ρουτίνας. Πλήττετε αφόρητα όταν χρειαστεί να κάνετε δουλειές αγγαρεία, αυτό το διάστημα. Βρίσκετε μεγάλη ευχαρίστηση να μετακινήστε συνεχώς, να επικοινωνείτε με ανθρώπους ευχάριστους και σας κάνουν να γελάτε, να φλερτάρετε και να διασκεδάζετε. Όμως θα πρέπει να προσέξετε πολύ τη σχέση σας με την οικογένεια σας και τον/την σύντροφο της ζωή σας. Αν είστε ¨άτακτοι¨ να είστε προετοιμασμένοι ότι θα πληρώσετε το τίμημα. Μετά τις 18 Αυγούστου γίνεστε πιο τολμηροί, θέλετε να ζήσετε τη ζωή σας, δεν το κρύβετε και ξεκινάτε ταξίδι για τόπους μακρινούς ή για να ζήσετε την περιπέτεια. Αλλάζετε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις και τα θέματα τα οποία σας απασχολούν. Μετά από κάποια γεγονότα τα οποία έχουν προηγηθεί συνειδητοποιείτε πόσα λάθη έχετε κάνει και δώσατε σε πρόσωπα ή πράγματα ασήμαντα, περισσότερη σημασία απ’ αυτή που τους άξιζε και σε άλλα σημαντικά συμπεριφερθήκατε με επιπολαιότητα.

Καρκίνος

Με την Νέα Σελήνη στον Λέοντα η προσοχή σας στρέφεται στα οικονομικά και ότι θεωρείτε εσείς πολύτιμο. Πολύτιμο για σας μπορεί είναι τα παιδιά σας, -για όσους από σας έχετε παιδιά- οι γονείς, ή ο ερωτικός σας σύντροφος. Το εισόδημα σας αυξάνεται σημαντικά αυτό το μήνα. Θα γίνεται πιο γενναιόδωροι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και θα ξοδέψετε κάποια χρήματα για δώρα ή για να περάσετε όμορφα μαζί τους, όμως θα πρέπει αυτό να το κάνετε με μέτρο. Η υπερβολή μπορεί να επιφέρει αργότερα, ένα έλλειμμα στον προϋπολογισμό σας. Επίσης θα πρέπει να βρίσκετε χρόνο για να χαλαρώνετε γιατί τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις σας είναι αρκετά απαιτητικές τελευταία, με αποτέλεσμα να επιβαρύνετε την υγεία σας. Μετά τις 18 Αυγούστου θα υπάρξει ένα αυξημένο ενδιαφέρον σε θέματα οικονομικά που σχετίζονται με χρέη, φόρους και κοινά χρήματα με τρίτους. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να κλείσετε παλιούς λογαριασμούς και να απαλλαγείτε από οικονομικές υποχρεώσεις. Διαχειριστείτε τα οικονομικά σας προσεκτικά κλείστε τώρα, τους λογαριασμούς από το παρελθόν και αποφύγετε όσο αυτό είναι δυνατό να δημιουργήσετε καινούργια χρέη. Καιρός να απελευθερωθείτε από οτιδήποτε βαλτώνει την ζωή σας. Πετάξτε ότι άχρηστο και περιττό υπάρχει στη ζωή σας που σας κουράζει ή σας βλάπτει.

Λέων

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των γενεθλίων σας και σηματοδοτεί μια χρονιά κατά την διάρκεια της οποίας θα κάνετε ένα νέο ξεκίνημα είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική σας ζωή, ιδιαίτερα για εσάς που έχετε γεννηθεί κοντά στις 2 Αυγούστου. Μια χρονιά με πολλές ευκαιρίες και μια χαρούμενη και αισιόδοξη διάθεση. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες και αποφύγετε τις υπερβολές σε ότι και αν κάνετε. Η γενναιοδωρία σας σ’ αυτούς που αγαπάτε είναι δεδομένη και γίνεστε ακόμα περισσότερο τώρα και όταν εκφράζετε τα συναισθήματα σας και όταν προσφέρετε δώρα. Όμως δεν πρέπει να γίνεστε σπάταλοι σε όλα αυτά. Μπορεί σ’ αυτούς που τα προσφέρετε να μην τα έχουν ανάγκη την δεδομένη στιγμή και να απογοητευτείτε. Μετά τις 18 Αυγούστου θα πρέπει να μάθετε να συνεργάζεστε ισότιμα και να συμβιβάζεστε με τους όποιους άλλους ανθρώπους της ζωή σας. Θα πρέπει να τους αφήνετε ελευθερία κινήσεων και να επιλέγουν εκείνοι, τι χρειάζονται στη ζωή τους. Αν τους πνίξετε με την αγάπη σας ή αν προσπαθήσετε να ελέγξετε την ζωή τους είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσουν. Δεν είναι ευνοϊκός αυτός ο μήνας στον έρωτα, σας περιμένουν κάποιες ατυχίες και απογοητεύσεις. Όσοι από σας είστε γονείς, να είστε πολύ προσεκτικοί με τα παιδιά σας και να αφουγκράζεστε τις ανάγκες τους για να αποφύγετε τυχόν κακοτοπιές που μπορεί να τα περιμένουν.

Παρθένος

Αυτή την περίοδο έχετε ανάγκη να αποσυρθείτε από τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις και την κοινωνική ζωή και να απομονωθείτε με τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας. Θέλετε να κρυφτείτε από τους άλλους και προσπαθείτε να βάλετε σε τάξη τα συναισθήματα σας τα οποία είναι υπερβολικά έντονα αυτή την εποχή. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε από τις εντάσεις με τρόπους που εσείς θα επιλέξετε και μπορούν να σας βοηθήσουν. Όσο κι αν αγχώνεστε, δεν μπορείτε να επιβάλλετε στους ανθρώπους που αγαπάτε να κάνουν αυτό που νομίζετε για σωστό, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τους χάσετε από κοντά σας. Υπάρχει πρόβλημα στις συναναστροφές σας με τους άλλους, το νοιώθετε, ίσως δεν έχετε τον τρόπο ή την θέληση να δώσετε στους ανθρώπους γύρω σας να καταλάβουν τι είναι αυτό που σας τρομάζει και σας απογοητεύει.  Μετά τις 18 Αυγούστου αυξάνονται οι υποχρεώσεις σας. Πρέπει να ολοκληρωθούν κάποιες δουλειές ρουτίνας, οι οποίες εκκρεμούν από το παρελθόν, για να απαλλαγείτε απ’ αυτές. Βέβαια αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί, είτε δεν έχετε την διάθεση να ασχοληθείτε με αυτά τα πεζά θέματα είτε κάτι άλλο  αναπάντεχο ανατρέπει το πρόγραμμα σας. Είναι ευκαιρία τώρα να ενδιαφερθείτε λίγο παραπάνω για την υγεία σας. Μην αμελείτε να ασκείστε παράλληλα με μια ισορροπημένη διατροφή. Είναι η καταλληλότερη περίοδος τώρα για να απαλλαγείτε από το τσιγάρο ή όποια άλλη κακή συνήθεια.

Ζυγός

Ο τομέας της φιλίας και των στόχων σας απορροφά το ενδιαφέρον σας αυτό τον μήνα. Η κοινωνική και φιλική σας διάθεση αυξάνεται έτσι ο κοινωνικός σας κύκλος διευρύνεται σημαντικά και  έχετε μια τρελή διάθεση να διασκεδάσετε με φίλους, αλλά και να φλερτάρετε. Μια καινούργια φιλία γεννιέται, πολύ ζεστή και τρυφερή η οποία θα έχει διάρκεια και ίσως με κάποιο τρόπο, να μετατραπεί σε έρωτα. Όμως μην ξεχάσετε τους παλιούς, δοκιμασμένους φίλους, γιατί δεν θα σας περιμένουν για πάντα. Μπορεί αυτή την εποχή να απομακρυνθείτε από μια ομάδα, ένα σύλλογο ή ένα γυμναστήριο γιατί πιστεύετε ότι δεν σας εκφράζει και εντάσσεστε κάπου αλλού που πιστεύετε ότι αντιπροσωπεύει περισσότερο αυτό θέλετε να πετύχετε. Μετά τις 18 Αυγούστου, χρειάζεστε διακοπές με τη συντροφιά των αγαπημένων σας, ότι σας διασκεδάζει και γενικά ότι μπορεί να σας δώσει χαρά και ευχαρίστηση. Η φιλία, ο έρωτας, η αγάπη, τα παιδιά και η διασκέδαση είναι τα θέματα στα οποία εστιάζετε το ενδιαφέρον σας. Όσοι από σας έχετε ήδη μια σχέση θα αποκτήσετε τώρα την δύναμη και το θάρρος να αλλάξετε ότι δεν πηγαίνει καλά και να ανανεώσετε αυτή την σχέση. Στην εργασία σας να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και διακριτικοί αυτό τον μήνα, η κριτική για τα κακώς κείμενα στο χώρο δουλειάς, είναι το μόνο πράγμα που δεν χρειάζεται να κάνετε τώρα. Αφήστε το χρόνο να κυλήσει ήρεμα, παραμείνετε ειλικρινείς και έντιμοι στις συναλλαγές σας με τους συναδέλφους και τους εργοδότες για να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

Σκορπιός

Η κοινωνική εξέλιξη και η καριέρα σας είναι αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο αυτό το διάστημα. Φροντίζετε ιδιαίτερα την δημόσια εικόνα σας και δεν διστάζετε να φλερτάρετε κάποιο πρόσωπο ανώτερο κοινωνικά. Το βέβαιο αυτό το μήνα είναι, ότι θα προσπαθήσετε να γίνετε πιο συμπαθείς και πιο κοινωνικοί, με αποτέλεσμα να αποκτήσετε αξιόλογες γνωριμίες οι οποίες θα σας βοηθήσουν στην εξέλιξη σας ή στο καινούργιο σας ξεκίνημα. Είναι μια καλή ευκαιρία τώρα να συνειδητοποιήσετε τις πραγματικές αξίες της ζωής και τι έχει μεγαλύτερη σημασία για σας. Αν οι φίλοι και τα παιδιά σας είναι πολύ πιο σημαντικοί από τα χρήματα και τα υλικά αγαθά, τότε θα μπορέσετε να γίνετε ευτυχισμένοι και ευγνώμονες για τα δώρα αυτά.  Μετά τις 18 Αυγούστου είναι μια καλή περίοδος να κάνετε ένα διάλειμμα και να αποσυρθείτε για λίγο στον χώρο του σπιτιού σας, να ξεκουραστείτε και να ανακτήσετε δυνάμεις. Να έρθετε, συναισθηματικά πιο κοντά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή να ολοκληρώσετε κάποιες εργασίες στο χώρο του σπιτιού οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε ανανεωμένοι. Θα πρέπει όμως να προσέξετε την συμπεριφορά σας προς τους οικείους σας γιατί μπορεί να γίνετε λίγο πιο κτητικοί, απαιτητικοί και εγωιστές και να τους φέρετε σε δύσκολη θέση και αυτό να δημιουργήσει παρεξηγήσεις και να επιφέρει ψυχρότητα στις σχέσεις σας.

Τοξότης

Η διάθεση σας αυτό τον καιρό, σας ωθεί να ταξιδέψετε μακριά, να διασκεδάσετε, να φλερτάρετε και να ερωτευτείτε. Το εξωτερικό παίζει σημαντικό ρόλο για σας αυτό το διάστημα, είτε αυτό είναι ένας έρωτας όπου το πρόσωπο που ερωτεύεστε είναι από κάπου αλλού είτε αποφασίζετε να επισημοποιήσετε την σχέση σας με τον άνθρωπο σας είτε θα συναντήσετε ένα πολύ αγαπημένο σας πρόσωπο που ζει για ένα μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό. Αναπάντεχα ευχάριστα τα νέα από μακριά. Από την άλλη όμως, αισθάνεστε αρκετά κουρασμένοι και απογοητευμένοι για κάποιες ατυχίες, λάθη ή απώλειες προσωπικές ή επαγγελματικές οι οποίες σας προσγειώνουν στην σκληρή πραγματικότητα. Ο Αύγουστος τα έχει όλα για σας και ευχάριστα και δυσάρεστα γεγονότα. Θα πρέπει να παραμείνετε διαλλακτικοί και συνεργάσιμοι με τα άτομα της οικογένειας σας. Μετά τις 18 Αυγούστου το ενδιαφέρον σας στρέφεται σε ένα από τα αδέλφια ή τα εξαδέλφια σας ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο. Απροσδόκητα ραντεβού, τηλεφωνήματα, μηνύματα και συναντήσεις βγαίνουν κάθε στιγμή με τους κοντινούς σας ανθρώπους. Τώρα είναι ένα καλό χρονικό σημείο για να ολοκληρώσετε ότι είχατε σχεδιάσει το προηγούμενο διάστημα, είτε αυτό ήταν ένα συμβόλαιο, μια συμφωνία είτε ένα έργο με το οποίο εργάζεστε μαζί με κάποιο δικό σας άνθρωπο.

Αιγόκερως

Οικονομικά είναι τα θέματα που θα σας απασχολήσουν αυτή την περίοδο, που έχουν σχέση με δάνεια, φόρους ή κληρονομικά. Θα έχετε την ευκαιρία να τακτοποιήσετε όλες τις οικονομικές σας υποχρεώσεις και ίσως ωφεληθείτε από ένα κέρδος ή ένα έξτρα εισόδημα του συντρόφου σας ή από κληρονομικό ζήτημα ή από ασφάλειες. Όλο τον Αύγουστο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επικοινωνία σας με τους άλλους ανθρώπους. Να είστε ξεκάθαροι σ’ αυτά που λέτε και έντιμοι στις συναλλαγές σας για να αποφευχθούν λάθη και παρεξηγήσεις. Η φαντασία μπορεί να σας παίξει δυσάρεστα παιχνίδια, να κάνετε σενάρια μέσα στο μυαλό σας που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αυτό να σας στοιχίσει την απώλεια σημαντικών ανθρώπων από την ζωή σας. Πολύ εύκολα τώρα, μπορεί να χάσετε πολλούς σημαντικούς φίλους από λάθη δικά σας. Μετά τις 18 Αυγούστου θα έχετε αλλαγές ή μια αυξομείωση του εισοδήματος σας. Ίσως να ολοκληρώσετε μια δουλειά από την οποία ευελπιστείτε ότι θα σας αποφέρει πρόσθετα έσοδα. Ενδεχομένως όμως να έχετε την ευκαιρία όπου με κάποιες έξυπνες κινήσεις να αυξήσετε το εισόδημα σας. Παρακολουθήστε τα έξοδα σας και προσαρμοστείτε με τα δεδομένα σας. Συγχρόνως εντείνονται και οι ανασφάλειες σας, ανησυχείτε μήπως χάσετε κάτι δικό σας, κάτι που εσείς θεωρείτε πολύτιμο.

Υδροχόος

Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται σημαντικά, είστε αισιόδοξοι, χαρούμενοι και γενναιόδωροι. Ο έρωτας παίζει σημαντικό ρόλο αυτή την περίοδο στη ζωή σας. Είστε έτοιμοι να δείξετε τον καλύτερο σας εαυτό στους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή αλλά και με τον/την σύντροφο της ζωής σας. Κάποιοι από σας ίσως προγραμματίζετε τον γάμο σας ή ξεκινάτε μια συγκατοίκηση με τον άνθρωπο σας. Όσοι από σας ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση τώρα, θα είναι σταθερή και θα έχει διάρκεια. Ο μήνας αυτός κρύβει και παγίδες, γι αυτό θα πρέπει να προστατέψετε κάθε τι που έχει αξία για σας, είτε πρόκειται για το εισόδημα σας, είτε πρόκειται για αντικείμενα τα οποία σας ανήκουν, είτε πρόκειται για αγαπημένους σας ανθρώπους. Υπάρχει μια τάση απροσεξίας, παρεξηγήσεων, απώλειας ή κλοπής αυτή την περίοδο. Επίσης αποφύγετε να εμπλέξετε την φιλία με οικονομικά θέματα διότι θα βρεθείτε εσείς οι χαμένοι. Μετά τις 18 Αυγούστου καταφέρνετε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και να φέρετε μια ισορροπία ανάμεσα στις δικές σας επιθυμίες και τις ανάγκες των ανθρώπων που υπάρχουν στη ζωή σας. Δεν επιτρέπετε στους άλλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί, να εξουσιάζουν τη ζωή σας και να στερούν την ελευθερία σας όπως κι εσείς σέβεστε την ελευθερία του άλλου. Έχετε ανάγκη την παρουσία των δικών σας ανθρώπων στη ζωή σας  και να αισθάνεστε ότι σας αγαπούν, όμως μέχρι ενός σημείου.

Ιχθείς

Η καθημερινότητα σας παίρνει χρώμα αυτό τον μήνα, γίνεται πιο ευχάριστη και διασκεδαστική. Ίσως μια αλλαγή ή ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα, σας κάνει να νιώθετε πολύ χαρούμενοι. Θα έχετε την αίσθηση ότι έχετε τις ικανότητες να κάνετε τα πάντα και είστε έτοιμοι να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό. Η ζεστασιά και η καλοπροαίρετη στάση, σας κάνει συμπαθείς στο περιβάλλον σας και φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν. Μην αμελήσετε την υγεία και την φυσική σας κατάσταση. Μπορεί να αισθάνεστε δυνατοί και άτρωτοι όμως αν δεν φροντίζετε για το σώμα σας, αργότερα θα διαμαρτυρηθεί και θα εμφανιστούν διάφορα προβλήματα. Μετά τις 18 Αυγούστου θα έχετε την ευκαιρία να αποσυρθείτε από την κοινωνική ζωή για να ξεκουραστείτε. Μπορεί το έργο με το οποίο έχετε καταπιαστεί τελευταία, να χρειάζεστε ηρεμία και ησυχία για να το ολοκληρώσετε. Οι πολλές επαφές με άλλους ανθρώπους μπορεί να είναι δημιουργικές όμως τώρα νιώθετε την ανάγκη να αποσυρθείτε για να ανακτήσετε δυνάμεις. Αυτός είναι ένας λόγος ο οποίος σας ωθεί στην απομόνωση. Θα πρέπει να φέρετε μια ισορροπία έτσι ώστε και την εργασία σας να μην παραμελείτε αλλά και να ξεκουράζεστε. Υπάρχει το ενδεχόμενο οι κρυφές σας ενέργειες ή τα μυστικά σας, να βγουν στην επιφάνεια αυτή την περίοδο.

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
koritsii
koritsii
26/07/2016 3:23 PM

Ευχαριστούμε για τις έγκαιρες προβλέψεις… Αν μου επιτρέπετε, θα προτιμούσα έναν διαχωρισμό στα δεκαήμερα. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

Αννα Σχοινοπλοκάκη
Αννα Σχοινοπλοκάκη
29/07/2016 12:30 AM

koritsii, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας και τις ευχές σας, να περάσετε μια υπέροχη χρονιά (διάβασα στο σχόλιο του προηγούμενου μήνα ότι είστε λιονταρίνα). Όσο για το διαχωρισμό στα δεκαήμερα, στην αρχή αναλύω τις φάσεις της Σελήνης κι εκεί αναφέρω ποιους επηρεάζουν περισσότερο, όμως θα λάβω υπόψη μου το αίτημα σας στις προβλέψεις του επόμενου μήνα.

koritsii
koritsii
07/08/2016 2:53 PM

Κα Σχοινοπλοκάκη, ευχαριστώ για την απάντησή σας. Θα σας απογοητεύσω, δεν δήλωσα πουθενά λιονταρίνα, είμαι παρθένος. Οπότε και θα αναμένω με ανυπομονησία τις προβλέψεις Σεπτεμβρίου, μιας και οι εκλείψεις τον καθιστούν μήνα σταθμό, γενικά αλλά και ειδικά