0 0 votes
Article Rating

Ήδη βρισκόμαστε στο 2ο μισό της 1ης δεκαετίας της καινούργιας χιλιετίας και μπορούμε από τώρα να αρχίσουμε να βγάζουμε κάποια συμπεράσματα για τις επερχόμενες αλλαγές που συντελούνται δραματικά σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο σε όλον τον πλανήτη.

Μια χιλιετία που ξεκίνησε στον απόηχο της μεγάλης ηλιακής έκλειψης της 11ης Αυγούστου του 1999, τα σημάδια της οποίας επηρεάζουν ακόμα και τώρα τις ζωές των περισσοτέρων από μας. Γιατί όμως αυτή η πρώτη δεκαετία είναι τόσο σημαντική και ποια είναι εκείνα τα σημάδια που μας προϊδεάζουν για κάποιες πιο βαθιά καταλυτικές εξελίξεις στην ζωή του πλανήτη τα χρόνια που ακολουθούν;

Οι όποιες σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας, αλλαγές που επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και την καθημερινότητά μας, αξίες και φιλοσοφικούς προσανατολισμούς, συντελούνται ή προετοιμάζονται μέσα από την αυξανόμενη αντιπαράθεση της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων και της ανάγκης μας για νέες εξερευνήσεις και καινούργιους ορίζοντες. Εκεί όπου το παρόν δείχνει να τελματώνει και να οδηγείται σε αδιέξοδα, γεννιούνται ταυτόχρονα οι νέες τάσεις και αναζητήσεις που αναμένεται να εκφραστούν κάπως βίαια και απότομα. Κι αυτό γιατί οι κρατούντες είναι απρόθυμοι να υιοθετήσουν νέες απόψεις, θεωρήσεις και αντιλήψεις που θα θέσουν σε ενδεχόμενο ρίσκο την κυριαρχία τους.

Αστρολογικά, ο πλανήτης Κρόνος είναι αυτός που εκφράζει την συντήρηση, τον φόβο της ανανέωσης και την αυταρχικότητα της εξουσίας, ενώ σε αντίθεση ο πλανήτης Ουρανός είναι αυτός που αναζητάει την αλλαγή και την ανανέωση, μέσα από καινουργιες ιδέες και απόψεις που αναβλύζουν αβίαστα και συχνά μέσα από ξαφνικές εμπνεύσεις και οραματισμούς.

Ο Κρόνος είναι ο τελευταίος πλανήτης σε απόσταση στο ηλιακό μας σύστημα που επηρεάζει άμεσα και ορατά τις συμπεριφορές μας στον πλανήτη μας. Οι εξωκρόνιοι πλανήτες, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας, είναι αυτοί που αντανακλούν και επηρεάζουν το συμπαντικό πεπρωμένο και το συλλογικό ασυνείδητο στον πλανήτη μας και επεμβαίνουν αόρατα-καρμικά στην ψυχολογία μας ενεργοποιώντας τάσεις και δραστηριότητες ανάλογα.

Ο Ουρανός δίνει εφευρετικότητα και μας φέρνει σε επαφή με υψηλότερες νοητικές συχνότητες. Ο Ποσειδώνας δίνει έμπνευση, οραματισμό, ανοίγει τους ορίζοντές μας σε περισσότερα επίπεδα και διαστάσεις και αγγίζει τον ψυχισμό μας με ανθρωπιστικές τάσεις και διαθέσεις. Ο Πλούτωνας, τέλος, είναι αυτός που επεμβαίνει με υπερβατικό τρόπο για να δώσει νέες κατευθύνσεις μέσα από την σκληρή μεταλλακτική διαδικασία στα κύτταρά μας. Ο Πλούτωνας είναι αυτός που αναλαμβάνει τον άχαρο ρόλο να ξερριζώσει από μέσα μας φοβίες και άγχη, να αποκόψει κάποιους γόρδιους δεσμούς με το παρελθόν, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέες κατακτήσεις και συνειδητοποιήσεις σε ασφαλέστερα επίπεδα νόησης και ψυχολογίας.

Οι κύκλοι του Κρόνου με αυτούς τους τρείς μακρινούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι πολύ σημαντικοί για να μας παραδώσουν κάποια ιδιαίτερα μηνύματα για την περαιτέρω πορεία του πολιτισμού μας σε αυτόν τον πλανήτη. Και αυτή η πρώτη δεκαετία της καινούργιας χιλιετίας σημαδεύεται από τις τρεις διαδοχικές αντιθέσεις του Κρόνου με τους πλανήτες της μοίρας και του πεπρωμένου μας.

  • Με τον Πλούτωνα στην διετία 2000-2001 αρχικά, μια αντίθεση που σημαδεύτηκε με την ιστορική επίθεση στους δύο πύργους στην Νέα Υόρκη και σηματοδότησε έτσι την απαρχή ενός νέου πολέμου στον πλανήτη μας.
  • Με τον Ποσειδώνα, που πραγματοποιήθηκε στο τελευταίο 12μηνο και βρίσκεται μόλις σε φάση αποσυμπίεσης. Μια αντίθεση που μπορεί να μην χαρακτηρίστηκε άμεσα και ορατά από κοσμοϊστορικά γεγονότα, αλλά η επιρροή της είχε ως τελικό αποτέλεσμα την αύξηση των ψυχικών νοσημάτων, μια αύξηση που επήλθε ως φυσικό αποτέλεσμα της αυξανόμενης πίεσης να αντιμετωπίσουμε τα πρακτικά προβλήματά μας στην ανάγκη μας για επιβίωση.
  • Και τέλος, η δεκαετία αυτή πρόκειται να κλείσει με την αντίθεση του Κρόνου με τον Ουρανό, της οποίας τα πιθανά αποτελέσματα θα αναλύσουμε εκτενώς παρακάτω.

Τι συμβαίνει όμως σε μια αντίθεση δυο πλανητών; Απλώς η φάση της αντίθεσης είναι το μεσοδιάστημα ενός κύκλου τους που ξεκινάει με την σύνοδό τους, κορυφώνεται στην αντίθεσή τους και στην συνέχεια αρχίζει να αποσυμπιέζεται προσπαθώντας να ολοκληρώσει και να κλείσει τα θέματα που έχει ήδη ανοίξει. Ο πιο χαρακτηριστικός κύκλος είναι αυτός της Σελήνης-Ήλιου, που ξεκινάει με την Νέα Σελήνη, (συνάντηση Ήλιου-Σελήνης στην ίδια μοίρα του ζωδιακού), συνεχίζεται με την Πανσέληνο (αντίθεσή τους) 14 μέρες μετά, και ολοκληρώνεται στο επόμενο 14ήμερο μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη. Στην φάση αντίθεσης προφανώς οι ποιότητες και τάσεις των δύο πλανητών εκφράζονται ταυτόχρονα στο μάξιμουμ, αντιπαραθέτοντας ο καθένας τους δικούς του νόμους και τάσεις.

Σε τελική ανάλυση, ο νικητής αυτής της «αναμέτρησης» είναι ο αργότερος – μακρινότερος πλανήτης, που θα συνεχίζει την ματασχηματιστική του επιρροή πιο αποτελεσματικά μετά την σταδιακή απομάκρυνση του μικρότερου από το σημείο της αντίθεσης. Έτσι, μπορούμε να κατανοήσουμε τα αποτελέσματα των τριών αυτών διαδοχικών αντιθέσεων του Κρόνου με τους τρεις πλανήτες του πεπρωμένου και του κάρμα μας.

Προφανώς, το ξεκίνημα της χιλιετίας έχει συμπέσει με μια βαθιά συμπαντική ανάγκη για μετασχηματισμό (Πλούτων), νέα οράματα και ορίζοντες (Ποσειδών) και αλλαγή στον τρόπο ζωής μας (Ουρανός). Μια συμπαντική ανάγκη που βρίσκει όμως τον Κρόνο σε αντίθεση και αντιπαράθεση. Αφού βέβαια κάποιες ιστορικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη προφανώς παρακινούν τις δυνάμεις ελέγχου και εξουσίας να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να διατηρήσουν σε ισχύ μια καθεστηκυία κατάσταση.

Η επερχόμενη και πιο σημαντική αντίθεση, αυτή του Κρόνου με τον Ουρανό, μια και συμπίπτει χρονικά και με μια σειρά πολύ σοβαρών αστρολογικών συμβάντων σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο κοσμικό χρονικό πλαίσιο, ξεκινάει σαν ισχύ το φθινόπωρο του 2008 και ολοκληρώνεται στο τέλος του καλοκαιριού του 2010.

Θα λέγαμε ότι ουσιαστικά σηματοδοτεί την απαρχή της κρίσιμης περιόδου. Και λογικά θα περιμένουμε να ενταθούν και οι αντιδράσεις που απορρέουν από μια αναδυόμενη νέα συνειδητοποίηση νέων αξιών και οραμάτων (Ουρανός στους Ιχθείς), αλλά και ο αυταρχισμός των κρατούντων ή της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων (Κρόνος στην Παρθένο). Η αντίθεση αυτή ενισχύεται θεαματικά και από την είσοδο του Δία στους Ιχθείς στις αρχές του 2010, ο οποίος έρχεται και σε σύνοδο με τον Ουρανό, ολοκληρώνει το σενάριο αυτό το καλοκαίρι του 2010 στην 1η μοίρα του παρορμητικού σταυρού (Ζυγός-Κριός), μια ιδιαίτερα δυναμική περιοχή του ζωδιακού.

Αν κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο παρελθόν, θα καταγράψουμε σημαντικά ιστορικά γεγονότα και εξελίξεις που συνδέονται με την έκφραση αυτής της αντίθεσης με θεαματικό τρόπο.

Ο κύκλος των Κρόνου-Ουρανού διαρκεί 44-46 χρόνια, που σημαίνει ότι κάθε αντίθεσή τους πραγματοποιείται κάθε 45 χρόνια περίπου. Φυσικά η φύση και τα αποτελέσματα της κάθε αντίθεσης σχετίζονται και από τις θέσεις από ζώδια των δύο αυτών πλανητών, αλλά η βασική τους σημασία είναι ουσιαστικά η ίδια κατ’αναλογία. Και βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην πραγματοποίηση ενός πλανητικού σχηματισμού-όψης έχει σημασία αν συμμετέχει και τρίτος ή τέταρτος αργός πλανήτης, οπότε και τα ιστορικά γεγονότα που καταγράφονται είναι και πιο σημαντικά και πιο διαχρονικά σε ισχύ.

Στην παρούσα επερχόμενη αντίθεση, εκτός της συμμετοχής του Δία σε σύνοδο με τον Ουρανό, έχουμε και την σχηματιζόμενη πολύ σημαντική όψη του Πλούτωνα σε ταυ τετράγωνο με τους δύο πλανήτες από το ζώδιο του Αιγόκερω!

  • Ξεκινώντας λοιπόν την ιστορική μας αναδρομή, πάμε στην τριετία 1965-1967, οπότε και η αντίθεση αυτή εκφράστηκε πολύ εύγλωττα με τις καταστολές των λαϊκών εξεγέρσεων και την ανάδειξη δικτατορικών καθεστώτων, ένα εκ των οποίων ήταν και η δικτατορία στην χώρα μας.

 

  • Νωρίτερα, στην τριετία 1918-1920, βλέπουμε το τέλος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου και την άνοδο των μπολσεβίκων στην εξουσία. Σ’αυτήν την τριετία είχαμε σωρεία μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων και σχεδιασμών, που έρχεται σαν απόρροια της αντίθεσης των δύο αυτών μεγάλων πλανητών, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε και την μεγάλη επιδημία γρίππης που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπων. Ο άξονας Παρθένου-Ιχθύων επηρεάζει και θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία.

 

  • Πιο πίσω στην διετία 1874-1875, συναντάμε το ξέσπασμα της βαλκανικής κρίσης και την ίδρυση πολλών σοσιαλιστικών κομμάτων. Ακόμα, την μεγάλη αναθεώρηση του Τρίτου Συντάγματος στην Γαλλία.

 

  • Πιο πίσω ακόμα, στην διετία 1828-1829, πιο σημαντικό γεγονός είναι η έναρξη του ρωσοτουρκικού πολέμου και η παράλληλα οριστική ανεξαρτητοποίηση της χώρας μας, ενώ στην Κίνα η εισαγωγή οπίου ξεπερνάει τα όρια δημιουργώντας μια τεράστια κοινωνικοπολιτική και οικονομική κρίση.

 

  • Φτάνοντας πιο πίσω, στην διετία 1782-1783, συναντάμε πιο θεαματικά γεγονότα, με κυρίαρχο αυτό της ουσιαστικής έναρξης της Γαλλικής Επανάστασης, που στην συνέχεια αποτέλεσε και την απαρχή ενός βαθιού μετασχηματισμού στα πολιτικά πράγματα ολόκληρου του πλανήτη και την σταδιακή εγκαθίδρυση της σύγχρονης μορφής της αστικής Δημοκρατίας. Παράλληλα στην Αμερική, οι Βρεττανοί αναγκάζονται να δεχτούν την ανεξαρτησία των Αμερικάνων.

 

  • Φτάνοντας στην τριετία 1737-1739, συναντάμε τον θάνατο του Δούκα της Τοσκάνης, τον τελευταίο των Μεδίκων, που σηματοδοτεί δυστυχώς και το τέλος της εποχής της Αναγέννησης. Ακόμα τότε, οι Οθωμανοί κάνουν επέλαση στα Βαλκάνια και εδραιώνουν την κυριαρχία τους.

 

  • Τελειώνοντας την σύντομη αναδρομή μας, φτάνουμε στο 1692-1693, οπότε και έχουμε την καταστολή των Ιρλανδών με την δίκη του Λίμερικ, την απορρόφηση της Τρανσυλβανίας από την Αυτοκρατορία της Αυστρίας και την ίδρυση των Ιπποτών της Αποκάλυψης στην Ιταλία με σκοπό να αντιμετωπίσουν τον Αντίχριστο. Η αντίθεση τότε των δύο πλανητών πραγματοποιήθηκε στον άξονα Τοξότη-Διδύμων, με τον Κρόνο από τον Τοξότη να προσπαθεί να συντηρήσει απεγνωσμένα τα φιλοσοφικά και θρησκευτικά ήθη της εποχής εκείνης.

Και βέβαια το πιο εντυπωσιακό γεγονός, η δίκη των μαγισσών του Σάλεμ, που οδήγησε κάμποσους αθώους στην κρεμάλα, μετά την υστερία που ξέσπασε στους κόλπους της τοπικής άρχουσας κοινωνίας εναντίον όποιων χαρακτηριζόντουσαν σαν περίεργοι, αντίθρησκοι και εκκεντρικοί.

Η υστερία στο Σάλεμ και η λυσσαλέα καταδίωξη των υποτιθέμενων μαγισσών είναι μια πολύ εύγλωττη έκφραση της αντίθεσης Κρόνου-Ουρανού. Με δεδομένο ότι ο Ουρανός είναι ο κυβερνήτης πλανήτης της Αστρολογίας και το γεγονός ότι παρουσιάζεται στις μέρες μια ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος του κόσμου για την εξερεύνηση της αστρολογικής επιστήμης και τέχνης, μήπως θα πρέπει να περιμένουμε μια καινούργια έξαρση ή υστερία των κρατούντων εναντίον της Αστρολογίας και των σχετικών φιλοσοφιών και ένα καινούργιο «κυνήγι μαγισσών» να πραγματοποιηθεί στις μέρες μας;

 

Μπαφαλούκος Μελέτης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments