4 1 vote
Article Rating

Ο Άρης είναι συμπυκνωμένη ενέργεια ζωής, είναι εκεί που αγωνιζόμαστε περισσότερο για κάτι και προσφέρουμε απλόχερα την ενέργεια μας. Είναι ο πλανήτης που μας ξεσηκώνει, μας θυμώνει, μας κάνει τελειομανείς, μας πεισμώνει…. είναι το τμήμα του ερπετοειδούς, ενστικτώδους νου, που μόνο με ενσυνείδητη προσπάθεια ανυψώνεται στο επίπεδο του φωτεινού πολεμιστή Μουρουγκαμ, όπως απεικονίζεται στην Ινδική αστρολογία. Το κόκκινο χρώμα, το κρέας και το αίμα είναι τα σημεία όπου έλκεται ο κατώτερος κραδασμός του. Εξαγνίζοντας το αίμα και απέχοντας από το κρέας, εξαλείφουμε μέρος από την κακεργετικη του φύση. Το πείσμα του Άρη είναι παροιμιώδες και το κυριαρχικό ένστικτο του είναι να μην χάνει ποτέ. Η δύναμη του Άρη είναι η δύναμη της φωτιάς που αν δεν λειτουργήσει ενδοσκοπικά και εξαγνιστικά, κατευθύνεται προς το θύμα του με τα όπλα της φωτιάς.

 

Είναι γρήγορος, απρόσμενος, καίριος και κυρίως επιτυχής. Μια από τις διαφορές στον τρόπο που παρουσιάζεται ο Άρης στον Βεδικό χάρτη είναι ότι συχνά στην δυτική αστρολογία ο Άρης εμφανίζεται σαν ερωτικός, ενώ κατά βάση δεν είναι. Είναι ο τύπος του μαχητή που πιθανόν για να κερδίσει την μάχη θα απέχει και από το σεξ για να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Ο ουσιαστικός σκοπός του είναι η επιβολή πειθαρχίας στον εαυτό του για να επιτύχει τον στόχο που είναι η αυτοπροβολή του σαν εξέχουσα προσωπικότητα.

Για αυτό συνήθως η συνύπαρξη του με την Αφροδίτη δημιουργεί πολλά προβλήματα, και κατά την Βεδική ερμηνεία αδυναμία πραγματικής σεξουαλικής ικανοποίησης. Εάν ο Άρης δεν έχει υψηλότερους στόχους μπορεί να στοχοποιήσει και την σεξουαλική δραστηριότητα σαν το τρόπαιο του και αυτό όμως το κάνει άτσαλα… σαν να τρέχει για να κερδίσει ένα έπαθλο ή να καταρρίψει ακόμη ένα ρεκόρ. Πολλές δραστηριότητες που φαντάζουν σεξουαλικές στον Δυτικό κόσμο, θυμίζουν την επιρροή του Άρη. Και είναι αυτά που αντίκεινται στην φυσική ευγένεια και αιδώ της Αφροδίτης, η οποία κατέχει τα ερωτικά μυστικά εδώ και αιώνες.

Για να βρείτε τον αστρικό ή αστρονομικό σας Άρη,
αφαιρείτε 24 μοίρες από τον Τροπικό σας Άρη
και βρίσκεσθε σε απευθείας σύνδεση με τον αστερισμό του γενέθλιου Άρη σας.
(Πιθανόν να αλλάζει και ζώδιο)

Αστρικός Άρης στον Κριό
Κυριαρχεί στον πρώτο και όγδοο οίκο. Ως επί το πλείστον ευεργετικός.

Αν είναι και γωνιακός, η δύναμη του αυξάνεται σημαντικά, έχουμε έτσι Ρουτσακα γιόγκα, που είναι η γιόγκα του πολεμιστή. Μόνο σε περίπτωση που ο Άρης είναι προσβαλλόμενος, του λείπει η ενέργεια να διεκπεραιώσει το έργο του. Σε γενικές γραμμές ό,τι αρχίζει θέλει και να το τελειώνει… αν και προτιμά να γίνεται γρήγορα και καίρια. Πιστεύει στο μότο “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”.

Το άτομο είναι γρήγορο και συνήθως ειλικρινές, αγαπά τις ευθείς συναλλαγές και την κατά μέτωπο αντιπαράθεση. Ανταγωνιστικός στο αντικείμενο που προσδιορίζει ο οίκος του, μπορεί και αθλητικός. Χρησιμοποιεί την κίνηση του σώματος για να κερδίσει και να κατακτήσει.

Σε ανώτερες κραδαστικά μορφές, χρησιμοποιεί έννοιες όπως “εξαγνισμός, αποτοξίνωση του αίματος, καθαρότητα της οικογένειας ή της φυλής” και “αυτοπειθαρχία”, γενικά ο Κριός εχει τέτοια θεματολογία που σχετίζεται με την αγνότητα και καθαρότητα.

Νεανικός και ενθουσιώδης. Έλκεται από διερεύνηση μυστηρίων και τον μυστικισμό. Εχει απόλυτες απόψεις. Τα θέματα του σπιτιού, αισθημάτων, μητέρας ή κτηματικής περιουσίας τον προβληματίζουν συχνά. Το αδύνατο του σημείο είναι ο χειρισμός των αισθημάτων. Τα δικά του τα αποφεύγει,τα θεωρεί χάσιμο χρόνου και σπατάλη ενέργειας. Στα συναισθήματα των άλλων πελαγώνει και τα χάνει. Γενικά προβλήματα και άφθονος ανταγωνισμός στις σχεσεις. Απεχθάνεται να χάνεται στο πλήθος ή στις συνεργασίες… επιθυμεί να ξεχωρίζει.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, σπάνια κρύβει τις προθέσεις του, λογω της δυναμικής όψης στον Καρκίνο. Σε εξελιγμένες μορφές, αυτή η όψη φέρνει και διαλογιστικές τάσεις ή ανάγκη για ψυχανάλυση και εξωτερίκευση κατά καιρούς και αφού εχει αγνοήσει τα συναισθήματα του καιρό. Γενικά τα αισθήματα τα αντιλαμβάνεται σαν πηγή αδυναμίας (ο Άρης εχει πτώση στον τέταρτο οίκο). Η Σεληνη θα δείξει αν μπορεί να ισορροπήσει τις τάσεις.

Εμφανίζει κάποια μονομέρεια ή υπερβάλλοντα ζήλο στα θέματα που περιβάλλουν τον οίκο. Ασχολείται ιδιαίτερα με χόμπι και άλλα θέματα πέραν της εργασίας του. Επινοητικός αλλά ανυπόμονος με αυτούς που πηγαίνουν πιο αργά. Καινοτόμος, αγκαλιάζει το καινούργιο με ενθουσιασμό. Πιθανόν χειρίζεται μηχανήματα ή κατασκευές.

Αγαπά τους αριθμούς και τις μετρήσεις. Τα δυνατά του σημεία είναι η γρήγορη παρουσίαση ιδεών brainstorming, γρήγορη κερδοφορία, εντυπωσιακές αποκαλύψεις (όψη στον Σκορπιό) καινούργιες τεχνικές, προσωπικoς χειρισμός των υποθέσεων, συγκεντρωτικός και εκρηκτικός, άψογη κοινωνική εικόνα (έξαρση Άρη στον δέκατο).

Αστρικός Άρης στον Ταύρο
Κυβερνά έβδομο και δωδέκατο οίκο από τον Ταύρο. Ως επί το πλείστον ευεργετικός αλλά δινει πολλές προκλήσεις.

Ο δυναμισμός του Άρη εκφράζεται μέσα από τις εκλεπτυσμένες εκφάνσεις της Αφροδίτης αλλά στο πιο αδρό ζώδιο του Ταύρου. Πιθανή αγάπη στην μουσική, γλώσσες, καλαισθησία, τροφή, μακρινά ταξίδια όπου εκτίθεται σε μια τελείως διαφορετική κουλτούρα, στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού ή στην ψηφιακή πραγματικότητα. Μπορεί αυτά τα στοιχεία να τα έχει ο σύντροφος ή οι συνεργάτες.

Αργός, επίμονος και πεισματάρης. Αξιοποιεί το θηλυκό στοιχείο στην ζωή του. Mπορεί να περιβάλλεται στις δραστηριότητες του απο γυναίκες ή να απευθύνεται σε γυναίκες. Η τύχη εμφανίζεται με την μορφή οργανωμένης εργασίας και στον χειρισμό δύσκολων θεμάτων όσον αφορά την μόρφωση, ταξίδια και γενικά την διάνοιξη των οριζόντων του. Ευνοούνται επίσης θέματα του πνευματικού τομέα που θα εκφράσει μέσα από την υλική πραγματικότητα και την σκληρή προσπάθεια, μια και ο Αρης εχει την έξαρση του στον ένατο οίκο.

Τα πνευματικά του μαθήματα πρέπει να τα εκδηλώσει με χειροπιαστό τροπο, με περισσότερη οργάνωση και εργασία, έστω και όταν συναντά δυσκολίες και αρνητικό περιβάλλον. (Ο ένατος είναι ο Αιγόκερως) Έλκεται από τον κοσμο της μόδας ή του θεάματος, της πολιτικής ή όπου αναγνωρίζεται η φυσική παρουσία του. Συχνά χρησιμοποιεί την φωνή, τον λόγο, διαλέξεις σαν μέσο για να εντυπωσιάσει. Μπορεί να είναι και συλλέκτης έργων τέχνης, ενώ εχει φιλολογικές τάσεις και ταλέντο στην αφήγηση και την μυθιστοριογραφία αν βοηθά και η Αφροδιτη.

Πιθανή είναι και η συμβουλευτική, ψυχολογία λογω της όψης στον Σκορπιό. Δεν εκφράζει όλο το δυναμικό του, κάποιο μέρος του εαυτού του παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση ή εκφράζεται μέσα από τον σύντροφο. Ισως αναλώνεται σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, όπου επιθυμεί να παραμένουν κρυφές (κυβερνά τον δωδέκατο οίκο) ή ίσως δίνει πολύ έμφαση στον κοσμο των ιδεολογιών και των ονείρων. Ερωτικά λάγνος… Πολύ ευαισθητοποιημένα αισθητήρια κέντρα, αντιλαμβάνεται πολλά μέσω των αισθήσεων.

Αστρικός Άρης στους Διδύμους
Κυβερνά τον ενδέκατο και έκτο οίκο. Έχει κακεργετικές αποχρώσεις.

Ο Πολεμιστής της πληροφορίας. Χειρίζεται την πληροφορία με σχεδόν αγωνιστικό τροπο…. ανταγωνίζεται τους άλλους για να την προβάλλει πρώτoς και την κατάλληλη στιγμή. Με τον ίδιο τροπο χρησιμοποιεί τον λόγο και την σκέψη… έχει το ένστικτο της μετάδοσης και το πάθος της επικοινωνίας.

Συνήθως είναι πολυγραφότατος και παραγωγικότατος σε αυτό τον τομέα. Την ποιότητα του έργου του θα την κρίνει ο Ερμής. Συνδέει εύκολα και παντρεύει στοιχεία με επινοητικό τροπο. Η διττή φύση των Διδύμων καθώς και η ανδρόγυνη φύση του ζωδίου, τον κάνουν να επικοινωνεί με την αρσενική και θηλυκή πλευρά του. Ρομαντικός και πραγματιστής την ίδια στιγμή.

Δυσκολεύεται να αποφασίζει μεταξύ δυο αντίπαλων στρατοπέδων. Έτσι ο Άρης όταν κάνει την κίνηση του θα είναι λιγο άτσαλη. Συχνά επιθετικός στον λόγο ή δινει αυτή την εντύπωση. Ο τρόπος της παρουσίασης είναι άμεσος και πολλές φορές προκλητικός… ενώ τα λεγόμενα και γραπτά του δημιουργούν αντιπαραθέσεις αλλά και φίλους. Πιθανά κέρδη από γραπτά, παρουσιάσεις, θεραπευτική, χειρισμό αντιπαραθέσεων.

Δίνει την εντύπωση του εγωιστή, ισχυρογνώμονα και έντονα διεκδικητικού, μέσα από τις πρωτοβουλίες του, μια και ο ενδέκατος οίκος αντιπροσωπεύει και το πείσμα. Τα λεγόμενα του ταράζουν συγκεκριμένες συνειδήσεις και δημιουργούν ανισορροπίες. Πιθανό θέμα στην ζωή του είναι φίλοι που γίνονται εχθροί απότομα και χωρίς φαινομενικό λόγο, αλλά κάνει και εύκολα φίλους.

Μέσα σε κάποιο οργανωμένο δίκτυο ίσως εμφανίζεται συχνά να προκαλεί διενέξεις και αντιπαραθέσεις, μια και οι δυο οίκοι που κυβερνά ο Άρης είναι δύσκολοι στον χειρισμό, ιδιαίτερα στο επικοινωνιακό επίπεδο. Στα ζώδια του Ερμή (Ήλιος ή ωροσκόπος), η τάση είναι πιο τονισμένη.

Αισθάνεται συχνά παρεξηγημένος, εκτός αν υπάρχουν άλλα στοιχεία που αδυνατίζουν αυτή την εικονα. Μια ισχυρή Αφροδιτη ας πουμε. Η Όψη στους Ιχθείς τον κάνουν να χειρίζεται και πνευματικά θέματα με επιτυχία και ζέση.

Αστρικός Άρης στον Καρκίνο
Κυβερνά τον πέμπτο και δέκατο οίκο. Γενικά πολύ ευεργετικός αλλά σε πτώση.

O Aρης εδώ είναι σε πτώση και καλλιεργεί διάφορες παθογένειες μια και η ενέργεια του στρέφεται εσωτερικά σε αναζήτηση δράσης στον αισθηματικό κοσμο και στα συναισθήματα. Ο στρατηγός Άρης νοιώθει παγιδευμένος. Ψάχνει διαρκώς ενδοσκοπικά για να βρει πηγές έμπνευσης που θα τον βοηθήσουν να ορθοποδήσει και συνήθως εξηγεί ψυχαναλυτικά την φυσική του αδεξιότητα στην ευθεία πορεία της επίτευξης του στόχου.

Παρόλα αυτά για τον Καρκίνο ο Άρης είναι από τους καλύτερους πλανήτες μια και κυβερνά δυο πολύ δημιουργικούς οίκους, τον πέμπτο και τον δέκατο. Άρα σε γενικές γραμμές αυτές του οι ανασφάλειες δεν τον ενοχλούν πολύ στην δουλειά ή στην δημιουργικότητα του. Ειδικά αν βρει τροπο να τις εκφράσει, μπορεί να ακολουθησει και μια επαγγελματική πορεία όπου οι ενδοσκοπικές του γνώσεις να εκφραστούν στο καλλιτεχνικό, ψυχολογικό, λογοτεχνικό ή στο θεραπευτικό πεδίο.

Πιθανόν να ακολουθει το πρότυπο της μητέρας στην δουλειά του ή κατά κάποιο τροπο η μητέρα ή ο τόπος του να εχουν εμπνεύσει την κοινωνικη του εικονα ή την εργασία του. Αποκαλυπτικός όσον αφορά τα βαθύτερα αισθήματα του, μπορεί και να το μετανιώνει μετά. Συνήθως υποφέρει απο επιθετική συμπεριφορά των άλλων που μπορεί να ειναι και αποκύημα της φαντασίας του.

Του λείπει η συναίσθηση, προνόμιο ενός ατάραχου Καρκίνου, όχι γιατί ειναι αναίσθητος αλλά γιατί ασχολείται πολύ με τα δικά του θέματα, έτσι ώστε δεν εχει την απαραίτητη ψυχική ηρεμία για να αφουγκραστεί τους άλλους. Η τοποθέτηση της Σεληνης θα δείξει τον βαθμό της τάσης.

Η παιδική ηλικία, το γονικό σπίτι ή η πατρίδα του δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. Μπορεί να ειναι τοπικιστής αλλά αισθάνεται και την αναγκη να ξεφύγει από τα πλαίσια που του έθεσαν σαν παιδί.

Αστρικός Άρης στον Λέοντα
Κατά μεγάλο ποσοστό ευεργετικός.

Αγαπά το μεγαλείο την λάμψη και την πολυτέλεια των αρίστων και μιας κοινωνικής ελίτ. Ταυτίζεται με την ανώτερη αστική τάξη και θαυμάζει την πειθαρχημένη, αποδοτική δράση. Πατριωτικός με συντηρητικές, καθαρές ιδέες. Πιστεύει στην οικογενειοκρατία και τιμά τους προγόνους και αυτούς που του μεταλαμπάδευσαν γνώση ή παιδεία.

Ελκύεται από ανθρώπους που λάμπουν στους τομείς τους και είναι κορυφαίοι. Το φτωχικό, το φτηνό, το λιγοστό, το διφορούμενο τον απωθεί. Εχει πολύ ζωτικότητα και στοχεύει πάντα στην ανύψωση του, οικονομική και κοινωνικη, όπου μπορεί να λάβει ηγετικούς ρόλους αν βοηθά και ο Ήλιος.

Του αρέσει η δημιουργική απασχόληση πιθανόν σαν ελεύθερος επαγγελματίας όπου μπορεί να θέτει τους δικούς του κανόνες. Αναγκη του η δημιουργία και η δυναμική αυτοεκφραση σε λογοτεχνικούς τομείς, χώρους της μόδας και της πολιτικής. Λατρεύει να βρίσκεται στο κέντρο των αποφάσεων. Περισσότερο από το χρηματικό όφελος, λατρεύει την αίγλη και την θέση. Θέλει να δείχνει υπεράνω χρημάτων.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν είναι το φόρτε του ούτε οι εναλλακτικές τάσεις και θεωρίες ούτε βέβαια και οι συμβάσεις, συνθηκολογήσεις οποιασδήποτε μορφής. Εμφανίζεται απόλυτος και κυριαρχικός…. κυριαρχεί εύκολα στις εντυπώσεις αλλά δημιουργεί και κρυφούς εχθρούς.

Παρόλα αυτά αντιλαμβάνεται το παιχνίδι των δυνατών και κάνει παραχωρήσεις ώστε να βρίσκεται στην ελίτ. Χρησιμοποιεί τις γνώσεις και την μόρφωση του για να εντυπωσιάσει, να λάμψει και να ξεχωρίσει. Λατρεύει την ιδιοκτησία που θα ανεβάσει τις μετοχές του στο κοινωνικό γίγνεσθαι ενώ απεχθάνεται την εργασία σε βασικό επίπεδο και επίπεδο υπηρεσιών. Προτιμά κάποιος άλλος να κάνει την δουλειά γι’ αυτόν.

Αστρικός Άρης στην Παρθένο
Κυβερνά τον τρίτο και όγδοο οίκο. Μπορεί να έχει κακεργετικες αποχρώσεις.

Αισθάνεται την ανάγκη να έχει βασική απασχόληση σε πρωτογενές επίπεδο. Πιθανόν του αρέσει να ασχολείται διαρκώς με τα χέρια ή εκφράζεται μέσα από αυτά. Ένταση στο νευρικό σύστημα που χρειάζεται εκτόνωση με χαλαρωτικές και δημιουργικές διαδικασίες, γιατί η σωματική κίνηση τον κουράζει.

Μαχητής των ιδεών και των λέξεων. Δεν θέλει να χάνει ποτέ όσον αφορά τα επιχειρήματα του ενώ του αρέσει να παρουσιάζει την πληροφορία σαν μέσο για να εντυπωσιάσει και να ξεχωρίσει. Τελειομανής, ακόμα και αν αυτό δεν αποδίδει όπως θα ήθελε και ταλαιπωρεί και το νευρικό του σύστημα, παρόλα αυτά δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Χειρίζεται μυστικές, σοκαριστικές και αποκαλυπτικές πληροφορίες, που δεν γίνονται εύκολα αποδεκτές. Θεωρούνται πολύ εσωτερικού περιεχομένου, επικριτικές ή πολύ προχωρημένες και συχνά σοκάρουν. Στον κατώτερο κραδασμό του μπορεί να ασχολείται και με σκανδαλολογία ή χρήματα άλλων.

Εντοπίζει εύκολα το σφάλμα στην ρίζα του, αλλά η εντύπωση που δινει είναι ότι είναι υπερβολικά επικριτικός ή ότι γκρινιάζει. Διαρκώς σε κίνηση παρόλο που υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος επειδή κινείται και σκέπτεται. Επιρρεπής σε ψυχαναγκαστικές κινήσεις και συμπεριφορές ειδικά αν ο Άρης προσβάλλει την Σεληνη ή τον ωροσκόπο.

Καλός με εργασία σε μικρά γκρουπ, σεμινάρια, meeting αλλά υποφέρει από έλλειψη αυτοπεποίθησης και εχει τρακ. Συχνά εχει θέματα με αυτούς που δουλεύουν γι’ αυτόν ή με τα κατοικίδια του. Καλός και αξιόπιστος στον τομέα των υπηρεσιών. Ευχαρίστως ασχολείται με καθημερινή πρακτική εργασία. Έντιμος και σωστός, απεχθάνεται τα “λαμογια” και τους καλοπερασάκηδες. Μπορεί να έχει οικολογικά ενδιαφέροντα ή ενδιαφέροντα στην υγεία, υγιεινή καθαριότητα. Θέλει να αναγνωρίζεται μέσω της εργασίας του κάτι για το οποίο αισθάνεται ασφαλής. Κάθε πρωτοβουλία του περνά από διανοητικό κοσκίνισμα.

Aστρικός Άρης στον Ζυγό
Κυβερνά το Δεύτερο και Εβδομο σπίτι. Εχει προκλήσεις λογω της αντιπαλότητας μεταξύ Αφροδίτης, Άρη.

Ο Άρης στον κοσμο των επιχειρήσεων, της αγοράς, της δικαιοσύνης, των συμβάσεων και της αγαστής συνεργασίας όπου και οι δυο πλευρές πρέπει να μείνουν ικανοποιημένες. Πολλοί θα το πουν αυτό συναλλαγή, και έτσι είναι. Στον ανώτερο κραδασμό του είναι η αναγκη να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι μέσα από την ανταποδοτική αγάπη της Αφροδίτης. Στον κατώτερο οποιαδήποτε συναλλαγή ανάμεσα σε ημέτερους επίσης κυβερνάται από την θεά.

Ο Άρης μπορεί σε μια υγιή έκφραση του να κυνηγήσει την σωστή συνεργασία, να εντοπίσει τον άψογο συνεργάτη, γνωστό ή επαγγελματία για να διεκπεραιώσει την υπόθεση του και να ικανοποιήσει τα κοινωνικά του ένστικτα. Μπορεί να κινηθεί δυναμικά στο χρηματιστήριο, αγορές πωλησεις μετοχών και άλλων επενδυτικών προϊόντων. Μπορεί να κινηθεί στον χώρο της διακόσμησης, αν η Αφροδιτη είναι έντονη στον χάρτη ή σαν σύμβουλος σχέσεων, κατασκευαστής κοσμημάτων ή στυλίστας.

Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να κινηθεί λιγο νωρίτερα από ότι είναι κοινωνικά αποδεκτό η να ‘σπρώξει’ τα θέματα του λιγο υπερβολικά. Πιθανόν να εχει έναν δεύτερο γάμο ή και τρίτο καθώς κυνηγά την πιο αποδοτική και προσοδοφόρα συνεργασία που θα ικανοποιήσει και τα αισθητικά του ενδιαφέροντα. Μπορεί να εχει συχνούς διαξιφισμούς για λόγους αισθητικής ενώ του αρέσουν εντελώς διαφορετικά και αντικρουόμενα πράγματα. Πιθανόν η αισθητική του mix and match.

Η έξαρση του στον τέταρτο οίκο δειχνει ότι θα προτιμήσει να δουλέψει από ένα επίπεδο ασφάλειας και χρειάζεται όλα στο σπίτι και στον εσωτερικό του κοσμο να δουλεύουν ρολόι για να είναι αποδοτικός. Αγαπά τον ρόλο του διαμεσολαβητή που διευκολύνει την συνεννόηση ανάμεσα σε αντίπαλες πλευρές. Κάπου εκει όμως εμπλέκεται και προσωπικά και τελικά αισθάνεται διχασμένος ή σε δύσκολες διελεύσεις, δέχεται απο παντού πυρά.

Είναι δύσκολος ρόλος να βάλεις έναν πολεμιστή στο σπίτι της αρμονίας. Τα θέματα αυτά αντικατοπτρίζονται και στην επιχείρηση του. Πιθανόν κάνει κάτι που δεν είναι ευρέως αποδεκτό δεν θεωρείται κλασσικό και δέχεται εύκολα κριτική. Πιθανόν να χειρίζεται χρήματα ή περιουσιακά στοιχεία συνεργατών ή του συντρόφου ή της οικογένειας του συντρόφου και κάποια στιγμή να δημιουργηθούν διενέξεις με αποτέλεσμα να στενοχωρηθεί για αυτό ή να εχει αρνητική επιρροή στην δουλειά του.

Aστρικός Άρης στον Σκορπιό
Κυβερνά τον πρώτο και έκτο οίκο. Εχει δυναμικές όψεις στον Υδροχόο,Ταύρο και Διδύμους.

Ο Μανγκαλαμ στο σπίτι του. Γεννημένος πολεμιστής όπου χρησιμοποιεί το νου και το σώμα για να διεισδύσει και να αποκαλύψει τις αδυναμίες των άλλων. Του αρέσει να εχει ένα κρησφύγετο από όπου αισθάνεται ασφαλής και από εκει να οργανώνει τις εφορμήσεις του. Ηρωικός στην μάχη. Καλός στον κλεφτοπόλεμο και όχι σε οργανωμένη μάχη. Η Ελλάδα εχει Άρη στον Σκορπιό στον εβδομο οίκο.

Αν το σύνολο του χάρτη δειχνει διανοητική κλίση μπορεί να ασχολείται με την ψυχοθεραπεία και να αποκαλύπτει τα μύχια της ψυχής μέσα από έρευνα. Ο Καρλ Γιουγκ είχε τον Άρη στον Σκορπιό. Τον ενδιαφέρουν ειδικά τα θέματα της σεξουαλικότητας και ολικής μεταμόρφωσης της προσωπικότητας μέσα από ταντρικες μεθόδους αυτοβελτιωσης. Μπορεί να εχει σχέσεις με τον υπόκοσμο ή να πολεμά τον υπόκοσμο σαν μονομάχος. Ο Απόστολος Γλετσος έχει επίσης τον Άρη σε αυτή την θέση.

Αποκαλύπτει μυστικά και κρυμμένες πηγές πληροφοριών. Προσελκύει εχθρούς και διχάζει επειδή ο Άρης κυβερνά και τον έκτο οίκο. Αν υπάρχουν δυνατές ενδείξεις στον Κριό μπορεί ο ίδιος να γίνεται θύμα κατά καιρούς ή μια προσωπική του αντιπαλότητα ή αντιπαράθεση να λάβει διαστάσεις. Επειδή ο Σκορπιός είναι το αρνητικό ζώδιο του Άρη δεν απαντά αμέσως στις προκλήσεις ή μπορεί να κλείνεται στον εαυτό του και να γίνεται αμυντικός.

Προτιμά τις δύσκολες καταστάσεις όπου μπορεί να λάμψει το ανεξάρτητο πνεύμα και η ανδρεία του. Μπορεί να γίνει αυτοκαταστροφικός. Απεχθάνεται τα στρωτά μοτίβα διαβίωσης και την καθημερινότητα χωρίς εκπλήξεις (όψη στον Ταύρο)

Απόλυτος στις απόψεις του, προβάλλει δυναμικά τον εαυτό του και την σεξουαλικότητα του. Μπορεί να διέρχεται φάσεις δυναμικών και απροβλέπτων αλλαγών (Όπρα Γουίνφρευ και Τζέννιφερ Ανιστον).

Μυστικοπαθής όσον αφορά τα προσωπικά του. Δεν ξεχνά εύκολα, αλλά με όψη Δια μπορεί να μετατρέψει τις πληγές του σε θεραπευτική γνώση για τον εαυτό του και τους αλλους. Νοιώθει την αναγκη να εξερευνήσει τα μυστήρια του θανάτου. Αναγεννάται μέσα από δυσκολίες και υπερφυσική γνώση.

Αν υπάρχει σύνοδος με Σεληνη (Οπρα Γουινφρευ) αναδύεται μέσα από κάποιο προσωπικό δράμα ή δυσκολία που πιθανόν να ενέχει και βίαια στοιχεία. Λάτρης της μάχης για την επιβίωση. Σε σύνοδο με τον Κετου αυξάνονται τα επίπεδα μυστικού οραματισμού και διορατικότητας. Με τον Ραχου κατατρύχεται από εμμονές και πανικο, καθως ο Ραχου γίνεται αρνητικός στον Σκορπιό. Δυσκολεύεται να ελέγξει τα πολλά μέτωπα που ανοίγει ο Ραχου και τις πληροφορίες που φέρνει στην επιφάνεια. Τωρινή διέλευση για την Ελλάδα. Όψιμη και ανώριμη επαναστατικότητα.

Αστρικός Άρης στον Τοξότη
Κυβερνά τον πέμπτο και δωδέκατο οίκο. Εχει προκλήσεις.

Ο Αρης είναι πιο δυνατός όταν κυβερνά γωνιακούς οίκους στον χάρτη ή στο ζώδιο που βρίσκεται. Κι αυτό γιατί ο Άρης δειχνει δύναμη επιβολής αλλά και στήριξης της προσωπικότητας. Στους γωνιακούς εχει την απαραίτητη ζωτικότητα να υπερασπιστεί το αντικείμενο του και έτσι το πρόσωπο να επικρατήσει. Στους τριγωνικούς οίκους, που σηματοδοτούν την εύκολη ροή τύχης, προβάλλει εμπόδια και αμφιταλαντεύσεις.

O Άρης στο ζώδιο του Δια γίνεται ο μαχητής των ιδεών και της δημιουργικής σκέψης. Χαίρεται τα παιδιά, την λογοτεχνία πιθανόν και την διδασκαλία. Διεθνιστής από κούνια, δείχνει ενδιαφέρον για την παγκόσμια κατάσταση και πολιτική.

Σπάνια εκφράζει διχαστικές ή απόλυτες απόψεις αλλά μπορεί να παρουσιάζει έναν πιο μαχητικό δρόμο από τα ξεκάθαρα και κατεστημένα μοτίβα που αγαπά ο Τοξότης. Βαθύτατα πνευματικός, αγαπά τις τελετές και ενέργειες που θα τον βοηθήσουν να περισυλλέξει θετική ενέργεια. Μπορεί να ενδιαφέρεται για την νομική επιστήμη, το δίκαιο και την προώθηση θετικών μοτίβων και εγκόσμιας ανάτασης.

Θετικός νους και πίστη στην θετική δράση έστω και αν δεν εκφράζεται άμεσα με πράξεις δηλαδή, αλλά περισσότερο με στάση ζωής και δημιουργική ενασχόληση όπως συγγραφή διδασκαλία, μυθιστοριογραφία, σπουδές, φλερτ, διαλογισμός, διαλέξεις και ομιλίες.

Αν ο Δίας είναι ισχυρός, το άτομο εχει ηθική αντιμετώπιση της ζωής και μάχεται για να διατηρήσει αυτή την στάση ζωής αλλά να βοηθήσει και αλλους να το συνειδητοποιήσουν. Προτιμά τον φωτεινό δρόμο. Οι απότομες αλλαγές και υπόγεια ρεύματα τον σοκάρουν, καθώς εχει πτώση στον όγδοο οίκο. Στον κατώτερο κραδασμό ή ακόμα περισσότερο σε σχέση με τον Ραχου, υπάρχει τάση για επικίνδυνες επενδύσεις και τζόγο καθώς μπορεί να είναι υπεραισιόδοξος.

Δεν θα ασχοληθεί με δομές και πρακτική οργάνωση πλαισίων καθώς τον ενδιαφέρει το ιδεολογικό δυναμικό παρά η εξωτερική έκφραση του, που είναι θέμα Κρόνου. Αυτό θα το κάνει ο Αιγοκερισιος Άρης. Ο λόγος του εμπνέει (έξαρση στον δεύτερο οίκο) αλλά φαίνεται και πολύ ιδεαλιστικός, παρόλα αυτά εχει ολιστικά στοιχεία κατανόησης (δωδέκατος οικος). Οι Osho Rajneesh, George Harrison και Μπραντ Πιτ είχαν ή έχουν Άρη στο ζώδιο του Δια.

Αστρικός Άρης στον Αιγόκερω
Κυβερνά τον τέταρτο και ενδέκατο οίκο.

Καλή περίπτωση όπου η πύρινη ενέργεια του Αρη διαχέεται στην υλική πραγματικότητα. Δεν εχει πνευματικές φιλοδοξίες άμεσα, προτιμά αν δείχνει τέτοια στοιχεία ο χάρτης να εκδηλώνεται έμμεσα, μέσα από τους ήδη υπάρχοντες οργανωμένους αγωγούς και εξωτερικά σύμβολα αίγλης και αξιοκρατίας. Ένστικτο του κυνηγού που κρύβεται έντεχνα κάτω από προσωπεία σωστών συμπεριφορών.

Ο Ερπετικος νους κινείται αργά και νόμιμα προς την επικράτηση και την καθιέρωση. Σκληρός με τους υφισταμένους αλλά με αίσθημα δικαίου, απαιτεί όλο και περισσότερη εργασία. Χρησιμοποιεί τις δομές του Κρόνου και τα σύμβολα στατους για να αναδειχτεί, χωρίς να είναι υπερφίαλος.

Εξαιρετικός στην οργάνωση, αξιολόγηση και διανομή της εργασίας. Στρατηγός εν δράσει. Τα ενδιαφέροντα του μπορεί να ικανοποιηθούν από μεγάλες οργανώσεις, εταιρικές δραστηριότητες, παρουσίαση υλικού, άψογη οργάνωση και εκμετάλλευση δυναμικού. Άφθονη κοινή λογική στα θέματα ανάπτυξης.

Οικειοποιείται ένα ταπεινό και αξιοπρεπές προφίλ. Απεχθάνεται τα μεγάλα λόγια και το χάσιμο χρόνου. Γίνεται αντιληπτός σαν πιεστικός αλλά με πλάγιους τρόπους κοινωνικά αποδεκτούς. Εχει ανεπτυγμένη ικανότητα πλαισίωσης ιδεών που είναι χαώδεις και αντιπαραγωγικές. Ανεπτυγμένη εργασιακή ηθική.

Έχει ανάγκη από σταθερή συναισθηματική ζωή για να αποδώσει και οι αισθηματικές αξιώσεις των άλλων τον εκνευρίζουν, καθώς εχει πτώση στον εβδομο οίκο. Η κατοχή γης και περιουσιακών στοιχείων τον συναρπάζει. Χαίρεται την πρόκληση στην εργασία παρόλο που σπάνια βγαίνει εκτός πλαισίων.

Καλοκουρδισμένη μηχανή χαμηλής ισχύος και συνεχούς απόδοσης, ειδικός στο time management. Αισθάνεται την αναγκη να τιθασεύσει τα δικά του ένστικτα στο βωμό της αξιοκρατίας και κοινωνικής πυραμίδας. Από αυτή την άποψη η φλόγα του Αρη ασφυκτιά.

Σε σύνοδο με Ραχου, αμφιταλαντεύεται μεταξύ πίστης στην ακεραιότητα και νόμιμη στρατηγική και τους πιο ανορθόδοξους τρόπους ανέλιξης του Ραχου. Ο Κρόνος θα δείξει προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα και φυσικά οι εκάστοτε διελεύσεις πυροδοτούν διαφορετικά τον σχηματισμό. Σε σύνοδο με Κετου μπορεί να κινείται στο μεταφυσικό πεδίο ή να αμφισβητεί τις ίδιες του τις ικανότητες. Μπαίνει σε μια δίνη διλήμματος.

Aστρικός Άρης στον Υδροχόο
Κυβερνά τον τρίτο και δέκατο οίκο από την θέση του.

Παγιδευμένος στο σύστημα. Ο Άρης αυτός πρέπει να δουλέψει στο αιθερικο πεδίο του Υδροχόου –πληροφορίες, λεπτές επιδράσεις στην επικοινωνία, αφηρημένες έννοιες – ενώ ο Άρης αισθάνεται καλύτερα στα ζώδια της γης όπου μπορεί να παράγει πρακτικό έργο.

Στην Ινδική παράδοση ο Καρτικεια είναι η σπίθα της φωτιάς που ανατράφηκε από τις Κριττικας (Πλειάδες) θεότητες της γης. Έτσι οι ανελαστικές δομές του Κρόνου και το εχθρικό στοιχείο είναι ασφυκτικό περιβάλλον για τον Άρη. Αυτή η συγκυρία ισως μεταφράζεται σε προσωπική εργασία μέσα από ένα σύστημα, οργανισμό ή κάποια προκατασκευασμένη δομή, που εκπέμπει το μήνυμα της προς τον κόσμο αλλά δύσκολα βρίσκει προσωπική αναγνώριση για αυτή του την προσφορά.

Το άτομο αναλαμβάνει δυναμικές πρωτοβουλίες προς την καριέρα και αναγνώριση (κυβερνά τον 10ο και τρίτο οίκο) αλλά ο Άρης είναι μπλεγμένος στα δίκτυα του συστήματος και οι άκαμπτοι κανόνες και ιεραρχία κουράζουν την ενέργεια του. (Μαιριλιν Μονροε)

Μπορεί να δουλεύει στο πεδίο της επιστημονικής έρευνας όπου προσπαθεί να αποδείξει την πρακτικότητα μιας θεωρίας στην καθημερινότητα. Ο Υδροχόος είναι ιδιαίτερα δημοκρατικός ευνοώντας πολυφωνία, διάχυση και κατακερματισμό των ενεργειών. Απο αυτή την άποψη ο Άρης φέρνει μια ισορροπία άλλα ταυτόχρονα χάνει και μέρος από την παροιμιώδη προσήλωση του στον στόχο.

Δηλαδή το άτομο μπορεί να συγκεντρώσει διαφορετικά στοιχεία και να αντιληφθεί τα κοινά τους συστατικά έτσι ώστε να παράγει ένα νέο οικοδόμημα αλλά ταυτόχρονα ταλαιπωρείται και κουράζεται και ο ίδιος στην πορεία. Αγωνίζεται να κερδίσει επικράτηση στο σύστημα και μέσα από το σύστημα αλλά οι αργοί ρυθμοί του Κρόνου τον εξαντλούν.

Μπορεί να εχει επιτυχία σε φουτουριστική μυθιστοριογραφία, φιλοσοφία ή έρευνα (Ερμαν Εσσε) αλλά σχεδόν πάντα παραμένει βαθύτατα ανθρωπιστικός και ανθρωποκεντρικός (Ελιζαμπεθ Τεηλορ), καθώς ο Υδροχόος ενδιαφέρεται για τις ανθρώπινες δομές και οικοδομήματα.

Ο Ραχου είναι ο συγκυβερνήτης του Υδροχόου, ειδικά στο πλανητικό μέγαρο της Σαταμπισακ ( 6.40 -20 Υδροχοου) και εκει δινει επαναστατικές και ανατρεπτικές ιδέες που μπορεί να έρθουν σε σύγκρουση με τις πάγιες Κρόνιες κοινωνικές δομές. Έτσι το άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα κοινωνικών ανατροπών ή τρομοκρατίας (George W.H Bush)

Το θέμα είναι ότι στο αποστασιοποιημένο και αναλυτικό ζώδια του Υδροχόου, ο παρορμητικός Αρης καλείται να μπει σε πλαίσια ή να αντιδράσει ψύχραιμα και ορθολογικά στις προκλήσεις, όταν αυτό είναι σχεδόν αδύνατον, λόγω της φύσης του. Καλή διέξοδος αποτελεί η εργασία για κοινωνικούς σκοπούς.

Αστρικός Άρης στους Ιχθείς
Κυβερνά τον δεύτερο και ένατο οίκο από την γενέθλια θέση του.

Ο Άρης στο ζώδιο του Δια γίνεται πρέσβης των κλασσικών σπουδών, της γλώσσας, ιστορίας, διαλέξεων και πανεπιστημιακών σπουδών εξαιτίας των οίκων που κυβερνά. Πιθανόν να αγαπά τα ταξίδια ή να μετακινείται συχνά. Ρομαντικός, μυστικιστής αλλά και ιδεαλιστής, προωθεί θέματα παιδιών, (Αντζελινα Τζολι) παγκόσμιας συνείδησης και ολιστικών λύσεων που συμπεριλαμβάνουν και γνώση του ανώτερου εαυτού.

Ενστικτώδης διασύνδεση με πηγές γνώσης, διευρυμένη συνείδηση που μπορεί να δειχνει ενδιαφέρον για το παγκόσμιο σκηνικό και διαφορετικές κουλτούρες. Εκλεπτυσμένη έκφραση του σώματος και των κινήσεων. Πιθανόν εμφανίζεται νωχελικός σε πιο δυναμικούς Αρηδες αλλά είναι ήρεμος και δημιουργικός.

Εξιδανικευμένη ερωτική αναζήτηση και έρωτας που ξεπερνά την σαρκική εκδήλωση και άμεση ικανοποίηση. Αισιόδοξη σκέψη με βαθιά πίστη στο συμπαντικό σχέδιο αλλά διατηρεί χαμηλούς τόνους χωρίς να αισθάνεται την αναγκη να εκφράζεται πάντα θετικά όπως ο Τοξοτισιος Άρης. Καταλαβαίνει πως ότι λάμπει δεν είναι απαραίτητα χρυσός.

Τελειώνει γρήγορα καταστάσεις που δεν είναι αντάξιες του ανοιχτού μυαλού του. Μετά από κάθε τέλος βλέπει τον σπόρο μιας καινούργιας αρχής. Πιθανόν να εκφράζεται μέσα από την φανταστική λογοτεχνία, σινεμά ή ερωτική μυθιστοριογραφία (Εμιλ Ζολα), διπλωματική διεθνή σκηνή (Νικολα Σαρκοζι), ερωτική ποίηση (Μπωντλαιρ) ή πνευματική αναζήτηση (Παραμαχαμσα Γιογκαναντα).

Στην Ρεβατι (16.40 -30.00) Ιχθύων, μπορεί να παρέχει άσυλο και ανακούφιση σε κατατρεγμένους ενώ λειτουργεί σαν δάσκαλος όπου δειχνει διάφορα πνευματικά μονοπάτια. Δημιουργικά δραστήριος ακόμα και όταν περιορίζεται από τις περιστάσεις ή μια ασθένεια. Ρευστή αντίληψη της πραγματικότητας και των κοινωνικών δομών. Αντιλαμβάνεται το πολυδιάστατο πρόσωπο των γεγονότων και της δράσης.

 

Ηλέκτρα Παπαδιώτου

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments