3 2 votes
Article Rating

Αν η απιστία στην καθημερινότητα είναι η προδοσία στα «θέλω» και στα «πιστεύω» μιας σχέσης και του συντρόφου μας, τότε ένα ερωτικό τρίγωνο είναι κάτι παραπάνω από αυτό· είναι ίσως η μεγαλύτερη άρνηση της σεξουαλικής μας ταυτότητας έτσι όπως δόθηκε από την κοινωνία. Είναι μία επανάσταση που προκαλεί περισσότερο από ότιδηποτε άλλο.

Τα ερωτικά τρίγωνα πολλές φορές αντιμετωπίζονται σαν μία έκφραση σεξουαλικότητας η οποία δεν είναι ορθή η οποία θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία στη ζωή ενός ατόμου. Αυτά βέβαια δεν είναι σπάνιες σεξουαλικές εκφράσεις, αλλά είναι πολλές φορές μία μορφή σεξουαλικής συμπεριφοράς που (ιδιαίτερα κατά την Αναγέννηση) στους κύκλους των ευκατάστατων τάξεων ήταν και είναι συνηθισμένη. Οι δε απόψεις για τα ερωτικά τρίγωνα είναι ανάλογες από το πρίσμα από το οποίο τις βλέπουμε. Η χριστιανική άποψη βέβαια καταδικάζει αυτήν την πρακτική σεξουαλικότητας –όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι– καθώς πιστεύεται ότι προδίδονται οι αρχές της κοινωνίας και ότι απαξιώνεται και εφτελίζεται ο ρομαντισμός.

Θιασώτες των ιδεών του αναρχικού κολεκτιβισμού πιστεύουν ότι είναι δυνατός ο έρωτας ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους που συμβιώνουν (όπως ακριβώς γίνεται στα κοινόβια) και πως απλώς η τωρινή κοινωνία, έτσι όπως είναι δομημένη στις καπιταλιστικές χώρες, δεν μπορεί να το κατανοήσει. Για τους ελευθεριακούς αναρχικούς ο έρωτας μπορεί να εμφανιστεί όχι μόνο ανάμεσα σε δύο άτομα αλλά και σε περισσότερα. Τα ερωτικά τρίγωνα πάντως είναι μία υπόθεση που, ανεξάρτητα από τα λεγόμενα και τις επιθυμίες των ελευθεριακών αναρχικών, προκαλούν πολύ μεγάλη ένταση στους συμμετέχοντες καθώς σταδιακά δημιουργείται αρκετός ανταγωνισμός μεταξύ των μελών που τα απαρτίζουν, υπάρχουν έντονες παρεξηγήσεις και σχεδόν πάντα καταλήγουν στη διάλυση χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επανασύνδεσης των μελών. Τα άτομα που συμμετέχουν συνήθως είναι σε σύγχυση και απογοητευμένα, βρίσκονται σε μία φάση αδυναμίας η οποία τους οδηγεί –ακριβώς όπως και άλλες μορφές στέρησης– σε επαναλαμβανόμενη ερωτική πράξη που μετέπειτα όμως (συνήθως λόγω των κοινωνικών δεδομένων) τους δημιουργεί αισθήματα ενοχής και απόγνωσης.

Συνήθως το ερωτικό τρίγωνο συμβαίνει στατιστικά μεταξύ μίας γυναίκας και δύο ανδρών, στον δε έναν από τους δύο άνδρες συνήθως παρατηρούνται αμφισεξουαλικές προτιμήσεις. Το ερωτικό τρίγωνο είναι μία κατάσταση η οποία είναι γνώριμη και στα τρία άτομα και μοιράζονται τον σεξουαλισμό τους μεταξύ τους. Παρατηρείται σε άτομα που συνήθως έχουν καταπιεσμένη προσωπική ζωή, ή σε άτομα των οποίων οι γονείς είχαν ιδιαίτερα περιορισμένες τις μεταξύ τους αισθηματικές εκδηλώσεις. Πολλές φορές αυτό συνδέεται και με επί μέρους τάσεις ανθρώπων να είναι επιδειξιομανείς, ή βρίσκουν πολύ ερωτικό το να τους βλέπουν καθώς κάνουν sex, ή να τους «συλλαμβάνουν» καθώς είναι σε ερωτική πράξη.

Τα ερωτικά τρίγωνα συχνά έχουν το χαρακτηριστικό τα άτομα που το αποτελούν να θέλουν να τους βλέπουν.

Ο κ. Δημήτρης μιλά αποκλειστικά στο Ζωή και Ζώδια*
«Όταν ήμουν στα 19 μου, είχα γνωρίσει την Μ. και τον Σ. Αρχικά η Μ. ήταν πολύ ερωτική μαζί μου και με ήθελε, εγώ μέχρι τότε είχα κάνει έρωτα μόνο με μία κοπέλα πριν ένα χρόνο. Εκείνη την περίοδο άρχισα να καταλαβαίνω ότι προτιμούσα περισσότερο τους άνδρες παρά τις γυναίκες και έτσι ο Σ. άρχισε να μου γίνεται έμμονη ιδέα. Ήταν ένας πολύ όμορφος άνδρας τον οποίο όταν τον έβλεπα ένιωθα ένα φτερούγισμα στην καρδιά μου. Ο ίδιος όμως δεν ήθελε εμένα, η Μ. ήταν κοινή μας φίλη και ήταν ερωτευμένος μαζί της εδώ καιρό. Κάναμε πολύ καλή παρέα αλλά κανένας δεν είχε πει το ανομολόγητο πάθος που είχε ο ένας για τον άλλο, μέχρι που κάποια στιγμή ένα βράδυ είχαμε πάει στο σπίτι της Μ. και είχαμε πιεί αρκετά. Ξαφνικά άρχισε ο Σ. να ακουμπάει την Μ. και η Μ. να ακουμπάει εμένα στα γεννητικά μου όργανα… Σιγά σιγά όλοι μας χαμογελάσαμε και κάναμε έρωτα ο ένας στον άλλο. Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε μία περίοδος 3 ετών όπου αυτή η κατάσταση συνεχιζόταν όλη την ώρα, κάθε μέρα συναντιόμασταν για να παίξουμε μετά όμως από κάθε παιχνίδι είχαμε μία μικρή απογοήτευση, σταδιακά άρχισαν να βγαίνουν πολλές εντάσεις μεταξύ μας και υπήρχαν ομηρικοί καβγάδες.

Μάλιστα ο Σ. ήταν κάποια στιγμή θυμωμένος γιατί συνεχώς έπαιρνα εγώ τον ενεργητικό ρόλο και ήθελε και αυτός κάποια στιγμή να είναι ενεργητικός απέναντι μου, κάτι που όμως και πάλι τον θύμωνε γιατί φώναζε ότι με το ζόρι με ήθελε εμένα και ότι με είχε μαζί του για χάρη της Μ. Η ίδια η Μ., ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, είχε καταντήσει ένα ράκος. Πολύ κουρασμένη, δεν άντεχε άλλο να μοιράζεται το κορμί και την ψυχή της με δύο άνδρες. Κάποια στιγμή έγινε μία μεγάλη ένταση και τελικά χωρίσαμε. Ίσως όμως να ήταν ο πιο όμορφος χωρισμός που είχα ποτέ στη ζωή μου. Αυτό που ένιωθα κάθε στιγμή διασάλευε την ηρεμία της ψυχής μου και κανείς από τους τρεις μας τελικά δεν ένιωθε καλά. Τώρα που έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε χαίρομαι που όλα έχουν τελειώσει και δεν θα ήθελα με τίποτα να τους ξαναδώ, πιστεύω ότι ο καθένας λέει το ίδιο για τον εαυτό του. Τώρα πια έχω φύγει από την Ελλάδα και μένω στο Άμστερνταμ, έχω παντρευτεί εδώ και είμαι πολύ ευτυχισμένος. Μιλώντας με κάποιους ειδικούς ανακάλυψα ότι πολλά προέρχονται από την οικογένειά μου, η οποία ούτε εμένα άφηνε να μπορώ να εκφράσω την σεξουαλικότητα μου (μια μέρα που με είδε ο πατέρας μου να αυνανίζομαι έβγαλε τη ζώνη του και με έδειρε) και ούτε και οι γονείς μου ήταν πολύ ερωτικοί. Η μάνα μου βέβαια πάντα ήταν κολλημένη με την εκκλησία και μετά τα 42 χρόνια αποφάσισε να μην δώσει το κορμί της στον πατέρα μου. Το σεξ ήταν κάτι άσχημο στο σπίτι και μάλλον ήθελα να δηλώσω με αυτόν τον τρόπο την αντίθεση μου στην καταπίεση των γονιών μου…..»

Αστρολογικές παράμετροι

Τι είναι τελικά το ερωτικό τρίγωνο;
Κάτι καλό; Κάτι κακό;

Οι αστρολογικές παράμετροι λειτουργούν πάντα με βάση τα εκάστοτε κοινωνικά δεδομένα και εφόσον το ερωτικό τρίγωνο είναι μία «ανωμαλία» για την κοινωνία και στον αστρολογικό χάρτη θα φανεί με πλανήτες που δηλώνουν ακριβώς την φυγή από αυτήν την νόρμα.

Σίγουρα ο Κρόνος είναι ο πλανήτης κλειδί, γιατί σε πολύ μεγάλο βαθμό δείχνει τους κοινωνικούς περιορισμούς. Επίσης σε πολύ μεγάλο βαθμό δείχνει πώς ο πατέρας διαχειρίστηκε την σχέση με τα παιδιά του. Ένας πολύ περιοριστικός Κρόνος δεν επιτρέπει στο άτομο να εκφράσει τις βασικές του ανάγκες, η σκληρότητα και η αδιαφορία, η μετέπειτα άρνηση των απολαύσεων (που πολλές φορές μπορεί να είναι βασικές), ή ακόμη και η βαναυσότητα οδηγούν σε μία καταπιεσμένη σεξουαλικότητα η οποία τελικά θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην προσωπική ζωή του ατόμου. Ο Κρόνος σε σύνοδο, τετράγωνο, αντίθεση με τον Άρη ή την Αφροδίτη ή ακόμη και με τα Φώτα μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλες εντάσεις και δυσκολίες έκφρασης του ατόμου στην αισθηματική του ζωή. Τα ζώδια που προκαλούν θέματα με τον Κρόνο είναι σαφώς ο Κριός, ο Καρκίνος, ο Λέων, ο Σκορπιός, ο Αιγόκερως και τέλος οι Ιχθείς. Σαφώς βέβαια ο Κρόνος στον Καρκίνο και στους Ιχθείς είναι στις πιο δύσκολες θέσεις του. Οι οίκοι στους οποίους είναι δύσκολος είναι ο 1ος οίκος, ο 5ος και ο 8ος –πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με τις σεξουαλικές παρεκλίσεις. Πολύ βασικό είναι να δούμε αν ο Κρόνος είναι σε κατάσταση hidek ή exdek, ή εάν είναι σε όψη με κάποιον προσωπικό πλανήτη που είναι σε μηδενισμό, σε hidek ή exdek.

Ο Πλανήτης Ουρανός

Ο Ουρανός είναι ένας πολύ σημαντικός πλανήτης και αυτό γιατί μας δείχνει (με τα τωρινά κοινωνικά δεδομένα) πολλά στοιχεία γύρω από το εάν ένα άτομο θα μπορέσει να κάνει κάτι διαφοροποιημένο και σε σχέση με την σεξουαλική συμπεριφορά στο πλαίσιο των κοινωνικών δεδομένων. Ένας πολύ έντονος Ουρανός ως προς τα Cosmodynamics θα μπορούσε να υποδείξει ένα άτομο που έχει την διάθεση να δοκιμάζει νέες μεθόδους σεξουαλικών εμπειριών και πολύ πιθανόν να εμπλακεί σε ερωτικά τρίγωνα, όχι τόσο λόγω ψυχολογικών αναγκών από παρελθούσες άσχημες στιγμές στην παιδική ηλικία, αλλά μάλλον γιατί θα θέλει να γνωρίσει καινούργιες εμπειρίες. Αν μάλιστα κάνει όψεις με τον Ερμή και αυτός ή ο Ουρανός κυβερνά ερωτικό ή προσωπικό οίκο, τότε θα υπάρξει σίγουρα κάποια διάθεση για ερωτικό παιχνίδι έξω από τα συνηθισμένα.

Αστρολογικά βέβαια δεν είναι και μοναδικές αυτές οι παράμετροι. Πολύ βασικό στοιχείο είναι η θέση και η κατάσταση της Αφροδίτης, γιατί μέσω αυτής ανακαλύπτουμε τα σεξουαλικά γούστα ενός ατόμου και επίσης κατανοούμε τι ακριβώς το άτομο θα απαιτήσει από την σεξουαλική του ζωή. Επίσης, ένας Άρης που είναι αρκετά φιλελεύθερος σε ένα ωροσκόπιο μπορεί να υποδεικνύει ακραίες μορφές σεξουαλικής έκφρασης.

Επίλογος

Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει «κατηγορώ» στο ερωτικό τρίγωνο, θα πρέπει πάντα ένας αστρολόγος να προσπαθεί να βοηθά το άτομο να βρει την ευτυχία του. Όσο ακραίο και αν ακουστεί, αν ο άνθρωπος που θα μας έρθει νιώθει ότι είναι ευτυχισμένος μέσα σε ένα ερωτικό τρίγωνο εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να του αλλάξουμε αυτή την άποψη και αίσθηση.

Χρήστος Άρχος

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments