0 0 votes
Article Rating

Η πρώτη μέρα της εβδομάδας εξακολουθεί να χρωματίζεται από την δύσκολη αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα, όψη που μας ακολουθεί ήδη από το  Σαββατοκύριακο, διατηρώντας το ίδιο βαρύ γενικότερο κλίμα που ήδη έχουμε περιγράψει από την προηγούμενη εβδομάδα και πιο ειδικά για τον  παρορμητικό σταυρό του β’ δεκαημέρου, η οποία όμως φτάνει πια προς το τέλος της.

Αλλά και η αμέσως επόμενη μέρα φαίνεται να είναι αρκετά ταραχώδης καθώς ο Ερμής φτάνει στις τελευταίες μοίρες πια του Καρκίνου και σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ουρανό που βρίσκεται στην 28η μοίρα του Κριού.

Αυτό μας εφιστά την προσοχή τόσο στον τρόπο που μιλάμε και επικοινωνούμε όσο και στις μετακινήσεις μας καθώς δημιουργεί μία τάση βιασύνης και απροσεξίας. Μια κουβέντα και μόνο μπορεί να προκαλέσει ξαφνικές ανατροπές και να διαταράξει τις ισορροπίες ενώ οι αποφάσεις και οι ενέργειες θα έχουν έναν ανατρεπτικό και επαναστατικό χαρακτήρα χωρίς ενδεχομένως να έχει προηγηθεί μια ώριμη σκέψη.

Γι’ αυτό δεν βιαζόμαστε να λειτουργήσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα και είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι αν ταξιδέψουμε και αν οδηγούμε γιατί το στοιχείο της έκπληξης και της ανατροπής καραδοκεί ανά πάσα στιγμή.

Αυτό αφορά κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που είναι γεννημένοι 16 έως 20 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 26η έως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Σε ένα γενικότερο επίπεδο ίσως υπάρξουν ξαφνικές συζητήσεις, αποφάσεις και αλλαγές που θα αφορούν θέματα εργασίας, μεταφορών, μέσων ενημέρωσης και παιδείας. Προσοχή και στα παιδιά όπως και στις σχέσεις μας με τα συγγενικά μας πρόσωπα.

Ευτυχώς η όψη έχει μικρή διάρκεια (2-3 μέρες) αφού ο Ερμής είναι γρήγορος κι έτσι την Πέμπτη 6/7 τελειώνει την πορεία του στον Καρκίνο και μπαίνει στο ζώδιο του Λέοντα.

Η επικοινωνία, η σκέψη και ο τρόπος δράσης αλλάζουν μορφή, γίνονται πιο πομπώδεις και χαρακτηρίζονται από μεγαλοπρέπεια, ευγένεια και αισιοδοξία αλλά και από μία δόση υπεροψίας και εγωισμού.

Θα έχουμε την διάθεση να χαρούμε, να ερωτευτούμε, να διασκεδάσουμε και γενικότερα να περάσουμε καλά έως και… βασιλικά!

Την διάθεσή μας για παιχνίδι και φλερτ τονίζει ακόμη περισσότερο η μετακίνηση και της Αφροδίτης που στις 5/7 φεύγει από το σταθερό ζώδιο του Ταύρου και μπαίνει στο αέρινο ζώδιο των Διδύμων. Αυτή είναι μια ομολογουμένως άστατη Αφροδίτη αφού το ματάκι της… παίζει και οι προτιμήσεις της ποικίλουν! Έτσι συχνά μπερδεύεται ανάμεσα σε δύο ή και περισσότερα… ενδιαφέροντα!

Είναι βέβαια και αρκετά επιπόλαιη στους οικονομικούς της χειρισμούς αφού τα χρήματα κάνουν φτερά! Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι πληκτική και βαρετή!

Φτάνοντας λοιπόν στις 7/7 στην 2η μοίρα των Διδύμων σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Ερμή από την 2η μοίρα του Λέοντα και μαζί συνωμοτούν ώστε να μας ανεβάσουν την διάθεση, να την κάνουν πιο ερωτική και καλοκαιρινή και να μας δημιουργήσουν την ανάγκη για συναισθηματικές συζητήσεις και επαφές, ταξιδάκια, καλοπέραση και διασκέδαση που σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι αρκετά δαπανηρές αφού θα έχουμε την τάση να είμαστε… large προκειμένου να περάσουμε καλά ή  να εντυπωσιάσουμε το ταίρι μας!

Η Σελήνη στον αισιόδοξο Τοξότη την ίδια μέρα εξάλλου θα βοηθά και θα σπρώχνει την διάθεση μας προς τα εκεί!

Κριοί, Δίδυμοι, Λιοντάρια, Ζυγοί, Τοξότες και Υδροχόοι γεννημένοι 21 έως 24 του ζωδίου σας και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 1η έως την 4η μοίρα αυτών των ζωδίων μάλλον θα περάσετε καλά αφού εσάς κυρίως αφορά αυτή η όψη.

Σύμμαχος σε όλα αυτά και ο Ήλιος που στις 6/7, την ίδια μέρα δηλαδή που ο Ερμής μετακινείται στο περήφανο και χαρούμενο ζώδιο του Λιονταριού, φτάνει στην 14η μοίρα του Καρκίνου και σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Δία στην 14η μοίρα του Ζυγού και ταυτόχρονα ένα πολύ όμορφο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στην 14η μοίρα των Ιχθύων.

Ρομαντισμός, ευαισθησία, τρυφερότητα, βοήθεια, προσφορά, ωραίες στιγμές με τους αγαπημένους μας αλλά και με την οικογένεια μας, καλλιτεχνική δημιουργία και έμπνευση θα κυριαρχήσουν με αυτήν την όψη που ο τόνος της υπερβολής του Δία θα τους δώσει μια ακόμα μεγαλύτερη έκταση και θα μεγεθύνει την δύναμη και την ανάγκη της έκφρασης των συναισθημάτων.

Ότι πρέπει για μια νυχτερινή βόλτα στην θάλασσα υπό το φως της Πανσελήνου που θα δεσπόζει το Σαββατοκύριακο στον καλοκαιρινό ουρανό. Και μάλιστα με την συμμετοχή του Πλούτωνα που υπόσχεται έντονο πάθος και μοιραίες καταστάσεις αφού σχηματίζεται στην 17η μοίρα του άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου. (Θα δούμε αυτήν την Πανσέληνο αναλυτικά σε επόμενο άρθρο).

Η Σελήνη βέβαια στον Αιγόκερω δεν φημίζεται τόσο για τον ρομαντισμό της αφού είναι πιο πρακτική(αν και ίσως όταν ξεπεράσει τις συστολές της μπορεί να αποδειχθεί μια κρυψίνους παθιασμένη Σελήνη και να μας εντυπωσιάσει) αλλά ο Ήλιος από τον Καρκίνο με τις όψεις που σχηματίζει μάλλον την γλυκαίνει και διαμορφώνει ένα αλλιώτικο κλίμα.

Αυτοί που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι γεννημένοι 3 έως 9 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 13η έως την 19η μοίρα αυτών των ζωδίων. Εσείς ετοιμαστείτε για έντονες στιγμές! Από εσάς εξαρτάται η εξέλιξη τους!

Όλα στο….κόκκινο λοιπόν και απ’ ότι φαίνεται όλοι λίγο πολύ… θα πάρουμε! Ας προσπεράσουμε με λίγο προσοχή τις δύο πρώτες μέρες της εβδομάδας και μετά ας εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δώσουν οι πλανήτες μέσα από τις αλλαγές και τις όψεις τους για να χαρούμε, να ερωτευτούμε, να εκφραστούμε, να διασκεδάσουμε, να αγαπηθούμε και γιατί όχι να ζήσουμε παράλληλα την ένταση και να… καρδιοχτυπήσουμε! Εξάλλου όταν αλλάζουν εκείνοι, αλλάζουμε κι εμείς!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments