0 0 votes
Article Rating

Η Γουίτνεϊ Ελίζαμπεθ Χιούστον γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1963 στο Νιούαρκ της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ, σε μία οικογένεια τραγουδιστών και ανθρώπων του θεάματος. Μητέρα της, η τραγουδίστρια των γκόσπελ Σίσι Χιούστον και πατέρας της ο Τζον Χιούστον, στέλεχος στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Ξαδέλφες της, οι γνωστές Ντιόν Γουόργουικ και Ντι Ντι Γουόργουικ, ενώ νονά της, μία ακόμα από τις σπουδαιότερες φωνές της αμερικανικής δισκογραφίας, η Αρίθα Φράνκλιν. Φαίνεται πως το άστρο ενός χαρισματικού Λέοντα, έλαμψε στο περιβάλλον που έπρεπε.

Η Γουίτνεϊ, παιδάκι ακόμα, τραγουδούσε γκόσπελ στις Κυριακάτικες λειτουργίες και όσοι την άκουγαν, δεν παραξενεύτηκαν όταν ο τύπος την καθιέρωσε με την προσφώνηση «η φωνή», για το εύρος και την ποιότητα της φωνής της. Το όνομά της συναντάται στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες, ως η τραγουδίστρια με τα περισσότερα βραβεία, 415 στο σύνολό τους.

Τραγουδίστρια, μοντέλο, ηθοποιός, παραγωγός και στιχουργός, μία γυναίκα γεμάτη χαρίσματα, ένας άνθρωπος που η ζωή της τα έδωσε όλα απλόχερα, κάνοντας όλους εμάς να απορούμε για την τρωτότητα και την αδυναμία της να το χαρεί. Ένας κακός γάμος και η χρήση ουσιών, κόστισαν την φωνή, την καριέρα της και τέλος την ίδια της τη ζωή.

Από τις 11 Φεβρουαρίου του 2012 «η φωνή» θα κρατά ζωντανή στην μνήμη μας όσα τραγούδησε η ψυχή της…

Ο χάρτης συναστρίας με το σύντροφό της, Bobby Brown

Katiakiss: Συνεχίζοντας να παρατηρώ το θέμα του θανάτου της Χιούστον, μπήκα στον πειρασμό να δω τον χάρτη του άντρα που είναι κοινό μυστικό ότι της κόστισε την καριέρα, την προσωπική ζωή και τέλος την ίδια της την ζωή. Ο Bobby Brown διώχτηκε διακριτικά από την τελετή αποχαιρετισμού στην μεγάλη τραγουδίστρια. Οι δικοί της άνθρωποι τον θεώρησαν παρείσακτο, ίσως εκείνοι να ξέρουν καλύτερα το γιατί.

Η σχέση της μαζί του ήταν γεμάτη βίαια επεισόδια, ξυλοδαρμούς και χρήση ουσιών. Τα στοιχεία του είναι τα εξής: 05\02\69 05:21 AM Boston (MA).

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα στην συναστρία τους, είναι ότι ο Ήλιος του Bobby συμμετέχει στο ταυ-τετραγώνου της Χιούστον, κάνοντας σύνοδο με τον Κρόνο της, αντίθεση με τον Ήλιο της και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα της, μέσα στον άξονα 12ου\6ου της.

Σε δεύτερη φάση, ήθελα να δω πως λειτουργούν τα μεσοδιαστήματα, που όπως σας είπα, παρακολουθώ στενά και πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Ο προοδευμένος Κρόνος του Bobby είναι σε σύνοδο με την ακμή του γενέθλιου 2ου οίκου της, πάνω στον άξονα 2ου\8ου δηλαδή και ακριβείας αντίθεση με το μεσοδιάστημα Άρη \Ποσειδώνα της στην ακμή του 8ου της. Άλλωστε και η γενέθλια θέση του Κρόνου του, είναι σε σύνοδο με την γενέθλια σύνοδο Σελήνης\Δία της Χιούστον στον 1ο της. Όσο για τον Πλούτωνά του μέσα στον 7ο οίκο της, είναι σε σύνοδο ακριβείας με το μεσοδιάστημα της βίας, Άρη\Πλούτωνα.

Αξίζει να πω ότι ο Βobby έχει τέσσερις πλανήτες στον 8ο, συμπεριλαμβανομένης και της συνόδου Σελήνης \Πλούτωνα στην Παρθένο. Βλέπουμε ότι κυβερνήτης του 7ου οίκου του είναι η Σελήνη στον άβολο 8ο και με τέτοια σύνοδο. Ο κυβερνήτης του 8ου οίκου του είναι ο Ερμής και είναι ανάδρομος στον 1ο οίκο και στον Υδροχόο. Στον 8ο οίκο του βρίσκεται και ο Νότιος δεσμός του σε σύνοδο με Δία (κυβερ. 12ου) και Ουρανό (συγκυβερνήτη 1ου και κυβερνήτη του Ερμή)

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Χιούστον πέθανε όταν ο Τράνζιτ Ποσειδώνας έκανε ακριβείας σύνοδο με την ακμή του 2ου οίκου του, δηλαδή ενεργοποιεί τον άξονα 2ου\8ου και ο τράνζιτ Ουρανός αντίθεση με τον Νότιο δεσμό του στον 8ο.

Ο ανάδρομος Άρης την ημέρα του γεγονότος βρίσκεται στον 8ο οίκο του και σε σύνοδο με την Σελήνη του, κυβερνήτη του 7ου οίκου του, όπου θα εξακολουθήσει να βρίσκεται για πολύ ακόμα. Τουλάχιστον αρκετά για να ζει με τις τύψεις και την αίσθηση ότι η κοινή γνώμη φαίνεται να του το χρεώνει.

Atrapos: Κάτια, φαίνεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα η συναστρία που αναφέρεις. Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω και πολλά για την προσωπική της ζωή. Αλλά με έναν τέτοιο Ποσειδώνα που είχε, είναι μάλλον λογικό να έψαχνε μια Κρόνια υποστήριξη. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η σύνοδος τους Ήλιου του με τον Κρόνο της και του Κρόνου του με Σελήνη / Δία της.

Επειδή όπως είπα δεν ξέρω και πολλά για τη ζωή της, η σχέση τους ήταν τόσο καταστροφική; Θέλω να πω, ήταν η σχέση τους που την οδήγησε στην κατάληξη αυτή ή του χρεώνεται ότι δεν της συμπαραστάθηκε όσο θα μπορούσε. Ή και τα δυο. Δεν το ρωτάω σαν κουτσομπολιό αλλά αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, η αστρολογική ανάλυση θα πρέπει να δείχνει ότι η συναστρία τους χειροτέρεψε κάποια δύσκολα σημεία του χάρτη της.

Με τον Ήλιο του στον 12ο της πιθανόν να ισχύει. Επίσης είδα ότι και ο Άρης του βρίσκεται στον 8ο οίκο της σε τετράγωνο με τον Ήλιο του, τον Ήλιο της και τον Κρόνο της. Αν προσθέσουμε και τους 4 πλανήτες του στον 7ο της έχουμε όλα τα στοιχεία της «μοιραίας» σχέσης. Μιλώντας για μοιραία σχέση, ο Κρόνος του είναι σε τετράγωνο ακριβείας με τους Δεσμούς της.

Κοραλλία Μόζορα: Στο θέμα της συναστρίας πιστεύω ότι είναι καλύτερα να περιοριστούμε στην ποιότητα της σχέσης τους και στο πώς βίωσε αυτός τον θάνατό της. Αν προοδευμένοι πλανήτες του κάνουν όψη με την ακμή του 8ου της θα είχε νόημα μόνο αν την σκότωσε αυτός, κυριολεκτικά εννοώ και όχι κάτι σαν “ηθικός αυτουργός”.

Η συναστρία προοδευμένων πλανητών του ενός με τον γενέθλιο χάρτη του άλλου δεν ξέρω πόσο λειτουργεί, παιδιά. Εγώ χώρισα από μια σημαντική μου σχέση όταν ο προοδευμένος Ήλιος του ήταν πάνω στην Αφροδίτη μου, χωρίς δυσαρμονικές όψεις. Τουλάχιστο μ’ αυτή την όψη θα περίμενα να είμασταν καλά εκείνο το διάστημα και όχι να χωρίσουμε. Ο χωρισμός όμως φαινόταν στους δυο χάρτες ξεχωριστά καθώς και στον σύνθετο.

Katiakiss: Νομίζω κι εγώ ότι η αλληλεπίδραση των χαρτών τους και οι χρονικές συμπτώσεις της ακριβούς ισχύος τους, δείχνουν πως εκείνος βιώνει την απώλεια, αλλά και πόση από αυτή χρεώνεται στην συνείδηση του κοινού. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για ανθρώπους που η φήμη τους κάνει κάθε προσωπική τους υπόθεση να αποκτά μεγάλο αντίκτυπο στο σύνολο της ζωής και της ψυχολογικής τους κατάστασης. Στο βαθμό που το θέμα είναι η απώλεια και ο θάνατος, τότε νομίζω ότι άξιζε να το δούμε αυτό, ίσως με κάποια περισσότερη έμφαση, όχι μόνο στον χάρτη του εκλιπόντος, αλλά και στον χάρτη δικών του ανθρώπων.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν θεωρώ πως οι προοδευμένοι πλανήτες στην συναστρία επηρεάζουν. Ωστόσο μου αρέσει να παιδεύω τους ίδιους μου τους αφορισμούς, από ανάγκη να αποκλείσω το ενδεχόμενο να κάνω λάθος. Σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό, θεωρείς σύμπτωση ότι ο προοδευμένος του Κρόνος κάνει σύνοδο με την ακμή του άξονα 2ου \8ου και αντίθεση με το μεσοδιάστημα Άρη\Ποσειδώνα; Ότι είναι εκείνος που την «έβαλε» στον εθισμό των ναρκωτικών, είναι κάτι που το ξέρει όλος ο κόσμος ακόμα και από μαρτυρίες των ίδιων.

Κοραλλία Μόζορα: Κάτια, πολύ καλά κάνεις και ερευνάς και εξετάζεις, αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος στην αστρολογία ώστε να διαμορφώσει προσωπική γνώμη και εμπειρία. Είναι πολύ βασική ανάγκη μου οποιοδήποτε αστρολογικό στοιχείο δω να μπορώ να το κατανοώ. Αν δεν μπορέσω να το κατανοήσω δεν μπορώ να το νιώσω “κτήμα” μου και δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Μπορεί να το κρατήσω όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου για να δω αν μπορέσω να το κατανοήσω στο μέλλον.

Εδώ έχουμε τον προοδευμένο Κρόνο του Μπράουν σε αντίθεση με την ακμή του 8ου της Χιούστον και με το μεσοδιάστημά της Άρη/Ποσειδώνα. Αν είχαμε το αντίθετο, δηλαδή τον προοδευμένο Κρόνο της Χιούστον σε αντίθεση με την ακμή του 8ου του Μπράουν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τον στεναχώρησε πολύ ο θάνατός της. Ίσως να αναλογίστηκε τις δικές του ευθύνες και ίσως ένιωσε άσχημα που δεν έκφρασε περισσότερο τα συναισθήματά του όσο αυτή ζούσε. Επίσης, θα ήταν πολύ πιθανό να “πάγωνε” τα συναισθήματα που του προκάλεσε ο θάνατός της, να μην μπορούσε να τα διαχειριστεί και αυτό να του δημιουργούσε μεγαλύτερη κρίση στο μέλλον. Η αποκοπή από τα συναισθήματα και η απώθησή τους είναι πάντα ένα θέμα με τον Κρόνο. Η θέση αυτή όμως θα έδειχνε τον τρόπο που ο Μπράουν θα βίωνε τον θάνατό της και με ένα Κρόνο το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορούσε να τον διαχειριστεί σωστά σε ψυχολογικό επίπεδο.

Όμως ο δικός του προοδευμένος Κρόνος σε αντίθεση με την ακμή του 8ου της Χιούστον τι θα μπορούσε να σημαίνει σε σχέση με τον θάνατό της; Δεν είναι γενέθλια θέση για να μιλήσουμε γενικά για κάτι που συνέβαινε στην σχέση τους. Είναι προοδευμένη θέση που αφορά ένα συγκεκριμένο διάστημα, το πρόσφατο διάστημα μέχρι και τον θάνατό της. Η ακμή του 8ου της δέχεται την κρόνια ενέργεια του Μπράουν. Συνέβη κάτι μεταξύ τους πριν η Χιούστον πεθάνει και συνέβαλε με κάποιο τρόπο στον θάνατό της; Είχαν επαφή το τελευταίο διάστημα πριν πεθάνει; Όταν ένα ζευγάρι χωρίσει και πάψει να έχει επαφή, οι πλανητικές επιρροές συνεχίζονται στους χάρτες τους αλλά παύουν πια να τους επηρεάζουν με οποιοδήποτε τρόπο.

Το ίδιο ισχύει και για τον προοδευμένο Κρόνο του σε αντίθεση με το δικό της μεσοδιάστημα Άρη/Ποσειδώνα. Δεν είναι γενέθλια θέση για να πούμε γενικά ότι αυτός την ώθησε στα ναρκωτικά. Είναι προοδευμένη θέση που αφορά συγκεκριμένο διάστημα. Τι έγινε εκείνο το διάστημα; Συνέβαλε ο Μπράουν με οποιοδήποτε τρόπο στον θάνατό της;

Με ρωτάς αν θεωρώ αυτές τις θέσεις τυχαίες. Η αυθόρμητη τάση μου είναι να σου απαντήσω ότι στην αστρολογία τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όμως δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω αυτές τις θέσεις και δεν έχω τα απαιτούμενα στοιχεία για να τις καταλάβω. Δεν ξέρω ποια ήταν η σχέση της με τον Μπράουν πριν πεθάνει κι αν είχαν κάποια σχέση το τελευταίο διάστημα.

Katiakiss: Από όσα έχω δει μέχρι τώρα, η σχέση της με τον Bobby παρέμενε σε κάποιο επίπεδο ενεργή. Αυτός ήταν και ο λόγος που διώχτηκε από την τελετή στην μνήμη της παρ’ ότι είναι ο πατέρας του παιδιού της και είχε δικαίωμα να βρίσκεται στο πλευρό της κόρης του μια τέτοια δύσκολη στιγμή. Αν παρατηρήσεις την συναστρία τους, θα δεις ότι η σχέση τους ήταν πράγματι μια ιδιαίτερα ολέθρια σχέση με έντονο το στοιχείο του 8ου και του 12ου. Η ζήλια και η ανασφάλεια του τραγουδιστή, ήταν ο βασικός λόγος των δινών τους. Δεν είναι τυχαίο που η κατηφόρα τους άρχισε από την επιτυχία της Χιούστον στο γνωστό κινηματογραφικό έργο.

Ο ανταγωνισμός και ο φόβος της απώλειας ήταν οι κακοί τους σύμβουλοι. Οι καλύτερες στιγμές της σχέσης τους, ήταν οι εποχές που η δημοτικότητα της Χιούστον έπεφτε. Συμφωνώ απόλυτα στο ότι όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, σταματά να ισχύει η συναστρία σε επίπεδο αλληλεπίδρασης στη ζωή, αλλά δεν ξέρω πόσο μπορεί να ισχύει αυτό για ζευγάρια με τέτοια παθογένεια στη σχέση τους και κάτω από την ειδική συνθήκη της διασημότητας. Τι εννοώ; Ότι η Λιζ Τέιλορ έκανε 8 γάμους , αλλά κατοχυρώθηκε ως η σύζυγος του Μπάρτον και είναι αλήθεια ότι ήταν ο άντρας της ζωής της. Απόδειξη ότι χώρισαν παντρεύτηκαν δεύτερη φορά, άσχετο αν οι ανασφάλειες, τα πάθη και οι εξαρτήσεις τους δεν τους άφησαν να στεριώσουν ποτέ. Ωστόσο καταλαβαίνω την επιφυλακτικότητά σου να καταλήξεις ασφαλώς σε κάποιο συμπέρασμα. Στην πραγματικότητα, ούτε εγώ μπορώ να καταλήξω σε κάτι.

Atrapos: Νομίζω ότι δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι στο κατά πόσο δεν υπάρχει αλληλεπίδραση μετά τον χωρισμό. Καταρχήν όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα κεφάλαιο κλείνει οριστικά. Δεν ξέρω δηλαδή αν για τη Χιούστον είχε πραγματικά λήξει αυτή η σχέση. Το γεγονός ότι είχαν ένα παιδί δείχνει ότι καλώς ή κακώς κάποια σχέση συνέχιζαν να έχουν. Και οι εθισμοί της δείχνουν ότι συνέχιζε να κουβαλά τα αποτελέσματα της σχέσης τους.

Πιστεύω λοιπόν ότι η όψη που αναφέρει η Κάτια είναι σημαντική αν θέλουμε να υποστηρίξουμε ότι ο Bobby είχε κάποια, έστω έμμεση, συμμετοχή στον θάνατο της. Βέβαια όταν ξεφεύγουμε από το γενέθλιο χάρτη και ψάχνουμε και προοδευτικά άλλων, το πράγμα γίνεται επικίνδυνο. Με δεδομένο όμως ότι δεν πρόκειται για κάποιον τυχαίο αλλά για μια σχέση πραγματικά μοιραία σε πολλά επίπεδα, προσωπικά δεν μου φαίνεται τυχαία αυτή η όψη. Άλλωστε αφού είχαμε θάνατο με όχι φυσικά αίτια, κάτι βίαιο θα πρέπει να υπάρχει.

Βέβαια αν ένας αστρολόγος συμβούλευε την Χιούστον μερικούς μήνες πριν, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κοίταζε τη συναστρία με τον Bobby. Αλλά τώρα που έχουμε το γεγονός, είναι νομίζω σωστό να το δούμε και από αυτήν την οπτική. Αν και χρειάζεται αρκετή τόλμη.

Κοραλλία Μόζορα: Δεν έχω κάποια αντίρρηση ως προς την συναστρία της Χιούστον με τον Μπράουν, αντίθετα την βρήκα ενδιαφέρουσα είτε έχει κάποια σχέση είτε όχι με τον θάνατό της. Όμως η άποψη “ο Μπράουν την έριξε στα ναρκωτικά” εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτε. Στην αστρολογία ξέρουμε ότι βιώνεις αυτό που ελκύεις. Η Χιούστον έχει ένα πολύ δύσκολο χάρτη, πολύ ευαίσθητο στις εσωτερικές πιέσεις, με τάση προς την ψυχική διάλυση και σαφείς τάσεις προς τα ναρκωτικά και το ποτό. Αν δεν ήταν ο Μπράουν θα ήταν κάποιος ή κάτι άλλο. Ο Μπράουν απλώς ενεργοποίησε τις γενέθλιες τάσεις της τόσο ως προς τις βίαιες σχέσεις όσο και ως προς τα ναρκωτικά. Όλοι οι ναρκομανείς έχουν μια καλή δικαιολογία.

Έτσι, δεν θέλω να παίξω τον κριτή ή να αποδώσω ευθύνες σ’ ένα ζευγάρι για την ζωή του οποίου ελάχιστα γνωρίζω. Αν αποδώσω ευθύνες θα αποδώσω αρκετές και στην ίδια την Χιούστον. Ως αστρολόγοι δεν πρέπει να πέφτουμε σ’ αυτή την λούμπα. Γιατί αν πούμε ότι η Χιούστον απλώς “υπέκυψε” στις τάσεις του γενέθλιου χάρτη της και παγιδεύτηκε σε μια καταστροφική σχέση τότε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Μπράουν, κι αυτός “υπέκυψε” στις γενέθλιες τάσεις του δικού του χάρτη.

Αυτή την συναστρία δεν θα την κοιτούσα από την προοπτική του “θύτη” και του “θύματος” αλλά από τον τρόπο που οι γενέθλιες προδιαθέσεις των δύο ατόμων ενεργοποιήθηκαν σε μια καταστροφική σχέση. Άλλωστε δεν ξέρουμε και τι επίδραση είχε στον Μπράουν η σχέση αυτή. Τείνουμε να ταυτιζόμαστε συναισθηματικά με την Χιούστον επειδή είναι το “είδωλο”, αυτή που τις έτρωγε και βυθίστηκε στα ναρκωτικά και αποδίδουμε τον ρόλο του “κακού” στον Μπράουν. Έτσι, δεν μπορούμε να τους δούμε αντικειμενικά, να δούμε και τον Μπράουν ως άτομο.

Η συζήτηση δεν γίνεται ως προς το να κοιτάξουμε την συναστρία τους ή όχι αλλά ως προς την σημασία της αντίθεσης του προοδευμένου Κρόνου με την ακμή του 8ου της Χιούστον. Αν η όψη αυτή υπήρχε στην γενέθλια συναστρία τους θα μπορούσε να δείξει πολλά. Το πιο τυπικό “σενάριο” θα ήταν το εξής: κάθε φορά που η Χιούστον θα προσπαθούσε να βγάλει τα σώψυχά της (ή άλλα θέματα του 8ου οίκου), θα αντιμετώπιζε την αδυναμία και άρνηση του Μπράουν να διαχειριστεί συναισθήματα (Κρόνος) με αποτέλεσμα η Χιούστον να εισπράττει ψυχρότητα, σκληρότητα, έλλειψη συναισθηματικής κατανόησης και στήριξης. Θα έτρωγε πόρτα κι αυτό θα την έκανε να νιώθει πιο μόνη και θα βάθαινε τις συναισθηματικές της κρίσεις.

Τώρα που η όψη αυτή δεν είναι γενέθλια αλλά προοδευτική αυτό θα μπορούσε να δείξει κάτι τέτοιο που συνέβη πρόσφατα, πριν τον θάνατό της. Αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην συναισθηματική της κρίση και έμμεσα στον θάνατό της. Όμως, πρώτον δεν έχω τις απαραίτητες πληροφορίες για να συμπεράνω κάτι τέτοιο γιατί δεν ξέρω αν είχαν καν επαφή μεταξύ τους πριν τον θάνατό της και δεύτερον δεν θεωρώ τόσο αξιόπιστες τις όψεις μεταξύ προοδευτικού του ενός και γενέθλιου του άλλου. Κάποτε δουλεύουν και κάποτε όχι. Η σύνοδος Σελήνης/Πλούτωνα και κρίσεις μπορεί να διαχειριστεί και απώλειες. Βούτυρο στο ψωμί της, που λέει και ο Δημήτρης. Τις φοβάται αλλά μπορεί να τις διαχειριστεί. Το πρόβλημα του Μπράουν ως προς την διαχείριση συναισθημάτων είναι ο συνδυασμός του Ήλιου στον Υδροχόο με τον ωροσκόπο στον Αιγόκερω και τον Κρόνο του σε τετράγωνο με τον ωροσκόπο του.

Το τετράγωνο του Άρη/Κρόνου που έχουν στην συναστρία τους και ο Ουρανός του πάνω στον Άρη της είναι πολύ βίαιες όψεις και δείχνει ότι οι καταστάσεις ξέφευγαν από τον έλεγχο τους. Έχουν όμως και οι δυο προδιάθεση για βίαιες σχέσεις. Ο Μπράουν έχει Σελήνη του 7ου σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και μάλιστα στην Παρθένο και η Χιούστον είχε Ερμή του 7ου σε σύνοδο με Πλούτωνα και Ουρανό πάνω στην ακμή του 7ου. Κι η Χιούστον δεν ήταν κανένα αρνάκι. Είχε την αυταρχική της πλευρά και τον μείωνε κιόλας. Είναι Λιοντάρι με σύνοδο Ήλιου/Αφροδίτης και Σελήνη στον Κριό παρέα με τον Δία (είμαι η πρώτη, η καλύτερη και η πιο σημαντική). Εκφράζοντας τα λιονταρίσια και τα κριαρίσια της μαζί (βάλε και την Αφροδίτη στον Λέοντα στην μέση) έκανε τα κόπλεξ της Σελήνης του στην Παρθένο και του τετραγώνου του Κρόνου με τον ωροσκόπο του να κτυπάνε κόκκινο.

Atrapos: Έχοντας Άρη στο Ζυγό και 3 πλανήτες στον 7ο οίκο λογικό είναι να έψαχνε στις σχέσεις της αυτό το σίγουρο στήριγμα. Η σχέση της με τον Μπράουν σίγουρα δεν ήταν τυχαία αλλά δεν ήταν αυτή που θα της έφερνε το σίγουρο στήριγμα. Η σχέση τους φαίνεται να είναι καταστροφική όπως είπε η Κοραλλία με το τετράγωνο του Ήλιου / Άρη στο Ταυ της Χιούστον και τον Ουρανό του στον Άρη της. Αλλά επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Κρόνο του πάνω στη σύνοδο Σελήνης / Δία της. Είναι ένας Κρόνος σε πτώση στον Κριό που με την όψη αυτή μπορεί να της προσφέρει απλόχερα ψυχρότητα και έλλειψη συναισθηματικής κατανόησης. Νομίζω επίσης ότι η Χιούστον χρωστάει ένα μεγάλο μέρος της καριέρας της στη σύνοδο αυτή και η παρουσία του Κρόνου του δείχνει την τάση του να την περιορίσει. Και το τετράγωνο ακριβείας με τους Δεσμούς της δείχνει ότι η στάση αυτή του Μπράουν είχε ισχυρή επίδραση στο πως η Χιούστον κατανοούσε τον προορισμό της στη ζωή. Όταν αυτός ο Κρόνος βρέθηκε από πρόοδο σε αντίθεση με την ακμή του 8ου (για να ξαναγυρίσουμε στην παρατήρηση της Κάτιας) σίγουρα δεν θα ήταν ευχάριστη στιγμή για την Χιούστον. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτός την σκότωσε. Είπαμε, ήταν μια καταστροφική σχέση.

Katiakiss: Χαζεύοντας την συναστρία τους θα έλεγα ότι εμείς καλά τα λέμε, αλλά ο Άρης του Μπράουν στον 8ο οίκο της και ο Άρης της Χιούστον στον 8ο οίκο του, σε συνδυασμό με την σεξουαλικότητα που κουβαλά ο καθένας ξεχωριστά και τις έντονες όψεις από και προς τον Άρη τους, μαζί με την βία και τις ακραίες καταστάσεις, ένας βασικός πρωταγωνιστής της σχέσης ήταν η ανυπέρβλητη ερωτική χημεία. Έτσι, μπορώ να φανταστώ την Χιούστον να τον προσβάλει και να τον ταπεινώνει, όπως είπε η Κοραλλία ή να τον κάνει να αισθάνεται μια ακαθόριστη θλίψη και απαξία για την καριέρα του με τον Ποσειδώνα της στο ζενίθ του, ένα Ζενίθ που συμμετέχει στο σκληρό της ταυ-τετραγώνου, όπως παρατήρησα. Μπορεί να είχαν ανεξέλεγκτους καυγάδες γύρω από διάφορα θέματα καριέρας και να έδιναν πολλές μάχες εξουσίας και υπερίσχυσης, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη πως μετά από κάθε έναν από αυτούς τους καυγάδες, η σεξουαλική τους χημεία και η ένταση αυτής της ικανοποίησης επέστρεφε δριμύτερη και τους έκανε να ξεχνούν όσα είχαν προηγηθεί.

Έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που με κάποιο τρόπο ο Πλούτωνας εμπλέκεται στον τομέα των σχέσεων, περνούν από μια τέτοια σχέση- κόλαση, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Εδώ και οι δύο τους έχουν τον κυβερνήτη του 7ου σε σύνοδο με τον Πλούτωνα. Και το θέμα είναι ότι τελικά οι Πλουτώνιες σχέσεις δεν «τυχαίνουν» , αλλά επιδιώκονται. Τέτοιοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν το ενδιαφέρον και τις εκδηλώσεις αγάπης χωρίς την ακραία έκφρασή τους. Επιθυμούν να δουν τον σύντροφό τους εντελώς εξαρτημένο από αυτούς για να μπορέσει να «μεταβολίσει» ο ψυχισμός τους λίγη από την αφοσίωση που τους προσφέρεται. Σαν τους ναρκομανείς που αυξάνουν σταδιακά τη δόση τους. Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να σκεφτούμε τι μπορεί να συνέβαινε μεταξύ τους, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που ο ένας ξυπνούσε στον άλλο τα πιο βαθιά και επικίνδυνα συναισθήματα. Τους μεγαλύτερους φόβους και ανασφάλειες.

Με απασχόλησε πολύ η άποψη που έχεις Κοραλλία. Ότι ο συνδυασμός Πλούτωνα\Σελήνης τα πάει καλά με τις κρίσεις και την απώλεια. Ότι τις διαχειρίζεται άνετα και ότι το θέμα είναι ότι απλώς τις φοβάται. Ο φόβος Κοραλλία, είναι ο χειρότερος σύμβουλος της ανθρώπινης ύπαρξης. Η άποψή σου αυτή έχει για μένα κάτι το αντιφατικό. Δεν μπορείς να κάνεις σωστούς χειρισμούς όταν φοβάσαι.

Υπάρχουν κάποιες στατιστικές που λένε ότι η όψη συνόδου Σελήνης \Πλούτωνα συναντάται συχνά σε ψυχίατρους, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ιδανικοί να χειρίζονται τις ψυχικές κρίσεις των άλλων και έχουν ένα εκπληκτικό ταλέντο να αναγνωρίζουν και να διαισθάνονται τον ψυχικό κόσμο και την ψυχολογική κατάσταση του άλλου. Μπορούν εύκολα να βρουν που βρίσκεται η Αχίλλειος πτέρνα του ψυχισμού. Ποιο είναι το ψυχολογικό υπόβαθρο του καθενός. Όμως αυτό, δεν σημαίνει ότι μπορούν να διαχειριστούν σωστά και τις δικές τους υποθέσεις. Κάθε άλλο. Είναι τόσο πολύ απορροφημένοι από την ανάγκη τους να μπουν στην ψυχή του άλλου, ώστε να την ελέγξουν, που χρειάζεται μεγάλες δόσεις ωριμότητας και αυτογνωσία μέχρι να στρέψουν αυτή την φυσική τους ικανότητα προς όφελός τους.

Καταλήγοντας θα πω ότι σε κάθε περίπτωση παραμένω στην αρχική μου τοποθέτηση, ότι η σύνοδος αυτή, αν ο χάρτης του ατόμου που την φέρει δεν υπόσχεται πνευματική ανάπτυξη, οι σχέσεις του θα έχουν πάντα κάτι το ακαθόριστα νοσηρό και ο χειρισμός των κρίσεων θα είναι ενστικτώδης, ανεξέλεγκτος και όχι αποτελεσματικός.

Κοραλλία Μόζορα: Κάτια, όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της όψης που περιγράφεις (ακραία έκφραση της αγάπης, ψυχικές εξαρτήσεις, να ελέγξουν την ψυχή του άλλου κ.λπ.) προέρχονται από ένα πολύ βαθύ φόβο απώλειας. Η Σελήνη είναι οι ψυχικοί δεσμοί μας με τους άλλους, το πόσο ασφαλείς αισθανόμαστε με τους ψυχικούς αυτούς δεσμούς, πόσο υγιείς είναι. Ο φόβος της απώλειας κάνει αυτή την Σελήνη να νιώθει ότι κρέμεται από μια κλωστή πάνω από την άβυσσο κι ότι αν χαθούν αυτοί οι ψυχικοί δεσμοί θα την καταπιεί το μαύρο σκοτάδι του Πλούτωνα, ο ψυχικός θάνατος της απόλυτης μοναξιάς. Αυτό είναι το χειρότερο της Σελήνης, γι’ αυτό και έχει την πτώση της στον Σκορπιό. Είναι σαν να είσαι εξόριστος από την φυλή σου και δεν έχεις πού να πας, δεν σε δέχεται καμιά φυλή. Έξω από την φυλή δεν επιβιώνεις. Γι’ αυτό και είναι ακραία τα συναισθήματα και υπερβολικές οι αντιδράσεις. Το πώς δημιουργείται αυτός ο φόβος της απώλειας είναι πολύ μεγάλη ιστορία, αλλά εμείς που έχουμε αυτή την “προίκα” έρχονται στιγμές που δεν ξέρουμε ποιοι, γιατί, πώς και πότε μας αγαπάνε.

Η Σελήνη με τον Πλούτωνα έχει άμεση επαφή με το συναίσθημα όποιο κι αν είναι αυτό, είτε είναι ζήλια είτε είναι θυμός είτε είναι αίσθηση απόρριψης, ότι κι αν είναι ξέρει καλά τον κόσμο του συναισθήματος, τον δικό της και των άλλων. Είναι εξοικειωμένη με το συναίσθημα ακριβώς επειδή τα συναισθήματά της είναι έντονα. Τα “αναγνωρίζει” και τα βιώνει, δεν τα αποφεύγει.

Ο Μπράουν έχει αυτή την αντίφαση, αυτό το πρόβλημα. Έχει ένα Ήλιο στον Υδροχόο και ένα ωροσκόπο στον Αιγόκερω σε τετράγωνο με τον Κρόνο του. Δεν εμπιστεύεται το συναίσθημα, δεν το αναγνωρίζει, αποκόβεται από αυτό, το απωθεί, το εκλογικεύει τόσο το δικό του όσο και των άλλων. Αμύνεται από το συναίσθημα ώστε να μην τον αγγίζει. Έτσι, όταν αναδύονται οι κρίσεις και τα συναισθήματα της Σελήνης/Πλούτωνα από τον 8ο δεν ξέρει τι τον βρήκε και τι του συμβαίνει. Είναι ένας κόσμος που δεν θέλει να αναγνωρίζει και με τον οποίο δεν θέλει να έχει επαφή, δεν θέλει να τον ξέρει. Είναι ένας κόσμος που δεν μπορεί να διαχειριστεί η ψυχρή λογική και που απειλεί την λογική του. Τα συναισθήματα σημαίνουν απώλεια του ελέγχου.

Οπότε καταλαβαίνεις τι έπαθε όταν η σύνοδος Σελήνης/Πλούτωνα (Σελήνη κυβερνήτης του 7ου) μπήκε ενεργά στην ζωή του με τον γάμο του. Τα έπαιξε. Ένας λόγος, πιστεύω, που κτυπούσε την Χιούστον είναι αυτός, δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τα δικά του συναισθήματά.

Την ανυπέρβλητη ερωτική τους χημεία, Κάτια μου, εγώ δεν την βλέπω. Αυτό που βλέπω είναι δυο άτομα που θέλουν ο ένας τον άλλον αλλά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν και να νιώσουν γεμάτοι από την επαφή τους. Ανικανοποίητο βλέπω. Μετά, το τετράγωνο Κρόνου/Άρη στην συναστρία τους (και άλλες όψεις) δείχνουν ότι υπήρχαν τόσα απωθημένα και θυμός μεταξύ τους που ο ερωτισμός τους φθάρηκε. Ο Μπράουν πρέπει να ένιωθε ευνουχισμένος από την Χιούστον και ένας άντρας που νιώθει ευνουχισμένος δεν… Επίσης, η αντίθεση Αφροδίτης/Άρη στην συναστρία τους δείχνει ερωτική έλξη αλλά η ερωτική ικανοποίηση θέλει δουλειά. Πιστεύω ότι έμειναν μαζί τόσα χρόνια καθαρά από ψυχική εξάρτηση του ενός από τον άλλον.

Δημήτρη, συμφωνώ με πολλά που είπες πιο πάνω. Δεν μπορούσε να στηρίξει την επιτυχία της παρόλο που με τον Δία που είχε ήταν δεδομένη. Ήταν αυτοκαταστροφικό άτομο. Ο Κρόνος του Μπράουν πάνω στην Σελήνη της όμως δεν την αναχαίτιζε μόνο, την στήριζε κιόλας αφού κάνει τρίγωνο με τον Ήλιο και την Αφροδίτη της. Ο Κρόνος του ουσιαστικά συμμετέχει στα τρίγωνα της επιτυχίας της. Από τους χάρτες και την συναστρία τους πιστεύω ότι δεν είναι τόσο απλό αυτό που λέγεται ότι ζήλεψε και ένιωσε να απειλείται από την επιτυχία της γι’ αυτό και της φερόταν άσχημα. Πιστεύω ότι ήθελε να συμμετέχει στην επιτυχία της, να την συμβουλεύει π.χ., να την μανατζάρει και ήθελε αυτή να αναγνωρίζει την στήριξή του, την βοήθεια του. Κάπου όμως η Χιούστον πρέπει να καβάλησε το καλάμι κι αυτός ένιωσε ότι τον έκλεισε απέξω. Αυτό του προκάλεσε μεγάλη ανασφάλεια.

Katiakiss: Θα συμφωνήσω για τον τρόπο που εξήγησες ότι λειτουργεί στην περιπτωσή του και βρήκα την τοποθέτησή σου εξαιρετική! Όπως επίσης θα συμφωνήσω ότι ο Κρόνος του συμμετέχοντας στο γενέθλιο τρίγωνό της, είχε έναν ευεργετικό ρόλο να διαδραματίσει. Σε καμία περίπτωση δεν υποβίβασα την σχέση τους στην απλοϊκή λογική ότι εκείνος ζήλεψε την καριέρα της και αυτό είναι όλο. Άνθρωποι που έχουν καταφέρει να γίνουν γνωστοί σε όλο τον κόσμο, σίγουρα δεν είναι συνηθισμένοι και σίγουρα δεν είναι τόσο απλοϊκές προσωπικότητες. Δεν θα συμφωνήσω με τον τρόπο που αξιολογείς την ερωτική τους σχέση. Ποτέ δεν συμφώνησα με τις κλασικές ενδείξεις ερωτικής χημείας που περιορίζονται στην σχέση Αφροδίτης\Άρη, Άρη\Σελήνης, Αφροδίτη\Πλούτωνα και πάει λέγοντας. Επίσης δεν συμφωνώ με τις αρμονικές όψεις, όταν πρόκειται να παρατηρήσω την ερωτική έλξη, κάτι που είναι ανεξάρτητο από το πόσο καλά μπορούν να είναι μαζί δύο άνθρωποι στα υπόλοιπα επίπεδα της σχέσης.

Η Χιούστον έχει τον Ποσειδώνα (κυβ. του ωροσκόπου της) στον 8ο οίκο. Αν δεν ασχοληθούμε με τα πολλά που μπορεί να σημαίνει αυτή η θέση και μείνουμε στο σεξουαλικό, ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να συντονιστεί με πολύ ιδιαίτερες συχνότητες της ερωτικής έκστασης. Η θέση αυτή κάνει το σεξ ακόμα έναν τρόπο φυγής από την πραγματικότητα και είναι συχνό οι άνθρωποι αυτοί να κάνουν χρήση ουσιών, σαν μέρος της ερωτικής τους μυσταγωγίας, προκειμένου να εντείνουν αυτή την φυσική τους ροπή. Η θέση του Άρη του Μπράουν σε αυτόν τον οίκο (8ο) και αρκετά κοντά στον Ποσειδώνα της, στο ζώδιο του Σκορπιού, έδινε στις ερωτικές τους συνευρέσεις μια διάσταση έκστασης πέρα των ορίων. Οι όροι της ερωτικής έλξης ανάμεσά τους, δεν «παίζουν» με τους συνηθισμένους κανόνες.

Η αντίθεση της Αφροδίτης του προς τον Άρη της, που αναφέρεις, δεν είναι μια απλή αντίθεση. Είναι η σύνοδος του Άρη της στην γενέθλια αντίθεση Αφροδίτης\Ουρανού του Μπράουν. Ο πτωτικός της Άρης κάνει σύνοδο και με τον Ουρανό και με τον Δία του, που ενεργοποιούν το γενέθλιο εξάγωνο Άρη\Αφροδίτης της, τους κυβερνήτες του άξονά της 2ο\8ο. Μιλάμε για ηλεκτρική έλξη και όχι μόνο! Όταν το είδα κατάλαβα για ποιο λόγο έλεγε σε συνέντευξή της στην Όπρα ότι η παρουσία του την έκανε να πετά γύρω της σπίθες από την πρώτη στιγμή.

Φτάνοντας στην ουσία της τοποθέτησής μου, θα συμφωνήσω ότι μαζί τους κράτησε η ψυχολογική εξάρτηση. Μα δεν βλέπω τι άλλο μπορεί να κρατά μαζί ένα ζευγάρι με προβλήματα. Όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά και σε κάθε περίπτωση η ψυχολογική εξάρτηση είναι πάντα η προφανής αιτία. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου ζευγαριού που μιλάμε για την ιδιαιτερότητα των σταρ, θα μπορούσαν εύκολα να βρουν αλλού την παρηγοριά που είχαν ανάγκη, αν δεν υπήρχε κάτι βαθύ να τους δένει. Δεν είχαν λόγους να «σέρνονται» 14 χρόνια χωρίς το κίνητρο μιας αρρωστημένης επιθυμίας. Χωρίς την εκπλήρωση μιας αρρωστημένης ανάγκης.

Αν κοιτάξουμε τον χάρτη της Χιούστον, παρά τις Λιονταρίσιες και Κριαρίσιες εξάρσεις της, είναι φανερό ότι πρόκειται για έναν «ραγισμένο» και εξαρτώμενο άνθρωπο. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου της στην κορυφή του ταυ-τετραγώνου τα λέει όλα. Η καλή σχέση του ήλιου της με την Σελήνη της σώζει την κατάσταση (όσο μπορεί) και την καθιστούσε αρκετά ικανή να έχει την πρόθεση να κάνει κάποιες προσπάθειες για μια πιο αρμονική συνύπαρξη. Από την άλλη, η προδιάθεση του Μπράουν να επιβληθεί και να χειραγωγεί είναι επίσης ολοφάνερη και έβρισκε ένα γόνιμο έδαφος στην «ραγισμένη» της προσωπικότητα και στον τρωτό της ψυχισμό. Αυτή η πλευρά ήταν που τους ένωνε. Η ανάγκη της για σωτήρες και καθοδηγητές και η επιθυμία του για πλήρη έλεγχο και εποπτεία. Εκείνος ήθελε μια δική του γυναίκα (Σύνοδος Σελήνης\Πλούτωνα και Άρης στον Σκορπιό) και όχι μόνο μια σταρ.

Η πλευρά που τους χώριζε ήταν εκείνη που έκανε την Χιούστον να είναι ικανή και επιδέξια, ακόμα και χωρίς την δική του στήριξη. Τα αντιφατικά της στοιχεία ήταν εκείνα που τον μπέρδευαν και τον τρέλαιναν. Εκείνη ήθελε να είναι η υιοθετημένη πριγκίπισσα εκείνου που θα σκότωνε τους δράκους της. Μη μου λες όμως ότι δεν βλέπεις την ιδιαίτερη ερωτική τους χημεία. Ακόμα και το τετράγωνο του Κρόνου με τον Άρη, είναι ένας ακόμα καταλύτης που υπογραμμίζει την νοσηρότητα που μετέφεραν στην κρεβατοκάμαρά τους. Φαντάζομαι ότι μεταξύ τους ζούσαν σαν τα θύματα που επέστρεφαν στον τόπο του εγκλήματος.

Κοραλλία Μόζορα: Κάτια, καλά κάνεις που δεν συμφωνείς με τις κλασικές ενδείξεις ερωτικής χημείας. Απ’ αυτή την προοπτική μιλώ κι εγώ για την ερωτική τους σχέση. Θα συμφωνούσα με αυτά που λες αν ο Ποσειδώνας της δεν ήταν σε ταυ με τον Κρόνο στον 12ο, τον Ήλιο και την Αφροδίτη του 8ου της. Με Κρόνο/Ποσειδώνα στον 8ο, Κρόνο αντίθεση με Ήλιο και Κρόνο αντίθεση με Αφροδίτη του 8ου “έκσταση πέραν των ορίων” δεν έχεις. Και δεν φτάνει αυτό από μόνο του, αυτό το ταυ είναι πάνω στο τετράγωνο Ήλιου/Άρη του Μπράουν. Ούτε κι αυτός δεν μπορούσε να έχει.

Η Χιούστον έχει επίσης δυο διακριτές και αντιφατικές τάσεις στον χάρτη της, όπως κι ο Μπράουν. Έχει τον Ποσειδώνα του ωροσκόπου της στον 8ο σ’ αυτό το ταυ με Κρόνο από τον 12ο και τον Ήλιο της από την μια και από την άλλη Ήλιο/Σελήνη/Δία σε τρίγωνα στην φωτιά. Αυτό είναι δείκτης διπολικής διαταραχής, μανιοκατάθλιψης. Το τετράγωνο Ήλιου/Άρη του Μπράουν (και μάλιστα στον 12ο/8ο της) ενεργοποιεί έντονα τις καταθλιπτικές τάσεις της Χιούστον.

Ταυτόχρονα κι ο Μπράουν έχει ισχυρές καταθλιπτικές τάσεις. Και των δυο τους οι τάσεις αυτές εστιάζονται τόσο στο γενέθλιο τους όσο και στην συναστρία τους πολύ στον 8ο οίκο. Κατάθλιψη και ερωτικές σπίθες δεν συμβαδίζουν. Η συναστρία τους δείχνει αμοιβαία ενεργοποίηση των καταθλιπτικών τους τάσεων, έντονο θυμό και απωθημένα, αμφιθυμικά συναισθήματα του ενός προς τον άλλο και μέσα σ’ ένα τέτοιο σκηνικό δεν μπορεί να επιβιώσει ένας ερωτισμός όπως τον περιγράφεις. Αντίθετα, δεν θα με εξέπληττε αν είχαν αραιώσει πολύ το σεξ μεταξύ τους.

Ο Μπράουν χρησιμοποιούσε το σεξ για να την ταπεινώνει με την σειρά του, ήταν εκδικητικό σεξ, τα αντίποινά του. Αυτό φαίνεται από τον Κρόνο της πάνω στο τετράγωνο Ήλιου/Άρη του στον Σκορπιό (που αυτή το δεχόταν στον 8ο οίκο της) αλλά και από την Σελήνη/Πλούτωνα στον 8ο οίκο του. Η εκδικητική στάση και η ανάγκη αντιποίνων είναι γενικότερα μια πάγια ψυχολογική συμπεριφορά του Μπράουν αφού οι δυνατοί του πλανήτες είναι ο Κρόνος, Πλούτωνας και Άρης. Τυπικοί πλανήτες του “ψυχρού εκτελεστή”.

Η αντίθεση Αφροδίτης/Ουρανού προστίθεται στις υπόλοιπες δυσκολίες συναισθηματικής έκφρασης του Μπράουν (μαζί με Ήλιο στον Υδροχόο και τετράγωνο του Κρόνου με τον ωροσκόπο στον Αιγόκερω). Πιστεύεις πως το ότι ο Άρης της Χιούστον ενεργοποιεί αυτή την αντίθεση είναι καλό; Πήγαινε και με άλλες γυναίκες για να την εκδικηθεί. Έτσι, δεν ξέρω τι έλεγε η Χιούστον στις συνεντεύξεις της αλλά αστρολογικά κοιτώντας το δεν θα το έλεγα.

katiakiss: Κοραλλία, η ανάλυση που κάνεις είναι εξαιρετική σαν σκεπτικό. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με τους ψυχολογικούς μηχανισμούς που βρίσκεις να λειτουργούν εδώ, σε αυτή τη σχέση. Νομίζω όμως ότι είναι η στιγμή να καθορίσουμε την διαφορά στον τρόπο προσέγγισης και να ξεκαθαρίσουμε σε ποιο επίπεδο ανάλυσης φτάνουμε και από ποια οπτική γωνία το βλέπουμε.

Αν θέλουμε να προσεγγίσουμε την σχέση του ζευγαριού σαν να είμαστε σύμβουλοι ψυχικής υγείας που μαζευόμαστε ώστε να αποφανθούμε για το τι ακριβώς συνέβαινε και πως αυτό λειτουργούσε, τότε θα ακολουθούσαμε τον δρόμο των συνειρμό σου –οι οποίοι είναι και σωστοί. Αν όμως θέλουμε να δούμε πως ήταν αυτή η σχέση στην κάθε μέρα της και τι ήταν αυτό που οι ίδιοι έζησαν πριν την φθορά, τι τους έφερε κοντά και τι τους έτρεφε ώστε να μην αναγνωρίζουν την φθορά και την παρακμή των μηχανισμών που αναλύεις πιο πάνω, τότε θα πάρω την ευθύνη να παραμείνω στην αρχική μου τοποθέτηση. Υπήρξαν δυο άνθρωποι που αναστάτωναν ο ένας τον άλλο και μόνο δια της παρουσίας τους και που κατά την γνώμη μου η ερωτική τους χημεία υπήρξε δυνατή. Το ένα, δεν αναιρεί το άλλο.

Δεν θα μιλούσαμε για ένα ζευγάρι που χώρισε και που προκάλεσε παγκόσμια σκάνδαλα με τις ακραίες συμπεριφορές του αν δεν ίσχυαν όσα λες. Από την άλλη όμως, για να λειτουργήσουν όσα λες, αρχικά χρειάζονται μεγάλες δώσεις έλξης για να μείνεις σε κάτι που κλονίζει τον ψυχισμό σου τόσο βαθιά και ανεξέλεγκτα. Όλες οι δυσλειτουργικές πλανητικές σχέσεις που εντοπίζεις και οι συναστριακές αλληλεπιδράσεις, κατά την γνώμη μου έχουν όλα τα αποτελέσματα που αναφέρεις ως την μία πλευρά του νομίσματος, αλλά η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι η «ανεξήγητη» έλξη που βίωναν παρ’ ότι είμαι σίγουρη ότι σύντομα κατάλαβαν και οι δύο πως αυτό είναι και το Βατερλό τους.

Θα διαφωνήσω με την γνώμη σου ότι η Χιούστον δεν μπορούσε να φτάσει σε επίπεδα ερωτικής έκστασης λόγω του ταυ-τετραγώνου που έχει στον χάρτη της. Θα έλεγα ότι ο σχηματισμός μπορεί να περιγράφει σεξουαλικές ιδιαιτερότητες ή θέματα που όφειλε να δουλέψει, αλλά ένας άνθρωπος με τους κυβερνήτες του άξονα 2ο\8ου σε ευνοϊκή σχέση και όταν αυτοί οι κυβερνήτες είναι το δίδυμο Αφροδίτη\Άρη, είναι δύσκολο να κοπούν τα ερωτικά του φτερά. Ο Ποσειδώνας στον 8ο, ακόμα και σε σκληρές όψεις, δημιουργεί φαντασιώσεις και «θεραπευτικές» υπεραναπληρώσεις που η Χιούστον φαίνεται να τις χρειαζόταν, αν δούμε στο χάρτη της πόσο επηρέασε την σεξουαλικότητά της η σχέση της με τον πατέρα και γιατί ένιωθε έλξη για την Κρόνια σκληρότητα του Μπράουν.

Επίσης έχω την γνώμη πως ένας πλανήτης, όσο κι αν δέχεται δυσμενείς όψεις, αυτό που υπόσχεται από την θέση που βρίσκεται και από την εγγενή δυναμική της ποιότητας των όψεων, θα το δώσει. Άλλωστε ο Ποσειδώνας στον Σκορπιό και στον 8ο, έχει μια ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτούμε ότι ο κυβερνήτης του, ο Πλούτωνας, είναι ο ψυχικός κυβερνήτης των Ιχθύων και είναι αρμονικά τοποθετημένος προς τον ωροσκόπο της με τρίγωνο. Τελικά τι σημασία έχει αν αυτό που μας έλκει είναι άρρωστο, όταν σε πείσμα κάθε υγιούς σχέσης, είναι αυτό που μας τραβά για να το ζήσουμε; Αυτό που καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή μας και τελικά να μεγαλώσει παρασιτικά τρεφόμενο μέσα σε καταθλίψεις και νευρώσεις; Άλλωστε, ο ίδιος ο έρωτας είναι μια μορφή νεύρωσης.

Atrapos: Πιστεύω ότι η φαινομενική διαφωνία σας είναι μόνο στην οπτική γωνία που βλέπει η καθεμία το ίδιο πράγμα. Προσωπικά μπορώ να συμφωνήσω σε όσα λέει και αναλύει η Κοραλλία αλλά είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι η Χιούστον έμεινε με έναν άντρα τόσα χρόνια και με τόσες εντάσεις χωρίς να έχει μαζί του ερωτική χημεία. Δεν είμαι ψυχολόγος αλλά όσο κι αν ήταν καταθλιπτικό άτομο, ήταν μια γυναίκα που μπορούσε να έχει σχεδόν όποιον άντρα ήθελε. Αν αυτό που έψαχνε ήταν η «Κρόνια σκληρότητα» που λέει η Κάτια ή η συμπεριφορά του «ψυχρού εκτελεστή» που λέει η Κοραλλία, είναι δικό της θέμα. Το δεδομένο είναι ότι για τον συγκεκριμένο άντρα ένοιωθε μια βαθιά έλξη που μάλλον δεν ξεπέρασε ποτέ. Και στη συναστρία τους φαίνονται καθαρά τα ισχυρά σημεία επαφής, όπως έχουν ήδη αναφερθεί. Πιστεύω ότι πρέπει να μείνουμε εκεί. Δεν ξέρω αν ήταν καλό που ο Άρης της Χιούστον ενεργοποιούσε τη αντίθεση Ουρανού – Αφροδίτης του Μπράουν αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να μπούμε στη λογική του καλού – κακού.

Γενικά πιστεύω ότι η σχέση της με τον Μπράουν ενίσχυσε τις αντιφάσεις του χάρτη της, κάτι που νομίζω πιστεύει και η Κοραλλία. Έτσι η ζωή της οδηγήθηκε περισσότερο στα άκρα. Η Χιούστον δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις αδυναμίες του χάρτη της και η σχέση της με τον Μπράουν δεν την βοήθησε καθόλου προς την κατεύθυνση αυτή. Αλλά το ότι υπήρχε έλξη ή χημεία μεταξύ τους, είναι νομίζω κάτι δεδομένο που δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί.

Κοραλλία Μόζορα: Πώς μπορούμε να διαχωρίσουμε τις δύο οπτικές; Πώς μπορούμε να διαχωρίσουμε την ψυχοσύνθεσή μας, τα ψυχολογικά μας κίνητρα, από την καθημερινότητά μας; Πώς να διαχωρίσουμε αυτό που είμαστε από αυτό που βιώνουμε; Η συνειδητοποίηση των ψυχολογικών μας μηχανισμών και κινήτρων ακριβώς είναι αυτό που μας βοηθά να κατανοήσουμε αυτό που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας και γιατί το βιώνουμε.

Δεν διαφωνώ ότι υπήρχε ερωτική έλξη μεταξύ τους, αυτό είναι αυτονόητο αφού ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλο. Διαφωνώ ως προς την “έκσταση εκτός ορίων” και την συγκλονιστική ερωτική χημεία. Αυτό πιστεύω ότι δεν το είχαν ούτε ως άτομα ξεχωριστά ούτε ως συναστρία. Πιστεύω ότι αυτό που τους έδεσε περισσότερο σ’ αυτή την σχέση ήταν η ισχυρή ψυχική έλξη και η ψυχική εξάρτηση του ενός από τον άλλο.

Μπορεί δυο άτομα να έχουν συγκλονιστική ερωτική χημεία και να έχουν απλώς μια υπέροχη ερωτική σχέση χωρίς να είναι ερωτευμένα. Μπορεί δυο άτομα να είναι ερωτευμένα, να έχουν πολύ ισχυρή ψυχική έλξη, να κόβουν φλέβες αλλά στο σεξ να μην υπάρχουν πυροτεχνήματα και να μην είναι συγκλονιστικό. Υπάρχουν και οι λίγοι τυχεροί που είναι ερωτευμένοι, έχουν δυνατή ψυχική έλξη και ταυτόχρονα συγκλονιστική ερωτική χημεία. Πιστεύω ότι η Χιούστον και ο Μπράουν ανήκαν στην δεύτερη κατηγορία. Η βαθιά έλξη που τους ένωνε ήταν κυρίως ψυχική. Κι επειδή κι οι δυο ως άτομα είχαν μεγάλες ψυχολογικές δυσκολίες η σχέση τους αποδείχτηκε ιδιαίτερα οδυνηρή και δύσκολη.

Ας δούμε αυτή την ψυχική έλξη που τους ένωσε εξετάζοντας τα πρότυπά τους. Ο Μπράουν έχει Σελήνη (το πρότυπο της συζύγου) στην Παρθένο και σε σύνοδο με τον Πλούτωνα. Η Χιούστον έχει Ερμή (σύμφωνα με την ερμήσια Σελήνη του Μπράουν) σε σύνοδο με Πλούτωνα πάνω στον άξονα του ωροσκόπου της. Του κάνει ως πρότυπο, την ερωτεύεται και την παντρεύεται. Αν αναλύσουμε την σύνοδο Σελήνης/Πλούτωνα (και σε συνδυασμό με τον υπόλοιπο χάρτη του) θα δούμε τις ψυχικές δυσκολίες που είχε γι’ αυτόν η σχέση του με την Χιούστον. Και ξέρουμε ότι οι πλουτώνιες σχέσεις μπορεί να αποδειχτούν πολύ ισχυρές ως προς τις εξαρτήσεις τους, καταστροφικές και όλα όσα είπαμε προηγουμένως στην συζήτηση.

Η Χιούστον έχει Ήλιο (το πρότυπο του συζύγου γι’ αυτήν) σε σύνοδο με την Αφροδίτη, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και σε αντίθεση με τον Κρόνο. Ερωτεύεται και επιλέγει να παντρευτεί ένα αφροδιτικό άτομο; Όχι. Ερωτεύεται και επιλέγει να παντρευτεί ένα ποσειδώνιο άτομο; Και πάλι όχι. Ερωτεύεται και επιλέγει να παντρευτεί ένα κρόνιο άτομο. Αυτό αποδεικνύει την δύναμη που είχε ο Κρόνος ψυχολογικά για την Χιούστον. Αν αναλύσουμε τώρα αυτό τον Κρόνο, την θέση και τις όψεις του, θα καταλάβουμε από την πλευρά της Χιούστον τα προβλήματα που είχε με τον Μπράουν.

Πώς λοιπόν να παραμερίσω ένα Κρόνο που την πλακώνει σαν βράχος (στον δικό της χάρτη, στον χάρτη του Μπράουν αλλά και στην συναστρία τους) και να δώσω προτεραιότητα σ’ ένα εξάγωνο Αφροδίτης/Άρη για να υποστηρίξω μια συγκλονιστική ερωτική χημεία; Άλλωστε το τετράγωνο Άρη/Κρόνου σε μια συναστρία δεν δείχνει σεξουαλικές ιδιαιτερότητες ή ξεφάντωμα ερωτικό αλλά την σεξουαλική φθορά σε μια σχέση λόγω των δυσκολιών που έχει. Κι αυτό το βίωνε περισσότερο ο Μπράουν. Κι αν λάβουμε υπόψη μας και την Αφροδίτη του στον Κριό και σε αντίθεση με τον Ουρανό στον 8ο, λέτε να διάρκεσε πολύ η ερωτική του έλξη προς την Χιούστον; Ένας άντρας με αντίθεση Αφροδίτης/Ουρανού και μάλιστα με Αφροδίτη στον Κριό δυσκολεύεται να διατηρήσει για καιρό την ερωτική του έλξη για μια γυναίκα, όταν η γυναίκα αυτή του ρίχνει κι ένα Κρόνο πάνω στον Άρη του πόσο θα κρατήσει; Ο Άρης της Χιούστον πάνω στην αντίθεσή του αυτή δείχνει ζήλιες και εντάσεις επειδή αυτός πήγαινε με άλλες.

Atrapos: Φαίνεται πως η συζήτηση αφορά περισσότερο στο τι περιμένει να δει κάποιος σε ένα χάρτη συναστρίας. Ίσως η Κάτια να συνδέει την «συγκλονιστική ερωτική χημεία» με την «ισχυρή ψυχική έλξη», πράγματα που για την Κοραλλία είναι τελείως διακριτά. Νομίζω όμως ότι δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες για το τι συνέβαινε στην κρεβατοκάμαρα τους και κατά πόσο ευχαριστιόνταν το σεξ. Πιστεύω ότι συμφωνούμε πως η σχέση αυτή υπήρξε καθοριστική στη ζωή της για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν. Συμφωνήσαμε νομίζω και για τα Κρόνια χαρακτηριστικά του Μπράουν.

Είναι προφανές πως αν ο Μπράουν δεν «ακουμπούσε» σε ευαίσθητα σημεία του χάρτη της, όπως είναι το γενέθλιο Ταυ, η σύνοδος Σελήνη / Δία και οι πλανήτες στον 7ο οίκο της, θα την άφηνε παγερά αδιάφορη. Το ότι συνδέθηκε τόσο έντονα μαζί της, ίσως να μην ήταν καλό γι’ αυτήν, αλλά όπως ξαναείπα ας μη μπούμε στη λογική του καλού – κακού.

Πάντως Κοραλλία, ακόμα κι όλα τα παραπάνω να τα ξεχάσουμε και μόνο το γεγονός ότι Άρης και Αφροδίτη των δυο τους σχηματίζουν μεταξύ τους ένα τετράγωνο (σε σταθερά ζώδια) και μία αντίθεση (σε παρορμητικά και σε αμοιβαία υποδοχή μεταξύ τους) είναι νομίζω χαρακτηριστικό για το πόσο δυναμική υπήρξε η σχέση τους. Ίσως να μην είναι η ιδανική ερωτική χημεία αλλά πιστεύω θα εμπόδισε αρκετά την «σεξουαλική φθορά» που αναφέρεις. Είναι προφανές ότι δεν συναντήθηκαν για να ζήσουν μια χαλαρή, ρομαντική σχέση σε κάποιον παράδεισο. Ίσως στην περίπτωσή τους η κόλαση να ήταν πιο ελκυστική.

Katiakiss: Το έθεσες καταπληκτικά Δημήτρη! Νομίζω πως ακριβώς αυτό συμβαίνει σε ανθρώπους με τόσες αντιφάσεις και εντάσεις στον προσωπικό τους χάρτη. Το τι είναι ευτυχία για τον καθένα και τι μπορεί να τον ελκύει, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι σίγουρο ότι του Μπράουν δεν του λένε τίποτα οι ήρεμες σχέσεις χωρίς εντάσεις. Σε ένα πιο περιορισμένο βαθμό και με διαφορετικό τρόπο, το ίδιο ισχύει και για την Χιούστον. Πάντως, δεν μπερδεύω καθόλου την ψυχική έλξη με την ερωτική. Αν και οι δύο αυτές καταστάσεις δεν είναι εντελώς ασύνδετες μεταξύ τους.

Κοραλλία, δεν είπα ποτέ πως το ψυχικό υπόβαθρο μπορεί να διαχωριστεί από αυτό που ζουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους. Είπα ότι στο χρόνο που ο καθένας ζει την καθημερινότητά του, δεν είναι σε θέση να είναι ενήμερος για αυτό που συμβαίνει στους μοχλούς ενεργοποίησης των ψυχολογικών του μοτίβων και των απωθημένων του. Όσα μπορούν να ανιχνευθούν σε έναν αστρολογικό χάρτη, δεν βιώνονται από τα άτομα -στο επίπεδο της κατανόησης- με αυτόν τον υπεραναλυμένο τρόπο. Για να γίνω πιο σαφής, δεν αναγνώριζε η Χιούστον ότι ο σύζυγός της ενέτεινε την ανασφάλειά της ώστε να πει “δεν μου κάνει καλό, ο επόμενος παρακαλώ”. Βρίσκω σωστά όσα περιγράφεις, αλλά στο θέμα το ερωτικό θα εξακολουθήσω να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Κοραλλία Μόζορα: Δημήτρη, θα συμφωνούσα αν στο τετράγωνο του Άρη του προς την Αφροδίτη της δεν συμμετείχε ο Κρόνος της κι αν στην αντίθεση του Άρη της προς την Αφροδίτη του δεν συμμετείχε ο Ουρανός. Για ένα άτομο όπως ο Μπράουν που έχει Κρόνο τετράγωνο με τον ωροσκόπο του το να του ρίχνεις ένα Κρόνο πάνω στον Ήλιο και τον Άρη του σε συναστρία είναι πολύ βαρύ, τον παραλύεις. Από την άλλη, η Χιούστον έχει Ήλιο σύνοδο με Αφροδίτη στον Λέοντα και Πλούτωνα πάνω στον άξονα 1ου/7ου, το να την απατά την καταρράκωνε ως γυναίκα, αυτό ήταν μεγάλη φθορά του ερωτισμού της πιστεύω. Πολλές φορές βλέπουμε όψεις σε συναστρίες που δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο πόνο μπορούν να προκαλέσουν αμοιβαία. Αυτό που προσπαθώ πάντα να κάνω στην αστρολογία είναι να μην ξεχνώ ότι οι πλανήτες δεν είναι απλές κουκίδες πάνω σ’ ένα χαρτί, είναι βιώματα, πολλές φορές δύσκολα και οδυνηρά.

Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν έχει και τόση σημασία να μπούμε στην ερωτική τους ζωή, ούτε εμένα με ενδιαφέρει τόσο. Απλώς το φόρουμ εδώ μας δίνει την δυνατότητα να συζητήσουμε κάτι με περισσότερη λεπτομέρεια αν μας προκύψει. Συμφωνώ και με τα υπόλοιπα που είπες. Κάτια, πιστεύω ότι η Χιούστον καταλάβαινε ότι η σχέση αυτή δεν της έκανε καλό και πρέπει να υπέφερε πολύ αλλά άργησε να βρει την δύναμη να φύγει.

Χάρτες Davison & Composite

Atrapos: Πιστεύω κι εγώ ότι γράφηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις, όπου φαίνεται βέβαια και η διαφορετική προσέγγιση του καθενός. Αυτό δεν είναι κακό. Πάντως συμφωνώ με την άποψη σου ότι η επίδραση κάθε όψης / θέσης σε συναστρία εξαρτάται από τον άνθρωπο που τη δέχεται. Σίγουρα δεν είναι για όλους το ίδιο.

Εγώ θα ήθελα να βάλω το θέμα των σύνθετων χαρτών που θα πρότεινα να συζητήσουμε, με αφορμή αυτό τα ζευγάρι που λίγο – πολύ ξέρουμε πως λειτούργησε. Δεν ξέρω την άποψη σας, αλλά προσωπικά προτιμώ τον χάρτη Davison από τον χάρτη μεσοδιαστημάτων. Κοίταζα λοιπόν τον χάρτη Davison, όπου υπάρχει σύνοδος Ήλιου / Άρη στον Ταύρο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Η Αφροδίτη σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη δέχεται δύο τετράγωνα από Σελήνη και Δία. Επίσης υπάρχει ένα μεγάλο τρίγωνο στη Γη. Στον χάρτη Μεσοδιαστημάτων υπάρχει μια σύνοδος Ήλιου / Ερμή / Ποσειδώνα και μια αντίθεση Ουρανού / Πλούτωνα με Κρόνο / Χείρωνα. Άρης και Αφροδίτη είναι χωρίς όψεις.

Katiakiss: Τον σύνθετο χάρτη τον χρησιμοποιώ χρόνια και βρίσκω ότι είναι καταπληκτικό εργαλείο. Όταν κάτι δεν είναι ξεκάθαρο ή όταν κάτι δεν μου «κολλάει», τότε καταφεύγω στον αξονικό τομογράφο της συναστρίας, που είναι ο σύνθετος χάρτης. Τον έχω δει να δουλεύει στην πράξη με εξαιρετικό τρόπο!

Για τον Davison δεν έχω και την καλύτερη γνώμη. Μιλάμε για έναν τελείως υποθετικό χάρτη που πραγματικά δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό οδηγήθηκε στην σύλληψη μιας τέτοιας ιδέας. Μπορώ να καταλάβω την θεωρία των μεσοδιαστημάτων του σύνθετου, με την λογική της ισορροπίας δυνάμεων. Ο Davison πραγματικά ξεπερνά την πρακτική λογική και επεκτείνεται σε πιο μεταφυσική σφαίρα. Αυτό με βρίσκει αντίθετη και ως στάση γενικότερα.

Νομίζω ότι στην περίπτωση του εν λόγω ζευγαριού, η λειτουργία του σύνθετου υπερέχει ξεκάθαρα. Για άλλη μία φορά βλέπουμε πως ο σύνθετος συνυπογράφει το κορυφαίας σημασίας ταυ-τετραγώνου που το είδαμε να πρωταγωνιστεί και στην συναστρία. Ο σύνθετος άξονας 1ου\7ου και το ταυ-τετραγώνου του άξονα με την τριπλή σύνοδο στον Σκορπιό και σε σύνοδο με τους δεσμούς σελήνης, να εφαρμόζει πάνω στην γενέθλια δυσλειτουργία της Χιούστον, δείχνει άλλωστε ποιος ήταν εκείνος που θα πλήρωνε πιο ακριβά την σχέση αυτή και που\πως.

Η τριπλή σύνοδος του σύνθετου στον Σκορπιό, πέφτει μέσα στον 8ο οίκο της, σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα της και τον Άρη του Μπράουν, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα το δικό της ταυ-τετραγώνου και το δικό του τετράγωνο. Στον σύνθετο ο άξονας 2ου\8ου είναι εμπεριεχόμενοι ενώ οι κυβερνήτες του 2ου και 8ου βρίσκονται σε σύνοδο στον Σκορπιό και με τις γενέθλιες θέσεις τους, που αναφέρω πιο πάνω.

Το πώς τους έβλεπε ο κόσμος και το πώς βίωναν και οι ίδιοι την σχέση, είναι εντελώς ξεκάθαρο από τον κυβερνήτη του σύνθετου ωροσκόπου στον 7ο και σε σύνοδο με τον Πλούτωνα. Όλα όσα διαβάζαμε στον τύπο, για ξυλοδαρμούς και βιαιότητες, είναι μερικά από τα συνηθισμένα της σχέσης Ουρανού\Πλούτωνα στον 7ο, ιδιαίτερα όταν αυτή κάνει αντίθεση με την σύνοδο Κρόνου \Χείρωνα στον 1ο. Η διπλή αντίθεση αυτή, πάει και κάθεται ακριβώς πάνω στην σύνοδο Σελήνης\Πλούτωνα του Μπράουν στον άξονα 2ου\8ου.

Παρατηρώ ότι οι δύο κύριοι άξονες αντιθέσεων του σύνθετου χάρτη, κάθονται πάνω στον γενέθλιο άξονα 2ου \8ου τόσο της Χιούστον, όσο και του Μπράουν. Πέρα από τον τρόπο που υπερτονίζεται η καταστροφική τους σχέση, νομίζω ότι μελετώντας την εμπλοκή του 2ου \8ου και την σημασία του άξονα στη σχέση τους, είναι ξεκάθαρο ότι τα έντονα πάθη είχαν τον πρώτο λόγο.

Atrapos: Είναι αλήθεια ότι οι δύο χάρτες μοιάζουν αρκετά. Έχουν τις ίδιες γωνίες, και τα ίδια εμπεριεχόμενα ζώδια. Και ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι και στους δύο χάρτες στον 7ο οίκο, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα.

Όπως είπα, προσωπικά κοιτάω τον Davison, είτε έχει μεταφυσική σημασία είτε όχι. Και μια σημαντική διαφορά των δύο χαρτών είναι η θέση Άρη και Αφροδίτης. Στον Davison είναι σε ισχυρή θέση (αμοιβαία υποδοχή) και σε όψεις με τα Φώτα. Αντίθετα στον χάρτη Μεσοδιαστημάτων είναι σε σχετικά ουδέτερες ή αδύναμες θέσεις και χωρίς όψεις. Γενικά νομίζω ότι ο χάρτης Μεσοδιαστημάτων έχει λιγότερη δυναμική. Στον Davison βλέπουμε τις σκληρές όψεις των Φώτων με Ποσειδώνα και Αφροδίτη αλλά και τη σύνοδο / τρίγωνο με Άρη. Στον χάρτη Μεσοδιαστημάτων σχηματίζουν μόνο συνόδους με Ποσειδώνα / Ερμή και Δία (αναφέρομαι σε όψεις πλανητών και όχι με Δεσμούς και Γωνίες του χάρτη).

Γενικά μπορούμε να πούμε πολλά. Αλλά η βασική χρησιμότητα αυτών των χαρτών είναι ότι μπορούμε σε αυτούς να μετρήσουμε διελεύσεις, προόδους, τόξα κλπ. Έτσι μπορούν να μας δείξουν γεγονότα στη ζωή του ζευγαριού, πέρα από τους γενέθλιους χάρτες που φυσικά πάντα ισχύουν. Πιστεύω λοιπόν ότι ο καλύτερος τρόπος για να δούμε την όποια εγκυρότητά τους, είναι να δούμε πως λειτούργησαν σε κάποια σημεία καμπής της ζωής τους. Έτσι λοιπόν θα πρότεινα, να μας αναφέρει η Κάτια ημερομηνίες για το πότε γνωρίστηκαν, πότε παντρεύτηκαν, πότε γέννησαν το παιδί τους, κάποιον «ιστορικό» τσακωμό, διαζύγιο κλπ. ώστε να δούμε πως λειτούργησαν τότε οι χάρτες.

Katiakiss: Η γνωριμία τους έγινε στις 12 Απριλίου του 1989

  • Ο γάμος τους 18 Ιουλίου του 1992
  • Η γέννηση της κόρης τους 4 Μαρτίου του 1993
  • Ο χωρισμός τους το 2006

Atrapos: Λοιπόν, όπως είπα και πριν για τους χάρτες Davison και Μεσοδιαστημάτων, μπορούμε να μιλάμε ατελείωτα αλλά πιστεύω το crash test είναι κατά πόσο δίνουν κάποιες σημαντικές διελεύσεις στα γεγονότα που σημάδεψαν αυτή την σχέση. Αν βρούμε και τι ενεργοποιήθηκε στα γεγονότα αυτά, θα καταλάβουμε και πως λειτουργούσαν οι πλανήτες αυτοί στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Κοίταξα λοιπόν τις διελεύσεις και προόδους για τον χάρτη Davinson στις ημερομηνίες που έδωσε η Κάτια (ευχαριστούμε – πάντα ενημερωμένη)

Την ημερομηνία της γνωριμίας τους, 12 Απριλίου 1989, είχαμε τα εξής

  • – Η προοδευμένη Σελήνη (13ο Σκορπιού) ήταν σε σύνοδο με τον transit Πλούτωνα (14 Σκορπιού) και σε αντίθεση με τους γενέθλιους Άρη / Ήλιο
  • – Την εποχή εκείνη είχαμε Κρόνο / Ουρανό / Ποσειδώνα στον Αιγόκερο που ενεργοποιούσαν το γενέθλιο μεγάλο τρίγωνο στη Γη (σύνοδοι με γενέθλια Σελήνη και τρίγωνα με Ήλιο / Άρη / Ουρανό / Πλούτωνα)
  • – Ειδικά στην γνωριμία τους ο transit Ουρανός (5ο Αιγόκερου) ήταν σε τετράγωνο με τη γενέθλια Αφροδίτη
  • – Η προοδευμένη Αφροδίτη μόλις είχε μπει στον Ταύρο (ζώδιο της κυριαρχίας της)
  • – Ο προοδευμένος Ήλιος (κυβερνήτης του 7ου) ήταν στις 10ο των Διδύμων, σε τρίγωνο με τον Ωροσκόπο και βέβαια εξάγωνο με την ακμή του 7ου.

Πως σας φαίνονται αυτά για αρχή γνωριμίας;

Την ημερομηνία του γάμου τους, 18 Ιουλίου 1992, είχαμε τα εξής

  • – Ο transit Πλούτωνας (20ο Σκορπιού) ήταν ακριβώς πάνω στον γενέθλιο Ποσειδώνα, ενεργοποιώντας φυσικά τη γενέθλια αντίθεση με Ήλιο / Άρη
  • – Η προοδευμένη Σελήνη (26ο Τοξότη) ήταν σε τετράγωνο με γενέθλιους Κρόνο / Χείρωνα
  • – Ο transit Ουρανός (15ο Αιγόκερου) ήταν σε τρίγωνο με γενέθλιους Ουρανό / Πλούτωνα
  • – Οι Δεσμοί της Σελήνης (0ο Καρκίνος – Αιγόκερος) ήταν πάνω στο γενέθλιο Δία (κυβερνήτη του Μεσουρανήματος)
  • – Ο transit Χείρωνας (11ο Λέοντα) μόλις είχε μπει στον 7ο οίκο

Αυτό που κυρίως θα κράταγα από τη γνωριμία και το γάμο τους είναι ότι συνέβησαν την εποχή που ο Πλούτωνας βρίσκονταν πάνω στη γενέθλια αντίθεση Ήλιου / Άρη – Ποσειδώνα.

Για την γέννηση του παιδιού τους δεν νομίζω ότι αξίζει να αναφερθούμε. Άλλωστε όταν παντρεύτηκαν η Χιούστον ήταν ήδη έγκυος. Για τον χωρισμό τους υπολόγισα τις διελεύσεις και προόδους για την πρωτοχρονιά του 2006. Έχουμε λοιπόν:

  • – Ο transit Πλούτωνας (24ο Τοξότη) ήταν σε αντίθεση με τον προοδευμένο Ήλιο (26ο Δίδυμοι) και τετράγωνο με γενέθλιους Κρόνο / Χείρωνα
  • – Ο transit Κρόνος (9ο Λέοντα) ήταν ακριβώς πάνω στην ακμή του 7ου οίκου
  • – Η προοδευμένη Αφροδίτη (19ο Ταύρος) ήταν πάνω στη γενέθλια αντίθεση Ήλιου / Άρη – Ποσειδώνα
  • – Η προοδευμένη Σελήνη (13ο Δίδυμοι) ήταν σε σύνοδο με τον προοδευμένο Άρη (14ο Δίδυμοι), τρίγωνο με τον transit Ποσειδώνα (15ο Υδροχόος) και τετράγωνο με γενέθλιους Ουρανό / Πλούτωνα

Νομίζω ήταν πολύ χαρακτηριστικές όψεις. Περισσότερο όμως κι από αυτές θέλω να επισημάνω ότι στην προοδευμένη τους κίνηση έκλεινε ο κύκλος Ήλιου – Σελήνης (η Σελήνη ήταν 13 μοίρες πίσω από τον Ήλιο). Ουσιαστικά γνωρίστηκαν πριν την προοδευμένη πανσέληνο, όταν η Σελήνη στον Σκορπιό βρέθηκε απέναντι από τον γενέθλιο Ήλιο και η σχέση τους κράτησε μέχρι να κλείσει ο κύκλος των δύο Φώτων. Όπως αναμενόταν, τα σημαντικά γεγονότα της ζωής τους συνοδεύτηκαν από ενεργοποίηση της γενέθλιας αντίθεσης Ήλιου / Άρη – Ποσειδώνα και καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Πλούτωνας. Από τα παραπάνω, εγώ βγάζω το συμπέρασμα ότι ο χάρτης Davison δουλεύει μια χαρά.

Κοραλλία Μόζορα: Από τους δυο χάρτες, πιστεύω ότι ο σύνθετος δείχνει πιο καλά την μεταξύ τους σχέση. Κατ’ αρχήν βλέπουμε τον Κρόνο στο 1ο σπίτι που ταιριάζει με το γεγονός ότι είναι κι οι δυο κρόνια άτομα. Επίσης, έχουμε δει ότι ο Κρόνος ήταν καθοριστικός και στην συναστρία τους. Τον Κρόνο στο 1ο σπίτι τον συναντάμε σε σχέσεις στις οποίες τα άτομα δυσκολεύονται πολύ να επικοινωνήσουν συναισθηματικά και υψώνουν τείχη μεταξύ τους. Επίσης, δείχνει ζευγάρια που κρύβουν από τον κόσμο τα συναισθήματά τους και το τι πραγματικά νιώθουν, δηλαδή ζευγάρια που δεν δείχνουν στον έξω κόσμο τι συμβαίνει στην σχέση τους σε συναισθηματικό επίπεδο.

Αυτός ο Κρόνος είναι σε αντίθεση με τον Πλούτωνα, ο οποίος είδαμε να παίζει σημαντικό ρόλο και στους χάρτες τους. Η αντίθεση αυτή σ’ ένα σύνθετο χάρτη δείχνει μεγάλη ένταση στην σχέση και ζευγάρια που έχουν έντονα ξεσπάσματα καταπιεσμένων συναισθημάτων. Η αντίθεση αυτή είναι μάλιστα στον 1ο/7ο. Οι αντιθέσεις στον 1ο/7ο στους σύνθετους χάρτες δείχνει ζευγάρια που αδυνατούν να νιώσουν ότι είναι πραγματικά “ένα”, που δεν μπορούν να γίνουν πραγματικά “εμείς” και καταλήγουν εχθροί ή ανταγωνιστές.

Η αντίθεση Κρόνου/Ουρανού (και μάλιστα ο Ουρανός είναι κυβερνήτης του ωροσκόπου) δείχνει ότι τα άτομα αυτά νιώθουν ότι ο άλλος δεν τους επιτρέπει να είναι ο εαυτός τους, δεν μπορούν ούτε να χαλαρώσουν ο ένας με τον άλλο και οδηγούνται σε βίαια ξεσπάσματα. Συνήθως οι σχέσεις που έχουν κεντρική αυτή την αντίθεση τελειώνουν βίαια και ξαφνικά. Αυτός ο σύνθετος μας λέει τα ίδια που είχαμε δει και στην συναστρία τους, διευκρινίζοντας μάλιστα και περισσότερα στοιχεία.

Κοίταξα λίγο και τους τράνζιτς στο σύνθετο με βάση τις ημερομηνίες που μας έδωσε η Κάτια. Πρώτα όμως να διευκρινίσω κάτι που δεν διευκρίνισα προηγουμένως. Δημήτρη, νομίζω πως η ερώτηση εδώ δεν είναι διαζευκτική, δηλαδή ή ο σύνθετος ή ο Ντέιβισον. Κι οι δυο χάρτες είναι έγκυροι αλλά υπάρχουν σχέσεις ή καταστάσεις μέσα σε σχέσεις στις οποίες ο ένας λειτουργεί περισσότερο από τον άλλο. Έτσι, το ότι λέω εδώ ότι ο σύνθετος περιγράφει καλύτερα την συγκεκριμένη σχέση δεν σημαίνει ότι ο χάρτης Ντέιβισον δεν είναι έγκυρος σε άλλες σχέσεις ή συνθήκες. Μπορεί να λειτουργεί κιόλας ταυτόχρονα. Απλώς σ’ αυτή την σχέση κάποια στοιχεία δεν μου φαίνονται περιγραφικά, όπως τα μεγάλα τρίγωνα του χάρτη Ντέιβισον.

Στην γνωριμία τους (12/4/1989) ο τράνζιτ Δίας είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη του σύνθετου. Παράλληλα όμως υπήρχαν κι άλλα τράνζιτ που έδειχναν ότι θα ήταν μια πολύ δύσκολη σχέση που θα κατέληγε σε χωρισμό. Ο τράνζιτ Ουρανός ήταν σε αντίθεση με την Σελήνη του σύνθετου και ο τράνζιτ Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Ήλιο και τετράγωνο με τον άξονα 1ου/7ου. Ο τράνζιτ Άρης επίσης σχημάτιζε ταυ με τις αντιθέσεις του Κρόνου με τον Πλούτωνα και Ουρανό.

Στον γάμο τους (18/7/1992) ο τράνζιτ Δίας είναι στον 7ο του σύνθετου και σε εξάγωνο με τον Δία του σύνθετου. Η τράνζιτ Αφροδίτη στον Λέοντα σε εξάγωνο με την Αφροδίτη του σύνθετου, ενώ ο τράνζιτ Ουρανός (κυβερνήτης του ωροσκόπου του σύνθετου) κάνει εξάγωνο με τον Ήλιο του σύνθετου. Ταυτόχρονα, ο Κρόνος (πάλι αυτός) είναι στο 1ο σπίτι και τετραγωνίζει τον Ήλιο του σύνθετου. Ο Πλούτωνας ήταν πάνω στον Ερμή, κυβερνήτη του 8ου, και η Χιούστον ήταν ήδη έγκυος στον γάμο.

Στην γέννηση της κόρης τους (4/3/1993) ο Ήλιος ήταν στο 1ο σπίτι και ενεργοποιούσε το τρίγωνο Ήλιου/Δία στο σύνθετο και ταυτόχρονα η Σελήνη στον Καρκίνο το ενεργοποιούσε από την άλλη. Ο τράνζιτ Δίας ήταν στο 8ο του σύνθετου και σε σύνοδο με τον Άρη ενώ ο Ουρανός (κυβερνήτης ωροσκόπου) έκανε εξάγωνο ακριβείας με τον Ερμή του 8ου του σύνθετου.

Στον θάνατο της Χιούστον έχουμε ενδιαφέρουσες και πολύ ενδεικτικές θέσεις και όψεις. Ο τράνζιτ Ήλιος είναι στον 1ο οίκο και σε τετράγωνο με τον Ερμή του 8ου του σύνθετου. Η τράνζιτ Σελήνη είναι στις αρχές του Ζυγού, μέσα στον 8ο οίκο και σε τετράγωνο με την Σελήνη του σύνθετου. Ο Ερμής του 8ου του σύνθετου είναι μέσα στον 1ο οίκο. Ο τράνζιτ Κρόνος είναι στον 8ο του σύνθετου σε σύνοδο με τον Άρη. Ο Ουρανός, (κυβερνήτης του ωροσκόπου) είναι σε τετράγωνο με την Σελήνη του σύνθετου. Ο Άρης, ανάδρομος, έχοντας ενεργοποιήσει ορθόδρομος τις αντιθέσεις του Κρόνου με τον Πλούτωνα/Ουρανό, επιστρέφει πάλι εκεί.

katiakiss: Κοραλλία δεν θα διαφωνήσω για τον ρόλο του Κρόνου στον συγκεκριμένο σύνθετο, αλλά θεωρώ μεγάλη γενίκευση αυτή την ερμηνεία του Κρόνου στον 1ο οίκο του σύνθετου, ανεξάρτητα από τις όψεις που κάνει. Αν στην εν λόγω περίπτωση δεν έκανε δύσκολες όψεις, δεν θα είχε την ίδια σημασία. Αν ο Κρόνος στον σύνθετο δεν κάνει στενή σύνοδο με τον ωροσκόπο, δεν είναι απαραίτητο να βγάλει έλλειψη συναισθηματικής επικοινωνίας. Με την λογική που καταθέτεις, κάθε Κρόνος στον 1ο του σύνθετου δίνει αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα, ακόμα κι αν κάνει μόνο θετικές όψεις.

Με δεδομένο ότι αυτή είναι μια θέση Κρόνου που την συναντάμε σε πολλά ζευγάρια που καταλήγουν σε γάμο, θα διαφωνήσω με έναν τέτοιο, σχεδόν αφοριστικό κανόνα. Σε πολλές περιπτώσεις δείχνει ζευγάρια που για κοινωνικούς λόγους οφείλουν να είναι εγκρατή ή που ο κόσμος τους εκλαμβάνει ως ιδιαίτερα σοβαρός. Ζευγάρια που έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιες προκλήσεις της ζωής ή να διεκδικήσουν την σχέση τους με αγώνες.

Αν πάρουμε για παράδειγμα το εν λόγω ζευγάρι, όλη η Αμερική ήξερε τι συμβαίνει στη σχέση τους σε συναισθηματικό επίπεδο. Μην βλέπεις που εμείς εδώ δεν είχαμε ιδέα. Στην Αμερική ζουν για κάτι τέτοια και το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει γίνει από θέμα ψυχολογικών αναλύσεων μέχρι τηλεοπτικό σόου στο οποίο εξέθεταν την προσωπική τους ζωή και τη σχέση τους, φόρα παρτίδα. Νομίζω δε, πως είναι από τα ζευγάρια που έχουν πει δημόσια πολλά περισσότερα από όσα επιβάλει το μίνιμουμ της αξιοπρέπειας. Γνώμη μου είναι ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν οφείλεται στην θέση του Κρόνου στον 1ο, αλλά στην αντίθεσή του με τον Κυβερνήτη του Ωροσκόπου και τον Ουρανό, στον άξονα 1ου\7ου.

Κοραλλία Μόζορα: Ο Κρόνος στο 1ο σπίτι δείχνει συγκρατημένα ζευγάρια στην συναισθηματική τους έκφραση τόσο μεταξύ τους όσο και προς τα έξω, για οποιοδήποτε λόγο, είτε είναι κοινωνικοί οι λόγοι είτε προσωπικοί. Αν ο Κρόνος αυτός υποστηρίζεται από θετικές όψεις φυσικά θα λειτουργήσει καλύτερα απ’ ότι αν κάνει δυσαρμονικές όψεις. Στην ερμηνεία που έδωσα εδώ παίρνω υπόψη μου ότι οι όψεις που κάνει ο Κρόνος είναι δυσαρμονικές και μάλιστα από βαριούς πλανήτες.

Το γεγονός ότι εκφράστηκαν δημόσια (αν και δεν ξέρω αν αυτό έγινε από την αρχή της σχέσης τους ή όταν τα προβλήματα έγιναν πια πολύ πιεστικά) πιστεύω ότι οφείλεται στις αντιθέσεις του Κρόνου και την πίεση που δεχόταν ο Κρόνος από τον Ουρανό και τον Πλούτωνα.

Atrapos: Δεν αμφιβάλω ότι και οι δυο χάρτες έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης αλλά προσωπικά μπερδεύομαι να έχω δυο χάρτες ταυτόχρονα. Βασικά δεν μου αρέσει να παίζω σε δυο ταμπλό και να διαλέγω ότι μου ταιριάζει καλύτερα κάθε φορά. Γι’ αυτό πιστεύω έχει σημασία να δει ο καθένας ποιος χάρτης κατά τη γνώμη του λειτούργησε καλύτερα σε σημεία καμπής της σχέση τους. Αλλιώς για τις «γενέθλιες θέσεις» μπορούμε να μιλάμε ατελείωτα, αφού μάλιστα οι δύο χάρτες μοιάζουν αρκετά.

Και ο χάρτης Davison έχει τον Κρόνο στον 1ο οίκο. Τώρα θα μου πείτε είναι σε σύνοδο με την ακμή του 2ου οπότε λειτουργεί στον 2ο. Συγνώμη αλλά εγώ θα το λάβω υπόψη μου αυτό αλλά βασικά όταν βλέπω έναν Κρόνο στον 1ο οίκο τον ερμηνεύω σαν να είναι ένας Κρόνος στον 1ο οίκο. Όσο για τις δύσκολες όψεις, και στον σύνθετο χάρτη κάνει μερικά πολύ όμορφα τρίγωνα με Ήλιο / Ποσειδώνα / Ερμή.

Επίσης η οικοθεσία είναι ουσιαστικά ίδια. Οι δύο Ωροσκόποι διαφέρουν μόλις κατά 3 μοίρες. Οπότε όλες οι διελεύσεις από οίκους που ανέφερες Κοραλλία για το σύνθετο χάρτη, μάλλον ισχύουν και για τον Davison.

Μου έκανε όμως εντύπωση που αναφέρεις όλες αυτές της διελεύσεις στον Σύνθετο για την ημερομηνία θανάτου της Χιούστον. Ουσιαστικά δέχεσαι ότι ο χάρτης αυτός εξακολουθούσε να ισχύει και μετά τον χωρισμό τους. Το αναφέρω γιατί είχαμε κάνει κάποια σχετική συζήτηση παλαιότερα. Οπότε μάλλον δικαιώνεται η Κάτια που είχε αναφέρει εκείνη την περίφημη αντίθεση του προοδευμένου Κρόνου του Μπράουν με την ακμή του 8ου της.

katiakiss: Κοραλλία μου, ο ίδιος πλανήτης κάνει τρίγωνα κορυφαίας σημασίας. Με την σύνοδο Ήλιου \ Ποσειδώνα που κυβερνούν τον 7ο και 2ο αντίστοιχα και με τον Ερμή που κυβερνά 4ο αλλά και 5ο. Σαφώς και η αντίθεση στον άξονα 1ου \ 7ου έχει τον πρώτο λόγο, αλλά τα συγκεκριμένα τρίγωνα είναι ισάξιας βαρύτητας και βρίσκουν να τονίσουν κομβικά σημεία της συναστρίας τους.

Για να δούμε πραγματικά πως λειτουργεί αυτός ο Κρόνος, δεν έχουμε παρά να δούμε πως «κάθεται» στους γενέθλιους χάρτες τους χονδρικά. Η Χιούστον έχει έλξη και εξοικείωση με το Κρόνιο στοιχείο και ο Κρόνος αυτός στον 1ο της, προφανώς στην αρχή της έκανε, έστω κι αν αργότερα την περιόριζε δραματικά. Ωστόσο, τηρώντας μια κάπως αυστηρή ανοχή μοιρών, θα λάβω υπόψη μου ως σοβαρή όψη το τετράγωνο που κάνει ο Κρόνος του σύνθετου με το ζενίθ της, κάτι που το είδαμε και στην πράξη. Η σχέση αυτή, μόνο κακό έκανε στην καριέρα της.

Η όψη τριγώνου του σύνθετου Κρόνου με τον γενέθλιο Ποσειδώνα της, φαίνεται ότι της έδινε την αίσθηση μιας κάποιας σταθερότητας και πρακτικής προοπτικής στην σκόρπια και υπό διάλυση εσωτερική της ζωή, στηρίζοντας ταυτόχρονα και τον πολυπαθή κυβερνήτη του ωροσκόπου της (Ποσειδώνα). Ξέρω ότι δεν πιστεύεις σε αυτό, αλλά για όλους εμάς τους υπόλοιπους, δεν μπορώ να παραβλέψω ότι ο σύνθετος Κρόνος στον χάρτη της κάνει εξάγωνο και τρίγωνο ακριβείας με τους δεσμούς Σελήνης στον άξονα του 11ου \ 5ου.
Επανέρχομαι στον γενέθλιο Ποσειδώνα της και θυμίζω ότι είναι σε σύνοδο με τον Άρη του Μπράουν, που θα πει ότι η σημαντική σύνοδος αυτή στον 8ο, τονίζεται από το τρίγωνο του σύνθετου Κρόνου.

Τα ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα αρχίζουν όταν τοποθετήσουμε τον σύνθετο Κρόνο στο ωροσκόπιο του Μπράουν. Ο σύνθετος Κρόνος στον 2ο γενέθλιο οίκο του, ευθύς εξαρχής μιλά για υπονόμευση της αυτοπεποίθησης και της αυτοαξίας του. Αυτό είναι το λιγότερο όταν πρέπει να αξιολογήσουμε την αντίθεση που κάνει με την σύνοδο Σελήνης \Πλούτωνα στον 8ο οίκο του. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι τα κόμπλεξ και οι ανασφάλειες που ξυπνούν στον Μπράουν έχουν τον κύριο λόγο της κακής τροπής του γάμου τους.

Επιστρέφοντας στην αρχική μου τοποθέτηση, γνώμη μου είναι ότι η δαιμονοποίηση του Κρόνου στον 1ο δημιουργεί ερμηνευτικά προηγούμενα. Σε ένα ζευγάρι επωνύμων, δεν φαίνεται παράξενο να είναι ο Κρόνος εκεί. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο σύνθετος χάρτης είναι ο ξεχωριστός χάρτης της ένωσης δύο ανθρώπων και για να δούμε πως λειτουργεί, δεν έχουμε παρά να τον δούμε στους γενέθλιους χάρτες των ατόμων, τότε το πώς λειτουργεί αυτός ο Κρόνος εκεί, έχει να κάνει με το πώς λειτουργεί για το κάθε άτομο ξεχωριστά. Θα μπορούσε να είναι και μια άκρως βοηθητική θέση υπό συνθήκες.

Κοραλλία Μόζορα: Δημήτρη, αν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στους δυο χάρτες, προτιμώ τον σύνθετο και δουλεύω περισσότερο μ’ αυτόν. Κοιτώ κάποτε παράλληλα και τον χάρτη Ντέιβισον για να δω τι λέει. Όμως δεν μπορώ να απορρίψω εντελώς τον χάρτη Ντέιβισον γιατί κι αυτός λειτουργεί σε ένα επίπεδο και έχω διαβάσει και μερικές καλές αναλύσεις σχέσεων με χάρτες Ντέιβισον. Πιστεύω όμως ότι ο σύνθετος είναι πιο άμεσα περιγραφικός μιας σχέσης.

Στην εξέταση των τράνζιτ, δεν περιορίστηκα στην διέλευσή τους από οίκους αλλά κυρίως στις όψεις που κάνουν με τους κυβερνήτες ή τους σημειοδότες των γεγονότων που εξετάζουμε στην ζωή της Χιούστον. Για παράδειγμα, ο τράνζιτ Πλούτωνας πάνω στον Ερμή του 8ου του σύνθετου όταν η Χιούστον έμεινε έγκυος. Το ότι οι τράνζιτς έχουν την ίδια οικοθεσία στον χάρτη Ντέιβισον είναι ένα δείγμα ότι κι αυτός ο χάρτης λειτουργεί. Άλλωστε, οι τράνζιτς και οι πρόοδοι που παράθεσες στον χάρτη Ντέιβισον δείχνουν ότι λειτουργεί.

Δεν πιστεύω ότι ο σύνθετος τους λειτουργούσε μετά τον χωρισμό τους εκτός κι αν είχαν κάποια επαφή που να δικαιολογεί την λειτουργία του. Και δεν ξέρουμε αν υπήρχε αυτή η επαφή μεταξύ τους, δεν ξέρουμε καν αν ζούσαν στην ίδια πόλη ή στην ίδια πολιτεία. Τον θάνατο της Χιούστον όμως τον βίωσε ο Μπράουν. Κάποια συναισθήματα πρέπει να ένιωσε. Πήγε στην κηδεία της και τον έδιωξαν. Αυτό δεν είναι μια επαφή;

Κάτια, τα τρίγωνα που έχουν στον σύνθετό τους δείχνει τα θετικά που είχε η σχέση τους ή κάποια στήριξη που είχαν στα προβλήματά τους. Δεν μπορεί μια σχέση τόσο έντονη που κράτησε τόσα χρόνια να είχε μόνο αρνητικά. Δεν είναι όμως μεγάλα τρίγωνα με τους μισούς πλανήτες του χάρτη όπως συμβαίνει στον χάρτη Ντέιβισον.

Συμφωνείς ότι ο Κρόνος στον 1ο οίκο του σύνθετου δείχνει τα ίδια πράγματα με την συναστρία τους και τις γενέθλιες προδιαθέσεις τους. Όλα συμφωνούν κι έτσι λειτουργεί η αστρολογία, πολυεπίπεδα. Γιατί λες ότι δαιμονοποιώ τον Κρόνο; Όπως σου είπα και προηγουμένως, έδωσα αυτή την ερμηνεία στον Κρόνο λαμβάνοντας υπόψη μου ότι έκανε δυσαρμονικές όψεις στον σύνθετο στους γωνιακούς οίκους που αφορούν την ίδια την σχέση.

Όμως ο 1ος οίκος δεν είναι μόνο ο τρόπος που εκφραζόμαστε προς τα έξω, είναι η ίδια η προσωπικότητά μας. Το ίδιο ισχύει και σ’ ένα σύνθετο. Ο Κρόνος στον 1ο οίκο ενός σύνθετου έχει τις ίδιες επιπτώσεις που έχει ένας Κρόνος στον 1ο οίκο ενός γενέθλιου χάρτη. Ένα άτομο με Κρόνο στον 1ο οίκο θα εκφράζει εύκολα τρυφερότητα και συναίσθημα ή θα είναι πιο μαζεμένο συναισθηματικά και θα εκδηλώνεται πιο σοβαρά και συγκρατημένα; Θα του είναι εύκολο να εκφράζει τα συναισθήματά του στους άλλους, ακόμα και στον σύντροφό του;

Το ίδιο ισχύει και σ’ ένα σύνθετο, έτσι θα είναι η “προσωπικότητα” του ζευγαριού. Και θα δεις ότι όταν ο Κρόνος στο 1ο ενός σύνθετου δέχεται αρμονικές όψεις τότε τα δυο άτομα ξεχωριστά είναι εξοικειωμένα με την πιο μετρημένη συναισθηματική έκφραση και νιώθουν άνετα μ’ αυτό. Αν τους ρωτήσεις γιατί είναι μαζί θα σου πουν ένα σωρό λογικούς λόγους αλλά δεν θα σου πουν “επειδή αγαπιόμαστε τρελά”. Κι όταν αυτός ο Κρόνος είναι κτυπημένος τότε τα συναισθήματα καταπιέζονται και υψώνονται συναισθηματικές άμυνες και τείχη μεταξύ τους. Στην περίπτωση της Χιούστον και του Μπράουν ισχύει το δεύτερο.

Κλείνοντας, να πω ότι συμφωνώ με την ανάλυση που κάνεις για τις όψεις του σύνθετου Κρόνου στους δυο χάρτες ξεχωριστά και ότι τα κόμπλεξ και οι ανασφάλειες του Μπράουν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην άσχημη τροπή που πήρε ο γάμος τους.

Διαβάστε επίσης: Υστερόγραφο: Whitney Houston

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments