0 0 votes
Article Rating

Καλό μήνα σε όλους!!!!! Ιούνιος και το καλοκαίρι προ των πυλών. Όλα τα σημάδια στον ουρανό δείχνουν εξωστρέφεια και αισιοδοξία. Στις δύσκολες μέρες (δεν είναι πολλές τον μήνα αυτό) συνεχίζουμε να χαμογελάμε και να αγαπιόμαστε μεταξύ μας.

 

Στις 25 Μαΐου 2017 και ώρα 9:44:22 μμ. γίνεται η Νέα Σελήνη, στην 4ο:46’ μοίρα των Διδύμων, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως τους Διδύμους, αλλά και τους Τοξότες, Παρθένους και Ιχθείς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 25η Μαΐου, Νοεμβρίου, Αυγούστου και Φεβρουαρίου. Και αυτούς που έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 25η μοίρα των μεταβλητών.

Αυτή η Νέα Σελήνη στους Διδύμους μας κάνει δραστήριους στο νου και στο σώμα. Μας δίνει μια διάθεση για διάβασμα, γράψιμο, ταξίδια και συχνή επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους. Μας προκαλεί να βγούμε έξω, να έρθουμε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, να αναπτύξουμε νέα ενδιαφέροντα, να ανταλλάξουμε ιδέες, να μελετήσουμε, να πληροφορηθούμε, να μεταδώσουμε πληροφορίες και να πειραματιστούμε σε νέους τρόπους αυτοέκφρασης. Όμως αυτή η Νέα Σελήνη χρειάζεται λίγη προσοχή διότι ο Ήλιος – Σελήνη αλλά και το μεσουράνημα του χάρτη, βρίσκονται σε κρίσιμη μοίρα, που σημαίνει ότι οι επαφές, οι συναλλαγές και οι διαπραγματεύσεις μας με τους άλλους ανθρώπους είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, αισθανόμαστε ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο.

Ο άνθρωπος δεν είναι σίγουρος για το τι ακριβώς θέλει από τη ζωή του, αμφιταλαντεύεται και δυσκολεύεται να αποφασίσει ποιο ¨δρόμο¨ να πάρει ο οποίος θα είναι κατάλληλος και θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα εμπόδια και κάποιες φορές γίνεται αδιάλλακτος στις συναλλαγές του. Ακόμα κι αν παραμένει συνεργάσιμος, διαλλακτικός και ευγενής, πάλι αμφιβάλει αν θα καταφέρει να φτάσει τον στόχο του και να γίνει αποδεκτός στον κοινωνικό ή επαγγελματικό του χώρο.

Ευτυχώς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ευελιξία των Διδύμων για να αποφύγουμε τα εμπόδια και με τον Ερμή κυβερνήτη της Νέας Σελήνης στον Ταύρο, να γίνουμε πιο προσεκτικοί και πιο υπομονετικοί περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να δράσουμε, να πείσουμε τους άλλους για την οριστική μας απόφαση να κάνουμε μια καινούργια αρχή η οποία θα εγγυάται σταθερότητα και ασφάλεια στην ζωή μας. Σ’ αυτό βοηθά ¨λίγο¨ και το τρίγωνο του (ανάδρομου) Δία με την Νέα Σελήνη.

Πάντα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι χρειάζεται εντιμότητα, υπομονή και σύνεση και στα λόγια και στις πράξεις, γιατί κάθε βιαστική, παρορμητική κίνηση μπορεί να μας βάλει σε λάθος δρόμο. Δηλαδή, αν κάνουμε λανθασμένες ή άκαιρες κινήσεις θα πέσουμε σε ¨παγίδα¨. (Άρης αντίθεση με Κρόνο και Ήλιος-Σελήνη τετράγωνο με Ποσειδώνα). Κάθε τι που αρχίζουμε, να το ολοκληρώνουμε πριν ασχοληθούμε με κάτι άλλο, διαφορετικά γίνεται σπατάλη ενέργειας χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα 25/5, δίνει παθιασμένους έρωτες και από την άλλη, ζήλεια και δυσκολίες στις ερωτικές σχέσεις, στις κοινωνικές μας επαφές αλλά και στις οικονομικές μας υποθέσεις. Στην όψη αυτή υπάρχει μια δόση υπερβολής και αλόγιστης σπατάλης, στον έρωτα και στα οικονομικά ζητήματα. Στον έρωτα μπορεί μια σχέση να ξεκινήσει πολύ δυνατή αλλά στην πορεία ο ένας εκ των δύο να αποστασιοποιηθεί κάπως, με αποτέλεσμα το άλλο άτομο να αισθανθεί απόρριψη και να αντιδράσει με ζήλεια ή με μια τάση εκδίκησης. Γι αυτό χρειάζεται ψυχραιμία, αν κάποιος είναι να φύγει, δεν θα τον κρατήσει καμία συναισθηματική πίεση, αντίθετα θα φύγει ακόμα πιο γρήγορα όσο η πίεση η οποία του ασκείται, αυξάνεται. Στις κοινωνικές μας επαφές, πρέπει να ελέγχουμε την συμπεριφορά μας αυτή την περίοδο, διότι η αγένεια δημιουργεί αντιπάθεια. Επειδή υπάρχει η τάση της υπερβολής και στα οικονομικά μας ζητήματα, θα χρειαστεί να ελέγχουμε αυστηρά έσοδα και έξοδα. Καλό είναι να αποφύγουμε τις αλόγιστες δαπάνες, την σπατάλη και την επιπολαιότητα στο χειρισμό των οικονομικών μας.

 

Στις 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 3:09:30 μμ. γίνεται η Πανσέληνος, στην 18ο:53’ μοίρα του Τοξότη, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως Τοξότες – Διδύμους, αλλά και τους Παρθένους και Ιχθείς των τελευταίων ημερών), οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 9η Ιουνίου, Δεκεμβρίου, Σεπτεμβρίου και Μαρτίου. Και αυτούς που έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στην 9η μοίρα των μεταβλητών.

Η Σελήνη στον Τοξότη είναι ειλικρινής, τίμια και γεμάτη όμορφα συναισθήματα. Δίνει στον άνθρωπο καλοσύνη, γενναιοδωρία, ειλικρίνεια, εγκαρδιότητα, ανθρωπιά, αισιοδοξία και ελπίδα για το καλύτερο που έρχεται. Είναι μια Πανσέληνος όπου λόγω της μεταβλητότητας του ζωδίου δίνει την ικανότητα προσαρμογής στις όποιες συνθήκες βρεθεί κανείς. Θα βοηθήσει τον άνθρωπο να ελιχθεί για να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις.

(Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Κρόνο και σε μεγάλο τρίγωνο με Ουρανό και Β. Δεσμό), η σχέση αυτή των πλανητών με την Σελήνη, δεν μειώνει τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία της, αντίθετα ¨παντρεύει¨ αρμονικά το παλιό με το νέο. Δίνει την ευχέρεια στον άνθρωπο να ζει στους παλιούς γνώριμους ρυθμούς του αλλά συγχρόνως να παρακολουθεί και να ενδιαφέρεται για το καινούργιο που έχει ανατείλει και που θα τον οδηγήσει στο μέλλον.

Βέβαια όπως πάντα δεν είναι όλα τέλεια στον ουρανό έτσι και τώρα, ο Ερμής και ο Ήλιος στους Διδύμους απέναντι από την Σελήνη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, μας δείχνουν ότι, η εμπιστοσύνη και η καλοσύνη έχουν όρια. Χρειάζεται προσοχή διότι από υπερβολική εμπιστοσύνη στην ειλικρίνεια και την εντιμότητα των συνομιλητών μας ή αυτών με τους οποίους συνδιαλεγόμαστε, μπορεί να πέσουμε θύματα εξαπάτησης ή εκμετάλλευσης. Βέβαια ο Δίας κυβερνήτης της Πανσελήνου, έτοιμος να ορθοδρομήσει στον Ζυγό, παρέχει μερική προστασία και σε κάποιες περιπτώσεις αποκάλυψη της αλήθειας.

Ο ωροσκόπος του χάρτη είναι στο Ζυγό και ο κυβερνήτης του η Αφροδίτη στον Ταύρο στον 7ο οίκο. Μας δείχνει ότι οι σχέσεις μας με τους άλλους τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας είναι έντιμες και σταθερές. Ευνοούνται οι γάμοι και οι σχέσεις που θα γίνουν αυτό το διάστημα επειδή η Αφροδίτη υπόσχεται αγάπη, πίστη και σταθερότητα. Επίσης είναι ευνοϊκή, γενικά στα οικονομικά ζητήματα, ιδίως μέσω κληρονομιάς, συνεργασιών ή γάμου.

Ο Άρης θα περάσει στο ζώδιο του Καρκίνου στις 4 Ιουνίου.  Ο Άρης στον Καρκίνο είναι σε πτώση, δηλαδή είναι στην χειρότερη γι αυτόν θέση. Δεν μπορεί να βγει και να αντιμετωπίσει την κοινωνική πραγματικότητα, να παλέψει, να αγωνιστεί, να κατακτήσει την θέση του στον κόσμο, έτσι γυρνά προς τα μέσα, κλείνεται στον εαυτό του και “τρώγεται” μέσα του, φθείροντας τον εαυτό του.

Ο εξωστρεφής πλανήτης της δράσης, της μάχης, της κατάκτησης, της πρωτοβουλίας, μέσα στο δεκτικό και εσωστρεφές ζώδιο του Καρκίνου δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως του αρμόζει και όλη η ενέργεια του στρέφεται προς τα μέσα, κλείνεται στον εαυτό του και “τρώγεται” μόνος του. Φοβάται να βγει προς τα έξω στον κοινωνικό στίβο, να αγωνιστεί, να διεκδικήσει και να κερδίσει αυτά που δικαιούται και αξίζει, αλλά αντίθετα γκρινιάζει για την ζωή η οποία του φέρθηκε άδικα και θυμώνει με αυτούς που πετυχαίνουν στη ζωή τους).

Η Αφροδίτη μπαίνει στον Ταύρο στις 6 Ιουνίου. Η Αφροδίτη στον Ταύρο βρίσκει πάντα τρόπους να χαίρεται. Μπορεί αυτοί τρόποι να είναι υλιστικοί αλλά προσφέρουν ανέσεις, ασφάλεια και ευχαρίστηση. Το πείσμα, η πυγμή αλλά και η γοητεία της, την βοηθούν για να πετύχει αυτό που θέλει. Ενδιαφέρεται για την καλοπέρασή της και για την εξωτερική της εμφάνιση γι αυτό διαθέτει χρήματα για ανέσεις, όμορφα ρούχα αλλά και εκπληκτικά αρώματα.

Ο Ερμής θα μπει στο ζώδιο του, τους Διδύμους στις 7 Ιουνίου. Ο Ερμής μπορεί να λειτουργήσει θαυμάσια στο ζώδιο των Διδύμων και να αναπτύξει άνετα τις ιδιότητες του. Να δώσει άνεση στις δημόσιες σχέσεις, στις εμπορικές και τουριστικές συναλλαγές. Θα βοηθήσει τον άνθρωπο να επικοινωνήσει χωρίς προσκόμματα με τους άλλους ανθρώπους, να κλείσει συμφωνίες, να υπογράψει συμβόλαια, να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του, να ανταλλάξει απόψεις. Όμως μέσα στον Ιούνιο ο Ερμής θα κάνει δύσκολες όψεις με Δία, Κρόνο και Ποσειδώνα. Θα υπάρξει μια δυσκολία σε ότι αφορά την επικοινωνία και τις συναλλαγές με τους άλλους ανθρώπους.

Οι υποθέσεις μπορεί να υποστούν ζημιές ή να αποτύχουν. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς, ειλικρινείς και έντιμοι με τους άλλους γιατί πολύ εύκολα μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Να προσέχουμε πάρα πολύ με ποιους συνδιαλεγόμαστε και ότι η εντιμότητα τους είναι αποδεδειγμένη. Θα ήταν προτιμότερο να αποφύγουμε κάθε είδους οικονομική ή εμπορική συνδιαλλαγή διότι μπορεί να κάνουμε σοβαρά λάθη, να πέσουμε θύματα εξαπάτησης ή να συναντήσουμε ανυπέρβλητα εμπόδια τα οποία θα μας οδηγήσουν επιζήμιες συναλλαγές.

Δεν συμμετέχουμε σε κουτσομπολιά και δεν αφήνουμε να μας ξεφύγει μυστικό το οποίο μας έχουν εμπιστευτεί γιατί θα δημιουργήσουμε οδυνηρές καταστάσεις.

Γρήγορος ο Ερμής αλλάζει πάλι ζώδιο και μπαίνει στον Καρκίνο στις 21 Ιουνίου. Ο Ερμής στον Καρκίνο γίνεται ευαίσθητος και δεκτικός χάνοντας τον απρόσωπο χαρακτήρα του, την αντικειμενικότητα του και τον ορθολογισμό του. Η διαίσθηση, η ανεπτυγμένη αυτοσυντήρηση και η κινητικότητα του Καρκίνου κάνουν τον Ερμή να αντιδρά εύστοχα με την κατάλληλη κίνηση για να προστατεύσει τον άνθρωπο όταν βρίσκεται σε κίνδυνο ή για να εξασφαλίσει ό,τι νομίζει πως είναι καλό γι αυτόν.

Απ’ την άλλη όμως, όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση έντασης και σύγχυσης, απορροφημένος από τις σκέψεις του, μπορεί να κινηθεί λανθασμένα από αφηρημάδα. Αν υπερισχύσει ο συναισθηματισμός του ζωδίου μπορεί να γίνει εύπιστος και να πιστεύει ότι του λένε.

Την ίδια ημέρα, 21/6 μπαίνει και ο Ήλιος στο ζώδιο του Καρκίνου. Με τον Ήλιο στον Καρκίνο αυξάνεται η ευαισθησία των ανθρώπων, μας χαρίζει μία τάση προς την οικογενειακή ζωή και το σπίτι μας. Με τον Ερμή και τον Άρη στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο, η λογική σκέψη, σχεδόν μετατρέπεται σε διαίσθηση και κρίνουμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις πιο πολύ με την ψυχή παρά με τον νου.

Αυτό μπορεί να είναι μια κίνηση, ένα βλέμμα ή μια έκφραση του προσώπου, του ανθρώπου με τον οποίο ερχόμαστε σε επαφή για να καταλάβουμε τις προθέσεις του. Όμως ο Ήλιος, ο Ερμής μαζί με τον Άρη στο εσωστρεφές ζώδιο του Καρκίνου δεν μας αφήνει να εκφράσουμε άμεσα την δυσαρέσκεια μας και να βάλουμε τον άλλο στην θέση του, απλά εσωτερικεύουμε αυτή την ενέργεια, μέχρι να γίνει ένας ¨κόμπος στο λαιμό¨ να μας μπουκώσει και μετά να ξεσπάσουμε σε άλλους ανθρώπους οι οποίοι δεν έφταιξαν σε τίποτα.

 

Ιούνιος 2017 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments