0 0 votes
Article Rating

Με αγωνία και κρυφές ελπίδες, αναμένουμε κάθε φορά τον νέο χρόνο. Βιώνουμε το πέρασμα στον επόμενο, κατανοώντας πως ένας κύκλος έφθασε στο τέλος του κι ένας νέος αρχίζει. Νέος κύκλος, νέα πνοή στα όνειρά μας. Νέες προσπάθειες για ένα καλύτερο «αύριο». Αυτό το αύριο που δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε το χθες.

Εν δυνάμει το χθες είναι «η μητέρα του αύριο». Μια μητέρα άλλοτε νέα, άλλοτε γερασμένη αλλά πάντα μητέρα. Εκφράζει το παρελθόν και συνάμα το μέλλον. Της οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ που μας έδωσε τα περισσότερα εφόδια και στάθηκε αρωγός σχεδόν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Μοιάζει σχεδόν νομοτελειακό αλλά  όσοι ξέχασαν το “παρελθόν – μητέρα” είχαν σχεδόν πάντα ένα περιστασιακό μέλλον. 2017 λοιπόν. Καλό έτος; Η απάντηση δεν θα μπορούσε να είναι απολύτως σαφής. Είναι ένα έτος που μας “αναγκάζει” να αντιμετωπίσουμε τις αλήθειες της ζωής, τις προσωπικές αλλά και των άλλων. Αυτή η διαδικασία σε πολλούς από εμάς δεν θα αρέσει.

Η γνώση που μας παρέχει η αστρολογία, είναι μία γνώση που μπορεί να μας προσφέρει τα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις δυσκολίες της ζωής και να εκμεταλλευτούμε ουσιαστικά τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν. MY-HOROSCOPE σημαίνει το ωροσκόπιό ΜΟΥ. Είναι δικό μου είναι μια “ζωντανή οντότητα”. Είμαι μοναδικό ον. Δεν είμαστε 12 ζώδια, δεν θα γίνουμε 12 ζώδια.

Στις παρακάτω αράδες θα συνεχίσουμε μια “παράδοση”, προϊόν κατά κανόνα του μάρκετινγκ, που σας ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο ως μια διασκεδαστική διαδικασία. Σας ρωτήσαμε και στα κοινωνικά δίκτυα βλ. facebook αν θέλετε ζώδια για το 2017 και απαντήσατε ναι (είμαστε συνένοχοι). Εμείς το ονομάζουμε “έτσι για το καλό βρε αδελφέ”.  Στο πρώτο μέρος θα χρησιμοποιηθεί μέρος του μεγάλου κάδρου που λέγεται πλανητικό σκηνικό με μεγαλύτερη αναφορά στην κίνηση του πλανήτη Δία. Κατόπιν θα συναντήσουμε τα 12 ζώδια. Δεν θα πρέπει να τα πάρετε ιδιαιτέρως σοβαρά και εξηγήσαμε παραπάνω το γιατί.

Στο myhoroscope.gr πρώτοι στην Ελλάδα σάς δώσαμε δωρεάν όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζεται ο αρχάριος ή ο πιο προχωρημένος μελετητής για να παρακολουθεί το προσωπικό του ωροσκόπιο, να έχει ενδεικτικές ερμηνείες και να ενεργοποιήσει την κριτική του σκέψη, αν κάποια στιγμή θελήσει να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω. Προτρέπουμε τον αναγνώστη αυτών των αράδων να χρησιμοποιεί για μελέτη πάντα το προσωπικό του ωροσκόπιο.

 

Πλανήτες και σημαντικές μετακινήσεις

 

Ο Δίας, πλανήτης των παροχών, της επέκτασης αλλά και της υπερβολής βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού, ζώδιο των σχέσεων και του γάμου. Ευνοεί, λοιπόν τις επαφές μας με άλλους ανθρώπους, μας κάνει πιο συνεργάσιμους και κοινωνικούς.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα έχει αρκετές συναντήσεις (όψεις). Καθώς οι πλανήτες περιστρέφονται (διελαύνουν) δεν θεωρούμε σκόπιμο να καταγράψουμε σε αυτό το κείμενο όλες τις όψεις που θεωρούμε σημαντικές αλλά να σας ενημερώνουμε όταν πλησιάζει η “ισχύς τους” μαζί με τις εκτιμήσεις μας. Θα σταθούμε ωστόσο επιγραμματικά σε μερικές από αυτές.

Τον Μάρτιο έρχεται σε όψη διαμέτρου με τον Ουρανό στον Κριό, όπου μπορεί να περιορίσει αυτή την διάθεση για επικοινωνία με το περιβάλλον μας. Ενδεχομένως, είναι μία καλή περίοδος να κάνουμε επιλεκτικές γνωριμίες και να αξιολογήσουμε τις σχέσεις μας. Λίγο αργότερα, στις 30 Μαρτίου θα συναντήσει τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και θα επαναληφθεί η επαφή στις 4 Αυγούστου. Τον Μάιο και τον Ιούλιο ο Δίας θα συναντήσει τον Ποσειδώνα, αργότερα στις 27 Αυγούστου τον Κρόνο, ενώ τον Σεπτέμβριο θα έρθει σε επαφή και πάλι με τον Ουρανό.

Λίγο μετά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου (στις 10), ο Δίας αφήνει τον Ζυγό και εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού. Εκεί, θα έχουμε την δυνατότητα να διευρύνουμε τις μεταφυσικές μας ανησυχίες, να κάνουμε μία έρευνα σε βάθος σε ό,τι μας ενδιαφέρει, να αναλύσουμε τον εαυτό μας.

Οι σχέσεις αποκτούν έναν βαθύτερο ερωτισμό που μπορεί να φτάσει ακόμα και στην εμμονή. Πάθη και λάθη, εντάσεις αλλά και αρκετές δυσκολίες. Οι κινήσεις θα είναι πιο βίαιες, πιο βιαστικές και η επικοινωνία αρκετές φορές σχεδόν αδιάλλακτη. Η κατάσταση του μετασχηματισμού, ειδικά εάν επέρχεται ξαφνικά, προκαλεί σοκ αλλά και απώλειες. Η φύση του ζωδίου αλλά και η πληθωρικότητα του πλανήτη μπορεί να λειτουργήσουν με ποικίλους τρόπους.

Μπορεί να υπάρξει ακραία πονηριά σε οικονομικά θέματα σχετικά με διαπραγματεύσεις. Οι εξαπατήσεις και οι αδικίες δεν θα λείψουν. Ο φανατισμός θα αυξηθεί και πολλές φορές θα ακούσουμε ή και θα δούμε καταρρεύσεις με μια πιο ευρεία έννοια. Άνθρωποι θα ακολουθήσουν μια συμφέρουσα θέση σχετικά με τα χρήματα, τις επιτροπές, τα δικαιώματα ή τα θεωρητικά θέματα. Πιθανών να πλησιάζουν τη ζωή γενικά με μια ορισμένη ένταση, δίνοντας όλο τον εαυτό τους για οποιοδήποτε πρόγραμμα, απασχόληση ή ψυχαγωγική αναζήτηση.

Τα όποια προβλήματα είναι πάντα εξαρτώμενα από το προσωπικό μας ωροσκόπιο. Ο Δίας από μεγάλος “ευεργέτης” όπως τον αποκαλεί η αστρολογία μπορεί να μετατραπεί σε μια σκανδάλη όπλου (προοδευτικά συστήματα + γενέθλιος χάρτης) και να δημιουργήσει ταλαιπωρίες και οριστικές απώλειες όλων των ειδών… Η όψη εξαγώνου με τον Κρόνο στις 27 Αυγούστου αναμένεται να δώσει κάποιες θετικές εξελίξεις.

Προς το τέλος της χρονιάς, το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, θα φέρει μία περίεργη κριτική διάθεση, ίσως μία αισιοδοξία και πιθανή συνάντηση πάλι με τους “σωτήρες” οι οποίοι θα ασκήσουν πιέσεις στον ψυχισμό μας, θέτοντας τα γνωστά διλήμματα. Φιλοσοφικές μεγαλοστομίες και μεταφυσικές ασάφειες δεν θα λείψουν.

Η παραμονή του Δία στον Ζυγό ευνοεί, όπως έχουμε ήδη γράψει σε άλλο μας κείμενο Διδύμους, Τοξότες, Λέοντες, Υδροχόους, Ζυγούς, Κριούς (2ου και 3ου δεκαημέρου). Μετά την διέλευση στον Σκορπιό, οι Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Παρθένοι, Ιχθείς και οι Σκορπιοί του 1ου δεκαημέρου αρχικά. Επαναλαμβάνουμε ότι εάν έχετε γενέθλιους πλανήτες στα συγκεκριμένα δεκαήμερα των ζωδίων που αναφέρουμε και δεν κάνουν άσχημες όψεις, τότε θα είστε και εσείς από τους ευνοούμενους.

 

Ο Κρόνος, συνεχίζει να βρίσκεται στον Τοξότη όπου θα παραμείνει μέχρι το τέλος του έτους, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με ζητήματα που αφορούν την θρησκεία και τον νόμο (έχουμε δει πολλά άσχημα φαινόμενα μέχρι στιγμής). Οι τριβές κι οι δυσχέρειες στον τομέα αυτό, θα φέρουν ένα ξεκαθάρισμα αργότερα, όταν μπορέσουμε να αντιληφθούμε τη γνώση που αποκομίσαμε. Ωστόσο, μπορεί να είναι κι η πρόκληση για να καλλιεργήσουμε την υπομονή, την πίστη και την πειθαρχία στο οργανωμένο σύστημα μιας προσωπικής φιλοσοφίας και να αποκομίσουμε μια νέα αντίληψη. Η μετακίνησή του στο ζώδιο της κυριαρχίας του θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου. Όρια, κανόνες και πειθαρχία θα είναι οι βασικότερες λέξεις – κλειδιά.

 

Ο Ουρανός είναι στο ζώδιο του Κριού ήδη και αναφερόμαστε εκτενέστερα σε ξεχωριστό άρθρο. Βιώσαμε μεγάλες καταστάσεις βίας και τρέλας και δυστυχώς αυτό θα συνεχιστεί. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε τις τρεις συναντήσεις του Ουρανού με τον Κρόνο. Τρεις όψεις τριγώνου, η πρώτη την παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου 2016, η δεύτερη 19 Μαΐου του 2017 και η τρίτη στις 11 Νοεμβρίου του 2017. Ευνοούμενοι του ζωδιακού Κριοί, Ζυγοί, Λέοντες, Υδροχόοι και Τοξότες, Δίδυμοι (3ο δεκαήμερο) αλλά στο γενικό κάδρο του 2017 όλοι μας. Άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά, μεθοδικά και ταπεινά, μάλλον θα ανταμειφτούν. Δολοπλόκοι και εκμεταλλευτές των ανθρώπων, ειδικά των ανήμπορων γίνονται πιο άμεσα αντιληπτοί. Η αναπαραγωγή του πρωτότυπου με ευτελές τρόπο φθίνει και τελικά διαλύεται. 

 

Όσο για τον Ποσειδώνα (πλανήτη της Αστρολογίας;; όπως έχουμε γράψει), στους Ιχθείς, μας θυμίζει ακόμα μια φορά αυτό που δεκάδες φορές είχαμε αναφέρει πως η αστρολογία (που μας ενδιαφέρει εδώ) έγινε “ζωοδολογία”. Η εμπορευματοποίησή της παρουσίασε τεράστια άνοδο, οι “σύμβουλοι” πολλαπλασιάστηκαν κ.λπ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι έχει υιοθετηθεί μια παθητική στάση από τους πολίτες τους κόσμου οι οποίοι αντί να απαξιώσουν το ψεύδος, πολλές φορές το επιβεβαιώνουν.

Το ίδιο επαναλήφθηκε και στην πολιτική σκηνή παγκοσμίως με μια υπερδιόγκωση (φανατισμός, ακραίες θρησκευτικές συμπεριφορές, θρησκευτικές συρράξεις και ο κατάλογος είναι μακρύς). Φυσικά συνετέλεσαν και άλλοι αστρολογικοί παράγοντες.

Θα ήταν καλό, να εστιαστούμε περισσότερο στον Πλούτωνα, τον νεώτερο ανακαλυφθέντα πλανήτη (νάνο). Είναι ο πλανήτης που περιστρέφεται μακρύτερα όλων των υπολοίπων από τον Ήλιο. Τα μηνύματά του είναι πιο βαθιά αλλά και πιο ουσιαστικά.

Ο Πλούτωνας, όταν βρισκόταν στο ζώδιο της φύσης, στον Τοξότη, προκάλεσε αλλαγές στην ίδια τη φύση, στα δέντρα, στα φυτά, στα λουλούδια, αλλά και σε κάθε μορφή ζωής, η οποία υφίσταται με το πέρασμά του, μία μετάλλαξη. Η παραμονή του στο ζώδιο του Τοξότη έως τον Νοέμβριο του 2008, λειτούργησε αργά-αργά, σαν πυρηνική μηχανή, όπου σε συνδυασμό με τον Τοξότη – φωτιά, έφερε την έκρηξη των μεταλλαγμένων προϊόντων.

Υπήρξε πρόβλημα στη γη, στη φύση, σε κάθε μορφή ζωής και μάλιστα ριζικά. Με την είσοδό του στον Αιγόκερω, από τον Δεκέμβριο του 2008, η μετάλλαξη έγινε εμφανής στη γη (Αιγόκερως). Οι άνθρωποι θέλησαν να μετακινηθούν προς την φύση προς τα βουνά, όπου το περιβάλλον είναι πιο καθαρό. Αλλά, ας μην παραβλέψουμε, πως η ήδη μετακίνηση των μαζών, από χώρα σε χώρα συνεχίζει να φέρνει με γοργούς ρυθμούς σημαντικές αλλαγές στην ανθρωπότητα.

 

 Εκλείψεις και αξιοσημείωτες όψεις

Αυτή η χρονιά έχει και άλλες αστρολογικές παραμέτρους και ιδιαιτερότητες. Εκλείψεις (δυο ζεύγη για το 2017, 2 σεληνιακές και 2 ηλιακές. Φεβρουάριο και Αύγουστο), φαινομενικές αναδρομές πλανητών σημαντικές όψεις και πλανητικούς σχηματισμούς (που δίνουν ακριβέστερη, όσο είναι δυνατόν, εκτίμηση) με έντονη δυναμική και την μετακίνηση των Δεσμών της Σελήνης. Θα γίνουν εκτενέστερες αναφορές με ειδικά άρθρα. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι τόσο σκληρές όσο αυτές του 2016. Είναι όμως ιδιαιτέρως εξέχουσας δυναμικής.

 

Κλείνοντας την συνοπτική αναφορά μας προτρέπουμε τους φίλους αναγνώστες να εξαντλήσουν και εφέτος τα όρια της υπομονής τους διότι η χρονιά θα μας φέρει αντιμέτωπους με αρκετές δυσάρεστες καταστάσεις αλλά και σημαντικές απώλειες. Να ενεργοποιήσουν όση δύναμη διαθέτει ο καθένας, με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται και να σκύψει επάνω στις ανισότητες που σαρώνουν τον πλανήτη βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Να ασχολείστε μόνο με σημαντικά πράγματα. Τα “αντικειμενικά σημαντικά”, φυσικά και υπάρχουν, κι όχι αυτά του ωφελιμιστικού μικρόκοσμου. Όσο και να κρατάμε άσβεστη την ελπίδα χρειάζεται να εργαστούμε με πίστη για την διόρθωση κακώς κειμένων. Μην ξεχνάμε ότι για πολλά από αυτά είμαστε υπεύθυνοι, κάνοντας αρκετές φορές λανθασμένες επιλογές ανθρώπων που στέλνουμε στα κέντρα εξουσίας. Η νότα αισιοδοξίας που θα θέλαμε να κρατήσετε είναι ότι το 2017 είναι λίγο καλύτερο από το 2016. Συνηθίζουμε οι περισσότεροι στο τέλος κάθε χρονιάς να λέμε “να φύγει και να μην ξαναγυρίσει”. Το 2016 το είπαμε πολύ πιο έντονα.

 

Σας ευχόμαστε υγεία, χαρά και πολλές μικρές στιγμές ευτυχίας!

 

Ποιο είναι ωστόσο, το χρώμα της χρονιάς για κάθε σημείο του ζωδιακού; Όσοι γνωρίζετε τον Ωροσκόπο σας, θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξετε και το ζώδιο του Ωροσκόπου. Τα προγράμματα του myhoroscope είναι έγκυρα και μπορούν να σας βοηθήσουν να υπολογίσετε σημαντικές αστρολογικές παραμέτρους. Διαφορετικά, μπορείτε να μελετήσετε το ζώδιο του Ηλίου σας μόνο.

Τα 12 ζώδια και το 2017

Κριός

Δείξτε μεγάλη πειθαρχία, μην βάζετε το κεφάλι κάτω και μη λειτουργείτε χωρίς οργάνωση και σκέψη. Αυτή είναι η λέξη κλειδί για το 2017 για να απολαύσετε όσα από τα θετικά σάς υπόσχεται το πλανητικό σκηνικό. Κάτι που είναι αντίθετο με την παρορμητική φύση του ζωδίου σας αλλά όχι ακατόρθωτο να το πετύχετε, εάν έχετε διάθεση.

Τα πράγματα φαίνεται ότι μπαίνουν σε μια πιο σταθερή πορεία, ειδικά αν ανήκετε στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου. Ο Κρόνος του περιορισμού και των δυσκολιών παραμένει ακόμη βοηθητικός προς εσάς και κρατάει τουλάχιστον τα κεκτημένα σας. Ο Δίας από τον Ζυγό μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου βελτιώνει λίγο τα πράγματα αλλά η αίσθηση ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι προσδοκίες σας παραμένει διάχυτη. Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις, τα οικονομικά και οι συνεργασίες είναι συνεχώς στο μυαλό σας, σε σημείο να παραμελείτε πολλές φορές ακόμα και αυτή την πολύτιμη υγεία σας.

Ο Ουρανός στο ζώδιό σας μόνο απρόβλεπτα δεν λειτουργεί. Στους περισσότερους από εσάς διακρίνεται έντονη η τάση να εμπλακείτε σε εντάσεις, μερικές φορές χωρίς καν να το σκεφτείτε. Οι όποιες κακές συνέπειες όμως τελικά θα επιστρέψουν σε σας, γι΄αυτό πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Κρατήστε στο μυαλό σας ότι και ο Πλούτωνας είναι και παραμένει στο παιχνίδι των προσωπικών -συνήθως- φαντασμάτων σας. Εντονότερα για εσάς του 2ου και 3ου δεκαημέρου.

Συμβουλές επιβίωσης και καλύτερων χειρισμών

Όσες ευκαιρίες και να υπάρξουν από τον Δία να θυμάστε ότι ο Ουρανός και ο Πλούτωνας είναι δυο “σκληροί” πλανήτες. Όσο κι αν προσπαθήσει ακόμα και ο Κρόνος, τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να συγκρατήσει τις ενέργειές τους, ενέργειες που μέσα στο 2017 θα “βάλλουν” προς το ζώδιό σας και θα προκαλούν προβλήματα σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα προς το σπίτι. Προσαρμοστείτε και δείξτε την απαιτούμενη πειθαρχία που αναφέρθηκε στην αρχή.

Αν δεν το κάνετε, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, δυσάρεστα αλλά και ανατρεπτικά -αυτό να το προσέξετε- πιθανώς να βιώσετε άσχημες αλλαγές στο σπίτι ή σε κάποιο μέλος της οικογένειάς σας μέσα στον Αύγουστο. Ήδη από τον Φεβρουάριο ίσως πάρετε μια πρόγευση. Με καλή διαχείριση της νευρικότητάς σας και με καλοσύνη και αγάπη θα αποφευχθούν πολλές άσχημες καταστάσεις.

Συνοπτικά 

Τα ερωτικά σας και τα θέματα συνεργασιών θα παρουσιάσουν μικρές θετικές ευκαιρίες. Στα επαγγελματικά σας θα υπάρξουν δυσκολίες ιδιαιτέρως αν έχετε ήδη μια δουλειά. Προσοχή μεγάλη σε απερίσκεπτες ενέργειες. Οικονομικά φαίνεται ότι συγκρατείτε τα κεκτημένα σας και υπάρχει ένα άτομο που σας στηρίζει. Γενικότερα οι οικονομικές εξαρτήσεις από τρίτους είναι πιθανές.  Η υγεία σας “κινδυνεύει” μόνο από απερισκεψία και ένταση που συνήθως προκαλείτε μόνοι σας. Αν δεν έχετε μεγάλες προσδοκίες, το 2017 αστρολογικά θεωρείται ευνοϊκό για εσάς.

 

Ταύρος

Διφορούμενα τα μηνύματα του 2017. Οι δυσχέρειες είναι σαφώς μικρότερες από τις ευκαιρίες για το ζώδιό σας. Αισθάνεστε ότι θέλετε να τολμήσετε να πάτε ένα βήμα παρακάτω αλλά κάπως διστάζετε. Ο Πλούτωνας, “ομπρέλα προστασίας” έχει ονομαστεί από πολλούς αστρολόγους συνεχίζει να σας στηρίζει και να σας δίνει την απαραίτητη δύναμη να διασχίζετε τις δυσκολίες και να τολμάτε.

Ο Ποσειδώνας του ιδεαλισμού και της προσφοράς στέλνει επίσης θετικά μηνύματα προς το ζώδιό σας. Πολλοί από εσάς πέσατε θύματα φημών το 2016 και βιαστήκατε να πάρετε αποφάσεις μην συνυπολογίζοντας σωστά όλα τα γεγονότα. Ο Ποσειδώνας θα σας δώσει την ευκαιρία να επανορθώσετε προς φίλους και συνεργάτες που πιθανών αδικήσατε. Η μετακίνηση του Δία στο ζώδιο του Σκορπιού θα σας κάνει να σκέφτεστε δημιουργικότερα και να κάνετε κάποιες τακτοποιήσεις σε κατάλληλες στιγμές.

Συμβουλές επιβίωσης και καλύτερων χειρισμών

Στις περισσότερες εκφάνσεις της ζωής σας υπάρχει αισιοδοξία ότι το καλύτερο είναι αρκετά κοντά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα δυο ζεύγη των εκλείψεων. Ειδικά όσοι από εσάς έχετε εκκρεμότητες οικονομικές φροντίστε να τις τακτοποιήσετε. Το σπίτι σας επίσης χρειάζεται την προσοχή σας.

Μάρτη με Απρίλη ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, η Αφροδίτη θα προκαλέσει μικρές αναστατώσεις σε θέματα συνεργασιών. Με την βοήθεια του Ποσειδώνα όμως στο τέλος θα σας βοηθήσουν να δείτε πιο καθαρά αν τελικά βιαστήκατε να επενδύσετε σε ανθρώπους που σας “δώρισαν φούμαρα” και σας έσπρωξαν να απομακρυνθείτε από το παλιό καλό και δοκιμασμένο. Τελικά μάλλον δεν θα πάρετε τίποτα από αυτούς. Καλό είναι να κάνετε άμεσες εκκαθαρίσεις. Μήνες προκλητικοί είναι επίσης και οι Αύγουστος, Σεπτέμβριος.

Είστε ένα δυνατό ζώδιο με μεγάλη υπομονή και τις περισσότερες δυνάμεις στις κακουχίες, ψυχογενείς ή άλλες. Τα καλύτερα έχουν δρομολογηθεί μη το βάζετε κάτω.

Συνοπτικά 

Στα ερωτικά σας αναμένονται νέες γνωριμίες αλλά καλό θα ήταν να επενδύσετε επάνω τους αν δεν είστε αρκετά σίγουροι. Οι ψευδαισθήσεις καραδοκούν. Αφήνοντας ο Δίας τον Ζυγό και περνώντας στο απέναντι από εσάς ζώδιο, τον Σκορπιό, ικανοποιεί αρκετούς από εσάς (ειδικότερα αυτούς του 1ου δεκαημέρου) στο θέμα διαπροσωπικές σχέσεις.  Στα επαγγελματικά σας απαιτείται ακόμα υπομονή, όχι πολύ μεγάλη. Κρατήστε μικρό καλάθι σε μεγαλόστομες υποσχέσεις και κινηθείτε με γνώμονα τις προσωπικές ικανότητες και δυνάμεις. Η υγεία σας απαιτεί μεγαλύτερα διαστήματα ανάπαυσης και καλή διατροφή. Το 2017 αστρολογικά σας καλεί να δουλέψετε μεθοδικά για να δρέψετε καρπούς που θα υπάρξουν.

 

Δίδυμοι

Το 2016 σας πίεσε. Σχεδόν οι περισσότεροι εκπρόσωποι του ζωδίου έχετε να αναφέρετε πολλά περισσότερα παράπονα από τα συνηθισμένα. Το 1017 γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν πρέπει να περιμένετε θαύματα όμως οι ενδιαφέρουσες στιγμές και οι ευκαιρίες θα υπάρξουν. Ο Δίας από τον Ζυγό παραμένει αρωγός μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου. Σας βοηθάει να ξεπερνάτε τις δυσκολίες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Μην θέσετε μεγαλεπήβολα σχέδια αλλά κινηθείτε ένα ένα βήμα την φορά.

Ευκαιρίες αλλαγών θα υπάρχουν και έχετε δείξει πολλές φορές ότι τις έχετε ανάγκη. Όμως είτε από αφηρημάδα είτε από επιπολαιότητα μάλλον καθυστερούν ή ακόμα και χάνονται. Είναι καλή εποχή να αναμετρήσετε τις προσωπικές σας δυνάμεις, δεχόμενοι την ελάχιστη δυνατή βοήθεια και όχι να αναζητάτε συνεχή στήριξη. Τα αποτελέσματα πιθανών να σας εκπλήξουν και να σας ανανεώσουν.

Συμβουλές επιβίωσης και καλύτερων χειρισμών

Ο Κρόνος συνεχίζει να διελαύνει το ζώδιο του Τοξότη. Πολλοί από εσάς έχετε ήδη υποστεί τις “συνέπειες” στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Πολλές έληξαν και αρκετές θα συνεχίσουν ακόμα να λήγουν. Ο Κρόνος είναι μια μορφή φρένου και ο καλός οδηγός χρειάζεται να κάνει συνετή χρήση. Ούτε απότομα αλλά ούτε και χαλαρά. Στην περίπτωση του ζωδίου σας η φράση κλειδί είναι μονόδρομος. “Σωστά το πόδι στο φρένο!”

Από την άλλη μεριά ο Ποσειδώνας. Η σχέση του ζωδίου σας με τον συγκεκριμένο πλανήτη είναι μακριά κι αγαπημένοι. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις θετικές ή και τις αρνητικές του ενέργειες αλλά ματαίως. Δεν μπορείτε να σκηνοθετήσετε σωστά τη ζωή σας αφού όλα τα “τρυκ” οι άλλοι τα καταλαβαίνουν οι άλλοι αλλά δεν μπορείτε να αποφύγετε και την εμπλοκή σας σε πλάνες ή και ψεύδη. Πόσες φορές έχετε χάσει το δίκιο σας επειδή βιαστήκατε να αξιολογήσετε τα γεγονότα αλλά στηριχτήκατε σε φήμες (τα περίφημα ροζ γυαλιά) και το χειρότερο τις αναπαραγάγατε; Μάλλον πολλές. Απογοήτευση ακολουθεί αυτή τη διαδικασία και στέκεται εμπόδιο στο ένα βήμα παρακάτω.

Συνοπτικά

Τα ερωτικά σας δεν έχουν να επιδείξουν κάτι σημαντικό. Η “φιλία” σας με τον Ποσειδώνα ποτέ δεν ήταν καλή και οι ψευδαισθήσεις σας κάνουν την ευγένεια να την βλέπετε ως ερωτικό κάλεσμα. Ερωτικά χλιαρό παραμένει το 2017. Στα επαγγελματικά ισχύει το ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Η αλλαγή πλεύσης είναι αναγκαία και η χάραξη ρότας απαραίτητη. Μην αφήσετε τίποτα στην τύχη. Μάρτιο και Σεπτέμβριο αυξήστε τις προσπάθειες. Οικονομικά θέματα εκκρεμούν και η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Αυτό σας αναγκάζει να μπείτε σε καταστάσεις ανταγωνισμού κάποιες φορές. Τέλος, η υγεία σας δείχνει σημάδια σταθεροποίησης. δεν αναμένεται κάτι κακό για το ζώδιό σας εκτός από όσους ανήκουν στο 2ο δεκαήμερο θα αισθανθούν κάποια “ζόρια”.

 

Καρκίνος

Έχετε πολλά δίκια για να γκρινιάξετε και μάλιστα με τις “ευλογίες” του σύμπαντος. Το ζώδιό σας δείχνει να ταλαιπωρείται αρκετά. Το περίεργο με εσάς είναι ότι φτάνετε στην πηγή αλλά δεν πίνετε όσο νερό θα θέλατε. Αυτό σας αφήνει ένα αίσθημα ανικανοποίητου. Ο Δίας στο Ζυγό δεν συμβάλει ιδιαίτερα στο να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες σας σε επαγγελματικά και οικονομικά αλλά η μετακίνησή του στο Σκορπιό στις 10 Οκτωβρίου θα σας οδηγήσει σε καλύτερους δρόμους. Ευκαιρίες θα παρουσιαστούν και πρέπει να είστε έτοιμοι, αποτελεσματικοί και γρήγοροι για να τις αρπάξετε. Τολμήστε λοιπόν και το πιθανότερο είναι ότι πολλά από τα θέλω σας θα γίνουν πραγματικότητα.

Μέχρι τότε ο Δίας από τον Ζυγό έχει στηρίξει αρκετά τα αισθηματικά σας και έχει συμβάλει στο γεγονός της διόρθωσης κακών κειμένων. Από την άλλη, ο Ποσειδώνας σε ένα φιλικό προς εσάς ζώδιο οδηγεί σωστά όσους από τους εκπροσώπου του ζωδίου σας χρησιμοποιούν με σύνεση τη διαίσθησή τους. Έφερε νέες ιδέες και συνεπικούρησε στο να κρατήσετε την αισιοδοξία σας.

Συμβουλές επιβίωσης και καλύτερων χειρισμών

Ο Ουρανός και ο Πλούτωνας δεν δείχνουν καμία “ευγένεια” προς το ζώδιό σας και συνεχίζουν να σας “δέρνουν ανελέητα” στα οικονομικά και στα επαγγελματικά αλλά και στα ζητήματα του σπιτιού. Από τον μήνα Σεπτέμβριο και μετά φαίνεται ότι θα εμφανιστούν αρκετές διέξοδοι φυγής προς θετικότερους δρόμους.

Το 2017 δεν χαρακτηρίζεται εύκολο αλλά σίγουρα δεν θα είναι και η καταστροφή του κόσμου. Οι του 1ου δεκαημέρου είναι αυτοί που πρώτοι θα σταματήσουν να βλέπουν τριγύρω του τα πάντα μαύρα. Οι του 2ου και 3ου θα νιώθετε περισσότερο τις δυσκολίες. Είναι απαραίτητο να δείτε την χιουμοριστική πλευρά της ζωής και να κάνετε λίγο ακόμη υπομονή. Εξάλλου το έργο το έχετε ξαναδεί ακόμα και στις θετικότερες χρονιές σας. Υπομονή και επιμονή οι δυο λέξεις κλειδιά που προτάσσει το 2017 για εσάς.

Συνοπτικά

Οικονομικά από εκεί που δεν το περιμένετε εμφανίζονται έξοδα. Μην αφήσετε να σας αποδιοργανώσει αλλά να είστε προετοιμασμένοι. Επαγγελματικά οργανωθείτε καλύτερη και οπλιστείτε με υπομονή γιατί το κλίμα θα αναστραφεί προς όφελός σας. Τα αισθηματικά σας δεν είναι κακά. Ίσως αισθάνεστε κάποιοι από εσάς κάποια ρευστότητα και αυτό σας κάνει ανασφαλείς περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Η υγεία σας και με την προϋπόθεση ότι έχετε ελέγξει το προσωπικό σας ωροσκόπιο, δε θα παρουσιάσει προβλήματα εκτός των γνωστών “ψυχοσωματικών” που έχετε μάθει να τα διαχειρίζεστε.

Λέων

Το 2017 θεωρείται μια χρονιά που δεν πρέπει να περιμένετε θαύματα, αλλά οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν και πρέπει να είστε έτοιμοι να τις αρπάξετε ακόμα και από τα μαλλιά. Το αίσθημα της σιγουριάς θα λειτουργήσει σαν καταλύτης και θα μειώσει πολλά από τα σοβαρά σας προβλήματα. Με απλά λόγια να σκέφτεστε θετικά όσο αυτό είναι εφικτό.

Ο πλανήτης της επέκτασης και της υπερβολής, ο Δίας, διελαύνει το ζώδιο του Ζυγού μέχρι και στις 10 Οκτωβρίου. Όπως συχνά τονίζουμε, ο Δίας ευεργετεί αλλά με ευκολία λειτουργεί εντελώς ανάποδα αν στο προσωπικό σας ωροσκόπιο ενεργοποιεί άσχημες γωνίες (όψεις). Ωστόσο θα υπάρξουν αρκετές στιγμές που θα στηρίξει τη διάθεσή σας. Αυτό θα είναι ωφέλιμο στο μη το βάλετε κάτω, τουλάχιστον εύκολα.

Ο Κρόνος, του περιορισμού αλλά και της ανταμοιβής από το φιλικό σας ζώδιο του Τοξότη θα φροντίσει να σταθεροποιήσει κατά κάποιο τρόπο στις δημιουργικές σας ασχολίες αλλά και τα συναισθηματικά θέματα, ειδικά εσάς του 3ου δεκαημέρου αλλά θα κουράσει και μάλλον θα εμποδίσει την αποτελεσματικότητα των ενεργειών των Λεόντων του 1ου και 2ου δεκαημέρου.

Ο Ουρανός των ξαφνικών αλλαγών και των αναπάντεχων γεγονότων από το ζώδιο του Κριού φαίνεται ότι δίνει ένα ακόμη στήριγμα τουλάχιστον στα επαγγελματικά σας ζητήματα. Επαφές και συμφωνίες με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί και να ευοδωθούν. Πουλήστε αλλά μην περιμένετε ότι θα αγοράσουν όλοι.

Συμβουλές επιβίωσης και καλύτερων χειρισμών

Καλό είναι να είστε σε “επιφυλακή” την περίοδο των Εκλείψεων, τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο. Προσοχή στον Άρη της δράσης και της παρόρμησης από το τέλος Ιουλίου. Οξυμένες οι αισθήσεις από τον Σεπτέμβριο και μετά. Να θυμάστε ότι πρέπει να είστε ψύχραιμοι και στα καλά και στα κακά.

Όχι νευρικές καταστάσεις και έριδες. Παρακολουθείτε τακτικά την υγεία σας όσοι έχετε μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα και ιδιαιτέρως θέματα που σχετίζονται με το κυκλοφορικό (τακτικότεροι αιματολογικοί έλεγχοι). Όσο για της συνεχόμενες προδοσίες που έχετε υποστεί τα δυο τελευταία χρόνια φαίνεται να συνεχίζονται. Οπλιστείτε με υπομονή και όση στωικότητα μπορείτε. Σύμφωνα με την αστρολογία είστε τα παιδιά του φωτός το οποίο θα είναι δίπλα σας.

Συνοπτικά 

Το 2017 φαίνεται ότι μοιάζει με το 2016 σε αρκετά σημεία. Στα ερωτικά σας θα υπάρχουν ευκαιρίες αλλά οι δύσκολες στιγμές με συνεχόμενες προδοσίες. Συνεχίστε να απομακρύνετε τα κακώς κείμενα από κοντά σας χωρίς δεύτερη σκέψη και μήπως πρέπει να σκεφτείτε ότι αρκετά χαριστήκατε και αναλωθήκατε; Τα επαγγελματικά σας αρχίζουν να βελτιώνονται αλλά από τον Σεπτέμβρη και μετά. Μέχρι τότε συγκρατείστε αυτά που έχετε. Οι εκλείψεις δεν θα είναι καλός σύμμαχος για τα οικονομικά σας ζητήματα επίσης. Στραφείτε με περισσή σύνεση στα συμφέροντά σας. Θέματα υγείας αναφέρθηκαν παραπάνω στις “Συμβουλές επιβίωσης”

 

Παρθένος

Ναι, το 2016 σας διέλυσε και αισθανθήκατε πολλές φορές την ανάγκη να τα παρατήσετε όλα. Ο ορθολογισμός σας όμως σας κράτησε με όσες απώλειες κι αν υπήρξαν. Από τις 10 Οκτωβρίου όπου ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού κάποιες ανάσες θα σας δοθούν. Μην περιμένετε πολύ μεγάλες ευκολίες. Το 2017 είναι έτος σκληρής δουλειάς για να σταθεροποιηθούν τα πράγματα που ακόμη παραμένουν ρευστά.

Νέες φιλίες αναμένονται αλλά και πιθανόν κάτι νέο στα ερωτικά σας. Στήριξη στα οικονομικά θα υπάρξει. Όλα αυτά είναι σημαντικά εφόδια που θα συνεπικουρήσουν στις σκληρές μερικές φορές προσπάθειές σας για καλυτέρευση που την έχετε μεγάλη ανάγκη. Μέσα στο 2017 δεν θα πρέπει να παραμελήσετε καμία ευκαιρία πιστεύοντας ότι η τύχη θα σας χτυπάει συχνά την πόρτα.

Συμβουλές επιβίωσης και καλύτερων χειρισμών

Ο Πλούτωνας σας ταλαιπώρησε σε διάφορες φάσεις της ζωής σας μέσα στο 2016 όως σας έκανε και πιο δυνατούς. Μέρος αυτής τη δύναμης θα είναι πιο εμφανής μέσα στο 2017. Στους πρώτους μήνες του έτους το παιχνίδι παίζετε σε θέματα σπιτιού. είστε αρκετά φορτισμένοι κάτι που προκαλεί μεγαλύτερη ανασφάλεια. Ησυχάστε γιατί αυτό θα αρχίσει σιγά σιγά να υποχωρεί και να δρομολογούνται καλύτερες συνθήκες.

Ο Ποσειδώνας από το απέναντι από το δικό σας ζώδιο (των Ιχθύων), έβαλε και θα συνεχίσει να βάλει κατά ρυπάς. Όσο του επιτρέπετε να σας θολώνει την κριτική σας σκέψη οι επιλογές σας θα είναι λανθασμένες. Πιθανών να βλέπετε τους φίλους ως εχθρούς και να απογοητεύεστε με μεγαλύτερη ευκολία. Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο. Να μην είστε δηλαδή σε θέση να ξεχωρίσετε όσους δεν σας καλοβλέπουν. Αυτό προκαλεί θέμα στην ψυχολογία σας και το βασικότερο στην ορθή σας κρίση.

Τέλος, τα βέλη του Κρόνου από τον Τοξότη σας προκαλούν πολλές φορές στιγμή μελαγχολίας που σε κάποιους από εσάς γίνεται θλίψη ειδικότερα όσον αφορά άτομα της οικογένειάς σας όπως αναφέρθηκε. Μην θυμώνετε με τους δικούς σας ανθρώπους, μη τους στενοχωρείτε και σταματήστε να στεναχωριέστε  με τη σειρά σας υπέρμετρα.

Συνοπτικά

Τα αισθηματικά σας θέματα θα παρουσιάσουν μια ελάχιστη βελτίωση. Στην χειρότερη περίπτωση δεν θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα. Στα επαγγελματικά σας έχει αρχίσει να δρομολογείται ήδη μια βελτίωση, όμως κάτι ουσιαστικά εμφανές θα το δείτε σε βάθος χρόνου μέσα στο 2017. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα αναγκαστείτε να τα “δώσετε όλα”. Προσοχή στην υπερβολική κούραση. Αν σκέφτεστε να κάνετε σημαντικές αλλαγές, όπως να βρείτε μια νέα εργασία η περίοδος δεν είναι κατάλληλη. Οικονομικά αναμένεται μια μικρή βελτίωση. Οι του 2ου και 3ου δεκαημέρου είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση από αυτούς του 1ου. Οσο για την υγεία σας, καλό είναι να μην την ταλαιπωρήσετε σπρώχνοντας τις καταστάσεις στα άκρα ειδικά στον επαγγελματικό τομέα. Δεν θα λείψουν πολύ σημαντικές ευκαιρίες για ανάπαυση και διασκέδαση μέσα από τις οποίες πιθανών να εμφανιστούν νέες φιλίες και γνωριμίες.

 

Ζυγός

Ως και τις 10 Οκτωβρίου θα συνεχίσετε να νιώθετε τις θετικές ενέργειες του Δία, ο οποίος θα έχει ανανεώσει τη διάθεση, σας έκανε περισσότερο κοινωνικούς και θέσατε νέους στόχους. Το 2017 θα κριθεί από τις νέες σας επιλογές και την συνολική συμπεριφορά σας. Το βασικότερο που πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας είναι ότι το ζώδιό σας δεν είναι ένα “άλογο κούρσας” και θα εξαντληθεί πρώτο από όλα. Γι’ αυτό μην παρασυρθείτε για κανένα λόγο από υπερβολικές ενέργειες στο βωμό της όποια φιλαρέσκειας. Έχετε την ικανότητα να ζυγίζετε τα πράγματα και τις καταστάσεις κι όμως πολλοί από τους εκπροσώπους τους ζωδίου κινούνται στα άκρα, μεταξύ δηλαδή του αυθορμητισμού και της αναποφασιστικότητας.

Θα υπάρξουν αρκετοί από εσάς που θα πικραθούν από λανθασμένες επιλογές και συνεργασίες που τόσο πολύ είχαν επενδύσει σε αυτές. Η ανάγκη επιστροφή στις ρίζες θα προβάλει αλλά ακόμα κι αν έχουν χαθεί μην ανησυχείτε ιδιαίτερα. Θα υπάρξουν και πάλι νέες μικρές ευκαιρίες για καινούργια ξεκινήματα. Σε γενικές γραμμές το 2017 θα είναι θετικό γιατί θα υπάρχει και συναισθηματική στήριξη που τόσο πολύ έχετε ανάγκη αλλά η ελπίδα θα συνεχίσει να παραμένει άσβεστη για ακόμα ένα καλύτερο αύριο. Περισσότερο για τους γεννημένους το 2ο και το 3ο δεκαήμερο του ζωδίου.

Συμβουλές επιβίωσης και καλύτερων χειρισμών

Ο Κρόνος μέσα από πολύ και κοπιαστική δουλειά βοηθάει να πετύχετε κάποιους από τους στόχους σας. Μην ξεχνάτε όμως και την υγεία σας μέσα από υπερβολές. είναι προτιμότερο να είστε ένας από τους κρίκους της αλυσίδας παρά ολόκληρη η αλυσίδα ή το μεγαλύτερο μέρος της. Μην ξεχνάτε ότι ο Κρόνος είναι πλανήτης του περιορισμού και της θλίψης με ότι αυτό κι αν συνεπάγεται.

Εξάλλου οι άλλοι δυο Τιτάνες, Ουρανός και Πλούτωνας, δεν σας καλοβλέπουν και είναι έτοιμοι να σας τραβήξουν πίσω ή κάτω αν η πορεία σας δεν είναι προσεκτική. Στις 10 Οκτωβρίου ο Δίας αφήνει το ζώδιό σας και κάνει την εμφάνισή του ο Άρης λίγες μέρες μετά. Στις 22 όπου θα παραμένει μέχρι και της 9 του Δεκέμβρη. Ο Άρης πάντα μας καλεί στο να παραμένουμε ψύχραιμοι στις δυσκολίες και να αποφεύγουμε βιαστικές ενέργειες. Είστε καλοί – καλοί αλλά όταν αρχίσουν και σας εκμεταλλεύονται ή να σας σπάνε τα νεύρα αντιδράτε. Αυτό αναμένεται να γίνει από συνεργάτες και φίλους.

Πολλοί από εσάς τέλος, θα νιώσετε ότι χάνετε τη γη κάτω από τα πόδια σας γιατί επενδύσατε σε ανθρώπους που στην ουσία, σας είχαν απογοητεύσει και άλλες φορές αλλά επειδή σε συγκεκριμένες περιόδους ήσασταν μόνοι ξαναγυρίσατε σε αυτούς. Μια νέα πιθανή απογοήτευση θα σας κάνει να αλλάξετε οριστικά τον τρόπο σκέψης σας. Αν συμβεί νέα εξαπάτηση να παραμείνετε ψύχραιμοι διότι στο τέλος θα αντιληφθείτε ότι όσα έγιναν θα είναι για καλό σας έστω και μέσα από βαθιές αλλαγές και ανακατατάξεις.

Συνοπτικά

Καλές προοπτικές βελτίωσης στο κομμάτι των αισθηματικών σας. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω θα υπάρξει ριζική αντικατάσταση των συνεργατών, των φίλων και των αγαπημένων που αποδείχθηκαν ανάξιοι των προσδοκιών σας. Η θέση σας πρέπει να είναι “ακολουθώ τις ανάγκες μου που παραμέλησα και όχι μόνο τις επιθυμίες μου”. Οικονομικά δεν αναμένονται αλλαγές ουσίας αλλά ευτυχώς δεν είστε από αυτούς που δεν έχουν να καλύψουν ούτε τις σημαντικές ανάγκες τους. Επαγγελματικά πασχίζετε να παραμένετε οργανωτικοί αλλά κάποιες φορές παραμελείτε τα συμφέροντά σας και τα αφήνετε στα χέρια στα χέρια άλλων. Προχωράτε σταθερά αργά και αποφασιστικά σε γνώριμα μονοπάτια.

Σκορπιός

Επιτέλους τέλος; Θα θέλατε πολύ και μάλλον θα σας γίνει η επιθυμία πραγματικότητα. Ήταν δύσκολα χρόνια τα προηγούμενα, τουλάχιστον τρία, αλλά αυτό φαίνεται ότι αρχίζει να αναχαιτίζεται. Δείτε το 2017 σαν μια περίοδο ανάπαυλας, ξεκουραστείτε ψυχικά και θα έρθει και η ώρα του απολογισμού. Πόσα λάθη κάνατε ή πόσα λάθη προκαλέσατε με πλήρη επίγνωση!

Ο πλανήτης Δίας από τις 10 Οκτωβρίου θα εισέλθει στο ζώδιό σας. Αν είστε από τους τυχερούς που στο προσωπικό σας ωροσκόπιο αρχίσει να ενεργοποιεί θετικές γωνίες (καλές όψεις), τότε θα φέρει όλα εκείνα τα θετικά για να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή σας. Αν όχι τότε πρέπει να επιλέξετε να μην κάνετε τα λάθη του παρελθόντος που μάλλον τα πληρώσατε με ένα ακριβό τίμημα.

Αρκετή βοήθεια σας δίνει και ο κυβερνήτης του ζωδίου σας από το ζώδιο το Αιγόκερω, ο Πλούτωνας. Με απλά λόγια και με δεδομένο την γενικότητα των προβλέψεων των ζωδίων κρατήστε ότι είναι πολύ δύσκολο να δείτε χειρότερες καταστάσεις από όσες βιώσατε. Σε αναμονή των καλύτερων, λοιπόν, που φυσικά θα έρθουν σταδιακά και μέσα από σκληρές αλήθειες και συνειδητοποιήσεις που θα κάνετε για τον εαυτό σας αρχικά.

Συμβουλές επιβίωσης και καλύτερων χειρισμών

Καλό είναι να αφήσετε τις ονειροπολήσεις. Ο Ποσειδώνας θα σας σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ότι χάλασε δεν μπορεί πλέον να σωθεί. Διοχετεύστε τα αποθέματα της καλοσύνης σας προσπαθώντας να δείτε πιο καθαρά αυτούς που την έχουν ανάγκη και όχι αυτούς που λαθεμένα, ίσως πιστεύατε, ότι την έχουν.

Από την άλλη μεριά, ο Άρης της δράσης και της ενέργειας αλλά και της παρόρμησης (παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου σας)  φαίνεται ότι θα είναι το εμπόδιο σχεδόν όλου του έτους. Θα αρχίσετε να το καταλαβαίνετε από το πρώτο δεκαήμερο του έτους. Η επιλογή του χειρισμού της ενέργειάς του είναι στο χέρι σας. Θέλετε φωτιά και ικανοποίηση λίγων ωρών ότι “κάψατε την Ρώμη” ή δημιουργική δράση; Παραμείνετε παρατηρητές για τα μεγαλύτερα διαστήματα. Αποκρυσταλλώνεται με αρκετή ευκολία η θέασή σας. Οι φίλοι που σας υποσχέθηκαν βοήθεια σας πρόδωσαν και οι άγνωστοι σας στήριξαν.

Συνοπτικά

Οργάνωση στα επαγγελματικά. Νέες γνωριμίες που ίσως αποδώσουν σε βάθος χρόνου στα αισθηματικά. Κάποια ακόμα μικρά ζορίσματα στα οικονομικά. Αν έχετε προβλήματα υγείας μη τα αμελείται. Τα νεύρα σας θέλουν ξεκούραση. Τελικά θα επιστρέψετε στη μάχη. Φροντίστε όμως να είστε με τη σωστή πλευρά που αγωνίζεται για το καλό.

 

Τοξότης

Κρόνος χρόνος κι αν δουλέψεις θα δρέψεις καρπούς μπλα μπλα. Οι περισσότεροι από εσάς θέλετε να τον σκίσετε αυτόν που έγραψε τα παραπάνω. Η ψυχούλα σας το ξέρει ακόμα και όταν γελάτε καταμετράτε απώλειες. Ήταν δύσκολα τα χρόνια που πέρασαν για τους περισσότερους από εσάς. Μέσα στο 2017 τα πράγματα φαίνεται να καλυτερεύουν. Ήδη έχετε νιώσει πιο αισιόδοξα με τον Δία να κινείται στον Ζυγό και έχετε επιθυμίες να αλλάξετε πράγματα και καταστάσεις. Σε αυτό συνηγορεί ο Ουρανός από το ζώδιο του Κριού, ο οποίος στην περίπτωσή σας θα τις φέρει  όχι με μεγάλη δυσκολία. Τουλάχιστον όχι με αυτή τη δυσκολία που επέρχονται οι ριζικές αλλαγές, αλλά με μια πιο ομαλή ροή.

Κάποιοι από εσάς πιθανόν να νιώσουν τα βέλη του έρωτα όχι απαραίτητα σε κάνε νέο αλλά σε κάτι που υπάρχει. Να νιώσετε δηλαδή ότι ερωτεύεστε για δεύτερη φορά το σύντροφό σας ή να επαναφέρετε στο προσκήνιο μια σχέση που για σας υπήρξε πολύ σημαντική. Και στις δυο περιπτώσεις θα είστε αποφασισμένοι για πιο ξεκάθαρες καταστάσεις.

Στα οικονομικά σας υπάρχουν από δυσκολίες μέχρι το απόλυτο χάος. Για τους 3ου δεκαημέρου ειδικότερα. Αν αποφασίσετε να ταξινομήσετε και να ιεραρχήσετε έχετε πολλές πιθανότητες να πάτε πολύ καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Εξάλλου τα χρήματα για πολλούς από τους εκπροσώπους του ζωδίου είναι και μια μορφή ασφάλειας. Όσο για τα οικογενειακά θέματα να είστε προετοιμασμένοι για κάποιες αναταραχές ακόμη.

Συμβουλές επιβίωσης και καλύτερων χειρισμών

Με τον Κρόνο δεν έχετε ακόμα τελειώσει. Φύση αισιόδοξοι άνθρωποι, ειδικά όσοι από εσάς δεχτήκατε τα ανελέητα χτυπήματά του τρομάξατε. Όσο και να προσπαθήσατε και να προσπαθείτε να κρατάτε την ψυχραιμία σας και η θλίψη είναι ορατή και τα λόγια πιο συγκρατημένα.

Μέσα στο 2017 χρειάζεται να κάνετε ακόμη λίγη δουλειά στο θέμα “εκκαθαρίσεις”. Χρειάζεστε πολύ να ξαναδείτε το ανάλαφρο κομμάτι του χαρακτήρα σας που μέσα στο 2016 ειδικότερα πολλοί φίλοι αλλά και άνθρωποι που δεν φανταζόσασταν προσπάθησαν να σας το στερήσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρει η μπάλα όλους, αλλά μόνο αυτούς που σας βαραίνουν την καρδιά. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να πάτε παρακάτω στους σωστούς δρόμους. Έχετε αποκομίσει σκληρά μαθήματα, περιορισμούς, πολύ πόνο και θλίψη. Νιώθετε εσωτερικά την αλλαγή που έγινε αλλά και συνεχίζει. Μια αλλαγή που θα σας κάνει πολύ καλύτερους ποιοτικά ανθρώπους.

Αξιομνημόνευτο σημείο της χρονιάς είναι και η θέση του Ποσειδώνα, πλανήτη της ασάφειας, των εξαπατήσεων, των εξιδανικεύσεων. Κάποιοι από εσάς πιθανόν να έχουν ήδη “λοξοδρομήσει” σε περίεργους δρόμους. Αδυνατώντας να διακρίνετε το ψέμα από την απτή πραγματικότητα αυτοί οι περίεργοι δρόμοι που αναφέρθηκαν και όλα τα μονοπάτια τους μπορεί να σας κάνουν ανεπανόρθωτες ζημιές. Σε αυτή την περίπτωση η μεγάλη φιλοσοφία βλάπτει αλλά η χρήση του ορθολογισμού θα είναι σωτήρια. Είστε θεοί του εαυτού σας και τις δυνάμεις σας τις ελέγχετε μόνο εσείς.

Συνοπτικά 

Αισθηματικά ζητήματα ευνοούνται την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι ειδικά για ους 2ου δεκαημέρου. Η αλήθεια είναι ότι τα αισθηματικά, σας ταλαιπωρούν για μεγάλο διάστημα. Μήπως γιατί δεν ήσασταν πολλές φορές ειλικρινείς και τα αντιμετωπίσατε χλιαρά; Μήπως συνεχίζετε να το κάνετε; Στις σχέσεις είναι δυο άτομα και το δεύτερο καλό θα ήταν να γνωρίζει τι επιθυμίες σας. Αν είναι μια επιλογή σας τουλάχιστον αποφύγετε τις μεγαλύτερες κακοτοπιές τον Απρίλη και τον Αύγουστο. Στα οικονομικά σας δυσκολεύεστε ακόμα κατά μια έννοια. Συγκρατήστε τα αποκτήματά σας γιατί η μεγάλη ανάκαμψη αναμένεται μετά από ένα χρόνο. Στα επαγγελματικά σας πρέπει να δείξετε σύνεση. Κάποιες επιπόλαιες κινήσεις στάθηκαν η αφορμή για να χαθούν ευκαιρίες, περισσότερο από έναν ενθουσιασμό που συνήθως οδηγεί σε εξαπατήσεις. Μην είστε ευκολόπιστοι και μείνετε μακριά από ανθρώπους που δεν είναι έντιμοι ή οι ενασχολήσεις τους δεν είναι νόμιμες.

 

Αιγόκερως

Απ’ όλα θα έχει το 2017. Το θέμα είναι τι θα αποφασίσετε εσείς να “αγοράσετε”. Ότι και να είναι αυτό δεν πρέπει να γίνει βεβιασμένα. Υπομονή και καρτερικότητα είναι οι βασικές σας επιταγές για φέτος. Η ασάφεια του Ποσειδώνα δεν βοηθάει στο να χτιστούν στέρεες βάσεις και ειδικά στο θέμα οικογένεια αλλά και εργασία τα πράγματα δεν είναι τόσο ομαλά. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στο 2016 αφήσατε αρκετούς ανθρώπους που έσπειραν φήμες να σας παρασύρουν και η λογική σας σκέψη πήγε περίπατο.

Ο Δίας μετά το πέρασμά του στον Σκορπιό στις 10 Οκτωβρίου, αλλά και ο Κρόνος φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά. Έτσι λοιπόν οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν ειδικά αν ανήκετε στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου κρατώντας την ψυχολογία σας σε υψηλά επίπεδα. Η χρονιά όμως θα έχει και δυσκολίες στις οποίες θα αναφερθούμε λίγο παρακάτω. Πριν αρχίζετε να ουρλιάζετε καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι μερικές από τις δυσκολίες θα έχουν μια απλούστατη λύση που σας κουνάει το χέρι να την δείτε. Πιστέψτε λοιπόν στον εαυτό σας και το ένστικτό σας και όχι σε φήμες και κακόβουλες ιστορίες για αγρίους.

Συμβουλές επιβίωσης και καλύτερων χειρισμών

Η ατζέντα σας για το 2017 είναι γεμάτη. Από τα “ραντεβού σας με τους πλανήτες” έχετε να αναμένετε μια σειρά από καταστάσεις άλλοτε ευχάριστες και κάποιες φορές αρκετά ζόρικες. Παραπάνω αναφέραμε ότι κάποια από τα ζόρια έχουν γρήγορη λύση αρκεί να την δείτε. Σκληρές ενέργειες, ωστόσο, βάλουν προς πολλούς από τους εκπροσώπους του ζωδίου σας. Κάποιες φορές θα ισχύσει το “ότι πεις θα χρησιμοποιηθεί σε βάρος σου”, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να μην βρεθείτε εμπλεκόμενοι σε καυγάδες ή άλλες πηγές έντασης μέσα στο 2017.

Αλλαγές διαγράφονται οι οποίες είναι και για καλό αλλά και για κακό. Κάνετε διπλούς ελέγχους με τη λογική σας πριν ενδώσετε και προσπαθήστε να διαφυλάξετε την οικογένειά σας. Γίνετε περισσότερο διπλωμάτες και μην σας παρασύρουν συναισθηματικές εκρήξεις οι οποίες οδηγούν σε λανθασμένες κινήσεις. Κρατήστε σε απόσταση τους “καλούς” ανθρώπους με τα ψεύτικα χαμόγελα που σας δηλητηρίασαν την ψυχή το 2016 σπέρνοντας το κακό στην ήδη ευάλωτη ψυχολογία σας σπρώχνοντάς σας σε συνεχείς αδικίες έναντι ανθρώπων που αγαπήσατε και αγαπάτε. Προσοχή, τέλος, σε εντελώς ξαφνικές και αναπάντεχες απώλειες. Να είστε προετοιμασμένοι όσο αυτό είναι στο χέρι σας. Μην ξεχνάτε ότι προς το τέλος του χρόνου ο Κρόνος έρχεται στο ζώδιό σας.

Συνοπτικά 

Τα αισθηματικά θα δείξουν τάση βελτίωσης, όμως θέλετε κάτι παραπάνω. Είναι γεγονός ότι αρκετοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας αισθάνονται έναν περιορισμό και αισθήματα απώλειας ή ακόμα και πραγματικές καταστάσεις απώλειας. Κάποιοι ακουμπήσατε τον έρωτα και τον αφήσατε να φύγει ή “επέλεξε” αυτός να φύγει από την δική σας καχυποψία ή επιφυλακτικότητα. Ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, έστω και μικρές, θα υπάρξουν, ακόμα και κάποιες επανασυνδέσεις. Στον οικονομικό τομέα μετά τους πρώτους μήνες του έτους θα αρχίσει να υπάρχει μια ανάκαμψη. Αν χρωστάτε χρήματα φροντίστε να αποπληρώνεται σιγά σιγά. Στα επαγγελματικά και μέσα στο 2017 θα έχετε έναν λόγο να γκρινιάζετε και με το δίκιο σας. Απλοποιήστε λίγο τα πράγματα. Δεν χρειάζεται να αποδείξετε σε κανέναν την επαγγελματική σας αξία. Μείνετε μακριά από όσους σας τάζουν φύκια ή σας προτείνουν θέσεις που πραγματικά δεν σας ευχαριστούν να αναλάβετε. Προσοχή τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο. Η υγεία σας “κινδυνεύει” μόνο από υπέρμετρο άγχος και από την καθυστέρηση να αποκτήσετε αυτό που πραγματικά θέλετε.

 

Υδροχόος

Μοιάζει περίπου με το 2016 και η νέα χρονιά. Αν είστε αό αυτούς που περιμένουν την νεράιδα με τα μαγικό ραβδάκι να λύσει τα προβλήματα που ίσως βιώνεται μάλλον θα σας στήσει στο ραντεβού. Προοπτικές και ευκαιρίες ωστόσο θα υπάρξουν. Αν μάλιστα είστε από τους εκπροσώπους του ζωδίου που χρησιμοποίησαν έναν οργανόγραμμα θα δείτε κάποιες σημαντικές καταστάσεις να πραγματοποιούνται.

Αν έχετε εκκρεμότητες με νομικά ζητήματα φροντίστε να τα τις δρομολογήσετε όσο το δυνατόν συντομότερα για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Επίσης δεν είναι απίθανο να δείτε ανθρώπους που τους πληγώσατε με ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και αυτό δεν θα σας αρέσει καθόλου. Όμως αν σπείρατε βροντές θα θερίσετε θύελλες.

Συμβουλές επιβίωσης και καλύτερων χειρισμών

Ο Δίας από τον Σκορπιό στις 10 Οκτωβρίου σας δημιουργεί κάποια μπερδέματα γιατί η πληθωρικότητά του μετατρέπεται σε υπερβολή. Αυτή η υπερβολή με τη σειρά της μεταφέρεται σε αγαπημένα πρόσωπα, φίλους και συνεργάτες και τα αποτελέσματα δεν θα είναι ευχάριστα.

Το 2017 σας καλεί να ανασυνταχθείτε και να οπλιστείτε με υπομονή. Όπως και στο 2016 οι δυνάμεις σας συνεχίζουν να δοκιμάζονται και έχετε δίκιο πολλοί από εσάς να λέτε ως πότε και πόσα πρέπει να αντέξω. Σας καλεί επίσης να πατήσετε γερά στα πόδια σας γιατί η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εσάς  στηρίζεστε με ευκολία στους άλλους και όταν κάνετε τη δουλειά σας τους ξεχνάτε.

Από τις αρχές Αυγούστου προτιμήστε να μην κάνετε νέα ξεκινήματα ή τολμηρές ενέργειες σε όλους τους τομείς της ζωής σας γιατί τα αποτελέσματα θα είναι μάλλον απογοητευτικά. Πρόσθετες στενοχώριες από λάθος κινήσεις δεν είναι καθόλου απαραίτητες. Προσέχετε για να έχετε.

Συνοπτικά 

Στα αισθηματικά ζητήματα θα υπάρξει βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Το ζητούμενο σας εδώ είναι να κάνετε ότι πρέπει να γίνεται σε μια σχέση (δίνω και παίρνω) και όχι να προσπαθήσετε να αλλάξετε τους άλλους ζητώντας να δίνουν περισσότερα. Μια διαδικασία που την έχετε πληρώσει αρκετές φορές χωρίς να θέλετε να το παραδεχτείτε. Το πορτραίτο του ανατρεπτικού ανθρώπου του κάπως διαφορετικού δεν “πουλάει” σε όλους. Πολλοί από εσάς συνεχίζουν να έχουν οικονομικά προβλήματα, το ευχάριστο όμως είναι ότι πλέον καλύπτονται τα έξοδα και δεν υπάρχει η ανάγκη να καταφεύγετε σε φίλους ή αγαπημένους για οικονομική στήριξη. Κάτι που είχε σημαντικές επιπτώσεις και στην υγεία σας αφού σας είχε επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία διότι ίσως είχατε πέσει θύματα εκμετάλλευσης δανειστών. Στα επαγγελματικά, μετά την άνοιξη τολμήστε για κάτι νέο όχι όμως μεγαλεπήβολο. Αν τα επαγγελματικά σας σχετίζονται με συνεταίρους καλό θα είναι να τους επαναξιολογήσετε.

 

Ιχθείς

Πολλοί από εσάς πέρασαν δύσκολες στιγμές τα προηγούμενα χρόνια. Όχι τόσο δύσκολες όσο άλλα ζώδια αλλά σίγουρα ταλαιπωρηθήκατε. Μαντέψτε. Αυτό σταματάει και αναστρέφεται σιγά σιγά. Το 2017 σας καλεί να είστε πιο πρακτικοί και πιο προσγειωμένοι. Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο με τη φύση του ζωδίου σας αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Λύσεις θα υπάρξουν σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Βλέποντας τα πράγματα με μια απλή λογική θέαση και όχι μια ασαφή ουτοπική μπορείτε να πετύχετε σπουδαία πράγματα. Αυτό θα βοηθήσει πολύ την ψυχολογία σας που δεν ήταν και στα καλύτερά της.

Ο Πλούτωνας φαίνεται ότι θα είναι “βοηθός σας”. Τουλάχιστον θα αρπάξει αυτός τα περισσότερα χαστούκια που δέχεστε από το Ποσειδώνα. Το 2017 θα σας δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια, ακόμα και μέσα από δυσκολίες, να δημιουργήσετε κάτι καλό. Στην χειρότερη περίπτωση να βάλετε τις βάσεις και τα θεμέλια. Αν έχετε έναν ερωτικό σύντροφο ή έναν καλό συνεργάτη που έχουν δοκιμαστεί και είναι έμπιστα άτομα κρατήστε τους στη ζωή σας. Στις μεγάλες υποσχέσεις πείτε ευχαριστώ δεν θα πάρω. Έχε πολύ περισσότερες δυνάμεις από όσες νομίζετε αλλά και οι αντοχές δεν σας λείπουν. Οι ισορροπίες σας λείπουν. Αναζητήστε τες σε καλούς φίλους, σε ειδικούς, στον διαλογισμό και την φιλοσοφία.

Συμβουλές επιβίωσης και καλύτερων χειρισμών

Το γεγονός ότι θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες βελτίωσης δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα εξαφανιστούν όλα τα προβλήματα. Ο Κρόνος από τον Τοξότη δείχνει ότι δεν σας αγαπάει ιδιαίτερα. Σας έχει προσγειώσει πολλές φορές και μάλιστα με άσχημο τρόπο. Δυσκολίες στα επαγγελματικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Σε θέματα σπιτιού οι κεραίες σας πρέπει να είναι σηκωμένες. Το ζητούμενό σας δεν πρέπει να είναι το γιατί μου συμβαίνει αλλά το τι πρέπει να κάνω για να σταματήσει να συμβαίνει. Εδώ πρέπει να επιστρατεύσετε και την σωστή χρήση της διαίσθησής σας.

Ιδανικό θα ήταν να μην ενδώσετε σε πειρασμούς βλαβερούς που σας προσφέρει απλόχερα ο κυβερνήτης πλανήτης σας, αλλά κάποιες φορές το γινάτι βγάζει μάτι και η δυσκολίες περιμένουν τους ανθρώπους “στη γωνία” για να κάνουν το λάθος και να πάρουν αυτές κεφάλι. Λογικές σκέψεις… είναι η καλύτερή σας αντίσταση. Ξαφνικά έξοδα, νεύρα και κακή ψυχολογία είναι μέσα την ατζέντα σας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ούτε το σύμπαν έχει στραφεί εναντίον σας, ούτε έχετε βαρύ “κάρμα” και όλα αυτά τα όμορφα εικονοκλαστικά αλλά να πάτε λίγο πίσω στις ιστορίες της γιαγιάς και να θυμηθείτε “ότι τα βάσανα είναι για τους ανθρώπους” και όλοι μας έχουμε προβλήματα.

Συνοπτικά 

Στα ερωτικά σας και μέχρι περίπου την άνοιξη ο Κρόνος με τον Ποσειδώνα ανταλλάσσουν τα βέλη τους. Μια κατάσταση πρώτη δευτέρα και τι να κάνω με την τρίτη ταχύτητα. Αν αναζητάτε την ευτυχία σε περισσότερες στιγμές και όχι τις περιστασιακές απολαύσεις οι Μάιος Ιούνιος είναι καλοί μήνες για να την κυνηγήσετε. Επίσης ο Οκτώβριος και μέχρι το τέλος της χρονιάς. Όπως και να’χει ξεκαθαρίστε είτε με τον εαυτό σας είτε με τους συντρόφους τους τα θέλω του καθενός. Στα επαγγελματικά θα έρθουν για πολλούς από τους εκπροσώπους του ζωδίου σας σημαντικές ικανοποιήσεις. Η ειλικρίνεια και η εντιμότητα ανταμείβονται ειδικά σε όσους προσπαθήσουν και δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στα οικονομικά σας πρέπει να είστε απολύτως ξεκάθαροι, ειδικότεροι εσείς του 3ου δεκαημέρου. Αν χρωστάτε χρήματα ξεκινήστε τη διαδικασία επιστροφής τους. Τέλος, διαφυλάξτε την υγεία σας. Ένας τακτικότερος έλεγχος κρίνεται απαραίτητος. Μακριά από εμπλοκή σε καυγάδες.

 

Επαναλαμβάνουμε ότι, όσα πράγματα διαβάσατε για τα ζώδια να τα δείτε ως έναν διασκεδαστικό οδηγό. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το προσωπικό σας ωροσκόπιο και ότι αυτό “υπόσχεται”…

 

Καλή Χρονιά! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments