0 0 votes
Article Rating

Οι ανθρώπινοι αμυντικοί μηχανισμοί υπάγονται στις επιρροές του πλανήτη Άρη και στα υποσυνείδητα κίνητρα που κουβαλάμε μέσα μας από προηγούμενες ζωές μας. Επομένως και η κατανόηση της επίδρασης του Άρη όταν αυτός κινείται σε ανάδρομη φορά φωτίζει τους τρόπους των αμυντικών μας μηχανισμών. Μηχανισμοί οι οποίοι δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραιτήτως δυσμενείς ή κακοί. Αντίθετα!

Η ανάδρομη κίνηση όλων των πλανητών – και όχι μόνο του Άρη – κρύβουν άγνωρες πτυχές που μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα εποικοδομητικές στην αντιμετώπιση του άγχους, και των προβληματισμών μας. Πως όμως να φτάσει κανείς στον πυρήνα της ανάδρομης επιρροής του Άρη αν πρώτα δεν έχει μάθει από μέσα και απέξω τα χούγια του;

 

Η ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Βάση της επιρροής του Άρη λοιπόν, προσδιορίζονται η ζωτικότητα, η ανταγωνιστικότητα, η αποφασιστικότητα, η τόλμη το θάρρος, τα κίνητρα. Συνεπεία όλων αυτών των εσωτερικών αισθήσεων, χτίζονται και οι άμυνες του ανθρώπινου είδους.

Μερικές από αυτές είναι μάλιστα ευεργετικές. Αποτελούν δε, ήδη από την βρεφική μας ηλικία δημιουργικούς τρόπους της προσαρμογής μας στο περιβάλλον. Αναλόγως δε, του ζωδίου, του οίκου και των όψεων του Άρη στο ατομικό γενέθλιο χάρτη μας, χρωματίζεται και ο πυρήνας των υποσυνείδητων αμυνών μας. Αμυνες, που εν κατακλείδι, έχουν αποτυπωθεί στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα της επιβίωσης μας στην ζωή.

Ιδωμένος ο Αρης, ως ο κυβερνήτης του 1ου οίκου αλλά παραδοσιακά του ζωδίου του Σκορπιού, υποδηλώνει ότι τυχόν αφήσαμε πίσω σε προηγούμενες ζωές μας, ή παραπλήσια ότι ίσως αφήσαμε ατελείωτο τα προηγούμενα χρόνια της παρούσας ζωής μας.

Το τι παρέμεινε ανεκπλήρωτο και για το οποίο δεν παλέψαμε όσο θα θέλαμε ή θα έπρεπε, καρμικά συμβολίζεται κατά κύριο λόγο από εκείνον τον οίκο όπου και ακμή του ζωδίου του Σκορπιού, που όπως προαναφέρθηκε, είναι ο παραδοσιακός οίκος του Άρη.

Αν για παράδειγμα κάποιος έχει γεννηθεί με την ακμή του 8ου οίκου στο ζώδιο των Διδύμων οι μνήμες της άμυνας του από προηγούμενες ζωές είναι πιθανότερο να υποκινούνται και από τα χαρακτηριστικά του κυβερνήτη αυτού του οίκου. Δηλάδη τον Ερμή.

Αυτό δε, ανεξαρτήτως του που βρίσκεται ο Άρης στο παρόν γενέθλιο ωροσκόπιο του. Η σημασιολογία αυτής της προσέγγισης έγκειται κατά κανόνα στην προέλευση των καλά κρυμμένων άρα και εντελώς υποσυνείδητων κινήτρων μας.

Ο Άρης ως ο φυσικός κυβερνήτης του 1ου οίκου, συμβολίζει μεταξύ των άλλων την διαχωριστική γραμμή του πριν με το μετά. Στην ουσία ο Άρης ως πλανήτης της εκκίνησης συμβολίζει τη μεθόριο περιοχή/αιτία, όπου καθώς ερχόμενοι στην παρούσα ζωή αντιδρούμε ήδη από την βρεφική μας ηλικία ενστικτωδώς για την επιβίωση μας.

Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν καταχωρηθεί στην μνήμη μας οι αμυντικοί μηχανισμοί των προηγούμενων ζωών μας. Το πώς, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες άρχεται αυτόματα η χρήση μιας μεμονωμένης άμυνας ή μιας ομάδας αμυνών σχετίζεται ασφαλώς με την συνολική πλανητική διάταξη του γενέθλιου χάρτη. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η αλληλεπίδραση μεταξύ των παραγόντων που αφορούν φυσικά την ιδιοσυγκρασία μας.

Σπουδαίο ρόλο παίζουν και τα αμυντικά πρότυπα που διδαχτήκαμε στην παιδική μας ηλικία από τους γονείς ή τους κηδεμόνες μας. Εξίσου σπουδαίας σημασίας είναι και οι αμυντικοί μηχανισμοί που αναπτύσσουμε εξελικτικά στην πορεία της ζωής μας.

 

Ο ΑΡΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ 

Η αναδρομή στο παρελθόν μας, (μέσω υπνωτισμού) σε μία ή και περισσότερες προηγούμενες ζωές μας, μπορεί να μας αποκαλύψει τις αιτίες εξαιτίας των οποίων έχει συσσωρευτεί αρνητική ενέργεια και που στην παρούσα ζωή για να διευκολυνθεί και η εκτόνωσή της, είναι μία από τις λιγότερες αποδεκτές μεθόδους στην Ελλάδα. Αν και κατά την προσωπική μου άποψη και εμπειρία ο υπνωτισμός είναι το καλύτερο μέσο για την ψυχοσωματική μας υγεία, ωστόσο και ο γενέθλιος χάρτης μπορεί να μας αποκαλύψει κάποιες πτυχές από κακές συνήθειες, ελαττώματα, αδυναμίες και γενικά τις δυσκολίες μας σε ότι αφορά τις άμυνες μας.

Η αντιστοίχηση ή η συνειρμική συσχέτιση σε ότι αφορά τον Άρη και το κάρμα που βάση των επιρροών του καλείται κανείς να εκπληρώσει, είναι ίσως ένας αποτελεσματικός τρόπος διδασκαλίας και εκμάθησης του καρμικού μαθησιακού υλικού με το οποίο όλοι μας, ήδη από την πρώτη στιγμή της γέννησης μας, προικιζόμαστε για να αμυνθούμε και να κερδίσουμε την επιβίωση μας στην παρούσα ζωή.

Προσοχή! Καμία από τις παρακάτω σύντομες περιγραφές δεν θα πρέπει να ληφθούν ως απόλυτες ή μη διαφοροποιούμενες. Πρόκειται απλώς για έναν δείχτη ή μία περιφερειακή πυξίδα μόνο και μόνο για την κατανόηση μας στο πως και γιατί ο Άρης στο γενέθλιο χάρτη μας, δρα σαν ένας τζόκερ της μνήμης και του ψυχισμού μας, όσον αφορά τους τρόπους των αμυνών μας.

Η σχετική περιγραφή μπορεί ίσως να ξενίσει κάποιους από εσάς. Πάντως δίνω μεγάλη έμφαση, στο ότι αναφέρομαι σε έναν πλανήτη και όχι στις όψεις που αυτός σχηματίζει, άρα και όχι στην πολυπλοκότητα είτε του ίδιου του πλανήτη είτε ενός συνολικού γενέθλιου χάρτη. Αυτό σημαίνει πως κανένα από τα κίνητρα, την ζωτικότητα και τις άμυνες στις οποίες θα αναφερθώ στην συνέχεια αποτελούν και μία πλήρη ανάγνωση ως προς το πώς τυχόν λειτουργεί πραγματικά ο Άρης, άρα και του πως πραγματικά ο καθένας από εμάς αμύνεται στην ζωή του.

ΚΡΙΟΣ

Για παράδειγμα ένας Άρης στο ζώδιο του Κριού, είναι πιθανότερο να κινητοποιείται και να δρα αμυνόμενος με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ίσως και πιο έντονη επιθετικότητα και αντιπαλότητα από ότι ένας Άρης π.χ. στο ζώδιο του Καρκίνου. Ο κάτοχος αυτού του Άρη, θα λειτουργήσει σίγουρα με πιο έντονη σθεναρότητα, και την υποσυνείδητη ενστικτώδη επιθυμία της κατάκτησης για ότι τυχόν δεν επετεύχθη σε μία προηγούμενη ζωή.

 

ΤΑΥΡΟΣ 

Το άτομο με ένα Άρη στο ζώδιο του Ταύρου είναι πιθανόν να εργάστηκε σκληρά για την ασφάλεια και τα αποκτήματατου. Ίσως στην παρούσα ζωή ενδέχεται καθαρά ενστικτωδώς να επιδιώκει ακόμα πιο έντονα και πιο αποφασιστικά είτε να διευρύνει είτε να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερα αποκτήματα. Με έναν Άρη σε αυτό το ζώδιο, το άτομο καλείται ή δυνατόν να ξεφύγει από την τρυφηλότητα, και είτε να παλέψει ακόμα περισσότερο για τα αποκτήματα του, είτε και να αναπτύξει καλύτερες άμυνες για την διαφύλαξη τους.

Έχει σημασία για αυτό το άτομο, να μάθει να μην δρα παρορμητικά και φυσικά να μην πέφτει στην φωτιά μόνο και μόνο για την συσσώρευση των αναγκαίων του, αλλά και να αξιολογεί σωστά τόσο το κέρδος όσο και την απώλεια. Η ύλη σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της επιβίωσης του, και το τι κέρδισε ή όχι μέσα από αυτήν, θα αποτελέσει και την καλύτερη δυνατή αποζημίωση των αγώνων και της δράσης του.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αντίθετα ο κάτοχος του Άρη στο ζώδιο των Διδύμων είναι πιθανότερο να επιδιώξει ποικιλόμορφου χαρακτήρα κινητοποίηση και δράση, ενώ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποφύγει οτιδήποτε συνιστά μονοτονία. Ίσως σε άλλες του ζωές δεν κατάφερε να απολαύσει τις ποικίλες χαρές της ζωής, ώστε στην παρούσα του ζωή θα θελήσει να κινητοποιηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση θα του προσδώσει όλες τις δυνατές ευκαιρίες για πρόσθετες εμπειρίες. Ο κάτοχος αυτού του Αρη θα προσπαθήσει να παλέψει για την πληροφόρηση, την μάθηση και την επικοινωνία, την μεταβίβαση και την μεταφορά σε κάθε περιοχή και έκταση της ζωής του.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο κάτοχος του Άρη στο ζώδιο του Καρκίνου πιθανόν έζησε μεγάλη συναισθηματική, οικογενειακή αναστάτωση, ή ίσως βίωσε κάποιες από τις πιο αρνητικές πλευρές της πατρίδας του ή των προγόνων του. Στην παρούσα ζωή θα κινητοποιείται ενστικτωδώς αμυνόμενος για τα καλά και συμφέροντα τόσο της οικογένειας του, όσο όμως και της πατρίδας του. Αυτό σημαίνει ότι στις προηγούμενες ενσαρκώσεις του μπορεί απλώς να παραπονιόταν για τα κακώς τεκταινόμενα αλλά δεν ανέλαβε ο ίδιος την ανάλογη δράση για την καλυτέρευση τους.

 

ΛΕΩΝ

Ο κάτοχος του Άρη στο ζώδιο του Λέοντα, θα επιδιώξει έναν πιο θεληματικό ίσως και πολύ πιο δημιουργικό τρόπο στις επιδιώξεις του. Σίγουρα θα θελήσει να λάμψει και να ξεχωρίσει και στην νέα του μαθητεία είναι σχεδόν βέβαιο ότι υποσυνείδητα θα θέλει να αναλάβει πλέον την αρχηγία και των πρωτοκαθεδρία όλων όσων έχει βάλει ως σκοπό και στόχο.

Ίσως προσδώσει μεγάλη σημασία σε οτιδήποτε τον ενθρονίζει σε ένα είδος αίγλης, ή σε ότι του παράσχει τις καλύτερες δυνατές διεξόδους για την αισθηματική και καλλιτεχνική του έκφραση και εξωτερίκευση και ευρεία αναγνώριση. Ο κάτοχος αυτού του Αρη, θα αγωνιστεί όχι μόνο για την απόλυτη πρωτιά, αλλά και θα βάλει το στήθος του μπροστά όπου και όποτε απαιτηθεί από κάποιον να βγάλει αυτός πρώτος το φίδι από την τρύπα, ή ακόμα και να περιδιαβεί πρώτος την φωλιά του λύκου.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα πράγματα αλλάζουν για τον κάτοχο του Άρη στο ζώδιο της Παρθένου, μπορεί σε άλλες του ζωές να προσέδωσε μεγάλη έμφαση τόσο στην φυσική του κατάσταση, όσο όμως και σε ποικίλες ίσως και ανεξάντλητες λεπτομέρειες στα εργασιακά του θέματα. Ο Άρης στο ζώδιο της Παρθένου πολλές φορές μας κομίζει με την εντύπωση ότι κανείς βρίσκεται στο σταυροδρόμι μία διαφορετικής εξελικτικής πορείας όπου κάτι πρόκειται να συμβεί δίχως να ξέρει όμως κανείς το τι μπορεί αν είναι αυτό το κάτι.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι τώρα μόλις ανακαλύπτει ότι η ζωή δεν είναι μόνο ούτε μόνο δουλειά πόσο μάλλον δουλεία, ούτε βέβαια και οι απροσμέτρητες λεπτομέρειες προερχόμενες από την ψυχαναγκαστική του καθυπόταξη στα της καθημερινότητας και της προσφοράς στους άλλους σε βάρος της δικής του ευημερίας. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που τόσο σε ατομικό όσο όμως και σε συλλογικό επίπεδο ο Άρης στο ζώδιο της Παρθένου τείνει σε κάπως πιο παθητικές εσωτερικές διεργασίες και συγχρόνως σε έντονα συναισθήματα κατωτερότητας, απαξίας, και ακόμα χειρότερα στην επιβολή αγγαρείας.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, ωστόσο το ζώδιο της Παρθένου στην αρνητική του οπτική συνιστά ιδέες όπως η ακρισία, η ακαταστασία, η αναποδιά, η έντονη ανασφάλεια, οι υπερβολικές επιφυλάξεις. Κατά μία γενικότερη αλλά κεντρικότατη για την παρούσα θεματολογία μας έννοια, ο Άρης εδώ δρα στην αρνητικότερη δυνατή μορφή σε ότι αφορά την φυσικά άδικη διαστρωμάτωση της κοινωνικής κατηγοριοποίησης όχι μόνο σε τάξεις, αλλά και στην χειρότερη μορφή των ανθρώπινων δοκιμασιών, μία εκ των οποίων η εκδούλευση που άλλωστε τόσο έντονα βιώνει ετούτη την εποχή το κράτος που λέγεται Ελλάδα και μέσα σε αυτό και όλοι οι Έλληνες!

 

ΖΥΓΟΣ

Έχει μεγάλη σημασία για τον κάτοχο με τον Άρη στο ζώδιο του Ζυγού στην παρούσα ζωή να μαθητεύσει στην ουσία αμυνόμενος ενάντια στην επιβολή και τα θέλω των άλλων. Πολύ συχνά το άτομο αυτού του Άρη, στην παρούσα ζωή αντιμετωπίζει επιλογές υπό συνθήκες αβεβαιότητας με αποτέλεσμα να αναπτύσσει σφαλερές αντιλήψεις. Ωστόσο είναι προτιμότερο να δρα με γνώμονα την αυτοδιορθωτική διαδικασία όπου αποκλίσεις προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση, θα του επιτρέψουν να μαθητεύσει στην αντιστάθμιση και εξισορρόπηση.

Μόνον έτσι θα αποκτά μεγαλύτερη σιγουριά για την δράση του. Συγχρόνως καλείται να αναμειχθεί με τους άλλους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες μαχόμενος – και δη συχνά πολύ σκληρά – ενάντια στην δική του [B]αναποφασιστικότητα. Η αναποφασιστικότητα, είναι άλλωστε και ένα από τα πιο κυρίαρχα αρνητικά χαρακτηριστικά αυτής της θέσης του Άρη. Ίσως η αναποφασιστικότητα είναι μία και από τις πιο σημαντικές εναπομένουσες πληγές από προηγούμενες ζωές του. Στην παρούσα ζωή καλείται πλέον να δοκιμάσει και τις δυνάμεις του αλλά και τις άμυνες του, και κυρίως το πώς και πότε να αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλίες.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ίσως η έννοια της εκδικητικότητας να είναι ένα από τα ποιο δύσκολα και σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο επώδυνα θέματα. Το κάρμα που καλείται να επιλύσει ο κάτοχος αυτού του Άρη, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Είναι δε τόσο δύσκολο, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να μάχεσαι ενάντια στα κατώτερα σου κίνητρα και ένστικτα. Στην παρούσα ζωή ίσως ο κάτοχος του συγκεκριμένου Άρη, επιδιώξει να επιλύσει αυτές τις αντιξοότητες, μαχόμενος σε τομείς –π.χ. η έρευνα – που λίγοι κατέχουν ή καν γνωρίζουν.

Σημασία έχει να εμπεδώσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο πως η μάχη ανάτασης σε ένα υψηλότερο πνευματικό και ψυχικό επίπεδο θα του ανοίξει πολύ περισσότερους και καλύτερους δρόμους από ότι εκείνος των κατωτέρων του ενστίκτων. Ζώντας και ευελπιστώντας να πάρεις το αίμα σου πίσω για ότι είναι αυτό που νομίζεις ότι οι άλλοι κακώς πολέμησαν εναντίον σου, υποδηλώνει τεράστια ανάλωση κόπων και χρόνου, που στο τέλος το πιθανότερο είναι να στείλουν αυτό το άτομο στα κατώτατα και πιο καταστροφικά στρώματα της συναισθηματικής και ψυχικής του υγείας.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σε ένα πύρινο και μεταβλητό ζώδιο όπως στην περίπτωση του Άρη στο ζώδιο του Τοξότη, ο κάτοχος του μπορεί να έζησε αυτό που εγώ θα ονόμαζα, «δύο σε ένα». Με άλλα λόγια μπορεί να ήταν υπέρ του δέοντος απασχολημένος στην αντίκρουση προτάσεων και ιδεών, ή αντίθετα υπερβολικά δογματισμένος γύρω από τις πολιτιστικές ή τις θρησκευτικές του αντιλήψεις. Στην παρούσα ζωή θα χρειαστεί να παλέψει χτίζοντας μέσα και έξω του την αμεροληψία. Πολύ πιθανόν να υποσχόταν πολλά περισσότερα από ότι μπορούσε πραγματικά να προσφέρει, πράγμα που σημαίνει ότι στην παρούσα ζωή θα πρέπει τα κίνητρα του να είναι πιο σταθερά και οπωσδήποτε πολύ πιο σαφή και συγκεκριμένα.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο κάτοχος του Άρη στο ζώδιο του Αιγόκερω γεννήθηκε με το ενστικτώδες κίνητρο να πραγματώσει τα επιχειρηματικά του σχέδια, να αναδειχθεί, να διακριθεί και να κερδίσει σαφές και ξεκάθαρο έδαφος σε ότι αφορά το κύρος και τηνυπόληψη του. Θα προσπαθήσει να προβληθεί τόσο στον άμεσο όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό του περίγυρο του καθώς και να λαμβάνει την αναγνώριση και την εκτίμηση του κόσμου. Προφανώς σε προηγούμενες ζωές του απέτυχε σε αυτούς του τομείς έτσι ώστε τώρα, καλείτε να πάψει να χάνει το χρόνο του θρηνώντας για ότι ίσως δεν καταφέρνει. Χρειάζεται ιώβεια υπομονή και επιμονή με την σαφή διαβεβαίωση του εαυτού πως κάποτε στην άκρη του ορίζοντα θα εμφανιστεί και για αυτόν το ουράνιο τόξο.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι από καρμικής άποψης η τωρινή έλευση του ατόμου με τον Άρη στο ζώδιο του Υδροχόου. Ίσως το άτομο αυτό πάλεψε σκληρά για τις ιδέες και τις ιδεολογίες του χωρίς την αναμενόμενη επιτυχία, ώστε τώρα η παρουσία του στην τωρινή ζωή να συνιστά την ιδέα να παλέψει ακόμα περισσότερο για καθετί αντιπαραγωγικό και στάσιμο. Είναι σίγουρα το άτομο, που θα πυροδοτήσει με το δικό του τρόπο την επανάσταση που άλλοι ίσως δεν τολμούν. Η αντίθετα να πρέπει να βάλει τα σωστά σταθμά ως προς το σε ποια ιδεολογία θα στραφεί και εάν, πως θα αγωνιστεί για αυτήν.

 

ΙΧΘΕΙΣ

Τέλος το άτομο με τον Άρη στο ζώδιο των Ιχθύων αναζητά την επανόρθωση ενεργειών που στην παρούσα ζωή θα προτιμούσε να μην θυμάται. Ο Άρης σε αυτό το ζώδιο μπορεί στην προσπάθεια του ατόμου να εξιλεώσει το παρελθόν του για ότι τυχόν του διέφυγε, ή δεν στάθηκε επάξια μέχρι την ολοκλήρωση της εκτέλεσης του, να τον ωθήσει στην εξερεύνηση μιας ιδιαίτερης καλλιτεχνικής πλευράς, ή αντίθετα εάν δεν είναι ακόμα έτοιμος να παλέψει να τον μεταφέρει έστω και νοερά στην πιο απόμακρη νοητικά πλευρά της ζωής κάνοντας τον αντί να μάχεται, να προτιμά να αποσύρεται από οτιδήποτε προϋποθέτει αγώνες, μάχες ή άμυνες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ίσως προσφερθεί με ζήλο, και συνειδητή ζέση και ανθρώπινα αισθήματα συμπαράστασης σε άλλους, συνδράμοντάς τους είτε με τις δυνάμεις του, είτε εξυπηρετώντας τους με κάποιους τρόπους.

 

Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο, να πούμε χάριν παραδείγματος μόνο, πως οι άμυνες που αναπτύσσει ένα άτομο με έναν γενέθλιο Άρη στο ζώδιο του Αιγόκερω στην βρεφική και παιδική του ηλικία, διαφοροποιούνται όταν αυτός ο Άρης σταδιακά με την πρόοδο του θα προσχωρήσει στο ζώδιο του Υδροχόου. Πιο συγκεκριμένα, το άτομο αυτό είναι πιθανότερο να επαναστατήσει απέναντι σε οτιδήποτε ή οιονδήποτε στέκεται εμπόδιο στα κοινωνικά και επαγγελματικά του σχέδια. Σύμφωνα πάντα με την επίδραση του Άρη ο οποίος μεταξύ των άλλων κυβερνά τις ενορμήσεις μας, είναι αυτός ο οποίος υποκινεί και όλες εκείνες τις διεργασίες που θέτουν τον ανθρώπινο ψυχισμό σε δράση.

 

Χρυσάνθη Σπίγγου

 

Διαβάστε επίσης:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments