0 0 votes
Article Rating

Ο πλανήτης Δίας διελεύνει ήδη το ζώδιο του Σκορπιού από τις 10 Νοεμβρίου του 2017. Διαβάστε το σχετικό μας άρθρο με τίτλο “Η διέλευση του Δία από τον Σκορπιό. Δεν θα βρούμε ποτέ ησυχία;“. Είχαμε γράφει ότι κατά τη διάρκεια της πορείας του μέσα στο Σκορπιό θα κινηθεί σε ανάδρομη πορεία από 9/3 ως 10/7, και θα σχηματίσει ευνοϊκές όψεις με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς (η όψη τριγώνου θα γίνει ακριβείας τις περιόδους 1 ως 5/12/2017, 20 ως 27/5/2018, 13 ως 23/8/2018) και με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (η όψη εξάγωνου θα γίνει ακριβείας τις περιόδους 14 ως 20/1/2018, 7 ως 16/4/2018, 7 ως 12/9/2018).

Στο πρόσφατο παρελθόν ο Δίας στον Σκορπιό ήταν από το 2005 ως τον Νοέμβριο του 2006. Ο Σκορπιός γνωρίζουμε ότι είναι ένα από τα πιο μυστικοπαθή ζώδια του ζωδιακού κύκλου και ανήκει στο στοιχείο του νερού. Έχει βάθος, κρύβει πολλά μυστικά, είναι μια προσωπικότητα όπου το στοιχείο του δράματος και του φόβου απορρέει άφθονο, όπως και η εκδίκηση.

Σύμβολα του ο αετός και το φίδι. Εδώ μπορούμε να αντικρίσουμε τον Θεό η να βυθιστούμε σε αποτρόπαιες πράξεις ακόμη και στο φόνο.Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανθρωπότητα θα περάσει από σκοτεινά λαγούμια και μετά θα είναι η έξοδος μας προς το φως και την αναγέννηση. Είναι πολύ πιθανό, με τον Δία στον Σκορπιό, να δούμε την αποκάλυψη σημαντικών μυστικών και μυστηρίων παγκοσμίως.

Εκείνο που δεν πρέπει να αγνοούμε, είναι πως ο Δίας είναι σαφώς, επεκτατικός. Επομένως αυτός πολλαπλασιάζει και αγγίζει ό,τι υπάρχει. Είναι αφελές να λέγεται, πως το έτος αυτό θα ευνοήσει τους Σκορπιούς, ή όσους έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο στον Σκορπιό. Το αν θα ευνοηθείτε ή όχι, θα εξαρτηθεί από τους πλανήτες που ο Δίας αγγίζει και την συνολική εικόνα του χάρτη σας και τις διελεύσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Το ζώδιο του Σκορπιού είναι εσωστρεφές, επομένως είναι πιθανόν να μην γίνει άμεσα αντιληπτή η επιρροή του Δία. Δεν έχει την εξωτερίκευση του Ζυγού. Η εσωστρέφεια αυτή, θα κάνει πιο δύσκολη την συνειδητοποίηση του τι θα φέρει.

Αν αγγίζει πλανήτες αδύναμους ή με αρνητικές όψεις, ο Δίας δεν θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Αντίθετα, θα φέρει επέκταση σε μία ήδη ευαίσθητη περιοχή του ωροσκοπίου μας. Αν είμαστε λοιπόν, με τον Ήλιο στον Σκορπιό κι ο Ήλιος αυτός έχει τετράγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό, ο Δίας θα επεκτείνει την νευρικότητα και την επαναστατικότητα που μας διακρίνει. Προσοχή, λοιπόν, κι όχι υπέρμετρη αισιοδοξία με την παρουσία του Δία στον χάρτη μας.

Ο Δίας, επίσης, είναι οι πεποιθήσεις και ο Σκορπός ο ανασχηματισμός. Οι άνθρωποι μάλλον δεν έχουμε αντιληφθεί πόσο επηρεαζόμαστε από τις πεποιθήσεις μας. Αν νομίζουμε, για παράδειγμα, ότι είμαστε καλύτεροι στη δουλειά μας από κάποιο άλλο άτομο αλλά στην ουσία είμαστε χειρότεροι χάνουμε την αλήθεια της πίστης (Δίας) οδηγούμενοι από μια ασυνείδητη υπαιτιότητα (Σκορπιός).

9 Μαρτίου έως 10 Ιουλίου του 2018 ο Δίας θα είναι ανάδρομος από την 23η μέχρι την 13η μοίρα του Σκορπιού.

Στη συνέχεια θα γίνει συνοπτική αναφορά για τον τρόπο λειτουργίας του Δία όταν «κινείται σε αναδρομη πορεία». Δεν θα εξετάσουμε την θεση του σε ζώδιο ή οίκο. Αρχικά να πούμε ότι σε σχέση με τους ανάδρομους πλανήτες έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Ο Αλεξάντερ Ρουμπερτί, στο βιβλίο του «Οι κύκλοι του γίγνεσθαι» αναφέρει: «Ο όρος ανάδρομος πλανήτης δεν σημαίνει τον πλανήτη που κινείται προς τα πίσω, αλλά αυτόν που δίνει αυτήν την εικόνα, καθώς κινείται σε μία (α) χρονική περίοδο πλησιέστερα στη Γη». (Ο πλανήτης έλκεται από τη Γη και καθώς ξεφεύγει από την κανονική του τροχιά κινείται με κατεύθυνση προς αυτή). Διαβάστε επίσης για τους Ανάδρομους πλανήτες.

Η “συμπεριφορά” του ανάδρομου Δία

Λέγεται πως ο Δίας είναι ένας «μικρός Ήλιος». Έχει μέσα του λοιπόν, την φωτεινότητα και την λάμψη, είναι αυτός που εξαπλώνει, αναπτύσσει, όπως το σύστημά μας έχει ανάγκη τον Ήλιο για να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί. Η θέση του στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας κατευθύνει να δούμε σε ποιον τομέα θα τύχουμε ανάλογης εύνοιας.

Μέσα στην ανάδρομη πορεία του, ωστόσο, η ανάπτυξη αυτή γίνεται λιγότερο ορατή, αλλά είναι περισσότερο ουσιαστική. Έχουμε την ευκαιρία να βρούμε τον εσωτερικό μας Δάσκαλο και να αγγίξουμε την εσωτερική μας φλόγα, να κατέβουμε στα άδυτα της ψυχής μας παραβλέποντας τον χωρόχρονο και όλα τα όριά του.

Οι ιδέες εκείνου που έχει τον Δία ανάδρομο, είναι γνώσεις για το καλό και το κακό, για την ηθική και δεν επηρεάζονται από την γνώμη που έχουν οι άλλοι. Προσπαθεί να είναι δίκαιος, και σε αυτή την προσπάθεια αναπτύσσει ένα δικό του μοναδικό σύνολο κριτηρίων. Τα κριτήρια αυτά συνήθως εμπνέονται από παλιές εμπειρίες καταγεγραμμένες στο ασυνείδητο και πιθανώς να μην αντανακλούν αναγκαστικά τις αντιλήψεις του υπόλοιπου κόσμου.

Συνειδητοποιεί μέσα στην ίδια του τη σκέψη διαφορετικά επίπεδα. Αιώνιος μελετητής του νου, επιδιώκει να βιώσει ένα πλούτο εμπειριών που ελπίζει ότι τελικά θα τον βοηθήσει να καλύψει όλες τις δυνατότητες που του ανοίγονται. Αυτό όμως του προκαλεί ενδεχομένως και κάποια εσωτερική ανησυχία. Συλλαμβάνει μια ιδέα και συσχετίζεται με την σπουδαιότητα αυτής της ιδέας παρά με τις λεπτομέρειες, που δίχως αυτές, δεν είναι δυνατόν αυτή να υλοποιηθεί πρακτικά.

Στην θετική του έκφραση μέσα στο γενέθλιο χάρτη διαθέτει ισχυρή προσωπική πρωτοβουλία και κίνητρα που να το δραστηριοποιούν. Όμως δεν πρέπει να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Ελεύθερο πνεύμα. Μπορεί να συμμορφώνεται με τα ιδανικά της κοινωνίας όταν αυτό το βοηθά, αλλά γενικά προσπαθεί να διατηρεί την αίσθηση της ατομικότητάς του.
Ενδέχεται να έχει αρκετή σοφία. Ήσυχο που συνήθως δεν μιλά αν δεν του απευθύνουν τον λόγο. Με λίγα λόγια μπορεί αν συνοψίσει την ουσία πολύπλοκων θεμάτων. Διαθέτει μία έμφυτη ειλικρίνεια.

Στην αρνητική του έκφραση μπορεί να μνησικακεί για πράγματα που έχουν συμβεί παλιά και να θέλει να ανταποδώσει σε άλλους που συναντά στο δρόμο του. Αυτό συμβαίνει σε ακραίες περιπτώσεις, γιατί συνήθως βλέπει τον εαυτό του μέσα από τον ανώτερο νου του. Όταν το κάνει αυτό, ένα μέρος από την εμπλοκή του εαυτού του στα προσωπικά θέματα υποχωρεί και δίνει τη θέση του σε μια πιο απρόσωπη κατανόηση των πραγμάτων. Η ανάπτυξη του εσωτερικού πλούτου τελικά αποκτά μεγαλύτερη σπουδαιότητα από την επιθυμία να αποκτήσει υλικά πλούτη.

Κάθε ανάδρομος πλανήτης αποκτά και καρμική σημασία. Είτε ως διέλευση, οπότε και «συσσωρεύουμε κάρμα» καθώς αγγίζει σημεία του χάρτη μας, είτε ως γενέθλιος, οπότε εξηγεί τι κουβαλάμε από το παρελθόν.

Ο Δίας, καρμικά, μας δείχνει ότι οι δοκιμασίες της ζωής συνήθως σχετίζονται με την ενδοσκόπηση μέσα από τον ανώτερο νου. Μπορεί να δικαιολογήσει τον εαυτό του στον εαυτό του, για να μπορέσει να νιώσει ότι αξίζει αληθινά τον σεβασμό και την τιμή. Ίσως έχει παλιές εμπειρίες όπου έχαιρε σεβασμού για κάποια θρησκευτική ή πνευματική αρχή την οποία είδε να παραβιάζεται. Έτσι, σήμερα, υπογραμμίζει και πάλι αυτή την αξία.

Καλό είναι να αποφεύγει να κρίνει τους άλλους βλέποντας τους να λειτουργούν με τρόπο που δεν μπορεί να κατανοήσει. Πρέπει να δείχνει την υπομονή με όλους αν θέλει να τους κάνει ν’ ακούσουν την έκφραση των εσωτερικών αληθειών που αισθάνεται μέσα του.

Σε ένα επίπεδο, προκαλούνται εμπειρίες που νιώθει πως τις έχει ξαναβιώσει. Όλες αυτές οι εντυπώσεις αναμιγνύονται στο παρόν. Με αποτέλεσμα η συνειδητότητά του να επεκτείνεται συχνά σε δύο διαστάσεις ταυτόχρονα και ίσως να δυσκολεύεται να την εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να εστιάζεται στο εδώ και τώρα. Χρειάζεται ενδεχόμενα να ασκηθεί στην αυτοσυγκέντρωση.

Είναι ωστόσο, πιθανόν, αν το σύνολο του χάρτη του έχει τους ανάλογους δείκτες, ο ανάδρομος Δίας να δηλώνει ένα γεννημένο για να διδάξει σε αυτή τη ζωή, καθώς κατέχει την γνώση κι ίσως δεν την διέδωσε ως όφειλε επαρκώς σε κάποια προηγούμενη ενσάρκωση.

Αν συναντήσετε κάποιο Δάσκαλο με ανάδρομο Δία, μπορεί να διαπιστώσετε πως οι γνώσεις του είναι πέρα των τετριμμένων, πως δεν της έχει αντλήσει καθ’ ολοκληρίαν από τυπικές τωρινές σπουδές, αλλά προέρχονται από κάπου «αλλού». Πολλές φορές, είναι ένας χαρισματικός Δάσκαλος.

Ο Δίας είναι ανάδρομος κάθε χρόνο μια φορά για ένα συγκεκριμένο διάστημα που διαρκεί περίπου 4 μήνες. Εκείνη την περίοδο επηρεάζει, πάντα στους τομείς που μας αγγίζει και μπορούμε να στραφούμε πιο εσωτερικά και να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Όλα τα ζητήματα που προσδιορίζονται από τον Δία (ταξίδια, σπουδές, νομικά ζητήματα κ.ά.) απαιτούν επαναπροσδιορισμό. Ζητήματα που συνήθως λόγω της ιδιαίτερης σημασίας τους αυξάνουν το άγχος και ίσως να διαπιστώσουμε ότι οι άνθρωποι αναστέλλουν την έντονη κοινωνική ζωή. Από την άλλη όμως μπορεί να ωφελήσει σε πνευματικό επίπεδο και να βλέπει ή να αναλύει τις πιο μικρές λεπτομέρειες διεκδικώντας αυτά που νομίζει ότι του ανήκουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

 

Όλο το υλικό του άρθρου αντλήθηκε από το φόρουμ του myhoroscope.gr αλλά και από την δωρεάν σειρά μαθημάτων του

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments