0 0 votes
Article Rating

Ο ρόλος της Αφροδίτης στην αστρολογία σχετίζεται με τη δημιουργία σχέσεων, την απόκτηση όμορφων πραγμάτων, τη γοητευτική εμφάνιση των ανθρώπων, τους όμορφους διακοσμημένους χώρους. Με λίγα λόγια σχετίζεται με την αισθητική πλευρά της ζωής, και ως ένα σημείο με τη μόδα.

Όταν η Αφροδίτη παρουσιάζεται ως ανάδρομη, στο γενέθλιο ωροσκόπιο, εξακολουθεί να σχετίζεται με τα προαναφερόμενα, μόνο που η αισθητική αξία δε δημιουργείται από τη γενικότερη κοινωνική συμμετοχή. Στηρίζεται σε προσωπικά κριτήρια. Δηλαδή, το άτομο παρουσιάζει μια πιο υποκειμενική κρίση, ακόμα και ως προς τη σημασία της αγάπης, της ομορφιάς και των διαπροσωπικών σχέσεων, γενικότερα. Συχνά, μάλιστα, προσκολλάται σε πράγματα που οι άλλοι δεν δίνουν ιδιαίτερη ή καμία προσοχή. Κι αυτό συμβαίνει, γιατί το άτομο δεν ενθουσιάζεται μόνο από την εξωτερική εμφάνιση. Αναζητά περισσότερο την ψυχική ομορφιά και ποιότητα, ενώ οι άλλοι δεν έχουν αυτήν την ικανότητα. Έτσι μπορεί να έλκεται από πράγματα τα οποία να αφήνουν τους άλλους αδιάφορους. Η αγάπη, λοιπόν, έχει μία βαθύτερη έννοια την οποίαν, όμως, παρ’ όλο ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος την κατανοεί, δεν μπορεί εν τούτοις να την εκφράσει προς τα έξω, έτσι όπως τη νιώθει. Και τούτο διότι δεν έχει την ευχέρεια να είναι αυθόρμητος. Τόσο, μάλιστα, που συχνά δυσκολεύεται να εκφράσει την τρυφερότητα και την αγάπη του, ακόμα και στον ερωτικό του σύντροφο.

Έτσι, λοιπόν, αιτιολογείται γιατί, αυτό το κομμάτι της ζωής του ατόμου, δεν είναι απόλυτα ευτυχισμένο, καθώς περνά καικρίσεις απομόνωσης, τις οποίες σχεδόν δημιουργεί μόνο του. Το γιατί, βρίσκεται πάλι κρυμμένο στο εσωτερικό της ψυχής του. Επειδή εσωτερικά αισθάνεται περισσότερο ασφαλές, όταν είναι μόνο του, δε νιώθει τόσο την ανάγκη να κάνει πιο στενές προσωπικές σχέσεις. Κάτι, βέβαια, που δημιουργεί συχνά απορίες στους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Το ίδιο το άτομο, όμως, καταλαβαίνει, με μια αναμφισβήτητη ευκολία, ακόμα και τα πιο κρυμμένα συναισθήματα των άλλων, ακριβώς επειδή έχει την ικανότητα να εισχωρεί στον συναισθηματικό κόσμο τους και να κάνει τις επιλογές του.

Η Αφροδίτη, όπως και ο Δίας, θεωρούνται πλανήτες της υπερβολής. Γι’ αυτούς τους πλανήτες, τα περισσότερα είναι καλύτερα από αρκετά. Στην περίπτωση, όμως, της ανάδρομης Αφροδίτης, οι όροι αντιστρέφονται, το αρκετό μπορεί να είναι ικανοποιητικό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, πάντως, με ανάδρομη Αφροδίτη έχουν μία ιδιόμορφη τακτική, ως προς τον τρόπο που εκδηλώνουν την αγάπη τους. Το ύφος και τα έργα τους μοιάζουν με μια πανανθρώπινη προσφορά. Αλλά, παρατηρούμε και μια αυτοσυγκράτηση για το «τι θα σκεφτούν οι άλλοι για μένα». Κάτι που μοιάζει σαν ανασφάλεια. Όμως, όλοι έχουμε την ανάγκη της επιβεβαίωσης, για τον εαυτό μας. Όλοι θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι μας αγαπούν. Όμως, εδώ στην περίπτωση της ανάδρομης Αφροδίτης, το άτομο μπορεί να μην αισθάνεται καθόλου αυτήν την ανάγκη, να το αγαπούν. Είναι η περίπτωση του ανθρώπου που έχει υπερκαλυφθεί από την αγάπη που ο ίδιος έχει δώσει στον εαυτό του, περίπτωση ναρκισσισμού. Ή μπορεί το άτομο να νιώθει την αγάπη μέσα από το δόσιμο του, στο Θεό ή στο διάβολο.

Μια άλλη περίπτωση, που μπορεί να δημιουργεί κάποια δυσφορία στο άτομο με ανάδρομη την Αφροδίτη, είναι η στάση των άλλων απέναντι στην απόκτηση και τη διατήρηση των υλικών αγαθών. Επειδή το ίδιο το άτομο είναι ανιδιοτελής φύση, του δημιουργεί απέχθεια η ιδιοτέλεια της κοινωνίας που ζει.

Η ανικανότητά του, πολλές φορές, να δεχτεί τους άλλους όπως είναι κι όχι όπως θα ήθελε να είναι, το οδηγούν σε μία αντικοινωνική συμπεριφορά. Μπορεί να συμπεριφέρεται, μάλιστα, με προκλητικό τρόπο, απλά και μόνο για να προκαλέσει το ενδιαφέρον και την αγάπη του περιβάλλοντος του ή για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι είναι ένα ξεχωριστό άτομο.

Γενικά, πάντως, ο άνθρωπος με ανάδρομη την Αφροδίτη στο γενέθλιο ωροσκόπιό του, πρέπει να ασχοληθεί με την ανάπτυξη της κοινωνικότητας του την καλλιέργεια της αντικειμενικής κρίσης στις σχέσεις του, και στην έννοια της αγάπης. Δηλαδή, να ξεχωρίσει την ατομική από την πανανθρώπινη αγάπη. Να ξεχωρίσει την έννοια της ενότητας, από της αποκλειστικότητας. Να αισθανθεί, δηλαδή, ότι πραγματική αγάπη σημαίνει να αφήνεις τον άλλον να είναι αυτό που είναι. Να απαλλαγεί, επίσης, από ενδογενείς εγωισμούς και να χρησιμοποιεί τα ταλέντα και τις ιδιότητες με τις οποίες τον προίκισε η φύση. Χωρίς να νιώθει ότι δεν είναι αρκετά, με συνέπεια να κάνει πράγματα που να τον υποβιβάζουν ως άνθρωπο.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Η φαινομενική ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης, μπορεί να διαρκέσει περίπου σαράντα δύο ημέρες. Αυτό σημαίνει, με βάση το προοδευτικό ωροσκόπιο «μία ημέρα ένας χρόνος», ότι το άτομο για 42 χρόνια περίπου θα είναι λιγότερο κοινωνικό, ως προς τις καθημερινές, κυρίως, υποχρεώσεις του. Όμως, η αλλαγή στη συμπεριφορά του θα είναι πιοεμφανής, στη διάρκεια της χρονιάς που ο πλανήτης αρχίζει την ανάδρομη φορά. Δηλαδή, τότε, το άτομο αρχίζει να αισθάνεται ανασφαλές ως προς τις σχέσεις και την αξία του.

Κατά τους μεταφυσικούς αστρολόγους, το άτομο, καθόλη τη διάρκεια που η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ανάδρομη φορά, θα ζει εμπειρίες ανάλογες των περασμένων ενσαρκώσεών του, οι οποίες μπορεί να είναι τελείως αντίθετες από αυτές που βίωνε ή που, εκ των πραγμάτων, θα έπρεπε να βιώνει στην παρούσα ζωή του. Έτσι, μπορεί να παρουσιάζει κάποια δυσπροσαρμοστικότητα στη συμπεριφορά του, η οποία να του δημιουργεί προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις του και μάλιστα αρκετά σοβαρά (αν η Αφροδίτη, εκτός του ότι είναι ανάδρομη, δέχεται και δυσμενείς ακτινοβολίες από εξωτερικούς πλανήτες, κυρίως με όψεις αντίθεσης). Σε μία τέτοια περίπτωση -της πολύ δυσαρμονικής Αφροδίτης- παρόλο ότι το άτομο έχει τη δυνατότητα να εισχωρεί στο βάθος των άλλων και να γνωρίζει τα πραγματικά συναισθήματά τους, εν τούτοις εναντιώνεται σε κάθε τι που δεν είναι σύμφωνο με τις επιθυμίες του, αλλά του επιβάλλεται από το κοινωνικό καθεστώς.

Αν ο ρόλος της Αφροδίτης στο ωροσκόπιο είναι διπλός -δηλαδή, εκτός εκείνου που συνδέεται με τις ανθρώπινες σχέσεις, έχει σχέση και με τους οικονομικούς πόρους του ατόμου- δεν αποκλείεται να σηματοδοτεί οικονομικές δυσκολίες, κυρίως λόγω κακής διαχείρισης.

Πάντως, αν ο άνθρωπος δουλέψει πάνω στις ιδιότητες της Αφροδίτης (σχέσεις, αισθητική, ευγένεια κ.λπ.), μπορεί να του αποκαλυφθούν κρυμμένα του ταλέντα, τα οποία θα είχε αξιοποιήσει κάποτε, σε προηγούμενες ενσαρκώσεις του.

ΔΙΕΛΑΥΝΟΥΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης, όπως προαναφέρθηκε, διαρκεί σχεδόν 42 ημέρες και πραγματοποιείται κάθε έξι μήνες, περίπου.
Τα ζητήματα που θα επηρεαστούν θα είναι σχετικά με του οίκου που θα ενεργοποιείται από τη διέλευση.
Το άτομο, παρόλο ότι γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο, την εποχή εκείνη, δεν εκδηλώνεται και δεν γίνεται αντιληπτό από το περιβάλλον του. Όμως, καλό θα είναι να αποφεύγει, καλού κακού, ζητήματα που σχετίζονται με τις δικαιοδοσίες της Αφροδίτης. Σε μία τέτοια εποχή, μάλιστα, ίσως θα ήταν πιο φρόνιμο να αποφεύγει κανείς τον γάμο ή το διαζύγιο, την έναρξη μίας συνεργασίας ή τη διακοπή της, χειρουργικές επεμβάσεις που σχετίζονται με την αισθητική κ.λπ. Μπορεί το πρόβλημα εκείνης της εποχής να γίνει σοβαρότερο αν η ανάδρομη Αφροδίτη σχηματίζει δυσαρμονικές όψεις με γενέθλιους πλανήτες, και μάλιστα με τους Άρη, Δία, Ουρανό.

Αν η ανάδρομη Αφροδίτη, επίσης, είναι συνδεδεμένη από μόνη της ή μέσω του οίκου που διέρχεται, με τα οικονομικά, το άτομο πρέπει να δείχνει ιδιαίτερη προσοχή στις συναλλαγές του. Κυρίως θα πρέπει να ελέγχει τον ενθουσιασμό του,είτε γιατί τον συγκινεί η όμορφη εμφάνιση κάποιου ανθρώπου και σκεφτεί ότι καλή θα ήταν μία οποιαδήποτε σχέση μαζί του, ή τον συγκινεί η ομορφιά κάποιου πράγματος και ενδιαφερθεί να το αποκτήσει, χωρίς όμως να του είναι απαραίτητο. Θα πρέπει, λοιπόν, να προηγείται η έρευνα, από την απόφαση.

Γενικά, όμως, θα πρέπει να αποφεύγονται αγοραπωλησίες αντικειμένων τέχνης, κοσμημάτων, αντικών, ακόμα και ρουχισμού που είναι μεγάλης αγοραστικής αξίας. Επίσης, το άτομο, πρέπει να βρει κάποιο τρόπο να περιορίζει τα γενικότερα έξοδα του. Αν από τη φύση του, μάλιστα, το άτομο είναι γενναιόδωρο, στην συγκεκριμένη εποχή θα πρέπει να προσέξει, διότι μπορεί να γίνει σπάταλο, με τις σχετικές συνέπειες.
Αν η Αφροδίτη σχετίζεται ή βρίσκεται, κατά την ανάδρομη διέλευσή της, σε τομέα που εκπροσωπεί τα δικαστήρια, τους συναγωνισμούς και ανταγωνισμούς απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Μπορεί να σηματοδοτεί αναβολή της δίκης, ή απόφαση που να μην είναι η επιθυμητή ή, ακόμα, να κληθεί το άτομο σε μία δίκη, κάτι που δε θα το επιθυμούσε.

Η θετική πλευρά, αυτής της εποχής, είναι ότι δίνεται η ευκαιρία στο άτομο να επαναξιοποιήσει τις σχέσεις του. Επίσης, να ενδιαφερθεί για δουλειές -σχετικές με τη φύση της Αφροδίτης- που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα, και να τις διεκπεραιώσει. Τέλος, σε οικονομικά ζητήματα, να επανεξετάζει τις λανθασμένες ενέργειες του και να χαράζει μία σωστότερη πορεία, όταν η Αφροδίτη επιστρέψει σε ορθή φορά.

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments