5 1 vote
Article Rating

Ο πιο κοινός λόγος που ζητάμε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία αστρολόγου είναι για να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τη ζωή μας. Γενικά, όταν έχουμε την αστρολογική μας ανάλυση, έχουμε μια βελτιωμένη αντίληψη του πως σχετιζόμαστε με τον υλικό κόσμο με βάση τις πλανητικές θέσεις στο Ωροσκόπιό μας.

Έχουμε καλύτερη κατανόηση των τωρινών μας συναισθημάτων και κάποια γνώση του τι πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον. Συχνά, όμως, το πιο σημαντικό μέρος της ανάλυσης αγνοείται από τους αστρολόγους: οι λόγοι που γεννηθήκαμε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή που οι πλανήτες ήταν σ’ αυτή ακριβώς τη θέση.

Ερωτήματα όπως το γιατί γεννηθήκαμε, όταν ο Ήλιος ήταν στον Ταύρο σε τετράγωνο με τον Άρη στο Λέοντα και με Ωροσκόπο στον Υδροχόο μένουν συχνά αναπάντητα.
Χωρίς τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, η υπόθεση είναι ότι είμαστε αυτό που είμαστε επειδή οι πλανήτες έτυχε να βρίσκονται σε ορισμένες θέσεις τη στιγμή της πρώτης μας ανάσας. Αυτή η έλλειψη κατανόησης μπορεί να μας οδηγήσει στο να αισθανόμαστε ότι η μοίρα ήταν άδικη για μας.

Μπορεί να αισθανόμαστε ότι έχουμε χάσει την ισορροπία μας ή ότι είμαστε κενοί, ή ότι κάτι δεν είναι σωστό ή λείπει από τη ζωή μας. Επιπλέον μπορεί να είμαστε ανίκανοι να πούμε με βεβαιότητα την αιτία γιατί αισθανόμαστε έτσι.

Η θέση των δεσμών της Σελήνης στο γενέθλιο χάρτη ανάλογα με το ζώδιο και τον Οίκο μας λένε γιατί γεννηθήκαμε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή και μας δίνουν τη γνώση για το πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την ισορροπία και την πληρότητα στη ζωή μας.
Αστρονομικά, ο Βόρειος Δεσμός είναι το σημείο που το μονοπάτι της τροχιάς της Σελήνης παρεμβαίνει στην εκλειπτική, ή το εμφανές μονοπάτι της τροχιάς του Ήλιου, όταν διασχίζει το Βόρειο ημισφαίριο. Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης είναι η διασταύρωση της τροχιάς της Σελήνης με την εκλειπτική όταν η Σελήνη ταξιδεύει από το Βόρειο ημισφαίριο στο νότιο.

Μια και οι Δεσμοί της Σελήνης δεν είναι ορατά σημεία στον ουρανό, κάποιοι αστρολόγοι δίνουν μικρή ή καθόλου σημασία σε αυτούς. Αν και μπορούμε να κοιτάξουμε στον ουρανό και να δούμε το Δία, τη Σελήνη, την Αφροδίτη, και τα άλλα ουράνια σώματα και αστερισμούς ο Βόρειος και Νότιος Δεσμός της Σελήνης δεν είναι ορατοί. Εξαιτίας αυτού, οι Δεσμοί Σελήνης έχουν πιο πνευματική ή καρμική σημασία και συνήθως δεν τονίζονται από τους αστρολόγους που προσανατολίζουν τις αναλύσεις τους προς τις εγκόσμιες όψεις της ζωής των πελατών τους.

Θα έπρεπε να ήταν φανερό, όμως, το ότι για να κατανοήσουμε πλήρως τι συμβαίνει στην καθημερινή ζωή μας, θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε γιατί βρεθήκαμε σ’ αυτή τη Γη. Μόλις μάθουμε τι είναι αυτό που πρέπει να καταφέρουμε σ’ αυτή τη ζωή, οι αιτίες για τις πλανητικές όψεις στο χάρτη μας γίνονται εμφανείς. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο για μας να κατανοήσουμε τη σχέση μας με το σύμπαν.

Δεν θα νιώθουμε πια ξεκομμένοι από την εξέλιξη του κόσμου, και θα καταλάβουμε ότι αν και είμαστε μοναδικοί, ακόμα είμαστε μέρος του μεγάλου σχεδίου. Και μέσω της θέσης του Βορείου και τον Νοτίου Δεσμού στο χάρτη μας που αυτή η γνώση μας αποκαλύπτεται.

Η θέση του Νότιου Δεσμού στο γενέθλιο χάρτη συμβολίζει τις εμπειρίες που είχαμε στις προηγούμενες ζωές μας που δίνουν τα θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη την οποία δείχνει η θέση του Βόρειου Δεσμού. Ενώ στο παρελθόν μάθαμε τις θετικές τάσεις που σχετίζονται με τη θέση του Νότιου Δεσμού, επίσης καλλιεργήσαμε μερικές αρνητικές τάσεις που συνδέονται με το ζώδιο και τον Οίκο που βρίσκεται ο Νότιος Δεσμός.

Αισθανόμαστε άνετα και συχνά χωρίς να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα ή μια τάση τεμπελιάς, όταν έχουμε να κάνουμε με τα θέματα του Νότιου Δεσμού, είναι η «περιοχή στην οποία αισθανόμαστε άνετα», μια και έχουμε περάσει πολλές ζωές τελειοποιώντας αυτές τις τάσεις. Επειδή είναι εύκολο για εμάς να φτιάξουμε τη ζωή μας σύμφωνα με το Νότιο Δεσμό, συχνά μπορεί να διαλέξουμε να ζήσουμε στην «περιοχή της άνεσης» του Νότιου Δεσμού και να παραμελήσουμε την καλλιέργεια των υποθέσεων του Βόρειου Δεσμού.
Αλλά αν προσκολληθούμε στο Νότιο Δεσμό, τα συναισθήματα πληρότητας και ευτυχίας εξαφανίζονται.

Η θέση του Βόρειου Δεσμού στο Ωροσκόπιο συμβολίζει αυτό που πρέπει να καλλιεργήσουμε σε αυτή τη ζωή προκειμένου να εξελιχτούμε πνευματικά. Είναι αυτό που έχουμε “συμφωνήσει” με το σύμπαν να μάθουμε σ’ αυτό το κάρμα.
Όταν ασχολούμαστε με τις υποθέσεις του Βόρειου Δεσμού, μπορεί να μην αισθανόμαστε άνετα ή να είμαστε νευρικοί. Αυτό είναι φυσικό, επειδή αυτός ο τομέας δεν μας είναι γνωστός. Αισθανόμαστε ότι διακινδυνεύουμε, αλλά το να διακινδυνεύουμε είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ. Μόλις αρχίσουμε να κυριαρχούμε στις υποθέσεις του Βόρειου Δεσμού, οι ζωές μας γίνονται πιο γεμάτες και ευτυχισμένες.

Οι θέσεις των Δεσμών Σελήνης στους χάρτες μας δίνουν ένα κανάλι για τη ροή της ενέργειας που προέρχεται από τις προηγούμενες ζωές μας προς τα μαθήματα της τωρινής ζωής μας. Οι Δεσμοί βρίσκονται πάντα σε ακριβή αντίθεση ο ένας με τον άλλο και σαν κάθε άλλη αντίθεση στο χάρτη, αναζητούν την ισορροπία. Το να αποκτήσετε αυτή την ισορροπία είναι ο σκοπός του κάρμα μας.

Λέγεται ότι όταν γεννιόμαστε, η ζωή μας βαραίνει πολύ προς το Νότιο Δεσμό. Για να το κατανοήσουμε αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να δούμε τα μικρά παιδιά. Είναι πιθανό ότι θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα του γιατί τα παιδιά μας λειτουργούν όπως λειτουργούν όταν κοιτάξουμε τη θέση του Νότιου Δεσμού στους χάρτες τους. Είναι κολλημένα σ’ αυτό που γνωρίζουν, τη γνώση που φέρνουν μαζί τους.

Όταν κοιτάμε τις θέσεις του Βόρειου Δεσμού στους χάρτες των παιδιών, μπορεί να δούμε το πως θα θέλαμε να λειτουργούν, ή αυτό που θα θέλαμε να τα δούμε να καταφέρνουν. Θα μπορούσαν πολύ απλά τα παιδιά να είχαν διαλέξει τον γονείς του για να τα βοηθήσουν να πετύχουν το κάρμα τους, ή αυτές τις τάσεις που δηλώνονται από το ζώδιο και τη θέση του οίκου του Βόρειου Δεσμού.

Ο καθένας μας έχει βρεθεί σ’ αυτή τη Γη για να δουλεύει πάνω στην καρμική του υποχρέωση. Αλλά το κάρμα δεν είναι μια τιμωρία για κάποια παράβαση που κάναμε σε προηγούμενη ζωή μας. Το κάρμα είναι η εκπλήρωση ορισμένων υποχρεώσεων που θα μας οδηγήσουν σε πνευματική εξέλιξη.

Το ποιες είναι οι καρμικές μας υποχρεώσεις μας αποκαλύπτεται από τις θέσεις του Βόρειου Δεσμού στον αστρολογικό μας χάρτη. Συχνά μόλις συνειδητοποιήσουμε το ότι πρέπει να καλλιεργήσουμε το Βόρειο Δεσμό μας για να πετύχουμε την καρμική μας ανάπτυξη, προσανατολίζουμε τη ζωή μας εντελώς προς αυτούς τους στόχους και αγνοούμε το Νότιο Δεσμό μας, αλλά αυτό είναι επίσης έλλειψη ισορροπίας.

Είναι σημαντικό να μη μεταθέτουμε τη ζωή μας έτσι ώστε να στρέφουμε όλοι μας την έμφαση στην πνευματική ανάπτυξη του Βόρειου Δεσμού μας. Έτσι κι αλλιώς ο Νότιος Δεσμός είναι τα θεμέλια του κάρμα μας. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην επίτευξη της πνευματικής ανάπτυξης που δηλώνει ο Βόρειος Δεσμός. Πρέπει να δούμε τις θετικές τάσεις του Νότιου Δεσμού και να τις αναμίξουμε με τις θετικές τάσεις του Βόρειου Δεσμού. Δεν είναι σωστό το να αγνοούμε τις τάσεις οποιουδήποτε δεσμού.

Η συνολική μας καρμική υποχρέωση, είναι να εξισορροπήσουμε την αντίθεση Βόρειου και Νότιου Δεσμού ή, με αλλά λόγια, να εξισορροπήσουμε τον άξονα των Δεσμών.

Είναι η θέση των πλανητών στο γενέθλιο χάρτη μας που δίνει τα αναγκαία ψυχολογικά εργαλεία για να πετύχουμε αυτή την ισορροπία. Όταν βρισκόμαστε στη Γη, δεν περιμένουμε απλά να εκπληρώσουμε την καρμική μας υποχρέωση από μόνοι μας χωρίς βοήθεια ή χωρίς τα σωστά ψυχολογικά εργαλεία.

Μέσω των θέσεων των πλανητών ανάλογα με το ζώδιο, τον Οίκο και τις όψεις που του σύμπαν επικοινωνεί με μας μέσω των ψυχολογικών εργαλείων που εμείς έχουμε διαλέξει για να μας βοηθήσουν να εκπληρώσουμε τον καρμικό μας σκοπό.

Οι πλανητικές θέσεις στο χάρτη δεν είναι μόνο μια ένδειξη των εργαλείων που έχουμε διαλέξει για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε την ισορροπία του Βόρειου και Νότιου Δεσμού μας, αλλά συνδέονται απευθείας με τους ίδιους τους δεσμούς.

  • Η θέση της γενέθλιας Σελήνης στο χάρτη μας όσον αφορά τον Οίκο και το ζώδιο δείχνει τι έχουμε φέρει μαζί μας από προηγούμενες ζωές και πρέπει να το ξεπεράσουμε. Έτσι η θέση της Σελήνης συνδέεται με το Νότιο Δεσμό.
  • Η γενέθλια θέση του Ήλιου δείχνει τι πρέπει να μάθουμε σε αυτή τη ζωή και συνδέεται με το Βόρειο Δεσμό.
  • Οι πλανήτες που κυβερνούν τα ζώδια που βρίσκονται οι Δεσμοί είναι σημαντικοί νια να δείξουν σε μας πως και τι τομέας στη ζωή μας χρειάζεται εξισορρόπηση στον άξονα των δεσμών.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, όμως, ότι η καρμική μας υποχρέωση δεν είναι ένας προσδιορισμός εκ των προτέρων του πως θα ζήσουμε τη ζωή μας. Έχουμε την ελεύθερη θέληση να διαλέξουμε εάν θα ακολουθήσουμε το επίπεδο πνευματικής ανάπτυξης σ’ αυτή τη ζωή που δηλώνει ο Βόρειος Δεσμός μας.

Όταν κατανοούμε τι πρέπει να καταφέρουμε, αρχίζουμε να βλέπουμε πολλές ευκαιρίες για ν’ αναπτυχθούμε. Γνωρίζοντας αυτό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα δε θα μας φαίνονται ενοχλήσεις, αλλά αντίθετα, θα τα αντιμετωπίζουμε σαν τρόπους που θα μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε πνευματικά και να εκπληρώσουμε τις καρμικές μας υποχρεώσεις. Τότε θα έχουμε πλήρη κατανόηση του χάρτη μας. Δε θα γνωρίζουμε μόνο τι σημαίνουν οι θέσεις των πλανητών στο χάρτη μας, αλλά επίσης θα γνωρίζουμε γιατί γεννηθήκαμε όταν οι πλανήτες ήταν σε αυτή τη θέση τη στιγμή της πρώτης μας ανάσας.

Με τον Υδροχόο στο Μεσουράνημα και τη Σελήνη, την Αφροδίτη και το Δία στο δέκατο Οίκο της καριέρας, δεν προκαλεί έκπληξη που ένας Ιχθύς άντρας είναι ικανός να ζει άνετα σαν φωτογράφος. Ο Τοξότης στον Ωροσκόπο δε φαίνεται να προδιαθέτει κάποιον να γίνει χορευτής, όμως μια καλύτερη ματιά στο χάρτη ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού που ακολουθεί καριέρα στο χορό αποκαλύπτει ότι ο Ήλιος της βρίσκεται στους Ιχθείς – το ζώδιο που κυβερνά τα πόδια.

Επιπλέον, έχει τον κυβερνήτη των Ιχθύων της, τον Ποσειδώνα, στον Τοξότη στον πρώτο Οίκο σε τρίγωνο με την Αφροδίτη στον τέταρτο Οίκο. Η επιρροή του Τοξότη δουλεύει ξεκάθαρα. Έχει μηρούς με πολύ καλά αναπτυγμένους μύες, το μέρος του σώματος που κυβερνά ο Τοξότης και λατρεύει τα άλογα.

 

Συγγραφέας: Dr. STEPHEN O. SEIDEL

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments