0 0 votes
Article Rating

Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν συνήθως μέσα από τις διελεύσεις του Πλούτωνα, να τρομάξουν ή και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Σίγουρα δεν είναι και οι πιο εύκολες όψεις που μπορεί να κάνει αλλά για ένα μαχητή της ζωής που προσπαθεί να εξελιχθεί και να προχωρήσει στη ζωή του, οι όψεις του Πλούτωνα μπορούν να είναι κυριολεκτικά δώρα.

Ο Πλούτωνας είναι από τους πιο απομακρυσμένους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Αν και πια ανήκει στους πλανήτες νάνους, μαζί με την Έριδα και άλλους, παραμένει να έχει πολύ σημαντική σημασία για την αστρολογία και για τον άνθρωπο βέβαια.

Ο Πλούτωνας για τους περισσότερους είναι ο πλανήτης της μεταμόρφωσης του θανάτου και της αλλαγής. Πολλές φορές στο πέρασμα του, αυτό που ακούγεται είναι απλά λόγια απογοήτευσης και μελλοντικού πόνου. Παρόλα αυτά δεν είναι μόνο αυτή η Αλήθεια.

Ο Πλούτωνας στην εξωτερική αστρολογία είναι ο κυβερνήτης του Σκορπιού, του σημείου που θέλει να φέρει κρίσεις ουσιαστικά, για να μπορέσει το άτομο να προχωρήσει, αυτό σημαίνει ότι ένα κομμάτι πιθανόν να πρέπει να πεθάνει. Για το άτομο που προσπαθεί όμως να ανέβει και να προχωρήσει ένα βήμα στην καθημερινότητα του, ο Πλούτωνας είναι ένας σημαντικός πλανήτης που μας βοηθά να ξεπεράσουμε πολλά ζητήματα της ζωής μας.

 

Το Δώρο του Πλούτωνα

Από τα πιο βασικά του χαρακτηριστικά είναι ότι μας δίνει την δυνατότητα να μπορέσουμε να γιατρέψουμε τον εαυτό μας από παρελθούσες πληγές. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί ανάλογα το άτομο και τη φιλοσοφία του. Για έναν που δεν πιστεύει στη μεταφυσική, θα τον βοηθήσει στο να μπορέσει να πετύχει στη ζωή του και να ξεπεράσει τους πόνους του παρελθόντος του. Για ένα άτομο που πιστεύει στη μεταφυσική, θα μπορέσει να τον βοηθήσει να γιατρέψει ζητήματα και καταστάσεις που έχουν να κάνουν με τη ψυχή.

Επίσης είναι από τους πιο σημαντικούς πλανήτες μαζί με την Έριδα και την Σέντνα, στο να μπορέσει ένα άτομο να επιτύχει αυτό που λέμε εύρεση του μεγάλου μας σκοπού στη ζωή μας. Οπότε, όποτε περνάμε από μία διέλευση του Πλούτωνα, θα πρέπει να ξέρουμε πως ίσως να είναι η μεγάλη μας ευκαιρία για να μπορέσουμε να πετύχουμε σε πολλά πράγματα που ίσως δεν τα περιμέναμε.

Επίσης μέσα από τον Πλούτωνα καταφέρνουμε να ανακαλύψουμε τις προσωπικές μας δυνάμεις και δυνατότητες/ταλέντα, που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε και να πολλαπλασιάσουμε το δυναμικό μας. Κυρίως όμως είναι ο πλανήτης που μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε την προσωπική μας κάθαρση και να προχωρήσουμε μπροστά απαλλαγμένοι από το παρελθόν μας.

Ο άνθρωπος δυστυχώς είναι παγιδευμένος στην καθημερινότητα και δεν μπορεί να προχωρήσει ένα βήμα, θα έχει να αντιμετωπίσει τον δογματισμό και τα παιχνίδια δύναμης και εξουσίας που ο Πλούτωνας προβάλλει. Επίσης ο Πλούτωνας προσπαθώντας να σπρώξει το άτομο να φύγει από τον υλισμό του μπορεί να του φέρει το τέρμα σε πολλά ζητήματα που αφορούν την ύλη. Επίσης φέρνει κατάθλιψη και δυστυχία καθότι τα άτομα βιώνουν μη ολοκληρωμένα και κυρίως έχουν ένα έντονο πάθος να πετύχουν πάση θυσία.

Στην εσωτερική Αστρολογία ο Πλούτωνας είναι ο Κυβερνήτης των Ιχθύων και όχι του Σκορπιού. Αυτό έχει να κάνει σχέση γιατί ακριβώς το σύμβολο των Ιχθύων έχει να κάνει με τα Πλουτώνια στοιχεία. Ο Ιχθύς αποτελείται από δύο ψάρια δεμένα από μία ταινία, το ένα ψάρι όμως είναι νεκρό και το άλλο που κοιτάει μπροστά είναι ζωντανό. Εδώ ακριβώς εξηγείται γιατί στην Εσωτερική Αστρολογία ο Πλούτωνας κυβερνά τους Ιχθύες. Εδώ ακριβώς μπορούμε να πετάξουμε τον παρελθόν μας και έχοντας τη γνώση όμως αυτού, να επιλέξουμε μία καινούργια πορεία. Για τους μεταφυσικούς βέβαια αυτό σημαίνει και καθάρισμα της προηγούμενης ζωής μας.

Ο Πλούτωνας μπορεί να βοηθήσει οποιοδήποτε άτομο να μπορέσει να ξεπεράσει τους προσωπικούς του εγωισμούς και κυρίως να ξεφύγει από τα βαρίδια της προσωπικότητας, έτσι όπως αυτή δημιουργήθηκε από τα παιδικά χρόνια μέχρι σήμερα. Ο Πλούτωνας είναι η ελπίδα για όλους μας, για μία νέα και ουσιαστική πνευματική βάφτιση όπου μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή μας. Μπορεί ο δρόμος αυτός να μην είναι σπαρμένος από τριαντάφυλλα αλλά πιστεύω ότι παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα θετικό να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο για να απελεθερωθούμε από πολλά πάθη που μας ταλαιπωρούν στη ζωή μας άδικα.

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι ο Πλούτωνας στην καλή του έκφραση δεν θανατώνει ποτέ τίποτα καλό παρά μόνο αυτό που δεν αξίζει. Παρόλα αυτά κάποιες φορές μπορεί να είναι ακραίος γιατί του αρέσουν και οι αλήθειες.

Αν λοιπόν κάποιο άτομο ζει μία σχέση συμβατική και μένει σε αυτή μόνο και μόνο γιατί φοβάται να ρισκάρει και να μείνει μόνο, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αγάπη, έστω και από το ένα μόνο μέρος, τότε θα τερματίσει αυτή τη σχέση για να μπορέσει το άτομο να προχωρήσει στη ζωή του, όσο και αν αυτό μπορεί να πονάει τελικά. Ο τρόπος που μπορεί βέβαια να γίνει ο χωρισμός θα φανεί και από τις όψεις που θα κάνει ο Πλούτωνας αλλά και από άλλους πλανήτες.

Ο Πλούτωνας τέλος συνδέεται έντονα με την πνευματική θέληση και δύναμη όσο πιο πολύ μπορούμε να τον αναπτύξουμε τόσο περισσότερο μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας.

 

Οι όψεις του Πλούτωνα

Πολύ σημαντικό είναι να δούμε τις όψεις του Πλούτωνα στο χάρτη μας για να καταλάβουμε ουσιαστικά τη δύναμή μας και που μπορούμε να αναπτυχθούμε περισσότερο.

Πλούτωνας/Ήλιος: Εσωτερικά ο Πλούτωνας με τον Ήλιο είναι η σύνδεση της 1η με την 2η ακτίνα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε σε αυτό το χάρτη πάντα γεγονότα αισθηματικής και όχι μόνο μορφής. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε για την σχέση μας αλλά γενικότερα για την ιδέα της αγάπης όπως αυτή υπάρχει γύρω μας.

Ίσως να πρέπει να δώσουμε περισσότερη αγάπη στη ζωή μας, ή να προσφέρουμε αγάπη στους γύρω μας. Όμως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η αγάπη δεν μπορεί να είναι μόνο εγωιστική και πως θα πρέπει να τη προσφέρουμε μόνο σε αυτούς που τη θέλουν και όχι πιθανών να επιμένουμε σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα που μπορεί μόνο να μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Είναι επίσης μία όψη που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας και πως μέσα σε αυτή μπορούμε να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε. Ίσως καταφέρουμε μέσα στο χρονικό διάστημα της ζωής μας να βρούμε τρόπους όπου να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην καθημερινότητα μας.

 

Πλούτωνας/Σελήνη: Είναι ίσως η καλύτερη όψη για να μπορέσουμε να δώσουμε ένα τέλος στο παρελθόν μας. Οτιδήποτε μη λειτουργικό ότι μας βαραίνει από το οικογενειακό μας περιβάλλον η από οτιδήποτε έχει σχέση με το παρελθόν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσουμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα.

Μέσα από αυτό το ξεκαθάρισμα μπορεί να πρέπει να αποχωριστούμε συνήθειες και καταστάσεις που μας δηλητηρίαζαν χρόνια. Θα πρέπει να πούμε ότι η Σελήνη στην Εσωτερική Αστρολογία θεωρείται ως μη Ιερός πλανήτης, θεωρείται ένα νεκροζώντανο, μη τελειωμένο δημιούργημα του παρελθόντος.

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για μία όψη που πιθανόν το άτομο να φέρει αρκετά βαρύ φορτίο οικογενειακό και μη. Σε αυτή την όψη το άτομο καλείται να απελευθερωθεί από αυτές τις ιδέες και τις καταστάσεις που το αιχμαλώτιζαν χρόνια και να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα στη ζωή του. Αυτή η αλλαγή έχει να κάνει πολύ και με την μάθηση γιατί η θέληση μπαίνει σε κάποια καλούπια του εαυτού μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μπούμε σε μία διαδικασία εκμάθησης κάποιου πολύ σημαντικού πράγματος για την ανάπτυξη μας.

 

Πλούτωνας/Ερμής: Εδώ ουσιαστικά το άτομο πρέπει να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του. Αυτό σημαίνει ότι μέσα από προσωπική προσπάθεια το άτομο μπορεί να επιτύχει να αλλάξει τα γνωστικά λάθη που μπορεί να κάνει. Επίσης το άτομο μπορεί να φύγει από την δική του προσωπική πραγματικότητα και να καταλάβει και να κατανοήσει μεγαλύτερα σύνολα και καταστάσεις από αυτά που μπορούσε να κατανοήσει μέχρι στιγμής.

Στο γενέθλιο λοιπόν έχουμε ένα πολύ ισχυρό μυαλό που δεν πέφτει στις παγίδες της εξωτερικής πραγματικότητας. Είναι ένα πολύ καλό χρονικό διάστημα το οποίο βοηθά το άτομο να πετύχει όχι εγωιστικούς στόχους που έχουν σκοπό το καλύτερο για την ανθρωπότητα. Προσοχή ιδιαίτερη αν χρησιμοποιήσει το άτομο αυτή την όψη για εγωιστικούς σκοπούς γιατί μπορεί βραχυπρόθεσμα να νοιώσει ικανοποίηση, μακροπρόθεσμα αυτό που θα αντιμετωπίσει είναι αρκετά εμπόδια και δυσκολίες

 

Πλούτωνας / Αφροδίτη: Εδώ είναι η όψη του θεραπευτή όταν όμως καταφέρει να ξεπεράσει τα βαρίδια της σεξουαλικότητας. Αν αυτή η όψη δεν προσεχθεί αυτό που μπορεί να προκαλέσει είναι έρωτες που δεν έχουν αίσιο τέλος. Αν προχωρήσει όμως το άτομο πνευματικά και γίνει ένας θεραπευτής ή σύμβουλος τότε θα καταφέρει να ξεμπλοκάρει από το παρελθόν του και να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στους άλλους. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει έτσι να απελευθερωθεί και από τις δυσκολίες των αισθηματικών και όχι μόνο σχέσεων.

Αυτή η όψη πάντα θα γεννήσει ένα τραυματικό γεγονός που μέσω του πόνου θα μπορέσει το άτομο να προχωρήσει στη ζωή του. Μέσα από αυτό το πόνο και αν καταφέρει να μάθει από τα λάθη του τότε θα μπορέσει μετέπειτα να είναι αυτό το άτομο που θα βοηθήσει πολύ κόσμο να βγει από τα σκοτάδια της μοναξιάς γιατί τα ξέρει καλά και τα έχει περπατήσει.

 

Πλούτωνας/ Άρης: Αυτή είναι μία πολύ επικίνδυνη όψη γιατί δεν βοηθά το άτομο να μπορέσει να εξελιχθεί εύκολα. Είναι μία όψη που συνήθως υπηρετεί την ανάγκη για έντονο και απρόσωπο σεξ, το χρήμα και την επιθετικότητα. Το άτομο θέλει αρκετή προσπάθεια να ξεφύγει από αυτά τα μονοπάτια. Ο Σύμβουλος που θα έχει ένα τέτοιο άτομο δεν θα πρέπει να τον βάλει στον πνευματικό δρόμο μόνο μέσα από τις γνωστές πρακτικές. Θα πρέπει να δώσει χώρο σε αυτή την όψη να μπορέσει να εκφραστεί, αυτό μπορεί να σημαίνει, αθλητισμός, γυμναστήριο ή ακόμη και κάποια πολεμική τέχνη.

Είναι απαραίτητο να μπορεί να εκφράζεται ο ζωώδης χαρακτήρας τις όψεις, γιατί αυτά τα άτομα μπορούν να κάνουν πολλά και στον πρακτικό κόσμο και θα ήταν αμαρτία να τους καταπιέσουμε ή να τους στερήσουμε αυτή τη δυνατότητα. Αυτό το άτομο όπως μπορεί να είναι έντονα καταστροφικό και αυτοκαταστροφικό, τόσο έντονα μπορεί να είναι δημιουργικό και για αυτό και έχει την ευκαιρία να μπορέσει να εκφράσει την ενέργεια του πολύ πιο εύκολα σε κάτι που μπορεί να βάλει πρακτικά την ενέργεια του.

 

Πλούτωνας / Δήμητρα: Η Δήμητρα είναι ένας Αστεροειδής που δεν έχει μελετηθεί αρκετά. Έχει να κάνει με την Ανώτερη γνώση στην εσωτερική και τη δυνατότητα μας να κατανοήσουμε την θηλυκή μας πλευρά. Η θηλυκή πλευρά δεν είναι κάτι που έχουν μόνο οι γυναίκες. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε και τις δύο μας πλευρές. Μέσα λοιπόν από αυτή την όψη μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα την άλλη πλευρά οι άνδρες και οι γυναίκες να εξερευνήσουν περισσότερο την κύρια πλευρά τους. Επίσης είναι η όψη των μεγάλων σχεδίων που βάζει το άτομο.

Είναι συνήθως μία όψη που βρίσκεται σε θεραπευτές που αποφασίζουν να λειτουργήσουν μέσω της ίδιας της φύσης και είναι τα άτομα που μπορούν να καταλάβουν πολύ πιο εύκολα όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα υπόλοιπα ζώα ή οτιδήποτε κατέχει ζωή. Συνήθως τα άτομα αυτά βιώνουν κάποιες πιέσεις στην καθημερινότητα τους για να μπορέσουν να αποδείξουν ότι μπορούν ακόμη περισσότερα. Συνήθως είναι τα άτομα που μπορούν να κάνουν κυριολεκτικά θαύματα με την αντοχή και τη δυνατότητα του σώματος τους.

 

Οι υπόλοιποι πλανήτες: Δίας, Κρόνος, Χείρωνας, Ουρανός, Ποσειδώνας, Έρις, Σέντνα, είναι αρκετά μακρινοί και αντιστοιχούν σε μεγάλες ομάδες ατόμων που γεννήθηκαν την ίδια περίοδο, για αυτό και δεν θα έπρεπε να αναλυθούν υπό το πρίσμα της ανάλυσης που είχαμε εδώ. Δεσμευόμαστε όμως ότι θα υπάρξει ένα άρθρο που να αναλύει και αυτές τις όψεις.

Χρήστος Άρχος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments